Cea mai proastă investiție pe care am făcut-o

  Рет қаралды 16,114

Ovidiu Tarcu

Ovidiu Tarcu

Күн бұрын

CEA MAI PROASTĂ INVESTIȚIE PE CARE AM FĂCUT-O, ce randamente am obținut și ce am învățat de pe urma acestei experiențe 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
Investițiile sunt o parte vitală din planul financiar al oricărei persoane sau familii. Ele te pot ajuta să obții un venit semnificativ și după momentul retragerii din activitate. Sau, dacă ți-ai propus acest lucru, te pot ajuta să atingi Independența Financiară.
Nu există nici un dubiu legat de acest aspect. După cum spune Warren Buffet, dacă nu găsești o modalitate prin care să pui banii să lucreze pentru tine, vei munci până vei muri.
Însă nu toate oportunitățile de investiții sunt egale. Există numeroase moduri prin care poți pune banii să muncească pentru tine. Unele oferă randamente mai mari, altele mai mici. Depinde de riscul pe care ți-l asumi.
În videoclipul de astăzi vreau să-ți prezint cele 3 greșeli mari pe care le-am făcut și care m-au condus către cea mai proastă investiție pe care am făcut-o până acum. De asemenea, îți voi prezenta ce randamente am obținut din această investiție și ce plănuiesc să fac cu ea. Iar dacă rămâi până la final îți voi arăta ce poți să faci tu ca să nu repeți greșelile mele.
Vizionare plăcută!
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
01:50 - Cum stăteau lucrurile în 2015
02:13 - Greșeala 1: nu mi-am dedicat timp ca să văd ce opțiuni am
03:33 - Greșeala 2: Am ales un instrument de investiții extrem de nepotrivit
04:51 - Greșeala 3: Am lăsat un necunoscut să-mi facă alocarea portofoliului
07:18 - Cum a performat investiția mea
08:48 - Există și o parte bună
09:57 - Cuvinte de încheiere
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Românești - • Top 5 Fonduri Mutuale ...
➡️Cum investești într-un Fond Mutual - • Cum investești într-un...
➡️Cum să îți crești salariul cu 50%: - • Cum să îți crești sala...
➡️Ce să CUMPERI pe parcursul Recesiunii Economice din 2020 ca să-ți construiești AVEREA - • Ce CUMPERI în Recesiun...
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZbin prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZbin au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există o șansă chiar să pierzi bani. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.
#ovidiutarcu #investiții

Пікірлер: 113
@bbcszone1
@bbcszone1 3 жыл бұрын
Atatea materiale despre de ce Asigurarile Unit-Linked sunt cea mai proasta investitie si lumea tot alege sa mearga cu ele. Si eu am povestit cu cineva despre asigurari si mi-au trimis niste calcule in care randamentul "optimist spuneau ei" era de 6.5% pe an(pe RON, atentie). Bineinteles ca m-am documentat mai bine si am gasit banci care ofera 3.6% pe an dar ii poti scoate oricand, si aia 3.6% pe an ti-s garantati(fara taxa de rascumparare), nu ca la "unit-linked" unde poti avea si ani cu randament negativ. Ce faci, astepti 30 de ani sa scoti banii sau mai bine ii tii la banca an de an si poti iesi oricand vrei fara sa platesti comisioane? E alegerea fiecaruia la urma urmei. Te salut cu respect, Ovidiu. Foarte frumoase materiale. Mai deschizi ochii oamenilor :)
@bbcszone1
@bbcszone1 3 жыл бұрын
PS: nu vreau sa aduc in discutie instrumentele de risc mai mare, discutia era de randamente de 3-6% pe RON. Ca daca mergi pe SP500 in ultimii 15 ani, o adus in medie 14%. :))
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Un prim motiv pentru care lumea le alege este că nu trebuie să depună nici un efort. Ai semnat contractul odată și te-ai spălat pe mâini. Ei îți iau banii din cont și tu nici nu știi ce se întâmplă cu ei. Te mai sună agentul o dată pe an ca să mărească suma lunară. În al doilea rând, agenții care vând aceste produse financiare sunt foarte convingători. Fac multe cursuri de vânzare ca să poată vândă aceste produse și se vede asta. Tot ce pot să fac eu este să le prezint experiența mea.
@milenialulroman3861
@milenialulroman3861 3 жыл бұрын
@@ovidiutarcu Din punctul meu de vedere totul tine de ce vrei tu ca persoana. Majoritatea oamenilor nu au disciplina necesara sa investeasca personal constant in fonduri Index sau ETF. Unit-Linked nu este un produs de tinut 5 ani de zile....este un produs pe termen lung si are rolul lui. Eu il folosesc ca alternativa la pilon 3 & patura de siguranta, in mod clar nu mi-as calcula suma din cont dupa 5 ani. Alternativ investesc direct in actiuni, obligatiuni si tranzactionez forex si crypto, dar nu as spune ca e un produs prost pt ca nu se potriveste tuturor.
@tamastorok182
@tamastorok182 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu De fapt, nici agenții nu sunt întotdeauna convingători, mai ales dacă ai ceva cunoștințe măcar teoretice legate de investiții. Eu am fost abordat de OVB, cele două tipe mi-au făcut ceva simulări conform cărora devii milionar în 30 de ani dacă îi dai 1000 RON lunar. Fără să țină cont de inflație, fără să țină cont de faptul că titlurile de stat actuale au un randament garantat mai mare decât randamentul lor mediu teoretic. La fiecare întrebare dificilă reacția era deflecție...
@Mihai-oz9bk
@Mihai-oz9bk Жыл бұрын
De aceea noi romanii rămânem mereu in urma la orice capitol in comparație cu ce se întâmpla in vestul Europei, datorită acestor oameni care nu înțeleg disciplina produsului. Daca îți plac povestiile, o sa ți zic una. In Germania, oamenii sunt foarte educați și peste orice capitol fata de noi, datorită disciplinei și regulilor impuse de către statul german. Nu te costa nimic sa faci o răscumpărare parțiala, dimpotrivă, îți trăgea atenția, vei fi penzalizat dacă vrei sa lichidezi tot, care s obiectivele tale pe care le poți atinge in 3 - 5 ani ? Ma tem ca l-ai făcut ca pe o opțiune sa te îmbogățești in 3-5 ani si faptul ca ai avut suficienți bani ca n anul 5 sa mergi către o alternativa mai buna pe termen scurt sau mediu, se datorează disciplinei pe care ți a creat o produsul de la NN, a.i sa ai resursele necesare . Ești provocat sa scoți doar ce e negativ, obișnuința romanului, o normalitate. Daca ai aprecia corect situația, ai observa cum de la un asemenea produs ai ajuns sa înveți si despre alte instrumente financiare. Mult succes, Octavian!
@ciprian5741
@ciprian5741 2 жыл бұрын
Scriu acest comentariu in speranta ca il va citi cineva interesat de un astfel de produs si sa lamuresc odata toata discutia. Ovidiu, sper sa primesc si de la tine un raspuns. O sa iau ca exemplu un caz in care cineva doreste sa investeasca pentru pensia lui, astfel incat sa se retraga mai devreme sau sa nu depinda doar de pensia de la stat. Vad ca se tot face comparatia cu alte investitii pe cont propriu in ETF-uri si alte variante, comparatie din care reiese ca aceste UL sunt paguboase din cauza taxelor . Luand in calcul taxele de administrare ale UL cat si scutirea de impozit pe profit, in functie de perioada pe care facem investitia, investitia ta individuala pe cont propriu va fi la inceput mai profitabila, urmand ca odata cu trecerea timpului si vorbind de perioade de timp de peste 20 de ani, lucrurile sa se egalizeze cat de cat. Ceea ce nimeni nu pare de fapt sa inteleaga este ca desi poate vei face cu 1-2 % mai mult pe an, principalul impediment in calea acestui lucru este ca majoritatea oamenilor NICI MACAR NU PUN BANI DEOPARTE DE LA LUNA LA LUNA, ce sa mai vorbim despre a si investi . In cazul in care investesti de unul singur , te felicit din suflet, este un lucru extraordinar si sper sa faci asta cat mai mult timp. Da, vei iesi mai bine decat daca folosesti un produs unit-linked , insa apar si in acest caz niste probleme, pe care le voi enumera mai jos: Deci presupunand ca nu cheltuie tot ce are de la luna la luna si mai si are aceasta notiune de a investi pe termen lung (si asta e o mare presupunere) pentru a beneficia de dobanda capitalizata, va putea el in mod real sa fie consistent luna de luna si sa puna suma de bani stabilita in investitia aleasa pentru a se bucura de ei la pensie sau cand doreste sa se retraga din activitate? Vorbim de o lume ideala atunci cand spunem ca un om va investi suma x de bani lunar pentru termene lungi de timp. Da Ovidiu, poate sunt oameni ca tine care pot face asta, dar suntem cu totii constienti ca majoritatea nu pot. Cu siguranta vor aparea nenumarate luni cand vom fi tentati sa facem orice altceva cu banii pe care ne am promis ca ii vom investi pentru retragerea din activitate. Acest lucru va duce la diminuarea dramatica a sumei totale. Si asta daca trecem si peste urmatoarea problema. Vad ca toata lumea considera faptul ca ai anumite constrangeri cand vine vorba la a umbla la suma ta de bani ca fiind un dezavantaj . Pai vin si eu cu urmatoarea intrebare: Oare ce procentaj de oameni care incep investitia intr-un ETF pentru retragerea din activitate ajung cu planul initial la final? Cred ca suntem cu totii constienti de natura umana. Majoritatea oamenilor castiga cateva mii de lei si vor ajunge la un moment dat, daca se tin de investit suficient, sa aibe in cont o suma de multe zeci de mii de euro. Spune-mi tu Ovidiu, sincer, ca tu chiar crezi ca omul se va abtine si nu-si va cumpara o masina sau un apartament sau va pleca intr-o vacanta sau orice alt lucru care pesupune sa intre in acei bani(o sa mentionez aici si situatia in care omul ajunge la 50 de mii de euro in cont si are el o idee de afaceri din care sa scoata 100 de mii, ajungand sa piarda toti banii de pensie). REPET, vorbesc de oamenii obisnuiti, nu cei pasionati de investitii, ca tine. In lumina acestor lucruri oare nu devine un avantaj ca esti descurajat sa umbli la banii aceia? tocmai de aceea suma cu care omul va contribui trebuie sa fie suficient de mica cat sa se poata lipsi de ea pe termen lung: 5%, maxiiim 10 % din venit. Deci concluzia cum o vad eu : Da, ai SANSA sa faci mai multi bani daca investesti acea suma individual, intr un ETF. Asta daca ai certitudinea ca vei fi 100% disciplinat si vei depune luna de luna si nu vei fi tentat sa gasesti alte intrebuintari acelor bani. Cunoscand cu totii natura umana, crezi ca e realist pentru majoritatea? Da, investitia intr-un ETF de acum pana la retragerea din activitate e una ideala. Dar viata nu e ideala. UL este o solutie buna (foarte buna pe termen ft. lung, 25 ani +). Nu este solutia ideala in aceasta comparatie, dar este solutia sustenabila. Ceea ce mi se pare mie trist aici este ca oameni care se gandesc prima data la a economisi+investi(ceea ce este un lucru extraordinar) incearca sa inceapa cu un produs de acest tip UL si intra aici si li se spune ca nu este bun si ca au de pierdut bani din taxe si etc. In final 99% din acesti oameni se vor speria si nu vor investi in acel UL, dar nu vor investi nici individual. Si atunci nu mai conteaza cu absolut nimic ca ar fi castigat cateva procente daca faceau x in loc de y.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Îți înțeleg punctul de vedere Ciprian, și de aceea am și menționat în videoclip că singurele persoane care sunt avantajate de un astfel de produs sunt cele care nu sunt deloc interesate să învețe despre investiții și nu vor să se ocupe de nimic. În cazul ăsta măcar au ceva. Însă eu nu consider că oamenii trebuie să se mulțumească cu asta. Iar audiența care vine pe canalul meu de KZbin sau pe blog-ul meu caută să învețe cum poate face lucrurile diferit ca să obțină ceva mai mult. Nu se mulțumește cu ce are. E dispusă să facă sacrificiile necesare ca să-și atingă obiectivele. Nici un lucru care merită și care are valoarea pentru tine nu se obține ușor. De asta tot fac trimitere la alte videoclipuri în care prezint tot felul de oportunități și ce fac eu. Ca să arăt un exemplu legat de ce presupun investițiile în Fonduri Mutuale și ETF-uri de tip Indice. Iar oamenii să poată aplica. De asta am creat un Portofoliu Public. Ca să le reamintesc oamenilor în fiecare lună să investească. Să fiu un partener al lor în această călătorie care va dura 20 - 30 de ani. Iar legat de întrebarea ta, dacă oamenii se pot ține de un astfel de plan, milioane de exemple din întreaga lume arată că se poate. Și există numeroase persoane din România care o fac. Pentru că au o motivație internă puternică și înțeleg de ce sacrifică puțin acum și de ce nu-și iau un BMW care valorează cât casa lor. Nu toată lumea va putea face asta, însă cei care se cunosc mai bine și au o viziune clară pentru viitorul lor cred că vor aplica un astfel de plan cu succes.
@DroopyD08
@DroopyD08 11 ай бұрын
Salut, aș fi curios ce cale ai ales pt a scapa de această investitie proastă. Sunt intr-o situație similară și nu știu cum să evaluez între a rezilia contractul cu pierderile de rigoare sau dacă e mai bine sa reduc contributiile la minim. Ai scris despre procesul decizional pe care l-ai urmat cand ai luat decizia?
@damianmadalin442
@damianmadalin442 3 жыл бұрын
Excelent, încă un om fără educație financiara își da cu parerea pe internet. Zero cu cunoștințe legat de management al riscului, "investiți banii la bursa ca e mai sigur".
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Orice investiție presupune riscuri. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. S-ar putea chiar să pierzi bani. Dar aici nu este vorba de siguranță, e vorba de faptul că, dacă tot îți asumi 100% din risc, măcar să rămâi cu un câștig cât mai mare. Eu nu am zis nicăieri că e mai sigur la Bursă decât într-un UL. De fapt, riscul e același dacă investești în aceleași tipuri de instrumente. Tot ce am zis eu este că dacă te educi puțin și înveți cum funcționează obții performanțe mai bune la costuri mai mici. Și cu mai puține restricții legat de accesul la bani. Dar fiecare este liber să investească proprii bani așa cum crede de cuviință.
@VladOnutu
@VladOnutu Жыл бұрын
@@ovidiutarcu e bine ca te simti mai informat si abil decat fondurile de investitii si recomanzi oamenilor de rand sa se bage pe actiuni high risk cand pot sa investeasca in UL pe termen lung, in mod contractual, si sa obtina venit pasiv exponential ca urmare a dobanzii capitalizate. Spui ca vei fi alaturi de ei 20-30 de ani in "calatoria lor financiara", dar firmele de capital care creeaza UL, care au zeci sau sute de ani de experienta si vechime, alea nu sunt bune. Astept sa te vad aici peste 20 de ani sa vad cati oameni care au investit in ETF sau actiuni sau alte produse financiare care nu ii obliga la o plata lunara, vor mai fi pe aici sau vor avea banii in piata. Iti spun eu, putini. Nu mai zic de faptul ca exista tot felul de UL, pentru toate gusturile: de exemplu cu alocare partiala pe obligatiuni si alte active de risc cu profil conservator, mult mai potrivite decat stocks "furate" de pe WallStreeBets - probabilitatea ca cineva sa nimereasca alocarea mai bine decat managerii de fonduri este foarte mica, iar realist vorbind, nu toti oamenii vor sa invete sa investeasca in ETF's ori inteleg implicarile legale cu privire la impozite, taxe de administrare, paritatea leu/USD/EUR si cum afecteaza asta performanta acelui ETF, samd. Pe langa faptul ca ma simt dator sa comentez la videoclipul tau rau intentionat si plin de ignoranta fata de realitatea din piata (btw, si eu sunt consultant financiar autorizat, investitor si trader de 5 ani de zile), cel mai rau imi pare ca iti cresc algoritmul. Si e un paradox, nu pot sa nu combat erorile pe care le expui public dar in acelasi timp te fac mai popular.
@loudquitting
@loudquitting 3 жыл бұрын
Ah, excelent. Un videoclip din seria "am mancat carne proasta de la o carmangerie asa ca ma las de carne". Interesanta mentalitatea de "nu-mi asum responsabilitatea pentru greselile mele asa ca mai bine dau vina pe o intreaga categorie de produse pentru ca sigur asa sunt toate". Unit linked-ul meu se deosebeste de al tau prin 2 aspecte esentiale: sunt pe profit si , ce sa vezi, il am de 11 luni nu de 5 ani ca balaria despre care vorbesti tu. Oricum e nesemnificativ pentru ca in ambele cazuri nu e o perioada indeajuns de lunga ca sa conteze. Intr-o alta ordine de idei, este un produs de tip buy & hold pe termen lung care nu e menit sa te faca milionar. 7-10% randament mediu anual dintr-un produs cu administrare pasiva adesea bate si "expertii" care investesc dupa cum ii taie capul. Plus ca nu e ca si cand investesti toti banii tai in UL daca chiar ai ceva in cap pe parte de investitii. Bagi 10% din ce castigi in UL pentru ca strategia investitionala a celui mai bun produs de pe piata e aproape bulletproof pe un orizont lung de timp si in rest te joci cum vrei tu in functie de ce carti si materiale ai citit pe parte de instrumente financiare si investitii. Evident ca mai e si argumentul ca poti sa gasesti ETF-uri cu aceeasi strategie investitionala + taxe putin mai mici(si aici e discutabil) + putin mai multa flexibilitate dar niciun alt produs investitional inafara de Unit-Linked nu te scuteste de impozitul pe profit de 10% in mod legal. Asa ca luati si comparati taxele de la cel mai bun unit-linked si de la un ETF, vedeti cat se aduna pe ambele produse in 20-30 ani si apoi scadeti 10% din profit la ETF si hai sa vedem unde raman mai putini bani. Spor!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Aș aprecia dacă ai urmări videoclipul până la capăt înainte să lași un comentariu. Videoclipul chiar se concentrează pe cele 3 greșeli pe care le-am făcut și mi le-am asumat, și ce poți să faci ca să le eviți. Iar legat de faptul că întreaga categorie de produse nu este potrivită pentru investiții o spun toți investitorii cu care am discutat sau pe care i-am ascultat în interviuri. Iar ca să răspund la punctele pe care le-ai ridicat: 1. Faptul că ești pe profit nu are nici o legătură cu unit-linked-ul tău. În ultimele 12 luni a fost înregistrată o creștere pe burse de peste 80%. Și o maimuță care a ales 10 acțiuni la întâmplare este pe profit. Ar fi fost ciudat să fi fost pe pierdere. Dar dacă vrei să scoți banii de acolo sunt sigur că rămâi cu zero datorită acelui surrender fee. 2. 5 ani e suficient ca să-ți faci o idee de performanța instrumentului dacă îl compari cu un indice global standard. Din 2015 până în 2019 piața a avut parte de o creștere puternică pe care unit-linked-ul meu nu a replicat-o. Vina este a mea pentru că nu am știut să fac alocarea portofoliului și m-am lăsat îndrumat de cineva care este agent de vânzări, nu investitor. 3. Ce spui tu nu este un produs cu gestionare pasivă. Fondurile de tip Indice, pe care eu le recomand în videoclipurile mele sunt cu adevărat gestionate pasiv pentru că replică un indice bursier. „Experți” de care spui tu se regăsesc cel mai probabil în fondurile în care investit tu prin intermediul unit-linked-ului. Dar nu avem cum să știm asta pentru că nu afli în ce fonduri mutuale investești decât după ce semnezi contractul. 4. Partea cu impozitul este un loop-hole legislativ pe care încă nu l-a luat nimeni în seamă. Dar când o să fie nevoie de bani s-ar putea să se taxeze și investițiile prin unit-linked. Și ajungi, ca pe lângă faptul că ai randamente inferioare să plătești și niște taxe. Nu prea multe că n-o să ai profit mare. Iar dacă ar fi așa de bun, de ce oamenii bogați cu adevărat din țările dezvoltate, unde sunt taxați cu 40% - 50%, nu-și parchează banii acolo? Ca să evite taxele? Pentru că știu că nu e „cel mai bun produs de piață”. Chiar e în capătul opus al spectrului pentru că te comisionează de ia și pielea de pe tine. Se poate observa că ești un mare fan al acest produse. Poate chiar le și vinzi. Mie mi se par slabe și a fost o greșeală să investesc în ele. Și asta am exprimat în acest videoclip. Dar dacă tu vrei să-ți parchezi banii acolo, este problema ta și trebuie să-ți asumi rezultatele. Așa cum am făcut și eu.
@loudquitting
@loudquitting 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu As aprecia daca ai analiza putin logica ta argumentativa si modul in care gandesti lucurile. Videoclipul se concentreaza pe 3 greseli pe care ti le-ai asumat iar apoi absolut totul devine nul din momentul in care extinzi argumentele asupra intregii categorii de produse de tip UL. Hai sa descoasem putin ce ai scris: "Iar legat de faptul că întreaga categorie de produse nu este potrivită pentru investiții o spun toți investitorii cu care am discutat sau pe care i-am ascultat în interviuri." este un argument de clasa a 5-a. Practic ti-ai ales un produs prost pentru ca ai facut acele 3 greseli, iar apoi te-ai bazat pe confirmation bias de la "toti investitorii" ca sa presupui ca si restul sunt la fel. Presupun ca asta e a 4-a greseala dar inca te gandesti daca e cazul sa ti-o asumi sau nu. Daca "toti investitorii" astia sufera de acelasi bias ca tine, cred ca problema nu e legata de experienta lor cu investitiile. Hai sa ofer si eu un argument complet vag, care nu aduce nimic constructiv intr-o dezbatere, dupa exemplul tau: Toti investitorii cu care am discutat sau pe care i-am asculat in interviuri spun ca UL-ul este un produs foarte bun. Extraordinar argument, nu? Cred ca te-am convins. Hai ca o iau si eu pe fiecare punct ridicat de tine: 1. Aici ai dreptate. In schimb, faptul ca tu nu ai avut profit dupa 5 ani ARE totalmente legatura cu unit-linked-ul tau, spre deosebire de mine. La mine sustii ca ar fi fost ciudat sa fiu pe pierdere dar in cazul tau in care ai fost pe minus dupa 5 ani nu este ciudat, nu? Nu este ciudat pentru ca este evident ca toate unit-linked-urile sunt proaste si nu e vorba doar de anumite produse de la anumite companii, corect? Interesanta logica. Acel "surrender fee" se aplica daca reziliezi. Nu te costa absolut nimic sa faci retrageri partiale si ce sa vezi, contractele nu le faci ca sa reziliezi. Plus ca iar e un argument fara logica. Cine dumnezeu face index-fund investments ca sa discute despre retragerea banilor dupa un an, lol. E total deconectat de logica strategiei investitionale. Cauti probleme si acolo unde nu sunt. Nice. 2. Inca 1 data, ai totala dreptate. UL-ul tau nu a replicat cresterea puternica... pentru ca a fost prost din motive pe care nu pot sa le anticipez dintr-o lipsa evidenta de informatii. Nu stiu ce ai semnat, nu stiu ce ai discutat si nu stiu cum arata contractul tau. Nu pot sa intru intr-o discutie despre nimic dar cu siguranta exista UL-uri proaste in piata. La punctul asta ma amuza cumplit faptul ca ai impresia ca alocarea este cea care nu ti-a adus profitul dorit. De parca faptul ca nu erai pe 90%+ actiuni justifica cumva faptul ca ai iesit pe minus ca profit dupa 5 ani. Inca 1 data sunt total de acord ca ai ales un UL extraordinar de prost. Alocarea pe al meu e si mai conservatoare decat ce aveai tu. 48% actiuni in acest moment. Cresterea a fost de 214% in ultimii 12 ani si un randament mediu anual de 10+% in ultimii 5 ani. Mai e interesant ca spui faptul ca alocarea de 60% 40% obligatiuni "este foarte conservatoare / pentru cineva care se apropie de varsta de pensionare". Complet aberant. Dezbaterile pe alocare sunt atat de subiective incat nu exista o abordare " complet corecta" si piata a dovedit asta deja in trecut. Faptul ca tu prezinti alocarea respectiva in felul asta e un rezultat al apetitului tau pentru risc care aparent a crescut dupa ce ai inceput sa studiezi mai mult, fapt ce nu are deloc legatura cu "modul in care e corect sa faci investitii". Pe langa asta, nu e obligatoriu sa iti creasca apetitul la risc dupa ce inveti mai mult despre investitii. E doar o manifestare subiectiva care poate induce alti oameni in eroare si ORICUM nu are legatura cu faptul ca n-ai avut profit pe unit-linked. 3. Aici m-am exprimat eu vag. "Administrare pasiva" se refera la detinatorul politei si faptul ca nu depune efort prea mare. Cat timp e consecvent si face DCA pe un fond bun, nu trebuie sa-si bata capul foarte mult. Automatizezi platile si uiti de el... ceea ce pt unii oameni este foarte convenabil. Oricum asta poti sa o faci si pe S&P de exemplu, n-are legatura cu UL-ul. N-am multe de zis aici. Inteleg de ce s-a interpretat gresit ce am spus initial la punctul asta. 4. "Partea cu impozitul este un loop-hole legislativ pe care încă nu l-a luat nimeni în seamă. Dar când o să fie nevoie de bani s-ar putea să se taxeze și investițiile prin unit-linked." Excelent non-argument. Imi plac astea cu "s-ar putea" de mor. Expertiza adevarata aici. Stii ce s-ar mai putea intampla? Sa fie nevoie de bani si sa ajungem la 40% impozit pe profit din investitii si legislatia sa functioneze la fel pentru unit-linked care ar ramane singurul produs scutit de impozit. S-ar putea sa fim condusi de reptilieni. S-ar putea, mai ales pe viitor, sa incerci sa faci mai putine afirmatii speculative complet nefondate doar de dragul de a contrazice dar ma indoiesc. Pot si eu sa speculez orice vreau despre viitor dar realitatea este si a fost faptul ca acest "loop-hole" exista si este un avantaj adesea neluat in calcul. Sugerez sa traim in realitate si sa dezbatem pe realitate. Prefer sa nu caut probleme imaginare la solutii care deja exista si sunt reale. Vad ca tu nu preferi asta neaparat. " Și ajungi, ca pe lângă faptul că ai randamente inferioare să plătești și niște taxe. Nu prea multe că n-o să ai profit mare." - Alta replica din cartea "Realitatea si viitorul sunt ce vreau eu sa fie pentru ca m-am ars in trecut si dau vina direct si indirect pe o INTREAGA categorie de produse". Daca iti asumai acele 3 greseli cu adevarat, ramaneai impartial pana la capat, fara sa le bagi pe toate in aceeasi oala. "Iar dacă ar fi așa de bun, de ce oamenii bogați cu adevărat din țările dezvoltate, unde sunt taxați cu 40% - 50%, nu-și parchează banii acolo? Ca să evite taxele?" - Interesanta ipoteza. Imi poti spune cum ai aflat ca oamenii cu adevarat bogati NU isi parcheaza banii acolo? Poti sa-mi dai si surse? Eventual poate niste statistici? Sau ai pus intrebarea asta in speranta ca o sa mi se para foarte dificil sa raspund si, in fapt, nici tu nu stii raspunsul? Sau e iar o ipoteza scoasa prin metoda "am intrebat 100 de romani..." ?
@loudquitting
@loudquitting 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu "Se poate observa că ești un mare fan al acest produse. Poate chiar le și vinzi. Mie mi se par slabe și a fost o greșeală să investesc în ele. Și asta am exprimat în acest videoclip." Nici nu am vazut partea asta initial. Imi place ca inca folosesti plurarul de parca le-ai verificat pe toate. Sintentizeaza foarte bine problema de logica cu acest videoclip. Cat despre partea cu "poate chiar le vinzi", m-ai prins. Vreau sa vand un produs unit-linked pe care nici macar nu l-am mentionat dupa nume in sectiunea de 45 de comentarii a unui videoclip care a strans 6k vizualizari intr-un an de zile.
@DroopyD08
@DroopyD08 11 ай бұрын
Omule de ce vorbești doar ca să te afli in treabă? Pt marea majoritate a oamenilor e perfect ok să afle ca e o categorie de produse proasta și gata. Că or fi unele care sunt mai bune sau mai putin rele ca altele, cum zici tu ca ai (apropo ai putea sa ne zici ce produs bun ai găsit si unde) asta nu înseamnă ca clasa de produse per ansamblu e buna. Sunt deacord că dacă ar avea taxe mult mai mici, daca nu ar avea clauze draconice de reziliere ar putea fi bune. Dar toate exemplele pe care le-am văzut au taxe și comisioane imense și contracte complicate, intentionat făcute să ducă la confuzie. Te rog să ma contrazici prin exemplul tău ăla bun.
@radubostina8205
@radubostina8205 Жыл бұрын
Salut Ovidiu! Ai dreptate cu privire la randamentul oferit de aceste asigurări, dar, ai omis total faptul că în cazul unui eveniment nefericit ai fi primit tu sau persoana desemnată de tine o sumă consistentă de bani. Te rog să îți exprimi un punct de vedere cu privire la acest aspect. (p.s. nu sunt agent de asigurări, am o astfel de asigurare de prin anul 2007). Mulțumesc!
@mihaelatopea7127
@mihaelatopea7127 3 жыл бұрын
Salut, Ovidiu. Multumim pentru toate informatiile pe care le impartasesti cu noi. Am turtit butonul de like :) si mi-am dat seama care e treaba cu luminozitatea la videoclipurile tale. Nu este de vina sursa de lumina asa cum iti scriam intr-un videoclip anterior, ci camera care incearca sa ajusteze luminozitatea. Cand te misti, fluctueaza luminozitatea. Daca telefonul iti permite sa filmezi in modul manual, s-ar putea ca problema sa dispara. Zi frumoasa iti doresc!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Mulțumesc pentru sugestii. O să verific setările telefonul și, dacă se poate, voi testa când filmez următorul set de videoclipuri. Vedem ce iese.😀
@ilietundrea3588
@ilietundrea3588 Жыл бұрын
multumim!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@Dani-rs8db
@Dani-rs8db 3 жыл бұрын
Salut, este vorba de dinamic invest de la allianz? Si daca nu, despre acesta ce crezi?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Nu e vorba de Dinamic Invest. Iar părerea mea despre asigurări unit-linked este aceeași. Nu sunt foarte eficiente și există alternative mai bune de a investi banii cu puțin efort și educație financiară.
@happybusinesskid7676
@happybusinesskid7676 2 жыл бұрын
Lumea e din ce in ce mai plina de asa zisi ``consultanti`` care recomanda fondurile mutuale, etf-urile, cripto, etc. Faptul ca tu ai avut o experienta mai putin buna si ca nu te-ai documentat mai exact ce presupune, nu inseamna ca un produs e bun sau nu. Fiecare produs poate fi bun pentru o categorie de oameni si fiecare produs poate fi bun daca e folosit pentru obiectivul sau specific. Si de aici pornesti, ce obiective au oamenii, sa poti recomanda.Nu poti generaliza ca produsul X e mai bun ca produsul Y.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Așa cum am precizat și în videoclip, după părerea mea, singurele persoane care pot beneficia de pe urma unor astfel de produse sunt cei care nu sunt deloc interesați să-și extindă cunoștințele de educație financiară. În felul ăsta, rămân cu ceva după zeci de ani de muncă. Însă dacă ești dispus să depui puțin efort să te educi, primești acces la produse mult mai bune. Este dreptul meu să împărtășesc experiența mea negativă și greșelile făcute când am investit printr-o asigurare UL. Pentru ca alții să învețe din ele. Așa cum orice are dreptul să ne povestească despre experiența lor pozitivă. Iar după mai bine 6 ani de când studiez subiectul finanțelor personale și a investițiilor, am început să-mi dau seama destul de bine ce avantaje și dezavantaje îți aduce fiecare produs de investiții și cui se potrivește fiecare.
@hectorash91
@hectorash91 3 жыл бұрын
Salut! Deci tu te-ai decis sa retragi banii dupa 5 ani. De la cati ani ai fi ajuns sa scoti pe plus in momentul retragerii? Din cate am inteles, unit link-urile nu devin profitabile decat peste un nr mare de ani, gen peste 8-10 ani, sau ideal cand ajunge la maturitate. Consideri ca nici asteptand mai mult timp nu merita investitia? Chiar si asa recomanzi mai mult fondurile mutuale de investitii?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Salut! Conform estimărilor făcute la început, cred că abia după 10 ani aș fi reușit să scot mai mult decât am depus. Dar tot aș fi plătit acel comision de reziliere anticipată (surrender charge). Cu informațiile pe care le am acum, sunt în continuare încrezător că investițiile în fonduri mutuale de tip indice pot aduce randamente superioare fără atâtea obligații și comisioane.
@nikkonkde
@nikkonkde 3 жыл бұрын
sunt curios in ce instrumentele investesti tu. daca sunt ETFs, sigle stoks, bonds.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Îmi notez ideea ta în fișier, și voi face un videoclip și despre acest subiect.
@nikkonkde
@nikkonkde 3 жыл бұрын
Merci frumos.
@timothee3336
@timothee3336 2 жыл бұрын
Ai putea sa spui si caracteristice ale acestei investitie? in special ma refer la dobanda pe care ti-o ofera Daca return of investment era 1-2% si iti manca toti banii inflatia.. nu stiu ce sa zic :))
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
La care investiție te referi? Pentru că la unit-linked țin minte că am precizat clar cât am câștigat în clip.
@timothee3336
@timothee3336 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu da, la unit linked ai spus ca ai pierdut bani, ca este pe minus 200 si ceva, si eu te-am intrebat ca ce fel de dobanda ai ales, sau ce fel de propietate avea, daca era flexibil si aveai return of investment 1-2% se intelege de ce esti pe minus
@teodoraalexandra_b6583
@teodoraalexandra_b6583 3 жыл бұрын
Am o astfel de asigurare tip unite linked de aproape un an, sunt in dubii daca sa renunt la ea sau sa o mai pastrez. Care este parerea ta?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Acum că știu mai bine ce reprezintă, aș renunța la ea și aș încasa pierderea. Și aș redirecționa acei bani pentru a-i investi într-un portofoliu de ETF-uri de tip indice. Pe termen lung vei avea rezultate mai bune.
@VladOnutu
@VladOnutu Жыл бұрын
@@ovidiutarcu cel mai prost sfat. Dar ma bucur ca te auto-intitulezi consultant financiar, pacat doar de cei care te asculta si "incaseaza pierderea" dupa un an, cand ei au semnat pentru un produs cu specific investitional de +10 ani, 15 ani :) Eu zic sa te mai intorci o data la cursurile de investitii si sa le frunzaresti din nou, pare ca ai nevoie.
@victorpopescu5813
@victorpopescu5813 Жыл бұрын
Va rog eu, cautati pe internet cum functioneaza dobanda capitalizata si efectul cost average in investitiile de termen lung si o sa intelegeti de ce foarte important sa astepti intre 5 - 10 ca sa se stabilizeze un fond pe termen lung.
@EvoAI
@EvoAI Жыл бұрын
8:27 Imi pare rau Eu niciodată nu o sa am încredere in nimeni asa sunt eu
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Nu poți să trăiești toată viața fără să ai încredere în nimeni. Poți să fii mai rezervat și mai atent cu oamenii cu care lucrezi. Dar nu poți fi chiar Bill din TLOU. 😉
@Vlad-mx9jk
@Vlad-mx9jk 2 жыл бұрын
Salut Oviudiu, la un scenariu pe un etf, 10-15 ani,sa existe o corectie, o scadere de 20 30 40%, tu cum ai gestionao? (30% din tot ce ai acumulat in 10 15 ani, cu toti stim ca sa revina la loc nu este suficient o crestere din nou cu 30%) Sfatul ca astepti si nu te uiti la portofoliu l am tot auzit si nu mi se pare ca m ar ajuta, am vazut fonduri mutuale la BT, bcr, de exemplu care nu si au revenit in 10 12 ani de la punctul unde au cazut si cu siguranta sunt si altele... Daca investeai in ele dupa cadere era oke, dar pe termen lung daca mai vin asfel de caderi ce faci? Astepti 10 ani? Inteleg ca ar fi o investie mai buna daca te educi din pct de vedere al costurilor si al randamnetelor, dar ar trebui sa ma educ si in zona emotiilor poate si altele. Am auzit mai multi oameni care au pierdut sau portofoliul lor este pe - din zona de actiuni foduri mutuale, de pierdut, la UL, am auzit doar la oamnii care au inchis in 5 10 ani. Cred totusi ca afirmatia investie prosta este personala pentru tine si putin exagerata daca o folosesti in general.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
O să răspund pe rând la toate punctele menționate: 1. La întrebarea 1, depinde unde ești în călătorie. Încă investești, sau deja trăiești din acele investiții. Răspunsul diferă foarte mult în funcție de asta. Dacă încă investești, nu e nici o problemă. Cumperi la reducere. Dacă trăiești din acele investiții te adaptezi în funcție de rata sigură de retragere și valoarea portofoliului. 2. Emoțiile sunt principalul dușman al unui investitor. Pentru că te pot împinge să iei niște decizii financiare foarte neinspirate. Nu știu la ce fonduri te-ai uitat tu, însă cele de tip indice pe care eu le folosesc și-au revenit de obicei în aproximativ 2 ani după astfel de scăderi. Iar dacă nu ai răbdare, atunci poate ai nevoie de mai multe obligațiuni în portofoliu. Asta doar tu poți stabili. 3. Da, finanțele personale țin mai mult de comportament și mai puțin de matematică. Dacă reușești să te disciplinezi și să respecți un plan, ai șanse mari de reușită. 4. Cei care au investit într-un portofoliu 100% de acțiuni pentru un interval de 5 ani au fost îndrumați greșit. Ca să aibă șanse mari să fie profitabile investițiile în acțiuni trebui să aibă un orizont de minim 10 ani. Dar 20 de ani ar fi ideal. Acțiunile nu sunt potrivite pentru investiții pe termen scurt pentru că riscul este mai mare să aibă loc o corecție fix când ai tu nevoie de bani. 5. În videoclipul acesta, am prezentat fix experiența mea. Însă am discutat cu foarte multe persoane care au avut randamente infime cu aceste produse financiare. Chiar ieri îmi spunea cineva că a câștigat 10% în 10 ani (mai puțin de 1% pe an). De aceea, dacă ești dispus să te educi financiar vei ieși mai bine pe termen lung investind într-un portofoliu diversificat de ETF-uri.
@Vlad-mx9jk
@Vlad-mx9jk 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu mersi 👋
@40Heinrich
@40Heinrich 3 жыл бұрын
Eu am deja vreo 2-3 UL-uri si ma tot gandesc cum sa scap usor-uşor de 1-2 din ele, in timp 😅😁
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
1 înțeleg. Dar cum ai reușit să faci rost de 2-3? Așa de mult ai vrut să fii asigurat? Mulțumesc pentru faptul că ai devenit Membru! 🙏
@cezarb8983
@cezarb8983 3 жыл бұрын
La ce curs de tranzactionare ai fost? Poti sa ne dai cateva detalii despre el?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Am făcut un Curs de Tranzacționare pe Piața FOREX susținut de cei de la Profit Point. A fost un curs plătit de 3 săptămâni.
@vladmarcusanu5876
@vladmarcusanu5876 3 жыл бұрын
@@ovidiutarcu sper ca ai facut doar cursul si nu ai bagat si bani reali in forex.Altfel ai sanse mari ca mai devreme sau mai tarziu investitia in UL sa fie detronata din pozitia de cea mai proasta "investitie" :)
@cristianpasatu5060
@cristianpasatu5060 3 жыл бұрын
@@vladmarcusanu5876 Observ o doza de negativism aici, piata FOREX nu cumva e o piață la fel ca toate celelalte ? Intr-adevar ca sunt oameni care nu stiu sa folosească efectul de levier si instrumentele pentru profilul lor de risc este total altceva, dar ce spui tu este ca nimeni nu ar trebui sa conducă pentru ca niște dobitoci fac accidente din cauza alcoolului, adrenalinei si ignoranței. Seara buna in continuare si succes in ce faci !
@razvancinca3270
@razvancinca3270 2 жыл бұрын
In tine chiar am incredere ca stii ce vorbesti si ai si intentii bune. Multumesc pentru tot ce ne inveti
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru încrederea acordată, Răzvan! 🙏 ... Cu drag! 🙂
@TheFishbearpig
@TheFishbearpig 3 жыл бұрын
La fix am gasit videoul acesta deoarece un "prieten" expert financiar tocmai mi-a prezentat o asigurare de tip unit-linked cu un randament de 7% care spune el ca este perfect valid.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Salut! Da, după părerea mea asigurările unit-linked nu sunt cele mai potrivite produse pentru investiții. Și o să explic mai în detaliu de ce săptămâna viitoare. Sunt curios, ce produs ți-a recomandat cu acest randament?
@TheFishbearpig
@TheFishbearpig 3 жыл бұрын
@@ovidiutarcu dinamic invest de la Țiriac
@cu1nicotina
@cu1nicotina 2 жыл бұрын
Așa am ajuns și eu aici, mulțumim pt informații!
@cristianmaciuca2801
@cristianmaciuca2801 2 жыл бұрын
Salutare Ovidiu. Strivesc de câteva luni bune butonul like la ceea ce postezi pe youtube. Consider ca munca depusa ajuta începătorii și nu numai. Ai pomenit ceva de Suceava în acest videoclip. Ești sucevean? Mi-ar fi făcut placere sa discutam mai multe, eu fiind din Suceava. Poate reușim sa luam legătură. Zi maxima
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Salut, Cristian! Mulțumesc pentru insistența cu care strivești butonul de Like! 😂 Într-adevăr, sunt din SV dar stau de peste 10 ani în Cluj.
@malaku8959
@malaku8959 2 жыл бұрын
Cu ce obiectiv ți-ai făcut acea investiție mister fonduri mutuale?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Pentru pensie era.
@mateivoda
@mateivoda 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu si atunci de ce te intereseaza ce ti face produsul in 5 ani cand tu iesi la pensie in 30? Aici este o confuzie totala. Daca un produs este destinat Termenului Lung, e clar ca pe termen scurt nu va performa, la fel si vice-versa
@VladOnutu
@VladOnutu Жыл бұрын
@@mateivoda nu il intereseaza, vrea doar sa dezinformeze. Probabil minte si nu a contractat nimic - mai e si probabilitatea sa fi semnat "ca primarul" :)
@cr4yv3n
@cr4yv3n 2 жыл бұрын
Sincer sa fiu facultatea economica la noi este PRAF. Am terminat ASE in 2012 si am invatat mai mult citind pe cont propriu si de pe net decat in 4 ani de facultate.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Din păcate, nu este atât de practică pe cât ar trebui. 😐
@AlexIrimia
@AlexIrimia 3 жыл бұрын
Acum o luna am cumparat actiuni de 9500$ la o firma de petrol. Prin Iunie actiunile in mediul asta pareau sa creasca. A 2-a zi valoarea actiunilor a inceput sa scada. Acum sunt la -45% :))
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Dacă nu ai intenționat să faci speculă, iar firma nu este în pericol să dea faliment, o să-și revină. Oferă-i timp! 😀
@AlexIrimia
@AlexIrimia 3 жыл бұрын
@@ovidiutarcu that's the plan. But it's scary.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
@@AlexIrimia te cred. Nu e ușor să treci prin așa o scădere. Tot ce pot să-ți recomand este să nu verifici platforma și portofoliul în fiecare zi. Elimini astfel o parte din stres.
@aburilusbroadcast
@aburilusbroadcast 3 жыл бұрын
Daca suma asta e doar X% din portofoliul tau, n-ar fi o problema. Si X-ul ala trebuie sa fie mic avand in vedere ca e o firma, nu un ETF. Asa ca, daca se intampla ceva rau, ai invatat o lectie (esentiala dpmdv) si anume: nicodata dar niciodata nu mai cumpara actiuni/marfuri punctual. Investeste DOAR in ETF-uri. Cred ca nu mai e necesar sa iti si explic de ce. Succes in continuare!
@catalinastingaciu8584
@catalinastingaciu8584 2 жыл бұрын
Da, am si eu acest tip de asigurare, dar facuta pe 20 de ani nu 30 si am investit un an si 7 luni pana acum iar valoarea contului a crescut cu 98 de lei. Nu e o suma fabuloasa dar momentan nu este nici in pierdere.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dar dacă încerci să retragi banii acum, după 1 ani și 7 luni, cât ai primi? Cel mai probabil zero. Iar după primii 2 ani plătești acel comision de retragere anticipată (surrender fee) care tot îți va mânca din câștig. Ceea ce este foarte dezavantajos din punctul meu de vedere.
@laviniacorinaradu3324
@laviniacorinaradu3324 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu De ce sa-i retraga, l-a facut ptr 1an si 7 luni contractul?? Un credit de nevoi personale majoritatea il fac pe 5 ani, hai sa nu mai platim creditul dupa 1 an si 7 luni.....poate obiectivul sau e pe 5 ani, nu pe 1an si 7 luni, daca vrei acces la bani repede, te orintezi pe cu totut altceva. Legat de taxe, poti sa ti gatesti si sa manaci acasa si e mai ieftin, poti sa mananci la reustarant sau sa ti comanzi si e mai scump, timpul este cel mai important, si cand facem o investitie luam in calcul implicarea noastra. Asadar, rolul acestor tipuri de produse e sa te disciplineze, e un start catre ceva mai bun. In prima faza ai nevoie de capitalizare, sa ti asiguri veniturile tale, siguranta financiara, si ulterior poti sa dezvolti prin alte tipuri de produse financiare mai bune ca si randament, dar nu inteleg de ce recomanzi actiuniile, indici bursieri cand oameni intai trebuie sa lucreze la fundatie, si aceste produse rezolva fundatia/baza omului. Actiunile la momentul cand a izbucnit razboiul au scazut doar 2% ca pe aceste produse ? De ce nu vorbesti si de avantajul ca ti ofera siguranta investiei chiar daca rand e mic in comparatie cu alte investii ? Trasatura aia comuna, sa devenim bogati cat mai repede, astazi daca se poate.
@mariusiosca6514
@mariusiosca6514 Ай бұрын
@@ovidiutarcu Daca persoana care vinde polita stie sa o vanda cu adevarat, isi ghideaza clientii sa puna pe contractul total minimum posibil pentru participare si orice forma investitionala sa o faca prin intermediul "top up" urilor care pot fi retrase la minim 6 luni dupa investitie fara nici un fee. Si te poti bucura de randamentul banilor investiti si res investiti intr-un timp scurt( mai scurt decat tot contractul)
@80nei
@80nei Жыл бұрын
Salut! In 2012 am facut si eu o asigurare de viata cu economisire, auzind un coleg ca are si sotia lui asa ceva,el nu,am fost curios sa vad ce este,si de ce nu voiam niste bani pusi deoparte. Am inceput cu 130 de lei lunar si neindexati 5-6 ani, am zis ca, oricum cheltuiesc acei bani pe nimicuri, si nici nu erau o suma care sa imi afecteze bugetul, azi am ajuns la 200 lunar si o valuare de rascumparare de peste 11 mii lei, contractul facut pe 23 de ani. Faza cea mai tare sa zicem asa, e ca asigurarea de viata daca mor valoareaza mai mult decat valoare celei de economisire 😂 P:S Nu stiam nimic despre investii, dar stiam ca vreau ceva banuti deoparte! Acum urmaresc in dreapta si in stanga cum se fac investitiile pe bursa si vreau sa incerc sume pe care mi le pot permite,fara sa renunt la asigurare, cel putin acolo stiu ca nu pot interveni eu, de bine de rau,e acolo!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
👍
@Lucian2704
@Lucian2704 3 жыл бұрын
Salut, maine am o intalnire cu un consilier financiar,de cateva zile lucreaza la un plan individual financiar,la ce ma pot astepta ? Eu consider ca ma pot astepta exact la ceea ce ai patit tu :)),cu asigurarile . Sa speram ca planul construit de el va fi bazat pe orice altceva
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 3 жыл бұрын
Dacă e de la o firmă de asigurări sau care intermediază asigurări, te poți aștepta la ceva asemănător. Scrie-mi un mail la adresa contact@ovidiutarcu.ro dacă vrei să-ți zic o părere legat de ce ți-a prezentat.
@macoveirazvanzvan1600
@macoveirazvanzvan1600 2 жыл бұрын
Dar de ce ti ai redirectionat 30% din prima lunara pe asigurari? Si ce costuri de administrare are unit-linkul? Sunt 2 lucruri foarte importante. In momentul in care iti faci un UL trebuie ca asigurarea de viata sa reprezinte o pondere cat mai mica din suma investita. Sa nu mai vorbim si de siguranta sporita a acestor instrumente financiare. Nu e cea mai buna varianta de a investii, dar cu siguranta nu este nici o investitie rea, avand in vedere ca nu e nevoie de implicare foarte mare.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Primele de asigurare sunt diferite de componenta de investiții. Iar motivul pentru care ele reprezentau un procent mai mare din suma totală lunară este faptul că am acoperit mai multe riscuri, nu doar de deces. Dar ele nu afectează randamentul investițiilor. Costurile de administrare ale asigurării erau de peste 1%. Iar ținând cont că acestea erau separate de comisioanele curente ale fondurilor în care erau investiți banii, era prea mult pentru gustul meu. Poți să-ți construiești un portofoliu mult mai performant de ETF-uri de tip Indice cu maxim 30 de minute de implicare lunar.
@RacheriuDenis
@RacheriuDenis 3 жыл бұрын
Încă nu am apelat
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
👍
@monicatoderean9414
@monicatoderean9414 2 жыл бұрын
Deci,acuma fac legatura,platim un fond de pensie și asigurare de viață la NN,si dupa vreo 20 sau 25 de ani,nu mai știu.?soțu se ocupa,,,imaginează-ți am primit 9000 de lei dar sunt într-un cont,nu se poate atinge de ei pana la pensie.....? Aoleoo si mai are multi ani până la pensie ,si cotizam semestrial, ma gândesc când o să iasa la pensie cu 9000 o să-și cumpere un ra.... asta se numește lipsa de interes pt bani !!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Da. Nu este cea mai avantajoasă opțiune. 😐
@stefanaldea567
@stefanaldea567 2 жыл бұрын
In momentul in care spui ca o masina de teren este inutila deoarece nu sta bine pe circuitul de raliu e clara credibilitatea. Sper ca oamenii care te urmaresc sa inteleaga la final ca orice investitie este buna, doar ca in primul rand trebuie sa ii definesti scopul, cum bine spunea un urmaritor, cum sa scoti banii dupa 5 ani daca planul era pe 10-15-20. Daca atat de bine cunosti acest domeniu de ce pana astazi nu ai reusit sa faci clipuri profesioniste, sa investesti in imaginea si contentul tau, si unde iti sunt miile de euro din inveatitii. Oameni buni, luati sfaturi si aplicati de la oamenii cu care maine ati face schimb de loc. Este dnul Ovidiu o persoana in locul careia ati vrea sa fiti?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
O mașină de teren pe un circuit de raliu este inutilă. Mereu o să fii ultimul. Însă e foarte bună dacă te duci pe munte cu ea. Așa este și cu produsele financiare. Nu toate sunt făcute pentru același scop. Nu te duci cu banii de investiții în depozite bancare pentru că nu câștigi nimic. Te duci cu ei în instrumente care și-au dovedit profitabilitatea de-a lungul anilor cum sunt acțiunile, imobiliarele, fondurile mutuale și ETF-urile, etc. Ai dreptate. Orice investiție este mai bună decât nimic. Însă dacă ai posibilitatea să faci investiții mai profitabile asumându-ți același risc și să înveți din greșelile altora este bine să o faci. Pentru că mereu o să ai de câștigat. De ce ai retrage banii după 5 ani? 1. Pentru că sunt banii tăi. 2. Pentru că poate ai nevoie de ei sau ai găsit o oportunitate. 3. Pentru că ai învățat ceva nou sau ai descoperit instrumente financiare similare cu randamente mai bune. Și multe altele. Eu nu am continuat să investesc în Fonduri Mutuale tradiționale după ce am aflat avantajele celor de tip Indice. Ăsta este un motiv foarte bun să vrei să-ți retragi banii. Asigurările UL au cele mai mari penalități când vine vorba de retragerea propriilor bani. În primii 2 ani rămâi cu zero iar ulterior îți iau procente uriașe din sumele acumulate. Ca să se asigure că nu rămâi câștigi nimic. Lumea spune că băncile sunt rele, dar ar trebui să se uite puțin și la firmele de asigurări... Ultima parte a comentariului este irelevantă. Banii pe care îi investesc eu lunar au un scop diferit comparativ cu afacerea mea de pe KZbin pe care voi continua să o dezvolt în funcție de propriul plan. Dacă pentru tine asigurările UL sunt cea mai bună investiție este perfect. Eu am resimțit cu totul altceva și, bazat pe ce am studiat de atunci, nu sunt singura persoană pentru care nu sunt în topul opțiunilor când vine vorba de investiții. 😉
@florinnicolae4309
@florinnicolae4309 2 жыл бұрын
Minte,unit-link nu sunt bune pentru ca nu le vinde el. Cele mai bune produse sunt cele pe care le vinde el. Ha!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă ai fi urmărit cu atenție activitatea mea, ai fi văzut că eu nu vând nici un produs financiar. Iar ce am prezentat în videoclip a fost experiența mea cu acest produs financiar, și de ce nu aș mai investi în așa ceva. Ești liber să ne prezinți experiența ta cu asigurările unit-linked și să îmi explici cu ce am mințit.
@laurentiustefan56
@laurentiustefan56 2 жыл бұрын
"Cea mai proastă investiție a fost o combinație..." Povestea de viață a fiecărui român 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
😂
@maxwearro2657
@maxwearro2657 Жыл бұрын
Salut Ovidiu! Încerc sa urmăresc vlogurile tale dar îmi este foarte greu pentru ca povestești foarte rău, fără nici o dicție, pare ca citești un text de pe ceva. Îți sugerez sa investești intru-un curs de dicție și vei avea succes mult mare cu aceste vloguri. Pur și simplu, nu mi dau seama când se termina fraza sau care este punctul culminant.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Ești printre puținele persoane care mi-au zis asta. Mai mult, oamenii au apreciat modul în care prezint spunând că pot să mă urmărească chiar și la 2x pentru că vorbesc foarte clar. E posibil ca stilul meu de prezentare să nu rezoneze cu tine. Nici o problemă. O să găsești un KZbinr de la care o să înțelegi mai bine noțiunile explicate. 😉
@playlistsforanymoment9231
@playlistsforanymoment9231 2 жыл бұрын
Buna, cum o fi sa dezinformezi cu privire la consultantii financiari doar ca sa poti fi si tu consultant de invenstitii? :)))) ai putea sa te remarci prin intelectul si rezultatele tale, nu sa incerci sa distrugi concurenta. Acest fapt arata doar cat esti de nesigur pe serviciile tale.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Eu nu sunt consultant de investiții cum nici agenții de asigurări care se dau consultanți financiari nu sunt. În schimb, sunt foarte sigur pe serviciile mele. Orice a lucrat cu mine poate să-ți confirme asta. 😉 De asemenea, pe acest canal de KZbin explic și greșeli pe care le-am făcut când eram la început pentru ca alții să poată învăța din ele și să le evite. Bineînțeles, dacă au aceeași părere. Dacă tu ai avut o experiență pozitivă, ești liberă să creezi un videoclip în care să o prezinți detaliat.
@VladOnutu
@VladOnutu Жыл бұрын
@@ovidiutarcu iar arati cat esti de arogant si rau intentionat si slab informat. Consultanta (financiara, duh) este o componenta esentiala din serviciile de intermediere in asigurari, impreuna cu Analiza financiara si Service-ul acordat pe perioada existentei contractului. Ceea ce inseamna ca afirmatia ta "nici agenții de asigurări care se dau consultanți financiari nu sunt" este una eronata. Dar asa e cand te exprimi fara sa cunosti. Acum ca spui ca nu esti consultant per-se, inteleg si eu de unde vine lipsa de informare. Mai rau este ca diseminezi in spatiul public informatii eronate si nu prezinti situatia in mod obiectiv, ci truncat. E trist sa vad asemenea persoane, care se dau experti financiari. Sper ca oamenii sa inteleaga de fapt ca tu cauti vizualizari si sa vinzi cursuri, decat sa ajuti.
@mariusiosca6514
@mariusiosca6514 Ай бұрын
@@ovidiutarcu stiu ca acest clip e vechi- eu azi l-am descoperit "agenții de asigurări care se dau consultanți financiari nu sunt" - am inteles ca ai urmat ceva curs Forex - inainte sa arunci vorbe - ai idee cate cursuri urmam noi pentru a putea vinde CORECT o polita life cu clauza de economisire sau investitie, ca cele pe care cineva ti le-a vandut tie eronat, pe nume UnitLinked?
@cornelianitu5085
@cornelianitu5085 2 жыл бұрын
Nu
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
🙂
@razvanion2461
@razvanion2461 2 жыл бұрын
Sincer , vorbesti pe langa. Cred ca ti s-au prezentat riscurile si cand ajunge planul la maturitate cu suma pe care o investesti . Efectiv nu ai idee ce inseamna planurile ovb . Nu le iau apararea , dar sunt prea multi oameni care sunt fericiti cu acestea si pt. ca tu investesti 100 de lei pe luna poti sa fii fericit dupa 10 ani minim.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă asta este părerea ta, trebuie să ți-o respect. Într-adevăr, mi-au fost prezentate riscurile dar eu nu am fost suficient de educat financiar ca să le înțeleg. Din fericire, acum s-a schimbat mult situația. Oamenii sunt fericiți cu planurile de la OVB pentru că nu cunosc alternativele. (btw nu e produsul de la OVB). Dacă ar știi cât îi costă aceste produse, n-ar mai fi așa fericiți. Întrebarea este de ce trebuie să aștept 10 ani ca să am acces la aceeași bani pe care i-am investit (fără câștiguri) când dacă investesc în ETF-uri de tip Indice, cum fac acum, am 88% șanse să am câștig? N-are nici un sens să fiu mulțumit cu ceva sub mediocru doar pentru că nu am grija investițiilor. Pentru că dacă tu nu ai grija lor, un agent de asigurări plătit cu comision sigur n-o să aibă.
@razvanion2461
@razvanion2461 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu ai spus ca nu e produs ovb . Corect! Deci nu e responsabil nici un consultant ovb de investitia ta , logic ,nu? Doar ca exista reasigurari , fonduri de garantare , sunt foarte ok produsele si totul este mai complex decat pot sa iti zic aici. Am inteles ca esti matur si poti sa iti faci singur banii la bursa , dar majoritatea nu stim si nu avem timp de ele. Bravo tie ca reusesti sa faci bani singur. Apropo , nu suntn10 ani blocati banii , ci 2. :) Iar dobanda capitalizata face toti banii. Succes !
@bikeinthetraffic8093
@bikeinthetraffic8093 2 жыл бұрын
Daca nu știi ce vorbești mai bine taci și nu mai influența oamenii, prezintă-ti experiența obiectiv și lasă oamenii să decidă. Nu ai ascultat sfaturile consultantului și nu ai folosit corespunzător un UL. Tu voiai să te îmbogățești in 5 ani cu probabil o sumă de nimic. Dislike
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă ai fi înțeles despre ce este a acest canal de KZbin ai fi văzut că nu există nici un videoclip care încurajează îmbogățirea rapidă. Eu mereu am încurajat investiții pe termen lung. Iar experiența pe care am avut-o este exact datorită faptului că am ascultat sfaturile altei persoane, care evident, nu știa nimic despre lumea investițiilor. Cu experiența acumulată de atunci, acum știu să nu mai fac această greșeală. Iar oamenilor le explic experiența mea. Asta este ideea videoclipului. Și am alt videoclip în care prezint UL-urile ca și produse financiare. Și nici după atâta research nu m-au convins. Dar dacă tu și agentul tău de asigurări (că nu-i poți numi consultanți) o să faceți bani din investiția pe care ai făcut-o, asta este tot ce contează. Eu nu oblig pe nimeni să facă ce am făcut eu sau nu. Fiecare e responsabil de propriile decizii.
7 DEZAVANTAJE ale Strategiei Dividendelor
14:02
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 12 М.
Surprise Gifts #couplegoals
00:21
Jay & Sharon
Рет қаралды 27 МЛН
Fonduri Mutuale vs ETF uri - Care sunt mai potrivite pentru tine?
13:30
RECENZIE eToro
15:44
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 40 М.
Ce sunt Asigurarile Unit-Linked?
13:52
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 6 М.
Ce este un PLAN FINANCIAR si de ce SA-TI FACI UNUL
11:18
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 3,6 М.
Recenzie TradeVille
15:54
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 45 М.
Cum sa-ti AUTOMATIZEZI INVESTITIILE in ETF-uri cu ajutorul XTB
15:25
Dividendele NU MAI AU SENS din punct de vedere fiscal
13:12
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 18 М.
Surprise Gifts #couplegoals
00:21
Jay & Sharon
Рет қаралды 27 МЛН