Sanırım yanlışlıkla "Mutfakta Biri mi Var" kullanıcı ismi ile mesaj atan bir arkadaşımızın mesajı silindi. Victorinox , F.Dick ve Zwilling markalarından hangisini seçmeliyim diye bir suali vardı kendisinin. Çok kısa ve net bir cevap vereyim , 3 firma da paslanmaz çelik kullanıyor ve birbirinin muadilidirler. Victorinox daha bir piyasa malı bıçaklar üretir , F.Dick prestijlidir , Zwilling ise imaj olarak şef bıçaklarında çok daha önde yer alır. Zwilling şef bıçakları şu sıralar 250 lira civarına elde edilebiliyorlar. Şayet bir seçim yapacak olsaydım tercihimi Zwilling'ten yana kullanırdım. Mesajın silinmesi durumu için tekrar özür dilerim. İyi günler ve saygılar.
@emrekolsuz25335 жыл бұрын
Diksiyon,güzel anlatım ve bilgi birikimi üst düzeyde elinize,emeğinize sağlık zevkle izliyorum,sayenizde kendi bıçaklarımı bileyeceğim.
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Keyif alarak izliyor olmanız bizi çok mutlu etti.Umarım devam eden süreçte paylaşacağımız içeriklerde size çok şeyler katar ve keyifle izlersiniz :) İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler. Saygılar.
@smtknife58164 жыл бұрын
Karbon candır gerisi heyacandır😂 kolay gelsin
@ademerarslan34643 жыл бұрын
video için teşekkür ederiz. bileme taşı altına ucuz yollu ne koyabiliriz kaymaması için?
@loxph33193 жыл бұрын
V türü Oluklu türü ve Düz tipte ıskarpela bileme teknikleri ve etkili bileme taşı önerileri ( Arkansansas, Diamond, Belçika vs ) konusunda da bir video hazırlarsanız çok sevinirim
@buraktuna45054 жыл бұрын
hocam bende de çeşitli çelikte bıçaklar oldu, hepsini kullandım. öncelikle karbon çelikleri, paslanmazlara göre çok daha kısa sürede bileniyor. elinde alelade bir taş ve deri kemer ile bile karbon bıçağını jilet gibi bileyebilirsin. paslanmaz çelikleri ise ve sertliği yüksek 58 HRC gibi mesela yağ taşı ile bileyemezsin. Doğrusu, paslanmaz çeliğin bileme taşı ile karbonun bileme taşları da farklıdır. Keskinlik meselesine gelicek olursak, bıçağın keskinliğini veren asıl element karbondur, karbon yükseldikçe keskinlik düzeyi artar. Yani malzemeyi asıl kesen karbondur, demiri değil. Karbon çeliğinin keskinliğini bilen ve yaşayan kişi, eline paslanmazı bir daha almak istemez. ayrıca karbon çeliklere bir takım kaplamalar yapılarak paslanma düzeyleri de iyileştirilebiliyor. son olarak, bıçakların ağzıyla ilgili de bilgi verebilirsin. v ağız nedir, u ağız nedir. japon ağız tipi ve alman ağız tipi ve bunlara bağlı ağız açılarını da anlatıp bizde üretilen piyasa bıçaklarının neden 5 para etmez olduğunu da anlat lütfen.
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Burak Bey merhaba , şimdi kontrol paneline göz gezdirirken yorumunuzu gördüm. Söylediğiniz her şeye katılıyorum. Kesinlikle karbon bıçaklar çok daha keyifli ve muhteşemler. Mesajınıza ayrı bir hassasiyet göstereceğim ve dile getirdiğiniz tüm konuları tek bir başlık adı altında toplayarak içerik haline getireceğim yakın zamanda. Sizden ricam instagram sayfamız üzerinden tarafımla irtibata geçmeniz yönündedir. Saygılar.
@emrahylmazoglu40905 жыл бұрын
Çok bilgilendirdi çok teşekkür ederim Gardaşım
@cbsberkay5 жыл бұрын
Uzun zaman aradığım video kanalı buldum, hayırlı olsun!
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Hoşgeldiniz Cengiz Bey , umarım keyifle izleyeceğiniz videolarımız devam edecek. Saygılar
@erkanozen12064 жыл бұрын
Hocam, tırtıklı ekmek bıçağı bileme videosu olacak demiştiniz, acaba hazırladınız mı? Kanalda bulamadım.
@mudfesttr Жыл бұрын
abim kanalınızı yeni keşfettim ve çok fazla hatalarım varmış yeni öğrendim bulaşık makinesi sıvı sabun vs hepsiyle hata ettm allahtan bıçakların hepsi 10-20 liralık bim şok bıçakları
@cemyl234 жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@mehtaptopaloglu5019 Жыл бұрын
👍
@rilyus5 жыл бұрын
Bıçak kullanım tekniklerini falan da gösterecek misiniz kanalınızda acaba? :)
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Evet videoları hazırlıyorum. Son bir iki gündür malesef kendi işlerimle o kadar meşguldüm ki , videoları yükleme fırsatım olmadı. Az kaldı :)
@mehmetkara33144 жыл бұрын
İstanbul anadolu yakasında bileme ile ilgili danışabileceğimiz biri veya biryer var mıdır?
@barisyurtsever5 жыл бұрын
Yeni video gelmiş 👍🏼
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Biraz gecikti kusura bakmayın. Size özel soğan satırı bileme videosu çekip yayınlayacağım yarın. Umarım faydalı olur ve keyif alırsınız :)
@adm_k86985 жыл бұрын
Emeginize saglik zwiling veya victorinox yada f dick hangisini tercih etmeliyiz suan pirge bicaklarim var tesekkurler
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Merhaba , genel mesaj olarak cevap verdim çünkü mesajınızı göremiyordum son 1-2 gündür. Ismini zikrettiğiniz tüm bıçaklar aynı çelik türünü kullanıyor. Victorinox hiçbir zaman tercih edeceğim bir marka olmadı açıkçası. Piyasa malı bıçaklar üreten bir firmadır çünkü. F.dick kalitelidir cidden lakin konu şef bıçakları olunca Zwilling açık ara daha tercih edilebilir bir marka. Adı yeter diyeyim :) Umarım faydalı olmuştur mesajım ve videolarım. Lütfen takipte kalın. Iyi seyirler ve saygılar.
@challengefornature8 ай бұрын
Tşk.
@makifaktas4 жыл бұрын
Selamün aleyküm Makita veya diğer taşlarla bileme yaptıktan sonra temizliğini nasıl yapıyorsunuz ıslak bir şekilde bırakıldığında sıkıntı olmuyor mu yapısı bozulmaz mı acaba
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Merhaba Akif Bey , sanırım su taşlarından bahsediyorsunuz. Taşları kullandıktan sonra güneş görmeyen bir yerde , altına 1 yaprak kağıt havlu koyarak kurumaya bırakıyorum. Havlu taş ile temas ettiği yerden sürekli taşın içerisinde ki suyu çekiyor ve açıkta kalan yerlerden buharlaştırıp homojen bir şekilde kurumasını sağlıyor. Güneşe koyup kurutmak sakıncalı sizin dediğiniz şekilde. Hızlı kuruma gerçekleşip yapısını bozabilir.
hocam kusura bakma böyle ara ara soracağım artık bilginizden istifade edebilmek icin 66 68 hrc sertik cok yukaek bir sertlik biliyorum roselli wods marka bicaklarda bu sertlikler var su taslari bunlari bileyebilirmi peki 66 68 hrc pota karbon çeliğini
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Öncelikle selam olsun sana Gri Kurt ! Ben Günbatımında Koşan Kısrak sana derim ki , çeliğin sertlik derecesi ne olursa olsun ,her türlü su taşı ile bileme yapabilirsiniz. Lakin , 66-68 hrc gibi bir sertlik için mecburen SERAMİK su taşı kullanmanız gerekmekte. Bunu yapıyor olsanız bile ciddi emek vermeniz lazım. O sertlikte ki bir çeliği aşındırmak muhteşem bir çaba gerektirir. 10-15 dk içerisinde sonuç alamadım diyerek moralinizi bozmayın ve devam edin. Size tavsiyem Shapton Glass serisi 320 grit seramik su taşı. İkinci tavsiyem asla ve asla çentik oluşturmaya çalışarak bileme yapmayın. Sabrederseniz 1-2 video sonra , sertlik derecesi yüksek olan bıçaklar için bileme tekniği videomuz hazır olacak. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. Lütfen takipte kalın. Saygılar.
@wildlife_bushcraft5 жыл бұрын
kesinlikle kafalarda soru isareti kalmayacak bir sekilde anlatimlar yapacaginizi biliyorum hatta yabanci kanallari dahi takibi biraktim sayeniz de
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
@@wildlife_bushcraft Desteğiniz için teşekkür ederim. Şef bıçakları ve bileme kültürü yeni yeni gelişiyor ülkemizde malum. En sade şekli ile mantıklı olan , düzgün olan bilgiyi paylaşarak , insanların emek vererek edindikleri o güzelim bıçakları daha keyifli bir şekilde kullanmaları dışında hiçbir amacımız yok inanın. Umarım zamanla daha da büyürüz ve çok daha fazla bilgi paylaşırız. Lütfen takipte kalın , iyi seyirler.
@gokhandograr74244 жыл бұрын
Süper abii çok
@resattabak35935 жыл бұрын
Taşları nereden alabilriz. siz nereden alıyorsunuz sesinize sağlik hocam devamını hevesle beklıyoruuz :)
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Taşları tedarik etmeyi seçtiğim 3 platform mevcut. Bunlardan ilki amazon.usa , ikincisi www.sharpeningsupplies.com , sonuncusu ise Aliexpess. Aliexpress üzerinden uygun maliyetli taş almayı tercih ederseniz sadece "Masahiro" markası ile satılan taşları tedarik etmenizi tavsiye ederim. Çin şeflerinin çokça tercih ettiği kaliteli bir taştır. Saygılar.
@tayfunoz9883 жыл бұрын
Çağdaş Hocam merhaba, tavsiyeniz üzere çitlembik + makita 1200 ile çalışıyorum. Sizden çok şey öğrendim. Kanalınız bu anlamda eşsiz. Bir kaç nokta dikkatimi çekti. Çitlembik düşük grit tarafıyla çalışırken ortalama 2-3 dakika içinde çentik oluşumunu yapıyorum. Sıra çentiği giderme kısmını geldiğinde ters yönde aynı baskı ile çalıştığımda çentik ortalama 45 sn. içinde gidiyor. Bir tarafa harcadığım enerjinin çok daha azını harcıyorum. Doğru mudur sizce? Diğer taraftan, bileme sonrası kağıt testinde iyi bir sonuç çıkarken, domates kesiminde vasat bir sonuç çıkıyor. Gerçekten keskin bir bıçak nasıl olmalıdır? Bu işi artık öğrendim demenin kağıt dışında bir testi ne olabilir? Son olarak pirge ecco serisi aldığım bir bıçaktan daha fazlasını Zwilling ile (57 HRC) çitlembik + makita 1200 kullanmama rağment alamadım maalesef. Uzun oldu ama kafamda deli sorular :)))
@bicaklar_ekipmanlar3 жыл бұрын
Düşük gritle çalışırken 2-3 dakika içerisinde ağız açmanız gayet normal , 400 lük kısma geçince 40-45 saniyede çentiklerin gitmesi de çok normal 😊 Kâğıt testinde sonuç alırken domates kesiminde hüsran yaşamak çok ilginç. Aklıma gelen tek şey , bileme işlemi esnasında yanakların açılarını farklı veriyor olduğunuzdur. Misal , sağ eliniz ile bileme yapıyorsunuz, düz tutuş pozisyonunda sıkıntı yok lakin ters yanağa geçince açı değişiyor. Bu sebepten bir taraf örneğin 20 derece ile biley alırken, diğer taraf 25 derece ile biley alıyor. Namlu ucu dengeli olduğu için kağıdı kesiyor lakin domateste keyif vermiyor. Bileme işlemi yaparken sürekli olarak kesici ağızların simetrik yapısını karşılaştırmanızı tavsiye ederim. Ecco serisi ile aldığınız sonucu Zwilling 57 HRC ile alamamanız çok normal çünkü Ecco yumuşak bir çelik. Sertlik düşük olduğu için çabuk sonuç veriyor. Zwilling ise 57 HRC... Kas hafızanız ecco ile kıyaslama yapıp 2-3 dakikanın yeterli olacağını söylüyor ve işlemi ona göre yapıyorsunuz. Halbu ki çelik sertleştikçe işlem süresi uzar. Aslında sert çelik ile bileme yapmak çok daha kolaydır çünkü çabuk aşınma olmadığı için risk faktörü düşüktür. Yumuşak çelik çabuk aşınır ve hatayı affetmez. Öncelikle strop atarak bileme yapmayı tecrübe edin. Her yanak için 20 strop atarak devam edin. 20/20 daha sonra 15/15 daha sonra 10/10 şeklinde. En son 5'er strop atın ama sırayla 1/1 şeklinde. Emin olun istediğiniz sonucu alacaksınız 😎👍
@tayfunoz9883 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar Çağdaş Bbey kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi mutlaka uygulayacağım.
@nurullahalp46534 жыл бұрын
Videolariniz gerçekten çok güzel ben ahşap oyma işi yapıyorum hobi olarak ama iskarpela bilemek için nasıl taş almam gerekir
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Bu konuya ilişkin aslında bir içerik yapmayı düşünüyorum yakın zamanda. Hobi amaçlı iskarpela kullanan birçok kişi vardır eminim. Öncelikle iskarpela bilemek için özel bir taşa ihtiyacınız yok. Bütün taşlar bütün çelikleri bilemek için kullanılabilir. Burada değişen tek şey, taşın kalitesine bağlı olarak sürecin uzaması yada kısalması. Tabii bıraktığı etki de değişim gösteriyor. Cimcime + Makita ile iskarpelâları çok rahat bir şekilde keskin hale getirebilirsiniz . Burada dikkat etmeniz gereken tek şey, kesici ağzı aşırı inceltmemek. Içerik haline getireyim yakın zamanda daha detaylı bir şekilde anlatacağım. Saygılar.
@nurullahalp46534 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür edrim vermiş olduğunuz bilgi için gelecek olan videoyu sabırsızlıkla bekliyorum Video larınızı daha dün akşam gördüm ve gördüğüm en güzel anlatılan videolar hepsi ayrı ayrı güzel
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@nurullahalp4653 Çok teşekkür ederim Nurullah Bey. Yavaş yavaş bende kamera karşısında acemiliği üzerimden atıyorum. Içerikler daha akıcı ve keyifli hale gelsin diye elimden geleni yapıyorum. Zamanla çok daha güzel olacak eminim. Saygılar.
@nurullahalp46534 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar rica ederim acemilik felan yok gayet gezel ve başarılı başarıların daim olsun Allâh yolunu açık etsin inşaALLAH
@ZK____4 жыл бұрын
Victorinoxun 7.8715 kodlubileme aparati var ev kullanımı için önerir misiniz? Teferruatlı birşey istemiyorum.
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Yarın bu tarz bir aparatla elde ettiğimiz sonuçları analiz ettiğimiz bir içerik yayımlayacağım. Bence öncelikle içeriği izleyin kararınızı ona göre verin. Saygılar.
@mehmetdemirel73045 жыл бұрын
sıze bır sorum olacak bıcaklardakı 2mm ,2.5 mm veya 3 mm kalınlık farkı bıcaktaki keskınlik suresını etkılermi donercı arkadaslarla her zaman konustugumuz konudur işin dogrusunu sızın gıbı uzman bırınden dınlemek ıstıyorum yanıtlarsanız sevırım Aksaray dan selamlar sevgıler
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Kalınlığın keskinlikle hiçbir alakası yoktur. Bıçağın profili kalın yada ince olabilir ama kesici uç her zaman incedir. O zaman neden 2mm den 8mm e kadar üretiliyor bu bıçaklar? Tamamen zevk meselesi , misal ben asla 2mm bıçak kullanmam , oyuncak gibi geliyor :) Sürbisa bıçağım 4.5mm , bazıları da ince bıçak sever , kesici uç ne kadar ince olursa o derece keskin olur bıçak doğru ama bunun profil kalınlığı ile alakası yok. Keskinlik süresi çeliğin cinsi , kullanma tekniği ve saklama koşulları ile doğru orantılıdır. Kalın bıçak daha uzun süre keskin kalıyor olsaydı memlekette 2mm bıçak üretilmezdi 😎
@AhmetCelik-yo5jx4 жыл бұрын
Merhaba yurtdışındayım amazon sitesinde bulduğum sulu bileme taşı var marka bearmoo cift taraflı bir tarafı 1000 diger tarafı 4000 ebatlar 18 x 6 x 3 cm şeklinde enfazla satılan ve memnuniyet oranı en yüksek taş amazona göre sipariş verdim 25 euro civarı sizin yorumunuz nedir bu taşla ilgili
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Çok fazla bilgim olan bir taş değil açıkçası. Daha önce tecrübe etme fırsatım olmadı, hatta ismini bile ilk kez duyuyorum. Yorumlarda olumlu geribildirim aldıysa başlangıç seviyenin biraz üzerinde orta kalite bir taştır. 25 euro ucuz değil çünkü. King ile 24-25 dolar ve japon üretimi bir taş. Özellikle araştırıp inceleyeceğim bearmoo taşlarını.
@leventcoskun14133 жыл бұрын
Yağ taşı olarak ne alabiliriz grit taşları pahalı geldi
@bicaklar_ekipmanlar3 жыл бұрын
Herhangi bir hırdavatçıdan karataş alabilirsiniz Levent Bey , tahmini 20-30 lira fiyatı vardır. Kanalda incelemesini yaptığımız bir yağ taşı vardı. O da karataş. Çok sevmesem de ucuz yollu iş görecek bir üründür. Sevmeme nedenim de ; yağ ile çalışmak bana çok zahmetli geldiği içindir. Taş ile alakası yok içiniz rahat olsun 🤗
@wildlife_bushcraft5 жыл бұрын
merhaba hocam tebrikler seviyeniz ve anlatiminiz cok guzel sizce ZIVILLING 2 taraflı su tasi icin ne dersiniz alinir mi ben hem mutfak bicagi hemde kamp bicagi icin kullanmak istiyorum genelde kamp bicagi 59 60 hrc civari karbon mutfak bicaklati da tiriskadan bıçaklar
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Merhaba , çok teşekkür ederim öncelikle. Zwilling adı altında satılan Bob Kramer serisi taşları Naniwa firması üretiyor ama tüm Zwilling taşları için bu geçerlimi bilmiyorum. Zwilling'e yönelmektense Naniwa taşlarına bakmanız çok daha faydalı olur. Çok daha kaliteli taşlar çünkü. İmkanınız varsa Naniwa Chosera 800 ve Chosera 1000/3000 taşlarına bakabilirsiniz. Muazzam taşlar gerçekten.
@wildlife_bushcraft5 жыл бұрын
Rica ederim videolarinizi severek izliyorum hatta yabanci kanallari bile begenmekten vazgectim cunku kafa karistiran butun sorularin sizin kanalda giderilecegini biliyorum saygilarimla.kolay gelsin
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
@@wildlife_bushcraft Teşekkür ederim :) birlikte çok daha güzel paylaşımlar yapacağız. İyi seyirler.
@cemyl234 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar Çağdaş bey sizden öğrendiklerimize istinaden burda Naniwa Chosera 800 yerine daha düşük grit derecesinde mesela Naniwa Super Whetstone Grit 400 ile bu set daha komple olmaz mı.Öbür taşın zaten 1000 grit seçeneği var .
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@cemyl23 tabi ki olur. Aslında bu seçimler biraz da kullanılan çeliklerle alakalı. 4116 gibi çelikler için 800 iş görür ama Vanax çelikten 63 HRC bir bıçak için pek muhtemel değil. Ağız açmak için illa ki daha düşük grit lazım. Daha hızlı sonuç almak isteyenler tercih edebilir. Önümüzde ki ay 240 gritten başlayarak 10000 grite kadar kısa aralıklarla çıkarak sonuçları karşılaştıracağım. Siparişlerin gelmesini bekliyorum 😎🖐
@barisyurtsever5 жыл бұрын
Mesela solingenin incecik tırtıklı bicaklari var meyve fln soymaya ufak bicak o tip bicaklar nasil bilenir?
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Tırtıklı bıçakların ağız yapısı "Shark" dedikleri kökepbalığı dişi modeli kesimlerle yapılıyor son yıllarda. Yani , bıçağı hem iterken , hem de kendinize doğru çekerken kesim yapmak üzerine tasarlanmış bir yapıya sahip. Genellikle tırtıklı yada geniş dişli bu tarz bıçakların bileylenme gereksinimleri yoktur. Lakin , elle bileme yapmak her ne kadar mümkün olmasada , bazı özel tasarlanmış elektrikli bileme aletleri bu tarz bıçakları bileyleyebilmektedir. Esasen bu tarz bıçakların üretilme sebebi , insanlar bilemek zorunda kalmasın da , rahat rahat kullansın diyedir. Bu yorum şuan ben de bir merak duygusu oluşturdu. Sanırım soğan satırından sonra tırtıklı bir bıçakla deneme yapıp göreceğiz sonucu :)
Tırpan taşı ile de bıçak bileylenir. Zaten amacı da budur lakin kalın kumlu olduğu için daha ziyade bağ bahçe aletleri üzerinde kullanılıyor çabuk işlem yapsın diye 😊
@futboltv33852 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar sef bicagi kadar keskin olmicak
@bicaklar_ekipmanlar2 жыл бұрын
@@futboltv3385 keskinlik ile kesim performansı aslında bambaşka iki kavram. Düzgün bir açı verildiği takdirde yine keskin bir bıçak elde edilir lakin kesici ağız inanılmaz çizik olacağı için kesim performansı yerlerde sürünecektir 😇
@futboltv33852 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar evet bende onu soyluyorum
@bicaklar_ekipmanlar2 жыл бұрын
@@futboltv3385 aslında bir deneme içeriği çıkar bu konudan 😎👍 teşekkür ederim
@yunusertekin7833 жыл бұрын
Surbisanin sertlik derecesi nedir
@bicaklar_ekipmanlar3 жыл бұрын
56 HRC olduğunu söylüyor firma.
@yunusertekin7833 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar teşekkür ederim
@yunusemreksonmez4 жыл бұрын
Merhabalar, yemek yapmaya dair kendi dar çapımca bir hevesim var ve bu işi daha konforlu yapmak istiyorum. Domates doğrarken kabuğa takılan, soğan doğrarken soğana saplanıp kalan ve katları dağıtan bıçaklar bütün keyfimi kaçırıyor. Bu işe çok para harcayabilecek biri değilim ilk aşamada ama 50 liralık bıçakları da bir şekilde kâğıt kesecek hâle getirmeyi başardıklarını görüyorum. Siz de 25 liralık bir taşla aynı işlemi pekâlâ yaptınız. Amatör seviye bir şef bıçağıyla ve çok el melekesi gerektirmeden iş gören bir su taşıyla "soğanın içinde jilet gibi kayarak choke" keyfi yaşamam mümkün mü, ne kadarlık bir meblağ ve ne kadarlık bileme tecrübesi gerektiriyor bu iş acaba? :) Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. ^^
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
Gayet mümkün istediğiniz sonucu dile getirdiğiniz aralıkta elde etmek. Ama bir sorun var 🤔 50 liralık bıçağı aşırı keskin yapmak fayda değil zarar getirecek. Geçen hafta Kuşadası'nda ki tüm bıçakları bileyledim. 8000 grit + deri masat. Bıçaklar uçuyor. Abla dedim bak hepsi keskin dikkat et. 3 gün sonra Valide geldi bıçaklar kesmiyor dedi 🤣🤣 Sonra gözlem yaptım, meğer benim abla porselen tabağın içind e domates salatalık kesiyormuş. Tabi bıçak porselene temas edince hızla köreliyor. Sözün özü , bıçağın sertliği kadar sizin bıçağı ne denli özenli kullandığınız da etkiler keskin kalma süresini. Makita 1200 ile bitirilen bıçaklar takılma yapmaz kesinlikle içiniz rahat olsun. Biraz pratik ile hemen çözersiniz bu işi.
@yunusemreksonmez4 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar N11'de 122,5 lira olan taşı(video altına bıraktığınız linkteki arkadaş sanırım bahsettiğiniz) fazlasıyla deforme olmuş ucuz bir bıçakta kullanıp Adanalı tablacı kesişi yakalayabilir miyim yani soğanlarda? :) Şayet öyleyse birkaç haftalık tecrübeden sonra Zwilling'in 300 lira civarı bir santoku bıçağına göz koyabilirim, işin ehli olarak daha iddialı bir fiyat/performans ürünü önerirseniz ona daha bir hevesle atlarım tabii. :))
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@yunusemreksonmez Makita 1200 şuan Nalburcuk sitesinde 93 lira. Gayet yeterli bir taş sizin için. Bi de deri masat atarsanız o bıçaklar jilet olur sizin için.
@yunusemreksonmez4 жыл бұрын
@@bicaklar_ekipmanlar çok teşekkürler, deri masat için de öneriniz var mı? ^^ Saygılar...
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@yunusemreksonmez Deri masat üretimi ve satışı yapıyoruz. Instagram sayfamız @bicaklar_ekipmanlar üzerinden irtibat kurabilirsiniz. Illa bizden almak zorunda da değilsiniz elbet. Karşılaştırırsınız ona göre seçim yaparsınız.
@barisyurtsever5 жыл бұрын
Selamlar tavsiyen uzerine mannesmann ve makita soyledim mannesmann geldi 👍🏼 makitayi bekliyorum bisey sorucam bu taslari kullanmadan once cam uzerinde surtup yumusatip düzlüyolar sanirim boyle bisey yapmaya gerek varmi ki yoksa direk suya koyup doyuma ulastiktan sora bilesek olur mu
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
Hayırlı uğurlu olsun. Düzleme işlemi yapmanıza gerek yok çünkü bizim kullandığımız bıçaklar çift yönlü bilenen bıçaklar. Tek taraflı kesim yapan Japon bıçakları için çok çok önemli olan düzleştirme işlemi bizim bıçaklarımız için hayati öneme sahip değil. Boştan yere taşı rendeleyip ziyan etmeyin. Milimetrik düzeyde ki kusurlar bileme sürecine etki etmiyor. Mannesman zaten 15 saniyede kullanıma hazır hale geliyor. Makita yaklaşık 15 dk sürüyor. Keyifli bilemeler :)
@barisyurtsever5 жыл бұрын
Fikir vermesi acisindan bicaklarin cm leri oluyor ya onlar nasil ölçülüyor veya saplarin kaliteleri hijyenik olup olmadiklari kullanım sıkıntılari vs gibi birde bıçaklarin tutus ve kesimler nasil tekniklerle hangi bicakla neler yapildigi gibi videoya kaynak olabilir
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
@@barisyurtsever Çok güzel , dile getirdiğiniz fikirlerin tamamı ile ilgili video kayıtları mevcut aslında. İlk videomuz "Bıçak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz" de fiziksel özelliklerimizle uyumlu bir bıçak seçmeliyiz diyerek ufakta olsa bu konuya giriş yapmıştık. Sapların hijyen durumu ve kaliteleri ile ilgili olarak ek bir video yapalım zira güzel bir konu. Kesim tekniklerine gelecek olursak , yemek kanalı olmadığımız için böyle bir paylaşımda bulunmadım şuana kadar. Çok güzel bir konu esasen. Onu da aradan çıkartalım o zaman :)
@barisyurtsever5 жыл бұрын
Evde 3 adet bicak vardi sef bicaklari tarzinda biraz manesman biraz makitayla denedim sonunda birde masatladim ama inan hic keskin olmadi 🤔 acaba yeterli baskiyi mi yapmadım yada bir bicakla yeterince ugrasmadigimdan mi yaklaşık 5 dk fln denedim olmadi acaba bicaklar çok kör ondan mi
@bicaklar_ekipmanlar5 жыл бұрын
@@barisyurtsever Makita ile çektiğim başlangıç videosunu izlediniz mi? başlangıç seviye bir bileme videosu o , adım adım takip ederseniz , bileme esnasında çentik yaratmanız çok kolay olur. Belki de çok hızlı hareket ettiniz ve açıyı koruyamadınız. Daha yavaş bir şekilde tekrar edin ve strop atarken asla bıçağa baskı uygulamayın. Bugün yayınlayacağım satır videosunda tekrar değineceğim bu konulara. İçiniz rahat olsun başaracaksınız :)
@ismaildeniz49044 жыл бұрын
Mehaba sizi takip ediyorum bıçakcım sitesinden almayı düşünüyorum sizin taşa benzer taşlar var tavsiye edermisiniz bu siteyi
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
İsmail Bey merhaba, bahsettiğiniz sitede satılan taşlar genellikle bıçak üreten firmaların kendi isimleri ile satılan taşlar. Kai bileme taşları Solingen bileme taşı gibi gibi. Karar elbette sizindir lakin bilmenizde fayda var. Bu isimlerle satılan taşlar bu firmalar tarafından fason ürettirilip üzerine logo vurulmak kaydı ile kendi üretimleriymiş gibi satılıyor. Daha önce de dile getirdim bunu yorumlarda. Sırf "marka" ibaresi var diye ederinden fazlaya satılıyorlar. Bu benim şahsi fikrim. Son tahlilde tabi ki tasarruf sizin inisiyatifinizde. Misal 1000/6000 bir taş var fiyatı 529 TL. Sebep ?? Kai markasına ait. Tamam da Kai bunu kendisi üretmiyor ve 1/6 bir taş için 529 Lira nedir ?? Alın yada almayın diyemem çünkü ticaret etiğine uymaz. Kanal olarak sadece doğru ve mantıklı olan bilgiyi paylaşarak bu işe gönül vermiş kişilerin emeklerini ve alın teri ile kazandıkları parayı doğru kullanmalarını amaçlıyoruz. Saygılar.
@ismaildeniz49044 жыл бұрын
Merhaba beni aydınlatığınız için için teşekkür ederim yabancı sitelerden fazla anlamıyorum onun için sizin dediğiniz sitelerden temin etmeye çalışacağım
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@ismaildeniz4904 Bıçak bileme maceranız bizimle mi başladı İsmail Bey? Daha önce hiç bileme yapmadıysanız öyle pahalı taşlara hiç gerek yok çünkü. Mannesmann Makita 1200 Bu iki taş sizin için muhteşem sonuçlar çıkartır.
@ismaildeniz49044 жыл бұрын
Bıçaklar ve Ekipmanlar daha önceden yapıştırdım zımpara masat cimcime taşlarından ancak onlarla verim alamadım biraz daha profesyonel ekipmanlara geçmeyi düşündüğümden
@bicaklar_ekipmanlar4 жыл бұрын
@@ismaildeniz4904 Maddi olarak zorlamaz diyorsanız King 800 alın. Amazon'da var kargo beleş. Makita 1200 alın ve son olarak Masahiro 3000/8000 alıp keyfinize bakın. Bu 3 taşın bedeli 500 lira civarında bir meblağ. Instagram üzerinden bana ulaşırsanız Amazon üzerinden nasıl alışveriş yapılacağını anlatan bir dizi şema yollayabilirim.
@kemodeath3 жыл бұрын
Konudan alakasız (acemi) biri olarak ararken bulduğum kanal sayesinde f.dick alacakken gidip çitlembik aldım:) bu faydalı paylaşımlar için çok teşekkür ederim.