Bira dolumunda şişelerde Star San arındırıcı kullanmazsak ne olur?

  Рет қаралды 28,497

Producing

Producing

Күн бұрын

Пікірлер: 147
@SilentSwordOfNight
@SilentSwordOfNight 4 жыл бұрын
Aşırı bilimsel bir deney. Tebrikler.
@SurpriseMotherFaker
@SurpriseMotherFaker 2 жыл бұрын
Yalnız yorumu yapan arkadaş ironi yapmış sanki :D Bilimsel metotlardan uzak olsa da deneysel olarak güzel bir çalışma olmuş bence. Zaten amatör üretim olduğu için çok pro bir şey beklemek de abes olur :)
@centethic
@centethic 2 жыл бұрын
Çeşme suyu kullandığınızda şöyle bir problem olur: şebeke sularında bakteri üremesini önlemek için sular klorlanır. Kullandığınız suda serbest klor vardır. Bu da sizin biranızın içerisindeki bakterilerin üremesini azaltmıştır. Şişenin içerisine koyduğunuz şekerin bir kısmı alkole dönüşememiştir. Zaten bakınca köpüğün az olduğunu ben buradan görebiliyorum. Size tatlı gelmesi de şekerin dönüşmeden kaldığını doğruluyor. Kaynatılmış soğutulmuş su kullanırsanız daha iyi olur. Serbest klor kalmaz o şekilde. Sanitasyon amacıyla fırınlamak da mantıklı bir yöntem.
@volkansimsir7275
@volkansimsir7275 2 жыл бұрын
Star San kullanmak biraz daha garantiye almak gibi bir şey. Bira kiti setimi sipariş verdim gelecek. Ama şimdiye kadar hazır meyve suyundan yaptığım şarapların ne şişelerine, ne yaptığım pet şişeye ne star san kullandım ne deterjan. Çalkalayıp şarabı kuruyorum. :)" Star San olmadan hayatta olaaaaaaaaz!" diyenlere de diyeceğim şu: Kesinlikle oluyor. Şimdiye kadar hiç bir zaman yarı yolda kalmadım. Bu biraz da tamamen firmaların satış politikası.
@drmrh
@drmrh 2 жыл бұрын
Zaten bira yüzyıllardır üretiliyor, sadece bu sanitasyon olayları kendimizi garantiye almak için, temiz işlem yapılmazsa yiyeceklerde çok kolay bakteriler ureyebilir, bir de içme suları tesisat eski ise çatlaklar ile enfekte olabiliyor, ya da çok fazla klorlu olup bakterileri öldürebilir. Dışarıdan alınan şişeler 1 kez düzgünce temizlendikten sonra, temiz tutup, şu ile bu işlemler devam edebilirmiş, sayenizde bunu öğrenmiş olduk. 👏
@hdersoz
@hdersoz 3 жыл бұрын
Biranızı içtikten sonra, şişelerin içinde kalan biranın dibe çöküp kuruyup yapışmaması ve bakteri üretmemesi için hemen çeşme suyu ile çalkalayıp kaldırın. Bira doldurma zamanı gelince de benim yaptığım gibi, ketılda su kaynatıp şişelere iki parmak paylaştırın, ve elinizin yanmaması için bir havlu ile tutarak şişeleri çalkalayın. O kadar. 100 derece kaynar suya hangi bakteri dayanacakmış şaşarım. Her zaman böyle yaptım ve bir tane şişe bile araya gitmedi. Starsan'ı ağızlarından düşürmeyenlerin neredeyse şirkete ortak olduklarını düşünmeye başladım :)
3 жыл бұрын
Açıklamalar için teşekkür ederim. Ben de benzer şekilde uygulamalar yapıyorum. İnatçı lekeler olursa karbonat, sıcak su ve fırça kullanıyorum.
@tonyhzl1374
@tonyhzl1374 3 жыл бұрын
Hocam şişeleri çalkalayıp maya attıktan sonra fırın da aynı işlevi görüyor bana daha basit geliyor tavsiye ederim
@samicakmak7078
@samicakmak7078 3 жыл бұрын
deterjansız, tuzsuz, parlatıcısız en yüksek sıcaklıkta 75 varsa iyi gelir bulaşık makinasını tavsiye ederim. Önceden şişeleri gene bir kaba pislige karşı çalkalayın.
@TheOguncemir
@TheOguncemir 2 жыл бұрын
:) su kaynatmanın maliyeti ile starsun maliyetini karşılaştırınca su kaynatanların elektrik veya doğal gaz şirketleri ile ortak olduğunu düşündüren bir yorum :) 46 şişede harcanan su, 2 parmak doldurma ,çalkalama gibi amelelikler , kontamine olma riskleri hariç tabi. 2 lt su 1,5 çay kaşığı star sun ile 2 adet 23 litre kova ve 100 şişe ve şişe kapağına yakın malzeme dezenfekte ediliyor. Safmısınız ? :)
@hdersoz
@hdersoz 2 жыл бұрын
@@TheOguncemir Ha safız evet. 48 şişe için 2 ketıl sudan bahsediyorum (toplam 4 litre), çalkalamak ise 5 dakika sürmüyor. Önceki şişeden çıkan suyu da boşa harcamıyor, diğer şişelerin dışını yıkıyorum. Hatta en sonunda o anda mutfak tezgahında yağlı tencere, tava vs varsa onların da ön temizliğini bu su ile yapabiliyorum.
@muratmurat2594
@muratmurat2594 2 жыл бұрын
güzel inceleme. böyle bir denemeyi ilk kez sizde gördüm. çok faydalı olmuş. bende bu şekilde bir test edeceğim şişelerken. bilgi için sağolun.
@gokhanaydnl1471
@gokhanaydnl1471 18 күн бұрын
Doğal mayasız şarap yaparken üzümler yıkanmaz , ortam steril değildir bahçe garaj atölye , sağanlıkta çiçekler böcekler tozla ezilir , varil damacanaya koyulur fazlada ellenmez ve harika şaraplar üretilir çok fazla kimyasal kullanmanın gereksiz olduğunu bunun biraz pazarlandığını düşünüyorum . Yinede maya ve maya besini ile üretim yapanlarda sterilazyon önemli olabilir.
@benceler.
@benceler. 3 жыл бұрын
Deney yapmak bilimin ve öğrenmenin temek taşlarındandır. Papağan gibi başkası starsan kullanıyor diye "ben starsan'dan başka birşey kullanmam" diyenler, hiç bir zaman "kullanmasak da olur mu acaba?" sorusunu hayat boyu cevaplayamayacak. Yararlı paylaşım için teşekkürler. Ben de starsan kullanmıyorum. "Bence" şişelemeden önce bulaşık makinesinin sıcak programında yarım saat çalıştırmak yetiyor.
3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim güzel sözler ve yararlı bilgiler için....
3 жыл бұрын
hocam ben ultra cahilim şişeleri bulaşık makinasına mı atıcaz kırılmasın :D
3 жыл бұрын
@ Estağfurullah, kırılmaz , güzelce temizlenmiş olur...
@TheOguncemir
@TheOguncemir Жыл бұрын
Star san dezenfektan yani şişeleri dezenfekte ediyor dimi.Kullanmayabilirsin evet doğru. Peki şişeleri sıcak su ile dezenfekte etmek için bilim ne diyor 100 derecede 7 ila 10 dakika arası kaynamalı diyor yayınlar makaleler orada açın bakın. Maya ve bakterilerin ölmesi (sporlar)virüsler hariç bu gerekli onlar için sterilizasyon gerekli o ayrı . Ben illada star san kullanın demiyorum dezenfekte edilecekse kaynama sıcaklığındaki sürelere uyun yoksa dezenfekte etmediniz tadı bozulur, köpük olmaz lezzetsiz olur olmazzzzz ayrıca bu yapılan bilim değil zaten bunlar yapıldı ve bu dediğim ısılar sürelere ulaşıldı çoktan arkadaş yeni birşey keşfetmedi.
@nazierbas3115
@nazierbas3115 2 жыл бұрын
Güzel bir deney olmuş 👍 Tarafsız bir deney. Yüz yıllardır üretilen bira şimdi bu kadar hijyenik olmak zorunda oldu zaten.Firmaların ürün satma hırsı hep. 100 derece suyu koyun %60 kadar çalkalayın...Hiç bişicik kalamaz.
@tarhansimsek
@tarhansimsek 2 жыл бұрын
ilk kitimde acemliklerden kaynaklı yaşadığım sorunlar; ama sonunu okuyun mutlaka :) 1.Şerbeti Şekeri suyu ekleyip 23 LT tamamladım. Bir baktım musluk contası damlıyor elimi star San falan yapmadan ya Allahhhhh diye içine daldırdım contayı sıktım. 2.Hanı deniyorya kalan Star Sanı saklayın şişeleri temizleyceksiniz meğer ben PBW ile onu yapmışım :) 3.Kovayı şerbeti ve su ile beraber 23 lt olunca karıştırın diyor onu da atlamışım. 4.Sadece 2 saat gaz çıkışı oldu. Ondan sonra 16-17 gün tık yok. 5.Dedim biralarım çöp oldu. Neyse şişelemeden sonra 1 hafta doldu 1-2 tane içtim ha su içiyorum ha bira. Ha Gazlanma asit var ama 20 yıllık bira tüketicisi olarak o tad yok. 6. Amaaaa sonraki şişelerimi 15 gün sonra falan içtim açık diyeyim içtiğim en güzel birayla baş başaydım :) :) Kovada 2 şişede iki hafta yetiyor bence. Son olarak çok büyük aksilik çıkmasa her şekilde güzel bira çıkıyor. Şu an evde dün şişelenen 46 biram ve yine dün kurulan bir kit var. Elveda karaciğer merhaba siroz :)
@matkap.
@matkap. 2 жыл бұрын
hocam birde tam tahıla geçerseniz o zaman görün siz lezzeti
@rahmans.2206
@rahmans.2206 2 жыл бұрын
Benim de kolumu dakikalarca kovada tuttuğum bir üretim oldu. Bi türlü durduramamıştım sızıntıyı.. İlk sızdırma tecrübesi. Kolumu starsanlamıştım ama hop oturup hop kalktım, sonra herşey olağan ilerledi.
@Atilla345
@Atilla345 4 жыл бұрын
Öncelikle bebe şampuanıyla şişeleri yıkıyorum. Sonra beyaz sirke ile karbonatı bir kova suya koyuyorum. Şişeleri bu karışımın içine koyuyorum. Yapan olursa, karışım köpürüp, fokurduyor; endişe etmeyin. Durulamadan, şişelemeye geçin.
@cans4535
@cans4535 4 жыл бұрын
merhaba ne oranda karıştırıyorsunuz acaba sirke ve karbonatı ? bir de bu karışımı su ile mi yapıyorsunuz
@Atilla345
@Atilla345 4 жыл бұрын
@@cans4535 Bir kovaya 1 bardak sirke ve 1 çay kaşığı karbonat.
@M.S.G_34
@M.S.G_34 3 жыл бұрын
Tek kelimeyle muhteşemsiniz ellerinize sağlık
3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim ☺️
@tanertaner686
@tanertaner686 3 жыл бұрын
Haklısın ama ben uzun süredir yapıyorum aynı deneyi 2-3 ay bekledikten sonra yaparsan fark olduğunu göreceksin. 2-3 ay bekletmeden tüketiyorsan sterilizasyonu sağlaman yeterli. Starsanın tek faydası su kullanımını azaltıyor. Aman kontaminasyon yaşamiyim diye 50 cl bira için hayli su tüketiliyor
@drmrh
@drmrh 2 жыл бұрын
Nasıl bir fark oluyor acaba , tat değişimi bozulma falan mı? Zaten hafif tatlı olması içindeki bakterinin çok ideal çalışmadığı göstergesi sanki
@egemen_ozturk
@egemen_ozturk 4 жыл бұрын
Çok güzel düşünülmüş bir video
3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim:)
@Ahmdenz
@Ahmdenz 5 ай бұрын
Şişeyi içtikten sonra temizleyip kenara koyuyorum dolum esnasında kaynar suyla yıkadıktan hemen sonra birayı dolduruyorum. Afiyetle!
@MrOlguozan
@MrOlguozan 4 жыл бұрын
Güzel bir çalışma tşkler
3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim...
@TufanOzturkkan
@TufanOzturkkan 6 күн бұрын
abi bayıldım ya süpersin
@karacaddy
@karacaddy 3 жыл бұрын
12 bin yıl önce starsan mı varmış ki :)
3 жыл бұрын
:)) Yalnız içtikten sonra şişeyi sudan geçirmeyince kalan bira artığı dibinde küf tortusu oluşturuyor. Onu da önce kaynar suyla yumuşatıp, biraz karbonatlı su yapıp fırçayla çıkarıyorum.
@karacaddy
@karacaddy 3 жыл бұрын
@ bira mayası da o küf tortusu içinde oluşmuş olmalı.. 1850 lere kadar hijyen bilinmiyordu ama bira üretiliyordu :)
@yuxeses
@yuxeses 3 жыл бұрын
İyi bir deney olmuş aslında tebrik ederim. Ancak yine de riske girmeye değmez bence ki zaten sizde aynısını demişsiniz. Benim şişe dolum döngüm şu şekildedir. İlk başta tekelden dolu şişe aldım yani bira aldım :) içtikten hemen sonra etiketlerini çıkarıp normal su ile yıkadım çalkaladım süzdüm ve kaldırdım. Dolum günü kasanın içinde banyoda normal sudan geçirdim. Sonra süzüp bulaşık makinasına atıyorum 70 derecede detarjansız 45dk 1 saat kadar yıkatıyorum. Sonra starsan yapıp doluma başlıyorum.
@smrnc
@smrnc Жыл бұрын
Son seferinde starsan da kullanmadım , damacana su da kullanmadim. Eskiden bunlar mi vardi dusturuyla yola ciktim. Ne bozuldu , ne de tadinda farklilik oldu.İcecegim seyin icine ne kadar zararsiz oldugu soylense de kimyasal bir madde karistirmak istemiyorum . Benim icin starsan efsanesi sona ermistir. Video bu anlamda faydali olmus , tesekkurler.
Жыл бұрын
Ben hazır su kullanıyorum. Daha önceden kuyu suyu kullandım ( içindeki Ca ve diğer minerallerden dolayı) fakat tadı daha ağır geliyor, tabi ki bunlar zevk-renk meselesi. Ben de her zaman ve mümkün olduğunca doğal ürünlerden yanayım.
@smrnc
@smrnc Жыл бұрын
Ben sadece ekonomik sebeplerden dolayı kit bira yapıyorum. Benim açımdan hiç biri bir Tuborg amber ya da Bomonti olamıyor maalesef. Daha iyi yapılmış iddialı butik bira deneme şansım da hiç olmadı. Kiyaslayamiyorum 🙂
Жыл бұрын
@@smrnc maalesef aynı şekilde kitler Tuborg Gold yerini tutmuyor, yapılması da oldukça meşakkatli fakat kapı yine ekonomiye açılıyor ama diğer rakı, viski, şarap gibi alkol ürünleri evde yapılması daha kolay geliyor bana ve tatları neredeyse aynı oluyor
@herhangibiri4976
@herhangibiri4976 9 ай бұрын
Bira 12 bin yıldır yapılıyor o zaman starsan mı varmış?
@singlesingle1907
@singlesingle1907 2 жыл бұрын
Şahsen şişeleri ilk aldığım zaman pbw ve starsan ile dezenfekte ettim. Birayı içtikten sonra sadece suyla çalkalayıp ağzını streçle kapatıyorum. Tekrar dolum yapacağım zamana kadar öylece tertemiz duruyor. Hiçbir sorun yaşamadım.
@tansukocaer404
@tansukocaer404 2 жыл бұрын
Aynen ben de şişedeki birayı bardağa boşaltıp şişeyi hemen 2-3 defa çeşme suyuyla çalkalıyorum. Ters çevirip suyu iyice süzülünce, ertesi gün dik olarak bekletiyorum. Tamamen kuruduktan sonra da küçük bir parça streçle ağzını kapatıp dolaba kaldırıyorum. Ne starsan ne de pbw kullanmıyorum şişeler için.
@rahmans.2206
@rahmans.2206 2 жыл бұрын
Yıllardır şişe saklarım hiç aklıma gelmedi streçle kapatmak ahaha. Poşete koyup bağlıyodum. Sağolun be, süper pratik bilgi :)
@SN.EMR4H
@SN.EMR4H 2 жыл бұрын
Aynı kapakları tekrar kullanabiliyormuyuz
@berkulu7411
@berkulu7411 2 жыл бұрын
Biraları kapakladıktan sonra sürekli dolap dışında saklanabilir mi? Ne kadar bu şekilde kalabilir? Yaz aylarında oda sıcaklığı 30-35 olduğunda şişeleri odada saklamak problem yaratır mı?
@sukruolcay566
@sukruolcay566 2 жыл бұрын
6 ay boyunca oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Sadece içeceğiniz kadarını soğutup içebilirsiniz
@hkndmr123
@hkndmr123 2 жыл бұрын
Bugün benim 16. günüm hava çıkışı 5 sn de bir oluyor halen bekletmeye devam mı etmeliyim yoksa şişelemeye uygunmudur
2 жыл бұрын
Bence biraz daha bekleyin, hem daha berrak bir biranız olur
@aysesezinsarsoy8914
@aysesezinsarsoy8914 2 жыл бұрын
Merhabalar. Siseleme yaparken seker atildiginda biranin kopurmemesi biranin olmadigini mi gosterir🥺
2 жыл бұрын
Merhaba, fermantasyon durmuşsa gaz çıkışı durmuş ve köpüklenme olmamış olabilir. Şişenin içinde şekerle birlikte fermantasyon başlar ve bira gazlanır. Böylece şişe açıldığında köpük olur.
@aysesezinsarsoy8914
@aysesezinsarsoy8914 2 жыл бұрын
@ Hocam şişeleri açtığımda da köpürme yok. Sanırım kovada bir şeyler yanlış gitti😓
2 жыл бұрын
@@aysesezinsarsoy8914 yaşadığınız yere göre değişebilir ama şişede en az 15 gün oda koşullarında beklemesi gerekiyor ki fermantasyon ile birlikte gazlanma olsun
@turgutabipro
@turgutabipro 3 ай бұрын
Arkadaşlar benim şişelediğim biralarda aşırı gazlanma oldu. Öyleki köpükten bira görünmüyor köpük köpük. Neden olur acaba. Şeker atmadan şişelediklerim on numara oldu oda 6-7 şişe şeker attıklarım yanar dağ oldu.
@matkap.
@matkap. 2 жыл бұрын
2:24 de ne oluyor arkada hocam iyi misiniz
@valheru
@valheru 3 жыл бұрын
merhaba,peki yapım aşamasında kullanılan alet edavat araç gerçeli sanite ettiniz mi ? yoksa direk su ile çalkalayıp mı kullanıdınız yapım aşamasında ?
3 жыл бұрын
Merhaba; Bütün işlem prosedüre uygun yapıldı, sadece doldurulacak bira şişeleri içildikten hemen sonra çeşme suyuyla çalkalandı ve ters çevrilerek sularının süzülmesi sağlandı. Sonra dolum yapıldı. Dikkat edilmesi gereken nokta şişe bittikten hemen sonra çeşme suyuyla çalkalanması. Şişeler dibindeki tortuyla bekletilmemeli, saklanırken de içindeki suyun iyice süzülerek kurumasının beklenmesi ve üstünün örtülmesi gereklidir. Bu arada şişeler benim sürekli kullandığım şişelerdir.
@edogan82
@edogan82 3 жыл бұрын
Mantık güzel ama star san kullanmamak tam bir risk. Star san zaten ucuz bir ürün bence riske değmez
3 жыл бұрын
Size risk olduğu konusunda katılıyorum. Bu videodaki şişeler içildikten sonra sudan geçirilmiş, ev koşullarında ve üstü kapalı olarak bekletilmiş şişelerdir. Sokaktan topladığınız ve kirli şişeler için denenmemiştir. Eğer bu yöntemi uygulayacaksanız; --Bira tüketildikten hemen sonra şişe sudan geçirilmeli ve suyu süzülmeye bırakılmalı, --Şişe içindeki su süzüldükten sonra nispeten kuru şişleler toz almayacak şekilde üstü örtülü olarak bekletilmeli, --Kullanılacağı sırada da tekrar sudan geçirilmelidir. Not: Şişelerin dibinde kalan bira damlaları, çıkması zor küf tortularına neden olmaktadır.
@talp2976
@talp2976 3 жыл бұрын
Starsan yerine çamaşır suyu falan kullansak
@kzlelma2887
@kzlelma2887 3 жыл бұрын
Merhaba... sirke ruhu nu, beyaz sirke diyorlar galiba,,kap tencere neyse temizliğini yaparken nasıl kullandınız sulandırdiniz değilmi ben rica etsem.. misal 1 litre suya nekadar sirke karışırdınız... bilgilendirirseniz çok sevinirim,,,birde bira yapımı videonuz yok heralde ilgilenmiyorsunuz sanırım.herneyse iyi günler videolarınız çok güzel olmuş
3 жыл бұрын
Merhaba, Eğer sirke kullanacaksanız %10 yani 1 litreye yarım su bardağı yeterli olur. Çok teşekkür ederim soru ve yorumlarınız için. Bu konuda yapılmış birçok video olduğundan yapma gereği duymadım şimdiye kadar... Fakat ben artık sirke de kullanmıyorum :) Şişeler bittikten hemen sonra güzelce çalkalayıp , ters çevirip , 1 gün bu şekilde suyunun iyice süzülmesini bekleyip, poşete koyup, kaldırıyorum. Dolum yapacağım zaman : 1- Her bir şişeye yarım su bardağı kadar kaynar su ekleyip 5-10 dakika bekletiyorum. 2-Güzelce çalkalayıp, şişenin dibinde tortu-küf olup olmadığını kontrol ediyorum. %99 olmuyor ve ters çevirip suyunu süzdürüp şişeliyorum. Eğer dibinde küf-tortu varsa yine aynı işlemi uyguladıktan sonra yumuşayan tortuyu fırçayla çıkarıyorum. Sonra tekrar kaynar su...
@kzlelma2887
@kzlelma2887 3 жыл бұрын
@ çoook teşekkür ederim 💚💚💚
@mehmetkaratay5462
@mehmetkaratay5462 3 жыл бұрын
@ üstad emeğinize sağlık..sirke ruhu yani bildiğimiz sirke değilmi?market raflarındakinden mi? Markete gittim elma sirkesi bulabildim olurmu?
3 жыл бұрын
@@mehmetkaratay5462 Merhaba, çok teşekkür ederim, sirke ruhu dediğimiz beyaz sirke(su gibi) . Daha ekonomik ve kokusu az. elma sirkesi de olur ama pahalıya gelebilir. Sirke yoksa kaynar su ve karbonat da gayet iyi bir kir çıkarıcı ve mikrop arındırıcı.
@ustaszusta4790
@ustaszusta4790 4 жыл бұрын
beyaz sirke kullanıyorum ben su ile karıştırılmış şekilde
4 жыл бұрын
Sirke olarak bilinen ve antimikrobiyal etkisinden dolayı çok eskilerden beri kullanılan sirke, gıdalarda maya ve bakterilere karşı koruyuculuk sağlamaktadır. Sirke ruhu olarak da bilinen beyaz sirke bazı çalışmalarda, sodyum hipoklorit ve kimyasal temizleme ajanları ile benzer etkilerinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Çok yüksek dozda kullanılması ürünün tat ve kokusunda değişmelere neden olabilmektedir. Marul gibi sebzelerde yaklaşık %1 oranında seyreltilmiş asetik asit dezenfeksiyonunda oksijenli solunum yapan ve koliform bakteri sayısında anlamlı düzeyde azalma tespit edilmiştir. Ben de evde gıda dezenfeksiyonunda kendi yaptığım sirkeyi kullanmaktayım ve çok faydasını görmekteyim. Kaynaklar 1. www.journalagent.com/turkhijyen/pdfs/THDBD_72_4_323_336.pdf (Gıda dezenfektanları) 2. www.researchgate.net/profile/Goekce_Cakmak2/publication/331131472_PREMENSTRUAL_SENDROM_VE_KALSIYUM/links/5c66c3e74585156b57ffd8d4/PREMENSTRUAL-SENDROM-VE-KALSIYUM.pdf#page=17 (Dişçilikte kullanılan dezenfektanlar)
@user-os5cq6nh9b
@user-os5cq6nh9b 2 жыл бұрын
Yaptığım bira neden köpük süz oldu
2 жыл бұрын
Şişede fermantasyon tamamlanmamış, şişeleri 2-3 hafta daha oda sıcaklığında bekletin
@burakharmanl703
@burakharmanl703 2 жыл бұрын
Bende mayayı cAnlandırırken bardakta yaptım ama bardağa starsan kullanmayı unuttum inşallah kit mundar olmaz
@matraxxll
@matraxxll 3 жыл бұрын
Merhaba bu soru saçma gelebilir,covid için kullandığımız dezenfektanlar starsan yerine kullanılabilir mi?
3 жыл бұрын
Merhaba, kullanılmamalı çünkü dezenfektanların kalıntısı şişelerde kalırsa uzun vadede sağlık açısından sorun çıkarabilir. Evdeki sirke, karbonat ve kaynar su daha uygun olabilir.
@ozgurertan5461
@ozgurertan5461 3 жыл бұрын
merhaba kardeşim bu su şişesinde oluyormu patlama yada gaz vs her hangi degisiklik oluyormu bende 50 tane var yapsammi
3 жыл бұрын
Merhaba, cam su şişelerinde oluyor, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Pet şişe ile yapılacaksa, kola şişeleri gibi sağlamı tercih edilebilir.
@baranoyundayt740
@baranoyundayt740 2 жыл бұрын
Merhabalar, 2 sorum var, birincisi tortu , ikincisi bazı şişeleri açarken şişenin yarısına kadar nerdeyse köpük bitmiyor. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
@sukruolcay566
@sukruolcay566 2 жыл бұрын
Tortu için birayı bardağa dökerek içmenizi tavsiye ederim. Şişenin dibini ise bardağa dökmeyiniz. Aşırı köpük meselesi ise şişelerken fazla şeker koymuş olabilirsiniz
@baranoyundayt740
@baranoyundayt740 2 жыл бұрын
@@sukruolcay566 teşekkürler Şükrü hocam
@sukruolcay566
@sukruolcay566 2 жыл бұрын
@@baranoyundayt740 rica ederim ne demek. Ayrıca birayı şişelerken ilk bir şişelik kısmı dökün. O çok bulanık ve tortulu olur. Son kısmında da yaklaşık iki şişelik bir kısmı şişelemeyin. O da çok tortu ve mayadan oluşmakta. Ayrıca şişeledikten sonra şişelerinizi daima dik tutun. Soğuturken de dolaba dik koyun. Böylece tortu hep dipte kalacaktır. Şeker ölçisü için ise mutlaka şeker ölçme aparatı alın ve doğru deliği kullandığınızdan emin olun. Afiyet olsun
@smrnc
@smrnc Жыл бұрын
@@sukruolcay566 Ben son şişeleri etiketleyip kapatıyorum. Dolduruyorum yani yine de ama yarısına kadar kısmı anca icilebiliyor.
@jigglypuff4554
@jigglypuff4554 3 жыл бұрын
Öncelikle merhaba, ben de bira kitinden bira yapmak istiyorum, alkol oranı her 50lik şişeye %5lik bir alkol oranı mı? Yoksa tüm kovaya %5lik bir alkol oranı mı oluyor?
3 жыл бұрын
Merhaba, oranlar değişmiyor. Kovada da %5 alkol oluyor, şişede de. Eğer siz 1 litre pet şişeye doldurursanız yine %5 olur.
@smrnc
@smrnc Жыл бұрын
Yüzde beş yüzde bestir. Hacmi farketmez.
@selcukkahraman1288
@selcukkahraman1288 3 жыл бұрын
Hocam mayalanan bira kovada 15 günden fazla kalır mı mesela ben 25 şişe doldurup 25 ini beklete bilir miyim
3 жыл бұрын
Merhaba, Havaların soğuk gitmesi, dolum esnasında kapağını açmamak, sadece hava kilidini alarak dolum yapmakla dayanabileceğini düşünüyorum. Kovayı balkon gibi soğuk ve güneş görmeyen bir yerde bekletirseniz daha da iyi olur.
@hasanyener803
@hasanyener803 3 жыл бұрын
Hocam peki star san yerine elma sirkesi kullansak olmazmı
@mirkaa
@mirkaa Жыл бұрын
beyaz sirke daha iyi olur sanki
@rufataliyev6669
@rufataliyev6669 3 жыл бұрын
arkadashlar Ben PBW ve Star san bulamiyorum internetde nerden temin ede bilirim?
@cagdasogretmenim
@cagdasogretmenim 3 жыл бұрын
Butikbira sitesinden alabilirsin.
@alicanbond7376
@alicanbond7376 Жыл бұрын
Videonun devamı zincirlikuyu da çekilecek
@gnrkrsn4569
@gnrkrsn4569 3 жыл бұрын
👍👏🍺🍺 yorumları okudum haklı olarak eskiden starsan mı vardı yada gibi haklı yazılar gördüm. Eskiden bira bu derece uzun ömürlü değildi raf ömrü dediğimiz olgu yoktu ticareşmeyle bu sonuca varıldı. Yaptığınız video çok güzel olmuş emeğine sağlık amam uzun vadede sorunlar anlaşılır kısa vadede anlamanız çok zor eğer yaptığınız birayı 4 ay gibi kısa zamanda tüketiyorsanız uygun ölçülerde çamaşır suyu ve su ile de yapabilirsiniz ama kalan çamaşır suyunu şişeden tamamen arındırmanız zaman emek ve bolca su gerekiyor selamlar. 🍺🍺🍺
3 жыл бұрын
Merhaba; Açıklamalarınız, verdiğiniz bilgiler ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Endüstriyel üretimlerde uzun ömürlü gıda dediğimizde koruyucular maalesef vazgeçilmez hale geldi. Bozulma riski doğal, katkısız ürünlerin cilvesi oluyor galiba :) Altını çizmekte fayda vardır diye sizin de dediğiniz gibi bu şekilde yapılan biraların çok daha çabuk bozulma riski var. Fakat çamaşır suyuyla daha önce hiç denemedim, oranlarını söyleyebilir misiniz? Tekrar teşekkürler, selamlar...
@gnrkrsn4569
@gnrkrsn4569 3 жыл бұрын
@ Merhaba ben teşekkür ederim. 100 litrelik bidona kaba temizliği sadece su ile yapılan şişeleri koyuyorum yaklaşık 50 yakın şişe alıyor 300 ml çamaşır suyu koyup içine alabildiğince şu koyuyorum şişelerin içine girecek şekilde ve öylece en az 1 veya 2 gün bekletiyorum aynı işlemi farklı bir bidonda tekrar yapıyorum çamaşır suyu kullanmadan ve son olarak şişeleme yapacağım zaman huni vasıtasıyla tekrar içlerini sudan geçiriyorum hepsi bu :) evim bahçeli ve benim için zor olmuyor evde yapmak zor olabilir teşekkürler.
@rahmetlisiyahelbiselisamur3728
@rahmetlisiyahelbiselisamur3728 3 жыл бұрын
Eskiden meşe fıçılarıyla saklanırdı çam ve meşe bardaklarda sunulurdu
@alperisleyen5565
@alperisleyen5565 2 жыл бұрын
Pril kullansaydınız keşke :)
@ozgurbeydemir4563
@ozgurbeydemir4563 Жыл бұрын
biranın köpüğü nerede
Жыл бұрын
İçinde
@huseyindundar4134
@huseyindundar4134 2 жыл бұрын
Starsun kullanmıyorum sanki sadece gec gazlaniyor tek farki bu bence
@DenizKoksal.
@DenizKoksal. 3 жыл бұрын
2. Taddığının tatlı gelmesi normal cünkü maya calısamamıs, gazlanmada digerlerine göre az oldugu aşikar
3 жыл бұрын
👍
@Adige68
@Adige68 3 жыл бұрын
Merhaba hocam acaba temizledemde şişeyi ilk önce pril fairy döküp fırçayla iyice temizlesek sonra sıcak suyla iyice temizlesek sonra'da sirke ve su ile durultsak sizce olurmu.
3 жыл бұрын
Merhaba, olur, hem de çok da sağlam bir temizlik olur.
@oakyurt
@oakyurt 3 жыл бұрын
Su şişesi ışık alacağı için tadını bozar normalde, siz karanlıkta sakladınız sanıyorum
3 жыл бұрын
Merhaba, doğrudan değil ama dolaylı ışık alan bir yerde şişelendikten sonra 20 gün civarı, buzdolabında ise 1-2 saat bekledi.
@kzlelma2887
@kzlelma2887 4 жыл бұрын
Kardeş merhaba bende bira yapmak istiyorum çokmu titizlik istiyor bazı arkadaşlar garip garip kokulardan şikâyetçi yardımcı olursan sevinirim hemen gerekli malzemelerin siparişini vercem
4 жыл бұрын
Merhaba, ben birayı yaparken bira kitiyle gelen kılavuzdaki yapım prosedürüne uyuyorum. Şimdiye kadar bozulma, farlı koku, renk oluşmadı. Fakat yazın sıcakta veya kışın soğukta yaptığımda veya hazır su yerine kuyu suyu kullandığımda tadı biraz daha acı oluyor. 20-25 oC sıcaklıkta kurulum devam ederse tadı isteğim malt bira gibi hafif ve yumuşak içimli oluyor.
@kzlelma2887
@kzlelma2887 4 жыл бұрын
@ teşekkür ediyorum 👍👍
@gezegenti
@gezegenti 4 жыл бұрын
Kullanmış olduğun kit NERDEN alia
@ilkerakca149
@ilkerakca149 4 жыл бұрын
kediköy?
4 жыл бұрын
Selamlar, kiti daha önceden fazlaca almıştım. Fakat şu an temin ettiğim yerde stok sıkıntısı var.
@shahrampayami5852
@shahrampayami5852 3 жыл бұрын
bu tavsiyenin maliyeti en az 150 TL. risk alanlara hadı bismillah
@rebeLisT65
@rebeLisT65 3 жыл бұрын
sen bu vıdeyoyu yapmıssında kardesım bıra tam rengını zaten almamıs yanı tam beklemek lazım en az 15 gun kovada 1 haftada sısede beklıycek senın bıran tam olmamıs zaten
3 жыл бұрын
Merhaba, bira kiti, tam olarak, A'dan Z'ye kılavuzundaki açıklamalara göre imal edilmiştir. Biranın rengi her zaman olduğu gibidir. Video, temizliğe dikkat edilirse "Star San" kullanmaya ihtiyaç olmayabilir çalışmasıdır.
@zomberkay
@zomberkay 2 жыл бұрын
Tonla kit var hepsinin rengi farklı Ben direkt stout yaptim Irlanda birasi yani Simsiyah
@scootermodifiye1946
@scootermodifiye1946 4 жыл бұрын
starsan ne işe yarıyor milletten para yolma taktiğimi
@zomberkay
@zomberkay 2 жыл бұрын
Bakteri mikrop arindiriyor
@yusufal3169
@yusufal3169 3 жыл бұрын
tadı için temizlenmiyor, mikrop ve bakteri için temizleniyor kardeşim
3 жыл бұрын
Merhaba, videoda, herhangi bir temizleyici kullanılmadan üründe mikroorganizma üreyip üremediği renk , tat ve koku ile test edilmiştir. Nasıl bir yemeğin bozulduğunu rengi, tadı ve kokusu ele veriyorsa...
@sametd.9094
@sametd.9094 Жыл бұрын
star stan biraya olumsuz etki veriyor büyük ihtimalle. soyledikleri ölçülerde suya katip kullaninca birada koku ve kopurme yapiyor. kullanmayinca sikinti yaşamadim
Evde, Kit İle Bira Yapımı ( Ayrıntılı  Anlatım )
31:27
mehmet portakal
Рет қаралды 103 М.
Evde Bira Yapımında Şişeleme, Saklama Şartları ve Pratik Bilgiler
19:18
Wait for it 😂
00:19
ILYA BORZOV
Рет қаралды 9 МЛН
Will A Basketball Boat Hold My Weight?
00:30
MrBeast
Рет қаралды 127 МЛН
Когда отец одевает ребёнка @JaySharon
00:16
История одного вокалиста
Рет қаралды 17 МЛН
버블티로 부자 구별하는법4
00:11
진영민yeongmin
Рет қаралды 28 МЛН
Evde Bira Yapımında Muhtemel Sorunlar ve Çözümleri
26:07
mehmet portakal
Рет қаралды 1,4 М.
İlk kez Bira yapacaklar için Full Detay Malzeme ve Tavsiyeler
26:19
HAZKAT PROFESYONEL
Рет қаралды 4 М.
brewing bottling
11:33
Bira Burada
Рет қаралды 101 М.
Evde BİRA nasıl yapılır. 100 Lira 45 şişe BİRA
17:27
Emre Gürbüzerol
Рет қаралды 1,7 МЛН
Viski Yapımı (Basit, Doğal ve Katkısız)
12:37
Üretiyorum
Рет қаралды 131 М.
Bira şişelemede pet şişe kullanım sorunları
6:24
mehmet portakal
Рет қаралды 7 М.
Evde Bira Yapımı Full Versiyon | Kurulum | Şişeleme | Tadım
24:43
Evde bira yapımında pet şişe kullanımı
7:18
mehmet portakal
Рет қаралды 41 М.
Wait for it 😂
00:19
ILYA BORZOV
Рет қаралды 9 МЛН