Ce probleme au masinile electrice si cand se vor rezolva?

  Рет қаралды 11,034

Silviu despre masini

Silviu despre masini

Күн бұрын

Пікірлер: 150
@AndreiTeodoru
@AndreiTeodoru 3 жыл бұрын
Foarte simplu explicat, pe întelesul tuturor!
@liviuradu3885
@liviuradu3885 3 жыл бұрын
Frumos comentariu! Mulțumesc !
@tzaranuuraganu
@tzaranuuraganu 3 жыл бұрын
Felicitări pt video... Sunt de acord cu tot ce ai spus. Am condus Tesla(nu aici ci în Canada unde rețeaua de încărcare e mult mai dezvoltata) și într-adevăr e altceva. Momentan ma chinui cu un diesel cu mulți km în bord și visez sa îmi cumpăr și eu o Tesla. Sper sa mai scadă preturile în următorii 5 ani. Pt cei ce sunt împotriva electricelor sigur strugurii sunt foarte acri😉
@CosminH7
@CosminH7 3 жыл бұрын
15:02 Intalnirea greilor, Tesla Model 3 cu Dacia Spring :))
@valyke1603
@valyke1603 3 жыл бұрын
Felicitări, pentru video... Chiar spui pe înțelesul tuturor 👏👏 Chiar ma pregăteam sa îți urez sa o stăpânești sănătos 😂😂ma și miram sa vina asa repede! Succes pe mai departe! 👏🍻
@daru666
@daru666 3 жыл бұрын
Multumesc @Silviu despre masini
@MrBliviu607
@MrBliviu607 3 жыл бұрын
Foarte corect si realist ai descris aceste probleme ! Succes in continuare 😊👍🏼
@florinfilimon8725
@florinfilimon8725 3 жыл бұрын
1.Statiile - număr redus și risc sa nu ai unde incarca 2.Pretul de achiziție 3.Scaderea autonomiei cu temperatura și viteza Astea ar fi pentru mine dezavantajele cele mai mari.
@mihaiadrianfacalet2598
@mihaiadrianfacalet2598 3 жыл бұрын
Salut Silviu ! Cat te costa asigurarea RCA + Casco la Tesla ? Multumesc si drumuri bune !
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Rca depinde de istoricul tau. In jur de 1000 lei cred. Casco iar variaza mult, am vazut de la 5000 lei la 5000 de euro.
@gamerul
@gamerul 3 жыл бұрын
Silviu, sunt un impatimit al masinilor electrice, crede-ma. Dar tot mai fara griji ma simteam sa iau o hibrida de la CityLink pentru urmatorul drum explicat. De aceea am si incercat sa iau un Renault Zoe (New Renault Zoe) de la Spark. Avea bateria la 90% si am zis ca imi ajunge pt un drum metrou Tineretului pana la Urziceni si inapoi (aprox 120km dus-intors) chiar si cu 4 persoane in masina. in primele 3-4 minute, pana ne-am pornit, s-au dus primele 2 procente din baterie. Imediat am pornit modul ECO, caldura era la mijloc, treapta 1 sau 2 de ventilatie. Am mers cu 70km/h pe E85 si 85 km/h pe portiunile unde era o singura banda, cat era limita ( ca sa nu incurc traficul ). Am ajuns cu 52% baterie. La intoarcere am tinut-o la 60 km/h si am ajuns in Bucuresti cu 15% baterie, distanta totala 138 km, 75% din baterie. Temperatura de afara 0 grade. Oare am facut ceva gresit? Planuiesc sa iau tot de la Spark un CitiGo, la vara, incarcat full, sa fac Bucuresti-Targoviste dus-intors dintr-un plin. Oare merge?
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Cele de la Spark au baterie de doar 40, poate nu ai nici update de bms facut si arata autonomia prost, plus incarcate haotic, deci e greu de zis cat de ok era masina. La dus a luat 38% si la intors 37? La drum lung se pleaca de obicei cu 100% si poti sa cobori si pana la 0%, mai merge inca 10km, cel putin la mine asa era.
@wxgwxg
@wxgwxg 3 жыл бұрын
Salut. Am o intrebare: pana la 31 martie 2022, statul subventioneaza pretul kilowatului, dar de la 1 aprilie 2022, pretul curentului va creste iar, mai mult ca sigur. Ce se va intampla atunci cu incarcarea masinilor electrice? Daca acum este aprox. 1.5 lei kilowatul la statiile publice, cat va costa dupa 1 aprilie 2022? Mai merita sa iti cumperi masina electrica daca stai la bloc? Multumesc. UPDATE: Renovatio a scumpit deja tariful la 2 lei / kwh AC si 2.5 lei / kwh DC. Adica 0.5 euro, mult mai mult ca in alte tari europene (vezi comparatii in aplicatia AirElectric). 2.5 lei/kwh x consum mediu de 17 la suta, rezulta 42.5 lei / 100 km......nu e cam mult?
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
1. Nu incarci la dc la renovatio 100% din timp. De fapt nici 10% din timp. 2. Preturile pe piata de energie variaza mult. Daca peste 3 luni inca vor fi extrem de ridicate, cred ca problemele reale vor fi altele decat faptul ca te costa mult la 100km. 3. Am explicat intr-un clip trecut, nu iti cumperi electrică pentru costul redus cu energia, ala e insignifiant pe langa deprecierea masinii de exemplu.
@wxgwxg
@wxgwxg 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Chiar credeti ca vor scadea preturile la energie electrica? Eu m-as bucura sa ramana macar la niivelul asta, dar ma tem ca vor creste in continuare. Ce preturi au mai scazut in ultimii ani? Si inca ceva: e o chestiune psihologica faptul ca ai vrea sa mergi 100 de km cu mai putini bani decat cu o masina cu motor termic, daca tot ai dat la inceput cateva mii de euro in plus pe o masina electrica. Multumesc
@jimmy-vy8hy
@jimmy-vy8hy 3 жыл бұрын
Super video...postezi rar ,dar calitate! Ar trebui să vadă și parlamentul clipul ăsta!
@mariuscostache2411
@mariuscostache2411 3 жыл бұрын
Puteti sa ne impartasiti din ce v-ati documentat in legatura cu tipul de instalatie GPL ales? Inteleg ca Loganurile au venit din fabrica cu GPL insa Meganul nu cred. Unii zic BRC altii altceva si de asta ar fi interesant sa vad cum ati ajuns dumneavoastra la o concluzie. Imi place cum concentrati informatia in clip si va urmaresc cu drag.
@mariusc4033
@mariusc4033 2 жыл бұрын
Felicitari Silviu! Ma bucur sa te vad la volanul unei Tesla. S.o stapanesti sanatos (cand va veni a ta) si drumuri bune. Sper ca nu o sa.i uiti pe cei cu Zoe.
@pvladurash
@pvladurash 3 жыл бұрын
Tu crezi ca am mai fost atent la clip cand am vazut ca ai Tesla? 😁
@pascanicolae2503
@pascanicolae2503 2 жыл бұрын
Ar mai fi o solutie pentru a ajuta rezolvarea "colapsului energetic" odată cu cresterea numarului de masini electrice in Romania in urmatorii ani,adica PROSUMATORUL. Daca in momentul acesta in Romania avem cateva sute?/mii? de locuinte care injecteaza curent in reteaua nationala,cum ar fi daca in cativa ani s-ar ajunge la 2-3 milioane de prosumatori?
@cantand2817
@cantand2817 3 жыл бұрын
alo poate nu toata lumea se uita la consum... dar ce siguranta are un astfel de fier ? sa ma plimb prin curte pentru consum utilizez o trotineta electrica, dar pe strada... ce mai faci ?
@simionalexandru9924
@simionalexandru9924 3 жыл бұрын
Felicitari pt decizie. Cum ai vandut zoe in bg? Stiu ca am urmarit clipul atunci, am si eu o electrica de dat.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
E mai complicata discutia, in functie de cui vinzi, de pe ce vinzi, daca il lasi sa plece pe roti sau nu.
@geogeo2979
@geogeo2979 3 жыл бұрын
Silviu, cat a costat Tesla?
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
33k
@funiestfun642
@funiestfun642 3 жыл бұрын
Salut Silviu! O întrebare legata de experiența ta cu Zoe si copil. Sunt posesor de Passat 2.0 TDI :)), locuiesc in Bucuresti si nu prea e combinatie un consum de 12-14 in oras. Pe luna plătesc motorină in jur de 1200-1400 lei si ma gandeam la o masina electrica. Stau la bloc deci un Spring iese din discuție si nici nu as pastra Passatul (RCA/revizii/etc doar pentru cateva drumuri mai lungi pe an), as vrea un ZOE ZE 50 R135 sau R110 doar ca imi e putin frica de spațiul interior/portbagaj. Tu cum te-ai descurcat? PS. Am testat de cateva ori masina prin Spark dar tot nu pot sa am o imagine completa. Daca ai mai multe informații chiar m-ai ajuta. Multumesc!
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Cu un singur copil eu m-am descurcat. E la limita, dar te poti descurca. Acum, nu prea poti pleca prin tara cu caruciorul dupa tine, desi am fost la mare cu el, dar eu zic ca e relativ ok, mai ales daca nu ai sistemul Bose. Eu am avut subwooferul de la el in portbagaj plus podeaua falsa, care mi-a mai luat cred ca vreo 50-70 de litri din portbagaj. Cu un singur copil eu zic ca se poate. In cel mai rau caz mai poti pune pe locul din fata inca multe bagaje. Dar nu am ajuns acolo, poate doar pe podea. Dar acum depinde fiecare cu cate papornite merge :))
@ghodkiller0000
@ghodkiller0000 Жыл бұрын
Inteleg ce spui, dar ca posesor de model 3 am pastrat masina normala si planuiesc in viitor sa scap de model 3. Chiar nu am nici o bucurie sa fac cu 2 ore mai mult decat cu masina normal un drum de o zi, sa opresc de 3 ori sa incarc si sa platesc si 2-3 lei/kW. Si sunt un om normal ce parcurge in afara orasului drumuri de 800-1000km de cam 10 ori pe an, IS-B-IS , IS-CJ-IS, IS-TL-IS. Pot spune in momentul asta ca oricine vrea masina de plimbat in oras si imprejurimi este o masina f buna, pentru cine vrea sa se plimbe si are o viata mai activa este o masina-cosmar. Daca autonomia aia ar fi reala de 400km in timp ce merg cu vitezele cu care sunt obisnuit si ar fi chargere din 75 in 75km oriunde in tara ar fi alt poveste, dar din pacate ne lovim de o realitate pe care nimeni nu vrea sa o spuna. Si am mai cunoscut oameni ca mine care nu sunt multumiti deloc, vezi de exemplu cate masini Tesla sub 1 an si cu km putini sunt puse la vanzare pe OLX, chiar daca nici macar nu pot sa le vanda in primul an ( cumparate prin rabla ). Tu ce faci in videourile tale la care am ajuns din intamplare ( auto-play pe youtube ) e doar sa ascunzi adevaruri ca un fel de cope-mechanism. Alt ex. cine pleaca in Europa cu masina, pleaca pentru o destinatie anume, nu merge cate 500km pe zi, ca in felul ala ai sta tot concediul pe drum.
@silviudespremasini
@silviudespremasini Жыл бұрын
De ce nu l ai dat deja? Oare pentru ca nu ai asa ceva? Istoricul comentariilor tale de pe canal cam asta indica. PS. Iasi București Iasi intr o singura zi numai drum de om normal nu e.
@patakigabriel7457
@patakigabriel7457 2 жыл бұрын
Salutare, de cand ai Tesla postezi mai rar ✌️
@silviudespremasini
@silviudespremasini 2 жыл бұрын
Inca nu a venit a mea
@Jiri-SR
@Jiri-SR 3 жыл бұрын
Eu as recomanda ca: Dupa 60 de minute de incarcare sa fie taxati cu 1 Ron+TVA per minut cei care incarca lent, asa ar fi normal si am elibera din statiile rapide. Deasemenea nu as mai da subventii pt masinile care nu au minim 50kW putere de incarcare pe CCS. Statiile de peste 22kW ar trebui reglementate prin lege sa nu aiba decat CCS. Statiile publice sa nu mai poate fi autorizate fara cablu, urasc statiile la care trebuie sa iti duci cablu cu tine, de parca la benzinarie mergi cu furtunul tau sa iti pui benzina. Apropo are cineva noutati despre unde urmeaza sa apara urmatoarele SuperCharger-e Tesla? Ma intereseaza in special Oradea, Cluj si Baia Mare. Va multumesc.
@badeasophie
@badeasophie 3 жыл бұрын
Esti prea optimist.
@giuistefanjr72
@giuistefanjr72 3 жыл бұрын
Mai este problema servisarii pe care toti o ignora ,daca la o masina pe benzi a diesel ai idee ce sa repari: turbo ,injectoare ambreiaj etc reparabile peste tot si cu bani rezonabili. As vrea sa vad cat costa un modul de confort la o masina electrica sau motorul culminand cu bateria. Lucrul la un ev este dificil,lucreaza doar 1 tehnician imbracat complet in cauciuc(in cazul riscului descarcarii bateriei).
@MariusIatan
@MariusIatan 3 жыл бұрын
Ca sa adaugi 300 km de mers pe autostrada in 20 de minute de incarcare ar insemna sa incarci vreo 75 kWh in 20 de minute, adica puterea medie de incarcare de 225 kW. Ce combinatie de masina/incarcator stii tu sa fie capabile de performanta asta in prezent? Si cate crezi ca o sa fie in Romania peste 5 ani? :)
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Unde stii ca poti face in Romania 600 km legati de autostrada? 😬 In alte tari inde poti face asta, ai si incarcatoarele.
@MariusIatan
@MariusIatan 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Nu trebuie sa fie neaparat 600 km legati de autostrada, pot sa fie si jumate-jumate. Calculul si concluzia nu se schimba cu mult. Chiar si daca scoatem autostrada din calcul si ramanem cu un consum de 20 kWh/100 km, care cred ca e rezonabil, tot ar insemna sa incarci 60 kWh in 20 de minute, deci iar o performanta care nu prea e disponibila acum nicaieri si n-o sa fie disponibila la scara la noi in tara pentru multi ani. Edit: nici in tarile cu apa calda n-ai cum sa faci asta cu tehnologia de acum. Ca sa nu mai spun ca autostrazi exista si in Grecia si Turcia, dar incarcatoare mai subtire..
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
@@MariusIatan Eu la drum lung in Romania scot sub 15kwh. Statii de cel putin 150 au inceput sa apara. Dar sa faci in Romania 600 km pe zi, adica sa stai gen 10 ore pe drum, nu prea e ceva ce mi-ar placea sa fac prea des.
@MariusIatan
@MariusIatan 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Poate cu Zoe. Dar orice masina serioasa consuma mai mult, dupa cum se vede si in testele lui Bjorn. Si testele alea sunt facute intr-o tara in care nu e nenorocirea de trafic de la noi. kzbin.info/www/bejne/b5-tp6RvZ7mEeZI Statiile de 150 probabil ca pot fi numarate pe degetele de la o mana, pentru toata tara. Ar trebui sa mai apara de anul asta incolo cu fondurile de la UE, dar nu exista nici macar un estimat de numar, asa ca e wishful thinking deocamdata
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Ala e consum facut la 120 la ora. In Romania viteza medie e la jumatate 😉
@eunuvreau
@eunuvreau 3 жыл бұрын
Salut tuturor, bun clipul..dar sincer in 30 de ani vom muri cu totii sigur:))..
@DeleriumWinds
@DeleriumWinds 2 жыл бұрын
=))
@corneliuvasiliu1491
@corneliuvasiliu1491 3 жыл бұрын
La cum creste pretul energiei, sa vedem cat de convenabile or sa mai fie... La 1.4 lei pe kwh si la un consum de mediu de 25kwh /100 km pretul se va apropia de cel pe care il platesti la masinile termice.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
25 mediu e cam mult. Sa scot 25 mediu cu zoe ar inseamna sa merg destul de tare, echivalent de vreo 7-8 pe diesel. Deci tot iese cu 10-15 lei mai scump.
@Flavio347
@Flavio347 3 жыл бұрын
Felicitari pentru noua ta mașină! Cred că ți s a decalat termenul de livrare, nu? Oricum, îmi place Tesla!
@markf1441
@markf1441 3 жыл бұрын
18:42
@Flavio347
@Flavio347 3 жыл бұрын
@@markf1441 ok, nu ajunsesem la capăt
@iuliantrafic821
@iuliantrafic821 3 жыл бұрын
Vorbim despre "electrice", centrale nucleare, 30 de ani, etc.., dar stilul de condus tot acelasi "dupa ureche" ramane (respectarea marcajelor, semne, civilizatie in trafic); puterea obisnuintei si a exemplului raman neschimbate si cu electrice, si fara.
@AndreicaOvi
@AndreicaOvi 3 жыл бұрын
In 30 ani cred ca se va gasi o tehnologie mai buna decat electrice sau termice. Infrastructura nu tine doar de schimbarea unui transformator ci in schimbarea cablurilor pana la consumatorul final si intre transformatoare... si eu dupa cum vad ca se investeste in modernizarea si acoperirea retelei de apa si canalizare (sunt orase care nu au apa curenta, ce sa mai spun de canalizare)....
@iulianmihai9367
@iulianmihai9367 3 жыл бұрын
Ai pus punctul pe i sau sa zic pe e, de la electrice Multa lume nu are habar in ce stare jalnica este reteaua de cabluri subterane in orasele mari Cabluri vechi, majoritatea datand din anii 60,70 si 80, ultra peticite si cu perspectiva de inlocuire zero Stiti cate avarii se produc zilnic in reteaua subterana din București? Mai bine ca nu stiti, ca v-ar fi frica sa bagati in priza si o veioza Si noi visam sute si mii de puncte de incarcare cu puteri de sute de kw... Ha, ha, ha...
@vladcoman3463
@vladcoman3463 2 жыл бұрын
Un comentariu care o să deranjeze multe persoane fan electrice . Dar de ce nu se evidențiază problema mare a autonomiei dupa 2 ani nici macar 300 km nu o să mai mergi dacă o utilizezi zilnic cu incarcatură sau cu remorcă sau na alte tipuri de utilizări vorbesc de marcile low cost ca nimeni nu o sa aibă bani de tesla să fim seriosi . Suntem in era vitezei nimeni nu doreste sa stea 18 ore la incarcat sau 5 ore la jumătatea distantei din calatorie , sau problema supra incălziri la acumulator . Plus o să te lovesti de refuzul in service al mecanicilor care nu doresc să o repare . Părerea mea este ca electricitatea pe baterie nu o să fie o soluție. Probabil hidrogenul ,nici pe ăla nu mă bazez . Si Germania a precizat În vara anului trecut, Comisia Europeană a publicat un plan detaliat denumit “Fit for 55” care propune o serie de măsuri destul de drastice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Una dintre măsuri susţine interzicerea vânzărilor de maşini cu motoare termice din 2035. Iniţial, toată lumea părea de acord cu aceste măsuri, însă Germania pare a se răzgândi. Ministrul Transporturilor din această ţară, Volker Wissing, a declarat zilele acestea că acest termen ar trebui amânat în contextul în care se vor putea folosi biocombustibili în alimentarea motoarelor. “În viitor nu ne putem baza doar pe mobilitatea electrică și pe cea care are în componență hidrogenul.”, a declarat Volker Wissing. Acesta este foarte sigur că până în 2035 vor exista suficient de mulţi carburanţi care nu vor fi derivaţi din combustibili fosili. Afirmaţiile de mai sus vin în contextul în care tot în această săptămână Audi a anunţat că motoarele sale V6 diesel sunt compatibile de acum şi cu biocombustibili. Aceste motoare vor fi folosite pe modelele Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q7 și Q8, A6 Allroad și Q5. Deci clar modelele electrice vor fii doar o tranzitie mica sau deloc pentru a produce biocombustibili , istoria se repeta cu electricul se incearca de cand au apărut motoarele pe benzină.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 2 жыл бұрын
Nu stiu pe nimeni care sa foloseasca o masina electrica zilnic pentru a tracta chestii.
@vladcoman3463
@vladcoman3463 2 жыл бұрын
@@silviudespremasini Momentan nu Dar o sa fie camioane, platforme care nu rentează
@vladcoman3463
@vladcoman3463 2 жыл бұрын
@@silviudespremasini nu ma înțelege greșit nu am nimic cu electricele sunt frumoase scapi de zgomot dar nu au calitatea termicelor și nici nu o sa aibă niciodată
@dangradinescu8042
@dangradinescu8042 3 жыл бұрын
In legatura cu autonomia! Calculul ar trebui facut altfel: cu max 80 % incarcare si cu min 20% pana la o noua reincarcare.(conditii cerute de constructor pentru a avea fiabilitate la baterie + mai rar incarcari rapide si asa dupa 100.000 km sa ai inca 90% din capacitate ! ) Ca altfel cine stie cat tine bateria in timp. De asta nu prea avem date. Doar promisiuni si o garantie la 8 ani, dar daca scade sub 15 - 20 % din capacitate! Deci 80 % max, 20%min si inca 10-15 % pierdere normala cat ramane util?. Daca nu respecți aceste minine si maxime de incarcare cat de repede ajungem la pierderea de capacitate? Nu mai vorbesc de influenta ciclurilor de incarcare inca necunoscute! Sau poate sunt, dar o stiu doar producatorii! Francezii lucreaza la un nou tip de centrala Vedeti ITER.. ITER este un megaproiect internațional de cercetare și inginerie a fuziunii nucleare, care construiește în prezent cel mai mare Tokamak experimental al unui reactor de energie de fuziune, din sudul Franței. (Teoria pusa la punct de Rusi fara de care practic nu se putea face nimic.) Centrala v-a functiona cateva secunde. Costurile sunt enorme si ca atare participa la constructie celele mai puternice tari din lume. Financiar aceasta investitie nu o putea sustine nimeni de unul singur! Stidiu Volvo 110.000 de km sunt necesari ca o masina electrica sa devina verde cu adevarat deocamdata!
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Masina pe care o conduc are baterie LFP. Se poate incarca pana la 100% si uzura e mult redusa fata de bateriile clasice. Ba chiar se recomanda de catre constructor sa o incarci pana la 100%.
@dangradinescu8042
@dangradinescu8042 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Decizia Panasonic de a evita pachetele de alimentare LFP înseamnă că Tesla trebuie să le cumpere de la CATL pentru unele modele 3 și model Y fabricate în China. Bateriile LFP, dintre care 95% sunt fabricate în China, sunt considerate mai ieftine și mai sigure decât bateriile pe bază de nichel, dar au o densitate energetică mai mică și trebuie reîncărcate mai des. Noile modele electrice in afara unor modele Tesla apar tot tot pe Li-ion (Toyota Bz4x si geamana ei Subaru Soltera) De ce? (cred ca, Toyota are ceva experienta)
@eunu6928
@eunu6928 3 жыл бұрын
@@dangradinescu8042 nu cred că Panasonic evita LFP , ci cred pur și simplu investiția actuala nu sa amortizat suficient și cum alte multe miliarde de dolari nu sunt disponibili, nu risca, mai ales în condițiile în care au anunțat prototip de 4860 format , tot cilindrice, cu mici modificări pe linia de fabricare, probabil Momentan toate bateriile sunt la baza pe Litiu Ion, inclusiv LFP... Reformulează întrebarea sa fi mai bine înțeles.
@AndreiTeodoru
@AndreiTeodoru 3 жыл бұрын
@@dangradinescu8042 Toyota are experiența cu baterii mici…
@dangradinescu8042
@dangradinescu8042 3 жыл бұрын
@@eunu6928 Alte investitii de miliarde pentru Panasonic? De unde atatea miliarde? Nota :Compania autohtonă Rombat va demara anul aceasta producția de baterii LPF destinate mașinilor cu propulsie electrică în urma unei investiții de peste 12 milioane de euro. Bateriile produse la Cernica vor fi de tip NMC (litiu-nichel-mangan) de 20 Ah/3,65 V şi LPF (fosfat de fier-litiu) de 20 Ah/3,2 V. Capacitatea instalată de producţie este de până 1 milion de celule pe an sau 100 MWh, suficientă pentru a echipa peste 20000 de maşini electrice. De la 12 milioane la cateva miliarde e o distanta enorma! Cred ca Panasonic are 100 de milioane oricand la dispozitie daca ar fi sigura ca LPF e viitorul! Sau bateria electrica! Profesorul Corneliu Munteanu institutul Politehnic Iasi :așa cum arată în momentul de față, industria auto concentrată pe mașini electrice, putem spune nu este una sustenabilă, iar viitorul în materie de combustibil auto, susține acesta, va fi hidrogenul. Inca e ceata pentru viitor!
@tonnyharrytony4099
@tonnyharrytony4099 3 жыл бұрын
Salut. In legatura cu pretul unei masini electrice. Dupa 7 , 8 ani acumulatorul masinii este consumat si trebuie schimbat. Un acumulator costa destul de mult. De ex. la Tesla costa aproximativ 20 mii euro. Proportia de pret se pastreaza si la celelalte marci de masini electrice. Dupa 7 ani daca vrei sa vinzi masina trebuie sa scazi din pret costul acumulatorului pentru ca practic vinzi o masina fara acumulator. De fapt asta este marea problema a masiniilor electrice, pretul acumulatorului cand trebuie sa-l schimbi, restul este poezie. Dai pe o Tesla vreo 30 mii euro iar dupa 7 ani trebuie sa achimbi acumulatorul , mai pui 20 mii euro. Nimeni nu evidentieaza aceasta problema.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Nimeni pentru ca e falsa. O baterie are garantie 8 ani sau 160.000 km. In realitate, ea duce in medie peste 300.000 km. Modelul de pe masina pe care o conduc in clip duce spre 1 milion de km.
@gavrilapaul
@gavrilapaul 3 жыл бұрын
Ar fi interesant de stiu cat costa "plinul" la un Spring incarcat acasa, la priza normala.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Depinde foarte mult de pretul de furnizare al curentului. La cum e limitat lunile astea la 1 leu, e 30x1 leu, 30 lei.
@PescuitcuAlex
@PescuitcuAlex 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini sau în cazul meu 21 lei 😎
@patakigabriel7457
@patakigabriel7457 3 жыл бұрын
Salutare, Germania de ex a anuntat ca va inchide 3 din cele 6 centrale nucleare.. iar ultimele 3 in plan de inchidere ( asta dupa Fukusima )
@dormstories
@dormstories 3 жыл бұрын
Felicitari pentru Tesla. Vreau sa va contrzic in legatura cu preturile masinilor electrice SH. O masina electrica cu bateria in afara perioadei de garantie, adica mai veche de 8 ani, va avea o valoare de vanzare foarte scazuta, caci costul bateriei de la producator este si va fi prohibitiv. Asta daca nu vor aparea cumva baterii aftermarket
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Momentan cel mai ieftin zoe pe olx e 8000 de euro. Cu baterie veche de 22 kw si 9 ani. Eu zic ca e pret maricel. Au aparut baterii aftermarket, uite de exemplu baiatul asta a facut upgrade de baterie, adica inclusiv autonomie mai mare la leaf, cu doar 4000 de lire. kzbin.info/www/bejne/fIfbdoJ7ibmKpLM
@eunu6928
@eunu6928 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini da și nu. De fapt e un upgrade dar cu baterii originale donate de către altă mașină identica cu dauna totala dar cu bateriile neafectate de accident De fapt, bateria autoturismului electric este compusa din nenumărate baterii mai mic. Pt cine nu știe, capacitatea totala a kitului de baterii este influențată drastic de cele mai slabe (defecte) baterii din kit, indiferent daca restul sunt într-o stare foarte buna. Daca se înlocuiesc cele slabe cu unele bune , tot kitul își va revenii. E că și cum ai schimba injectorul defect din cele 4 iar mașină cu ardere internă își va reveni la capacitatea normala.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Daca tie la masina ta ti se strica de exemplu cutia de viteze, dupa 8 ani, te duci la producator sa cumperi pe origine una sa dai pe ea 5000 de euro? Sau te duci la unul care le repara si iei una cu 1000. La fel si cu bateriile. Nu se va duce nimeni sa cumpere baterii pe origine dupa 8 ani.
@MariusIatan
@MariusIatan 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Baiatul ala a facut upgrade la o baterie tot de Leaf, din generatia noua. Dar Leaf si BMW i3 sunt singurele masini la care se poate face retrofit in felul asta. Baterii aftermarket inca n-au aparut pentru nicio masina, dar mai sunt niste ateliere care repara (nu la noi in tara, fireste)
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Nu e adevarat. Mie inclusiv la Skoda citigo mi-au schimbat pe garantie un modul de baterie. Orice baterie care se poate desface mecanic nedistructiv se poate reconditiona. Si majoritatea sunt asa.
@jimmy-vy8hy
@jimmy-vy8hy 3 жыл бұрын
Buna faza cu avionul!
@CristiCroicu
@CristiCroicu 2 жыл бұрын
As avea de făcut o corecție asupra unor informații. Centrală nucleară de la Cernavodă, folosită la capacitate maxima ar putea asigura minim 80% din necesarul de energie electrică a țării. Problema o reprezintă transportul in tot teritoriul și siguranța exploatării In alta ordine de idei, România are următoarele probleme mari in ceea ce privește producția și distribuția de energie electrică: se plătesc prea mulți bani pentru a reduce costurile facturilor mari de energie electrică, și deloc in capacitate de producție energie verde (spre exemplu foto-voltaice) și stocare energie electrică in site-URI de stabilizare a energiei (aici as băga mâna im foc ca nu avem nici măcar o astfel de stație de stocare și stabilizare)
@ionutdragos8174
@ionutdragos8174 3 жыл бұрын
categoric pretul e problema principala, si desi se va spune ca strugurii sunt acri pt mine, zoe si spring nu sunt masini, sa fim seriosi
@victorc.979
@victorc.979 3 жыл бұрын
6:45 ia uite ce tank the audi electric frumos😍
@trustnobody666
@trustnobody666 2 жыл бұрын
Numai 3??? Mă îndoiesc că ai enumerat tot.😁🤣🤣🤣
@stefansucitu3596
@stefansucitu3596 3 жыл бұрын
Apreciez masinile electrice si content-ul tau si chiar ma gandeam vara trecuta daca merita sau nu sa achizitionez una avand in vedere ca va fi masina de concedii (orice drum in afara de mers in Buc pt care folosesc una de 5 ani care e ieftina si buna). Raspunsul din pacate pentru mine a fost NU, nu full electrica, nu hibrida (desi pana la urma ce am luat e mild hybrid ca asa era motorul respectiv) si iti listez cateva puncte pe care o masina electrica nu le ideplineste: 1. alimentare scurta - in 5 min sa fi alimentat si sa fi si plecat - cand iti dorm copiii in masina sau dupa ce ai stat pe valea oltului ca era accident sau in vama ca nu esti in Schengen, nu iti prea convine sa pierzi o ora sa incarci. 2. disponiblitatea statiilor de incarcare - am observat adeseori ca multi le folosesc pe post de parcari astea de pe la institutiile publice, o baga la incarcat si o uita acolo. Apoi mai avem Spring-ul care dureaza un secol sa se incarce si nu in ultimul rand cele care nu functioneaza, deci sincer nu am chef sa umblu brambura sa o bag la incarcat. 3. autonomia - da fix asta, autonomia, avand in vedere ca o iau ca masina de concedii, lipsa statiilor de incarcare din BG si GR este o mare problema, iar sa mergi cu avionul nu e ca si cum ai merge la Roma sau in alt oras cu trafic cel putin mediu. Apoi ce faci te rogi de gazda sa o bagi in priza? La fel, cand meri la pensiune unde o incarci? Stai sa cauti pe unde o fi un Kaufland sau Lidl? 4. pretul - da mi se pare mare, mai ales cand e vb de momentul cand acea baterie va iesi din garantie. Sincer esti cam legat de maini si de picioare cand vine vb de alegeri, daca vrei ceva sa tina, tried and tested, iei Tesla, altfel e un joc de noroc. Si la Tesla, sunt cazuri pe YT unde dupa ce a iesit din garantie bateria a dat eroare si autonomia era de doar 50km. Chiar si tu ai asteptat 6 luni pt acel BMS la Skoda...
@eunu6928
@eunu6928 3 жыл бұрын
Întradevăr , dar în același timp dacă îți cumperi o mașină special pt concedii , mai bine închiriezi orice minunăție de mașină de 2ori/an și nu pierzi deprecierea autoturismului cumpărat.
@victorc.979
@victorc.979 3 жыл бұрын
În afara de argumentul nr 1, nu sunt deloc de acord cu tine din multe motive
@Mhunor3
@Mhunor3 3 жыл бұрын
De cand ai tesla? 😳
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Vezi finalul clipului
@Mhunor3
@Mhunor3 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini am vazut am vazut, scuzele mele 😊
@Mhunor3
@Mhunor3 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini o rugaminte daca se poate 🥺, care ar fii masina electrica potrivita de buget ( exclus dacia spring )
@philodacus5077
@philodacus5077 3 жыл бұрын
Autonomia oficială? Pe cine interesează asta, ce faci cu ea? Tesla spune 510km, dar real nu depășești 300km/medie, iar iarna e și mai jos, ca să nu mai adaug ora pierduta pentru încărcare, iar despre încărcarea acasă spune și ca îți trebuie 18 ore sa încarci o Tesla full. Mașinile astea sunt pentru oraș, aici poți genera energie prin regenerare și ai putea sa te apropii de autonomia oficială, dacă ai plecat la mare, pe autostradă ai rupt autonomia.
@cstgbl
@cstgbl 3 жыл бұрын
Pentru Tesla cu 5/600 de km în WLTP nu cred ca mai este o problemă autonomia, pentru ca oricum și la un drum lung cu electrică sau altceva după 4/500 de km oricum faci o pauza pentru nevoi fizice, cafea s.a.m.d unde oricum pierzi pe puțin o jumătate de oră ca doar nu ești la pit stop. Prețul își va spune parere in timp fata de celelalte. Exita un video unde o persoana pune in balanța un Fiat Tipo diesel si o Tesla. După 10 ani și 200000 de km, unde sunt costuri de intretinere, asigurări, taxe plus rabla în cazul Tesla, aceasta la final costa co aprox 15000 de euro mai puțin. De prestații nu mai vb.
@shrobert1987
@shrobert1987 3 жыл бұрын
Corect pana la diferenta intre electric si termic, in 3 ani maxim o sa fie variante la acelasi pret pentru ca daca se vand din ce in ce mai putine termice o sa trebuiasca sa creasca preturile la termice sa aiba profit
@liviusebastianmahu9340
@liviusebastianmahu9340 3 жыл бұрын
Silviu, prețul nu va mai fi o problema în câțiva ani, odată cu invadarea chinezilor pe piața europeană. Deja Electrice le sunt mai ieftine la ei. Vezi XPENG P5, autonomie WLTP 700 KM (sa zicem minim 500 reali), preț de pornire de la 24 k Euro, pana la 35 k Euro varianta de Top. Vezi auto electrice de la BYD, pai alea odată aju se în Europa, vor falimenta mulți giganti auto care nu au făcut trecerea la electrice, deoarece aia vând mașinile la jumătate de preț fata de ce vând europenii, comparând mere cu mere. BYD își produce singura bateriile, e a 3-A companie producătoare de baterii din lume și a 2-a din China după CATL. BYD are contract cu Tesla sa aprovizioneze apx 150.000 de Model 3 cu bateriile BYD cu chimie LFP Lithyum-Iron-Phosphate. E mult de povestit despre ce se întâmplă în China, la ce nivel tehnologic au ajuns cu electricele, și ce autonomii. Iar chinezii se pregătesc sa invadeze Europa, atunci sa vezi schimbare, o sa fie o adevărată revoluție în industria auto, care va începe în cel mult 2 ani. Calitate/preț/autonomie sunt peste europene. Vor matura cu mărcile auto europene pe jos, nu au cum europenii sa concureze cu cele chinezești. Vor fi falimente de mari branduri auto pe banda rulantă. Puține branduri vor rezista, și vor fi nevoiți sa coboare preturile și cei europeni. Sunt multe de discutat pe tema Electrice lor din China și cum acestea vor revoluționa industria auto
@Suren5
@Suren5 3 жыл бұрын
Problema cu adevărat reala este prețul de achiziție. Putini romani iau in calcul și celelalte probleme. Dovada: Dacia Șpring. E plin pe străzi de Șpring-uri.
@adbitex
@adbitex 3 жыл бұрын
De ce ne chinuim sa le explicam la toți cât de bune sunt electricele? Ca să stam după ei apoi la stația de încărcare. Dacă nu ii duce capul sa ia decizia ca electrica e buna își merita soarta
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Haha, da e si asta un punct de vedere 😬
@florinharomszeki2151
@florinharomszeki2151 3 жыл бұрын
4-durata de incarcare
@iliabrus434
@iliabrus434 3 жыл бұрын
Un argument in plus pt masini electrice: te poti pune fara stres pe banda de dreapta cand tu o iei inainte ca oricum ii faci pe fraierii cu termice :D
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Cand o sa avem marcaje si indicatoare de preselectare banda, mai ales! 😉
@mihneaconstantin595
@mihneaconstantin595 3 жыл бұрын
Nu vor aparea mașini cu autonomie de 1000 km. Nu ai nevoie se o autonomie de 1000 km care daca stai putin sa analizezi problema, nu e chiar un avantaj. Tesla sunt convins ca nu va scoate o masina cu autonomie de 1000 km pt ca nu e nevoie de ea,atat timp cat ai superchargere si poți încarcă in 12 minute 50% din baterie. Nio cel cu 1000 de km, e calculat in ciclu chinezesc, care in ciclu wltp ar însemna vreo 700 km. De asta tesla va reusii si va domina industria auto a următorilor zeci de ani... Pt ca are superchargere, pt ca e eficienta, ieftina de produs si cu un profit uriaș pt companie. Da, toată dezavantajele enumerate de tine sunt valabile pt orice alta masina electrica in afara de tesla. Vw iti vinde o masina electrica si nu ii interesează unde o încarci si nici nu o sa ii intereseze vreodată. Masina electrica in general(tesla in particular) e viitorul,iar trecerea la mașini electrice se va face extrem de violent,mai ales in tarile dezvoltate. In 2025 deja o sa discutam altfel despre tesla si despre mașini electrice. Viitorul sunt extrem de bine... Din păcate nu prea bine pt constructorii consacrați de automobile.
@ady12dd1
@ady12dd1 3 жыл бұрын
cand ai plecat de la semafor ai avut 50km\h in 1 secunda:)) asta da plecare. astept ziua cand imi voi permite o electrica.
@IARRAD
@IARRAD 2 жыл бұрын
De ce iau foc masinile electrice? Poti sa faci un clip pe acest subiect? Masina electrica in flacari kzbin.info/www/bejne/moLbnmmkbLiXrKc
@boghy24
@boghy24 3 жыл бұрын
Electricitatea este miscare benzina este caldura. Masinile pe benzina au avut succes pentru ca pe vremuri era mai usor de scos pentrol decat sa tragi linii de curent. Acum e invers. E mult mai eficient sa folosesti electricitatea la masini decat sa convertesti benzina in miscare.
@ilxch
@ilxch 2 жыл бұрын
De acord cu ce spui dar evita expresiile gen "pun motorina la tractor",sunt de taranoi parvenit,ceea ce sunt sigur ca nu esti.
@alecsstef
@alecsstef 3 жыл бұрын
Cea mai mare problema a masinilor electrice va fi zidul de care ne vom lovi in momentul in care oamenii in marea lor majoritate vor realiza faptul ca e imposibil sa inlocuiesti toate vehiculele actuale cu masini electrice cu baterii deoarece pur si simplu nu exista resurse pentru asa ceva. Cel mai probabil vor mai rezista in jur de 10-15 ani pana cand cele pe hidrogen vor deveni fezabile.
@liviusebastianmahu9340
@liviusebastianmahu9340 3 жыл бұрын
Nu e chiar asa. Odată produse suficiente baterii, toate minele se vor închide, deoarece bateriile sunt reciclabile, iar producătorii de baterii vor folosi componentele chimice din vechile baterii pentru a da viata unor baterii noi. Spre asta se tinde. Tocmai ce s-a anunțat în Germania deschiderea unei fabrici care va produce pentru Tesla, iar momentan au ca target ca 50% din bateriile noi produse sa provină din bateriile vechi. Sper ca ai înțeles ideea. Trebuie doar sa te informezi puțin mai mult. Surse sunt, puține, e drept, dar sunt dacă știi unde sa cauți.
@liviusebastianmahu9340
@liviusebastianmahu9340 3 жыл бұрын
Vezi de la minutul 1:05 kzbin.info/www/bejne/m6mcoIOJiNmrgKM
@alecsstef
@alecsstef 3 жыл бұрын
@@liviusebastianmahu9340 that's now how this works 😅. Reciclarea nu e 100% eficientă și nici nu va fi vreodată, nu există să scoți suficient material pentru un produs iar apoi să menții acel produs doar din reciclare.
@liviusebastianmahu9340
@liviusebastianmahu9340 3 жыл бұрын
Nu este, asa e, dar de unde știi ca nu va fi? Am zis ca se tinde spre asa ceva. ONG-urile ajuta mult, legile vor ajuta.
@bogdanbogdan6608
@bogdanbogdan6608 3 жыл бұрын
Poate ne prezinți Tesla ta.
@markf1441
@markf1441 3 жыл бұрын
18:42
@bogdanbogdan6608
@bogdanbogdan6608 3 жыл бұрын
@@markf1441 când am pus întrebarea nu văzusem tot video. 😁
@leutz24us
@leutz24us 3 жыл бұрын
Ce ai făcut cu Zoe? L-ai vândut sau a rămas în familie?
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Vandut
@pentrudreptate3342
@pentrudreptate3342 3 жыл бұрын
Doar pretul e problema nimic altceva.
@ihihmnbmbmv4430
@ihihmnbmbmv4430 3 жыл бұрын
Dumneata te mai uiti si ce se intampla in lume cu energia? Intreb doar.
@emil10139
@emil10139 3 жыл бұрын
Acelasi lucru se intampla si cu benzina.
@ihihmnbmbmv4430
@ihihmnbmbmv4430 3 жыл бұрын
@@emil10139 Corect , dar majoritate celor cu masini electrice le au luat pt ca le dau statul vreo 10 000€ la cumparare si ca le incarca gratis sau acasa . Altfel nu ai nici un beneficiu.
@eunu6928
@eunu6928 3 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/qXyqnHpvmdqrrsk Din nefericire reparațiile nu sunt ieftine la Tesla :(
@alexgrazie93
@alexgrazie93 3 жыл бұрын
Nu da nimeni 20.000 euro pentru înlocuitul bateriei
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Vezi clipul asta. 4000 de lire pentru alta baterie cu autonomie mult mai mare decat aia originala. kzbin.info/www/bejne/fIfbdoJ7ibmKpLM
@alexgrazie93
@alexgrazie93 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Deci in concluzie ne mintim degeaba ca salvam bani daca nu cheltuim pe schimb de ulei, filtre etc. Daca bateria costa echivalentul a nu stiu cate schimburi de genu.
@silviudespremasini
@silviudespremasini 3 жыл бұрын
Doar ca sansele sa schimbi bateria sunt infime si aproape zero daca iei masina de noua.
@alexgrazie93
@alexgrazie93 3 жыл бұрын
@@silviudespremasini Iti dai seama ca nu toti au bani de asa ceva...
@abraham520
@abraham520 3 жыл бұрын
Nu cumpar asa ceva...nici in 30 de ani Am prieten care nu a urcat niciodata ontr un avion.. are peste 40 de ani.. din scotia pina in ro doar cu masina... Dezvoltarea i romania nu mai este.. Ro un stat esuat .. cu tov BODE si un Mutalau la Cotroceni.. impreuna cu PSD... s a zis si cu investitia...si cu statul...stat mafiot.. mai ales baronii locali... statul babalau...
@abraham520
@abraham520 3 жыл бұрын
La tesla o baterie noua... costa 22 mii de euro...daca cea veche nu mai e buna...dupa 160 mii km
De ce nu mai cumpar masini Dacia!
13:36
Silviu despre masini
Рет қаралды 47 М.
Cum am obtinut spor de putere, chiar si la bloc! #Renovare DIY Ep. 14
19:36
Silviu despre masini
Рет қаралды 2,4 М.
«Жат бауыр» телехикаясы І 26-бөлім
52:18
Qazaqstan TV / Қазақстан Ұлттық Арнасы
Рет қаралды 434 М.
"Идеальное" преступление
0:39
Кик Брейнс
Рет қаралды 1,4 МЛН
Andro, ELMAN, TONI, MONA - Зари (Official Audio)
2:53
RAAVA MUSIC
Рет қаралды 8 МЛН
Cum a ajuns Dacia mai scumpa decat Tesla?
13:18
Silviu despre masini
Рет қаралды 10 М.
AM TESTAT NOUA TESLA MODEL 3 HIGHLAND | TIE ITI PLACE ?
17:51
PitStop cu Flo
Рет қаралды 928
De ce Ronțăie Distribuția? - De Ce Trebuie sa Schimbi mai des Uleiul
1:05:39
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 21 М.
Cum am ramas fara carnet fara sa incalc codul rutier! Pe termen nedefinit!
15:45
5 MĂRCI AUTO pe care NICIODATĂ nu mi le-aș cumpăra!
13:54
99Vehicles
Рет қаралды 179 М.
Cum verifici BATERIA si ALTERNATORUL masinii tale cu un MULTIMETRU
13:51
Constantin Automobile
Рет қаралды 311 М.
De ce nu merita fotovoltaicele? Nu exista curent gratis!  #Renovare DIY Ep. 11
17:29