*Noul canal marca Atelierul de Detailing **kzbin.info/door/YihuSNIWWq1qMJUw1dllqAvideos*
@arctican74833 жыл бұрын
19:35 limitatoare de viteza Cum e mai bine? sa trecem cu ambele roti peste ele SAU doar cu o singura roata si cu cealalta sa il ocolim?
@ionutdobre53363 жыл бұрын
@Octavian Gheorghe invata sa fructifici toate informațiile care le auzi , eu personal precizez felul în care abordează subiectele și le explica cu lux de amănunte, oamenii ăștia se chinuie câtuși de puțin sa facă astfel de conținuturi, dacă consideri ca nu merita sa îți oferi 30 min din timpul tău pentru a viziona cauta alt canal și poate ai sa găsești informațiile care ti le spun și băieții de aici dar nu la fel de explicite!
@dorinchelcea32413 жыл бұрын
@Octavian Gheorghe Est tipul care vrea tot si imediat...Aici ne-am obisnuit,ca-ntro familie---un salut mai intins,o vorba-doua despre sanatate,mai facem doua-trei "curbe" de curtenie (ca la un motor,nu-i dai sprit tare din prima,ci o lasi sa se incalzeasca),dupa astea intram la subiect cu toata forta si la sfarsit,de fiecare data avem parte de...satisfactie totala. :--))) Doua-trei cuvinte iar de bun ramas si s-a terminat.Asta numesti tu "lalait aiurea"?Fi serios.Poate nu te-ai obisnuit cu acest stil inca,dar te asigur,este un deliciu sa astepti si sa primesti de fiecare data informatii pretioase,prezentate cu multa ingeniozitate,pasiune si perseverenta.Acesta este Atelierul de Detailing...Bun venit... :--))
@l-cd3 жыл бұрын
@@arctican7483 eu cred ca e mai bine cu ambele, forta se distribuie uniform.
@arctican74833 жыл бұрын
@@l-cd asa ma gandeam si eu, dar nu sunt sigur. multumesc pt raspuns
@ion-danielpopa20253 жыл бұрын
Capitole 01 6:37 selectarea accidentala a marșarierului atunci când te deplasezi încet spre înainte; 02 9:29 mersul în pantă pe liber; 03 12:04 să mergi cu rezervorul aproape gol; 04 14:17 odihnirea piciorului stâng pe ambreiaj; 05 16:04 frânarea excesivă; 06 18:06 presiunea incorectă a anvelopelor; 07 19:35 trecerea rapidă peste obstracole/bumpere; 08 20:21 nerespectarea intervalului de revizii; 09 21:53 imobilizarea mașinii pe intervale mari de timp; 10 23:18 drumurile scurte. Explicatii si detalii, in video.
@Maghiaru923 жыл бұрын
Comentul ăsta l-am căutat. Mersi foarte mult
@claudiufilip5942 жыл бұрын
Mulțumesc
@watch3r12 жыл бұрын
O mica observatie, termenul corect e "marsarier". De la "marche arriere" din franceza.
@nicusteliandascalescu17062 жыл бұрын
Ați putea să adăugați și odihnirea mâinii pe schimbătorul de viteze. La fel dăunează timoneriei. La fel nefolosirea frânei de motor pe pantele lungi. Neutilizarea plajei complete de turație a motorului. Mult succes in continuare! Apreciez videoclipurile dvs.
@anonimoboy11 ай бұрын
marsarier
@danieldaniel93483 жыл бұрын
Omul super bine informat si are o dictie impecabilă !
@dorinchelcea32413 жыл бұрын
Ai primit al 70-lea like,pentru acest adevar... :--))
@tiberiuspirea66452 жыл бұрын
Suzuki 1,9 diesel
@tartarugaveloce65592 жыл бұрын
@@adrianciobotaru9595, gâfîiți din cauza efortului, sau de ce ?
@paulmarin88113 жыл бұрын
Daca toti profesorii si invatatorii ar avea talentul lui Vlad , mult mai multi copii s-ar duce cu drag la scoala . Felicitari !
@Craioveanuitalian2 жыл бұрын
Tu ai putea să fii deștept, dar nu vrei. Nu e supărare, cineva trebuie s-o facă și pe asta. Vezi și statistica referitor la câți bărbați se uită la videoclipuri de mecanică și câte femei se uită la acest subiect! E vorba de interes, dar nu prea ai auzit de el. La fel e și la școală. 😉
@paulmarin88112 жыл бұрын
@@Craioveanuitalian , tu ai inteles ceea ce ai citit ?!?!?! Hai sa-ti taduc , dar sigur vei gasi o replica taioasa , pentru ca cei de genul tau sunt specialisti in asa ceva . Vlad are vocatie de dascal . Stie sa se faca inteles , mentinandu-ti interesul treaz pe tot parcursul expunerii subiectului , atat datorita vocabularului , cat si informatiei de care dispune . In afara de vocabular si informatie bine documentata , mai are si acel ceva pe care nu-l au toti profesorii . Dispune de chemare spre pedagogie . Are talentul de a se face inteles de majoritate intr-un mod placut , calm . De aceea cred ca mai multi copii s-ar duce cu drag la scoala daca ar fi toti profesorii si invatatorii asa cum e el . Nu are nicio legatura cu domeniul de interes , sau cu sexul privitorului .Vezi , ma numar printre cei carora le lipseste aceasta chemare , deoarece tu nu m-ai inteles . Legat de statistici : vezi ca o statistica nu poate fi "referitor" , la fel cum femeia nu poate fi "nestiutor". Hai , baga-te repede si editeaza critica pe care mi-ai adresat-o !
@iordachemihail94003 жыл бұрын
Felicitariii!!!! Singuri din Ro care spun lucrurile pe fata si nu promovează ,ascund defectele mașinilor ! Mult succes !
@luciansiclovan71233 жыл бұрын
Iordache Mihail asta este doar părerea ta!
@andreipablo50503 жыл бұрын
recomand tuturor incepatorilor sa asculte ce spune baiatul acesta!
@serjef3 жыл бұрын
Si nu numai incepatorilor. Sunt foarte multi "profesionisti" care incalca o parte din regulile de mai sus
@mihaiilisei39712 жыл бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣
@SuperJunkie133 жыл бұрын
Foarte pertinente vorbele lui Vlad, maxime felicitări!
@Dulap2833 жыл бұрын
In mare parte am aplicat cam tot ce ai spus despre cum sa folosim o masina si am constatat ca dupa 12 ani de exploatare a unei masini am avut numai de castigat . Te felicit pentru toate recomandarile date .
@vladdutz203 жыл бұрын
Mulțumesc, uite eu nu le.am aplicat pe opel si s.a degradat masina
@baciucristian35354 ай бұрын
Puff😮
@aleximd92443 жыл бұрын
Bravo baieti! Dupa 31 ani de condus conduc ca si tine , mi-au trecut apucaturile. Si acum iubesc sa conduc . Ar trebui facut curs ptr scoala de soferi sa invete bolovanii!!
@vladdutz203 жыл бұрын
Am uitat sa mai zic si de rotitul volanului pe loc la parcari si mai ales forțarea casetei hidraulice pana in capete
@rodicatudorache30713 жыл бұрын
Corect tine tot de logica vieții vezi ARO de pe vremuri care nu avea servo!
@mirceamutu3 жыл бұрын
Si condusul cu mana pe schimbator!
@rodicatudorache30713 жыл бұрын
@@mirceamutu da se cred șmecherii condusului dar la o situație critica nu mai știu de unde sa- și adune minunile!
@radudunarentu41243 жыл бұрын
Cred ca puteai sa menționezi pentru mașinile diesel cu egr (mai ales bmw-urile vechi care sunt predispuse la probleme cu egr si le vezi peste tot pe strada) care merg ft mult prin oraș faptul ca se aduna calamina mergând la turații joase si ar trebui scoasa masina o data pe săptămână la tăvăleala.
@mariusvr-g9j3 жыл бұрын
@@Radule39 acei colegi nu o sa înțeleagă câte lucruri sunt forțate in acel moment până nu ii pui să conducă un camion vechi fără servo. Așa am înțeles și eu când am avut șansa să mut un camion foarte vechi de armată,dacă ești nemâncat te ia cu tremurături la volan 😂.
@irinelcalinciuc19073 жыл бұрын
Salutare, imi place sa-l ascult pe Vlad vorbind! Felul in care se exprima si tonul vocii, dau, o stare de relax :)
@gabrielantoniea9913 Жыл бұрын
Adevarat
@eblogAUTO3 жыл бұрын
Mulțumim de aprecieri, băieți. 🔥🔥🔥 Faceți o treabă foarte bună!
@jasonj33503 жыл бұрын
Sincer va spun ca urmaresc cu mare interes si @eblogAUTO.ro si @Atelierul de Detailing. Sunteti exceptionali cu totii in opinia mea pentru calitatea continutului. Asfalt uscat sa avem!
@antonioadolfo52853 жыл бұрын
Felicitări și vouă!
@iondanielilie52753 жыл бұрын
Salut! As mai adauga urmatoarele: a se evita oprirea imediata a motorului dupa un drum lung si solicitant, cu turatii mari. Sunt componente inca in miscare precum turbina care au nevoie de ungere/racire si odata cu oprirea motorului, oprim si ungerea. - A se evita tinerea mainii pe schimbatorul de viteze atunci cand nu este nevoie...se introduc vibratii si presiuni inutile in sistem. Faina prezentarea! Mult succes in continuare!
@sylent.g3 жыл бұрын
Foarte bine punctat. Asta chiar salveaza fiabilitatea si mai ales buzunarul.
@gabrielantoniea9913 Жыл бұрын
Adevarat
@rubendamian8636 Жыл бұрын
Tare faza cu mana pe schimbator. Mor 😂😂😂😂
@gheorghepretenaru294510 ай бұрын
asta cu turbina e bine de stiut cand oprim prin parcarile autostrazii
@mihaela61062 ай бұрын
Mulțumesc. tare mult pt video, recunosc că am făcut vreo 2 greșeli din cele menționate de tine. Mă gândesc că ne este util și un video actualizat pentru mașinile hibride și electrice., de după 2023. Suntem norocoși că ne împărtășești toată aceasta cunoaștere tehnica, care până la urmă ne și educa in folosirea eficienta a mașinilor noastre.
@decebalusmalus89913 жыл бұрын
Sunteți singurii care faceți educatie automobilistică! Aici faceti diferența față de restul emisiunilor/ videourilor de acest gen.Practic vorbiti pe înțelesul tuturor , fiindca nu toata lumea are habar de aceste lucruri de care vorbiti! Multi îsi cumpără/conduc autoturisme dar habar nu au de marca/ brandul respectiv sau despre cum funcționează , întreține respectivul auto! Bravo!!!!
@VladCiubuc3 жыл бұрын
O placere sa va ascult domnilor. Un moderator care stie sa isi lase invitatul sa se desfasoare fara sa-l intrerupa la fiecare doua fraze si un specialist, care desi sustine ca nu are studii acreditate in domeniu, are cunostinte mult mai vaste decat majoritatea inginerilor din industria auto. Foarte buna calitatea audio-video si un mare plus pentru talentul narativ. 👏
@gabrielionut80363 жыл бұрын
@Vlad Micsunescu cred ca ai uitat ceva foarte foarte important, racirea turbinei dupa un drum, eu unul cand pornesc masina o las 30 secunde vara, 1 minut iarna pana plec, iar cand ajung la destinatie, o las 1 minut. Daca drumul a fost cu serpentine sau am condus mai agresiv , o las si 3 4 pana la 5 minute pentru a raci turbina prin ungere. Sper ca informatia pe care o am si o practiv sa nu fie eronata. In rest. Keep the good work!!
@florin-iuliancalin91113 жыл бұрын
Asta e unul dintre aspectele pe care le respectam și eu, încă o mai fac. Dar ce sa vezi. Ford Focus 2019 i-am schimbat turbina pe garanție la 85.000 km.
@adrigv3 жыл бұрын
Confirm, si in manualul masinii mele scrie ca trebuie lasata la ralanti cam 30s inainte sa opresti motorul. Insa nu-s de acord cu minutul inainte de plecare, incerc sa las cat mai putin timp masina la ralanti cu motorul rece, ideea e sa incalzesti uleiul cat mai repede. A spus-o si Vlad, merg cu max 2500 rotatii/min vreo 5 minute si abia apoi incep sa o calc. De altfel, masina mea are un buton care urca ralanti-ul la rece la vreo 1200 ture, ca sa se incalzeasca mai repede.
@florincfc92273 жыл бұрын
Cine te-a învățat prostia cu lasatul la relanti să se răcească? Crezi k daca era valabilă " uita" vlad sa o zică?
@tudorsor913 жыл бұрын
Treaba cu așteptatul la final de drum e cu dus și întors: pe deoparte faci asta că să permiți piesolor în mișcare să își reducă rezonanța/vibrația și să se obișnuiască cu noua stare de efort care urmează adică 0, o mai faci și pentru a permite ungerea și dacă se mai poate spune răcirea lor dar aici intervine partea negativă, nemaifiind în mers, uleiul se răcește mai greu fiindcă nu mai e fluxul de aer care face asta fiindcă ești oprit. Eu cred că după un drum lung(de minim 300km), înainte de a opri motorul, ar trebui făcută o tură de vreo 20-30 de minute la regim de turații mediu spre mic pentru a permite răcirea uleiului și pentru a pregăti, cum am spus mai sus, uleiul și piesele pentru oprire. Stresul cel mai mare pentru un motor sunt aprinderea și oprirea, fiindcă după fazele astea urmează un șoc termic pentru piese și ulei
@dacomaniac3 жыл бұрын
Turbina lucreaza la 19000 ture motorul la maxim 4000.uleiul care unge motorul unge si turbina.daca opresti brusc fara sa lasi motorul la relanti uleiul din turbina va arde degrada uleiul din motor.daca lasati motorul sa finctioneze o scurta perioada amestecul uleiului sa va face mai lin si vei proteja turbina
@deprintraficadunate53253 жыл бұрын
Curata educatie auto! :)
@SirWyx16043 жыл бұрын
Asa dicție și cunoștințe și mai ales prezentare pt un om normal n-am întâlnit la nimeni. Mult succes în continuare cu aceste vloguri/prezentări, toată stima. Va mulțumesc pt tot.
@dark-boy4motion913 жыл бұрын
Mersul pe distanțe scurte e cel mai dăunător la motoarele Diesel și bineînțeles și cele pe benzină suferă😉😁 Mulțumim Vlad!❤🙏
@geographu3 жыл бұрын
tuturor le recomand masini pe bezina sau hibride daca circula preponderent urban..asa cum o fac si eu (90% urban 10% extraurban), dar multi nu vor sa inteleaga si tot aleg masini diesel pt mers in oras si apoi se plang ca li s-a infundat DPF-ul sau injectoarele
@dark-boy4motion913 жыл бұрын
@@geographu Sunt total de acord cu tine⭐Eu de exemplu fac 50.000km pe an la mine rentează un Diesel fac 150km pe zi în afara orașului⭐De vină sunt șoferii că nu știu să le exploateze corect🙈Și după se plâng că sunt stricăcioase⭐Un motor Diesel dacă e exploatat corect faci minim 500.000km fără probleme majore.
@geographu3 жыл бұрын
@@dark-boy4motion91 corect! asa cum in cazul meu benzinarul este recomandat dat fiind ca fac maxim 15000km/an si aia facuti in oras! mi-as fi batut joc de un diesel de as fi avut si as fi stat numai prin service-uri cu el..
@dark-boy4motion913 жыл бұрын
@@geographu Problema e că nu toată lumea gândește ca tine🤭😉Toți își cumpără Diesel pentru consum⭐Dar nu o să consume în oraș puțin niciodată mai ales iarna când e foarte frig și mergi pe distanțe scurte nu apucă să se încălzească asta nu înțeleg oamenii..Ba dimpotrivă consumă mai mult si ca un benzinar⭐El e făcut să consume puțin pe distanțe lungi și foarte lungi🤠Te salut și drumuri bune🤝
@geographu3 жыл бұрын
@@dark-boy4motion91 tell me about? mereu am discutii aprinse cu colegii de birou pe tema asta..nu am cum sa le scot din cap fixatia cu grupul VAG si musai TDI! ce daca acel Passat pe care vrea sa si-l cumpere are 240 000km (350 000 reali) atata timp cat arata bine..la interior! :| Passat din 2009 da? ce daca le spui ca acea motorizare e cu probleme sau ca acele modele au avut diverse probleme cu turbinele (Laguna2 de ex) ..ei tot pe a lor o tin! ma bucur totusi ca au inceput romanii sa inteleaga ca mai exista si alte masini decat VAG-Bmw..vad japoneze pe sosele din ce in ce mai des..asta e un lucru bun, suntem in directia cea buna! mai raman conservatorii de convins si va fi bine! :)
@madalin96873 жыл бұрын
Ani de viața, băieți! Vreau sa specific, paralel fata de content, o chestiune care face si ea parte din subiectul fiabilitatii unui mecanism, masina fiind de asemenea un lucru mecanic. Inteleg, ca Vlad de altfel, că toate mașinile ating un anumit grad de fiabilitate, fiind el mai mic sau mai mare, ( rezistenta provenita din ingineria gen Honda ), că acest grad de fiabilitate este direct influentat din primul moment al exploatarii autovehicului de catre sofer. Dar ce nu inteleg majoritatea dintre soferi, este faptul ca fiabilitatea se masoara in majoritatea cazurilor, daca nu in toate, de la 0 la 100.000 km sau 5 ani. Adica cam atat timp cat isi asuma si producatorul aceasta fiabilitate. Pe cand la noi, desi se mai cumpara si de pe piata masinilor noi, majoritatea autoturismelor din parcul auto al Romaniei sunt cumparate de pe piata second hand a Europei. De la 200.000 de km in sus despre ce fiabilitate sa mai vorbim, cand oamenii nu au habar care e rolul amortizorului de exemplu si ca la 60.000 de km ar cam fi cazul sa fie schimbat, cand bujiile incandescente intepenesc in chiuloasa si nu sunt verificate pana in momentul in care nu mai porneste masina etc. In concluzie, soferi, mentenanta preventiva alaturi de condusul specific fiecarui tip de motorizare prelungeste viata masinii.
@vladdutz203 жыл бұрын
Dupa 200.000km când cumperi o masina cumperi defapt mentenanta facuta de foștii proprietari
@madalin96873 жыл бұрын
Absolut! Mentenanta ce difera de la un propietar la altul
@MrBau0073 жыл бұрын
@@vladdutz20 dacă o au. Se bagă la vânzare de multe ori, în târguri și alte locuri cărți de service făcute pe capotă 🙄 Mulți nu știu și uite așa cumpără niște "roabe" , nu o mașină întreținută 🤔
@CosminRotaru2 жыл бұрын
M-am temut că o să sari de problema cu drumurile scurte, dar ai pus-o pe primul loc. Total de acord!
@Atlantic18813 жыл бұрын
Super om ! Sa nu renunti nici-o data la pasiunile tale. Poate invata si ,,ale pierde" vara ceva de la tine , nu doar sa viseze la bunuri pe care nu stiu sa le exploateze.
@costicosti81433 жыл бұрын
MASTER ACADEMY AUTO pe intelesul tuturor!!! Felicitari!!! As mai adauga un lucru care ar dauna masinilor! Imprumutatul masiniii prietenilor....!!!
@guntherbereng14633 жыл бұрын
Omul asta este o adevarata enciclopedie, e o placere sa stai sa-l asculti, vb pe intelesul oricui. Toate cele spuse de el le stiu si le urmaresc cu strictete, asta incerc sa explic si eu la unu/altu dar de multe ori oamenii nici nu vor sa asculte/ sa invete.
@432vova3 жыл бұрын
6:30 cine vrea sa evita introducere plictisitoare
@Adrian8-q1m3 жыл бұрын
respect
@emiliacob72823 жыл бұрын
Bravo
@CarlJohnson-bk7vk3 жыл бұрын
Mulțumesc respect !
@petronelliviu35502 ай бұрын
Mie îmi place cum începe și termină Cosmin frazele: ăăăă....ăăăă 😂😂😂
@qqmihai3 жыл бұрын
Mi-a plăcut treaba cu harul, adevărul ca e ai prezentat greșelile în exploatare de parca ți s-au confesat mașinile! Bravo!
@flaviuseduardbrutaru92993 жыл бұрын
Foarte multe obiceiuri proaste din cele enumerate de catre tine tin de acele zile de scoala de soferi, am invatat atat de multe de la instructorul meu de nu imi vine sa cred, am inceput sa imi dau seama de asta deabia dupa ani si ani cand am vazut greseli facute de altii, greseli care lor li se pareau ceva normal. Am avut un super instructor si ma bucur pentru asta ca era un om care facea acea meserie cu o adevarata placere. M-a invatat si mecanica si ce e ala un ambreiaj si de ce nu e bine sa ti piciorul pe el, caci asa intelegi cand ti se explica si de ce nu e bine sa faci asta !!!
@bogdanbodeaga Жыл бұрын
Felicitari Dnlui Vlad pntru prezentare si subiectul universal valabil al posesorilor de masini.
@radudunarentu41243 жыл бұрын
Foarte fain episodul. Ca idee puteti sa faceți unul legat de protejare exteriorului/interiorului, aici cred ca Cosmin poate ne povestească mai multe. Hidratarea scaunelor de piele, volanului si tapițeriei, curățarea lor, scoaterea gainatului de pasari de pe caroserie si mai ales de pe cauciuc, spălarea mașinii, etc.
@snouflejkk-95703 жыл бұрын
Eu vopsisem masina din cauza unor incidente neplacute ( am frecat-o de bloc cu spatele + m-a facut unu cu o duba sandwich, cand m-a lovit din spate ). Dupa vopsire i-am dat un strat de ceramic coating, luat la kit intreg de pe net. Nu am avut treaba cu jegul, praf, noroi, sare, orice altceva. Toata murdaria de pe ea se rezolva cu 1 fisa la self-service si o uscam pe drum. Ce am luat eu a tinut undeva la 1 an si cateva luni.. am vrut sa-i fac iar, dar au aparut niste zgarieturi carora nu le stiu povestea si mai aman putin.
@asfets3 жыл бұрын
Profesoru' Vlad e de departe cel mai tare review-er auto dintre toti cei pe care i-am vizionat pe youtube pana acum (si cred ca si pe viitor nu va avea egal mult timp de-acum incolo, intern si international). Documentare, prezentare si bun simt la cel mai inalt nivel.
@florinlepadatu56483 жыл бұрын
Toate chestiile astea eu le-am invatat de la instructor la scoala de soferi...cu multi ani in urma... Foarte bine ca le-ati adus in discutie acum pt ca se pare ca multi le aud pt prima data! Felicitari
@CristiAMC843 жыл бұрын
Mda.. nemaipomenit de util, cei care ascultă aceste materiale ar trebui să pună în practică ceea ce aud aici și automat mașina are parte mai mult decât stage 1. Că un pasionat de mașini am și simțit, am și înțeles perfect ceea ce ați prezentat. Practic voi sunteți una cu mașinile, mașina reprezintă un organ adăugat artificial ce face parte din corpul uman. Felicitări pentru munca depusă în crearea acestor continuturi. 🚙🚗🛢️🛠️🧰
@liviuneagu28893 жыл бұрын
Vlad, și la Opel, z17dtr nu are pompa în rezervor. Super content. Astea sunt pentru toți începătorii și nu numai. LE: ar mai fi o greșeală de adăugat, și aici cred ca merita un podcast bine de aprofundat și anume alegerea greșită a motorizarii(benzina sau motorina) în funcție de timp sau km folosit.
@mariusalbu25972 жыл бұрын
Il apreciez foarte mult pe domnul Vlad Micsunescu, are un talent extraordinar in a prezenta detalii tehnice despre autovehicule iar sfaturile dansului sunt foarte utile.
@danielbarb44763 жыл бұрын
Vlad e tehnic și la comparații😜e destul de bine de înțeles și vă urmăresc cu atenție informațiile . Iarna un incalzitor de ulei pornit cu două ore inainte de plecare te scapă de acea uzură la rece dar presupune o priză de 220 V în apropiere... Mult noroc domnilor!
@catalincristinvultur77113 жыл бұрын
Foarte frumos si util ceea ce spui. Stiam de chestiile astra de mult, nu stiu de unde, probabil ca am auzit candva. Mi se pare un respect pt banii nostri si viata masinii sa fie respectate toate astea. Era un chin cand locuiam in Germania intr-o zona muntoasa, unde era interzis sa stai cu motorul pornit chiar si 2,3 minute inainte de a pleca (am fost reclamat de vecini ca poluez) si pe urma doar urcari extrem de abrupte. Mi se parea efectiv o bataie de jos la adresa masinii si nu as cumpara masini din zona aceea, vazand conditiile de acolo. E vorba de muntii Padurea Neagra. Am testat si eu chestia cu joja, constant si niciun gram de ulei pierdut. Apreciez mult de tot ceea ce faci/ faceti cu intreaga echipa. Tineti-o tot asa. Mi se pare ca personifici masinile, asta arata o pasiune enorma pt masini..... Wow. Foarte tare.
@eugentrofin94883 жыл бұрын
MULT RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE PENTRU TOT CEEA CE FACEȚI PENTRU NOI! SUNTEȚI O ECHIPĂ ADEVĂRATĂ! 👍👍👍
@A14Maris3 жыл бұрын
Chiar ca are harul de a prezenta lucurile foarte bine. La descrierea unor lucruri, cuvintele lui se transformau in imagini. Foartre tare Vlad.
@dand19663 жыл бұрын
printre cei mai buni din Romania! keep it up
@emy25692 жыл бұрын
Ce sa mai zic, o placere sa l asculți pe omul asta, țin cont de tot ce spune și mașina merge impecabil.
@GRD-edu2 жыл бұрын
Bravo domnilor. Cum te nu v-am găsit mai devreme pe KZbin? Mult succes in continuare.
@RaduMichael2 жыл бұрын
Pana azi eram CONVINS ca Vlad e inginer auto. Wtf? Are cunoștințe impresionante. Eu, ca un car guy, ma simt complet neștiutor fața de el. Excepție face video de față, lucrurile astea le știam. Felicitări!
@gigibunescu54542 жыл бұрын
Toată stima..asta se întâmplă când ESTI informat educat sigur pe sine...succes
@cezarmadaras87073 жыл бұрын
Și ar mai fi.. așteptăm cu interes episodul 2,3 etc :)
@mariomm50611 ай бұрын
Excelente sfaturi, mulțumim pentru calitatea video-ului. Faceți videoclipuri similare mai des, mult mai mult.
@NicusorBran-ys8ze Жыл бұрын
Frumoasă prezentare și educativă. Respect multe lucruri pe care le-ati enumerat mașinii mele dar prietenii mă tachinează, zic că sunt învechit și mă comport că un bătrânel cu mașina mea dar eu nu-i bag în seamă. Vă salut cu respect!
@valyvaly35923 жыл бұрын
Perfecte explicatiile tale, de adaugat.... condusul cu mana pe schimbator (cutia de viteze), LA masinile automatice care sunt din ce in ce mai dese, niciodata nu puneti parking decat cand masina este complet stationata, la hibride nu lasati mult timp masina in parking cu motorul pornit pt ca nu ancarca bateriile de la motorul electric,mai bine an drive si cu piciorul pe frana...... si mai nou,toate sau aproape toate masinile hibride au pompa de ulei electrica, adica cand se pune contactul uleiul este deja antrenat an tot motorul....asta pt a evita uzura prematura... salutari si dai anainte...
@vladus..3 жыл бұрын
Te felicit Vlad, chiar ai explicat pe înțelesul tuturor! Și câteva din lucrurile explicate aici nu le știam în amănunt! Explici foarte de bine !
@vladdutz203 жыл бұрын
Mulțumesc, stiu ca e mai lung video dar am zis sa si explic
@ByZar19903 жыл бұрын
Cred ca fiecare are nisa lui, cineva e pe prezentare cinematica, cineva e pe prezentare tehnica foarte detaliata cum face Vlad. Eu zic sa continuati asa ca faceti treaba buna
@dreamweaversan3 жыл бұрын
Foarte bine punctat, si eu incerc sa respect majoritatea punctelor expuse. Ca de obicei dom' Profesor a explicat excelent!
@vladdutz203 жыл бұрын
Thank you 😁
@danielpascu35 Жыл бұрын
Superbă prezentare multe lucruri de schimbat. Mulțumesc.
@raduapati90133 жыл бұрын
Multă baftă vă doresc! Îmi sunteți tare dragi!
@banitome Жыл бұрын
Felicitari pentru clip. Acum mi-a venit masina si aceste sfaturi imi sunt utile. Astept si alte update-uri. O zi faina!
@PatrickBDD Жыл бұрын
Ne-ati plictisit groaznic pana ati inceput sa vorbiti despre ce trebuie. Sunteti buni de ascultat inainte de somn👍
@tibidragos88203 жыл бұрын
Multa stima, si multumiri pentru aceste detalii tehnice, deosebit de utile. Eu , personal, am o vorba sau “gluma “ , pentru cei ce o pot intelege. # “O masina are un motor care are 142 cai ( cifrele pot varia ....) + plus MAGARUL de la Volan.......... deci in TOTAL = 143 CAI putere “ # Totdeauna am considerat “MAGARUL” DE la volan ...... : cel mai important factor, indifferent de ce se afla sub capota sau ce frane are, etc............. Folosesc aceasta gluma de prin anul 1992 , cand am avut prima mea masina. DACIA sa numit.......... ohfffffff
@mircionix3 жыл бұрын
Felicitări, și eu va mulțumesc pentru scoaterea în evidenta acestor greșeli și bine punctate ...sper sa avem șoferi mai buni de acum .... eu sincer ma bucur ca doar doua greșeli le făceam și eu...adică odihnita piciorului pe ambreiaj prost este ca te obișnuiești cu ticul acesta și nu îți mai dai seama deși știi ca nu este bine sa stai cu piciorul pe ambreiaj...și a doua dar foarte rar cu bagatul în marșarier fără a fi oprit definitiv pe loc. Multa bafta în continuare.
@sabinmorega32103 жыл бұрын
Va respect ca nu lucrati cu clickbait! Va respect ca am avut ocazia sa va cunosc si sa filmam un jimny cu majorat cum spune Mihai 😁 Va respect pt autenticitate si originalitate ! Oltenia e fruntea! Va recomand si va urmaresc cu drag ! Ca o mica paranteza , Vlad nu toti sunt ingineri si nu toti au cunostinte mecanice ,tehnice , etc...auto , te rog sa vb mai pe romaneste ! Stima 👍
@Remus_Mario3 жыл бұрын
Extrem de util. 👏👏👏. La faza cu odihnitul piciorului pe ambreiaj aș adăuga și statul la semafor, motorul băgat în 1 viteză și cu ambreiajul la podea. Foarte multe personane fac asta și este extrem de dăunător. ✌️✌️
@sorinconstantin11603 жыл бұрын
Mi-aduc aminte ca acum aproape 30 de ani instructorul auto imi spunea sa stau cu masina in viteza si cu ambreiajul apasat pentru ca numai asa puteai lua "traseul" la examen. Explicatia era ca masina trebuie sa fie in orice moment manevrabila si apta sa beneficieze de tractiune in caz de nevoie. Daca te vedea politistul examinator ca o scoti pe liber la semafor puteai sa vii si alta data sa mai dai traseul. Adica facea parte din suita completa de sfaturi: mainile pe volan la ora 10 si 14, nu te uiti la pasager cand iti vorbeste in timpul mersului etc...
@Remus_Mario3 жыл бұрын
@@sorinconstantin1160 salut Da, și eu îmi amintesc de asta. Dar sincer, de către ori ai avut nevoie de acel sfat? Eu niciodată. ✌️✌️
@adriandinu7776Ай бұрын
Salutare Vlad si spor. Hibridul este cel mai bun pe distante scurte și temperaturi negative, Cu ulei cu frecare redusa subțire. 0w20 ,0w16 ,0w8
@TudoracheIonel2 жыл бұрын
22:17 - Total deacord, îi vor păcănii 10 secunde toți tacheții - compensatorii hidraulici. Un video Super
@Mihai.H.3 жыл бұрын
Nu inteleg de ce ai da dislike la acest material! Multumim Vlad pentru acest material!
@vladdutz203 жыл бұрын
Poate unii il considera prea lung si de aceea
@Cucurigu8133 жыл бұрын
Sint f curios ce pregatire are Vlad. Pt ca este superb in tot ceea ce face, incepind cu acordeonul, trecind la prezentarea masinii cu tot cu istoria brand ului si terminimd cu datele tehnice ale masinii. E Incredibil cite stie despre motorizare si tipuri de motoare. Socant este ce bine pronunta in English and German cuvintele. Nu mai vorbesc de prezenta scenica, logica si usurintza care ii ies cuvintele pe gura. etcAsa ca, ce a studiat Vlad? Istorie, filologie, actorie, inginerie auto, conservatorul? Este f tare. Jos palaria
Sfaturi bune domnule profesor dar sa vedem câți elevi au învățat ceva ...Respect maxim ....
@valentinstefan44943 жыл бұрын
Felicitări!!! Foarte bune observațiile! Cel mai tare content! Vreau să mă laud și eu că știam toate lucrurile astea și le aplic de ani buni. Și pe această cale le mulțumesc mult de tot celor care m-au sfătuit cum trebuie.
@LeonardAdrian1233 жыл бұрын
Salutări! Cosmin,ai o voce foarte plăcută! Câteva cursuri de dicție sunt bine venite pentru fiecare dintre noi! Succes în continuare!
@meseriasu3233 жыл бұрын
Oare fac bine ? Eu cand pornesc , chear daca este pe liber , apas ambeiajul , apoi dupa ce a pornit il eliberez , parca nu mai solicit asa tare masina la pornire . Foarte util video mai ales pt femei si incepatori . A fost o placere sa te ascult !
@danielniculae11223 жыл бұрын
Bună seara! Mulțumesc mult domnului Vlad pentru răspunsul prompt la o întrebare pe care i-am adresat-o pe messenger. Este super tare ce faceți aici. Succes în continuare!
@Razvan-Biter Жыл бұрын
Foarte bun materialul! Dintre toate greselile enumerate, o fac des pe cea cu turatia mai mare de 2500 cand plec de pe loc.
@ion58343 жыл бұрын
nenea Vlad, am devenit dependent de clipurile tale, e pacat sa risipesti talentul asta, incearca la PRO TV.....ne adunam toti fanii si propunem la o televiziune mare, trebuie facut ceva deoarece ai un stil de a prezenta care te magnetizeaza.......
@s.stefan62573 жыл бұрын
Va rog eu, nu mai vorbiti unul peste altul :))). In rest, super videoclipul, au ajutat mult informatiile!
@olteniatkd2 жыл бұрын
Foarte placut sa-l vad pe Vlad apreciat oficial de voi pt treaba pe care o face. Bravo!
@golf1diesel3 жыл бұрын
Bravo,Vlad. Îmi dai speranță pentru România. Majoritatea oamenilor nu respectă lucrurile astea. Mai trebuia menționat, de folosit mereu un ulei ce respecta normele(sau superior acestora) recomandate de producător,de calitate cat mai bună. Uleiul este viața motorului.
@nicucojocea42783 жыл бұрын
Bravo bai băiatule! Felicitări! m-ai ținut captivat ca un film bun
@claudiuroman24753 жыл бұрын
Super tare clipul. Nu-mi vine sa cred ca am stat sa ma uit pana la capat. 🍻
@mirceamutu3 жыл бұрын
Excelent episod ! La cat mai multe din acest ciclu ! Ai si ce invata! Mult succes in continuare!
@adrianbalus7062 жыл бұрын
De folos tuturor conducătorilor auto ..șoferi de peste 20 ani vechime...multumesc
@rebegeasebi83233 жыл бұрын
felicitari pentru ambii realizatori. ca intotdeauna f interesant si mai ales util.
@alexandruoprisa3782 жыл бұрын
Foarte bun materialul. Pe aceeasi tema un profesor de mecanica spunea ca uzura unui motor termic, pornit la o temperatura a mediului de -10 grade Celsius, este echivalenta cu uzura rezultata din parcurgerea a 5000 de km in conditii optime (temperatura lichid de racire si ulei la valorile normale de utilizarea)
@gabrielantoniea9913 Жыл бұрын
Super ,totul adevarat.prezentare cu har,MULTUMIM
@sorinel40143 жыл бұрын
Baieti felicitarii! Un lucru as dori sa adaug, foarte multi gresesc in alegerea uleiului de motor! Nu tin cont de specificatile(uleiului ACEA SI ETC...) recomandate de producator si baga ulei dupa ureche sau nustiu ce mecanic ii spune "bagai Castrol ca e cel mai bun" :)):)) si nu tin cont deloc de specificatiele recomandate
@sgtbreacher93903 жыл бұрын
Treapta racheta :)) 11/10 Weekend placut ! Si multa bafta ! :)
@giuistefanjr723 жыл бұрын
Foarte bun topicul! As adauga calitatea combustibilului folosit, a pieselor de mentenanta,evitarea pieselor din dezmembrari pe cat posibil la componente importante (turbo ambreiaj, placute discuri etc).
@gioniparaschiv84173 жыл бұрын
Salut ! Ma declar vinovat la cea mai grava greseala ( las motorul pornit 5-7 min inainte sa plec) , dar prefer sa uzez motorul decat sa-mi periclitez linistea alaturi de sotie! :))...si multumim pentru munca pe care o faceti
@vladdutz203 жыл бұрын
Evident, exista tot timpul o balanta ce trebuie respectata 😁😁
@benandrei71302 жыл бұрын
Esti un geniu prietene!. Le visezi! Se vede ca sti!nu citesti povesti de pe hartie, ci le ai deja in cap. Bravo te apreciez si te ascult cu mare atentie si apreciere. Daca ti se pare interesant si esti in tema, posteaza si explica si despre bmw e46 318i 143cp valvetronic. Este un motor mai complex si nu sunt specialisti in tara pt acest motor. Daca poti sa explici multe chestii si despre acest motor ar fi super. Oricum esti robust in cunostinte. Sunt abonat .
@dragosdanielpoalelungi94903 жыл бұрын
Ești foarte bun și foarte pregătit in ceea ce faci!👍
@vladdutz203 жыл бұрын
Mulțumesc, pasiune, pregatire dpdv profesionala oficial nu am, dar pun suflet in treaba asta
@Missony743 жыл бұрын
Perfect - niciodata nu am pornit de pe loc direct dupa cheie, doar dupa ce a scazut turatia si motorul mergea lin, ce-i drept 1 minut jumate, 2 minute maxim, doar iarna porneam la 3 minute. Si cu benzina in rezervor la fel cam la un sfert din rezervor fac plinul. Merci de ponturi - sunt citeva pe care le practic totusi - dar o sa ma "lepad" de ele.
@imsm461aro33 жыл бұрын
Vlad, esti minunat. Foarte, foarte bine pregatit! Felicitari🤗🙏
@vladdutz203 жыл бұрын
Mulțumim, si voi ca ne urmăriți
@imsm461aro33 жыл бұрын
@@vladdutz20 Cu mare bucurie va urmaresc din Suedia.🤗🙏
@calinlaurentiu78863 жыл бұрын
O "poezie" sa-l asculti pe Vlad! :) Daca imi permiti sa mai adaug una pentru diesel: asteptarea macar 30 de secunde la relanti (stiu ca ideal este 1 minut-1 min si jumatate), inainte sa opresti motorul, dupa ce i-ai dat "talpa". Sincer sa fiu eu astept atat si inainte sa plec la drum, chiar daca merg in oras schimband la 2800-3000-3200 rpm si mergand constant cu 2000-2200-2400 rpm. Si ar mai fi un subiect interesant de dezbatut: cica e recomandat ca unele motoare diesel sa mearga cu motorina mai ieftina, de 95 sau ceva de genul, pentru ca e mai "sanatos" pentru motor (de ex. 1,6 TDCI 2004-2012 parca). Nu stiu explicatia stiintifica si pentru "muritorii" de rand. Asa mi-au recomandat altii, asa asa fac. Poate ne ajuti tu cu detalii. Drmuri bune! :)
@rider88553 жыл бұрын
Mare respect pentru Vlad, foarte bine informat. 👍
@GD-ev7ji3 жыл бұрын
Vlad, la asta cu sorbul ai gresit. Motorina are o densitate mai mica decat apa, deci orice cantitate de apa se aduna pe fundul rezervorului, la fel ca si alte particule. Sorbul trage de pe fundul rezervorului, indiferent de volumul de motorina. Pentru problema cu condensul, unele masini au un decantor in filtrul de combustibil. Asta cu rezervorul gol e un mit. Oricum, la majoritatea masinilor, cand esti pe 0 tot mai ai 5-7 litri cel putin, suficient cat sa asigure flux constant si racire pompa din rezervor (daca are asa ceva). Singura problema cu mersul pe rosu este ca esti mai predispus la pana prostului. :)
@MrBau0073 жыл бұрын
Oare? Aș zice dacă te ține buzunarul, să testezi ce ai zis și după să ne anunți.😁
@alyn__alyn3 жыл бұрын
Singura problema cu mersul pe roșu este că ai să arzi pompa din rezervor pt că pompa se răcește in lichid având puțin lichid pompa se încălzește...
@GD-ev7ji3 жыл бұрын
@@alyn__alyn nu, pompa din rezervor (la mașinile care au așa ceva) se răcește prin fluxul de combustibil pompat, nu prin faptul că , corpul acesteia este scufundat în lichid. Flux ai mereu, pentru că returul se întoarce în rezervor. Și repet, chiar daca ai 0 afișat în bord, tot exista vreo 5 litri în rezervor care sunt plimbați in acest circuit. Pompa se strica când nu mai are flux constant. De ex. mergi cu 0 pe o porțiune extrem de inclinată, iar sorbul nu mai reușește să capteze combustibil și pot apărea frecări. Ori, de cele mai multe ori, cedează din cauza uzurii datorate vârstei. Dacă era răcire prin scufundare, atunci erau probleme și când mai rămâi cu 1/2 din rezervor și pompa nu mai e in submersiune. Deci, după principiul tău, ca sa nu arzi pompa ar trebui sa ai rezervor full mereu. Și, în final, pompele in-tank nu produc atât de multă căldură, au debit mic la vreo 5 bari.
@alyn__alyn3 жыл бұрын
@@GD-ev7ji pompa in rezervor au toate mașinile începând de la euro 4 in sus și sunt pompe electrice și se încălzesc daca nu sunt acoperite de lichid eu recomand in rezervorul un sfert tot timpul și acum de exemplu uni producători auto au renunțat la filtru de benzina pt că au creat unul in rezervor care numai are nevoie de înlocuire cu recomandarea de a nu rula pe roșu ...
@marianvulpasi24263 жыл бұрын
Foarte bine punctat. Eu singura greșeală pe care o fac e ca ma duc pana la magazin. Dar cea cu lăsatul uleiului sa se încălzească o respectam tot timpul cu un 1.8 T și chear nu avea consum ridicat de ulei.
@vladdutz203 жыл бұрын
Exact, eh oricum motoarele nu sunt asa plăpânde, rezista la abuzuri, e vorba doar de corectarea unor obiceiuri potential nocive
@radualexandrupadure45093 жыл бұрын
Uleiul se incalzeste doar in mers. La ralanti uleiul rece se dilueaza cu comustibil si adio ungere.
@TheYpocrow3 жыл бұрын
Excelente informatiile! Foarte bine ca ati vorbit despre asa ceva,de unele din ele chiar aveam nevoie,cum ar fi cat stai pe loc cu masina cand pornesti si motorul e rece,care par banale dar vitale pentru masina. Si eu sunt posesor si pasionat de Honda,cam vechiuta ce-i drept ,civic ek3,dar sunt foarte multumit ea.Daca mai aveti astfel de informatii similare eu unul sunt numai ochi si urechi. Multumesc pentru efortul pe care il depuneti!
@trafyctz3 жыл бұрын
Bun clip, bravo, explicat impecabil, doxa omu` . Faceti unul despre cutii automate ( obiceiuri care le pot distruge, sfaturi, menajare, etc. )
@SelectTaxi243 жыл бұрын
21:15 in medie uleiul trebuie schimbat la maxim un an sau 10.000km. Folositi ulei de calitate si daca nu va permiteti la service e foarte usor sa o faci acasa 👍. Cum Spune si Vlad, cum va respectati masina asa va merge.
@michael787t3 жыл бұрын
Depinde de exploatare, masina, uleiul si filtrele folosite. Spre exemplu, varul meu lucreaza ca agent imobiliar in Germania si face cam 50-60k km pe an. El are un motor diesel B47 de la BMW si face schimbul numai la 30-32k km (cu ulei full synthetic si filtre originale bmw) si acum are 170k km si vrea sa vanda masina. (O are de noua). Nici o problema! Nu este uzura pronuntata pe niciun arbore cu came, nici pe peretii cilindrilor, turbina e cea originala si nu face zgomote ciudate. In schimb, sora mea care conduce numai in oras, face mutle drumuri la rece, ii recomand sa isi schimbe uleiul de 2 ori pe an (cam la 6-8k km) si sa foloseasca semi-sintetic cu un pachet bun de aditivi gen Motul X-clean+ pe BMW-ul ei pe benzina aspirat natural.
@nicolabucur46013 жыл бұрын
Uleiuri long life fac 30000 km și sunt multe marci auto care le folosesc de 10-15 ani. Uleiul care se vinde in România nu este identic cu ce-l din Vest. Prețul reflectă calitatea în Germania, Italia, Spania, Franța uleiul 5w30 costa de la 33-40 €/ litrul in România același ulei cu aceeași bani cumperi aproape 4 litri. Schimbul la 1 an este teoretic obligatoriu dar mulți nu il schimbă !
@danovidiu35312 жыл бұрын
Tot respectul pentru Vlad! Cosmin, încearcă sa-ți dezvolți mai mult exprimarea și latura persuasiva!
@musatstelica36533 жыл бұрын
Mare adevăr graiti domnule! 🙏
@roscaroro3823 жыл бұрын
Vlad, cel mai tare. Bravo, domnule!
@ioan.panaite3 жыл бұрын
Genial, felicitari! La punctul (bonus) de la final se mai poate mentiona faptul ca nici bateria nu duce o viata lunga daca se fac porniri scurte si dese...
@a.bg.92943 жыл бұрын
Foarte informativ. Mulțumim. Mai puneți astfel de subiecte.