Bu Konsept Dahice!! Hyundai Ve Kia Mühendisleri Aktarma Sistemini Tekerleklere Sığdırdı

  Рет қаралды 29,159

Volkan Hızal

Volkan Hızal

Күн бұрын

Mobilite ve elektrikli araçlara dair firmalar yeni yeni teknolojiler tanıtmaya devam ediyor. Hyundai Motor Group geçtiğimiz aylarda yeni bir aktarma sistemi konseptini tanıttı. İçten yanmalı motorlu araçlarda ve elektrikli araçlarda yıllardır kullanılan aktarma sistemini kökünden değiştirebilecek bu konsept, difransiyel, şaft, tahrik mili, vites kutusu gibi aktarma sistemi elemanlarını tekerleğin içerisine yerleştiriyor. Aynı zamanda elektrik motorunun performansını düşürmeden küçültüyor ve her bir tahrik tekerleğine ayrı ayrı entegre ediyor. Bu sayede batarya kapasitesi arttırılabiliyor ve araçların içerisinde daha fazla yaşam alanı kalıyor.Bu durum mühendislere tasarım esnekliği sağlıyor. Mobilite ekosistemi için önemli bir haber olan bu konsept henüz test aşamasında fakat Hyundai ve Kia mühendisleri gelecek yıllarda gerçek zamanlı kullanılabileceğini dile getiriyor.
Hadi bu ilginç konsepti hep beraber inceleyelim...

Пікірлер: 86
@yakupcandag426
@yakupcandag426 6 ай бұрын
Mekaniğe ilgisi olan vatandaşlar için gayet güzel verimli bir yayın. Arabası olan herkesin bilmesi gereken şeyler.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Teşekkür ederim. Daha konuşacağımız çok şey var :)
@uzgun_pandivememati
@uzgun_pandivememati 6 ай бұрын
Hayata geçene kadar herşey dahice görünür pek azı fiziki hale geldiğinde gerçekten başarılı olur.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Her konsept hayata geçmez tabi ki ama konulara farklı açılarda bakmamızı sağlar. Uniwhell’de olduğu gibi. Bakalım neler olacak hep beraber görücez :)
@asl8976
@asl8976 6 ай бұрын
Eğitim niteliğinde olmuş. Teşekkür ederim böyle bir içerik için
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Faydalı olduysa ne mutlu :)
@Made_by_profs
@Made_by_profs 6 ай бұрын
Çok güzel bir anlatmışsınız , makine mühendisliği okuyorum çok ilgimi çekti . Öbür videolarınızda bakacağım.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. Bende makine mühendisiyim. Dolayısıyla dilinizden ve beklentilerinizden haberdarım :)
@murcell9157
@murcell9157 6 ай бұрын
14:30 En büyük sorun yağlama gibi görünüyor. Aktarma organları kısalacağı ve (güç kaybı) azalacağı için, daha az güçlü motorla daha yüksek verim alınabilecektir. Ağırlık da azaldığında, verim katlanabilir. Misal olarak 70 beygirlik bir arabadan eskinin 110 beygirlik arabası gibi verim alınabilir gibime geliyor.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Kesinlikle haklısınız
@lo_Navy
@lo_Navy 6 ай бұрын
bu teknoloji elektrikli scooter ve mobiletlerde harika çalışır
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bana da öyle geliyor. Yaptıkları açıklamalar da bunu destekliyor. Hatta son tanıtılan Kia Concept PV1 da kullanıldığını farkettim. İnceleyebilirsiniz bence
@lo_Navy
@lo_Navy 6 ай бұрын
@@Volkanhizalresmi evet görmüştüm onları da. hatta 1,5-2 ton çekecek, kapalı van modellerini bekliyorum. ford transit gibi hafif ticarileri
@eksierol
@eksierol 6 ай бұрын
Teşekkürler...
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Ben teşekkür ederim :)
@ramazandundar29
@ramazandundar29 6 ай бұрын
Ben Auxial motor kullanmanın daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Tekerleklerin aldığı darbeler yıkıcıda olsa bu sönümlenebilir kanaatimce.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Farklı bir bakış açısı. Bildiğim kadarıyla Auxial motorları tahrik tekerleklerine bağlamak bazı firmaların hedefleri arasında. Video üretmeye değecek bir konu. Teşekkür ederim :)
6 ай бұрын
hup motor?
@ramazandundar29
@ramazandundar29 6 ай бұрын
@ hub performansı o kadar iyi değil sanırım
@emrekayim1613
@emrekayim1613 6 ай бұрын
Motorları darbelere dayanıklı hale getirip amortisörlere ve tekere sabitleseler daha mantıklı olur. Elektrikli scooterlarda olduğu gibi. Güç kaybı minimize olur ve her tekere bir motor olayından en çok verimi bu şekilde alırlar bence
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Öncelikle bu kadar bilinçli takipçilerim olduğu için şanslıyım :) İlk konsepte motorlar Şasiye bağlı olarak ortaya çıktı. Fakat Kia Concept PV1 de bu teknolojiyi kullanacağını geçtiğimiz günlerde gösterdi. En azından ben dikkat ettim :) orada motorlar çok farklı bir konumda yerleştirilmiş ve tekerin pozisyonundan etkilenmiyor. İncelemenizi öneririm.
@ardaugurlu3
@ardaugurlu3 6 ай бұрын
Türkiye'de böyle kaliteli kanallar ve videolar bulmak çok güzel. Bu videonun peşine daha teknik bir video üniversite öğrencileri için ''hizmet'' gibi yapsanız harika olurdu. Her şey izlenme değil. Emeğinize sağlık.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Yorumuna çok sevindim arda. İleride çok kapsamlı konular hakkında bu kanalda eğitim içerikleri oluşturacağım. İzlenmeden ziyade insanlara dokunmak en büyük isteğim benim de :)
@user-gc1fw3uz5l
@user-gc1fw3uz5l 5 ай бұрын
Güzel görünüyor sistem ağırlık ve sürtünmeye dikkat etmek gerek tabiiki
@faruk3933
@faruk3933 6 ай бұрын
Merhabalar benim aklıma da şöyle bi bişey geldi şu an işe gidip gelirken kullandığım Scoter ın da da olduğu tekerlek komple motor olarak tasarlanabilir mi scooter da güç çok düşük 600 watt bunun 30 40 kwa lık olanı yapılabilirse aks koluna ve dişli mekanizmasına da ihtiyaç kalmaz Bu mümkün mü hocam
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Öncelikle videonun sizlere böyle farklı şeyler düşündürmüş olması beni çok mutlu etti :) aslında benim bildiğim scooter motorları bu sisteme çok benziyor. Hub motor kullanılıyor ve bu motorlarda da aktarma sistemi minimuma indirilmiş. Ama sorunuzu anlamamış da olabilirim emin olamadım.
@TimurAYAS
@TimurAYAS 6 ай бұрын
Hesaba katılması gereken araç ağırlığı ve kötü yol koşulları olunca, otomotiv sektöründe başarılı olması zor gözüküyor. Ama forklift gibi daha uygun olabilir. Ama denemeye değer.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Evet, mobilitenin daha kompakt çeşitlerinde şansı çok daha fazla gibi duruyor.
@adyok3086
@adyok3086 6 ай бұрын
Elektrikli bisikletlerde olduğu gibi tekerleğin kendisini elektrikli motordan yapmak daha iyi gibi ancak tork düşük olabilir.4 tekeri de elektrikli motor yaparlarsa tork 4 katına çıkabilir.tabi motorun türü ve yapısı da önemli.dişli sistemden daha güvenli ve verimli olur gibi.fren sistemine bile gerek kalmayabilir.
@emincetinel3471
@emincetinel3471 6 ай бұрын
Bu sistemde kullanılan dişliler yuksek mukavemet ve sertlikte olması gerekir bununla birlikte bu sistem aşırı vibrasyonlu ve stresli bir ortam olması hasebiyle bu dişliler ömrünün çok kısa olmasını öngörüyorum sert malzemeler cam gibi kırılgan yapıda olur ve bu sistem tekerlekten gelen tum titreşimlere doğrudan maruz kalacak
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Hyundai mühendislerinin yaptığı açıklamada, sistemin tüm stres testlerinden başarıyla geçtiğini ve malzeme tercihine önem verdiklerini söylüyorlar. Tabi elimizde veriler yok. Belirttiğiniz gibi en önemli nokta dayanıklılık, stres ve akabinde gelen malzeme yorulması.
@saitcakr4032
@saitcakr4032 6 ай бұрын
bu yeni aktarma sistemi başarılı olur direk tekere aktarma yapmak ve bunu mümkün olduğunca az bir elemenla yapmak ileriki cönemlerde zorunlu olacak. biraz daha geliştirilmesi gerekli.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Ufak tefek detaylar olsa da mobilite araçlarının bazılarında kullanılacak gibi gözüküyor. Hep beraber görelim :)
@kemalayyldzart8272
@kemalayyldzart8272 6 ай бұрын
Motoru jantın içine koysak.(HUB MOTOR) aks ile de uğraşmamış oluruz sistem çok sadeleşir. Ancak bu sefer tekerleğin kütlesi ve dolayısıyla eğlemsizliği artmış olacak. Motoru outrunner tipte yapıp dönen ağırlığı yine az tutabiliriz. Ancak sonuç olarak süspansiyonun verimi düşüyor. Süspansiyon veriminden kastettiğim konfor değil.(konforu da kötü etkiliyor) Yüksek eğlemsizlikten dolayı süspansiyon hareketini yeterli hızda yapamıyor. Ve süspansiyon sisteminin en birincil görevi olan aracın yerle temasını maksimum düzeyde tutmayı, sekteye uğratıyor. Ama günümüzde küçük hacimden büyük güç üretebilen axial flux motorlarla bu ağırlık düşürülebilip birdaha denenebilir.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Çok güzel ve bilgi dolu bir yorum. Bu videonun altına sanki vaka analizi yapmışcasına yorumlar gelmesi harika. Umut verici. Herkes bu yorumdan faydalanarak güzel güzel bilim tartışamaya devam eder umarım :)
@kemalayyldzart8272
@kemalayyldzart8272 6 ай бұрын
Teşekkür dederim. Teknik konular hakkında muhabbet etmek gerçekten hoşuma gidiyor.@@Volkanhizalresmi
@kemalayyldzart8272
@kemalayyldzart8272 6 ай бұрын
Ayriyeten bazı formula student araçlarında olduğu gibi tekerin merkezine oldukça küçük bir elektrik motoru ve yüksek oranlı bir redüktörle aşırı kompakt bir tasarım yapılabilir. Ancak yarışma parkurlarında hiçbir engebe olmadığı düşünülürse (kerb bile yok) engebeli yollarda yukarıda açıkladığım nedenlerden ötürü verimli çalışmayabilir. Ama denemeden bilemeyiz ;)@@Volkanhizalresmi
@Sumakinesi
@Sumakinesi 6 ай бұрын
Bence kullanılacak ama daha çok içten yanmalı motorlarda hibrit yapılabilmek için kullanılacak tekerlek motorlar
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Olabilir tabi ki. Gördüğüm kadarıyla Kia yeni elektrikli konsept aracında bu teknolojiyi kullanıyor. Mikro mobilite alanında görmemiz daha muhtemel bu teknolojiyi
@Sumakinesi
@Sumakinesi 6 ай бұрын
onlarda hali hazırda kullanılıyor dönüşüm noktasında yakıt verimliliği noktasıda bence bir ileri seviye farklı akü grupları ile hibrit sistemlere yatırım yapılacak içten yanmalı motorlara ama sistem ve yatırımcı bulamıyor bu kadar araç satmak varken yatırım almıyor genel olarak birileri yapacağına inanıyorum jant lastik değiştirip motor şanzıman atıyorum 40 km hıza kadar elektrik gidecek sonrasında sistem devreye girecek gibi @@Volkanhizalresmi
@fatihgol
@fatihgol 6 ай бұрын
Hiç güç aktarma sistemi kullanmadan , direkt InWheel motor kullanılması ile arasında ne artısı var?
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Elektrikli motorlar her ne kadar ideale yakın çalışsada tork ve hız ayarı yapabilmek adına tek kademeli vites kutusuna ihtiyaç duyarlar. Videonun elektrikli araç aktarma sisteminde az da olsa değindim. Haliyle direkt motoru bağlayamıyoruz, aktarma elemanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu konu için güzel bir video düşünüyorum :)
@esatd34
@esatd34 5 ай бұрын
Güzel anlatmışsınız tebrik ederim :) elektrikli sistemler otonom sürüş yüz yıllık araba kalıbını kıracak
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 5 ай бұрын
Çok teşekkür ederim :)
@fatih7139
@fatih7139 6 ай бұрын
volkan kardeşim eline emeğine ağzına sağlık. Aydınlandık. Ama bizi o kadar çok ışığa maruz bıraktın ki gözlerimiz acıdı. Baba konuyu anlatırken biraz sadeleştir ve daha az kelime kullan. Misal yumurtayı anlatacaksın diyelim. Sen ta köyün girişinden başlıyosun abi. Konuyu bilene diferansiyeli anlatmana lüzum yok. bilmeyene ise diferansiyel bişey ifade etmiyo zaten. Canım benim güzel hazırlanmışın hevesini kaybetme. Yeni konsept hakkında ne düşündüğüme gelecek olursak. en az diferansiyel sistemi kadar dahiyane ancak belki onun uğradığı gelişimden daha fazla gelişime ve çalışarak kendini ispatlamaya çok muhtac. Değermi kesinlikle değer. İçten yanmalı motoru kaybettiler. Sanzuman ve diferansiyelde büyük ölçüde tarih olmaya yakın. Bir tek piller kaldı onuda küçültmeyi başarırlarsa sanırım bize sokarlar eve çıkarken götürüp evde şarj eder sabahta çıkarıp takarız yerine. :)
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Konuyu hiç bilmeyenlerden başlayarak anlatmayı tercih ettim. Aslında videoyu bölüm bölüm ayıracaktım atlamışım. Bu yorumunuzu bundan sonraki videolarımda dikkate alacağım. Yapıcı eleştirileri severiz :)
@alanmurat
@alanmurat 6 ай бұрын
Teker içindeki bu dişli grubu lastik ile birlikte dönmeyecek sanırım. Dönmediğinde ağırlığı sorun olmaz diye düşünüyorum.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Kia 8 ocakta CES fuarında tanıttı. Concept PBV platformunda bu sistemi kullanmış. Güzel de duruyor. Tabi çok detay yok ama videolarda gözüküyor. İncelemenizi öneririm. Bakalım haber biraz olgunlaşsın ben de video hazırlayacağım.
@yusuf216
@yusuf216 6 ай бұрын
Gelişme tasarım tabiki önemli ama ısıl verimlilik işini begenmedim belki merkezi yaglama ile oluşan ısı dısari atilabilir ama yaglama isi zaten basli basina sıkıntı. Bunla uğraşana kadar elektrik motorlarıni kurcalamak daha mantikli gibi
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Evett dişlilerin eşit şekilde yağlanması çok çok önemli. Hyundai mühendisleri bunu çalıştıklarını dile getiriyor. Dediğiniz gibi elektrik motoru ideala daha da yaklaştırışabilse güzel bir çözüm olabilir. Sektör çok hızlı ilerliyor. Bakalım gelecekte neler göreceğiz. Biz burada takip etmeye devam ediyoruz :)
@faruk_ss3289
@faruk_ss3289 6 ай бұрын
Bu mekanizmanın bulunduğu yere neden direk elektrikli motor koymuyorlar
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Motor en kritik parça olduğu için güvenli bir alanda bulunması kritik. Eğer tekerleğin içerisini yerleştirilirse bir çok strese maruz kalacak. Aynı zamanda sabitlenmesi de zor olacak. Dolayısıyla şasiye bağlı olarak tutuluyor.
@user-dc3ds5xn1i
@user-dc3ds5xn1i 6 ай бұрын
Hocam fren diskleri nerede?
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bu sadece aktarma sisteminin konseptini gösteriyor. Fren diskleri, bu sisteme uygun olarak konumlandıralacak veya yeniden tasarlanacaktır. Ben öyle düşünüyorum
@bysoleman3963
@bysoleman3963 6 ай бұрын
balata ve disk nerede bu sistemde hocam...
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Süper. Henüz ona dair bir bilgi ve görsel yok. Ama gelenekselden çok uzak olacağı çok belli. Kesinlikle bu sistemin tasarımıyla eş zamanlı olarak yeni bir disk ve balata sistemi tasarlanıyordur.
@ozgursurdum3234
@ozgursurdum3234 6 ай бұрын
Dişli kutusuna toz ve çamur girmesi nasıl engellenecek?
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Çok ciddi bir etkisi olacaktır tabi ki. Tamamen izole bir ortam olması arzu edilir. Konseptin geliştirilmeye açık noktalarında bir tanesi. Tekerleğin yola göre pozisyon değişimine odaklanıp elektromanyetik süspansiyon sistemi yapabilirler. Böylece o büyük boşluk kalmaz diye düşündüm ben :)
@ssssssss6889
@ssssssss6889 6 ай бұрын
Sabit hiz mafsali nedir, ilk defa boyle bir sey duyuyorum.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Tekerin pozisyonundan ve açısından bağımsız olarak dönme hızının sabit kalmasına sağlayan çok önemli bir aktarma sistemi elemanı aslında. Teker hangi konumda olursa olsun hareket iletiminin sorunsuz olmasını sağlıyor. Örneğin tümsekten geçerken vb..
@firatdokgoz1111
@firatdokgoz1111 6 ай бұрын
Lastik patlayınca motoru mu indiriyorsun yaani?? Hımm. çok zekice :DDD
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Evet belirtilmeyen noktalardan birisi :) zamanla tasarım detayları ortaya çıkar. Ama bu sorunu çözceklerini düşünüyorum. Belki de patlamayan lastiklerle…
@muratcan9483
@muratcan9483 6 ай бұрын
Hocamm ara vermeyin uzuluyoruzz
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bende üzülüyorum ama iş yoğunluğu sebebiyle çok fazla odaklanamadım. Umarım 2024 güzel bir yıl olacak bizler için
@efetoraman9634
@efetoraman9634 6 ай бұрын
dişliler arabanın kaldıracağı sarasıntıları kaldırır mı?
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Hyundai mühendisleri dişlilerin tüm stres ve mukavemet testlerinin yapıldığını ve sistemin başarılı olduğunu söylüyor. Belirttiğiniz gibi bu konsepte dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi sarsıntı. Ama iyi bir şekilde analiz edilmiş ve malzemesi iyi seçilmiş ise kardıracağını düşünüyorum.
@cengizozcelik245
@cengizozcelik245 6 ай бұрын
Fren nereye gitti?
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bu sadece aktarma sisteminin konsepti. Bu konsepte uygun olacak fren sistemi de eş zamanlı olarak tasarlanıyordur. Yakın zamanda nihai halini göreceğiz diye düşünüyorum.
@cengizozcelik245
@cengizozcelik245 6 ай бұрын
@@Volkanhizalresmi fren sistemi normal bir arabada janta zor sığıyor. Bu sistem için yeni bir fren sistemi tasarlamaları hatta büyük bir icat yapmaları gerekecek. En büyük problemleri bu olur gibime geliyor.
@yusufcankilic
@yusufcankilic 6 ай бұрын
bir konuya gönülden bağlı birini duyar duymaz tanırım, arabalarla hiçbir alakam yoktu sayenizde takip etmeye başlayacağım
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bu yorum beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz. Yolculuğa beraber başlayayım o zaman :)
@xyrecep
@xyrecep 6 ай бұрын
Elektrikli Teker Koysun Gitsin hem de 4 çeker olur. Her yer Boşalır.
@Emrestill
@Emrestill 6 ай бұрын
Devir gökyüzüne çıkıyor tekerlek sürtünme kuvvetinden kurtulucak taşıma… bir çok marka artık prototiplerden çıkıp insanlı droneları çıkarmaya başladı .. bu elektrikli araçlardan ara geçiş araçları ..
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Teknoloji çok ama çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Haliyle teknolojiden etkilenen ürünlerinde geçiş dönemlerinin olmasını bekleriz. Şuan elektrikli dönüşüm yaşıyoruz. Bu son dönüşümdür diyemem ama ileride ne olacağını da kestirmek oldukça güç. Fakat belirttiğiniz gibi bundan 10 yıl sonra şuan bildiğimiz çoğu şeyi unutacağız gibi duruyor. Biz bu kanalda önceden hazırlık yapacağız bir nebze :)
@tractors6691
@tractors6691 6 ай бұрын
Tekerleğin icadindan başlasaydin anlatmaya, bu olmamiş 😁
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Onu da yaparız :) evet biraz geriden girmişim konuya. Eğitmenlikten gelen bir şey. Aşacağım :)
@ahmettopuz8214
@ahmettopuz8214 6 ай бұрын
Makine mühendisiyim diyorsun hala halk arasında gezen safsatalardan bahsediyorsun 1 gr nasıl 4-5 gr oluyor ya dönen 1 gr hangi formülle hesaplarsan hesapla 2 gramı geçmez
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Bu konu hakkında video yapacağım. Orada yapılan araştırmalar ile konuyu tekrardan tartışırız..
@cagatayseri
@cagatayseri 6 ай бұрын
Ne kadar çok parça, o kadar çok sıkıntı. O dişliler yeterince kaliteli değilse servis ara dur. Hyundai parçadan kazansın.
@Volkanhizalresmi
@Volkanhizalresmi 6 ай бұрын
Hyundai dişili tasarımı, seçilen malzeme ve optimizasyonu konusunda çokça vurgu yapmış sistesinde. Belirttiğiniz nokta çok doğru ve onlar da bunun farkında. Kendi görüşüm; iyi bir alaşım ve analiz ile sistem güvenli hale getirilebilir. Göreceğiz ama :)
@mehmetkilickan
@mehmetkilickan 6 ай бұрын
Hasssstreeeeeee
@numandagoglu6504
@numandagoglu6504 6 ай бұрын
gereksiz işlerle uğraşıyorlar. Nissan olayı çözdü e power ile
KİM BU BYD?
10:50
Dolubatarya
Рет қаралды 135 М.
10 milyar dolar eriyen Türk şirketinin öyküsü
11:05
Barış Soydan
Рет қаралды 813 М.
Clowns abuse children#Short #Officer Rabbit #angel
00:51
兔子警官
Рет қаралды 78 МЛН
WORLD'S SHORTEST WOMAN
00:58
Stokes Twins
Рет қаралды 50 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 7 МЛН
Fizikçi Gözüyle ELEKTRİKLİ ARABALAR
31:46
Dogan Erbahar
Рет қаралды 47 М.
Sessiz EV | Fahir Talib ile Elektrikli Dünyası
14:44
Hyundai Türkiye
Рет қаралды 718 М.
OTOMOBİL FİRMALARININ BİLMENİZİ İSTEMEDİĞİ 4 ŞEY !
13:25
Anlatan Adamlar
Рет қаралды 899 М.
2. El Otomobil Alırken Atmosferik mi Turbo Mu? / AutoClub
22:57
SONSUZ Enerji Üreten Cihaz Yapımı
12:19
Tolga Özuygur
Рет қаралды 424 М.
Togg vs Colt Czt #araba #automobile #arabalar #car #fast #roll #drag
0:28
My New Model 3 Performance Almost Ran Out of Battery 😳😱
0:24
Tesla Flex
Рет қаралды 28 МЛН
Be kind #car #corvette#funny#c8#ferrari #foryou #mycar#prank#corvettec8 #lamborghini #shorts
0:34
Eidan Sanker / Don’t Touch My Car
Рет қаралды 6 МЛН