Uygun fiyatlara mobil uygulama yaptırtabileceğiniz çok popüler bir site: bit.ly/3oNdFw0 Zaten uygulamanız var ise aynı sitede uygulamanıza logo da yaptırtabilirsiniz: bit.ly/3PPthuW (affiliate linkler)
@poyrazozdemir965 жыл бұрын
Keyifli ve bilgilenirici bir video olmuş teşekkürler. Bu serinin devamının ggelmesi dileği ile.
5 жыл бұрын
Güzel yorumumuz için teşekkür ederim
@muhsinbutyanhesap35354 жыл бұрын
@ bu yorumların 6 ay önce olması :D
4 жыл бұрын
@@muhsinbutyanhesap3535 Zaman çok çabuk geçiyor :)
@kafein1005abcdeeee3 жыл бұрын
Size çok önemli bir ihtiyactan bahsetmek isterim.Ev hanımları evde bir sürü şey üretiyor. Fakat el emeği üretenler için herhagi bir uygulama yok.Yani bizler de mecburen bu ürünlerimizi ikinci el satan uygulamalara koymak zorundayız.Keşke bi uygulama olsa el emeği ürünler icin.YAPSAT gibi
3 жыл бұрын
Merhabalar. Çok teşekkür ederim fikir için. Bu konuda bilgim çok kısıtlı maalesef, sadece Etsy'yi biliyorum. Bu yorumu sabitleyeceğim izninizle ki buraya giren girişimci arkadaşlar görsün ve bunu gerçekleştirsin.
3 жыл бұрын
@ tasarım ve altyapıyı yapabilirim ama ödeme sisteminde tökezliyorum
@jetondustumukanka54263 жыл бұрын
Efsane bir fikir bunun üzerinde çalışacağım 😊🙏
@karmakarska71303 жыл бұрын
@ uygulama yazabilir misin
3 жыл бұрын
@@karmakarska7130 evet neden sordunuz
@EnesKab4 жыл бұрын
Bu tavazu nadir bulunan bir kıymet. Sadece bu bile mutlu etmeye yetti.
@besteady1093 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/Z3TQZYCenMuUfs0
@hdpazar92564 жыл бұрын
Çok güzel açıklayıcı bir video olmuş, 169 yorumun hepsinide okudum yanıtlarıyla birlikte (harbi) 😃 aşırı gaza geldim kodlama öğrenmeye gidiyom😁
4 жыл бұрын
Çok teşekkürler. Kod öğrenmek çok doğru bir karar :) Herkes ister profesyonel ister günlük hayatını kolaylaştıracak kadar kod öğrenmeli.
@hdpazar92564 жыл бұрын
@ çok doğru saol abi👌🙂.
@beyazyakaa4 жыл бұрын
Kanalınızı Yeni keşfettim bence mobil uygulama yap/satta yapabilirsiniz hem bilgi hemde icraat süper olur mobil uygulama almak isteyen ama güvenilir işiyle ilgilenen site bulamayan bir sürü insan var
4 жыл бұрын
Merhabalar. Fikriniz için teşekkür ederim. Bu işlerde sıkıntı şöyle oluyor, bir uygulamayı sattınız mı bir bağ oluşturuyorsunuz o kişiyle ve doğal olarak ve haklı olarak sürekli ilgilenmeniz talep edilebiliyor. Benim özelimde bahsedersem, bütün zamanımı alacaktır ve kanala hiç zaman ayıramayacak duruma gelmem mümkün olabilir ki bu hiç istediğim bir şey değil. Ama haklısınız ticari olarak kesinlikle çok değerli bir hizmet olacaktır.
@alperenterzi11954 жыл бұрын
Hocam bir yazılımcı olarak tecrübelerinizden çok faydalandım, meslek sırları için teşekkürler.
4 жыл бұрын
Bunu duymak çok güzel :) Başarılarınızın devamını dilerim.
@Merin5714 жыл бұрын
hocam bir oyun yaptık içinde sadece goodle admob reklamları var para geliri sağlayan etmen olarak ben bu oyunu yayınladığımda şirket kurmam vb gerekirmi vergi muhabbetleri falan nasıl çalışıyor bilginiz varmı nette aradım ama tam bir sonuca ulaşamadım
4 жыл бұрын
Maalesef bu konu detaylı olduğu ve benim profesyonel olduğum bir konu olmadığı için yardımcı olamayacağım.
@raiwnroses9096 Жыл бұрын
Yapmak istediğim güzel bir proje planım var fikir harika ve tutacağından bunun üzerinden yürüyeceğimizden eminim ancak tekim kimse kendine gûvenmiyor kimse bu yola açık gözle bakmıyor.
Жыл бұрын
Ortak veya yatırımcı bulmak kolay değil, çok zaman ve emek istiyor. Umarım projenizi gerçekleştirebilirsiniz.
@gozdekerisli83322 ай бұрын
2024'den geliyorum. Ne kadar kazandığıniz hem niteliksel hem niceliksel aciklamadiginiza göre. Demek ki iyi kazanmissiniz, öncelikle tebrik ederim. Uygulama gayet güzelmiş ama ihmal etmişsiniz olarak algıladım. Ben pazarlamaciyim.aklimda cok guzel bir uygulama fikri var... Nasıl bir yol izlemeliyim🙏 teşekkür ederim....
2 ай бұрын
O zamana gore iyiydi fakat su an tabi ki kimse kullanmaz. Maalesef y.lisans gibi onceliklerim oldu o donemde ve ilgilenemedim. Benim tavsiyem su olabilir. Oncelikle fikriniz icin bir butce belirlemelisiniz. Tamamen atiyorum 1 milyon TL. Lutfen baz almayin. Sonra fizibilite calismasi yapabilirsiniz ornegin boyle bir istek var mi? Genelde bana cok guzel fikirlerle geliyorlar ama mesela halk istemiyor bunu. Insanlara sorun. Belki ufak bir prototip yapabilirsiniz kagit kalem ile. Eger ki market de varsa para kazanabileceginiz. Gidip sirketlerden veya armut, bionluk, freelancer, gibi sitelerdeki gelistiricilerden fiyat alabilirsiniz. Daha sonra da tabi bir strateji yapip fikrinizi yapip, reklamini yapip, cikisini yapip(sosyal medayada hype olusturmak, veya firmalara yonelikse onlardan ilgilendiklerine dair bildiri almak olabilir) piyasaya cikmak kaliyor.
@gamegardian22404 жыл бұрын
Uygulamaya reklam verme felan tamamda bide ne reklam ne uygulama içi satın alma hiçbişey olamayan uygulamalar var mesela instagram bunlardan para nasıl kazanılır açıklarmısınız merak ediyorum
4 жыл бұрын
Merhabalar diğer yorumunuza da kopyalayacağım cevabımı. Şöyle uygulamadan doğrudan para kazanmak bazen şirketlerin işine gelmez. Örneğin sattıkları bir hizmet vardır, uygulama bunun yanında gelir. Burada asıl olan sattıkları hizmettir. O yüzden uygulamadan para kazanmayı hedeflemezler. Instagram'da reklam var. Fakat Instagram çok büyük bir platform olduğu için kendi reklamını kendi alıyor. Bazı gördüğünüz postlar reklam (sponsorlu) diye görebilirsiniz. Bunlar Instagram'ın temel gelirini oluşturuyor. Bunun ötesinde Instagram Facebook gibi çok büyük bir şirketin olduğu için başka işlerinde kullanılabilecek verileri de toplamış oluyorlar bu sayede. Bu da dolaylı yoldan gelirlerine katkı sağlıyor. Instagram'da satışlar da yakın zamanda başlayacak veya başladı buradan da tahmin ediyorum bir komisyon alacaklar. Whatsapp da tamamen ücretsizdir. Facebook'un bunu yapmaya gücü yetiyor. Oradan para kazanmıyor fakat orada dünyanın en büyük mesajlaşma uygulamasını elinde tutuyor. Neredeyse whatsapp vazgeçilmez değil mi? Şimdi de Whatsapp üzerinden ödeme yöntemini test ediyor bazı ülkelerde aynı paypal, google pay falan gibi. Bu da gelirlerine katkıda bulunacak. Yani şirketler bazen bir platformu ücretsiz sürebilirler. Direkt olarak para kazanmazlar belki ama dolaylı yöntemlerle gelirlerine katkı sağlarlar.
@emirduracak4 жыл бұрын
uzun zamandır böyle bi kanal arıyordum.. adamsın :)
4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, umarım yararlı olur videolar.
@seyithanayhans49234 жыл бұрын
Abi şimdi uygulamayı kurduk nasıl reklam alarak para kazanılır bide uygulama çok indirilinçe o şekil para alın mıyormu
4 жыл бұрын
Merhabalar. Admob sitesini incelemelisiniz. Örneklerine bakarak uygulamanıza nasıl adapte edeceğinizi göreceksiniz. Siz yalnızca kodu uygulamanıza gömüyorsunuz, reklam işleri vs. tamamen admob tarafından yürütülüyor. Siz de bu şekilde reklam geliri elde etmiş oluyorsunuz. Uygulamanız ücretli değilse indirilme başına para alamazsınız. Gösterilen reklamdan para kazanırsınız.
@thomasshelbypeakyblinders43633 жыл бұрын
Abi ben kaç gündür ugrasiyorum yapamıyorum nasıl yapabilirim
@emrehudson14674 жыл бұрын
Merhaba hocam, bir uygulama veya oyun yapmak istiyorum fakat bu işleri çok bilmiyorum. Şu anlık play store için düşünüyorum. Sizce hangi platformu kullanmalıyım? Bu işleri baştan tekniğiyle öğrenebileceğim nereyi tavsiye edersiniz? En başta yazmaya başlamak için tam olarak ne yapmalıyım (bilgisayarıma vs vs).. ha bu arada sizce macte mi windowsta mı başlamalıyım? Biraz fazla soru oldu kusura bakmayın :) Cevaplarsanız çok yardımınız dokunur, teşekkürler.
4 жыл бұрын
Merhabalar. Anrdoid Studio yüklemeniz yeterli olacaktır. İşletim sistemi tercihi size kalmış ben linux kullanıyorum. Windows'u pek tercih etmiyorum ve Mac hiç kullanmadım. O sebeple yardımcı olamıyorum. Eğer ki bir Android telefonunuz var ise onunla da PC'ye bağlanmak rahatlatıcı olacaktır. Eğer ingilizce sorun değilse ben Udacity'nin ücretsiz Android kurslarını ve TutorialsPoint'i tavsiye ederim. Fakat eğer ki Türkçe isterseniz yine KZbin ve Udemy'de sayısız kaynak mevcut. Platform olarak da Kotlin veya Flutter öneririm.
@emrehudson14674 жыл бұрын
@ platformu ne için kullanıyoruz kodların yazıldığı yer mi? Kusura bakmayın bu konuda biraz cahilim
4 жыл бұрын
Yani platform kelimesi belki orada yanlış olabilir. Şöyle söyleyeyim: Android studio ile geliştirme ortamına sahip oluyorsunuz. Yani kodu orada yazıyorsunuz. Alternatifleriniz var tabi ama yine de. Kotlin bir dil, onunla geliştirebileceğiniz gibi Flutter ile de geliştirebilirsiniz. Flutter da Dart dilini kullanan bir framework diyebiliriz. Kullanıcı arayüzü oluşturmak Flutter ile oldukça rahattır.
@emrehudson14674 жыл бұрын
@ teşekkürler, aklımda bir şeyler canlandı şimdiden :)
@WolfForeverAdemComert3 жыл бұрын
Her fikir bütünün su üstündeki kısmı olabilir buzdağının alt kısmı ne olabilir diye düşünerek fikri update etmek lazim
@serpils.61673 жыл бұрын
Çağatay bey, online uygulama yazısının dersini veriyormusunuz?
3 жыл бұрын
Maalesef hayır.
@serpils.61673 жыл бұрын
@😔 1 defasına bir öncelik tanırmısınız lütfen? İlk öğrenci niz olurum hocam, şöyle positif düşünürseniz ilerde bir okul açmış olursunuz. Sanırım dışarlarda o kadar yaratıcı fikirli insanlar varki. Hepimizin doçenti olacaksınız hocam.
@yusufsen3034 жыл бұрын
Merhaba abi benim senin şu cep tv uygulamana benzer bir projem var. Tam olarak benzer değil tabiki de. Koyduğum görsel ve ya video için yayıncı kuruluştan herhangi bir izin almam şart mı?
4 жыл бұрын
Elbette. Aldığınız yayıncıların görsellerinin lisansları nasıl? yayıncılar tekrar yayınlamanıza izin veriyor mu? bunların sürekli takip edilmesi gerekiyor. Hatta ülke ülke bile değişiyor bu izinler. Örneğin ben Almanya'da Türkiye'deki maçları yayın hakları sebebiyle izleyemiyorum.TRT Spor'da bile yayınlansa. Siz bunu çiğnerseniz, elbette uygulamanız marketten kaldırılacaktır ve size de büyük ihtimalle uyarı gelecektir.
@yusufsen3034 жыл бұрын
@ peki teşekkürler efendim
@SamKuZey4 жыл бұрын
Kendi is hayatimi kolaylastiran bir excell tablosu yaptim tum kodlariyla hazirladim simdi bu tabloyu google play uygulamasi yapmak istiyorum sizce bu excell tablosunu programa nasil entegre edebilirim talebin yuksek olcagini dusunuyorum
4 жыл бұрын
Merhabalar. Excel'de yapabildiğiniz bir şeyi uygulamaya programlama olarak rahatlıkla geçirebilirsiniz. Android bunun için size yeterince araç sağlıyor. Sayı, yazı alabileceğiniz ve sonucu gösterebileceğiniz ortamı size kullanıcı arayüzü araçları ile sağlıyor. Ama size excel yapısı lazım ise kullanıcılar excel kullanması gerekiyorsa uygulama içinde o zaman aşağıdaki sheets ve office API'larina bakmanızı tavsiye ederim. developers.google.com/sheets/api docs.microsoft.com/en-us/office/client-developer/integration/integrate-with-office-from-android-applications
@SamKuZey4 жыл бұрын
@ Çok tesekkur ederim uygulama yapimina bugun basliyacagim gelismeleri yazarim tekrardan buraya
@6goz4 жыл бұрын
İyi ve bilgilendirici Bir Video olmuş teşekkürler .
4 жыл бұрын
nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
@6goz4 жыл бұрын
@ :) insanlık da bunu gerektirir
@yomnahamad49702 жыл бұрын
Merhaba Bi sorum olacaktı, herşeye nasıl başladınız? mesela bi uygulama yapmak istediğimizde kolayca uygulama yapılabilir mi? Kaç yaşta bu mesleğe başlanmalı?uygulama yapmamız için Yazılımı ve kodlamayi çok iyi öğrenmemiz gerekiyor mu?
2 жыл бұрын
Merhabalar. O dönemde android yeni geliyordu Türkiye'ye ve önceden telefonlara uygulama yazmak kolay değildi. Ben de aşırı merak ettim, uygulama olustirmayi öyle başladım. Kitap aldım. App storeda gördüğünüz uygulamaların çoğu için Hayır kolayca yapamazsınız, uygulama çok fazla emek gerektirir ama sonunda çıkan ürün çok tatmin edicidir. Yaş sınırı yok istenilen yaşta baslanilabilir. Tabi kodlamayi bilmek gerekiyor.
@nuburan4 жыл бұрын
Merhabalar hocam bizler şiir paylaşım uygulaması yaptırdık fakat reklam olayını çözemedim ne yapmalıyım üye edinmek için ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Başarılar dilerim. Değişik yolları denemelisiniz. 1. Yakın çevre. Eş, dost, arkadaşlar, akrabalar.. 2. Sosyal medya. Instagram, Facebook sayfası açılabilir. 3. Ufak bir web sitesi yapılabilir. Oradan indirme Google Play'e veya artık neredeyse oraya gönderilebilir. 4. Konuyla ilgili forumlar. Ücreliler: 5. Ücretli ortaklıklar. Konuyla ilgili sosyal medya kişileri, sayfaları vs. 6. Google, Facebook, vs. reklamları. Fakat tabi ücretli reklam verirken. Bütçenizi iyi hesaplamanız lazım. Yoksa çok büyük zarar yazabilirsiniz.
@nuburan4 жыл бұрын
Hocam Google reklam vermemiz gerekiyor. Örneğin Google'a şiir yazınca bizim uygulamamizin açılıp android magzaya yönlendirmesini isterdik şiir olduğu için konu eş dost aksaraba gibi durum olmuyor 🙏🏼 ilginiz için teşekkürler takipteyiz.
4 жыл бұрын
@@nuburan ads.google.com/aw/keywordplanner Keyword planner'ı biliyorsunuzdur. Buradan baktım şiir kelimesi oldukça ucuz reklam vermek için. Bu aracı kullanarak hangi kelimeleri hedeflemeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda arama hacimlerini vs.
@mirrorwizard4744 жыл бұрын
@@nuburan merhaba uygulamanızı hangi firmaya ya da kime yaptırdınız yardımcı olabilir misiniz ?
@nuburan4 жыл бұрын
@@mirrorwizard474 uygulama mi yaptıracaksanız?
@haticebolat40994 жыл бұрын
Oyun yazdığım için java yerine c# öğrendim. C#,c++,c biliyorum fakat javada iyi değilim, uygulama yazmak için java ya da kotlin öğrenmem şart mı? Bir diğer sorum da kotlin iosta da sorunsuz çalışıyor mu? Şimdiden teşekkür ediyorum.
4 жыл бұрын
Uygulama yapmanın çok farklı yolları var. Android için Java/Kotlin başta gelirken iOS için Swift'tir. Fakat cross-platform frameworkler de var. Örneğin React Native(Javascript), Flutter(Dart), vs. bunlara da göz atabilirsiniz. Kotlin'i iOS'ta hiç kullanmadım o sebeple bir şey diyemeyeceğim.
@pyrrhon65584 жыл бұрын
Abi hem android hemde ios için bi kodlama dili varmı varsa yazarmısın bide sosyal medya yada oyun yapıp yüklesek oyunun tutma ihtimali yüzde kaçtır?
4 жыл бұрын
Tutma ihtimalini tahmin edemem. Bu sizin verdiginiz reklam eforuna, uygulamanin kalitesine ve insanlarin uygulaminizi sevmesine bagli. Her iki tarafa da kod yazmak istiyorsaniz: - Google'dan Flutter'i - Facebook'tan ise React Native'i oneririm. Detayli arastirmayi cross-platform app development yazarak yapabilirsiniz. Basarilar.
@mustafagultepe9264 жыл бұрын
Reis ben google play e sunmak üzere bir wallpaper ugulaması tasarlamak istiyorum. Mobilden bunu yapabilir miyim ? Sketchware uygulaması ile. Veya bilgisayardan android studio kullanarak böyle bir uygulama yapmam mümkün mü ? Cevaplarsan sevinirim
4 жыл бұрын
Sketchware'i daha yeni indirdim bir arkdaşın sorusu üzerine fakat daha deneyemedim o sebeple bir şey diyemiyorum. Android studio ile yapabilirsiniz tabi ki fakat belki ekstra bir izin gerekiyor olabilir, normal uygulamalara ek olarak.
@mustafagultepe9264 жыл бұрын
@ teşekkur ederim. Bu arada kotlin kullanmayı düşünüyorum. Sketchware i kullanırsaniz deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim, son olarak ne diyecegimi unuttum hatirlarsam yazarım 😅
4 жыл бұрын
😊 biraz öğreneyim deneyimimi paylaşacağım.
@suleymaneren72684 жыл бұрын
Merhaba size 2 tane şey soracağım 1- canlı yayın uygulamanızı hangi dil ile yaptınız 2-canlı yayın uygulamanız için verileri nasıl çektinizin
4 жыл бұрын
Merhabalar. 1. Java. Hazır almıştım uygulamayı, üstüne App42'den server bağlantısı eklemiştim. 2. TV'lerin streaming linkleri oluyor. Onları gösteriyordum. Bunlar internette bulunuyor. Fakat çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü kanallar her ülkeye açık olmayabilir veya da yayınlama hakkına sahip olmayabilirsiniz.
@suleymaneren72684 жыл бұрын
@ teşekkürler
@iplikcinedim89584 жыл бұрын
Çağatay abi selam öncelikle bölümle alakam yok yat inşa okuyorum ama ılgım var kendimi geliştirmek istiyorum 2 yıllık programcılık tercih edicem. Yazılıma başlamaya önce algoritmayi öğrenme ile başlamayı düşünüyorum Thomas cormen kitabı ile sonrasinda mobil platform üzerinde kendimi geliştirmeyi düşünüyorum algoritmayi öğrendikten sonra muhtemelen c# dan başlamayı düşünüyorum ide olarak android studio iyi midir yoksa Multi platform olan xamarin e mi yonelsem karar veremedim ve yaptığım sizce mantıklı mı yani 2 yıllık programcillik
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bölümü bilmediğim için o konuda yorum yapamam fakat mobil için C#'ın çok popüler olmadığını bilmeniz gerekir. Android için Kotlin, Java, Javascript(daha az) kullanılıyor öte yandan IOS için Swift yazmanız gerekiyor. C# hakkında maalesef çok bilgim yok. Algoritmaları, veri yapılarını öğrenmek çok önemli bunları iyi pekiştirirseniz ve kendiniz de uygulayabilirseniz programlama sırasında karşılaştığınız problemleri kolaylıkla çözebilirsiniz. Başarılar dilerim.
@iplikcinedim89584 жыл бұрын
@ yok zaten bolumume ılgım yok o yüzden bilgisayar programcılığı secicem :) şimdi anlamadığım bir konu var mobil platformlar için uygulama geliştirmek arayüz elemanı olmak vs. Dallar için hangi dilini öğrenmem gerekli c# popüler olmadığını belirttiniz. Java ,kotlin, JavaScript daha mı aktif şekilde kullanılıyor tam anlamadım :)
@cengizisk25613 жыл бұрын
Abi uygulamayı ürettiğimiz de play store e yükleme parası illaki alıyordur sen biliyorsan ne kadar alır 5.000 falan alır mı uygulamanin yüklenmesi
3 жыл бұрын
Merhabalar. Sadece Google Play hesabı açarken bir ücret ödüyorsunuz yaklaşık 50-100 euro civarında diye hatırlıyorum. Sonra uygulama yüklemek ücretsizdir.
@darth14 жыл бұрын
Hocam yazılımcı değilim btk akademiden python öğreniyorum, yazdığım birkaç uygulama var. Bunu android uygulamasına nasıl dönüştürebilirim?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Python için mobil uygulama yazma platformu Kivy fakat ben hiç denemedim. O yüzden bir şey diyemiyorum. kivy.org/#home Eğer ki Android'e kod üretmek istiyorsanız Java veya Kotlin'i tavsiye edebilirim. Python'da mantığını öğrendikten sonra o algoritmayı diğer dillere aktarmalısınız. Fakat tabi bu Java veya Kotlin kullanarak Android uygulama öğrenmenizi de gerektiriyor. Belki Python öğrenirken, zamanınız oluyorsa biraz da Android programlama bakılabilir. Ya da python ile API oluşturabilirsiniz. Fakat bu biraz belki ilk aşamalar için zorlayabilir.
@the.batron4 жыл бұрын
Buraya yazarak değil, google'da aratarak başarılı olabilirsin.
@darth14 жыл бұрын
@ Kivy için Türkçe eğitim bulamadım ama Android Studio ile Kotlin eğitimine başladım. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
@darth14 жыл бұрын
@@the.batron Google'da da aradım ama Türkçe içerik bulmak zor ve Türkçe doğru bilgiye erişmek daha da zor. Bu nedenle bu işin içinde olan insanlara doğrudan sormak gerekiyor bazen. İngilizcemi de geliştirmek için her gün çalışıyorum.
@wildones75874 жыл бұрын
Başarılarının devamını dilerim abi. Abi reklamsız bir uygulamadan para kazanılıyor mu ve ben oyun yaptım reklam koymadım, admob da kullanıcı metriklerinde sadece sıfırlar görüyorum . Bilgi verirsen çok sevinirim .
4 жыл бұрын
Merhabalar. Teşekkür ederim sizin de başarılarınızın devamını dilerim. Reklam koymadıysanız zaten metrik görmemeniz normal. Yanlış mı anladım?
@wildones75874 жыл бұрын
@ peki reklamsız bir oyundan para kazanılır mı
4 жыл бұрын
@@wildones7587 Bunun farklı yolları var. Oyun için satış, ücretli uygulama, kendi sattığınız başka bir servise yönlendirme vs. gibi.
@muhammettumkaya61204 жыл бұрын
Merhabalar, videonuz çok ilham verici. İzlerken acaba bende yapabilir miyim gibi sorular sordum kendime ancak anladığım kadarıyla boğaziçi mezunusunuz. Akademik olarak kendime kıyasla çok daha önde bir eğitim aldığınıza inanıyorum. Bende bilgisayar mühendisliği 2. Sınıfım. Programlama konusunda çok eksiğim var fakat hayalim bu alanda iyi bir noktaya gelebilmek ve bu alanda para kazanabilmek. Kendimi çok eksik görüyorum size kıyasla basit bir üniversitede okuyorum. Soru olarakta bende uygulama yazıp geniş bir kitleye ulaşabilir miyim? Bunu hangi yolla nasıl yapmamı önerirsiniz ? Video içinde teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık..
4 жыл бұрын
Merhabalar. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben İYTE lisans, Boğaziçi Y.lisans mezunuyum ve Android'e giriş yaptığım, robotiğe giriş yaptığım, fizikten yan dal yaptığım okul İYTE'dir. Sabancı'da da okudum bir dönem kadar. Şunu söyleyeyim, üniversitedeki atmosfer size sadece vizyon katıyor. Herkes atıyorum ABD ilk 10 üniversitesine gitmek istiyorsa okulda, siz de istiyorsunuz ve ona göre çalışıyorsunuz. Yoksa mühendislik eğitimi çoğu okulda aynı. Benim bütün bahsettiğim okullardan da dudak uçuklatacak kariyere sahip arkadaşlarım var. Sizin hedefleriniz zaten varsa bence okulu sadece bir araç olarak görmelisiniz. Okuldaki derslerdeki bütün bilgiyi alın. Hocaların slidelarını çalışın ve bunun ötesine çıkın. Örneğin data structures dersini bugün girip dünyanın en büyük okullarından internetten ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. Pratik yapabileceğiniz binlerce site mevcut. Android öğrenmek istiyorsanız, Udacity var. Direk google mühendisleri öğretiyor. Yani ilk aşama sürekli öğrenme moduna girmek. 2. aşama ise geniş kitleye ulaşabilir miyim? sorusunun cevabını aramak. Geniş kitleye ulaşmanın ne yolları vardır? Reklam, Sosyal Medya, Arama motoru optimizasyonu. Bu da demek oluyor ki siz Android/IOS yanında bu 3 konuda da fikir sahibi olmanız gerekiyor. 3. aşama da 1. ve 2. aşamaları iterative bir şekilde sürekli geliştirmek. Başarılar dilerim :) Gelecekte yaptığınız işlerin linklerini bekliyorum. 😎
@muhammettumkaya61204 жыл бұрын
çağatay odabaşı Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı dikkate alacağım. En kısa zamanda başardığım işleri sizlerle paylaşmak isterim. Kanalınıza yeni abone oldum, böyle bir iş yapmanız bunu videolara yansıtmanız gerçekten insanlara ilham veriyor. Videoların devamını bekliyorum. Takipteyim.. 👏🏻😊
@justahumann8103 жыл бұрын
@@muhammettumkaya6120 Muhammet dostum 1 yıl olmuş neler yaptın? Yoksa sende de benim gibi anlık gaza gelip devamı gelmedi mi ?
@raiwnroses9096 Жыл бұрын
Ünisini okumadım ama kendime ve projeme gûveniyorum. Kendinden emin ol ve başla
@blackangel38843 жыл бұрын
Merhaba. Videonuzu ilk defa izliyorum. Kod yazma konusunda kendimi geliştirip uygulama yapmak istiyorum. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Sizin önerilerinize çok ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz acaba🙏
3 жыл бұрын
Merhabalar. İlk önce programlamanın temellerini öğrenmelisiniz ve veri yapıları/algoritmalar konusularında iyice çalışmalısınız. Daha sonra da yavaş yavaş kendi programlarınızı yazabilirsiniz. Eğer ki android'e yönelecekseniz Kotlin'e ve Flutter'a bakmanızı tavsiye ederim.
@blackangel38843 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim 😊🙏
@ismailkoyuncu55184 жыл бұрын
Merhaba hocam. Google 1 milyon indirmede ne kadar veriyor ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Google size ödeme başına ödeme yapmıyor. Siz reklam koyarak, satış yaparak sisteminizden para kazanıyorsunuz.
@ismailkoyuncu55184 жыл бұрын
@hocam. Reklam ile ne kadar verir ?
@orion57434 жыл бұрын
Kanalı yeni keşfettim abone oldum. Güzel video yalnız görsel olarak android uygulama oluşturma nasıl olur nasıl yapılır çok iyi olurdu
4 жыл бұрын
Fikir için çok teşekkür ederim. Bu fikir hakkında bayağıdır düşünüyorum, nasıl izleyenleri sıkmadan çekerim onu tam kafamda oturttuğumda çekeceğim. :)
@hasansozer1723 жыл бұрын
Peki abi codlama nasıl yapılıyor nerden yapılıyor.Bi uygulama sayesindemi codlama yapılıyor,ben bunu öğrenmek istiyorum.
3 жыл бұрын
Merhabalar. Uygulama yapmak istiyorsanız, Flutter, Kotlin gibi konseptlere bakabilirsiniz. Bunlarla bir kursu takip ederseniz yavaş yavaş kendi uygulamanızı yapmaya başlayabilirsiniz.
@tumgercekler95954 жыл бұрын
KENDİ UYGULAMAMI YAPIP TASARLAYIP İNTERNET SİTESİNE YÜKLERSEM ORDAN OYUNA REKLAM KOYARSAM PARA KAZANABİLİRMİYİM BÖYLE BİRŞEYİ NASIL YAPABİLİRİM ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Tabi reklam kazancı elde etmenin çok fazla yolu var fakat. Uygulamadan kastettiğiniz mobil uygulama ise web sitesine koymak nasıl olur bilemiyorum. Fakat bir web sitesi tasarlayabilirsiniz ve bu tamamen mobile uygun tasarlanabilir ve kullanıcılar siteyi telefonlarında kullanırlarsa siz de reklam kazancı elde edebilirsiniz.
@weyr13744 жыл бұрын
Yazılımları hangi dilden yazdınız merak edıyorum bende bunun gibi işlere girmek istiyorum
4 жыл бұрын
Merhabalar. Android'e ilk başlayanlar Kotlin veya Java ile başlayabilir. Cross-platform çözümler de var fakat Android'in asıl dillerini öğrenmekte fayda var.
@erdem1704 жыл бұрын
@ abi pythonla bir uygulama çıkarmam mümkün mü (google playe)
@neiseo85234 жыл бұрын
Abone oldum devam et böyle
4 жыл бұрын
Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
@neiseo85234 жыл бұрын
@ ben teşekkür ederim birde app türüne göre hangi yazılım ve kodlamaları öğrenmeliyiz tarzı video çekersen hem benim işime yarar hemde baya izlenir senin işine de yarar devam 👍
4 жыл бұрын
çok güzel konu, not alıyorum :)
@niko76594 жыл бұрын
Merhaba abi. lise 3 e gidiyorum bu işlere biraz merakliyim ve mobil uygulama yazmayı düşünüyorum kendi çapımda iyi veya kotu neyse ben bu uygulamayi play store koyabilir miyim bu işler nasıl oluyor kısaca özetler misin yardımcı olursan çok sevinirim :))
4 жыл бұрын
Merhabalar. Öncelikle başarılar dilerim. Bu yaştan öğrenmeye, kendini geliştirmeye başlarsan çok güzel bir kariyerinin olacağına eminim. Hiç acele etmeden sindire sindire öğren. Bütün konseptler aklında otursun. Daha sonra uygulamayı yüklersin, onda bir sorun yok. - Bir dil seçmelisin, kotlin mi java mı? - Sonra o dilde kendini geliştirmelisin - Sonra Google Play Developer (Geliştirici) hesabı açacaksın burada 50 tl veya 50 dolar gibi bir ücret var. 1 seferlik. - Daha sonra Google Play ile ilgili işlemlere başlayabilirsin. - Bir uygulamayı yüklemek, yayınlamak şu sıralar 3 gün ile 10 gün arasında sürüyor.
@niko76594 жыл бұрын
çağatay odabaşı zamanım bol önümde çok yol var zamandan yana sıkıntı yok sadece seni. Dediğin gibi bir sıraya ihtiyacım var ilerlememek için teşekkürler cevabımi aldım :)
@alaca2404 жыл бұрын
Çağatay bey merhaba, İş kariyerimle alakalı olarak bir uygulama yapmak istiyorum. Bu uygulama da istediğim şey farklı bölümlerde yapılan çalışmaların arka yüzde bir exel uygulamasında toplanması. kısaca uygulama ihtiyacının nereden doğduğu konusuna değinmek istiyorum. İş yerinde imalatta yapılan çalışmalar kalite birimi tarafında toplanmaktadır. yani 20 adet ustanın ve 20 adet kaynakçının yapmış olduğu işi tek bir kalite personeli toplamaktadır. Tahmin edersiniz ki çok yorucu ve hataya açık bir çalışma ortamı oluşuyor. Bunun önüne geçmek için çalışmayı yapan personelin , yaptığı çalışmayı uygulama üzerinde işaretlemesi ve arka yüzde bu işaretlemenin rapor tarzında bir döküm alınması gerekmektedir. bu konu hakkında kosgeb ve ticaret odasına başvuru yapmak istiyorum. Öncelikle basit bir mantıkta çalışacak demo sürümü oluşturmak niyetindeyim. youtube üzerinden bir sürü video izledim ama şunu bütün samimiyetimle açıklamak isterim. Gerçekten çok iyi , anlaşılır ve sade bir anlatım tarzınız olduğu için size ulaşmak istedim. Yukarıda ki bilgilerin ışığında yapacağınız yorumlarınızı ve yönlendirmenizi bekliyorum. mail adresim traceabilityforthejob@gmail.com. Sabrınız ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler. saygılarımla Cemil TAŞKIN
4 жыл бұрын
Merhabalar Cemil Bey, Fikrinizin bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkması çok güzel. Aslında benim verebileceğim bir öneri ben göremiyorum çünkü konuya uzağım. Ben daha önce sanayi desteğine Türkiye'de başvurmadım fakat vuran arkadaşlarım oldu elbette yeni bir ürün geliştirme sürecinde çok destekleyici oluyor. Benim tereddütüm tamamen kaynak yapan kişilere ekstra yük bineceği konusunda. Hani onları nasıl bunu yapmaya teşvik edeceksiniz vs. Ben olsam kullanımı çok basit bir arayüz yapmaya çalışırdım ki öğrenme süreci çok kısalsın. Projenizde başarılar dilerim.
@geniusworldlessons4 жыл бұрын
Çok iyi bir davranış öğrenim için teşekürler
@besteady1093 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/Z3TQZYCenMuUfs0
@lucknebulous50924 жыл бұрын
Merhaba, benim kod yazmayla alakalı hiçbir bilgim yok şu an sıfır. Mobil oyunları yapabilmem için ne tür eğitimler izlemem lazım c# eğitimi almadan direkt hem oyun hemde c# aynı anda birlikte öğrenebileceğim Bir eğitim var mıdır
4 жыл бұрын
Merhabalar. Benim alanım oyun değil fakat sizin önce programlama mantığını kavramanızı tavsiye ederim. Algoritmaları ve veri yapılarını çalışmanızı. Benim bildiğim Unity3D framework'ü var orada C# kullanarak yazdığınız için eğitimleri genelde C# da içeriyor. Tabi bu oyun yapmanın sadece bir yolu, siz bu alanı iyice araştırıp kendi ilginize göre seçim yapmalısınız. Elbette seçtiğiniz oyun motorunun veya framework'ünün diyelim kullandığı dili öğrenmeniz size faydalı olacaktır. Ben geçenlerde KZbin'da biraz Unity3D eğitimi izledim. Çok kaliteliydi ama tabi biraz aşina olduğum için tarafsız bakamıyor olabilirim. kzbin.info/door/YbK_tjZ2OrIZFBvU6CCMiA
@behmellow4 жыл бұрын
Abi sence kod yazmadan uygulama yapılabilecek sitelerle uygulama yapılabilinirmi ? Ve ikisi arasındaki farklar neler ?
4 жыл бұрын
Bu konuları yeni yeni araştırıyorum. O sebeple maalesef bir şey söyleyemiyorum. Biraz incelediğim kadarı ile yapılabiliyor. Bir sketchware diye bir uygulama vardı onu indirdim ama deneyemedim daha.
@kaantrap4104 жыл бұрын
Kodular.io
@omer46014 жыл бұрын
Abi ellerine sağlık bütün yorumlar harika idi. Ben uygulama yapmaya başladım da kodular dan onun yerine kotlin Android studio mu devam etmeliyim
4 жыл бұрын
Merhabalar. Böyle frameworkler çok güzel olsa da şöyle bir sıkıntı var. Yarın bir gün bu kişiler geliştirmeyi bırakırsa ne yapacaksınız? Geliştiriciliğiniz bitme tehlikesine girer. O sebeple böyle frameworklerin yanında kendiniz de yazmayı öğrenmelisiniz kotlin/java vs.. Kotlin şu an için Google tarafından desteklenecek gibi görünüyor ve dolayısıyla da önü açık. Tabi bu benim tavsiyem. Başarılar dilerim.
@omer46014 жыл бұрын
@ çok teşekkürler abi çok sağol takipteyim seni de başarılar dilerim sana
@omer46014 жыл бұрын
@ abi son olarak şunu sormak istiyorum kotlin e başlayacam ama hem Android hem ios sisteminde çalışan hangisiydi acaba mobil uygulama için
@enesky47924 жыл бұрын
İç sesim bana hep uygulama yap uygulama yap ! bak oğlm yap şunu :)) dedi . araştırırken kendimi bu videoda buldum. telif konusnu cok merak ediyorum bu 1. 2.cisi büyük paralar kazanma imkanımız olurmu ? büyükten kastım 10k 50k değil 400k 600k gibi bi miktar. reklam tabikide önemli gerekirse 10k reklam için bütçe ayıracağım eğerki uygulamama güvenirsem bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim. teşekkürler
4 жыл бұрын
İyi gunler. Öncelikle umarım fikrinizi hayata geçirirsiniz 😎 1. Hangi konuda telifi merak ediyorsunuz? Ben uzman değilim o konuda ama bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım. 2. Kazanılacak parada bir sınır yok. Instagram, flappy birds, WhatsApp örnekleri hatırladığım kadarı ile çok küçük başlayan applerdi ama kazandıkları para astronomikti. Fakat büyük bir işe girisirken çok iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Hangi ülkeyi hedefleyeceksiniz? Yaş grubu ne olacak? İşlev olarak insanlara ne katacak: egitim, eğlence, gezi, kültür vs. Uygulamanın ismi ne olacak? Tanıtım görselleri nasıl olmalı? Reklam stratejiniz ne olmalı? İlk 7 günde mi patlatacaksiniz, zamana mi yayacaksiniz? 2 strateji arasındaki market açısından fark ne? Tabi bir de şans faktörü var. Örneğin bu video anlattığım videonun stratejisi birden patlatma üzerineydi, başlığı çok ilgi cekiciydi ve şans faktörü de yuksekti, fakat TV izleme programim vardı, başlığı basitti ama o da zamanla çok kişiye ulaştı.
@kingofthemusic89724 жыл бұрын
Abi peki bişey soracam bir uygulama yapmak istiyorum ve içinde 7 24 güvenlikler olacak bunu yapmak için illa şirket mi kurmak lazım.
4 жыл бұрын
Merhabalar. Vergi olayları hakkında maalesef bilgim yok. Almanya'da olduğum için buradaki prosedürleri biliyorum. Benim söylediğim bir şey yanlış yapmanıza sebep olabilir. Lütfen bunu bir uzmana danışın
@medes78944 жыл бұрын
Abi mobile ya da pc uygulama programlamak için c++ kullanılabilen Bi platform önerebilir misin?
4 жыл бұрын
Android C++'ı destekliyor. Linkten NDK hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. developer.android.com/ndk C++ PC için genel olarak QT çok popüler. Onun dışında ben ROS(Robot Operating System) kullanıyorum.
@medes78944 жыл бұрын
@ sağol abi, ayrıca bunlar grafikli compiler lar mı? Yani demek istediğim uygulama yapılan platforma compiler İn tek farkı grafikler mi?
@yunusaydin45284 жыл бұрын
Merhabalar bir sorum olucak hali hazırda google playde mevcut olan bir programı bir kaç değişiklik yapıp görünüm isim vs. Bundan gelir elde etmek mümkünmüdür
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bunu yapanlar var. Reskin deniyor. Fakat değişiklikler yüzeysel kalırsa kendiniz çok katkı sağlamazsanız pazarlamasını yapmak çok zor olacaktır. Diğer benzeri uygulamaların indirilmesi çok yüksek olacağı için rekabet zorlaşabilir.
@alperakgul4154 жыл бұрын
Merhabalar. Uygulamalarinizi hangi platformda gelistirdiniz veya gelistiriyorsunuz?
4 жыл бұрын
Ben normalde Java ile yazıyorum. Bu videoda anlattığım uygulamala da Java ile yazılmıştı. Fakat 2020'de Javascript ve React Native öğrenmeye başladım. En son yayınladığım ve verilerini de topluluk kısmında paylaştığım uygulamada bu öğrendiğim teknolojileri kullanıyorum. Elbette bayağı bir hata oluyor öğrenme aşamasında olduğum için fakat çok yararlı veriler ediniyorum.
@hasanyalcn81694 жыл бұрын
Mobil uygulama geliştirmek için hangi yazılım dillerini bilmek gerekir ve bunun için websitesi gerekli mi? Bir de bu konularda detaylı ve doğru bilgileri nerden nasıl öğrenebiliriz ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Ana dil olarak: Android: - Java (Androidde kullanılan en eski dil) - Kotlin (Google'ın son yıllarda Android için yoğun şekilde desteklediği dil ) iOS: - Swift Biraz ilerledikten sonra cross-platform frameworklere de bakılabilir, fakat ilk ana dilleri öneriyorum: - Flutter - React Native Benim yararlandığım kaynaklar: - Tutorialspoint - Udacity - KZbin
@hasanyalcn81694 жыл бұрын
@ Teşekkürler web sitesi gerekli mi ?
@jjjhhh18284 жыл бұрын
@@hasanyalcn8169 hayir
@hasansozer1723 жыл бұрын
Peki abi bi uygulama yapımı için kaç tl sermaye gerekiyor? Bide örneğin uygulamayi yaptim hali hazırda duruyor bunun için yasal bi şekilde devletten izin mi alinacak sirketmi kurulacak bunuda çok merak ediyorum.teşekürler
@erdii7263 жыл бұрын
Mobilde uygulama tasarımu yaparken çözünürlüğü nasıl yapıcaz? Sonuçta her telefonun çözünürlüğü farklı.
Abi ben şunu merak ediyorum uygulamayı reklamla beraber yayınlamak sence mantıklı mı yani belirli bir indirme sayısına ulaştıktan sonra reklam koysak daha iyi olmaz mı?
4 жыл бұрын
Bu tamamen bir strateji doğru yanlış yok denenebilir. Fakat benim düşüncem reklamın dizaynın en başından beri işin içinde olması gerektiği. Diğer türlü sonradan eklediğinizde eğreti duracaktır. Ama derseniz ki ben atıyorum kademeli bir dizayn ayarladım, belli bir aşamadan sonra kademeli şekilde dizaynın içine yedirilmiş bir şekilde reklam göstermeye başlayacağım. O zaman olabilir tabi. Çünkü ilk başlarda 10000-20000 indirilmede çok bir gelir olmuyor.
@mfturkcan22474 жыл бұрын
@ Bende geçiş tarzında(belirli bir işlemden sonra full screen olan) atmayı düşünüyordum. Biraz indirilmesini bekleyeceğim o zaman. Sorumu cevapladığın için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.
@mihribansahin97814 жыл бұрын
Merhabalar. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Dersler sebebiyle javaya başladım ve şu an epey ilerlemiş vaziyetteyim daha da devam ediyorum. Ben bir uygulama yapmak istiyorum, bir hastalık üzerine, kitlesi de belli bu yüzden biraz da hızlı davranmak istiyorum fakat Flutter yani Dart a mı başlamalıyım yoksa java ile Android Studio da mı yazmalıyım. Tek başımayım ve tek yapmak istiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? teşekkürler :)
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bu tamamen size kalmış. Yeni dillere olan yatkınlığınız vs. etkileyecektir hızınızı. Ben olsam bildiğim dilde ilerlerdim fakat sonuçta android kısmını baştan öğreneceksiniz. Flutter gibi frameworklerde yazım oldukça rahat. Size tavsiyem nasıl bir uygulama yapmak istediğinizi planlayıp, hangi özellikleri kullanmanız gerektiğini çıkartıp buna uygun uygulamayı nasıl daha rahat yazarım bunu düşünmeniz. Tek yapıyorsanız hata olasılığınız artacaktır. Testleri iyi yapmanızı tavsiye ederim. Bunları hangi platform daha iyi sağlar buna bakın. UI design konusu da önemli. Büyük ihtimalle burada hızı ve kolaylığı Flutter kazanacaktır.
@mihribansahin97814 жыл бұрын
@ anlıyorum, dediklerinizi dikkate alacağım. Fikirleriniz için tekrar çok teşekkürler.
@selimgencer79894 жыл бұрын
Hocam çook güzel bir konuşma olmuş bunun için bir teşekkür etmek istedim.Bir de sorum olacaktı size.Hocam flutter öğrenmeye başladım siz tavsiye eder misiniz? İleriki yıllarda flutterı nerelerde görebiliriz?
@bediha7014 жыл бұрын
Abi bir şey sorabilir miyim? Allah rızası için cevap verir misin? Benim kardeşim yazılım istiyorum ben diyor evde kod yazıp para kazanacakmış oyun mu ne satacakmış evde herhalde ben anlamıyorum bu işler ne oluyor lütfen yardım eder misiniz?
@serkanozdemir95733 жыл бұрын
Merhaba efendim sizce en mantıklısı hangisi olur reklam ile mi kazanmak uygulamayı ücretli mi yapmak bir de mesela 1000 kişi uygulamamı indirdi uygulamam da 5 tl 5000 tl eder bunun ne kadarı bana kalıyor ve diğer kısmı nere gidiyor
3 жыл бұрын
Merhabalar. Para kazanma stratejiniz sizin uygulamanıza özeldir. Bunun üstünde iyi çalışıp planlamalısınız. Örneğin bir oyun yaptım ve kimse tanımıyor. 5 TL'ye koyarsam kimse almaz. Fakat uygulama içi satın alma veya reklam koyarsam kazanabilirim. Hatta mesela kısıtlı özellikli reklamlı versiyon ve full özellikli ücretli versiyon koyabilirim ki insanlar ücretsizde uygulamamı tanısın. Güncel komisyonlar değişebileceği için bir şey söyleyemiyorum. Bu verileri Google Merchant bilgilendirme formlarında bulabilirsiniz.
@serkanozdemir95733 жыл бұрын
@ teşekkür ederim efendim
@markoritr64984 жыл бұрын
Merhaba hocam siz hangi dillerle yazdınız? Ve ben javascript ile yazmak istiyorum (2D oyun gibi şeyler) mümkün mü
4 жыл бұрын
Ben javada yazmıştım. Fakat tabi ki javascript ile de yazılabilir. Oyun da elbette mümkün javascriptte. Örneğin phaser, pixijs, threejs gibi frameworklere bakabilirsiniz. Benim çok bilgim yok bu konuda, yalnızca duyduğum kütüphaneler bunlar.
@markoritr64984 жыл бұрын
@ hocam hala oyunlar yapıyormusunuz
4 жыл бұрын
@@markoritr6498 Yok ben hiç oyun ile uğraşmadım. Yalnızca çok ufak 3D sahneler yazmam gerekti web siteleri için o kadar.
@markoritr64984 жыл бұрын
@ peki suana kadar yaptığıniz tum mobil uygulamalardan en çok kazandığınız uygulamadan ne kadar kazandiniz (net bisey söylemek istemezseniz aralik veya 2000 ustu fln diyebilirsiniz de bu benim icin vok önemli)
4 жыл бұрын
@@markoritr6498 Net söylemeyeyim fakat iyi tutan bir uygulamanız olduğunda iyi bir getirisi oluyor. O konuda çok endişe etmenize gerek yok. Fakat tabi hedefiniz en az 50K ve üstü düzenli kullanıcı sayısı olması lazım.
@ibrahimylmaz37844 жыл бұрын
Reis iyi video eline sağlık,sana bir sorum var,2048 tarzı bir uygulama yapıp reklamlar eklesem ve yayinlasam ne kadar indirilir,maddi açıdan getirisi ne olur
4 жыл бұрын
Farklı bir oyun olması daha iyi olacaktır, en azından grafikleri farklı olmalı ve belki bir hikayesi olmalı. Çünkü indirilme ihtimaliniz çok düşer diğer türlü. 2048 gibi başka bir oyun sürdüğünüzde zaten piyasada olan 2048 oyunlarıyla baş etmeniz çok zor olacaktır.
@ibrahimylmaz37844 жыл бұрын
@ peki sağolun teşekürler öneriniz için
@petrick23234 жыл бұрын
Python ogrenmeye basladim yalniz benim istedigim mobil uygulama yapmak swifte mi gecmeliyim yoksa android studyoyaymi
4 жыл бұрын
Merhabalar. Teşekkür ederim. Her ne kadar Python ile mobil uygulama yapan bir kaç framework olsa da popüler değiller ve tavsiye etmem.Tavsiyem Kotlin veya Java ile Android öğrenmeniz. Diller birbirine bayağı yakın yalnızca Kotlini google destekliyor. Java'da androidde kullanılan en eski dil. İkisi de geçerli. Burada bir karar verip biriyle devam etmek gerekiyor. İki için de Android Studio gerekiyor. Diğer yorumunuza da kopyalayacağım bu cevabı. Swift mi Android mi tamamen tercih meselesi. Siz eğer IOS programlamak istiyorsanız Swift ile, Android programlamak istiyorsanız Kotlin/Java ile devam etmelisiniz. Her ikisi için de diller var ama şimdilik bence bunlara odaklanmayın.
@aliosmantunc29074 жыл бұрын
Hocam uygulamayı Google play de çıktı lakin en altta yer alıyor ,,isim benzerliği olmaması rağmen ,,onu üst sıralara gelmesi için yapılması geren bişey var mı ??
4 жыл бұрын
Öncelikle hayırlı olsun. Uygulamanızı tanıtmanız lazım. Aileniz, arkadaşlarınıza sizi desteklemelerini rica ederek başlayabilirsiniz. Eğer reklam bütçeniz varsa reklam verebilirsiniz. Reddit gibi sosyal medyalarda post atabilirsiniz. Uygulamanızı açıklamasını optimize edebilirsiniz A/B testleri yapabilirsiniz. Yani artık bir şekilde alabildiğiniz kadar indirme ve 5 yıldız almanız gerekmekte. Bunları yaparken Appbrain diye bir site var oradan sıralamalarınızı incelemenizi tavsiye ederim.
@aliosmantunc29074 жыл бұрын
@ çok çok teşekkür ederim hocam..bıkmadan usanmadan beni dinlediniz ,her sorumada cvp yazdınız sağolun var olun...
@tunacuma4 жыл бұрын
@ merhabalar, post attığınız subredditler nelerdir?
@yigitdemir34454 жыл бұрын
Çağatay Kardeşim nasılsın? Android uygulama yazmak için hangi programları kullanmam daha mantıklı olur? Sıfırdan dil öğreneceğim. En basit ve en etkin kullanabileceğim yazılım dilim hangisidir?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Teşekkür ederim siz nasılsınız? Ben Android için Kotlin veya Flutter'ı öneririm. Fakat ikisi arasında bir seçim yap derseniz açıkcası yapamıyorum. Benim kardeşim örneğin Flutter öğrendi direkt olarak ve hızlı bir şekilde uygulama yapabildiler grubuyla. O sebeple bunun kararını vermek için biraz araştırmak gerekiyor. Tabi not olarak flutter bir frameworktür arkasında kullandığı dil dart'tır. İkisi için de Android studio indirip başlayabilirsiniz.
@yigitdemir34454 жыл бұрын
@ teşekkürler kardeşim. Dikkat et kendine.
@olurolmaz18284 жыл бұрын
hocam kolay gelsin ben 27 yaşındaym ve web tasarıma atılmayı düşünüyorum alt zeminim az çok var zamanında uğraştım bırakmıştım tekrar isteğim geldi ama nasıl bir yol izleyebilirim bilmyorum
4 жыл бұрын
Merhabalar. Teşekkür ederim, size de kolay gelsin. Web benim alanım değil ama şöyle söyleyeyim ben olsam Frontend + Backend giderdim. Bu geliştiricilere full stack deniyor. Temel konuları bilmekte büyük fayda var. HTML/CSS/Javascript. Biraz da böyle popüler frontend frameworklere de bakmak gerekir tabi. Vue.js vesaire. Arkaya da bir Node.js, Python Django/Flask, veya artık hangisine karar verirseniz. Bir web sitesini komple yapabilecek konuma gelirsiniz.
@olurolmaz18284 жыл бұрын
çağatay odabaşı ilginiz için teşekkür ederim frotend ve backend nedir araştırıp bakıcam ❤️😍
@end999334 жыл бұрын
Bütün yorumlara cevap veriyorsun. Adamsın. Benim'de bir sorum olucaktı. çok basit bir uygulama yapıp çevremle paylaşırsam geliri yayınlama ücretini geçer mi? Yani kar edebilir miyim? (Ücretsiz yayınlamayı düşünüyorum)
4 жыл бұрын
Merhabalar. Teşekkür ederim. Kar etmeniz tamamen indirilme ve düzenli kullanıcı sayınıza bağlı. Yakınlarımızın desteği bize 5 yıldız verip Google'a iyi sinyaller göndermede çok etkili oluyor. Elbette bu pazarlamanın ilk ve çok güvenilir bir yönü. Fakat uygulamanızdan kar etmeye başlamanız için benim tavsiyem en az günde 10K düzenli kullanıcınızın olması. İlk hedefiniz bu olmalı. Daha fazla kişiye nasıl uygulamanızı gösterebilirsiniz bunu yayınlamadan düşünmeniz gerekiyor. İlk 1-2 hafta çok önemli. Çünkü "Yeni" damgası oluyor uygulamanızda. Bu da "Yeni" listelerine girmenizi ve insanların uygulamanızı görmesini sağlıyor. Daha sonra bunu daha da yükseltmenin yolları aranmalı. Yani optimize etmeniz gereken kullanıcıyı uygulamamda nasıl daha fazla tutarım olmalı. Zevkli bir oyun olabilir, veya insanların her gün girip kullandığı uygulamaları düşünün.
@end999334 жыл бұрын
@ değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler
@tuncaygur7974 жыл бұрын
Bir alışveriş uygulaması yapmak istiyorum sahibinden.letgo tarzında zormudur maliyeti nedir
4 жыл бұрын
İstediğiniz özelliklere, kapsamına göre değişir. Bir geliştirici firma ile iletişim kurmanızı tavsiye ederim fiyat için.
@cosmicnoah5 жыл бұрын
Robotik mühendisligi ve mekatronik müh arasındaki fark nedir.
5 жыл бұрын
Robotigi mekatronigin alt dalı gibi düşünebilirsiniz. Robotik mühendisi ideal durumda sadece robotlarla ilgilenir. Fakat mekatronik 3 bilimin kesişim noktasıdır. Bilgisayar, elektronik, makine.
@murinus97624 жыл бұрын
Yaptığımız uygulamayı play store da ücretsiz olarak yüklediğimizde yine de para kazanıyormuyuz , kazanıyorsak indirme başına ne kadar kazanıyoruz. Teşekkürler :)
4 жыл бұрын
Kazanmıyorsunuz. O zaman indirmeden değil reklamdan gelir elde etmeniz gerekiyor. 1000 gösterim başına değerler çok değişkendir fakat CPM olarak aratabilirsiniz eğer bu fikirler hakkında araştırma yapmak istiyorsanız.
@murinus97624 жыл бұрын
@ Anladım sağolun :)
@tarkozturk25434 жыл бұрын
merhabalar code canyondan uygulama alıp birşeyler yapmak istiyorum fakat ios ve android için bunun açık kaynaklımı müdahale etmemiz lazım yoksa programı varmı?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Kodu satın aldığınızda bütün kaynağa sahip oluyorsunuz. Özel bir kütüphane vs. yoksa. Genelde yalnızca Android Studio kullanarak Kotlin veya Java'da yazıldıysa müdehale edebilirsiniz. Fakat iOS'un geliştirme ortamını vs. pek bilmiyorum. Durumun onun için de çok değişceğini sanmıyorum.
@mazot26514 жыл бұрын
Onerebilecegin yazılım dili udemy kursu KZbin oynatma listesi varmıdır hocam
4 жыл бұрын
Maalesef Udemy'de bildiğim yok. Ama site olarak sololearn'ü çok tavsiye ederim. Freecodecamp'in bir kaç saatlik eğitim serilerini de KZbin'da takip ediyorum.
Hocam yaptığımız uygulamanın indirilmesinden para kazanabilir miyiz reklam gelirleri vs. Hariç misal 500 bin indirildi bundan para kazanabilir miyiz ?
3 жыл бұрын
Uygulamanızı ücretli sunarsaniz o zaman indirildiğinde aslında satın alınmış olacağı için para kazanabilirsiniz.
@onur39074 жыл бұрын
Online mmorpg Android bir oyun yaratmak istiyorum. Serverleri nasıl ayarlayabilirim? Bir yerden kiralamak mı lazım? Ortalama fiyatları neler ve önereceğin bir server kiralayan yer var mı? Önerebileceğiniz birşey var mı?
@onur39074 жыл бұрын
Ek olarak: Oyunu unity ile yapmayı düşünüyorum
4 жыл бұрын
Merhabalar. Ben oyun programlamaya çok uzak olduğum için fazla bilgim yok bu konuda. Bu sistemin çok hızlı olması gerektiğini düşünürsek, bunu kendiniz server kiralayıp baştan yazmamanızı tavsiye ederim. Öncelikle Unity'nin böyle bir hizmeti(gaming backend) var mı? Bunu bakardım. Eğer yoksa Gaming Backend olarak aratıp çıkan firmalara bakardım. (Baktım, bu hizmeti veren firmalar var) Eğer hiçbiri işimi görmüyorsa Google Firebase size real-time database, cloud functions gibi özellikler sunuyor. Bunlarla uygulamamın backend'ini yazmaya çalışırdım. Fiyat olarak genelde bunlar kullandığın kadar öde oluyor ama şirketten şirkete değişir tabi.
@onur39074 жыл бұрын
@ çok teşekkürler
@omuryldz24694 жыл бұрын
canva sitesini önermişsiniz. benim canva üyeliğim var. uygulama logosunu buradan yaptım, peki canvadan uygulama görselleri, uygulama videoları yapılır mı ve yapılırsa hangi kategoriyi seçmek lazım acaba? canvada "tasarım oluşturun" butonuna bastıktan sonra uygulamaya özel yalnızca logo kategorisi kullanılabilir duruyor.
4 жыл бұрын
Tasarım kısmında oldukça fazla seçenek çıkıyor. Fakat uygulama videosu yapılır mı açıkcası bilemiyorum. Ben daha çok statik görsel yapmak için kullanıyorum.
@erdem1704 жыл бұрын
Abi pythonla uygulama gelistirebilir miyiz (google playa) olmuyorsa hangi dili tercih etmeliyim ?
4 жыл бұрын
Kivy framework'une bakmanızı öneririm. Fakat çok popüler değil. İsterseniz Kotlin veya Java'ya bir göz atabilirsiniz.
@erdem1704 жыл бұрын
@ yani pythonla uygulama yapamayacağım.
4 жыл бұрын
@@erdem170 Geliştirebilirsiniz. Fakat doküman ve destek eksiği bulmanız mümkün.
@bilgekhann4 жыл бұрын
Merhaba,4 kişilik bir offline mobil oyun yapmak istiyorum.Önerebileceğiniz bir kurs ya da oynatma listesi var mı?
4 жыл бұрын
Bu oynatma listesine bakmanızı öneririm: kzbin.info/aero/PLPV2KyIb3jR4CtEelGPsmPzlvP7ISPYzR
@bilgekhann4 жыл бұрын
@ teşekkürler
@yavuzselimsahan74604 жыл бұрын
Mobil uygulama için en iyi programlama dili hangisi ve ben şöyle birşey yapmayı düşünüyorum hem bir web sitesi kurarak oraya uygulamamı katacağım hemde mobilde play storeye falan ekleyeceğim bu mümkünmü ve sizce gelir olarak iyi bir başarı elde edermiyim
4 жыл бұрын
Merhabalar. Elbette mümkün. Kapsamlı bir çalışma yapmanız gerekecektir ama "No pain no gain" :) yolunuz açık olsun. En iyi dil diye bir şey yok. Avantajları, dezavantajları var. Kotlin, Java, Flutter(dil değil ama framework), React Native(Yine dil değil, framework) hepsini araştırmanızı ve kendi işinize yarayacak olanı seçmenizi tavsiye ederim.
@yavuzselimsahan74604 жыл бұрын
@ cevabınız beni çok mutlu etti ilginiz için teşekkür ederim bir sorum daha olacak şimdi benim tanıdığımın bir giyim mağazası var esnaf kendisi ama sattığı malzemeler kaliteli malzemeler ben bir web sitesi kurup internetten satış yaparsam tutulurmu insanlar nasıl sitemizi görürler ve güvenilir olup olmadığı konusunda nasıl güven verebilirim ve öne çıkması için ne yapmam gerek
4 жыл бұрын
Merhabalar bu konu hakkında ASO konusunu araştırmanızı tavsiye ederim. Çok kapsamlı bir konu olduğu için buradan yazmam mümkün değil. Kullanıcıyı uygulamanizda memnun ederseniz başarıya ulaşma şansınız yüksek olabilir. Çok kişi gelmese bile gelenler devamlı müşteri olup size 5 yıldız verebilir. Çok kişi getirmek için de ASO(app store optimizasyonu) konusunda çalışmanız gerekiyor.
@yavuzselimsahan74604 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim ben şunu öğrendim siz izleyicilerinizi önemsiyorsunuz bende size abone olup bildirimleri açıyorum arkadaşlarımada önereceğim bu kanalı sağlıcakla kalın
@recepboz014 жыл бұрын
Ben bir oyun yapsam dediğin gibi önerilere çıkartsam ortalama 5 bin indirilse reklam koysam ekranın altına küçük reklam yada ekranı kaplayan sağ üstten kapatılan reklam yapsam 5 bin indirilmeye tahmini ne kadar para geçer elime
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bunu maalesef ben hesaplayamam. Tahminleri ancak siz yapabilirsiniz. Bin gösterim başına 1 dolar aldığınızı düşünerek hesaplayabilirsiniz.
@recepboz014 жыл бұрын
@ teşekkürler
@melihturkoglu31954 жыл бұрын
Abi kotlinde veya javada kendimi 1 senede gelistirsem uygulama yapicak hale gelir miyim bir de sence java mi kotlin mi
4 жыл бұрын
Bir sene uzun bir zaman ama ayırdığınız zaman önemli tabi ki. Ne kadar pratik yapacaksınız? farklı kaynakları inceleyecek misiniz? bunlar etkileyecektir. Fakat basit uygulamar yapacak konuma gelme ihtimaliniz var .Ben Kotlin ile başlardım, aktif desteklerden falan ötürü fakat Java da çok köklü bir dil. Yani size kalmış.
@melihturkoglu31954 жыл бұрын
@ Udemy bir egitim var java ve kotlin iceriyor 0 dan ikisini birden yapabilir miyim
@recepboz014 жыл бұрын
Usta yaptığım oyuna reklam koysam her gün 5,6 civarı farklı cihazdan reklam izlesem para kazanılır dimi IMEI FARKLI ÇÜNKÜ
4 жыл бұрын
Merhabalar. Yok işe yaramaz. Şöyle söyleyeyim 10 telefonunuz var diyelim. CPM (Bin gösterim başına fiyat) o reklamın tıklanma oranı ile de değişiyor. Tamamen normal bir trafik sağlıyorsunuz diyelim ki sağlayamazsınız, Google büyük ihtimalle farkeder. Üstüne bir de tıklarsanız o uygulamalardan %95 ihtimalle kısıtlama gelir ama bunu da çözdünüz diyelim. Sürekli de banner izliyorsunuz çünkü aynı telefona sürekli video reklamı çıkmaz + tam sayfa banner da çıkmaz. Size bin gösterim başına 1.5 TL verdi. Her bir telefondan 200 kere reklam izlemelisiniz ki 1.5 TL para kazanabilin. Bence bu riski almaya da değmez emeğinize de değmez. Güzel bir uygulama yaparak zaten bu sayılara ulaşma ihtimaliniz var ve bence daha yüksek.
@recepboz014 жыл бұрын
@ öylemi abi teşekkür ederim ben bu işe udemy üzerinden satın aldığım java kotlin dili ile uygulama geliştirme dersi satın aldım. Sizce yeterlimi bir oyun yapmak için
4 жыл бұрын
Oyun geliştirmeyi pek iyi bilmiyorum. Tavsiyem şu olabilir. Farklı kaynakları da inceleyin. Kursunuzu iyice çalışın. Pratik yapın. Ve mobil oyun geliştirmek için ne gerekli bunları araştırın. Tabi farklı şeyler öğrenmeniz gerekebilir. Oyun motorları vs. Unity, godot gibi.
@recepboz014 жыл бұрын
@ peki teşekkür ederim
@sinansolak52864 жыл бұрын
Hocam iyi Geceler, android dünyasına giriyorum. Sizce unity mi ? Android studiomu?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Unity oyun geliştirmek için bir framework fakat Android Studio ile genel geliştirme yapıyoruz. Siz hangi alana yönelmek istiyorsunuz?
@howergajeko27874 жыл бұрын
Hocam biz 3 kişiyiz bomboş insanlarız yani bütün odağımızı programlamaya yöneltmek istiyoruz şuanda c# öğreniyoruz mesela öğrenince xamarin la bi uygulamaya atılmayı düşünüyoruz hedeflerimiz kafamızda sonuçlarımız varda bize nasıl yol gösterirsin veya şuan hepimiz öğrenciyiz 20 yaşındayız maddi açıdan nasıl daha fazla faydalanabiliriz
4 жыл бұрын
Merhabalar ben sizin yaşınızda olsam bol bol öğrenirdim. C# çok güzel bir dil fakat portfoyüme 1 tane daha dil eklerdim. Bol bol eğitimlere giderdim. İnsanlarla tanışırdım. Topluluklara katılırdım. Kendimi tanıtırdım. Gerçi Corona sürecinde biraz zor ama genel olarak konuşuyorum. Maddiyatı çok fazla kafaya takmamaya çalışırdım ama takıyorsanız Freelancer olarak işlere atılabilirsiniz, mobil uygulama/oyun yapıp reklam geliri elde edebilirsiniz. Ya da C# yetenekleriniz ile dünyadaki bir sorunu çözeceksiniz ve bunu satacaksınız. Elbette son aşama biraz daha uzun vade ve biraz daha yüksek harcama ister. Elbette bunlar benim yapacaklarım ve yaptıklarım, sizin durumunuz için tamamen farklı olabilir.
çağatay odabaşı udemy den eğitimler bulduk da size nasıl ulaşabilirim uygunsanız sizde aldığımız eğitimler acaba tamamiyle işimize yararmı
4 жыл бұрын
@@howergajeko2787 C#'ı hobi olarak yazıyordum o sebeple açıkcası kullanım alanlarını çok bilmiyorum. Bir de işlemci programlarken ona PC'de arayüz yapmak için kullanıyordum. Unity Oyun motorunda yoğun olarak kullanılıyor onu biliyorum. Öte yandan Java Android'e güç veriyor ve başka oldukça farklı kullanım yerleri var. Burada tercihler biraz kişisel. Benim bir şey demem yanlış olur. Ben iki dile de kendimi yakın görmüyorum. Karar verirken bence dünya trendlerini yorumlamak çok önemli. Aşağıya stackoverflow dünya trendlerini bırakıyorum. Bir bakmanızı tavsiye ederim. insights.stackoverflow.com/survey/2019
@hayaldunyas6264 жыл бұрын
ya mesela ben uygulamayı yaptım play stora koydum ücretsiz indirilebilir her yükleme başına 0,3 dolarmı kazanıyoruz bilişim hocamız böyle dedi yardımcı olun lütfen
4 жыл бұрын
Google Play size indirme başına ödeme yapması için uygulamanızı ücretli koymalısınız. Eğer reklam görülmesiyle para kazanmak istiyorsanız reklam şirketlerinin reklamlarını uygulamanıza koyarsınız ve onlar size 1000 reklam görülmesi başına atıyorum 5 dolar öderler.
@esracinkilinc2534 жыл бұрын
çağatay odabaşı ücretli nasıl koyabiliriz ve eğer uygulamamız iyiyse iyi bir para kazanabilir miyiz ?
@aliosmantunc29074 жыл бұрын
Hocam kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum lakin uygulama yayında diyor...play Google girip arama tuşuna isimini yazınca çikmiyor
4 жыл бұрын
Marketin uygulamanızı indexlemesi biraz zaman alabilir. Fakat aynı zamanda optimizasyonu da düşük olabilir. Console'unuzdaki linkten uygulamanıza gidebiliyorsaniz genelde herşey normal demektir.
@yunuscaglayan41324 жыл бұрын
Sadece yoğun bir sektör için bir alışveriş sitesi kurmayı planlıyorum firmalardan para kazanma metodum çok farklı site başarılı olurmu veya siteyi kurmak için nasıl bir yol izlemeliyim isterseniz iletişime gecebiliriz ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Projenizin üzerinde detaylı çalışmadığım ve market araştırması yapmadığım için tutar tutmaz diyemiyorum. Belki fikriniz alışverişi çok farklı bir deneyime dönüştürüyordur örneğin, veya çok kolayşlaştırıyordur. Öncelikle market araştırması yapmanız gerekir. Bu ürünler var mı? Varsa avantajları dezavantajları? Satış sayıları? Bu alandaki insanların satın alma alışkanlıklar. Daha sonra da ne kadar bütçem var? Kaynak toplamam gerekiyor mu? Yatırım vs. yoksa gerek yok mu? Site nasıl yapılması gerekiyor? Zaten bu adımlarda ilerledikçe bir sonraki adımı planlayabileceksiniz. Başarılar dilerim.
@halilakgul99023 жыл бұрын
Python ile mobil uygulama veya oyun kodlayabilir miyim ? Cevap verirsen sevinirim
3 жыл бұрын
kivy.org/#home Bu framework'e bakabilirsiniz.
@theacl42304 жыл бұрын
Hayatımda daha önce kodlama deneyimim olmadı başlangıç olarak sıfırdan başlayacağım ama bir projem yok ilham verici fikirler öneririmisiniz
4 жыл бұрын
Merhabalar. Öncelikle çok doğru bir tercih yapmışsınız. Programlama öğrenmek hayatınızı sadece maddi değil bunun yanında entellektüel açıdan değiştirebilecek bir şey. İlham verici fikir veririm ama o bu sizin için değil benim için ilham verici olur. Bu yolda kendi tutkunuzu bulmalısınız. Benim markete koyduğum ilk uygulamam matrix operasyonları yapan bir hesap makinesiydi. İnanılmaz basitti fakat o dönemde öyle uygulama yoktu ve indirildi. Neden onu yapmıştım? Çünkü ödevleri yaparken ihtiyacım oluyordu. Siz de kendi hayatınızda böyle "ya şu otomatik olsa ne güzel olur" dediğiniz problemlemleri düşünün. Bunlara ufak çözümler oluşturmaya çalışın. İlk etapta hepsini çözemezsiniz. Benim hayatta en beğendiğim ve ilham aldığım uygulama shazamdır. Bir tane ortada kocaman tuşu var. Basıyorsunuz ve saniyeler içinde şarkıyı buluyor. Arkasında muhteşem bir teknoloji var ama bunu kullanıcıya çok basit bir şekilde sunuyor. Bundan daha basit, anlaşılabilir ve işlevsel bir uygulamaya şu ana kadar rastlamadım.
@theacl42304 жыл бұрын
@ Ar-ge aşamasının büyük çoğunluğunu bitirdim şimdi öğrenme aşamasındayım abim çok teşekkür ederim bu güzel cevabınız için :)
@berilsvnc4 жыл бұрын
telefondan uygulama indirerek yazılım bilmeyen birisi yazılım bilgisini geliştirebilir mi
4 жыл бұрын
Sololearn var örneğin. Bir bakmanızı tavsiye ederim. Programlamada pratik çok önemli. Maalesef yazmadıkça olmuyor. Telefon için PyDroid falan var pratik yapabileceğiniz. Orada yazmak zor olsa da faydalı olackatır.
@berilsvnc4 жыл бұрын
çağatay odabaşı çok teşekkürler🥺
@tosbagaoyunda40304 жыл бұрын
hocam html5le başlamak iyi mi sizce kod dünyasına veya mantıklımı
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bu bence sizin hangi alana yönelmek istediğinize göre değişir. Eğer ki web tasarımı üzerine gelistirecekseniz kendinizi html/CSS/JavaScript pararlel bir şekilde öğrenmenizi tavsiye ederim.
@tosbagaoyunda40304 жыл бұрын
@ peki uygulama yapmaya yönelirsem nerden başlalamam gerekir çok teşekkür ederim
4 жыл бұрын
O zaman Kotlin ya da Java'yı android odaklı öğrenmenizi öneririm. Java android'in ilk dili fakat daha sonrasında Google Kotlin'i sundu ve şu an yoğun şekilde destek veriyor. Bu noktada ikisinden birini seçip ilerlemeniz çok yararlı olacaktır.
@vaqifxelilli16233 жыл бұрын
Abicim selam mesala ben bir oyun yapdım ve o 10k(50mb) indirildi ne kadar gelir elde ederim
3 жыл бұрын
Merhabalar. Uygulamanız ücretli değilse indirme başına ödeme almazsınız. reklamlarınızın görülmesi lazım. Bu da 1000 gösterim başına 1-5 usd gibi çok kabaca hesaplayabilirsiniz.
@vaqifxelilli16233 жыл бұрын
@ nasıl yani ücretli
@ahmetsaidkonyal55144 жыл бұрын
Abi benim yazılımda hiçbir bilgim yok.Nereden başlamalıyım hangi kodlama dilinden başlamalıyım, nasıl başlamalıyım ? Yardımcı olur musun lütfen..
4 жыл бұрын
Çok güzel bir adım atıp programlamaya başlamaya karar verdiğiniz için tebrik ederim. İlk önce ne alanda çalışmak istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Örneğin uygulama yazacaksınız, kotlin veya Java öğrenmenizi tavsiye ederim. KZbinda oldukça fazla kaynak olduğuna bu konuda eminim. Oradan yavaşça öğrenmeye başlayabilirsiniz.
@ahmetsaidkonyal55144 жыл бұрын
@ Abi çok sağol sorumu göreceğinden bile emin değilken sen bi de cevapladın Benim hayalim 3D oyun yazmak ama aynı zamanda uygulama yazmakta web tasarım yapmakta istiyorum Bu yüzden nasıl bir yol izlemeliyim buna cevap bulamıyorum şuan 12. sınıfım ve üni ye hazırlanıyorum hangi bölümü tercih etmeliyim onu da bilmiyorum (yazılım , bilgisayar müh. vs.) hedefimde yüksek en kötü ilk 20.000 e girmek. aynı zamanda senin msjını görmeden önce html + css diye bi ders listesi buldum youtube ta ona başlamıştım doğru mu yaptım yanlış mı onuda bilemedim
@ahmet84814 жыл бұрын
@@ahmetsaidkonyal5514 dostum html fazla tercih edilemz çünkü bende senin gibi baslamistim ayni sekilde uzun süren saatlerinin karsiligi cok az bir miktar geliri getirir hazır web site tasarimlari icin siteler var kisaca tavsiyem c# phyton yada javadan yonelik olucaktir ama tabiki sen nerede calismak istiyorsun onu bi seç sonra kararini ver
@ahmetsaidkonyal55144 жыл бұрын
@@ahmet8481 Çok sağol cidden benim yazdıklarımı okuyup zaman ayırıp uğraşıp cevap verdiğin için. Başlamıştım bir heves html ye ama YKS ye hazırlandığım için olmadı.. Sinavima kaldı 17 gün... (Herşey kötü ilerliyor ama bakalım Sınav a girdikten sonra ve açıklandığında da buraya yazacam , bakalım nasıl olacak)
@ahmet84814 жыл бұрын
@@ahmetsaidkonyal5514 inşallah sınavın iyi geçer ama herşeyi sınava bağlayıp boşuna stres yapma derim düşündüğün bölüm nedir merak ettim açıkçası
@mehmetpasa69804 жыл бұрын
önemli bir sorum olacak 1 ) Şimdi bazen telefonlarımıza bazı uygulamalar yüklüyoruz ve bizden fotoğraf albümüne erişim için izin istiyor.İzin verdiğimizde bu tür uygulamaların yapımcıları bizim fotoğraflarımızı kendi telefonuna veya bilgisayarına aktarabilir mi ? Bu erişimin sınırları nedir tam olarak ? Aynı şekilde kamera içinde izin istiyor bazı uygulamalar bunlarda bizi kameradan izleyebilir mi ? 2) peki bizim fotoğraflarımızı kendi bilgisayarına veya telefonuna aktarabilir mi bunları kötü amaçlar için kullanabilir mi ? 3) peki daha önce yükleyipte erişim izni verdiğimiz uygulamaları sildikten sonra erşim iznide kalkıyor mu ? bunu uygulama açık değilken de yapabilirler mi ?
@playboicartihey4 жыл бұрын
14 Yaşında birisi uygulama geliştirirse ve bu uygulamayı birçok kişi indirirse reklam gelirleri vergi olayları filan nasıl işler hiçbir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
4 жыл бұрын
Merhabalar. 14 yaşında gelire odaklanmaktansa kendimi geliştirmeye odaklanırdım ben olsam. Zaten kendimi geliştirirsem, gelir getirecek kodları nasıl üreteceğimi rahatlıkla görürüm ve kendime ona göre bir yol çizerim. Maalesef ben Türkiye'de olmadığım için bu kazançlar nasıl vergilendiriliyor bilmiyorum. Her zaman için bu alandaki uzmanlarla anlaşmakta/danışmakta fayda var.
@playboicartihey4 жыл бұрын
@Öncelikle 13 dakika içerisinde cevap verdiğin için teşekkürler. Konumuza gelirsek kendimi geliştirmek her zaman odağımda olan bir şey zaten fakat gelir konusu da aklımı kurcalıyor. Bazı isteklerimi aileme ihtiyaç duymadan karşılamak istiyorum. Küçük yaşlarımdan beri bilgisayara olan ilgim beni önceden yazılım ile tanıştırdı yani bu mecrada bir bilgiye sahibim. Gelir konusunda da bir bilgi sahibi olmak nedeni ile KZbin da bir gezintiye çıktım ve siz karşıma çıktınız.
@msemikece4 жыл бұрын
Merhabalar, instagram muhammedsemikece (kesinlikle reklam değildir)mesaj atarsan yardımcı olabilirim
@efemuzik40832 жыл бұрын
Hocam selamlar ben şuanda bir mobil uygulama üzerinde çalışıyorum bunu geliştirip ios ve android üzerinden nasıl para kazanabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ❤️
@onurdrsn4 жыл бұрын
Abi mobil uygulamaya kodlama şeklinde ilk hangi dilinde başlamak gerekir Java kotin c veya herhangi bir dil ve nereden öğrenebilirim
4 жыл бұрын
Merhabalar. Başarılar dilerim. Java en eski Android dili. Hala da aktif.Çok fazla kod var. Bir kod aldığınızda Java çıkması çok muhtemel. Bir o kadar da destek var stackoverflow'da vs. Kotlin nispeten yeni. Fakat Google'ın aktif desteklediği dil. Ben olsam buradan başlardım ama tabi siz araştırmanızı yine de yapın. Flutter, veya React Native var. Uygulama dünyasına yeni girecek birine tavsiye etmem çünkü bence Kotlin, Java gibi dilleri bilmenin avantajları var. Fakat bu da şu an çok aktif ve geliştirmek oldukça rahat. Hem de benzer kod tabanıyla değişik platformlara yayınlayabiliyorsunuz. Swift zaten ios için olan bir seçenek. Eğer ios istiyorsanız zorunda gibisiniz. Öğrenmek için KZbin'u öneririm. Oldukça kaliteli içerik var. Udacity!yi öneririm eğer İngilizce bir sorun değilse. İçerikler çok kaliteli. Daha böyle kurs havasında iseniz Udemy'de çok başarılı Türk eğitmenler var. Bunlar takip edilebilir. Sonra Tutorialspoint var yazı üstünde anlatım seviyorsanız. Ayrıca da bol bol pratik yapıp yolda karşılaştığınız sorunların cevaplarını aramalısınız. Bu sayede değişik kaynaklardan sorun çözmeyi öğrenirsiniz.
@onurdrsn4 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim javadan başlayarak sırayla gideyim ios kullanmadığım için Android üzerine gidiyorum android studio ile başladım ama çok ağır ve sanal telefonu çalıştıramadım kodları yazdıktan sonra apk ye çevirmeyi deniyecem. Kendimi geliştirebilirsem servere bağlayacam bug varsa çözmek için çabalayacam
4 жыл бұрын
Zamanla kolaylaşacaktır. Başta böyle hatalarla karşılaşmanız normal. Sanal telefon yerine kendi telfefonunuzu da kullanabilirsiniz. Tabi güvenliğe dikkat edin. Sabır gerektirir ama ufak ufak başardıkça eğlenceli hal alacaktır :)
@onurdrsn4 жыл бұрын
@ hocam daha kendi telefona bağlama bilmediğim için daha cahilim yani
@serkanyaldz69334 жыл бұрын
Merhaba iyi akşamlar..Pamukkale üniversitesi YBS öğrencisiyim(19 yaşındayım).Mobil Developer olmak üzerine kariyer planım var fakat tüm zamanımı mobil üzerinde mi harcamalıyım (uzmanlaşmak için) yoksa farklı konulara da mı zaman ayırmalıyım?Java dilinde Android uygulamalar geliştirmeye başladım.Ama şuan JavaScript ve Python çok popüler onları da mı öğrensem diye düşünüyorum ama bir dili öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek birkaç günlük iş diyorlar..Uzun lafın kısası bana bir yol gösterebilir misiniz? Çevremde sizin gibi tecrübeli insanlar pek yok o yüzden buraya yazmak durumunda kaldım.Soru biraz uzun oldu kusura bakmayın.
4 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle başarılar dilerim. İlk soru şöyle tüm zamanınızı değil fakat çok ama çok fazla zamanı harcamalısınız. Çok pratik yapmalısınız popüler frameworkler tamam ama programlamanın temelini öğrenmelisiniz. Örneğin, nerede stack kullanmalısınız, nerede linked list? Bir ağaç veya graf verseler ve bir öğeyi ara deseler hangi arama yöntemi ile daha hızlı ulaşırsınız? İşlemcinin memory'sinde neler oluyor? Program hangi memoryyi kullanıyor? vs. vs. Bunun için de çok okumak ve pratik yapmak gerekiyor. Ha bunların yanında da tabi popüler frameworkler neler bunlara bakmalısınız. Android'de trend nereye gidiyor vs. Fakat ben olsam o yaşta farklı alanlara da çok ufak da olsa göz gezdirirdim. Belki hoşunuza gidecek alanlar vardır ama siz bilmiyorsunuzdur. Bir dili öğrenince diğerine geçmek kolay fakat ancak yüzeysel geçersiniz bir dilden diğerine o sürede. Javascript ve Python iki mukteşem dil. Fakat neden öğrenmek istiyorsunuz? Kendinize bu soruyu sorun. Bunu cevabı elbette merak da olabilir. Dilleri araştırdınız mı? Neden popülerler? Avantajı, dezavantajı ne? Nerelerde kullanılıyorlar? Ana öğrendiğiniz bir veya iki dil olduğu sürece ufak ufak ilgi duyduğunuz diğer konulara, dillere bakmakda sorun yok. Elbette benimki sadece görüş. Herkesin içinde bulunduğu durum farklıdır. :)
@serkanyaldz69334 жыл бұрын
@ Anladım abi bir sorum daha olacaktı..Mobil developer olmak için şuan sadece Java üzerine yoğunlaşıyorum İos için de swifte de bakmam gerekiyor mu?Yoksa şimdilik Android tarafında yoğunlaşmam daha mı mantıklı olur?
4 жыл бұрын
O tamamen kişisel hedeflerle ilgili. Eğer iosa da ilgi duyuyorsanız elbette.
@doganfaruk46192 жыл бұрын
@ Merhaba, PC kullanan birisi iosa nasıl uygulama geliştirecek illa mac mi almamız lazım?
@xcoolon12484 жыл бұрын
Abi ben soru başı video izlenerek para kazandıran uygulama yapmak istiyorum. 16 yaşındayım nasılfikir? Her sorunun ardından reklam izleyerek her soru karşılığı 10krs vs
4 жыл бұрын
Bu fikirler için biraz daha kapsamlı bir çalışma ve programlama yanında ekonomi bilgisi de gerektirir. Diğer türlü çok büyük zarar etmeniz mümkündür. Ya da insanlara ödememe yapamama durmunuz olabilir. O sebeple finans alanında da kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.
@masterpiece51764 жыл бұрын
Merhaba hocam lise 3te okuyorum ve unity ile oyun gelistiriyorum daha yayinlamadim fakat bitmis bi oyunumda var ve su anda ekip kurmaktayim yeni bir projeye başlamaktayım sizce google playe oyunu paralı mı koymalıyım yoksa reklam ucretlerine gore koymak benim icin daha mı iyi olur? (hic bir yerde oyunumun reklamını vermeyecegim) İlk oyundan ortalama olarak ne kadar miktar kazanabilirim? Bu arada oyun geliştirmeyle ilgili soruları olan arkadaslar varsa alabilirim
4 жыл бұрын
Merhabalar. Tamamladığınız oyununuz için tebrik ederim. Umarım oyununuzun çok iyi sayıda düzenli kullanıcısı olur. Sizin satış stratejinize göre değişecek bir durum var aslında. Biri diğerine göre üstün değil. Fakat kendinizden düşünün bir oyun var daha önce hiç duymamışsınız. Direk para verir misiniz? Cevabı evet de olabilir hayır da. Ben olsam. Ücretsiz koyarım. Uygulamaya da reklam koyarım. Reklamı kaldırmak isteyene ufak ücretle satın alma opsiyonunu eklerim. Oyun içinde de rewarded videolar ile bir şekilde ödül sistemi getiririm ki reklam getirisi çok yükseklere çıkabilsin. Ne kadar kazanabileceğiniz tamamen size bağlı. O konuda bir öngörü yapamam. Hiç reklam yapmadan hiç kazanamazsınız tabi büyük ihtimalle. Reklam illa da paralı olması gerekmiyor. Eş, dost, aile, arkadaşlar kime ulaşabiliyorsanız ulaşın. İndirip 5 yıldız versinler. Review sitelerine uygulamanızı gönderin. İnternette uygulamanızın görünümünü artırın. Unutmayın ki Play Store da Google'ın. Google arama motoru görünümü uygulamanıza "rank" getirecektir.
@masterpiece51764 жыл бұрын
@ tamamdır hocam cevabiniz icin teşekkür ederim
@omer46014 жыл бұрын
Merhabalar oyununu yaparken nereden eğitim aldın acaba ben de bu şeylere yeni başladım ve kodular ilgimi çekti sizim öneriniz nedir
@masterpiece51764 жыл бұрын
@@omer4601 merhaba oncelikle mustafa Bayraktar'ın hizlandirilmis egitimi ve yaptigi ornek oyunlar , lyla software(kanali kapandı fakat tekrar dondu diye biliyorum), ogrenityden ornek oyunlar izledim ve udemyden 1 adet ders satin aldim bol bol deneyip tekrar ederseniz basarabilirsiniz
@simaerez25084 жыл бұрын
Merhabalar nasılsınız? İlla dil bilmek gerekiyor mu? Önereceğiniz bir kaynak var mı? Android için ?
4 жыл бұрын
Merhabalar iyiyim, teşekkür ederim, siz nasılsınız? Günümüzde programlama şart değil, Sketchware gibi programlar mevcut. Fakat ben programlamayı tavsiye ediyorum. Çünkü o durumda platforma bağımlı kalıyorsunuz ve destek kalkarsa ortada kalma durumunuz olabiliyor. Ama kendiniz programlarsanız istediğiniz esnekliğe sahipsiniz çünkü kimseye bağlı olmuyorsunuz. Ben öğrenmek için Udacity'yi öneriyorum.
@simaerez25084 жыл бұрын
@ birkaç soru daha sormak istiyorum. Mobil oyun yapmak için uygulama öneriniz var mıdır? Unity den başka ? Bende telifle ilgili birşey sormak istiyorum örneğin pubg oyunun adını karakterleri silahları değiştirip bir oyun yaptığımız da telif yer miyiz? Cidden birşeylerle uğraşmak istiyorum pek alakam yok. Hikayeler yaziyorum kendimi ufaktan geliştirmek istiyorum . Teşekkürler. .
4 жыл бұрын
Merhabalar. Elbette bu alanda kendinizi geliştirmek hem entellektüel açıdan hem de maddi olarak ödüllendirici olma ihtimali yüksek. Fakat benim alanım oyun değil o sebeple ben çok öneride bulunamıyorum. Fakat her zaman için yeni başlarken en oturmuş sistemden başlamak hem destek bulma hem de kaynak bolluğu açısından kolay olacaktır. Bu durumda benim yapacağım şey internete Best Android game engines 2020 yazıp, buradaki bütün oyun motorlarını inceleyip aklıma yatanla ilerlemek olurdu. Telif tamamen benim alanımdan uzak. Eğer bir şüphem olursa alanın profesyonelleriyle konuşuyorum ve onlar benim için durumu çözüyor, aynı şekilde uzmanlarla konuşmanızı tavsiye ederim. Basit bir hata yüzünden onca emeği harcamamak gerekir.
@simaerez25084 жыл бұрын
@ peki uygulama için adim adım bize birşey gösterecek program veya ders uygulaması var mıdır? Hangi adımları izlemeyeliz böyle bir videonuz varsa izleyebilirim veya yaparsaniz gercekten izlenmesi yüksek olabilir
Şu sıralar bir uygulama ile uğraşıyorum 1 aya uygulamayı android ve iosa sürebilirim diye tahmin ediyorum fakat aklıma takılan bir soru var "Vergi". Uygulamada sadece reklam geliri olacak daha sonra belki satım işlemleri olabilir diye düşünüyorum , uygulamanın vergi olaylarından bahseder misin ? uygulama çıkarmak için şirket kurmamız gerekiyor mu ?
4 жыл бұрын
Merhabalar. Bir süredir Türkiye'de olmadığım için bilgilerim eski kalacaktır ve ayrıca bir profesyonele danışmak gerekebilir yanlış yapmamak adına.
@Draconian534 жыл бұрын
@ hızlı cevap için teşekkür ederim 😊 internetten araştırdım fakat pek anlayamadım 😂 peki uygulamayı türkiyede çıkardım daha sonra ingilizceye çevirip diğer ülkelerde yayınlayabilirmiyim yani sonuç olarak aynı ıugulamadan 2 tane olabilir mi ?
@melekelek69043 жыл бұрын
Naptin uygulamayi ?
@Draconian533 жыл бұрын
@@melekelek6904 aslinda bitti uygulama fakat su siralar cok bosladim kripto islerine girdim 😀 insallah yakinda uygulamayi cikaricam
@Yusuf-gi2yc4 жыл бұрын
Hocam yazılımı kendime yapmak için değilde şirketler için yapmayı düşünüyorum mesela react native dilini öğrensem şirketlerden teklif alabilirmiyim veya ben teklif etsem
4 жыл бұрын
Ben olsam kariyer sitelerine, linkedin'e react native yazardım ve şirketler ne oranda istiyor araştırmaya çalışırdım. Şirketlerden teklif almak genelde çok nadir olur, sizin kendi yeteneklerinizi insanlara göstermeniz, başvurmanız, kendinizi anlatmanız gerekiyor. Sonra biraz ilerledikçe yavaş yavaş teklifler gelmeye başlar.
@muratgenc17194 жыл бұрын
Uygulamaları hangi dilden kodladınız ? hangi platform üzerinden yazdını
4 жыл бұрын
Bu sonuncusu öğrenme amaçlı react native ile yaptım. Platform olarak da Expo kullandım.