Cele 5 trepte ale Independentei Financiare

  Рет қаралды 8,646

Ovidiu Tarcu

Ovidiu Tarcu

Күн бұрын

Cele 5 trepte ale Independenței Financiare 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
Ca să atingi Independența Financiare trebuie să treci prin niște etape. Să urci niște trepte. Iar fiecare treaptă pe care o urci, datorită faptului că îți îmbunătățește situația financiară, îți oferă și mai multă libertate.
Iar astăzi îți voi prezenta care sunt cele 5 trepte ale Independenței Financiare:
Echilibrul Financiar
Ca să urci pe prima treaptă trebuie să îndeplinești două condiții. În primul rând, trebuie să te încadrezi cu cheltuielile în banii pe care-i câștigi. Cea de-a doua condiție pe care trebuie să o îndeplinești este să ai creat un mini Fond de Urgență.
Stabilitatea financiară
Ca să ajungi aici trebuie să îndeplinești două obiective financiare majore. Primul dintre ele este să-ți plătești toate datoriile de consum. Al doilea obiectiv presupune să-ți constitui un Fond de Urgență care să-ți acopere între 3 și 6 luni de cheltuieli curente. El include mini Fondul de Urgență creat pentru a ajunge pe Treapta Întâi.
Independența financiară
Prin definiție, atingerea Independenței Financiare presupune că Portofoliul tău de Investiții să genereze suficient venit pasiv astfel încât să-ți acopere toate cheltuielile de bază, și puțin peste.
Liniștea financiară
Acesta este punctul în care nu mai ai nici un fel de datorie, nici măcar creditul ipotecar, iar veniturile pasive obținute din investiții îți permit să trăiești cel puțin la fel de bine ca și în perioada când lucrai full-time.
Abundența financiară
Abundența Financiară îți permite să faci orice vrei, oricând vrei, fără să te gândești la costuri. Cu alte cuvinte, în acest punct, ai mai mulți bani decât ai avea nevoie vreodată, și poți să faci câte excese vrei.
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
01:04 - Treapta 1
02:55 - Treapta 2
05:14 - Treapta 3
06:57 - Treapta 4
08:29 - Treapta 5
09:28 - Cum poți să atingi Liniștea Financiară
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️4 Pasi ca sa te eliberezi RAPID de datorii (si sa ramai LIBER) - • 4 Pasi ca sa te eliber...
➡️Cum sa-ti creezi un Fond de Urgenta in 12 luni - • Cum sa-ti creezi un Fo...
➡️Investitii in ETF-uri de la A la Z | Ghid pentru INCEPATORI - • Investitii in ETF-uri ...
➡️Cum să faci un Plan de Cheltuieli - • Cum să faci un Plan de...
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZbin prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZbin au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. Instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

Пікірлер: 36
@ELVOPLM
@ELVOPLM 2 жыл бұрын
Ohhh sunt la treapta a doua sau a treia nu am datorii și 30% 40% din salariu pun deoparte în investiții.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Felicitări! 👏👍... Ești pe drumul cel bun. 🙂
@ionutenache4967
@ionutenache4967 2 жыл бұрын
Daca macar primele 2 trepte ar fi realizate de majoritatea romanilor in urmatorii ani, am fi departe. Cu trecerea anilor si cu cresterea nivelului de trai, si a educatiei financiare poate o sa ajungem incet incet la treapta 3. Dar eu prevad ca mai dureaza o generatie… Oricum sfaturi bune pentru 90% din noi.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Atingerea fiecărei trepte depinde de modul în care acționează fiecare persoană. 🙂
@raducora7159
@raducora7159 Жыл бұрын
Foarte fain explicat si elaborat. Ca o completare, eu as adauga si un nivel 2,5 pe scara asta. Ar fi nivelul la care portofoliul este inca prea mic pentru a acoperi cheltuielile de baza din venituri pasive, insa suficient de mare incat respectivele venituri pasive sa poata reprezenta un venit secundar semnificativ in caz de nevoie. Cu alte cuvinte, in cazul in care anticipezi o perioada cu cheltuieli mai mari decat de obicei, sa te poti baza pe venituri pasive din portofoliu pentru a te ajuta sa treci peste perioada respectiva fara sa te atingi de fondul de urgenta (daca anticipezi acea perioada, nu mai e tocmai o urgenta). Tot aici s-ar incadra cei care au reusit sa isi creeze niste venituri secundare (diferite de cele pasive din portofoliu) care sa ii ajute sa treaca peste o perioada mai dificila fara sa se atinga de fondul de urgenta si chiar sa finanteze integral un stil de viata ceva mai auster in perioada de tranzitie a unei eventuale schimbari de job. Mie acest nivel mi se pare ca se distinge foarte clar atat de treapta 2, cat si de treapta 3 ca nivel de independenta si liniste financiara. Distanta dintre treptele 2 si 3 fiind una foarte mare, acest nivel poate constitui si o borna psihologica in momentele in care moralul e la cote mai reduse :)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Este o completare foarte bună! 🙂... Doar că e mai greu de cuantificat.
@raducora7159
@raducora7159 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu O sugestie de cuantificare ar fi momentul in care veniturile secundare nete insumate trec de un anumit nivel fie raportat la salariul minim net (ex .1 salariu, 1,5 salarii, etc), fie cand acestea depasesc un anumit procent din venitul principal net (ex. 20%, 30%, etc). Astfel de praguri ar fi deja suficiente pentru a finanta traiul de subzistenta in cazul in care venitul principal este temporar suspendat (ex. schimbare de job) si ti-ar oferi siguranta ca intr-un astfel de caz nu esti obligat sa apelezi la fondul de urgenta.
@georgeispas8830
@georgeispas8830 2 жыл бұрын
Ne manca inflația economiile? Sau ar trebui să țin cont de individ? Eu personal nu consum combustibil, ulei, nici gaz foarte mult. Ar fi excelent un videoclip in care sa ne prezinți ce bunuri și servicii sunt cele mai afectate de inflație
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Pe scurt, da. Inflația ne mănâncă economiile și de asta trebuie să limitezi cât ții deoparte pentru economii și după un anumit punct să investești banii. Și chiar dacă nu consumi mult din anumite servicii, creșterea prețurilor se resimte peste tot. Pentru că ai nevoie de energie ca să creezi bunuri și de petrol ca să le transporți.
@futatezebedeu
@futatezebedeu 2 жыл бұрын
Bune sfaturile, insa daca ai 10 nunti pe an ca mine, e destul de greu sa le pui in aplicare :))
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Ai două opțiuni: 1. Mai tai din ele 2. Te însori rapid ca să-ți recuperezi banii dați la nunți 😅 Nunțile nu te fac independent financiar. În schimb, investițiile îți oferă niște șanse mai bune. 🙂
@futatezebedeu
@futatezebedeu 2 жыл бұрын
​@@ovidiutarcu"Nu poti fii toata viata fericit, la un moment dat trebuie sa te insori". Sunt insurat deja, sau maritat.
@aureliumanicuta3680
@aureliumanicuta3680 2 жыл бұрын
Treptele 1 si 2 sunt accesibil de atins. Din pacate intre treapta a 2-a si treapta a 3-a este o distana enorm de mare pe care doar 0.000001% o pot atinge. Treptele 4 si 5 sunt doar la nivel de vise in momentul de fata in raport cu situatia globala din prezent.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Dacă ai reușit să atingi treapta a doua și continui să pui bani deoparte în investiții rezonabile e foarte probabil să atingi treapta a treia într-un interval de timp rezonabil. Însă totul depinde de modul în care acționezi. 🙂
@grosumihaiela1391
@grosumihaiela1391 Жыл бұрын
Cum se numește o aftfel de aplicație? Monitorizare cheltuieli
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Eu folosesc CashControl: ovidiutarcu.ro/2019/03/21/cashcontrol-recenzie/
@mona070988
@mona070988 2 жыл бұрын
Daca avem credit ipotecar, dar si ceva economii, tu ce ai face cu banii? Ai rambursa anticipat o parte din bani sau ai investi?
@IonutVEpure
@IonutVEpure 2 жыл бұрын
Are video pe chestia asta. Ceva gen Rambursare sau investiție. Long story short zice să investești! 😉
@mona070988
@mona070988 2 жыл бұрын
@@IonutVEpure multumesc mult pt raspuns si hint. Am vizionat!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Am văzut că ai primit deja un răspuns. 🙂
@mihaidumitrascu7251
@mihaidumitrascu7251 2 жыл бұрын
Dar datoriile sunt bune dacă ai investiții care depășesc dobanda datoriilor....
@mihaidumitrascu7251
@mihaidumitrascu7251 2 жыл бұрын
De ce sa cumpăr ceva cu banii jos când pot investi banii la o dobanda a banilor mai mare ca dobanda bunului cumpărat?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Ai putea aduce acest argument pentru creditele ipotecare. Pentru datoriile de consum părerea mea este că nu sunt niciodată bune.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
@@mihaidumitrascu7251 pentru libertatea pe care o ai atunci când n-ai de plătit rate. Pentru că dobânda pe care o plătești la un credit este garantată în timp ce câștigul unei investiții este potențial. Pentru că 2.000 RON investiți acum sau peste 2 luni n-o să fie diferența dintre milionar și miliardar. Și multe altele. :-)
@vloguluiradu2528
@vloguluiradu2528 2 жыл бұрын
Salut! Cum îmi iau actiunea de 100 euro de la treding 212 că nu reușesc ? Îmi doresc o fractiune de actiune la Amazon! Se poate?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 2 жыл бұрын
Mergi în ultimul tab al aplicației și navighezi până la secțiunea "Introdu Codul Promoțional". Și adaugi acolo OVIDIU. Ți se va repartiza o acțiune întreagă aleatorie. Nu poți să primești acțiuni de la o companie aleasă de tine.
@vloguluiradu2528
@vloguluiradu2528 2 жыл бұрын
@@ovidiutarcu trbuie să am o sumă în contul de investiții depusă?
@vloguluiradu2528
@vloguluiradu2528 2 жыл бұрын
Și dacă da cât?
@mra503
@mra503 Жыл бұрын
Cineva pe aici cu cont curent la LIBRA Bank ?
@BogdanTarla
@BogdanTarla 2 жыл бұрын
Acest video este despre cum sa nu cheltui nimic la tinerete ca sa ajungi mai repede la varsta a treia (pensionar), ca apoi sa ti iei un job part-time ca sa nu mori de foame.
@Ayjkuiwiwe
@Ayjkuiwiwe 2 жыл бұрын
corect :)
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Eu l-am creat pentru a face o prezentare realistă a etapelor prin care trebuie să treci ca să ajungi la Independența Financiară și ce trebuie să faci pentru a accelera procesul. Îmi pare rău că tu ai văzut doar partea în care muncești 40 de ani și rămâi sărac pentru că eu nu m-am concentrat pe ea. 😐
@Ayjkuiwiwe
@Ayjkuiwiwe Жыл бұрын
@@ovidiutarcu Da , dar se intampla asa de multe ori, multora ca sa nu zic la majoritatea . Nu toata lumea reuseste asa cum planifica. Spune sincer e ceva sigur in investitiile astea ? E ceva sigur in orice tip de investitie ? Nu e nimic sigur . Asta poate sa fie si cazul tau. Nici o investie nu e sigura, investitie inseamna risc .
@raducora7159
@raducora7159 Жыл бұрын
​​ @Accidente nemaivazute-Nici nu o sa-ti creada ochiu Orice investitie vine cu riscuri. S-ar putea sa-ti iasa, s-ar putea sa nu. Nu sunt sigure castigurile, dar nici pierderile. Dar daca iti tii banii la ciorap, pierderea este 100% sigura din cauza inflatiei. Nu mai e o chestiune de "DACA ii pierzi", ci doar de "CAT DE REPEDE ii pierzi". Exista un spectru foarte larg de niveluri de risc (si de castig potential). Spectrul incepe de la titluri de stat, unde ai un randament care abia bate inflatia (poate nici atat), dar si un risc practic nul (sansele ca un stat membru UE sa dea faliment sunt minime), si ajunge pana la criptomonede, unde iti poti dubla investitiile de la o zi la alta, dar le poti si pierde in totalitate la prima pana de curent din China sau Kazakhstan. Intre cele doua extreme exista suficient de multe optiuni pentru toleranta la risc a fiecaruia
Cum arata Portofoliul de Investitii al Mamei Mele
11:37
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 19 М.
8 lucruri pe care sa le faci cu banii tai ca sa ai PROSPERITATE
13:37
Зомби Апокалипсис  часть 1 🤯#shorts
00:29
INNA SERG
Рет қаралды 7 МЛН
Glow Stick Secret (part 2) 😱 #shorts
00:33
Mr DegrEE
Рет қаралды 49 МЛН
маленький брат прыгает в бассейн
00:15
GL Show Russian
Рет қаралды 4,3 МЛН
7 Obiceiuri Financiare care Te Mentin SARAC (NU MAI FACE ASTA!)
16:35
Tot ce trebuie sa stii despre Pilonul 3 de Pensii
16:35
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 18 М.
Fonduri Mutuale vs Fonduri de tip Indice vs ETF-uri
13:34
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 11 М.
7 Lectii despre BANI pe care le-am invatat de-a lungul anilor
14:35
Cum sa investesti la Bursa in 2024 - Ghid pentru incepatori
14:21
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 48 М.
Cum investesti in Titluri de Stat TEZAUR
13:51
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 44 М.
Cum sa-ti PLATESTI anticipat CREDITUL IPOTECAR - Metoda Secreta
9:49