7 Obiceiuri Financiare care Te Mentin SARAC (NU MAI FACE ASTA!)

  Рет қаралды 18,938

Ovidiu Tarcu

Ovidiu Tarcu

Күн бұрын

7 obiceiuri financiare nesănătoase care te mențin sărac, și cu ce poți să le înlocuiești dacă le identifici la tine 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
Când vine vorba de bani, majoritatea lucrurilor pe care le facem cu ei sunt executate pe pilot automat.
De-a lungul timpului ți-ai creat niște obiceiuri legat de modul în care-ți gestionezi banii și le repeți lună de lună, an de an. Câteodată fără să-ți dai seama că sunt obiceiuri.
Însă, din păcate, o parte din ele sunt dăunătoare. Obiceiurile respective te mențin sărac și te împiedică să prosperi și să-ți îmbunătățești situația financiară.
Cele 7 obiceiuri sunt:
Te plătești pe tine ULTIMUL
Nu-ți monitorizezi cheltuielile
Finanțele tale Personale sunt dezorganizate
Încerci să pari bogat, în loc să te concentrezi pe a deveni bogat
Îți cumperi lucruri în rate cu dobândă zero
Te concentrezi doar pe economii
Nu ești curios să înveți despre bani
E posibil să fi realizat că tu ai mai multe din obiceiurile prezentate în cadrul videoclipului. Și, din entuziasm s-ar putea să vrei să le înlocuiești pe toate deodată.
Recomandarea mea ar fi să o iei pe rând. Începe prin a înlocui câte unul sau două din vechile obiceiuri, și observă rezultatele obținute. Pentru că, dacă începi să vezi schimbări pozitive, vei fi mult mai motivat să te ții de treabă.
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 Intro
01:00 Obiceiul nesănătos 1: Te plătești pe tine ULTIMUL
02:50 Obiceiul nesănătos 2: Nu-ți monitorizezi cheltuielile
04:40 Obiceiul nesănătos 3: Finanțele tale Personale sunt dezorganizate
06:33 Obiceiul nesănătos 4: Încerci să pari bogat, în loc să te concentrezi pe a deveni bogat
08:29 Obiceiul nesănătos 5: Îți cumperi lucruri în rate cu dobândă zero
11:09 Obiceiul nesănătos 6: Te concentrezi doar pe economii
12:43 Obiceiul nesănătos 7: Nu ești curios să înveți despre bani
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️Cum sa iti duci Situatia Financiara la URMATORUL NIVEL - • Cum sa iti duci Situat...
➡️Investitii in ETF-uri de la A la Z | Ghid pentru INCEPATORI - • Investitii in ETF-uri ...
➡️5 Cărți de Educație Financiară care mi-au schimbat viața - • 5 Cărți de Educație Fi...
➡️Ce este un Fond de urgență? - • Ce este un Fond de Urg...
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZbin prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZbin au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. Instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

Пікірлер: 44
@VEZI.poza.MEA.de.profil.
@VEZI.poza.MEA.de.profil. Жыл бұрын
Genial videoclipul! Mulțumim din suflet pentru informații! 🙂
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Cu drag! 🙂
@cicadablue3581
@cicadablue3581 10 ай бұрын
Bine punctate obiceiurile nesanatoase,intamplator le-am evitat pe toate de-a lungul vietii desi am peste 50 ani.Lunar am considerat ca am de platit ,,o rata" pentru ceva si am economisit nu 25% dar peste 10% lunar si au fost luni cand am depasit si 25%.Nu am facut niciodata un credit bancar,nu mi-am cumparat nimic din ceea ce nu-mi permiteam financiar,lozinca ,,rate cu dobanda 0" e paguboasa chiar si numai pentru timpul pierdut pentru a-mi plati ratele lunar(timpul costa bani),ma folosesc de cardul de cumparaturi pentru care primesc puncte bonus,pot economisi mai usor,ma folosesc de bani fara dobanda 55 de zile timp in care banii mei sunt economisiti,dar am grija sa depun toata suma inainte de scadenta(nu doar suma minima),asa am si un control al cheltuielilor lunare.Cand imi cumpar un produs economisesc pana mi-l permit integral,nu mi-am cumparat niciodata haine ,,de firma" ,am gasit haine foarte calitative,din materiale excelente la preturi bune fara sa platesc si ,,taxa de brand".Am intotdeauna un ,,fond de urgenta" ~2 salarii medii pe economie pentru situatii neprevazute (ex::defectiuni aparute la obiectele casnice,probleme de sanatate,defectiuni auto...).As adauga o a opta regula:nu imprumut bani,mai bine fac un act de caritate.Aplicand aceste metode am progresat financiar la un nivel suficient incat sa nu am insomnii. E nevoie de educatie financiara in Romania.Din 30 de elevi cati eram in clasa la 14 ani,eu eram singura care avea economii la CEC in perioada comunista. Imi place mult ceea ce faceti!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 9 ай бұрын
Felicitări pentru tot ce ați reușit! 🙂👏
@yonutz77
@yonutz77 Жыл бұрын
Salut, Ovidiu! Felicitări pentru video! Niște obiceiuri de bun simț, aparent simple dar care produc efecte mari pe termen lung. Mi-ar placea o analiză în care sa fie puse în balanță un credit ipotecar pe 30 de ani sau statul în chirie și investiții pe bursa preponderent în acțiuni. Am mai lăsat un comentariu mai detaliat la celălalt videoclip postat de tine. Zi faina!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Salut, Cătălin!... Am văzut comentariul tău. Mi-am notat ideea ta în fișierul cu idei de videoclipuri. Merci! 🙂
@LaurianBotez
@LaurianBotez Жыл бұрын
super
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
🙏
@sabinj6031
@sabinj6031 9 ай бұрын
Mi-ar placea un video despre Overdraft. Ajuta scorul Fico precum un card de credit? Poate fi folosit ca un fond de urgenta si atunci nu mai trebuie sa tinem fondul de urgenta departe de investitii? Parca l-ai mentionat, sau ai mentionat carduri de credit in metoda velocity banking. Super bune video-urile tale. De incredere, fara sponsorizari dubioase.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 9 ай бұрын
În primul rând, mulțumesc pentru apreciere! 🙏😊 În al doilea rând, cum nu încurajez folosirea de datorii de consum, nu cred că o să fac prea curând un videoclip despre acest subiect. Dar ca să răspund la întrebări pe scurt: 1. Ajută scorul FICO, doar că plătești dobândă din prima zi. Deci nu este foarte avantajos. 2. Nu aș înlocui Fondul de Urgență cu un Overdraft. Cel mai prost moment să te îndatorezi este atunci când ești într-o situație disperată.
@sabinj6031
@sabinj6031 9 ай бұрын
​@@ovidiutarcu Deci pentru FICO mai bun, mai degraba recomanzi un card de credit cu perioada mai lunga de gratie, gen 45 de zile, ca sa nu platesc dobanda acele 45 de zile. Un overdraft zici ca m-ar taxa dobanda din prima zi. Am inteles. Avand in vedere ca un overdraft poate fi si cat 6 salarii, as zice ca daca am o urgenta, in 6 luni rezolv problema. In 6 luni pot gasi alta slujba, sau imi rezolv problema medicala, sau vand din investitiile pe termen lung la un pret decent si nu sunt fortat sa vand la un minim. Sigur, voi plati dobanzi multe alea 6 luni, dar tot mai putine decat la un card de credit.
@victormamaliga5484
@victormamaliga5484 Жыл бұрын
Salut , un video va rog despre piata imobiliara.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Investițiile imobiliare nu sunt specialitatea mea. Ce anume te-ar interesa mai exact?
@victormamaliga5484
@victormamaliga5484 Жыл бұрын
Ce se va întâmpla cu prețurile pina în 2023.
@catalingabor6783
@catalingabor6783 Жыл бұрын
Salut, Ovidiu. Poate o idee de videoclip în care să prezinți avantajele și dezavantajele contractării unui credit ipotecar în euro, mai ales în viitorul apropiat când, atât robor, cât și ircc sunt pe pantă ascendentă. În orice caz, foarte bun videoclip :).
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Salut, Cătălin! Mi-am notat ideea ta în fișierul cu idei de videoclipuri. 🙂 ... Personal nu aș risca să mă expun riscului de curs valutar EUR/RON dacă nu sunt plătit în EUR. Drept urmare, aș merge tot pe creditul cu dobândă fixă în RON.
@the.blue.raven7777
@the.blue.raven7777 Жыл бұрын
Si Euribor va creste. Trebuia sa creasca demult
@sabinj6031
@sabinj6031 9 ай бұрын
Eu chiar m-am gandit sa ma schimb la euro. Sigur ca poti sa patesti ca si cu francii elvetieni, dar sansele sunt mici, avand in vedere ca RON "e fixat" la euro. Daca te uiti la graficul RON/EUR vei vedea ca e fixat pe cate 6 luni. Eu ma gandesc in termeni de piata. Multa lume de pe planeta foloseste euro si cumpara euro. Nimeni nu vrea RON, decat romanii. Luand puterea asta in calcul, intotdeauna dobanda la euro va fi mai mica decat cea la lei. Putem pati ca si grecia sau ca si cei cu franci elvetieni, dar vad sansele la asa ceva foarte mici. Oricum, banca nu te lasa sa te indatorezi mai mult de 20-25% in euro, pe cand in RON e 33%. Asa ca oricum iti vei asuma risk mai mic, chiar daca creste. Ca proportie risk/return la investitie , pe o rata de apartament de 30-35 de ani, 1-2% diferenta la dobanda sunt o gramada de bani. Si, istoric vorbind. diferenta aia de procentaj va ramane intotdeauna. In RON nu va exista niciodata dobanda fixa pe 30 de ani cum are SUA sau Germania.
@milkandhoney1646
@milkandhoney1646 Жыл бұрын
Cred ca obiceiul nr4 este cel mai comun in toate tarile,oamenii vor sa para ceea ce nu sunt
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Este un efect al marketing-ului agresiv și al promovării constante a consumerismului.
@budgettravelmovies
@budgettravelmovies Жыл бұрын
Poti sa imi recomanzi o aplicatie de management finante personale cu care pot sa import tranzactiile mele de pe cont curent/ card de credit de la banci romanesti? (BT, Unicredit, BCR, etc).
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Asta știu că permite astfel de sincronizări cu planul PRO: toshl.com/
@tmovi1
@tmovi1 Жыл бұрын
Bv, imi plac informatiile tale, dat am o intrebare? Ce te face sa dai astfel de informatii pretioase?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Mă bucur că materialele mele îți sunt de folos! 🙂 Legat de a întrebarea ta, așa funcționează modelul ăsta de afaceri. Eu te ajut și îți ofer cât mai multe informații valoroase gratuite pe care dacă le aplici obții rezultate clare și vizibile. Iar dacă la un moment dat vei simți că ai nevoie de mai mult ajutor, și cauți răspunsuri la niște întrebări mai complicate, specifice situației tale, speranța mea este că îți vei aduce aminte că materialele mele te-au ajutat, și vei apela tot la mine pentru niște servicii contra cost ca să te ajut să depășești provocările. În categoria asta intră achiziționarea cursurilor mele, programarea de ședințe 1-la-1, dobândirea de membru al canalului la nivelele superioare, etc.
@tmovi1
@tmovi1 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu satisfăcut de răspuns și unul foarte corect
@danabazso3293
@danabazso3293 Жыл бұрын
Buna ziua,va rog o părere despre fondul Erste Stock Tehno de la BCR. Comisionul de subscriere este de 4% iar de administrare este de 1,8. Merita sa investesc?
@tomanovac3994
@tomanovac3994 Жыл бұрын
nu
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Eu personal nu aș investi în așa ceva. Există variante mai ieftine. Și probabil mai bune.
@the.blue.raven7777
@the.blue.raven7777 Жыл бұрын
Ratele nu sunt pt dorinte de moment. Pe mine ma ajuta sa economisesc
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Ratele te ajută să economisești?... Cum?... 🤔
@the.blue.raven7777
@the.blue.raven7777 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu cumpar in rate fara dobanda lucruri pe care puteam sa le cumpar din salariu de ex o cumparatura mai mare la farmacie ( cosmetice medicamente etc luate o data la 3 luni ).. Si pun deoparte constant lunar o suma mai mare in acest fel ( chiar daca am cheltuieli diferite -luna asta mai putin , luna viitoare mai mult etc )
@SchmauSy.Official
@SchmauSy.Official Жыл бұрын
Plățile la stat și facturile.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Ce-i cu ele?
@mihaidumitrascu7251
@mihaidumitrascu7251 Жыл бұрын
@@ovidiutarcu probabil se refera sa elaborezi subiectul,sau persoana respectiva dacă le găsește cheltuieli păguboase 😂 ar trebui sa știe ca sunt responsabilități nu cheltuieli păguboase.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
@@mihaidumitrascu7251 nu-mi este clar ce a vrut. Dar sunt perfect de acord cu a doua parte a răspunsului tău. 🙂
@SchmauSy.Official
@SchmauSy.Official Жыл бұрын
@@ovidiutarcu Alea ne tin pe noi pe loc. Ca cei bogati sunt scutiti de ele.
@cosminson
@cosminson Жыл бұрын
Cum ne protejam de inflatie ...? In ce investim si cum diversificam ?
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Am creat un clip dedicat acestui subiect acum câteva luni: kzbin.info/www/bejne/r6nPm2OVpZicndE
@JudyJay755
@JudyJay755 Жыл бұрын
Pai si daca rate+taxe+facturi=tot venitul tau. Cum faci sa pui 25% pt tine :))) asta e un imbold pt rauplatnici sa nu si plateasca datoriile.
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu Жыл бұрын
Dacă situația este atât de gravă, înseamnă că trebuie să te concentrezi pe altceva cum ar fi plata datoriilor ca să nu mai ai rate. Pentru asta va trebui să tai cheltuielile discreționare, să crești venitul, să-ți faci un Plan de Cheltuieli și să fii disciplinat. Iar la un moment dat, o să ajungi să pui deoparte 25% pentru tine. 😉
@x-manager7081
@x-manager7081 9 ай бұрын
Salut! Îmi spui te rog numele aplicației de monitorizare? Multumesc!
@ovidiutarcu
@ovidiutarcu 9 ай бұрын
CashControl. Și poți beneficia de 3 luni gratuite pentru abonamentul PRO dacă folosești codul: 4AC3E26C98 . 🙂
23 de lucruri care-ti GARANTEAZA ca vei ramane sarac
13:05
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 8 М.
原来小女孩在求救#海贼王  #路飞
00:32
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 29 МЛН
маленький брат прыгает в бассейн
00:15
GL Show Russian
Рет қаралды 2 МЛН
Cele 5 trepte ale Independentei Financiare
12:52
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 9 М.
De cati bani ai nevoie ca sa RENUNTI LA MUNCA mai repede?
10:54
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 7 М.
Cum folosesti CORECT Contul de Economii
12:23
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 16 М.
Tot ce trebuie sa stii despre Pilonul 3 de Pensii
16:35
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 17 М.
Cum investesti in Titluri de Stat FIDELIS
11:25
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 26 М.
Cum investesti intr-un ETF
12:57
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 12 М.
Cat ar trebui SA DAI PE O MASINA? 🚗
12:24
Ovidiu Tarcu
Рет қаралды 8 М.
Cum Sa Controlezi BANII Si Sa-i Inmultesti - Adrian Asoltanie | S02 EP5
1:13:45
7 Lectii despre BANI pe care le-am invatat de-a lungul anilor
14:35
原来小女孩在求救#海贼王  #路飞
00:32
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 29 МЛН