cat consuma cu ADEVARAT o masina ELECTRICA

  Рет қаралды 17,227

Atelierul de Detailing

Atelierul de Detailing

Күн бұрын

Portofele personalizate, cusute de mana cu doua ace. MALVA LEATHER / malvaleather
Echipa noastra:
Atelierul pe insta : / atelierul.de.detailing
Atelierul de Detailing / atelieruldedetailingcr...
Mihai Popescu / automasterchefbymihaip...
Karina Fetica / karina.fetica
Vlad Micsunescu / vlad.micsunescu.1

Пікірлер
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Am uitat de mufa de încărcare rapida DC de tip ChaDeMo, si de faptul ca e recomandat sa folosesti cat mai puțin încărcările rapide la masinile electrice,pentru a proteja bateria
@emilburtea617
@emilburtea617 3 жыл бұрын
In 2 ani o incarcare va dura maxim 30 min,autonomia va fi min 400km,deja ioniq5 incarca in 18 min de la 20 la 80%, si in 5 min poate incarca pentru 100km,iar progresul la electrice e fulminant,oricat ar costa curentul nu costa cat motorina pe timp de iarna,adica 40 50 lei in oras.dar eu vreau sa scap de mecanici incompetenti,de scurgeri ulei,compresie,injectoare,ambreiaj,distributie,pompe de toate felurile,care mai de care mai scumpe,dar mecanicii sunt marea problema,mergi in service de 10 ori pana iti descopera defectul.La electrice cred ca totul tine de tester si mai putin de partea umana,care va traduce defectul de pe tester,si va schimba piesa respectiva.Si apropo de statii de incarcare,poate se vor inmulti in viitor.Deci,ideea e ca electrica te poate scapa de mecanici prosti.
@floringheorghiu5930
@floringheorghiu5930 3 жыл бұрын
Salutare Emperador ,daca ne poti explica sau detalia cit la 100% din viata masini va sta la incarcat ?multumesc ,stima .
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
@@emilburtea617 pai normal ca ioniq incarca in 18 minute când ii bagi 800v pe ccs fast charge :))...dar ca sa ai asa ceva acasa te costa mai scump decat casa in care stai 😅. Da, electricele au acest avantaj net pe parte de întreținere, neavând atatea componente care sa necesite mentenanță. Insa sa stii ca 500km de autonomie pe electric fast charge e la fel de scump ca un plin de la benzinărie. Mai exact 2 lei/kw care incarca maxim 80% din baterie, iar la un mers pe autostrada de exemplu ai cost de 68 lei / 100km. O medie reala maximala de consum va fi pe la 25kwh/100km care înseamnă cel mult 50 de lei /100km, adica 250 lei, cat ma costă pe mine sa merg cu honda cu consum mediu 13% :))
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
@@floringheorghiu5930 pai realmente daca o lasi peste noapte nu simți timpul asta, il vei simti doar atunci cand ești pe fuga sau cand incarci la drum lung
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@emilburtea617 Tesla vine la toamna cu celulele grase 4680 care se vor incarca si descarca iarna cu acelasi grafic ca vara, si va demonstra ca nu este nevoie 800v. 800v vine in ajutorul producatorilor de componente electronice doar sa scada costul de productie
@adelinc7103
@adelinc7103 3 жыл бұрын
M-am uitat la videoclip în timpul pauzei de la munca, a venit șeful, a inceput sa se uite cu mine, mi-am lungit pauză cu 15 minute. Multumesc !😂
@dorintomescu
@dorintomescu 3 жыл бұрын
Vlad esti foarte tare omule,te admir pentru pasiunea ta pentru masini si explicatiile tehnice pe care ni le oferi .Ma bucur ca ne trezesti la realitate.
@Remus_Mario
@Remus_Mario 3 жыл бұрын
25:30.... În acel caz trebuie sa stai la etajul 10 ca curentul să aibe cădere și să intre cu viteză in mașină.
@badescuandi985
@badescuandi985 3 жыл бұрын
👍👍👍
@armandharaidun7637
@armandharaidun7637 3 жыл бұрын
Hahahaha 😆😆
@bestibestbestibest4321
@bestibestbestibest4321 3 жыл бұрын
🤣
@adiliviu1386
@adiliviu1386 3 жыл бұрын
Vlad, felicitari pentru timpul folosit ca sa te documentezi! Intr-adevar, discutia e foarte complexa, iar electricele , acum, nu sunt chiar solutia economica.Nu am citit/vazut/ o analiza mai completa despre asta. Majoritatea reviewerilor auto sunt niste cititori de prospecte, care insa, nu citesc s scrisul mic.
@h.i.5280
@h.i.5280 3 жыл бұрын
O abordare matura si echilibrata. Profesorul hondar ca de obicei la inaltime cu informatii valoroase din viata reala (amanunt important). Bravo!
@electzro
@electzro 3 жыл бұрын
problema e ca fix nu e... sunt atat de multe informatii gresite incat e mai mult decat trist. si trist e ca multi care se uita nici nu isi dau seama ca informatiile sunt gresite.
@h.i.5280
@h.i.5280 3 жыл бұрын
@@electzro Cocosel, de cite ori ai dat Bacalaureatul?
@electzro
@electzro 3 жыл бұрын
@@h.i.5280 ? ... Asta-i contraargumentul tau? O jignire de doi bani? Te-am salutat, pa ... si mai ceva, Câte se scrie cu â din a nu î din i.
@gileamihai9568
@gileamihai9568 3 жыл бұрын
Printre putinele opinii corecte pe care le-am vazut legat de masinile electrice. Bravo baieti! Asa cum am mai comentat si pe alte canale, masinile cu combustie vor disparea cand vom avea tehnologia necesara pentru a inlocui pachetul oferit de acestea. Provocarea adevarata pentru producatorii de masini electrice este sa le faca o optiune reala pentru un om de rand, nu pentru Buhnici si alti cativa ca el.
@musatstelica3653
@musatstelica3653 3 жыл бұрын
Felicitări maxime domnule,domnilor!, îmi place cum explicați!
@gabimicu9893
@gabimicu9893 3 жыл бұрын
Un vídeo perfect pe tema asta. Explicatii foarte bune si de bun simt. Sunt multi alti prezentatori pe KZbin care ridica in slavi electricele dar, ei sunt sponsorizati asa ca video-uri lor nu au nici cea mai mica relevanta. Nimeni pana acum nu a spus cum e cu autonomía reala in regim de autostrada la 140. Se duce autonomia pe garla. Masina electrica merita numai pentru oras, plus ca nu vad cum ai putea sa economisesti diferenta de pret intre o eléctrica si o benzinara care poate ajunge la 5-10 mii euro. Daca faci un calcul pe hartie poate daca esti taximetrist si faci numai oras si o tii multi, multi ani iti scoti banii. Dar mai este si cealalta categorie cum ai spus foarte bine - E LA MODA Daca chiar ar interesa pe cineva poluarea ar putea sa impuna reguli de fiabilitate, sa tina masinile mai multi ani. Ce, cand se produce o masina noua nu se polueaza?!? Dar, in societate de consum in care traim cine mai vrea sa cumpere o masina noua si sa o tina 15 ani.
@mkatalin09
@mkatalin09 3 жыл бұрын
In sfarsit,ceva interesant de auzit cred eu,pentru multi iubitori de automobile! Multumim Vlad si toata echipa pt tutoriale si podcast-uri de calitate
@29mariusiosif
@29mariusiosif 3 жыл бұрын
Lasati-l pe Buhnici ca el este in lumea lui! Asta este cel mai placut lucru la voi ca va raportati la ceva real, la nivelul de trai al unui om normal.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
N.am nimic cu omul, chiar mi.a placut prezentarea pentru ix3, a făcut ceva foarte comic la motor :)) Doar că ei sunt brand, au contracte comerciale de sponsorizare, isi permit sa traiasca luxos si multe aspecte au costuri suportate mixt, asa ca noi privim cu alti ochi aceleasi bunuri, pentru ca ne costă diferit
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
O masina pe combustie te costa mai mult. Costul de achizitie este doar o parte.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Intri cu mine si Vlad in podcast in weekend ?
@Eugen-E
@Eugen-E 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE Pe langa cost de achizitie nimeni nu pomeneste si de costul de revanzare, iar o masina care se devalorizeaza mai mult, "adauga si mai mult la costul de achizitie". O masina electrica (non-Tesla) se devalorizeaza mai repede, pentru ca ii degradeaza bateria (Se risca cineva sa cumpere un EV de 8-10 ani vechime si mai mult?). Exemplu: In Republica Moldova un Leaf cu 80 000 km costa cat un Prius cu 200 000km, mult mai vechi. Nu poti spune ca o electrica te costa mai ieftin. Odata ce vine sfarsitul bateriei, vine si sfarsitul EV-ului. Cand te costa inlocuirea bateriei mai mult decat masina SH, o dai la gunoi. La o masina obisnuita ai facut 400 000km, ai reparat motorul si mai faci 400k, deci are un ciclu de viata mult mai mare decat un EV. Iar aici deja incepem a atinge si subiectul amprentei de carbon, pe care sustinatorii EV-urilor se bazeaza mai mult decat ar trebui...
@dachemarius3677
@dachemarius3677 3 жыл бұрын
@@ECODRIVE explica tu cum costa o mașină electrica mai puțin. Când o familie care tr sa ducă copii la grădiniță își cumpără un opel crosa de 500-1000 o mie de euro. Si te uiți tu cu scarba când trece pe la tine pe strada ca daca isi lua tesla respirai tu aer de munte la câmpie.
@danielursachi1582
@danielursachi1582 3 жыл бұрын
Foarte fain explicat. Felicitari nenea Vlad !
@alexandru59139
@alexandru59139 3 жыл бұрын
Foarte bun clipul! Ar fi interesant si "cat consuma o masina hibrid?", pentru ca asta pare a fi o solutie fiabila momentan. Aici ar fi de interes tehnologia Toyota (pe Prius inca din '98) sau tehnologia VAG (pentru ca probabil vor mentine cota de piata la noi). Sau poate chiar si Renault. Pace :)
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Am testat diverse hibride, 2 plugin, sunt pe canal, c5 aircross si ds7 crossback
@tudormarchis95
@tudormarchis95 3 жыл бұрын
Băieți, nu mi-o luați in nume de rău. Am auzit de foarte multe ori confuzia între kW și kWh. Capacitatea acumulatorului (cantitatea de energie) se măsoară in kWh, iar puterea (de încărcare) in kW. Apreciez ca prezentați o părere cât mai subiectiva, dar aceasta confuzie este foarte frecventa, iar cei cu vizibilitate mai mare, cum sunteți voi, ar trebui sa utilizeze corect unitățile de măsura pentru a diminua confuzia ✌🏼
@electzro
@electzro 3 жыл бұрын
ooo daaa... am inceput sa numar de cate ori gresesc dar am pierdut firul... plus ca sunt atat de multe informatii gresite incat e mai mult decat trist. si trist e ca multi care se uita nici nu isi dau seama ca informatiile sunt gresite.
@tudormarchis95
@tudormarchis95 3 жыл бұрын
@@electzro așa e...dar băieții sunt inteligenți, sper sa se documenteze mai bine
@ionut4869
@ionut4869 3 жыл бұрын
Bravo Vlad mare om mare caracter!
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Cat de tare. Borac. Uitasem de acest cuvant. Mersi ca mi l-ai reamintit.
@musatstelica3653
@musatstelica3653 3 жыл бұрын
Borac înseamnă copil!?
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
@@musatstelica3653 Da, dar din ala mic, care murdarste si varsa, bietu de el.
@gabidin1454
@gabidin1454 3 жыл бұрын
Salut, va urmăresc cu placere, sunt abonat de pe la începuturile voastre, dar singurul lucru care nu îmi place este atunci când faceți referire la comantariile negative răspunzând în mod uneori amenințător (în aparenta). Nu e ok asta, mai bune ignorați, ștergeți, blocați, dar nu e ok sa comentați în acest fel pe video. Prietenește o spun. Va salut cu drag.
@steliansilivestru3714
@steliansilivestru3714 3 жыл бұрын
Va mulțumim pentru emisiunea voastră !
@handson9815
@handson9815 3 жыл бұрын
Super podcast. Multumesc pentru lamuriri, nu cunosteam detaliile astea. Multumesc
@georgepitran5241
@georgepitran5241 3 жыл бұрын
BRAVO,IMI PLACE CA SPUNETI REALITATEA.
@danielbis
@danielbis 3 жыл бұрын
30:19 - "s-a umblat pentru scaderea eficientei", eroare de exprimare, de fapt pentru cresterea eficientei (eroare aproape imperceptibila, dupa 30 de minute de ascultat cu atentie parca ceva mi-a zgariat urechea si am dat inapoi sa recompilez) Iar referitor la citirea facturii, intr-adevar iti trebuie 2 mastere (nu Master Club) ca sa o intelegi. Dar exista o varianta simplificata: total factura impartit la total kWh consumati (nu kW si nici kw) Ex: 65 lei / 91 kWh = 0.71 lei/kWh pretul real al energiei. Pretul energiei este de 0.33 lei/kWh, la care se adauga inca vreo 7 alte taxe ce ii dubleaza pretul, mai exact 115% in plus: Cost transport, Serviciu sistem, Distribuție joasa tensiune, Certificate verzi, Cogenerare, Acciză, TVA. Foarte bun articol si foarte realist. Si eu imi doresc o masina electrica, dar nu consider ca in momentul de fata tehnologia e matura, asa ca o sa mai astept 2-3 ani. Iar motivele sunt mixte, ca shaorma cu de toate: eco, gadget, consum si mentenanta mai ieftina, fara impozit, loc de parcare dedicat, incarcare la casa sau gratis, etc ... am ratat ceva?!
@podeleanmihai
@podeleanmihai 3 жыл бұрын
Felicitari baieti sunteti de nota 10!
@baie2002
@baie2002 3 жыл бұрын
Salutare, eu sunt de parere ca Romania inca nu e pregatita de masina full electrica. In schimb mi se pare o treaba buna sa ai un plugin hybrid , cu autonomie pe curent de 50-60 km . Adica mi se pare suficient pentru urban si atunci cand ai de facut drumuri mai lungi, te bazezi si pe motorul termic.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
- [ ] Posibil sa fiu eu persoana la care faceti referire cu zoe cu baterie doar 22 kwh care am dat 8500€ sh din franta si care doar anul trecut ma scutit de 14000 lei. Mi am facut sistem fotovoltaic de 36000w care in magazin costa 35000€ si eu l am facut cu 10500€. Sunt prosumator si nu mai platesc nimic la gaz nimic, la curent, apa, impozit casa, tv, mobil, internet. Mi am monat tesla wall connect de 22kw (am dat 400€ sh - noua este 500usd ) la poarta si fac oricand “plinul” in 45min. Am prieteni cu incarcator portabil trifazic de 22kw care costa in romania 1700 lei (cel cu mufa rosie). Ce este greu pt cineva de la bloc sa cumpere de la dedeman un cablu 3x 4mm si un incarcator portabil de 7,5kw cu mufa albastra (costa 1200lei si e monofazic) si sa faca plinul intre 3 ore si 6ore (cand vi acasa ai bateria la 20% ? gresit prea rar, o ai in general te intorci din oras cu 40-60%. Anul trecut m am urcat in pssat doar de 5 ori si am facut 3000km pt drumuri extraurgente si vacante peste 250km. Daca ma invitati in podcasturi va demontez justificat aproape toate argumentele din clipul asta.
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Eu sunt interesat. Chiar sunt curios pentru ca stau la casa si nu ar fi rau sa devin si eu prosumator daca e fezabil asa cun spui. Sa vedem ce zic baietii si poate iese de un astfel de podcast. 👍
@colorrage
@colorrage 3 жыл бұрын
Sincer nu trebuie sa fi expert sa demontezi cu argumente majoritatea afirmatilor facute de el. El face cherry picking pe argumentele negative care sunt valabile doar in anumite conditii sau anumite masini.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@l.e.i.4111 le am propus acum un an si acum in primavara dar degeaba. le o fi teama ca imi fac mai tarziu canal separat 😂 glumesc.
@AtelieruldeDetailing
@AtelieruldeDetailing 3 жыл бұрын
DA, putem incerca. Va rog sa ma contactati pe pagina noastra de facebook
@bogdanforsea6222
@bogdanforsea6222 3 жыл бұрын
Cu fotovoltaice de numai 35.000 Euro nu asiguri nici macar autonomia electrica a unei case cu etaj pe timp de iarnă. Vara da, este posibil. Si ce faci cand este înnorat vreo săptămână și fotovoltaicele produc doar 20% din capacitate? Din ce am studiat si eu, investiția pentru 100% autonomie la o casă cu etaj si mansardă se ridică in jurul a 150.000 Euro si se compune din fotovoltaice, eoliana si sistem de captare a căldurii din pământ. Doar asa poti fi 100% independent energetic.
@sorinene3433
@sorinene3433 3 жыл бұрын
Salutare, pe data de 20 voi face precomanda pt. Dacia spring va fi strict pt buc....am vb la distribuitorul de energie electrica și prețul pt. A aduce o priza pe locul de parcare (loc de parcare privat) este de 6700ron fara tva...și va fi adus cablaje de la transformator aprox. 7 metri ...asa ca are dreptate Vlad...costurile pe lângă masina sunt woow ...în rest cu drag va urmăresc!!!
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
Salut - eu am luat statia de pe ev-mag.ro .. am dat sub 2000 de lei si pe cablu 700 de lei de la Baduc...300 de lei un tablou de sigurante .. instalarea am făcut-o eu... foarte simplu .. si 200 lei la enel sa o lege in contor...
@gileamihai9568
@gileamihai9568 3 жыл бұрын
Range-urile masinilor electrice actuale mi se par destul de mici chiar si pentru mersul prin Bucuresti. Am avut montata o instalatie GPL pe masina cu rezervor de 35l. O foloseam pentru naveta Berceni - Voluntari si un plin de gaz ma tinea in jur de 3-4 zile. Acesta a fost unul din motivele pentru care am renuntat la ea. Era destul de strasant sa trec pe la benzinarii asa des, plus ca de fiecare data cand trebuia sa fac un drum mai lung(50 km+) trebuia sa iau in calcul ca s-ar putea sa raman fara gaz (la parcurgerea drumului dus intors cu ce mai aveam prin rezervor la momentul plecarii).
@bogdanlucianpogar3524
@bogdanlucianpogar3524 3 жыл бұрын
Vlad dar de masinile plug-in hybrids ce zici? parerea mea cele de la hyundai is super
@erikkevin3598
@erikkevin3598 3 жыл бұрын
Bravo Vlad atat am asteptat... am avut acum multi ani prima generatie de nisan leaf cu 24 kw si dupa spusele reprezentantei trebuia sa faca 240 km pe o incarcare... haha crede-ma la vale cu soare si fara faruri nu ajungea nici pe vara la 120 km dar mite turturii sotiei la -25 grade pe 60 total ... deci prius prime cea mai tare jucarie urban si extraurban. Ps cateodata mai vb mai mult in comm pentru ca am fost unul din primii transportatori din craiova si cred ca am ceva idee de cum a evoluat lumea tinichelelor:))
@mafflorin8604
@mafflorin8604 3 жыл бұрын
Bravo baieti Material informativ, real si de calitate🆒️ Felicitari👏👏👏👍👍👍🍻🍻🍻
@kqstyalfaromeo1235
@kqstyalfaromeo1235 3 жыл бұрын
FRUMOS !!!facut baieti,Felicitari!!!
@cristianalexa6210
@cristianalexa6210 3 жыл бұрын
Interesant, ca de obicei. Multumim!
@muresandani
@muresandani 3 жыл бұрын
Va dau dreptate in mare parte, doar ca ati prezentat un consum destul de mare in special pe autostrada pt electrice. Ma intreb care e masina la care facea referire acolo. Kia e-Niro si Hyundai Kona de ex. scot undeva la 25kw /100 km la viteza de 130km/h cu ac on deci cu mult sub consumul despre care vorbea Vlad. 35 suna a consum de e-2008. Intr-adevar e foarte usor sa faci o greseala cu electrica. Trebuie sa te gandesti mult la care iti sunt nevoile, cat de previzibila ti-e rutina si cat de comod esti, altfel s-ar putea sa te enervezi in draci cand mergi la statia de reincarcare si nu functioneaza. Daca esti genu, inca nu lua electrica.
@oprix1
@oprix1 3 жыл бұрын
Salutari, în esenta ce povestești în clip este corect. Cazul meu concret, în decembrie am achiziționat un vw e-up, baterie 35 kw, autonomie 260 de km în condiții ideale. Mașină a fost achiziționată după cum am învățat si de la voi faptul ca poți obține prețuri mai bune de la reprezentante prin diverse negocieri, la un preț bun (părerea mea). Mergând mai departe ca sa fie utila mașină electrică, așa cum spui și tu trebuie bifate mai multe condiții, sa stai la curte, sa nu fie singura mașină din familie ca sa fi dependent de ea în caz de o urgență majora, sa sti la ce o folosești, și ce așteptări ai de la ea. Temele trebuiesc făcute foarte bine înainte de achiziționare, dar ca și exemple concrete, argumentele achiziției au fost în primul rând mașină sa fie cu cutie de viteze automata, sa fie de oraș - dimensiuni reduse.Din căutările mele vw e-up a fost cea mai ieftină mașină noua care venea evident cu cutie automata în comparație cu alte mașini cu motor cu combustie interna din aceeași clasa. După 3 luni de utilizare ,la aproximativ 1000 de km pe luna făcuți în regim urban și peri-urban consumul a scăzut la jumatate- bani necesari alimentarii indiferent de motorina sau curent-comparația fiind făcută cu un Smart for two (mașină precedenta), reviziile sunt mult mai rare, odată la 2 ani, și implica doar schimbare filtru polen, lichid de frână și verificare frâne si antigel, garanție pe baterii este de 8 ani sau dacă scade capacitatea lor sub '70%. În concluzie momentan consider ca a fost alegerea cea mai potrivită. Singurul semn de întrebare rămas este cum va evolua viață bateriilor pe parcursul timpului.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Da, buna completarea. Acum nu se mai produce, variante ieftine raman zoe, corsa e si e208, si viitoarea dacie. Dar exact cum zici tu, contează sa iti faci temele
@oprix1
@oprix1 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 nu stiu exact daca se mai produce, dar ei o vand inca chiar daca nu o gasesti in configurator, ca si completare pretul de achizitie a fost 12670 euro
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
daca incarci casa lent nu iti mai face grisji de SoH. ia un obd si cauta aplicatia pt vw
@calinperta
@calinperta 3 жыл бұрын
Sincer ,cred ca e una din cele mai bune analize a costurilor unei masini electrice prin prisma omului de rand, a "carnii de tun" care suntem majoritatea, în fata firmelor de energie(de orice fel) , telefonie, banci si fisc ca sa nu ma mai lungesc cu enumeratul. Batranul, eficientul si mai nou putin poluantul diesel ramane , de moment, alaturi de motoare pe benzina ultra eficiente gen Mazda, solutia din lumea reala. Sunt curios ce reactie va avea la comentariul tau Vlad, domnul B...(uf era sa-i zic pe nume🤣) deținatorul Tesla cu statie de incarcare proprie😂😂🍻
@foxionutz
@foxionutz 3 жыл бұрын
Vad ca toata discutia se rezulma la "cat consuma la suta". Indiferent de combustibil. Cred ca masinile electrice sunt mai mult decat eceonomie la consum. Am 2 masini. Un x trail si un Nissan Leaf 40kw pe care il folosesc pt munca. Inainte de leaf am avut tot un leaf primul model cu baterie de 24 de kw. Inainte de asta am avut hn R Zoe 24kw. Ambele masini pe care le am nu au mai multe de 2 ani vechime dar de departe atat eu cat si sotia preferam Leaf-ul. Pt luat copii de la scoala, pentru cumparaturi, pentru mersul zilnic la munca (cam 30 de mile ~50Km) si cateva drumuri de 2-300 de mile lunar avantajele sunt nenumarate. 1. Linistea si confortul din masina 2. Cost redus de exploatare( £150 service / an la reprezentanta unde sincer aia nu ii fac nimic decat o pun pe tester si iti printeaza un raport. Nu placute si discuri de frana decat peste 150000km, nu distributie, cutie de viteze, catalizator, etc) 3. Cost redus de energie. ( 6pence ~0.33RON /KWh intre 00.30 si 5.30am.Este un abonament de energie special pentru cei cu masini electrice). Am primit cate un incarcator de 7KW gratuit la fiecare masina de la producator. ( montajul inclus dar pe ultimele 2 le-am vandut separat) 4. Cel mai important este faptul ca masinile electrice nu polueaza in zona de exploatare. Inteleg ca productia lor polueaza si dar polueaza in mod controlat. Bineinteles ca un vapor polueaza cat f multe masini diesel dar vaporul nu are hornul in intersectia de langa scoala copiilor nostri. Daca am face un exercitiu de imaginatie si am inlocui toate masinile ce polueaza in zona de exploatare cu masini electrice sau hidrogen credeti ca ar fi mai bine pt noi? Sau si mai simplu. Stam la semafor , este vara si foarte aglomerat iar noi cu totii folosim aerul conditionat. Daca masina din fata nu polueaza nici noi nu vom inhala toata mizeriile din teava de esapament. Masinile electrice sunt departe de a fi perfecte. Au pret initial de cumparare ridicat (dar si isi pastreaza mai bine valoarea). Daca ceva se strica si oricare dintre elementele principale (invertor, motor sau baterie) situatia devine grava deoarece costurile sunt ridicate.( din fericire acum majoritatea producatorilor ofera garantii consistente 5-7ani). Distanta de exploatare inainte de reincarcare. Leaf-ul meu cu baterie de 40KW(36KW ce pot fi utilizati) merge cam 250 de Km. In conditii de autostrada eu merg cu 100Km/h. Stiu ca pt Romania asta e ca si cum ai merge pe jos deoarece avem si drumuri si competente la volan. Dar imi asum faptul ca un drum de ~400-500 de Km va dura cu 2 ore mai mult (incluzand un fast charge si diferenta de viteza). Peste 100Km/h eficienta masinilor electrice scade drastic dar iti asumi daca te grabesti sau esti aproape de destinatia la care stii ca vei putea reincarca si ai suficienta baterie. Pe de alta parte in traficul aglomerat masina este mana cereasca. Consumul la viteze mici este excelent. Un ultim dezavantaj la care ma pot gandi acum este faptul ca la drumurile mai lungi trebuie sa planifici un pic. Sa te interesezi cam pe unde sa incarci, cat sa incarci ca sa ajungi la destinatie din cat mai putine incarcari, etc. Aici inchei si va felicit pentru munca depusa. Va urmaresc cu placere cand timpul imi permite! Cred ca este primul mesaj pe care l-am scris pe youtube in f multi ani. Sanatate !
@vesaandrei3404
@vesaandrei3404 3 жыл бұрын
Plug in hybrid mi se pare o soluție viabilă pentru românia, in oras mergi electric, in exterior țiței, stiu ca este mai grea dar daca mergi luni-vineri electric 30-40km iar in weekend faci drum mai lung este ok, se poate incarca la priza normala si peste noapte sau cat stai la munca si este rentabil.
@experimentist
@experimentist 3 жыл бұрын
E in funcție de talpa. Am consumat un Zoe in 25 min🙏🏻
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Daca dai talpa, papa grav multe
@Albi7661
@Albi7661 3 жыл бұрын
@@MrBalaurus Sau 1.5 dci :)
@darklordeternal
@darklordeternal 3 жыл бұрын
Supra publicitatea la mașinile electrice îmi aduce aminte de publicitatea la mașinile diesel care promiteau si ele noxe scăzute si un consum minim de carburant. Apropo, se gândește cineva ce s-ar întâmpla daca doar 20% dintre proprietarii de mașini ar trece pe 100% electrice? Cate cozi nu s-ar forma la stațiile de încărcare? Ma amuza faptul când mai urmăresc prezentări de mașini electrice de exprimările moderatorilor de genul: " ..te oprești in drum spre casa la magazin si cat timp iti faci cumpărăturile ti se încarcă si mașina" sau "intr-o pauza de cafea sau de tigare lași mașina la încărcat", etc. Poate nu am cumpărături zilnice de făcut, poate nu găsesc loc liber si poate cum a menționat si Vlad, poate am o urgenta. Sa mai adaug faptul ca odată cu trecerea timpului bateria îmbătrânește si autonomia scade? Adăugam la acest lucru iarna încălzirea mașinii si vara AC-ul si rămânem cu o autonomie mult diminuata după primii 3 ani de la achiziții. Ps. Si doua ore mie mi se pare enorm sa aștept sa se încarce mașina. Felicitări pentru material!
@dragosonceanu
@dragosonceanu 3 жыл бұрын
Vlad, ca si posesor de vw e up, am reusit sa fac si 380 de km cu un plin, condus in modul eco plus, la condus sportiv in modul normal, dar cu regenerare sunt intre 280 si 300 de km. Consumul mediu la un condus spre sportiv, in care mereu plec primul de la semafor, viteza mereu in jurul valorii de 65 kmh dar cu clima oprita este de 11.7 kw, daca merg doar in eco plus scade pana la 9.1 kw..
@constantinhager3346
@constantinhager3346 3 жыл бұрын
Buna, ZOE ( stie sa traga 22 KW pe alternativ) este cea mai versatila ptr infrastructura din Romania unde sunt putine statii de incarcare rapide pe DC( 50 Kw) si mult mai multe statii de incarcare pe curent alternativ AC ( 22 KW). Sunt posesor de ZOE de aprox 2 ani. Iarna autonomia este de 180-200 km iar vara este de 270-300 km.
@constantinhager3346
@constantinhager3346 3 жыл бұрын
Sfatul meu pentru viitorul posesor de masina electrica este ca sa isi poata incarca masina acasa sau la servici/firma si iar bateria sa poata asigura autonomia pentru aproximativ 80-90 % din drumurile pe care le faci. Astfel vei incarca foarte rar in tranzit iar in rest pretul energiei va fi cel de acasa( 0.7 Ron/Kwh).
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Sunt 130 de statii ccs de 50kw si peste 800 de statii Type 2 de 22kw. Suntem o tara saraca si o sa ne umplem doar de type 2. Pana si Bjorn spune in 2021 ca type 2 nu trebuie subestimat 🍻
@mihaimandita666
@mihaimandita666 3 жыл бұрын
Foarte bun episodul, ca se ne luminăm, felicitări! Ce să iau, Volvo XC60 2,4 diesel, VW Tiguan, Subaru Forester?
@christianf4161
@christianf4161 3 жыл бұрын
Subaru Forester
@poldaniel3574
@poldaniel3574 3 жыл бұрын
Exact ceea ce iti place tie!
@mihaimandita666
@mihaimandita666 3 жыл бұрын
@@poldaniel3574 mie îmi plac toate, si GLE,GLK, LAND ROVER, NISSAN PATROL, AUDI Q3, Q5, Q7 etc dar spre un Volvo XC60 diesel 2,4/215cp sau un Tiguan 150cp, disel off course, intre astea două l-as vrea pe Volvo dar piese numai de la reprezentanță, scumpe foc, mecanici ffff puțini, impozit mare, pe când Tiguanul e mai de al casei, multi mecanici, impozit bun
@poldaniel3574
@poldaniel3574 3 жыл бұрын
@@mihaimandita666 Tiguanul 2.0 e de-al casei pentru ca acel motor este frecvent pe drumurile patriei...2.4 doar la Volvo sub capota este si sunt rare la noi in tara. Domnule Mandita, dumneata ai vorbit cu mine in legatura cu Xc-60 unchiului meu 😂😂😂 acum mi-am dat seama. Personal, va recomand Tiguanul, chiar daca stiti bine ca sunt fan Volvo...dar daca vreti 2.4 cica exista un mecanic in Capitala care rezolva bine Volvo, asa se spunea in comentarii.
@darklordeternal
@darklordeternal 3 жыл бұрын
Tesla, evident :)
@armandharaidun7637
@armandharaidun7637 3 жыл бұрын
+1 Foarte utila o astfel de discutie.
@lixandruconstantin650
@lixandruconstantin650 3 жыл бұрын
Cea mai ieftina, fiabila, fără dureri de cap este o Toyota Prius cu GPL. Eu consum în București 5,5-6l, afara același consum. Cu un timp de alimentare de 5 min. merg 500km(bazin de 34 l-întra 29,5l) cu un cost de 2,4x6l=14.50 lei pentru 100 km rulați. O electrica consuma 18kw x 1,5lei=27lei pentru 100km în București. Și mai stai și 1-2 ore la încărcat, cu grijă etc.
@TheTituscipi
@TheTituscipi 3 жыл бұрын
Prezent! Curiozitate maxima legată de subiect deoarece voi spuneți adevărul 😁 va salut băieți.
@adrianmirceabarbalau6441
@adrianmirceabarbalau6441 2 жыл бұрын
Salutare. Dar pentru taxi ar fii ok sa detii o electrica sau plug in hybrid? Parerea voastra. Sărbători fericite!
@robertciobanu2296
@robertciobanu2296 3 жыл бұрын
Salutare o întrebare curentul produs cu cărbuni nu poluează
@mihailuk8579
@mihailuk8579 3 жыл бұрын
Doamna Dana Budeanu, abordează teme generale, din lumea politica, este foarte complicat, în ceea ce o privește. Este o alegere foarte bună, faptul ca a blocat comentariile. Aici, fiind un canal tehnic, ar fi păcat. Va multumesc pentru acest vlog. 😊
@andreicd
@andreicd 3 жыл бұрын
Eu o sa fac comanda la sfarsitu' lunii de dacia spring.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
E bun prețul, problema e ca e o masina foarte mică,mai apropiată de o mașină microcar de permis de 16 ani
@andreicd
@andreicd 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 nu stiu ce sa zic de asta, eu am un seat ibiza acum si am 1.86 inaltime si mi se pare ok.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Cea mai buna decizie. iti spun ca posesor de zoe de 22kwh si 1.6 tone. Singura grija sa o ai este siguranta , spun asta pt ca Spring estre terifiant de usoara, are doar 900kg
@christianf4161
@christianf4161 3 жыл бұрын
@@andreicd Bravo ! Chiar azi ma uitam la Spring ! 1.86? Hm! It's gonna be fun !
@andreicd
@andreicd 3 жыл бұрын
@@christianf4161 Am si niste statii gratuite la mine in oras pe langa chestia cu kaufland, deocamdata pare o idee buna, sa vedem.
@cristianailincai8085
@cristianailincai8085 3 жыл бұрын
Ce părere aveți domnule Vlad de utilizarea unui cvadriciclu electric pentru deplasări urbane?
@Manu-P8
@Manu-P8 3 жыл бұрын
Ce ar mai fi de spus legat de electrice, poate veți aborda subiectul in alt Podcast, in cât timp ai putea amortiza diferența de preț pe care o dai in plus la achiziție. Degeaba are un consum echivalent la 2-3L benzina/100km dacă prețul inițial ii cu 15 000€ mai mare decât una pe benzina din aceiași clasa ca poate nu vei amortiza investiția nici in 10 ani.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Spring, zoe si I3 consuma intre 1.1 l si 1,8 l benzina la 100km daca incarci acasa si ai tarif de 0,65 - 0,7 lei/kwh. daca mergi 30000 km / an (drumuri zilnice nu mai mult de 90km dus si 90km intors) iti recuperezi banii integral pe Spring in 2,6 ani. Daca stai la casa si detii si o fosila pt situatii de urgenta, pune mana si fa rezervare la Spring ca nu o sa tina rabla plus o vesnicie. 🤟
@Manu-P8
@Manu-P8 3 жыл бұрын
@@nyneak Consum de 1,1l înseamnă un consum de 8,6 kWh/100km (dacă luam prețul benzinei de 5,5 lei/L și 0,7 lei/kWh) eu nu am auzit de consumuri așa mici la electrice in condiții reale, dacă tu reușești, jos pălăria.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@Manu-P8 primavara si toamna iti traversez bucurestiu in x si w cu consum de 9 kwh /100 km. in momentul asta cand iti scriu am ajuns la ploiesti cu consum de 13 kwh/100 km cu anvelope de iarna si mers cu 90km/h
@bogdanforsea6222
@bogdanforsea6222 3 жыл бұрын
Salutari! Apreciez subiectul discutat si consider ca se poate dezvolta foarte mult, însă poate in alte episoade! Din pacate, ati uitat un aspect foarte important in ponderea costurilor de exploatare la mașinile electrice și anume costul reviziilor. Vlad, Cosmin, voi ati reusit sa aflati exact cat costa o revizie la o electrica si la ce interval se face? Informatia asta nu se gaseste nicăieri public, pe nici un website de importator oficial auto sau dealer. De ce o tin ascunsă? De asemenea, durata medie de viata a unei baterii ar fi util de știut, precum și costul înlocuirii acesteia. Blink blink, sper că v-am aprins niste beculețe suplimentare! Sa auzim de bine!
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Bateriile se degradează cam 30% in 8-10 ani, garantiile sunt intre 160.000 si 200.000 km si perioada 8-10 ani, reviziile la psa sunt prima la 12500km si următoarele la 25000km si se schimba filtrele de habitaclu, uleiul de racire de la invertor si uleiul atf de la cutie, lichid frana, antigel pt climatizare, dar alea la intervale mai mari. O sa intreb fix marti niste costuri concrete :)
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
La zoe in romania costa 600 lei o revizie si schimba doar filtrul de polen iar in franta costa 50€. Daca incarci lent acasa zoe dupa 350000km ai 84% SoH iar daca faci incarcare rapida sub 5 grade ai 76% SoH (state of healt / starea de sanatate a bateriei) Costul schibarii bateriei dupa cei 10 ani garantie in franta si 8 ani in romania este de 4000€ + montaj (acum 3 ani cereau 8000€ ). Alta intrebare 🤟
@micuionut7388
@micuionut7388 3 жыл бұрын
@@nyneak Salut, și peste 2-3ani va costa max 2000,iar peste 8ani cine știe poate va fi mai rentabil sa schimbi mașina decât bateria😁ex:Cum sa ajuns la tel 👍🏻Succesuri.
@antonioadolfo5285
@antonioadolfo5285 3 жыл бұрын
Felicitări! Încă un clip făcut cu "CAP "
@danchirita4416
@danchirita4416 3 жыл бұрын
Ne trebuie electrice dar copaci nu plantează nimeni.... perdelele forestiere aveau rolul lor.... îi pasă cuiva???
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Se planteaza si se regenereaza padurile mult, am exemple multiple din zona brasov si arges, problema e ca taie ei mai repede decat se regenerează,in unele locuri.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
@Adrian O eu mi.as lua o electrica haioasa de oras sincer, daca as avea posibilitatea, nu mai arzi benzinq, nu mai ai grija uleiului, ambreiajului, filtrelor, te urci in ea si merge, ai si parcare gratis
@vericucosmin8648
@vericucosmin8648 3 жыл бұрын
Da, ideea de electrica e misto, daaar... cum mai e dimineata cand te trezesti si nu scoate fum precum Golful meu 4, care mai e distractia daca nu stai cu stres daca mai porneste sau nu? Despre asta sunt masinile, sa ti dea emotii :)))
@cristianrona5042
@cristianrona5042 3 жыл бұрын
Aduni fiecare componenta per kw din factura si afli tariful fara tva/kw. Daca ai abonament /zi , acesta se adauga la tariful /kw. Cu cat consumi mai mult, cu atât mai ieftina este aceasta componenta per kw.
@ericandeva
@ericandeva 3 жыл бұрын
Se merita sa imi iau acum honda civic 1.6i-dtec ex 2018 ? Eu as vrea un hiundai ioniq electric, ca sa merg gratis pt ca am peste strada de mine supermarket cu incarcare gratis (inca) , si oricum stau la casa si pot sa imi bag tarif de noapte...Dar nu vrea sotia electrica ,inca 😁 .Fac 50 mile pe zi, iar pt drumuri lungi am un 520d euro 6
@nicolae-cipriansardarescu563
@nicolae-cipriansardarescu563 3 жыл бұрын
Salutare, din punctul meu de vedere, raportat strict la cât plătești pentru a te deplasa, GPL- ul va rămâne multă vreme o alternativă foarte bună pentru a călători ieftin până când mașinile electrice vor deveni viabile și va exista infrastructura adecvată pentru ele. în decursul timpului am făcut tot felul de calcule din care a reieșit că pe GPL consum în jur de 18 lei/100 km extraurban, iar urban, București, mă duc în jurul sumei de 25 lei/100 km, mașina în cauză are motor de 1.6, 98 cp. Îți complici puțin mașina dar dacă respecți reviziile și montezi o instalație bună de către persoane care au o vechime în domeniu și cunoștințe, nu vei avea probleme. În concluzie, prefer să montez o instalație de GPL decât să cumpăr o mașină electrică deoarece, financiar, o mașină cu GPL o să consume cam la fel ca o mașină electrică fără a avea inconvenientele încărcării. Dacă vă ajută o opinie concretă mai în detaliu, vă stau la dispoziție.
@giuistefanjr72
@giuistefanjr72 3 жыл бұрын
Sunt ineficiente datorita pierderilor masive (daca nu au preincalzire si racire a bateriei). Lipsa statiilor cu incarcare rapida peste 50kw/h inexistente in tara si defectarea celor existente. Este folositoare doar daca locuiesti la casa sau langa statii de incarcare. La drum nu vei avea mare range si vei avea mereu range anxiety. Dupa ce vor deveni populare incarcarea va fi platita la sume peste cel actual al motorinei( vezi ionity).
@alexionce1221
@alexionce1221 3 жыл бұрын
Ce părere aveți de renault fluence ze?
@ghp0518
@ghp0518 3 жыл бұрын
Eu vad 2 situatii in care se renteaza masina electrica , bineinteles cu un avantaj mare daca stai la casa: 1. Masinia electrica ieftina ca a 2-a masina , pana in 12.000 euro pret cu reduceri pentru naveta oras pana in 120-180 km/zi aici as fi incadrat Skoda Citigo electric care din pacate nu mai e disponibila si poate Dacia Spring cu oarecare reticente pentru cu cu Dacia nu ai ce cauta in afara orasului. 2. O masina electrica scumpa (45.000+ euro) dar cu range si performante foarte bune: Tesla Model 3 Long Range sau Model 3 Performance - aici deja ai autonomie comparabila cu o masina pe combustie si performante de top cu costuri de operare mult mai mici decat la o masina sport pe combustie gen BMW M340 sau M3. Ce e intre astea 2 situatii nu prea se merita din punctul meu de vedere De incarcat pentru uz zilnic poti incarca acasa, perntru ca rar o sa descarci bateria de tot plus o data pe zi poti incarca rapid gratis de la Penny sau Kaufland si inca nu e atat de aglomerat incat sa nu gasesti loc. Daca vrei sa iti pui statie acasa costurile sunt in jur de 5.000 - 7.000 ron
@vasileonofrei4644
@vasileonofrei4644 3 жыл бұрын
Cred ca singurul inconvenient tehnic al masinilor electrice este tehnologia bateriilor care nu au ajuns inca la capacitati utile pentru drumuri lungi sau la timpi de incarcare de sub 10 minute. Avantajele fata de masinile pe combustie le vad ca fiind: - eficienta motorului electric este de peste 90% (fata de combustie care e maxim 40%, deci irosim 60% din pipi de dinozaur pe cale in extragem si rafinam din ce in ce mai greu ) - mult mai putine componente, deci mai putine probleme - intretinere mult mai ieftina (cauciucuri, lichid de parbriz si odorizante :-) ) Inteleg ca omul in general si romanul in special se gandeste intai la costuri, dar pretul combistibililor fosili va creste exponential si pana la urma tot pe curent va fi mai ieftin de condus.
@flaviuslazaroiu3242
@flaviuslazaroiu3242 3 жыл бұрын
Daca discutam de utilitate si economie, sa ne gandim ca in londra nici nu ai nevoie de masina, la sistemul de autobuze si metrouri si trenuri existent. Eu zic ca daca am avea un astfel de sistem in romania, in orase, plus trenuri bune intre orase, nu am avea nevoie de masini, deci de ce electrice. In situatia de mai sus, iti iei masina de distractie si placerea de a conduce, atunci de ce naiba sa-ti iei o electrica. Eu am un mercedes v6 de 2,6 litri, benzina, de 19 ani, si merge excelent. Si-l conduc la mare sau la serviciu sau la plimbari cu foarte mare placere. Consum de 7 si sub 7 la drum lung si 10-14 in oras. Dar e masina, o simti cand creste cuplul sau caii, simti motorul. Cu o electrica ce are cuplu maxim la orice viteza, nici nu stii s-o conduci pe zapada, pe polei sau apa, nu auzi nimic, mai bine mergi cu trenu
@adrian-florinbancu9773
@adrian-florinbancu9773 3 жыл бұрын
Informatii utile. :)
@cristigogu5355
@cristigogu5355 3 жыл бұрын
salutare, bravo!, costuri foarte mari de mentenanta, de incarcare, iar in cativa ani bateria se epuizeaza!
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Tin ok bateriile. Ideea e sa pui pe hartie si sa iti adaptezi alegerea in funcție de situația ta, nu sa iti iei electrica doar de dragul de a lua masina electrică
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Nu exista baterie epuizata, dupa ce faci 400000km cu ea trece la faza 2 de exploatare la stocare solara pt ca mai are doar 75% din capacitate, sunt la mare cautare, inclusiv eu vanez o baterie la pret decent.
@cristigogu5355
@cristigogu5355 3 жыл бұрын
@@nyneak ok, am inteles, cat costa o baterie noua si cat costa una la faza 2 de exploatare de capacitate de 75% ?
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@cristigogu5355 isi pastreaza pretul exagerat de mare cam 3000€ sh leaf
@ciprianganea759
@ciprianganea759 3 жыл бұрын
Mentenanta pe electric e mai ieftina decat cea pe benzina, chiar si consumul e mai mic, doar pretul de achizitie e mare. Practic bateria trebuie schimbata dupa 1000-2000 rereincarcari adica 400-500de mii de km parcursi, adica cam toata resursa unei masini pe benzina. Probabil la electica o sa schimbi doar bucsele mai des, si placutele de frana mai rar, in rest nu prea ai alta mentenanta.
@cristi-qv1nz
@cristi-qv1nz Жыл бұрын
Îmi aduc aminte de încărcătoarele de telefon. Nu ținea bateria daca nu o încărcamcu un încărcător care avea un amperaj corect prestabilit. Daca încărcam cu un amperaj mic dura f mult daca încărcam cu amperaj mare dura 2 ore dar și se descarca repede. Trebuie sa fie o balanta și din ce îmi aduc aminte încărcătorul trebuie să aibă de 3 ori amperajul acumulatorului. ( sa nu facem confuzie, curentul alternativ este în rețea iar curentul continuu avem în acumulatori pt că acolo nu există variații, pe o instalație un curent nu va avea intensitate tensiune stabila.)
@indang3r610
@indang3r610 3 жыл бұрын
www.dacia.ro/noutati/dacia-preturi-spring.html am citit ieri ca s-a anuntat pretul la Spring, varianta comfort plus si comfort. Pretul este cu prima de electrica inclusa sau la acest pret se mai scade si prima? Cat exact dam din buzunar?
@ciprianganea759
@ciprianganea759 3 жыл бұрын
Incarcarea rapida nu aduce daune permanente unei baterii, deci e ok, apoi costurile unei calatorii nu inseamna doar benzina, inseamna uzura motorului, schimbarea filtrelor, uzura placutelor de frana, ulei, etc... E clar ca o masina electica e mai ieftin de utilizat, apoi o masina electrica poate fi condusa ca un logan sau ca un BMW, daca alegi modul sportiv cu suta-n 3.5 secunde atunci 13 litri/suta e ieftin ca braga. Inca un amanunt, majoritatea oamenilor nu au nevoie de un camion, o masina de teren sau una cu mai mult de 200Km autonomie, totusi 90% din oameni merg de doua trei ori pe an la mai mult de 200km si in rest o naveta de maxim 70Km. Apoi pretul de achizitie face ca o masina electrica sa nu fie accesibila oricui, deci daca dai 20-60 de mii pe o masina, ma gandesc ca mai poti pune alaturi 5000 sa fii sigur ca in urmatorii 10 ani nu mai dai un sfant pe electricitate.
@gabrieliosipescu712
@gabrieliosipescu712 3 жыл бұрын
In '87 gGeneral motors au vandut niste electrice fenomenale, printre care una sa nimerit la Mel Gipson. Dupa câteva luni le-au retras cu forta de la propietari. Mel Gipson ofere 1 mil de dolari atunci sa io lase. Nu sa putut. Va dati seama ca tehnologia eficienta a bateriilor electrice exista...dar e devreme pentru petrolisti.
@RykoGamerMC
@RykoGamerMC 3 жыл бұрын
Daca tot suntem pe subiectul electric, Dacia a anuntat preturile pentru noile modele Spring, v-ati putea da cu parerea despre subiectul acesta?
@crimsonlightbinder
@crimsonlightbinder 3 жыл бұрын
baterie minusculă de 26 kwh, la un consum pe care Vlad l-a menționat de 17-20 kwh/100 km sau mai mult chiar și 25, vă las pe dumneavoastră sa calculați autonomia la această glumă de mașină made in china
@florianserban5090
@florianserban5090 3 жыл бұрын
Părerea mea ar fi că mai sunt niste costuri, unele concrete altele nu. Daca te bagi in benzinărie sa o încarci , mai cheltui o cafea, un sandwich, un suc, vrea copilul o jucărică, asta daca presupunem că are răbdare să stea; apoi timpul pe care-l pierzi care nu este cuantificabil dar după mine costa cel mai mult! Baftă !
@MrVasile30
@MrVasile30 3 жыл бұрын
Câți dintre noi acordam atenție excesiva autonomiei și indicatorului de carburant, zi de zi....trec câteva zile bune, pana "ne amintim" sa ne uitam pe bord la nivelul de carburant.. . Hai sa fim serioși la fel e și la electrica.... La început probabil vei fi atent... Dar în viata de zi cu zi si în timp va fi enervant..,.... Sa stai tot timpul sa bagi mașina în priza..... Sa.i ai grija.... Mai ales ca aproape toată lumea se grăbește....
@adisornarcis480
@adisornarcis480 3 жыл бұрын
Tocmai pt că se înmulțesc electicele,sau hybrid plug in,ENEL,și mute alte firme care vând curent,au scumpit curentul,și spun că scumpesc în continuare.Deja benzina cea mai ieftină e 5,40 lei față de noiembrie2020.Mancarea s-a scumpit. Hai să producem hho.
@Bianconero_38
@Bianconero_38 3 жыл бұрын
Ar fi interesant de făcut un test cât de eficienta e o hibrida plugin cu baterie si motor termic.. comparativ cu o masina clasica termica.. Cred ca e cea mai buna soluție dat fiind modul de folosire, in oraș pe electric 30-40km și afara pe termic..nu ramai sa in pana de curent in afara localității.. The best of both worlds ...
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Da, așa sunt și făcute să fie folosite. Ds7 crossback e hibrida si am filmat.o pe canal
@Bianconero_38
@Bianconero_38 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 văzut.. de clasa un pic superioara.. Eu personal cel putin eram pe clasa compacta.. Pentru familie e f ok DS7 sau un passat gte (pe partea de teutonice) sau Toyota hybrid .. Cred ca o sa fie asta trendul, hibrid și apoi electric..cand o sa scadă și preturile și vom avea statii de încărcare ca în străinătate..gen ionity ,pana atunci drumuri bune și continuați ce faceți, faceți f bine, va urmăresc mereu cu interes 👍
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Uite psa are deja stații la nivel european, free2move, si tot felul de servicii conexe in acest sens
@Bianconero_38
@Bianconero_38 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 cred ca mai durează pana ajung și la noi..si Ionity la fel..E mai multa disponibilitate financiara pe acolo în vest, până atunci tot ce e pe termic e baza,cu variante pe hibrid..
@OvidiuBuliga97
@OvidiuBuliga97 3 жыл бұрын
27:05 Pentru cei care nu v ati prins, e vorba despre Buhnici
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Si mai era un baiat de la 0-100.ro, adrian mitrea. N.am nimic cu ei, zic doar ca noi oamenii normali nu avem contracte de sponsorizare si nu ne permitem acel.stil de viata elitist, si evident ca situațiile financiare fiind diferite, privim aceleasi produse din alta perspectiva
@vasilemorar4709
@vasilemorar4709 3 жыл бұрын
Lucrurile s cu mult mai diversificate. Mă dau exemplu Am mașină electrică. Cumpărată noua. Baterie de 58 kwh. La ora asta am făcut 20400 km. Am plătit cam 21 lei curentul până acum dar asta reprezintă parcarea. Curent încă este gratis. Evident nu v a fi mereu așa. Consumul pe primii 10000 km e undeva la 15.5 kwh la 100 km. Următorii 10000 - consum 17.7 kwh la 100 km parcurși. Din ce văd pe plug share prețul la statii publice e între 0.8 lei și 1.95
@savinmihaid.f.o.1160
@savinmihaid.f.o.1160 3 жыл бұрын
Suma totală ÷ la kW consumați in acea lună adică 100lei ÷60 kW = 1,6 lei per kW cu tot cu taxe și certificate practic kW e 0,35 bani iar restul e taxe și certificate verzi calculul e pur fictiv e că exemplu
@crimsonlightbinder
@crimsonlightbinder 3 жыл бұрын
bun breakdown, Vlad si Cosmin, imi place ca ati adus abordarea asta cu "picioarele pe pamant"
@ytdood
@ytdood 3 жыл бұрын
Ca ne place, ca nu ne place, UE va impune ca masinile electrice sa inlocuiasca pe cele termice. Si sincer, va fi foarte bine, ca va mai reduce din poluarea aia mizerabila din oras. Si in timp va exista si suficienta infrastructura sa incarce toti, indiferent ca stau la casa, apartament sau cort. Momentan avantajul costului redus e vandut ca beneficiu, dar adevarul e ca vor fi mai curate orasele si asta e mai mult decat necesar. Doar uitati-va la poluarea din Bucuresti sau Cluj, de exemplu. Apoi, nu stiu ce sa zic de consumuri de 35 kWh la 100/km, poate la 150 km/h, sau drumuri la rece si foarte foarte scurte, altfel nu vad cum. Am in familie o skoda citigo electrica si multi prieteni cu masini electrice si niciunul nu depaseste 30 kWh /100 km, chiar si la -5C si fara pompa de caldura. Cu skoda faci minim 150 km acum iarna, chiar si daca e bocna afara, iar vara, cu grija, poti ajunge si la 300 de km.
@preotcolitadaniel3422
@preotcolitadaniel3422 3 жыл бұрын
Chiar sunt curios
@badescuandi985
@badescuandi985 3 жыл бұрын
Dacă Dacia Șpring are baterii gen 777 este clară situația
@preotcolitadaniel3422
@preotcolitadaniel3422 3 жыл бұрын
Vlad ce zici despre dacia spring? Poate faceti un video pe tema asta ...
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Pare că s.au tinut de promisiune și le vând sub 10000 de euro. Ma atrage mai curand un citroen Ami electric care e foarte haios, merge pe 48v, si se incarca de la priza de acasa. Dacia aia e foarte mica si probabil și senzație de masina microcar de se conduce cu permis de la 16 ani
@preotcolitadaniel3422
@preotcolitadaniel3422 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 multumesc!
@risomontana9916
@risomontana9916 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 Ami vine de la "amic" in franceză. Nu prea e corect sa le comparăm, fiind considerat un moped. Sincer, și mie îmi place mai mult Citroen-ul. Vor scoate și un concurent pt spring. CC1 parcă...
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
pe 20 martie incep rezervarile si va costa 8500€. pune mana si rezerva ca nu o sa fie rabla plus pana la infinit
@laurentiumariusdinulescu9396
@laurentiumariusdinulescu9396 3 жыл бұрын
Dragilor, chiar era nevoie de o asemenea abordare. Felicitări! Pe mine m-au ajutat mult precizările lui VLAD!
@Remus_Mario
@Remus_Mario 3 жыл бұрын
O mașină electrică suferă mai mult vara, la temperaturi ridicate, decât iarna. Prin simpla funcționare, sistemul electric se încălzește, indiferent cât de frig e dar vara consumă mai multă energie pentru că atunci sistemul trebuie răcit. La momentul de față Tesla rămâne cea mai avansată marcă în baterii, sisteme electrice și gestionarea acestora. Mai au puțin de lucrat la finisare dar vine și ea.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Pe vreme rece rezistenta interna a bateriei creste si de aia scade fluxul de curent. E bine ca astea noi au toate management termic si mai ales ca au început sa aiba pompe de căldură care sunt mai eficiente decat un sistem convențional
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Total Gresit, incarcarea rapida sub 5 grade degradeaza bateria. vara poti sa o incarci rapit cat vrei dar sa nu depasesti 80-90%. Imagineazati iarna trecand un “pumn de nisip printr-un calup de marmelada si apoi vara un pumn de nisip cum trece prin apa”
@Remus_Mario
@Remus_Mario 3 жыл бұрын
@@nyneak dacă recitești comentariul meu vei observa că nu am vorbit de încărcare. ✌️
@slayer0390
@slayer0390 3 жыл бұрын
deci bottom line....masinile electrice in momentul de fata sunt bune doar daca le iei pt uz urban, ceva ieftin cu autonomie medie care sa nu depaseasca 25-30k (dupa programul de la stat) si bineinteles sa ai o alta masina pe combustie cu care sa poti face un concediu. e trist cum peste tot pe internet vezi oameni care sustin ca nu ai costuri la masinile electrice, totusi nu iti spune mai nimeni costurile reale aferente unei masini electrice...respectiv 10-15k in panouri, statii de incarcare acasa si asa mai departe...peste tot vezi doar ca nu au avut costuri de intretinere si 0 la revizii.. deci intre timp...ramanem pe hibride plug in
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Pai da, ca sa ajungi sa nu te coste nimic trebuie sa investești in prealabil :)
@slayer0390
@slayer0390 3 жыл бұрын
​@@vladdutz20 pai bine, sunt convins ca sunt categorii de oameni pt care nu conteaza o investitie de ~100k in masina, panouri sau eoliene si wallbox. dar in acelasi timp , spun romanismu ala tipic, "de banii aia" iau o masina care livreaza si senzatia unei acceleratii de 4 secunde la suta, si nici nu-mi fac griji de reparatii sau statii de incarcare daca vreau sa fac un concediu. pe langa asta, investitia aia nu se va amortiza ever, pt ca si panourile si masina sunt foarte susceptibile defectiunilor iar daca din intamplare, ori sistemele ori masina s-au stricat...atunci s-a dus pe apa sambetei "mersu pe gratis" si amortizarea in X ani. totusi, mi-ar placea sa reluam subiectul in cativa ani cand intr-un final vine reprezentanta tesla si la noi si apar si superchargerele.
@georgebratu
@georgebratu 3 жыл бұрын
Limitari precum faptul ca nu poti merge la drum lung, ca nu poti merge la spital seara cand ai o urgenta indica clar faptul ca o electrica nu poate fi singura masina a familiei. Eu mi-as lua o electrica mica, precum renault zoe, doar pentru a merge la serviciu zilnic din militari pana in pipera. Dar pentru ca sunt costuri mari pentru achizitia masinii, mai degraba as merge cu metroul. Din cauza pandemiei, nu mai fac naveta nicaieri, lucrez de acasa, deci acum chiar e inutila. Poate peste vreo 100 de ani va fi utila, cand soselele o sa aiba wireless charging.
@adrian_z1315
@adrian_z1315 3 жыл бұрын
Cati Watts are nevoie un Tesla de exemplu pentru incarcare completa? Si acei Watts nu sunt tot o poluare? Cum obtinem curent electric? Din nou va multumesc pentru vlog. Va salut cu drag.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
La noi cu cărbune se obtine curent. Tesla necesita putere serioasa pt încărcare rapidă, avand în vedere capacitatea mare a bateriiloe
@ionut.5
@ionut.5 3 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/o5yQfaGLjqqLq68
@ionut.5
@ionut.5 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 in Romania energia se obține din carbune/pacura+hidro+eoliana+solara... In vara peste 50% din total kwh produsi au fost din resurse regenerabile...
@adrian_z1315
@adrian_z1315 3 жыл бұрын
@@ionut.5 atunci ii bine desi mi greu sa cred asta
@ionut.5
@ionut.5 3 жыл бұрын
@@adrian_z1315 media anuala a fost 24% conform ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-and-fiscal-policy-coordination/eu-economic-governance-monitoring-prevention-correction/european-semester/european-semester-your-country/romania/europe-2020-targets-statistics-and-indicators-romania_en
@indang3r610
@indang3r610 3 жыл бұрын
30:17 scaderea eficientei?
@fortunaigor8707
@fortunaigor8707 3 жыл бұрын
bravo
@caesar170988
@caesar170988 3 жыл бұрын
Cred ca un calcul ar trebui sa tina cont si de pierderile de pe traseu . Adica atunci cand platesti 10 kw , cati kw au ajuns in baterie ?
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Iti raspund eu. Zoe este campioana la ineficienta a conversiei, foloseste igbt-uri ieftine si invertorul desi este de 22kw are eficienta doar de 87% pe monofazic si 91% pe trifazic. Pierzi si la incarcare pe Ac type 2 dar si inca 9% daca o calci la podea. Restul electricelor au pierderi de caldura mult mai mici. Poti sa te abonezi la canalul lui Bjorn gurul electricelor in excel 🤟
@caesar170988
@caesar170988 3 жыл бұрын
@@nyneak chiar la el m-am uitat dupa ce am comentat . Daca e doar 10% pierdere in medie , nu e asa de rau . Mi s-a parut foarte ciudat ca ii e frica da isi lase masina parcata pe strada la incarcat .
@nelutz80
@nelutz80 3 жыл бұрын
Mai trebuie mentionat costul schimbari bransamentului din monofazic la trifazic, in rest doar chestii reale
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
Eu am un hyundai kona.. in 2 ani avem undeva la 70k parcursi. 4 revizii si combustibilul aferent in acest interval a fost 1500 lei total.. 200 de lei o revizie x 4 + cand am platit curentul in total 1500lei. Am vandut un audi a4 care consuma ulei cat si benzina ... si a ramas singura masina. Am statie la bloc ... a costat 1600 lei .. de 7.4kw dar e doar pt urgente. Cu mașina faci lejer un drum pana la brasov dus intors cu 1 plin... AC .. caldura etc... oare merita?
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
@Adrian O sanse foarte mici sa cazi de pe ea ... pentru ca bateria reprezinta un centru de greutate foarte jos ceea ce o face foarte stabila pe soasea. Nu e neaparat sa ne luam la misto .. probabil ca nu e pentru tine ..si vei ramane forever fan disel benzina... ceea ce e bine ... eu si acum stiu oameni care au TV cu tub si imi sunt prieteni. Gratis e doar un punct : caldura instant, consumabile f putine, acceleratie lineara si cel mai important ..liniste in interior... , fara vibrații, fara alte zgomote.. liniște
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
@Adrian O un reply care nu are nici o legatura cu masinile electrice... ce lenin trangender, ce soia ? Eu iti spun legat de costuri de operare.. tu ca oblig oamenii sa isi cheltuiasca banii intr-o anume directie... esti total pe langa si te rog sa ne lași cu prostiile astea imature
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
@Adrian O da ... merita ... insa nu esti tu grupul tinta... fiecare ia decizia care crede pentru familia lui.. unii mai iau si decizii proaste, de exemplu iau o rabla care le mananca banii, sau isi iau un disel obosit cu care nu mai au voie in unele orase( curand si in Ro) ... ce sa ii faci .. si unii iau vibratoare pe roti si rad de cei care paltesc cate 2000 de lei la un service de 15k..
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
@Adrian O gata ca nu ma mai joc cu tine... ia vinde cazanu si ia o electrica ....sa imi trimiti o poza cu tine in ea :) .... Deci zi mi-a iesti propaganda sovietica?... si am decis eu pentru tine ...exact ca Lenin.. sa nu cumva sa te ridici impotriva stapanirii ca mergi la gulag ...
@AlexEne-ek5ro
@AlexEne-ek5ro 3 жыл бұрын
@Adrian O decizia pentru tine s-a luat "la centru" ... esti condamnat la masina electrica... si diselul il vei dona unui cimitir de masini ... cei care se ridica impotriva deciziiilor leniniste ..merg la gulag.. asteptam poza.
@stefanionescu8772
@stefanionescu8772 3 жыл бұрын
Salut Vlad. Ce mașina electrica ai testat? (ultima)
@MasiniCorecte
@MasiniCorecte 3 жыл бұрын
O vedeti deseara
@stefanionescu8772
@stefanionescu8772 3 жыл бұрын
@@MasiniCorecte mai durează putin🙂
@PaunFD
@PaunFD 3 жыл бұрын
Zilele trecute m-am impiedicat de niste articole din presa internationala ... si ceva preluari ale acestora in presa romaneasca ... cum ca incepand cu 2025 UE intentioneaza sa nu mai permita comercializarea vehiculelor cu motor termic noi ... iar producatorii daca aleg sa produca in continuare acestea nu mai pot fi comercializate in spatiul comunitar. Evident suntem in 2021, astfel ca daca artimetica nu ma inseala, mai sunt 4 ani pana in 2025 siiii fie UE poa' sa renunte, fie ... producatorii auto sa scoata de la sertar ideile nastrusnice si sa ... vada daca pot fi puse in practica ... Producatorii de auto, una peste alta au 4 ani la dispozitie sa mai rafineze tehnologiile bateriilor, tehnologiile de incarcare, siiii ce mai vor ei sa rafineze acolo ... In anul de gratie 2020, in spatiul comunitar/UE s-au vandut 8,9 milioane de autoturisme de diferite clase ... NOI ... Daca intra in vigoare ceea ce zice UE ... in mintea mea asta inseamna ca anual in UE vor fi scoase cel putin 8 milioane de vehicule cu motor termic din circulatie, ceea ce eu cam asta cred ca este planul ... Atentie ... statele (toate) din UE isi bazeaza o mare parte din ... cash-flow-ul rapid pe taxele si accizele din pretul carburantilor la pompa!!! Daca incepand cu 2025 anual vor fi scoase din circulatie un numar mediu de 8 milioane de vehicule ... asta inseamna ca ... acea sursa de cash-flow rapid va trebui sa se mute ca pondere din ... pretul carburantilor fosili la pompa siiii in pretul electricitatii cu care se vor incarca acele masini electrice, astfel pretul curentului electric s-ar putea sa creasca ... multisor!!! Ca o concluzie, vreau sa spun ca ... ceea ce stim azi despre costul deplasarii cu un vehicul electric vs unul cu motor termic ... se va schimba rapid ... si poate fi in ambele directie - fie scaderea costului ... fie ... cresterea lui exagerata. Eu insa cam sunt convins ca la nivel UE cel putin, costul per 100km de deplasare cu un autovehicul electric va ajunge sa echivaleze cu cel al aceleiasi deplasari dar cu un motor termic ... estimat pe la un consum real de vreo 8l/100km. Parerea mea ... de nespecialist.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Da,si eu zic ca o să crească, ca doar enel engie si toti ăștia vor deveni noii petroliști. Eu consider că nu se va renunta la motorul termic, in condițiile in care.in multe țări europene se conduc masini vechi ieftine cum ar fi in Danemarca, olanda, italia, grecia, nu mai zic de Romania unde restrictiile de euro4 sunt irealizabile, ar insemna sa îngrădești dreptul la mobilitate pt milioane de oameni. Este sf pura ficțiune acel termen de 2025 chiar si pt occident. Romania pana nu va adera la spațiul schengen si nu va avea o economie real funcțională nu are cum sa faca asa ceva. Poate mai curand 2040. Totusi la noi multe din satele românești nu au curent electric
@gabrielfilip1271
@gabrielfilip1271 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 in Italia toti distribuitorii de carburanti au termen anul 2023 pt a monta statii de incarcare pt electrice. din 2025 in anumite regiuni nu se va mai putea circula deloc cu motoare diesel, doar benzina euro5 , 6, hibride si electrice. viitorul este al masinilor electrice dar ,parerea mea , schimbarea radicala va veni in momentul in care bateriile vor cantari maxim 20 de kg si vor fi interschimbabile adica te opresti la statie si schimbi bateria epuizata cu una incarcata in maxim 5 minute
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@gabrielfilip1271 nu este fezabila schimbarea bateriei. pana si tesla a renuntat la anordarea asta
@PaunFD
@PaunFD 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 De renuntat, clar nu se va renunta la motorul termic, peste noapte ... Tranzitia de la motorul termic la motorul electric, pentru intregul parc auto din UE va dura niste ani foarte buni ... Faptul ca nu vei mai putea cumpara din showroom un model cu motor termic va fi doar inceputul. Cine a cumparat masina cu motor termic in 2024 - clar nu va fi obligat sa o schimbe ... cu una cu motor electric - incepand cu 01.ianuare 2025 ... Vis-a-vis de toata treaba asta, eu nu cred ca "iese fum, fara foc". Postarile vis-a-vis de aceasta tema, le-am gasit pe un site official al comisiei europene ... In mod clar se vor zvarcoli in chinuri marii producatori auto, dar se vor alinia si vor trece la executare, asa cum fac ... pentru celelalte piete auto unde vand/comercializeaza masini care sa respecte regulile si cerintele pietelor respective ... Sunt convins ca ... treaba asta ne va lovi si pe noi, pentru ca chiar daca nu vom fi in spatiul Shengen ... producatorii de auto din UE tot nu vor mai putea vinde termice in RO ... Iti dai seama ca daca asa ceva s-ar intampla, intreaga europa le va sari in cap, pentru ca multi vor veni sa cumpere masini noi termice din Ro ... Ori asa ceva, este imposibil.
@PaunFD
@PaunFD 3 жыл бұрын
@@gabrielfilip1271 Nu stiu daca ... cele 20kg ale bateriei vor deveni fezabile. Hai totusi sa ne amintim ca rezervorul unei masini cu motor termic, are 40, 50 60 de litri sau chiar mai mult. Ma gandesc eu ca ... macar 60 de kile de baterie ... ar fi ... sa zicem, un obiectiv oarecum fezabil, desi sincer - nu cred ca se va reduce greutatea bateriilor la sub 100 - 150kg.
@sorinpavel6837
@sorinpavel6837 3 жыл бұрын
Da, de exemplu dintre electrice ași alege Corsa dacă ar încărca pe ac cu 22kWh dar poate max 11kWh pe ac :(. La ora actuală ăsta e atuul lui Zoe, 22kWh ac.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Da, e un criteriu corect de alegere
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
Au fost prezentate multe informatii eronate. Am condus si testat aproape toate masinile electrice si am peste 100.000km parcursi doar cu masini electrice. Din pacate, acest material aduce un deserviciu major cumparatorilor de masini. Cred ca oricine sa gandeste sa cumpere astazi o masina noua, va pierde daca merge pe benzina sau motorina.
@AtelieruldeDetailing
@AtelieruldeDetailing 3 жыл бұрын
Care sunt informatiile eronate?
@ECODRIVE
@ECODRIVE 3 жыл бұрын
@@AtelieruldeDetailing 1. Un wallbox nu este nici pe departe 1500 euro. Un Wallbox Tesla este 500 euro si sunt in Romania multe oferte cu preturi de 400-500 euro pentru wallbox de 22kW. 2. Consumul de 35 kWh/100km nu este un consum specific pentru orice masina electrica. Am facut un test si video cu Tesla Model 3 si Tesla Model S. La viteza de autostrada 130-140km/h, Model 3 a consumat 22,8 si Model S 25,7. In ambele masini erau 3 si respectiv 4 persoane iar testul l-am facut in februarie. Nu am testat pana acum o masina electrica care sa aiba un astfel de consum. Probabil ca sunt si exeptii care nu trebuiesc prezentate ca regula. 3. Daca vorbim despre costul de incarcare, in special cel pe DC de 1,95lei/kWh, trebuie sa vedem daca in Romania nu avem cumva o piata de monopol si preturi nejustificat de mari. Retele Renovatio, EnelX, EON, Moon si probabil ca mai sunt si altele practica preturi mai mari decat la Superchargerele Tesla sau Ionity. Daca facem jurnalism haideti sa adresam si aceste probleme pentru ca sunt mai importante pentru consumatori. Tot in Romania avem si statii care au pret de 1 leu/kWh. Daca fac acelasi calcul de eficienta economica si calculez la 1 leu iar consumul il raportez la o medie mai realista, atunci toata concluzia se schimba. 4. Peste noapte (8 ore) la 3 kW putere de incarcare autonomia castigata este de minim 100 km, nu 40km. Din experienta, daca las masina in priza peste noapte incarca intre 150-200km. Ati spus ca la buget de 60.000 euro poti gasi o masina electrica premium pe care sa o folosesti in orice conditii. Eu as spune ca la un buget de peste 50k este mai eficient, mai ieftin, mai curat si mai performant sa detii o masina electrica. Trebuie sa calcula “total cost of ownership” si atunci o sa vedeti ca bugetul este mult mai mic. Mult succes!
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Pai cum facem, ca un wallbox trifazic 11kw 16A vandut de vw in configuratorul de la id.3 e fix 1339.35 euro, iar cel mai ieftin este cel de 596.84 euro pt trifazat 7.4kw 32A, evident ca găsești si pe emag incarcatoare mobile și stații de incarcare la preturi de 2500 lei no-name, si 4600 lei siemens. O electrica cu putere 136 cai si viteza maxima constructiva 150kmh condusa pe autostrada la 135kmh consuma 37kwh/100km, tocmai am probat pe segmentul snagov sat pipera pe A3, la 8 grade cu incalzire in scaun sofer pe treapta 1 si aeroterma pe viteza mica la 23 de grade, si voi proba inca o data saptamana viitoare pe o tura mai lunga. Consumul mediu in oras iese intre 16 si 18kwh , pe drum national 18-22kwh iar pe autostrada 25-37kwh Medie finala mie mi.a iesit 17.3kwh pt 144km parcurși cu viteza medie 23kmh, condusa militari baneasa și retur plus cateva plimbări prin drumul taberei seara, pe urma drumul taberei baneasa otopeni snagov autostrada a3 până in pipera, si de acolo retur drumul taberei si militari la intrarea pe A2. Am verificat cifrele concret pe computerul de bord. Legat de renovatio, da , e monopol, si am explicat in prezentarea masinii ca e foarte important cat te costa kilowatii aia exprimati de computerul de bord, ca daca bagi numai fast charge DC ,un mers pe autostrada te costa 68 de lei suta de km. In film aici am explicat foarte clar ca achizitia unei mașini electrice implica si conștientizarea costurilor conexe, și faptul ca trebuie sa iti pui casa la punct ca sa poti încărca masina rapid. Cu ce ai in portbagaj la masina, redresor de 2.6kw ,peste noapte 8h încarci maxim o treime din baterie, daca decartezi banutu si iei un incarcator mai bun, poti reduce acel.timp, dar sub 5h nu prea poti cobora, deoarece încărcătorul de bord al masinii are 7.4kw in mod normal, 11kw optional,iar pe tesla are 16-18kw, si cel mai mult are zoe 22kw
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Si tot răspunzand la comentarii îmi dau seama ca posesorii de electrice se transforma in niste administratori de avizier de intretinere, in sensul in care incep sa isi ocupe timpul cu jdemii de cifre si estimari si consumuri si unități de masura, uitand de placerea condusului :)) Kilowatii masinii mele sunt vreo 160 si consuma intre 7 si 16 litri de benzina si nu o voi scoate din uz niciodată daca va funcționa, insa nu ocolesc ideea unei electrice in viitor. Pana la urma concret, daca te duci la mall baneasa de exemplu, dai de statiile care vând curent scump, cu 1.45 / 1.95 In baneasa cel mai ieftin e la o benzinărie care taxează 29 lei pe sesiune curent alternativ, si 44 lei pe sesiune curent continuu. Consider ca am facut un tablou de ansamblu corect in aceasta prezentare legat de ce înseamnă traiul cu o masina electrică pe parte de cost al "combustibilului" Saptamana viitoare o sa mai fac prezentarea unei electrice, contează mult sa se facă diferențierea tehnica intre tipurile de motoare, respectiv PMDC, PMAC, AC inductie asincron, permanent magnet reluctance, ESM, pentru ca eficienta si consumurile difera destul de mult intre ele
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 Multe din electricele care le ai testat au fost fosile reechipate. Cu electrica mergi in general la drum lung cu 90km/h si in caz de urgenta cu 110km/h. De aici incepe polologhia, la vitezele astea este suficient 185 latime/65/15 anvelope nokian sau continental A A sau AB unde PSA nu ofera si nici nu vrea ca din electrice nu faci profit dar din fosile da. Zoe recupereaza in bucuresti pana la 35% iar Id3 desi a fost construita de la 0 , a bagat tractiune spate sa vina omu sa mai schibe placutele si sa consume asemanator cu o fosila (regenerare oha) , sa nu fie discrepanta asa mare de consum
@florentintatarici9075
@florentintatarici9075 3 жыл бұрын
Bucureștiul are un diametru peste 20km.
@ciuvi7841
@ciuvi7841 3 жыл бұрын
Băiatul acesta Vlad nu a circulat prin București probabil de spune că, dintr-o parte în cealaltă a orașului sunt doar 12 km.....FALS. Eu fac cel puțin 20 km din cartierul Giulești până la Ozana (Blv. Theodor Pallady). Poate a parcurs Bucureștiul în linie dreaptă, 😀 de i-au ieșit 12 km, nici metroul nu merge în linie dreaptă în subteran. 😀
@gogu1305
@gogu1305 3 жыл бұрын
Salutare, despre Buhnici este vorba? Felicitări pentru emisiuni!
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Mai e un tip de la 0-100 N.am nimic cu ei, dar stilul lor real de viata este unul scump pe care noi oamenii normali nu ni-l permitem, in sensul acela ziceam
@bogdanforsea6222
@bogdanforsea6222 3 жыл бұрын
Bleah, au lins si ei unde trebuie si au facut reclama multa pe canalele lor, ca sa aiba anumite gratuități. Ambii au încercat să ascundă printre cuvinte faptul că reviziile la Tesla se fac la Viena si nu au prezentat acest lucru ca pe un impediment / turn off/ detaliu important de retinut. Doar ce wow e, ce bine e, ca e de cumpărat daca ai banii. Dacă mai investigăm putin pe linia de asigurare Casco, nu stiu cate companii de asigurări din Ro, fac polițe pentru Tesla, sau o fac la niste costuri enorme, ele știind foarte bine ce implică o dauna chiar si minora la o astfel de mașină. În România nu se poate vopsi un spoiler de Tesla de exemplu...si asta cred ca spune multe.
@christianf4161
@christianf4161 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 Perfect de acord!
@trinitron40237
@trinitron40237 3 жыл бұрын
Cind ai masina electrica e ca si cum te-ai duce la McDonald cu sacul de cartofi in spate. Greutatea bateriei omoara tot farmecul masinii electrice. In plus, si cind bagi curent in baterie si cind il scoti de acolo, bateria se incalzeste datorita pierderilor pe rezistenta interna, in felul asta scazind eficienta electricitatii. Transferul maxim de putere de la baterie la consumator se face atunci cind rezistenta de sarcina este egala cu rezistenta interna a bateriei, situatie in care puterea e consumata jumi pt lucru mecanic util si juma incalzeste bateria.
@Alex05Vidi
@Alex05Vidi 3 жыл бұрын
Primul like
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
Nu mai spune traducere ci conversie, nu mai spune redresor la statie de incarcare ca nu redreseaza nimic, doar comunica cu masina sa ii spuna la masina sa nu traga mai mult de X amperi ca altfel se topeste firul si ii mai spune daca a ajuns apa la priza ca sa opreasca incarcarea. Puteti sa incercati sa dati o gura de aer proaspat canalului invitand si alte persoane competente pe partea de electrificare.
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
Tu esti cel cu zoe la care făceam referire. Traducere este un termen lejer pe care l.am folosit în context in prezentare, este spus intentionat. Cablul din portbagaj care are type 2 la un capăt si shucko la celalalt are un element numit redresor in termeni populari, pentru ca redresorul aduce o baterie de la starea de descarcat la starea de încărcat. La wallbox am spus statie de încărcare. Nu e cazul sa vorbesti cu un aer superior de academician cu titlul de doctor scris pe ușa de la apartament, ca noi vorbim pe înțelesul oamenilor normali, si de aceea folosim termeni populari ușor de inteles. Te asigur ca sunt foarte in tema cu masinile electrice
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
@@vladdutz20 pe wikipedia uite ce scrie la redresor: “Un redresor este un dispozitiv electric care servește transformării curentului alternativ în curent continuu. Procedeul poartă numele de redresare. Pentru netezirea pulsațiilor de tensiune continuă (redresată) sunt folosite de regulă diode electrice. “ seamna cu ce ti am zis eu ca face o statie de incarcare portabila sau fixa pe perete ? te las sa desfaci cele 2 statii ale mele sa cauti diode , mosfeti sau igbt-uri
@vladdutz20
@vladdutz20 3 жыл бұрын
@@nyneak da doar ca in limbajul popular cand incarci o baterie de orice fel "o pui pe redresor" Corect, ca el transforma AC in DC si redresează tensiunea la valoarea nomimala a celulelor. If it quacks like a duck, then it's a duck, cam asa ceva :)) www.emag.ro/redresor-smart-acumulatori-auto-moto-12v-4ah-100ah-cu-display-6a-viteza-maxima-incarcare-inteligent-functie-de-reparare-acumulator-prin-impulsuri-si-posibilitate-incarcare-baterie-direct-pe-masina-inc/pd/DYNP0CBBM/?
@diy_ebikesq8162
@diy_ebikesq8162 3 жыл бұрын
Cu toti sunteti experti in ceva,,,hai ma ca de asta functioneaza totul in Romania ca la carte de 30Ani se tot inporta, Pana in 89' aveam export (prima tara)cu export pe EU... Acum sunteti experti, descurajati lucrurile bune la ce se mai intampla in Romanica noastra.. La motoarele Termice se întâmplă acelasi fenomen, care e baiul?????
ce PIESE trebuie sa schimbi atunci cand CUMPERI o masina SH
25:17
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 37 М.
Try this prank with your friends 😂 @karina-kola
00:18
Andrey Grechka
Рет қаралды 9 МЛН
BAYGUYSTAN | 1 СЕРИЯ | bayGUYS
36:55
bayGUYS
Рет қаралды 1,9 МЛН
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН
VREI MAȘINĂ ELECTRICĂ? EVITĂ ACESTE GREȘELI!
22:08
George Buhnici
Рет қаралды 63 М.
ÎNTRE CREȘTINISM ȘI “SFÂNTUL” POPULISM | EP. 25 CU VASILE BĂNESCU
1:32:36
THIS IS THE STORY cu Tudor Mușat
Рет қаралды 20 М.
Cum Sa Controlezi BANII Si Sa-i Inmultesti - Adrian Asoltanie | S02 EP5
1:13:45
10 obiceiuri care iti pot DISTRUGE masina
32:28
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 185 М.
Marea Spovedanie a Noului Candidat la Președinția României | Cristian Sima
1:52:51
📈📉 Feed your Greed
Рет қаралды 165 М.
Cum si cat costa sa incarci acasa masina electrica/plug-in hybrid?
11:34
Silviu despre masini
Рет қаралды 23 М.
10 feluri in care iti DISTRUGI MASINA fara sa stii
28:26
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 30 М.
GHIȘEUL ÎNTREBĂRILOR STUPIDE EP03 - Cristian Presură - #IGDLCC 181
1:48:59
Try this prank with your friends 😂 @karina-kola
00:18
Andrey Grechka
Рет қаралды 9 МЛН