BUNU İZLEMEDEN EV ALMAYIN VE MÜSTAKİL EVİNİZİ YAPMAYIN! PASİF EV NEDİR? MÜSTAKİL EV NASIL YAPILIR?

  Рет қаралды 31,174

Erdem Fidan

Erdem Fidan

4 жыл бұрын

İndirimli kurs linkleri
AUTOCAD 2020 İLE MİMARİ VE STATİK ÇİZİM , PROJE OKUMA KURSU=
www.udemy.com/course/autocad-...
SKETCHUP 2019 İLE SIFIRDAN İLERİ DÜZEYE MİMARİ MODELLEME=
www.udemy.com/course/sketchap...
İdecad v10 çelik proje hazırlama kursu =
www.udemy.com/idecad-v10-ile-...
İhale hazırlık,metraj,maliyet kursu =
www.udemy.com/sirket-acma4-fa...
tbdy2018,Sta4cad,idecad,oska(metraj),güçlendirme,istinat duvarı kursu =
www.udemy.com/tbdy-2018-e-gor...
İdecad v10 statik proje kursu=
www.udemy.com/tbdy2018-e-gore...
Sap2000,sta4cad ile çelik ve betonarme kursu =
www.udemy.com/sap2000-sta4cad...
www.erdemfidan.com
DESTEĞİNİZ İÇİN KANALIMA ABONE OLMAYI VE BEĞENMEYİ UNUTMAYIN.

Пікірлер: 159
@ErdemFidan
@ErdemFidan 4 жыл бұрын
LÜTFEN TÜM SERİYİ İZLEYİN. DİSLİKE I VEREN KİŞİYİ ZİHNİM İDRAK ETMİYOR. DAHA SAĞLIKLI VE AZ MASRAFLI EVLER İÇİN BİLİNÇLENDİRME YAPIYORUM. BUNUN İÇİN PAZARIMDA GÜNÜ BİRİLİK 1000 KM YOL YAPIYORUM VE 1TL ÜCRET BEKLEMEDEN YAPIYORUM. YİNE BEĞENİYİ KENDİM İÇİN DEĞİL HALKIMIN BİLİNÇLENMESİ DAHA SAĞLIKLI EVLERDE YAŞAMASINI KISACA YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK, DEVLETİN BOŞTAN YERE PARA HARCAMASINI AZALTMAK İÇİN TÜM ENERJİMİ VEREREK BU VİDEOLARI HAZIRLIYORUM. ARKADAŞLAR LÜTFEN YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMI FARKEDİN.
@mesut8066
@mesut8066 4 жыл бұрын
Dislike veren yaşlı bı amcadir gözler yanlış bakmıştır :)
@yusufaksoy8711
@yusufaksoy8711 4 жыл бұрын
Erdem Abi, Allah biliyor O yeter, dislike atan vatandas kasden yaptiysa o kesin sana gicik olan bir müteahhittir, Sikinti yok yani
@nihatbey7418
@nihatbey7418 4 жыл бұрын
Dislike verenleri kafaya takma hatta görme, umursama. sen güzel şeyler yapıyorsun devam et.👍👏
@burakergul8818
@burakergul8818 4 жыл бұрын
Reis millet nereye bastığının bilincinde değil, o kadar like ı görüpte dislike a odaklanma boşuna, yaptığın çok çok değerli bir şey. Süreci merakla bekliyoruz.
@sefasezer4718
@sefasezer4718 4 жыл бұрын
Erdem bey kayseri yaman dede konağını bir ziyaret edin. Bu pasif evlerdeki ısıtma soğutma sistemi o 200 yıllık konakta var. Ve gerçekten cok etkilenmiştim. Evde rutubet küflenme adına hiç birşey yok. Evin altında mutfağın yaninda ufak bir kaya oyması magra var. 2 kişi ancak sığar. Bu mağaradan konağın her katına giden oyuklar var. Oda içindeki süpürgeliklerde çıkış delikleri var. Burdaki soğuk hava evin her odasına gidiyor. Kis aylarında ise bu mağarada ateş yakıp koyarsaniz evin bütün odalarına sıcaklık gidiyor. Isıtmak istemediğiniz odanın supurgeliklerini kapatıp orayı ısıtmıyorsunuz. İlginçtirki o mağarada yakılan ateşin dumanı kendi bacasından çıkıyor siz sadece ısıdan faydalanıyorsunuz. Evin daha birçok özelliği var. Mesela mutfaktan her odaya çıkan koridorlar gibi.oda içinden çıkarken kullanilan kapı cok iyi gizlenmiş. Kesinlikle gidin bi bakin derim kayseri talas da yaman dede konağı. Rehberde var orda size herşeyi anlatıyor.
@bilgehanborazan1432
@bilgehanborazan1432 4 жыл бұрын
Bir Enerji Sistemleri Mühendisi olarak, konuşulmayanı konuşup ve insanları doğru bilinçlendirdiğiniz için size teşekkür ederim Hocam..
4 жыл бұрын
İnsanlığa bilgisini paylaşan, yardımcı olan, yol gösteren, bilinçlendiren kişilere saygım sonsuzdur, devam edin sizlerden çok az artık... 🇹🇷
@farosari4046
@farosari4046 4 жыл бұрын
9yıl uğraştım bu pasif evi dikmeye! Kime ne söylediysem, ne anlattiysam hep olumsuz karsilandi... izmirde bu işe girişecek kimse bulamadım... Simdi yine almanyadayim, arada bir arastiriyorum lakin almanyadan türkiyeye usta götürecek gücüm yok... insallah türkiyede bu tarz insaatlar artar! Hem ekonomik, hemde saglikli! Takipteyim ustalar👍
@zeus0610
@zeus0610 4 жыл бұрын
Pasif evler ile ilgili basit bir araştırma yaptım. İTÜ de bir yüksek lisans tezi bulabildim akademik olarak. Oradan edindiğim bilgiye göre İstanbul ve benzer iklim kuşağında yalıtım kalınlığı çatı duvar ve zemin olmak üzere 16 cm , Ankara vb iklim kuşağında 27 cm , Antalya vb iklim kuşağında 5.5 cm gerekiyor en az. Pencere ve kapı doğramaların da gerçek izolasyonlu seriler ve 3 camlı modeller isteniyor. Bunlar ilk kalem maliyetler olmakla beraber Ülkemiz için yüksek ilk yatırım maliyetleri gerektiriyor. Büyük yapılarda değil belki ama bireysel yapılarda uygulanabilir. Aslına bakarsanız yurt dışındaki pasif ev kavramı sadece yalıtım ve ısınma soğutma değil su yönetimi, elektrik yönetimi ve ısıtma soğutmada mevcut ısıyı geri kazanıma ek olarak ısı kaynağı yönetimi de göz önünde bulundurarak projelendirme yapmışlar. Çoğu bireysel kullanıcı Leed sertifikası almış binalarına. Bu sertifikayı alan binalar için hükümetler yapım esnasında ve sonrasın da ciddi destekler sağlıyorlar vergisel ve borçlanma vade ve faizi anlamın da . bizde henüz bu tür destekler yok malesef. Bu tür destekler olsa elektrik ,su vb tüketim fiyat indirimleri gibi yalıtım ve yalıtımlı ürünler için bir miktar hibe ve çok düşük faizli krediler gibi, bizde de artacaktır kanaatindeyim bu tür yapıların.
@bakaariiim
@bakaariiim 4 жыл бұрын
Hocam yorum Süper teşekkürler. Soy isminiz mükemmel.
@zeus0610
@zeus0610 4 жыл бұрын
@@bakaariiim teşekkür ederim :)
@emird.4506
@emird.4506 4 жыл бұрын
Erdem bey hakkınız ödenmez kesinlikle.. Yanlızca bu meslek alanında olanların değil herkesin izlemesi gereken bir seri olmuş.Teşekkür ederim.
@ostv1071
@ostv1071 4 жыл бұрын
Erdem hocam bu konu çok ama çok önemli. Bu konuda tüm insanları uyarmamız farkındalık sağlamamamız gerekiyor. Artık hepimiz sorumluyuz bence
@armagansevindik2586
@armagansevindik2586 4 жыл бұрын
helal olsun gerçekten. bu işleri hiç bilmeyen birisi için sıfırdan başlayarak bunu başarması ne güzel
@omersargul378
@omersargul378 4 жыл бұрын
Bu anlattıklarınızı 2004 yılında eiei gtz ve atatürk üniversitesinin katkıları ile 30 nolu lojmanda kalori metre ve debi metreler yardımıyla ispatladık ama o gün kimse bize kulak asmadı hatta inanmadılar bilimsel olarak veriler yayınladı. 29 ve 30 nolu lojman karşılaştırmalarında %67 tasarruf elde edildi bu gün ise bunları gündeme getirmek için bile muhattap bulamıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki pasif ev o gün makina mühendisliği bölüm başkanının da gündemindeydi ve hocanın ciddi projeleri vardı .
@pisceas
@pisceas 2 жыл бұрын
Ne yazık ki hep duyduğumuz üzücü olaylar. Son 1,5 yıldır pasif apartman dairesinde yaşıyorum. Toplamda 10 gün kalorifer açmışımdır. Gerçekten büyük tasarruf söz konusu. Zaten kıt kanaat geçinen bir ülkede yaşıyoruz, ama ısınma alışkanlıklarımız inanılmaz savurgan. Ümit ederim ki milletini düşünen karar alıcılar bu konuda atılım yapsınlar.
@ahmetnurekinci
@ahmetnurekinci 4 жыл бұрын
Çok teşekkür hocam emeğiniz için.
@firat1092
@firat1092 4 жыл бұрын
Selam Erdem ağabey Ağzınıza sağlık, çok önemli bir konu bu. Ben Danimarkadan mimarlık okuyorum, ve bütün projelerimiz pasif ev le uğraşıyoruz. Hakan bey, cok doğru söylüyor bu konuda. Yalnız sadece ısı yalıtımı değil, evin yeri de çok önemli, misal: pencereler çoğu güney olması lazım ve az Kuzey tarafında olması lazım. Evin kullandığınızı malzeme de çok önemli, güneş de aldığı ısı tutması lazım ve güneş enerjisi ısınma faydalanacak. Ve daha çok faktör ler. Saygılarımla Erdem ağabey, sızı çok beğeniyorum ve Türkiye de inşaat sektörü de tek farkı düşünen kişi siniz.
@yalcinyilmaz8108
@yalcinyilmaz8108 4 жыл бұрын
Ben 3 yil önce fransadan kesin dönüş yaptığımın zamanm karşımızda inşaatta mantolama yapıyorlardı müğendise sordum kullandıkların straforun delta kaçm çünkü 5cm strafor kullandılar, biz fransada 20cm kullanıyoruz dedim ben deliyim diye güldü geçti, ne yazık ki biz sadece çalışmayı biliyoruz ve çoğu şeyi yarı buçuk yapıyoruz, örneğin balkonların altına bir çok fırma mantolama yapmıyor ama o betondan ıs yaltımdım olmadığı için büyük bir kayıp ...
@mutmut0255
@mutmut0255 3 жыл бұрын
erdem bey kendi de biliyor. biz de izolasyon makyaj amaçlı yapılıyor. 2.5 cm xps yi yapıştırıp geçiyor doğu kökenli abilerimiz. al sana yalıtım. o da sadece dış duvarlara.
@muhittindolek1413
@muhittindolek1413 4 жыл бұрын
Çok teşekkür hocam emeğiniz için oldukça faydalıbilgiler ve bence devletin yetkilileri dikkate almalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalı diye düşünüyorum saygılar
@FoxDemir
@FoxDemir 4 жыл бұрын
Elinize sağlık.
4 жыл бұрын
Tşkler bilgiler değerli. Hangi yalıtım malzemesi 20 cm lik? Taş yün mü eps mi? Devamını bekliyorum
@zeus0610
@zeus0610 4 жыл бұрын
taş yünü veya selüloz
@blntand1932
@blntand1932 Жыл бұрын
Çok teşekkür ederiz, çok değerli bilgiler...
@tugbasaklakoglu2319
@tugbasaklakoglu2319 Жыл бұрын
Erdem Bey merhaba, Hakan Bey'den bugüne kadarki deneyimi ile ilgili bilgi almak isteriz. Kendisi için de uygunsa ulaşabileceğimiz bir kanal var mıdır?
@dedekorkut5347
@dedekorkut5347 4 жыл бұрын
Teşekkürler abi
@sister3448
@sister3448 2 жыл бұрын
2 sene olmuş. Hakan bey evi bitirdi mi? Son halini çeker misiniz? Deneyimleri nasıl oldu? Ev hangi ilde yapıldı? İklim şartları vb.. Pasif ev yaptırmak isteyenlere önerileri ve çekinceleri nelerdir?
@ekrmky
@ekrmky 3 жыл бұрын
Adamlar başka dünyada yaşıyorr biz başka,bu anlatılan evlerde yaşayacağımızı düşünmüyorum,Türkiye bu hayata çok uzak
@busebakrc
@busebakrc Жыл бұрын
Kendi evimi kendim yapmak istiyorum.. nasıl yapcam. Hangi kursa gidcem.
@antalyal0727
@antalyal0727 4 жыл бұрын
Hayalim ❤️
@harunaldari1934
@harunaldari1934 4 жыл бұрын
güzel
@onurreyiz
@onurreyiz 4 жыл бұрын
Emeğinize ağzınıza saglik.
@yusufb.5293
@yusufb.5293 4 жыл бұрын
Zamanında izocam'dı galiba, böyle bir uygulama yapmıstı. 4 kişilik bir aile ile ev odalarda 100W sarı ampül ile ısıtilabiliyordu.
@nihatbey7418
@nihatbey7418 4 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
@idilkumsaldolanbay4224
@idilkumsaldolanbay4224 4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz
@seyyah129
@seyyah129 4 жыл бұрын
Hersey için çok sagolun adasim ve meslektaşım Erdem Bey. Donatinin su ve havayla oksitlenmesini kesmedikce ne yaparsak yapalım bos bence.Donati pası bi kere yedimi geçmişler olsun.Bide lutfen şu paspaylarını 2.5 cm atmiyalim 3 -4 cm yapalım olabildiğince fazla olsun.yangın yönetmeliğine göre min.3cm
@muammerbati9608
@muammerbati9608 4 жыл бұрын
Emeğinize teşekkür ederim. Bilmediğim şeyler duydum öğrendim.
@termomekanikltd.sti.3431
@termomekanikltd.sti.3431 4 жыл бұрын
Bu değil belki, lakin bu mantıkla yapılan (izo tuğla adı ile anılan) bir yapıda uygulama yapmıştık. Şu nokta çok enteresan geldi havayı basıyorsunuz ve atmosfer basıncı artıyor! Hava ile test yapılan ve kaçırmayan bir ev zihin almıyor!!! Vakum da ona keza
@asilada9028
@asilada9028 4 жыл бұрын
Teşekkürler
@yasinkolgu
@yasinkolgu 4 жыл бұрын
Teşekkürler abi.
@ibrahimtuncyurek
@ibrahimtuncyurek 4 жыл бұрын
bir Türk atasözü derki iğne kadar yerden deve kadar soğuk gelir
@TevfikBEKTAS
@TevfikBEKTAS 4 жыл бұрын
👍
@nizamkuccukaytekin2845
@nizamkuccukaytekin2845 4 жыл бұрын
Erdem bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben yakın zamanda sakarya tarafında müstakil 140 metrekara bir ev yapacağım inş. Isı sistemini ağaç parçaları ve sap saman gibi malzemeleri depo gibi yerde sıkıştırılıp ıslatılmasıyla kızışma sonucu elde edilen ısı ile ısıtmak istiyorum. İnternetten anlayabildiğim kadarıyla araştırma yaptım fakat Türkiyede kayda değer pek bilgi bulamadım. Sizin bu konuda birbilginiz varmı varsa bikgilerinizden istifade etmek isterim tşk ederim.
@hasantahsinertugrul654
@hasantahsinertugrul654 3 жыл бұрын
Slm iyi akşamlar,projeniz ılginç geldi.kullanmayı (ısınma amaçlı)düşündüğünüz malzemeler düşüķ enerjili maddeler olduğu için içine daha yüksek enerjili birşeyler de katmanız gerekir (Örneğin zeytin yağı fabrikalarından sıkılmış zeytin atığı (pirina denir marmara bölgesinde) ve diğer malzemelerle birlikte preslenmesi gerekir. Yada pancar küspesi'de birbaşka seçenek.
@baranakceviz1953
@baranakceviz1953 4 жыл бұрын
video çok ilgi çekici tebrikler
@joker-kx2fx
@joker-kx2fx 4 жыл бұрын
yoru m atmaca erdem fidanı begenmece :D
@mesut8066
@mesut8066 4 жыл бұрын
Herşey çok güzel konu muhteşem evet ilgi alanimda bu yönde bilgi sahibi olmakta istiyorum ama genel ekonomiye aile ekonomime bakıyorum izlerken keyfim kaçıyor almam gereken bilgi ve kazanımları beynime depolayamiyorum. Bı anda herşey bu parayı nasıl bir araya geticegim kısmına geliyor. Bizi bu hale getiren ülke yöneticilerinin (...)
@onurgunduz5721
@onurgunduz5721 4 жыл бұрын
doktorumuzun anlattıkları harıka seyler keske ülkemizdeki herkes duyarlı olsa da o mükemmel evleri yakalayabilsek ama malasef hersey ortada
@takiyuddinefendi774
@takiyuddinefendi774 4 жыл бұрын
Harika bir yayın oldu!
@ErdemFidan
@ErdemFidan 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ibrahimtuncyurek
@ibrahimtuncyurek 4 жыл бұрын
en mantiklisi kerpiç ev
@zeus0610
@zeus0610 4 жыл бұрын
güzel ve aydınlatıcı bir çekim olmuş. Ama 20 cm yalıtım daha çok uzun süreli aşırı yüksek veya aşırı düşük sıcaklıklar için tercih edilen kalınlıklar benim bildiğim. Bizde daha çok bu kalınlıklar soğuk depolar için kullanılıyor. Bizim için max 10 cm ,min 5 cm yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama diğer tespitleri çok doğru. Ağaç doğrama tercih edilmeyecekse ısı yalıtımlı alüminyum doğrama ve fabrikasyon çift cam tercih etmek gerek. doğrama bağlantı noktalarına lastik contalar var onlar tercih edilebilir. Benim tercihim de ahşap ev ama hava geçirgenliğini sağlamak zahmetli olacaktır. Isı kazanım cihazı iyi fikir aslında ev için hiç aklıma gelmemişti. Ev için olan tiplerde mevcut ve fiyatlarda çok uçuk değil hatta içeri de basit bir ısı kaynağı bile olsa tüm odalar çok az maliyete ısıtılabilir.
@berkanakgul2275
@berkanakgul2275 3 жыл бұрын
Bahsedilen 20cm kalınlık tamamen dış ortamdan izole olması için yoksa sizin dediğiniz gibi yalıtım için vermiş olduğunuz cm ler yeterli
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Maşallah hicam
@3161yusuf
@3161yusuf 4 жыл бұрын
Gerçekten müthiş fikir müthiş bir bilgi
4 жыл бұрын
B
@alpkantar9784
@alpkantar9784 4 жыл бұрын
yaaa dayı deprem de sağlam bina yapılmayan bi ülkede çok fantastik olmamış mı sizde uçmuşsunuz konu kıymetli olabilir ama başlığa bakınca herkese hitap etcek izlenimi ediniyorsunuz ama boş
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Yorum
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Çok çok yorum
@msydm
@msydm 4 жыл бұрын
Arka fonda sagopa kajmer çalması ve Erdem bey. Sevdiğim 2'li kzbin.info/www/bejne/rqiypaJmopKmjsk
4 жыл бұрын
yorum
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Hocam
4 жыл бұрын
Y
4 жыл бұрын
U
@sdmimproje
@sdmimproje 4 жыл бұрын
Evin hava almaması lazım demek doğru değil. Örneğin kerpiç(toprak) hem çok iyi ısı yalıtımı yapar hem de nefes alır. Hava almayan ev sağlıksız evdir.
@OktayDragon
@OktayDragon 4 жыл бұрын
😂😂 videoyu izlemedin galiba
@bakaariiim
@bakaariiim 4 жыл бұрын
Sanırım belli noktaya kadar dikkat ettiniz sonrası unutulmuş her şey sağlıklı hava almakla alakalı.
@berkanakgul2275
@berkanakgul2275 3 жыл бұрын
Ev hava alıyor almadığını kim söyledi 😀
4 жыл бұрын
Şefim keşke şu soruyu sorsaydın. Evde hasta grip biri varsa o eve temiz hava girmez ise ne olacak :) . Yani evi ısıtmak için enerji tasarrufu yapayım diye bu kadar kapalı bir ortamda yaşamak insan vücudu için faydalı olurmu. Sıfır hatalı bir uygulama yapabilmek mümkünmü. Vs bu konular tam kafama yatmadı fakat bazı konularda hemfikirim
@hakangocturk5846
@hakangocturk5846 4 жыл бұрын
Emre bey ev hava geçirmez biçimde tasarlanıyor ama ısı geri kazanım cihazı sayesinde sürekli havalandırılıyor... Yani aslında normal evlerden daha havadar bir ev oluyor sağlık açısından daha iyi yani😊
4 жыл бұрын
Hakan Göçtürk Hakan bey evi ne kadar hava geçirmez Tasarlarsanız tasarlayın dış kapı hiç mi kullanılmayacak ? Pencereler zayıf bölge oluşturacak. Havayı kesmek yani evi vakumlamak pek mümkün görünmüyor Bir evden bahsediyoruz sucukdan değil 😀 o hava içeriye öyle yada böyle girecektir. Ayrıca evin ampülle bilgisayar ile vs ısınması bana mantıklı gelmiyor. Ve bütün bu tantana enerji tasarrufu için yapılıyor. Maliyeti katlıyoruz 2 ye 3 ama. Yapacağımız enerji tasarrufu kaç yılda bu maliyeti amorti edecek ? Konu ayrıca çevreyi kirletmemek ise alternatif kaynaklardan faydalanabiliriz. Katıldığım konular var evet ama şahsi fikrim anlatılanların çoğunun havada kaldığı.
@hakangocturk5846
@hakangocturk5846 4 жыл бұрын
Emre bey evi hava geçirmez yapmak kolay değil pencere en kolay çözülen yer asıl davlumbaz şömine gibi yerler çok daha zor ama çözümleri var... Normal bir evin yıllık enerji tüketimi m2 başına 200kw dır bu bizim evimizde 16 kw. 😉 Ve biz gerekli olan o 16 kw yı güneşten elde edicez... Tüm sırları vermemi beklemeyin 🤣
4 жыл бұрын
Hakan Göçtürk 😊 Umarım netice alırsınız hakan bey. Gelecek videoları merakla bekliyorum
@hakangocturk5846
@hakangocturk5846 4 жыл бұрын
Varamasak da yolumuz belli 🤗
@mikailyldrm1699
@mikailyldrm1699 4 жыл бұрын
A
4 жыл бұрын
R
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
100
@muratdalmis314
@muratdalmis314 4 жыл бұрын
İç ve dış mekan arasındaki 0 hava sirkülasyonu sağlıklı değildir. bir zaman sonra havasızlıktan ne olur?
@ErdemFidan
@ErdemFidan 4 жыл бұрын
Video 4 bölümden oluşuyor. Tüm bölümleri izlemeniz mümkün olursa hava 24 saat sirküle edildiği konuşuluyor. Sadece bukadar değil. İçerideki sıcak pis havan ile dışardan gelen temiz soğuk hava arasında bir ısı transferinden bahsediliyor. Bu şekilde maksimum enerji korunumundan bahsediliyor
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Yorum yorum yorum
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
100 yorum
@a.h.hottoman1764
@a.h.hottoman1764 4 жыл бұрын
Kolay gelsin ! ! Abinin dediği genel olarak doğru deyil . Evin tuğlasina bağlı ıslation nekadar olması gerek . Biz tuğlasina göre isolation montajları fidan abi ! Slm
@ErdemFidan
@ErdemFidan 4 жыл бұрын
4 AYRI BÖLÜMDE BİR ÇOK DOĞRU VAR. HEPSİNİ İZLEYİP ONDAN SONRA YORUMLAMANIZ GEREKİR
@profezor2
@profezor2 4 жыл бұрын
Anlatılanlar çok doğru şeyler değil. Örneğin, dışarıdan soğuk hava girerken, içeriden çıkan sıcak hava giren havaya ısı transferi yapıyor , böylelikle ısı kaybı olmuyor, bu sürekli olduğu için de icerisi devamlı havalanıyor diyor. Peki bu gerçekte doğru mu? Elbette dogru değil. Evin içerisi 20 derece olsun, dışarı da 0 derece olsun, içeriden 100 metreküp hava çıkışı olsun, içeri de 100 metreküp hava girmesi gerekir, bu 2 hava kütlesini çok mükemmel bir cihazla hiç kayıpsız ısı transferini sağlasak bile içeri giren havanın sıcakligini max 10 derece yapabiliriz (20+0)/2= 10 .Bu 10 derece ideal ısı transferinde, gercek uygulamada ise 7-8 dereceyi geçmez. Neyse biz çok mukemmel transfer aleti ile 10 derece yaptik diyelim. Eve giren hava 10 derece olacagindan, evin ısısı da gittikçe soguyacaktir, sizin evinizde ısı kaynagi yoksa bir süre sonra ev soguya soguya dış sıcakliga yakın derecelere kadar düşüp buz gibi olacaktır. Ne kadar yalıtım yaparsanız yapın, mutlaka ev ile dışarısi arasında ısı transferi olur, sıcdırmaz evler yapsanız, en kaliteli yalıtımları uygulasanız, mutlaka ısı transferi olur, duvarlara 20cm yalıtım uygularken pencere camlarına bunu yapamayacaksınız, pencerelerden de ısı transferi olacak. Evi kendi kendine sıcak tutamazsıniz ısı kaynagi şart. Yani istediginiz kadar evi mükemmel yalıtın, illa evde ısı kaynagi olmak zorundadir, insanların vücut ısısı ve bilgisayar tv ısıları çok yetersiz kalır. Diğer bir yanlış konu da dış yalıtım için kalınlığın 20cm olması konusu, ideal ısı yalıtim malzeme kalinlığı 15cm yi geçmemelidir, çünkü 15cm den sonra yalıtım malzemeleri fayda yerine zarar saglar, mevcut ısıyı üzerinde toplamaya başlar. Bir dr mühendisten daha iyi konuyu biliyor cümleniz oldukça talihsizlik olmuş. Yukarida belirttigim 2 husus bile yanlış bilgiye sahip oldugunu gösterir. Evi tamamen izole edip, havalandarmılarla hava sağlama işi elektrik olmadan yapılabilecek mi? Bunun için de bir enerji harcamak gerekiyor. Bu kadar vakum yalitim vs. yapilacak ama evin dış kapısı mutlaka açılıp kapanacak.Ev de hiç mi balkon olmayacak ve balkona çıkılmayacak? Havalandırmalarda olabilecek arızalar, büyük sorunlar doğuracak. Hava kanallarında biriken bakteriler, bir müddet sonra başınıza iş açmaya başlayacak, soguk sıcak transferi sirasinda yogusmalar olusacak nem ve ısı ortami bakteri üretir. Gelelim maliyetler konusuna, sırf böyle bir ev yapacagim diye ve standartlari tutturacagim diye maliyetleri 2 ye katlamak mantıklı mı? Yalıtım ve pasif eve bu kadar uğraşıp maliyet çıkarmak yerine, normal yalıtımli bir ev yapip evi güneş ve rüzgar enerjisiyle ısıtmak çok daha mantıklı olacaktır, karbon emisyonu olmadan, evin elektrik ihtiyacını ve ısınmasını sağlayabiliriz. Ayrıca dogalgaz yakmak cevreyi kirletmiyor, oldukca temiz. Haa şimdi 2 makale okuyup dogalgazdan radon geliyor vs. diyeceksiniz, geçin bunlari kardeşim, ölçtürün bakalım evdeki dogalgazda radon gazı çıkacak mı? Dogalgaz Türkiyeye binlerce km öteden geliyor kalıyor mu radon ölçtürün sonra konuşun, bir de dünya saglik örgütü kabul edilebilir degerleri ortaya koyun tartışalım. Doğal termal sularımiz var, bunlardan da konut ısıtılmadinda yeterince faydalanamiyoruz. Bunları kullanmalıyız. Bu kadar pahalı ve uç noktalarda pasif evler inşa etmek ve maliyetler ,Türk halkının ne kadarına hitap eder? Diğer bölümleri de izleyelim bakalim. Böyle bir evin maliyeti hakkında bilgiler de var mı acaba? Not: Bir de yaz mevsiminde bu kadar yalıtımlı evin sogutulması olayı var, dısarisı 35 derece, dışaridan 35 derece havayi iceri cekeceksin, evin icinde tv, mutfak, buzdolabı ısı yayacak, bu evi klimayla sogutmazsan fırına döner vs. olaylara tek yönlü bakmayalim.
@hakangocturk5846
@hakangocturk5846 4 жыл бұрын
Bora bey mühendisi geçmiş olduğumun söylenmesinin sadece bir latife olduğunun anlaşılamaması normal olabilir de ısı geri kazanım cihazının hiç bilinmiyor olmasını affedemiycem🤣 üstat o kadar yazacağına google ısı geri kazanım cihazı yazsan şimdi sorun kalmamıştı... Diğerlerine de cevabım var da vaktim yok araştırma yapmalıyım eleştirme değil😉
@profezor2
@profezor2 4 жыл бұрын
@@hakangocturk5846 Ben ısı kazanılmadığını iddia etmedim ki? Dışarıya 20 derece oda ısısı verirken, dışarida hava 0 dereceyse iceri giren havanın ideal şartlarda 10 derece olacağını yazdım ve dolayısıyle evin soğuyacağını yazdım, eger ki kullanacaginiz cihaz 10 derecelik havayı elektrikle ısıtıp 20 dereceye çıkarıp içeri veriyorsa, bu sefer de elekyrik enerjisiyle ısınmış oluyorsunuz, yani videoda bahsedilen insan ısısı, tv, bilgisayar, aydınlatma dışında resmen elektrikle ısıtıyorsunuz. Bu söylediklerimin neresi yanlış? Soylediginizde ısı geri kazanımı yok demedim var ama evde hiç bir ısı kaynağı olmadan giren ısı= çıkan ısı algısı yanliş. Zaten bu dediginiz olayın benzerini yoğuşmalı hermetik kombiler de yapıyor. Sizin yapmayı düşündüğünüz pasif evin maliyetlerini ortaya koyun sonra Turkiye şartlarinda uygulanabilirligini konuşalım. Isı geri kazanım cihazını bilmiyor gibi mi yazmışim sizce? Farklö şekilde calisiyor da benim mi haberim yok? Atılan ısıdan faydalanip iceri giren hava ısıtılıyor işte, başka şekli de mi var? Bunu termodinamik kanununu biliyorsaniz, 20 C atilan hava, iceri giren aynı miktar 0C havayı 20C ye , extra ısitıcı olmadan yükseltemez. Yok tersini iddia ediyorsaniz tartişacak bir şeyim yok.
@profezor2
@profezor2 4 жыл бұрын
@@hakangocturk5846 Verimliliğe dikkat ediniz, tam da yazdiklarimin doğruluğunu ıspatliyor. %50 verim buyrun. Giren hava içeriyi soğutuyor mu, sogutmuyor mu görün. Kazancınız pencereyi direkt acarsanız iceri 0 derece hava girer, ısı kazanımından gecerse iceri 10C ısı girer, kazanciniz 10C dir ama hiç ısı kaynaginiz yoksa ev soğur mu soğur. Vücut isısı tv, buzdolabi, bilgisayar ısilari evi 20 derecede tutmaya yetmez. Ayrıca cihaz fan için 280watt/ saat elektrik tüketmekte Isı Geri Kazanım Isıtma Bataryası Hesabı 1- Şehir : Bursa 2- Proje Rakımı: 99 m 3- Taze Hava Debisi: 3000 m³/h 4- Isıtma Oda Sıcaklı: 20 C 5- İstenilen Bağıl Nem: %50 6- Isı geri kazanım verimi: %50 7- Emniyet: %5
@hakangocturk5846
@hakangocturk5846 4 жыл бұрын
@@profezor2 ısı geri kazanım cihazı %100 vergimle çalışmaz ama %50 de düşük bir oran %92 verimli olanı var yani 20 derece 18 derece olur. Bu sayede en büyük ısı kaçağı olan havalandırma sorunu çözülmüş olur. Pasif ev de hiç enerji harcanmaz denmiyor. Yıllık m2 başına 15 kw nın altında enerji harcanıyorsa buna pasif ev deniyor hatta bu enerjiyi de güneşten elde ediyorsanız sıfır enerji ev diye başka bir statüye geçiyorsunuz ki asıl hedefim bu
@profezor2
@profezor2 4 жыл бұрын
@@hakangocturk5846 Giren hava miktarı ve nem oranı, çıkan hava miktarina eşitse 20 derece çıkan, 18 derece giren olmaz, şöyle düşünün, 1 bardak 20 derece su var, 1 bardakta 0 derece de su var, bunu birbirine bir kapta karıştırırsanız ısı transferi sonucu ısı 10C olur, hava da tıpkı buna benzer ısı transferi olur.
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Yorum yorum
@grkantrker
@grkantrker 4 жыл бұрын
Abi bu iş zor
@ErdemFidan
@ErdemFidan 4 жыл бұрын
Pasif ev yapmak mı
@grkantrker
@grkantrker 4 жыл бұрын
@@ErdemFidan evet bu tutmaz gibi geliyor ülkenin şartlarında daha geleneksel güneşi doğru açı ile gören havalandırması güzel evlerden yanayım ben
@alikisadag7989
@alikisadag7989 4 жыл бұрын
Beğeni atmaca
@takiyuddinefendi774
@takiyuddinefendi774 4 жыл бұрын
Dislike atanlar profesyonel desteğe ihtiyaç duyan dostlarımız. Ne yapalım, onlar da bizim kardeşlerimiz. Tedavilerini yaparak topluma geri kazandırmalıyız. Hatta onları pasif bir evde toplayıp beslemeliyiz:)
4 жыл бұрын
M
4 жыл бұрын
O
4 жыл бұрын
L
@dr_ally
@dr_ally 4 жыл бұрын
sakallar çok uzamış şefim:)
@ibrahimtuncyurek
@ibrahimtuncyurek 4 жыл бұрын
isiniz gücünüz sac sakal bas örtüsü
@TheShedevri
@TheShedevri 4 жыл бұрын
DİSLİKE I VEREN KİŞİYİ bu tip videolarin bir daha gorunmemesi icin veriyor
4 жыл бұрын
B
4 жыл бұрын
O
4 жыл бұрын
L
4 жыл бұрын
O
Получилось у Вики?😂 #хабибка
00:14
ХАБИБ
Рет қаралды 7 МЛН
The day of the sea 🌊 🤣❤️ #demariki
00:22
Demariki
Рет қаралды 104 МЛН
ИРИНА КАЙРАТОВНА - АЙДАХАР (БЕКА) [MV]
02:51
ГОСТ ENTERTAINMENT
Рет қаралды 12 МЛН
Köye Yerleşmek İmarsız Arsaya Ev Yapmak Elektirik Su Bağlatmak
16:03
Pasif Ev Temel Prensipleri ve Dünyadaki İyi Uygulamalarına Kısa Bakış
19:42
PEYZAJ MİMARLARI ODASI BURSA ŞUBE #PMOBURSA
Рет қаралды 1,3 М.
YÜZDE 90 TASARRUF SAĞLAYAN PASİF EVLER
4:48
MEHMET ÖKTEM
Рет қаралды 4,9 М.
Получилось у Вики?😂 #хабибка
00:14
ХАБИБ
Рет қаралды 7 МЛН