Nu știu de ce, dar chiar astăzi mi am amintit de un clip în care Casa era la roșu, și dumneavoastră fiind pe șantier, la sfârșitul zilei erați atât de obosit încât abia vă ieșeau cuvintele din gură. Și totuși ați găsit fărâma de energie si ați filmat pentru noi. Jos pălăria! Atât!
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Multumim mult pentru inca un comentariu de sustinere si ca sunteti mereu prezenti!!! Jos palaria la fel!
@viorelvior5686Ай бұрын
Mulțumim pentru un asemenea video foarte informativ👍 Referitor la alte subiecte: Se merită în ziua de azi de construi? Mai este valabil idea cu 1k/m.p.? Casă veche vs Construcție nouă?
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Cu mare drag. Da se merita, insa tine de fiecare, cineva e ok cu o casa, cineva cu apartament. Deja e 1.2-1.5 k/m2 construit. Casa noua 101%!
@dacianikusjoseph6017Ай бұрын
Salut. Apreciez foarte mult calitatea informatiilor tale si profitand de acest lucru as vrea sa te intreb ce parere ai despre sistemul de constructie izodom? Multumesc.
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Salut, multumesc. Am o parere impartita, sigur e ca nu mi-as face o astfel de casa.
@dacianikusjoseph6017Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Multumesc inca o data 🙏
@AlexBordeaАй бұрын
Salut. Multumim pentru informatii. Am o nelamurire: majoritatea oamenilor trag plasa de fibra cu adeziv peste polistirenul din fundatie si mai apoi vin cu folia cu membrana cu crampoane, in video prezentat nu era facuta aceasta etapa. Este in regula? Ajuta la ceva adezivul dat peste sau nu ar mai fi necesar?(ma refer strict la cel care e ingropat, nu la soclu care ramane aparent.
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Da este in regula. Membrana cu crampoane se taie si opreste la nivelul trotuarului, mai sus se vine doar cu spacluire cu plasa a polistirenului soclului. Deja daca se incepe aceasta spacluire cu plasa din fundatie, sau doar de la nivelul trotuarului, e la alegerea fiecaruia. Am prezentat in alt video cum se spacluieste soclul ingropat / fundatia, acest lucru ne-a ajutat sa avem o baza suport pentru o alta hidroizolare. Insa nu e strict necesar, depinde de intregul sistem hidro-termo al fundatiei.
@alex.toaderАй бұрын
Salutare. Ai un video despre pereti din BCA? Ma gandesc pt case modulare. Stiu ca nu prea exista in ro? Ma refer la pereti BCA (AAC prefabricated reinforced walls) full size (si ranforsati) nu ziditi din blocuri. Parca se numesc Hebel.
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Salut, am cred ca minim 10 video-uri in toti acesti 7 ani despre BCA, zidire BCA si tot asa. Despre tehnologia mentionata de dvs am vorbit intr-un video despre BCU, insa la noi nu se practica.
@ion.23Ай бұрын
Membrana cu crampoane ...nu se monteaza cu crampoanele spre exterior?
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Am aratat cum e corect aici www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=crampoane
@LenovoLenovo-g2fАй бұрын
E plina constructia de polistirene, in alte postari spuneai ca nu se mai poarta si ca e nociv.😂 Cine sa te Mai creada.😮
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Imi aratati exact unde am zis ca "e nociv", si poate va explic ceea ce va scapa, ori aparent, ati inteles unele lucruri gresit. Mai informati-va, puzzle-ul intelegerii subiectului dat nu va este complet ...
@Migudin23 күн бұрын
Și aici este decuplată scara de casă?
@EnciclopediaConstructiilor23 күн бұрын
Da! Am aratat intr-un video filmat acolo cateva luni in urma, e pe canal.
@ionzzamfirАй бұрын
Nu intelesei nimic. Daca e conform proiect de ce trebuie eliminat (polistirenul)
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Eu fac proiectare, consultanta si constructii, cu multe santiere pe an, si imi scrii ca "nu inteleg nimic"??? Nu e despre ce proiectezi, ca 10 ca 15 sau 20 cm la soclu, nu conteaza, indiferent de proiect (grosime, inaltimea soclului, materialele folosite), poti avea problema data cand polistirenul XPS ce vine din fundatie, intre momentul constructiei la rosu si pana se face fatada cu finisajul soclului, acel polistiren sa fie deteriorat, sa fie influentat de soare si conditiile meteo si sa se deformeze, sau sa se intample alte lucruri mentionate in video facand ca sa nu ai un soclu drept si ideal pentru finisajul de soclu. Sfatul e din santier, din ceea ce real se intampla pe santiere, indiferent ce proiectezi. Ati inteles sau sa incerc sa va explic in alt mod?