בריאות טבעית בעדשת המחקר והמדע: על צירופי מזון, פירותנות ומזון חי או מבושל | עם אלירן דה מאיו

  Рет қаралды 3,125

רועי ואזמרגד - המסע ההוליסטי

רועי ואזמרגד - המסע ההוליסטי

Күн бұрын

Пікірлер
@miriamfrankel9086
@miriamfrankel9086 8 ай бұрын
איזה מראין מדהים איזה אנרגיה נעימה כל כך ראיון מדהים
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
תודה רבה :) 🤍🙏
@ayelet15
@ayelet15 8 ай бұрын
תודה רבה על הידע הכל כך חשוב ממש שיחה מעניינת...גם אני למדתי באילימה ...
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
בשמחה רבה :) אילמה מקום נפלא 🌱🙏
@אושרהלוי-ד1ת
@אושרהלוי-ד1ת 6 ай бұрын
ממש מעניין ומרתק. תמיד עונג להקשיב לשתיכם. תודה ❤
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 6 ай бұрын
איזה כיף :) שמח לשמוע אושרה היקרה 🙏
@אריהלייבשלוםלייבוביץ
@אריהלייבשלוםלייבוביץ 8 ай бұрын
תודה על התוכן החשוב הזה!
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
בשמחה רבה 🙏
@twist.fitness
@twist.fitness 8 ай бұрын
פרק מעולהההה! תודה רועי היקר❤
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
שמח שאהבת גיא היקר 🙏🌱
@nogagoldstein1371
@nogagoldstein1371 8 ай бұрын
מדהים,מתי יהיה מוכן ? אני אגיע אליך
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
לדעתי בעוד כמה חודשים :) אבל שווה לבדוק עם בית הבריאות. רועי.
@ornatal23
@ornatal23 8 ай бұрын
בעניין המחסורים בשומנים אצל פירותנים, עד כמה שידוע לי האבוקדו מוגדר כפרי ועשיר בשומן איכותי. תקנו אותי אם אני טועה...
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
נקודה ממש טובה האמת - אשתף מה שאני מכיר בנושא: שומנים אכן מאוד חיוניים לבריאות שלנו בכל כך הרבה אספקטים שונים. בריאות המוח שלנו ואפילו ממברנות התאים שלנו מצריכים שומנים כדי להתקיים ולקיים תהליכים מאוד משמעותיים בבריאותנו. שוב, זה על קצה המזלג. אם נפרק רגע לגורמים את נושא השומנים והשמנים אז נזכיר שיש שומנים בלתי רוויים (שמגיעים מהצומח) ושומנים רוויים (שמגיעים בעיקר מהחי, מקוקוס ומעט מאוד מהצומח). שני סוגי שומנים אלו מאוד חשובים לבריאותינו. אז נניח אבוקדו, הוא מנת שומן נפלאה, עם זאת מדובר בשומן בלתי רווי. לכן, בתזונה מן הצומח, ככל שידוע לי מהמחקר שעשיתי בשנה האחרונה, שומנים רווים הם בחוסר. בהיבט מחלות קוגניטיביות, לדוגמא, כמו אלצהיימר - יש משמעות מאוד מאוד חשובה לשומנים רווים שקשה למצוא בצומח. האם צריך באמת כמות גדולה יותר מאשר הצומח נותן לנו? אין לי תשובה לצערי. דבר נוסף, חומצות שומן מאוד ידועות וחשובות הן אומגה 9 (שמן זית לדוגמא) ואומגה 3 (בעיקר בדגים, אצות, פשתן ואגוזים - יש עוד כמה מקורות כמובן) אומגה 3 הוכחה באינסוף מחקרים כמאוד מאוד חשובה לכל כך הרבה תהליכים, ויתרה מכך, היא ״מתחרה״ באומגה 6 (שהיא חומצת שומן חיונית) שנחשבת בעלת תכונות פרו-דלקתיות ומזיקות לבריאות. כמובן, כשמדובר על כמויות גדולות ממה שהטבע שם לנו בצומח באופן טבעי ולא מעובד. הצומח די עני באומגה 3 לכן זו הוא נקודה שצריך לדון עליה לעומק האם יש מספיק ממנה בצומח שניתן לצרוך ברמה היומית. מבטיח סירטון בקרוב כי חקרתי לעומק. גם פה, טרם הגעתי למסקנה. לכן, לשאלתך - האם לדעתי, מהידע שיש לי היום, תזונה מבוססת פירות (אפילו עם תוספת אבוקדו) מספיקה בערכי השומן שלה? לדעתי, לא. עדיין מנסה ללמוד ולהבין את הכל לעומק לכן אשמח לכל שיתוף ומידע חדש שמבוסס מחקרים ומדע ולא תחושה :) כי תחושתית זה נפלא להיות פרותני למשך תקופה (מניסיון) - אבל נשאלת השאלה האם בטווח של כמה שנים, האם מגיעים המחסורים החמורים שאלירן מזכיר בעיקר בהיבט חלבונים ומינרלים, זו שאלה טובה :) מקווה שעניתי, רועי.
@ornatal23
@ornatal23 8 ай бұрын
תודה על תשובתך המפורטת והמושקעת. אינני פרותנית, אך למעלה מ10 שנים לא צורכת שום מוצר מהחי... ניסיתי פרותנות בעבר הרחוק אבל זה היה מאתגר מדי עבורי. די מופתעת מתשובתך בעניין השומן הרווי, שתמיד הייתי משוכנעת שהוא יותר מזיק ממועיל. אם אני מבינה נכון מדברייך, תזונה טבעונית עשירה ומגוונת ככל שתהיה, עדיין חסרה בשומן רווי? האם רכיב זה הוא עד כדי כך חיוני לגופנו? והאם אנו יכולים להשיג אותו רק ממזון מן החי? גם אמי ז"ל סבלה מאלצהיימר, ואם יש בי פחד כלשהו, זה מהמחלה הנוראית הזו... בכל מקרה לא רואה את עצמי חוזרת לאכול מוצרים מן החי או ליתר דיוק מן המת.
@המסעההוליסטי
@המסעההוליסטי 8 ай бұрын
אהלן :) אז תראי, שומן רווי היה באמת נחשב המון שנים כגורם העיקרי בחסימות כלי דם וכל מה שמגיע בחבילה הזו. עם השנים מחקרים מראים יותר ויותר שלא כך הדבר. לעניות דעתי, הבעיה הגדולה שלנו היא סוכר. משמע, פחמימות ריקות. פחמימות פשוטות ומורכבות בצורתן הטבעית - פירות, ירקות שורש, קטניות ודגנים מלאים, הם לא הבעיה אלא כל תוצרי החילוץ מהם. סוכר מחמצן, מגרה, ממכר, מעודד דלקות וכמובן מומר לטריגליצרידים ומשם הדרך בטוחה לאינסוף בעיות. השומן הרווי ככל הנראה הופך לבעייתי, על אותו משקל שכולסטרול הופך לבעייתי, כאשר הם משולבים בתזונה לא בריאה ועתירת מזונות מעובדים וכו… לבד, הם לא מהווים בעיה אלא הכרח חיוני לגוף. כן, שומן רווי הוא חיוני לבריאותינו ואשתדל לעשות על כך סירטון בקרוב. לשאלתך - האם אין מספיק בצומח? אני לא חושב שהתשובה היא כן חד משמעית. שוב, האם קיים חוסר חלבון בצומח? זה תלוי :) אנסה להסביר למה אני מתכוון - אם אוכלים מהצומח, צריך לקחת בחשבון את נושא המגוון והאכילה ״האחראית״ כדי שנספק לגוף שלנו מספיק חלבון. האם זה אפשרי? לעניות דעתי, וודאי שכן. האם זו המציאות אצל רוב הטבעונים (שלא לוקחים אבקות חלבון)? ככל הנראה לא. תזונה טבעונית לא מאוזנת ולא בריאה כוללת לא מעט פחמימות שאינן עשירות בחלבון. לכן, אגוזים, שקדים, קטניות, דגנים - יהיו עשירים יותר בחלבון ולכן נדרש לקחת זאת בחשבון, בייחוד לאור העבודה שפקטור הספיגה שלהם נמוך מחלבון מן החי. מה קורה לאדם שאוכל מן החי? בכלל לא צריך לחשוב פעמיים - החלבון מגיע בשפע ובספיגה יעילה יותר. כך גם בנושא השומן הרווי, אדם שאוכל מן הצומח צריך לדאוג למספיק מזון שמקיים משק שומני טוב בגופו. רוב השומן במזון מן הצומח הוא בלתי רווי, לכן רק חלק קטן ממנו מכיל שומן רווי. עם זאת, ועדיין לא ירדתי לעומק המספרים (זה יקרה בקרוב) - נראה שגיוון בשקדים, אגוזים וזרעים (אולי עם קצת שמן קוקוס מדי פעם) בתזונה מאוזנת צמחית ובריאה - לעניות דעתי, תספק את מנת השומן שצריך בגופנו. שוב, ראי שגם ד״ר גיל וגם אלירן דה מאיו, מחזיקים בדעה זו. ללא קשר לדעתם, אני נוטה להאמין שזהו המצב. עכשיו, לגבי נטיות גנטיות וכו שצריכות מרשם נוטריינטי מסויים כדי למנוע אותן כמו לדוגמא דימנציה ו/או אלצהיימר - לעניות דעתי, אדם שרואה סימנים מוקדמים של המחלה או רואה שזה עובר בתורשה במשפחה, דבר ראשון צריך לשנות את תזונתו לתזונה טבעית ככל שניתן (צמחית או מהחי - אני אישית מאמין שצמחית טובה יותר בכמה מונים). דבר שני, לדאוג למניעה תוזנתית - הגברת שומני המוח הבריאים (פשתן? קוקוס? צ׳יה? אגוזי מלך?) בצורתם הטבעית את כנגזרות שמן איכותיות (לדוגמא שמן פשתן בכבישה קרה בבקבוק אטום ובקירור) ואלי גם לשקול תוספים שהוכחו מדעית כתורמים לבריאות המוח. יש קומפלקסים כאלו באייהרב לדוגמא. שוב, זה עניין של גישה. בעברי שללתי טיפול בתוספים, היום אני רואה בזה ככלי טכנולוגי מדהים, שנדרש להבנה מקצועית, בעולם שרחוק מלהיות עולם טבעי. ובגדול, אני מבין אותך. על אף סקרנותי הרבה והדרך שבה אני בוחר ללמוד דברים שמאתגרים לא מעט דברים שהכרתי - קשה לי לחשוב על עצמי אוכל משהו מן החי משני טעמים: אני מתקשה לחשוב על אכילת חיה (חלילה לא בנימה דמגוגית, אלא באמת זה מוזר לי) ושנית מאמין שהתעשייה מספקת מזון מן החי שעמוס ברעלים שאינם מטיבים עם בריאותינו (זה לא היה רלוונטי ללפני שהחלה תעשיית המזון מן החי). מקווה שעניתי, רועי.
@ornatal23
@ornatal23 8 ай бұрын
תודה🙏
מומלץ!! השייח' הערבי - העבריין - ואשה שאין לה ילדים.. סיפור מ-ש-ג-ע 🔥
13:36
הרב רפאל אבוחצירא - הערוץ הרשמי
Рет қаралды 6 М.
Players push long pins through a cardboard box attempting to pop the balloon!
00:31
Как Я Брата ОБМАНУЛ (смешное видео, прикол, юмор, поржать)
00:59
黑天使只对C罗有感觉#short #angel #clown
00:39
Super Beauty team
Рет қаралды 19 МЛН
How many people are in the changing room? #devil #lilith #funny #shorts
00:39
צירופי מזונות \ שילובי מזון | פירות ירקות פחמימות חלבונים ושומנים
6:26
מזון פרוביוטי - הרצאה של אלירן דה מאיו בכנס "אוכלים בריא"
1:09:56
בית הבריאות | אלירן דה-מאיו
Рет қаралды 12 М.
143: ד״ר נאדר בוטו - על שמחה, סבל וייעוד
1:55:30
תחושת בטן | מתן חכימי
Рет қаралды 4,5 М.
אחת ולתמיד: מהי התזונה הבריאה ביותר לבני האדם? | אלירן דה-מאיו
1:18:51
רועי ואזמרגד - המסע ההוליסטי
Рет қаралды 9 М.
חוק מספר אחת לחיים בריאים ומאושרים  ד"ר גיל יוסף שחר (M.D) | מתוך ראיון ל"להתענג באהבתך"
37:25
Players push long pins through a cardboard box attempting to pop the balloon!
00:31