Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel VK adresim : goo.gl/bFk1d2
@CemCelikel5 жыл бұрын
Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı. vidiq.com/#_l_pl
@mustafa5882 ай бұрын
Abi merhaba, 2-3 hafta önce Japon balığı aldım ve üst kuyruk alt kuyruk kısmı siyaha dönmeye başladı. Ne yapmam gerekiyor ve hangi yemden vermem gerekiyor? Birde hangi mantar ilacıl almam gerek
@Goksefu Жыл бұрын
Cem hocam Japon balığımın özellikle yüzgeç ve kafa üstünde siyah lekeler mevcut (ve bugün fark ettim ki üst yüzgecinde hafif bir erime var) yaklaşık birkaç haftadır var, su görünümünde bir sıkıntı yok filtre de düzenli olarak çalışıyordu. Bugün dipte halsiz durunca hemen sudan aldım, temiz suya koydum yem vermemiştim bir müddet yem verdim, halsiz de olsa yedi. Daha önce de su ile ilgili farklı sıkıntılar yaşamıştık ne yazık ki, ne tavsiye edersiniz hem uzun müddat için hem de şu an acilen yapılabilecek bir durum var mıdır?
@Goksefu Жыл бұрын
Cem hocam verdiğim yemleri geri çıkartıp tekrar yiyor 10 dakika sonra, ama yine de yiyemiyor sonunda tekrar çıkartıyor
@CemCelikel Жыл бұрын
Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa, yemi kusabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar. Su değerleri bozuk olduğu zaman kuyruk erimesi olur. Siyahlıklar da su değerlerinin bir düzelip, bir bozulduğuna işarettir.
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum küçük ya da akvaryuma göre balık sayısı fazla olduğu zaman su değerleri çabuk bozulur. Akvaryum kaç lire ve kaç balık var?
@Goksefu Жыл бұрын
@@CemCelikel 40 litreye yakın bir tane küçük japon var
@CemCelikel Жыл бұрын
40 litrede küçük bir japon balığı bile olsa gene de yeterli değil ki su değerleri bozulup, balığı hasta ediyor. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/nXW1i4aCm9Kefqc
@miracozcan91269 ай бұрын
Panda oranda için yüksek kaliteli birkaç yem tavsiyesi verebilir misiniz. Şuan elimde hikari goldfish, sera color spiruluna, jbl gold pearls, tropical super forte ve tropical goldfish mini sticks var bunlardan daha iyi ne bulabilirim
@CemCelikel9 ай бұрын
En iyi japon yemi spirulina ve karidestir.
@miracozcan91269 ай бұрын
@@CemCelikel karidesli yem var mı ki yoksa karidesi alıp haşlayıp mı vermem lazım
@miracozcan91269 ай бұрын
@@CemCelikel yüksek kaliteli yem olarak söylemişsiniz tüm yorumlarda bi marka ve model yani hangi yemi almalıyım birkaç tavsiye verirseniz çok sevinirim
@CemCelikel9 ай бұрын
Hem yemi var hem de dondurulmuş olarak satılıyor.
@CemCelikel9 ай бұрын
Yüzde 40 üzerinde protein içeren her yemi verebilirsin.
@sinemguner5354 Жыл бұрын
Merhaba benim de bir adet red cap ve bir adet oranda balığım var, ikisi de beyaz ancak red cap balığımın yüzgeci ve bazı yerlerindeki pulları hafif turuncuya dönmeye başladı, bir hastalık belirtisi olabilir mi yoksa doğal mı?
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?
@sinemguner5354 Жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum 60lt ve içinde 3 tane balığım var 2'si yetişkin biri küçük. İç dış filtre ve hava pompası kullanıyorum
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@palaspandras93693 жыл бұрын
Merhabalar, siyah teleskop gozlu japonun var 6 aydır kadifemsi siyahtı bugün bazı pullarını döktugunu cikan pullarin altin sarisi gibi ciktigini gordum, hasta olabilir mi ne yapmam lazim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan bir kaç ay sonra o balıklara iyi bir su hazırlarsan oksijen açısından zengin o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.
@kemal4062 жыл бұрын
Japon balıklarım var. Küçük beyaz bi ara siyahlaşti ,zaman icerisinde tekrar beyaz haline döndü.simdi de açık turuncu olan. Japon balığın bıyık gibi dudak üstü kararmaya başladı.üstune gördü ve kuyruğu kararıyor .? Ne yapmam lazim.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@ruyac29635 жыл бұрын
Japon balığımın rengi griden sarıya döndü ama gayet hareketli bir balık, durgun değil. Renginin soluk olması dışında tüberküloz belirtisi olmamasına rağmen tüberküloz olabilir mi diye düşünüyorum. Fanusa yuvarlak bir dilim salatalık atmıştım bir gün beklemişti ve aynı gün haşlanmış yumurta sarısı vermiştim iki gözü kadar büyüklükte, güneş alan bir pencere önüne koymuştum. Etkileyen bunlar mıdır yoksa tüberküloz mudur sizce?
@CemCelikel5 жыл бұрын
Renginin değişmesi sıcaklıkla alakalı muhtemelen. Tüberkloz olması için kambur gibi olması vücudunda büyük yaralar açılması falan gerekir. Balıklarda tüberkloz hastalığı ile ilgili bir videom var, izle. kzbin.info/www/bejne/n3m2nX19hpyGjaM Balığına günde 1 kere yem ver ve yenmeyen yemleri hemen akvaryumdan çıkar. Haftada 1 gün de akvaryum suyunun yüzde 30 kadarını değiştir.
@ruyac29635 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkürler
@feridunamcaherseycoksacma9682 Жыл бұрын
Merhabalar, benim fanusta beslediğim 1 adet japon balığım var. Ağırlıklı olarak beyaz renkte olan balığımın her yeri mavileşmeye başladı. Biraz araştırma yaptım bu durumu başka yaşayanlar da olmuş ancak sebebiyle ilgili net bir şey bulamadım. Japon balıkları neden mavileşir bu bir hastalık mıdır ve ne yapmak gerekir yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@Elif-pm4ys4 жыл бұрын
Abim iki sorum var ! Birincisi; balığım kabız olduğunda bezelye verdim çok iyi geldiği için balığıma hep bezelye vermek istiyorum bunu hangi aralıklarla vereyim? İkinci sorum da şu balığım kendisini akvaryumdan dışarı attığı için susuz kalmış bir iki saat kadar sonrasında zar zor hayata döndürdük. Kuyruk ve yüzgeç kısımlarında böyle pamuklanma türü şeyler vardı. Neyse sonrasında geçti ama şimdi de balığım kararıyor suyu değiştireceğimiz zaman da hepsini döküp tamamen değiştiriyoruz. Sizce bunun nedeni suyu tamamen değiştirmek mi yoksa kuyruk erimesi sonucunda düzelme mi? Ben kararma gördüğümde balığım büyüyor diye düşünmüştüm ama. Yanlış sanırım.
@Elif-pm4ys4 жыл бұрын
CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...........
@CemCelikel4 жыл бұрын
Haftada bir gün sebze verebilirsin. Sadece bezelye değil, brokoli, kabak, salatalık, ıspanak, havuç, kıvırcık da verebilirsin. Bunlar haşlayıp ya da taze olarak verebilirsin. İstersen her gün birini de verebilirsin. Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilir. Bu balık bir saat kadar su dışında yaşayabilir. Eğer akvaryum dışında bulduysanız, solungaçlarını kontrol ederek, akvaryuma geri koyabilirsiniz. Ama neden akvaryumun dışına atladığını da gözlemlemelisiniz. Suyu tamamen değiştirmek balığı şoka sokar ve bu da balığın hastalanmasına neden olur. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@Elif-pm4ys4 жыл бұрын
@@CemCelikel Yok abi çok sağol kendini taşlara sürtmüyor ve çılgınlar gibi yüzmüyor sadece beni görünce ordan oraya gidiyor. Siyahlıklar da bir gelip bir gitmiyor hep var. suyunu değiştirirken de yarısı kadar suyu döküyorum yarısı kalıyor onun üstüne de dinlenmiş su veriyorum. Çok teşekkür ederim kralsınız :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim :)
@aybsena3 жыл бұрын
merhaba, benim tosakin cinsinde japon balığım var. alnında siyah bir desen vardı şimdi o desen küçülmüş bu bir sorun mudur? hareketlerinde bir değişim gözlemlemedim. bide cinsiyetini nasıl anlayabilirim?
@aybsena3 жыл бұрын
kendi rengi turuncu sarı arası bir renk. alnında siyah bir desen vardı o çok küçüldü ve yerine kendi rengini almaya başladı
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balıkları büyüdükçe renk değiştiebilir. Bu çok normal.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı dişi erkek ayrımı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/mHbcoWZop7h8psk
@aybsena3 жыл бұрын
Cem Celikel ilginiz için çok teşekkür ederim, hemen bakıyorum. iyi akşamlar😌
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@emirasofficial3 жыл бұрын
hocam merhabalar farklı ırka mensup japon balıklarını aynı akvartuma koymayın diyee bir yazı gördüm benim akvaryumumda bir turuncu bir siyah balık var sorun olurmu sizce
@CemCelikel3 жыл бұрын
Farklı ırk dediği, düz gövdeli ve yumurta gövdeli balıkları kastediyor. Bu iki farklı ırk bir arada olmamalı.
@emirasofficial3 жыл бұрын
@@CemCelikel peki sebebi nedir hocam merak ettim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yumurta gövdeli Japon balıkları yavaş hareket eder ve yem yemede sıkıntı yaşar.
@haticepolat62963 жыл бұрын
İyi günler 2 Japon balığım ölmğştğ önce suyun dibine çöküyor bi kaç gün içinde ölüyorlar bugün biri daha dine çökmüştü ayrı bi kaba aldım mavi sudan veriyorum fakat farkettim ki karnı ve kafasında bal petegi gibi bir görünüm oluşmuş ölen bi tanesinde de çok farkedilir şekilde sanki kafasının içi görünüyor gibi yuvarlak oda oda gibi bir görüntü oluşuyor tam kabarık gibi de değil içten gibi hastalıkları ne olabilir yardımcı olur musunuz
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum küçük ve balık sayısı fazla ise balıklar amonyak ve nitrit patlaması sonucu zehirlenir. Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer . Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. en veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@haticepolat62963 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@efeokycu3 жыл бұрын
Abi bende iki yavru japon var biri sarı biri turuncu ikisininde kafa kısmında siyah desen gibi bişey vardı kuyruklarındada aynı şekilde geldiklerinde. Dün farkettim o siyah desenler silinmeye başlamış yani önceden koyu siyahtı şimdi daha açık rek ve turuncu olandaki siyah desen sanki vicuduna yayılmış boya gibi nedeni nedir faanusta balıklarım bu arada bi yardımcı olur musun
@CemCelikel3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@sareorhan87783 жыл бұрын
Merhaba benim balığım şefaf renkte ama yüzgeç kısımları kanşanmış gibi oldu ve dipte sürekli neden acaba? Arıtma suyu kullanıyoruz
@CemCelikel3 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sareorhan87783 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim akvaryumda 2 balığım var ve akvaryum büyük büyük ihtimal suda problem var onuda artık musluk suyunu dinlendirerek yaparım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏Umarım başarılı olursun. Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@YCc-eq1mi3 жыл бұрын
@@CemCelikel işinizi severek yaptığınız belli. Musluk Suyunun dinlenmesi için 5lt lik su bidonlarına doldurup kapalı şekilde bi kenarda bekletiyorum. 2 japon baligimiz var ve 7aydir küçük bir akvaryum içinde bizimleler. Motor olmadığı için 2 günde bir yaklasik 1/4 oranina değiştiriyoruz ve bu dinlenmiş sudan koyuyoruz. Buna rağmen siyah renkli olanın renginde açılma oldu neden acebaYanlış bişey mi yapıyoruz?
@imok54553 жыл бұрын
Abi benim bir Japon balığım var. Istanbuldan Rizeye taşınacağım ve balığı da götürmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. Balık yolda ölür mü, ölmemesi için ne yapmalıyım bilmiyorum. Araba ile tek seferde gideceğiz ve akvaryum da götüremem. Biraz da stresten kararmaya başladı sanırım şu sıralar enerjisi yine ilk aldığım günkü gibi ama hem arkadaşı öldü hem de derslerden ben de pek ilgilenemiyorum. Cevap yazarsan sevinirim abi.
@ferruxhaciyev7475 жыл бұрын
Selam böceklerin ölmesi için aparat var ya elektrike takıyorsun o balıklara bi şey yaparmı Balık yemini kaç ay kullanıyorduk ? --6 aymıydı
@CemCelikel5 жыл бұрын
Bulunduğu odaya böcek öldürücü sıkma, sıkarsan da akvaryumun her yerini kapa. O elektriğe takılan ilaçtan bir şey olmaz.
@CemCelikel5 жыл бұрын
6 ay iyidir. Dondurulmuş saklayabilirsen daha uzun saklayabilirsen. Yemi, her seferde 1 kere verecek şekilde ayırıp dondur. Tek tek çıkarıp verirsin.
@ferruxhaciyev7475 жыл бұрын
Teşekkürler
@esin29883 жыл бұрын
İki tane Japonya var biri turuncu diğeri kahve tonundan. Üzerinde kafa altıda siyahtı. Kahve olan açık turuncu oldu siyah lekeler gitti nedeni ne olabilir öğrenebilirmiyim lütfen birde dairesel dönüyorlar anlamı varmıdır acaba teşekkürler
@CemCelikel3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@esin29883 жыл бұрын
Teşekkürler sadece iki Japon var başka balık yok yanlarında çok ta mutlular sadece renge takıldım küçükler büyüdüler bişey olacak diye üzülüyorum beni tanıyorlar gorunce seviniyorlar balık deyip geçme..
@kamilcosar63902 жыл бұрын
Sadece siyah balığım sarıya dönüyor kabızlığı var diye bezelye veriyordum sadece sizce bundan kaynaklı olabilirmi
@CemCelikel2 жыл бұрын
Stres balıkların renk değiştirmesine sebep olur. Kabızlık da balıklar için bir stres nedenidir. Bezelye, kabızlık tedavisinde kullanılır. Bu yüzden, bezelye bir stres kaynağı değil, bir tedavi aracıdır. Öncelikle balığın kabızlığını ortadan kaldırmalısınız ki, stres gitsin. Kabızlığın en büyük sebebi, sürekli aynı yemi vermekten geçer ki japon balığı çok farklı yiyecekler le de beslenebilir. Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
@kamilcosar63902 жыл бұрын
@@CemCelikelanüsün de sarı birşey var hiç gitmiyor kabızlık düşündüm iyiki varsınız teşekkür ederim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Eğer alabiliyorsan, bir cımbızla almaya çalış. Eğer büyüme, kanlanma gibi bir durum yoksa, izlemeye devam et.
@ayca98133 жыл бұрын
Benimki beyaz acaba o da değişir mi değişse hangi renk olur en fazla ?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığının zaman zaman renk değiştirdiği olur ancak eğer olgunluğa ulaşmışsa, rengi değişmez. Değişirse de büyük ihtimalle hasta olduğu içindir. Beyaz olan balığın yetersiz ışık aldığını da söyleyebiliriz. Günde 12 saat ışık akvaryum içerisinde olması gerekir. İster gün ışığı ister lamba ışığı.
@ayca98133 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi bende bugün 3 tane aldım biri beyaz acaba o değiştirir mi diye düşünmüştüm :)
@CemCelikel3 жыл бұрын
Değişme ihtimali düşük. Değişirse, dediğim gibi sudan kaynaklanan bir nedenden ötürü olabilir.
@martinezsoldermo30264 жыл бұрын
Hocam geçen hafta baligin kuyrugunda kırmizı nokta vardı şimdi kuyrugun geneline ve köküne yayilmış sanki kokünden kopacakmis gibi gozukuyor son 1 haftada fazla yem vermiştim ve ve surekli baliklar yuzeyde yuzmeye basladı kısaca ne yapmam gerek
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride Küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Eğer balık hızlı nefes alıp veriyorsa, oksijen almakta zorlanıyor demektir. Bu genelde, balığınızın bulunduğu akvaryumda havalandırma ya da filtre veya her ikisinin de olmaması sonucu olur. Bu durumda, lütfen japon balıklarınızı mümkün olan en kısa sürede filtresi ve havalandırması olan daha büyük bir akvaryuma taşıyın. Hızlı nefes alma, özellikle de akvaryumun dibinde oturarak eşlik ederse, stresin bir işareti olabilir. Stres, balık petshopa gelene kadar arabada uzun bir yolculuktan sonra yeni bir akvaryuma konmasından kaynaklanabilir. Üreme mevsiminde de dişi japon balıkları bazen erkekler tarafından saatlerce kovalandıktan sonra tükenir, bu da stresi arttırır. Ancak stres aynı zamanda kötü su koşulları veya hastalıktan da kaynaklanır, bu nedenle her zaman su kalitesini kontrol edin. Eğer akvaryum suyunda herhangi bir sorun yoksa solungaç parazitleri de bunun nedeni olabilir.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@martinezsoldermo30264 жыл бұрын
@@CemCelikel 1 balikta parazit vardı onu gorunce hemen sarımsaklı yem hazırlayip baliklara verdim şu an balimlari gozlemliyorum dediklerinizi uygulayacagim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sarımsaklı yem, iç parazite iyi gelir. Dış parazit tedavisini bu video da anlatıyorum. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/qZ_Ko4yNdteAgck
@sefaer405 жыл бұрын
Abi benim akvaryum sabahları güneş alıyor zararı olurmu? Ayrıca 3 japon 50cm lik akvaryum bide vatoz alsam olurmu?🙏
@CemCelikel5 жыл бұрын
Sadece sabah ☀️ güneşi görüyorsa, sorun olmaz ama akvarum çok küçük. Bence vatoz almana gerek yok.
@kardelen17_4 жыл бұрын
Merhaba 4 aydır Japon balığı besliyorum rengi beyaz kısmen turuncu renginde kısmen değişme olmaya başladı yeşil olmaya başladı kuyruk kısmı ve ağız kısmında kuyruk kısımında kırmızı kılcal damarları belirginleşmeye başladı bezelye veriyorum bazen ondan mı oluyor yoksa bir hastalığı mı var
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerin kanlanması, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@emine47902 жыл бұрын
Iki tane japon baligim var turuncuydu sırf renkleri icin aldim ama son 1 haftafir siyaha yakin dondu renkleri sarimsakli yem ver dediler veriyorum 3 gundur ama hâlâ eski rengine dönmedi yaa yardimci olurmusunuz lutfen
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@emine47902 жыл бұрын
@@CemCelikel tesekkur ederim önebileceginiz kaliteli yem varmi acaba bir de onlardan denesem sarimsakli yeme devam ediyorum ama hâlâ aynilar
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.
@arifeaydemir5102 жыл бұрын
Abi acil yardım short body flowerhornumda 3 gun icinde agiz burun kisminda kara bi leke yayilmaya basladi sebebi ve caresi nedir kara leke diye arastirdigimda sadece japon baligi cikiyor
@CemCelikel2 жыл бұрын
Balığınız Siyaha dönmüyor! Balığınız siyah noktalar veya yamalar geliştiriyor. Kalıcı bir siyah yamaya dönüşmeden önce harekete geçin. Eğer sorunu çözmez isen bu lekeler kalıcı olarak kalabilir. Bu siyah noktalar veya yamalar, balık stresli olduğunda gelişir. Balıklar genellikle su durumu değiştiğinde veya akvaryuma yeni bir şey eklendiğinde veya balıkta bir hastalık geliştiğinde strese girer. Yapabileceğiniz ilk ve en önemli şey, akvaryumda ki PH seviyelerini düşürmektir. Her gün %20 değişimi ile taze su ekle ve bunu bir kerede haftada %50 su değişimi ile destekle. Taşlarınız veya başka akvaryum dekorasyonlarınız varsa, bunları tamamen sudan çıkarın, sadece suyla dolu sade bir tank bırakın. Su sıcaklığını koruyun, su ısıtıcısını 26-28 arasında ayarlayın. Son zamanlarda rutinden farklı bir şey beslemeye başladıysanız, hemen durdurun ve eski beslemeye geri dönün. Herhangi bir cilt enfeksiyonu olup olmadığını kontrol edin, böyle bir durum varsa, veterinerinize sorun ve gerekli antibiyotik tedavisine başlayın. Eğer bunları yaparsan, balığının iyileşeceğini düşünüyorum.
@arifeaydemir5102 жыл бұрын
Evet cem abi siyah zaten genlerinde yok kendisi bir golden base bana geleli 5 gun oluyor su degerlerimi jbl ve sera nin testleri ile olcum altinda tutuyorum su degerleri normal balikta hareketli yem yiyor ama agiz burun kismi siyah lekelerle doluyor ve her sabah uyandigimda biraz daha yayilmis oluyor dekor yok tek basina 250 litrede cama cam akvaryumda yasiyor yeni geldigi icin stres kaynakli ola bilir mi
@arifeaydemir5102 жыл бұрын
Tavsiyenizi deneyecegim cok tesekkur ederim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumu yeni kurduysan da yeni akvaryum sendromu yaşıyor da olabilir.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@aysenurbilgin17033 жыл бұрын
Bende siyah renkli teleskop balığı mevcut. Balığımı aldığım bir gün oldu. Yüzgeçlerinde beyazlaşmalar var ama benek gibi değil çürüyormuş gibi. O yüzden bir önden bir de arkadan yüzgeçlerini kullanamıyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun 😞
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@aysenurbilgin17033 жыл бұрын
@@CemCelikel karantina akvaryumum yok bunun yerine ne kullanabilirim?
@aysenurbilgin17033 жыл бұрын
Fanusa alsam olmaz değil mi?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Yavrulukta olabilir.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Geçici olarak fanusa alabilirsin.
@uguryangn17673 жыл бұрын
Abi bende 3 tane 20-30 cm köpek balığı var beyaz beyaz ponekler falan oldu balığın her tarafı neden acaba Antalya’da yaşadığım için ısıtıcı kullanmıyorum ondan mi acaba
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum küçük ve su değerleri de bozuksa, balıkların vücut direnci düşer. O yüzden de olabilir.
@uguryangn17673 жыл бұрын
@@CemCelikel su değerini nasıl ölçelim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Test kiti ile.
@sashimi49884 жыл бұрын
abi japon balıklarımı sabah yemledim dısarı cıktım oglen eve geldigimde balıklarım karamıs bu normal biseymi sabah biseyleri yoktu vucudunun cogu yerlerinde kararma olmus tam siyahta degil koyu gri leke gibi bisey mi bulastı bilmiyorum hastalarmı yoksa anlamadım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@muhammetali94783 жыл бұрын
@@CemCelikel bendede aynı sorun oldu ya, 3 japonum var ve 30 Litre akvaryum. Sizce bir sorunmu var
@CemCelikel3 жыл бұрын
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@sashimi49883 жыл бұрын
@@CemCelikel abi benimde 3 japon balıgım var yorumunu yeni goruyorum kucuk akvaryumumuz var sanırım ailem buyutmeyi hic dusunmuyor akvaryumu annem motorun sesini sevmiyor ne yapcagımı bilemiyorum akvaryumu buyutsek koyacak yerimiz yok zaten balıklarım ne kadar yasarlar sularını degistiriyorum duzenli olarak motorunu temizliyorum 7 ay dan fazla oldu alalı balıklarımın hicbiri olmedi daha ama o zaman kararınca balıklar cok korkmustum turuncu teleskop balıgım var siyah lekeler olunca odum kopmustu onu cok seviyordum neden kararıyorlar acaba? suan hic siyahlık kalmadı normaller
@CemCelikel3 жыл бұрын
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@ygmrr8244 жыл бұрын
Abi benim balığım siyahtı şu an sarı ve beyaz renklere döndü sırtında hala siyahlık var ölür mü
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@sevgiugur61473 жыл бұрын
Abi benim japonlarin yuzgecleri siyahti siyah olan yerler kayboluyo gecen tülünün hepsi siyah bi japon attim 2 gun sonra siyahliklarin kayboldunu fark ettim abi bunun sebebi ne ola bilir yardimci olurmusun
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@İbrahimPolat-o8gАй бұрын
Abi benim 2 tane japon balığım var ikisindede kara benekler var ve çok hareketliler hastamılar değilmiler anlamadım
@nealakayaw33975 жыл бұрын
Japon balığımın yarısı üst tarafı siyah kuyrukta sarı siyah karışımı. Yavru acaba petshoptan aldigimdami boyleydi yoksa bana gelince mi böyle oldu yoksa hasta ondan mi böyle oldu kafamda deli sorular bilgisi olan yazabilirmi acaba?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Balık ne durumda?
@nealakayaw33974 жыл бұрын
@@CemCelikel abi . Uzun zaman oldu. Akvaryumda sadece 6 balıgım kaldı. 2 tanesi nasil ortadan yok oldu bir turlu anlayamadım. Aksam yüzen balıkların ne ölüsü nede dirisi ortada akvuryumu komple aksesuar altina kadar baktim 2 taneden kalinti hic biesey yok sanirim birbirini yediler. 11 baliktan 6 tane kaldı..
@nealakayaw33974 жыл бұрын
Bu arada ben cikmadim abonelikten nasil olduysa abonelikler gotmis abi tekrar takip ettim sayende iyiki mesaj atmissin
@CemCelikel4 жыл бұрын
Yemiş olma ihtimali çok yüksek. Akvaryum kaç litre? 6 balık için en az 235 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın var. Tekrar abone olduğun için teşekkür ederim.
@nealakayaw33974 жыл бұрын
@@CemCelikel valla sanirim 20litre
@busenurkasap2 жыл бұрын
Sarı renkli Japon balığım kırmızıya dönüyor bunun nedeni nedir acıl bak lütfen yorum cevap veren
@CemCelikel2 жыл бұрын
Kan lekesi gibi mi bu renk değişimi,?
@alperenyildiz16033 жыл бұрын
Nolur yardım edin 37 litre akvaryumumda 5-6 japon vardı 2 tane daha aldım bu 2 balıkta da burnunda beyaz bir şey var hastalık olabilir mi diğer balıklarım ölürmü ne yapmam lazım
@CemCelikel3 жыл бұрын
37 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
@alperenyildiz16033 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim abi ama bu burundaki beyaz şey nedir sivilce gibi duruyor aynı
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@alperenyildiz16033 жыл бұрын
@@CemCelikel yardımcı oluyorsun abonelerine sahip çıkıp destek veriyorsun kesinlikle abone olacağım
@mikailflix3 жыл бұрын
Benim dün aldığım balık simsiyah ve sapsariydi şimdi sanki çamaşır suyuna atılmış gibi beyazladi Üstünde stres olduğundan ve akvaryum küçük olduğundan ve eski büyük akvaryumdan ayrıldığı için üzüldüğünü ve renginin solduğunu düşünüyorum şu an akvaryum alamam birşey alamam sadece uygulayabileceğim birşey varsa söylermisinix
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@mervedemirtas17673 жыл бұрын
Balıgımın rengi beyaz ve hareket etmiyor 2 haftadir bu sekilde normalmı yoksa herhangi bi hastalıkmı var
@CemCelikel3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@vaiyln3 жыл бұрын
İyi günler. Benim bir Koi var haftalar önce renk solması başladı, ve bu solma olayı ışık kapalıyken daha çok gerçekleşiyor. Hasta olmasına dair endişelerim var. Yardımcı olursanız sevinirim. Suları hazır su. Yemleri ne güneş ışığında nede akvaryum ışığında. Hasta olsa diğeri de öyle olurdu ama diğeri normal.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Koi balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, koi balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Koi balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, koi balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Ayrıca hazır su içerisinde balıkların ihtiyacı olan karbonat olmaz. O yüzden de hazır su yerine dinlenmiş musluk suyu kullanmalısın.
@ymekikoglu2 жыл бұрын
Güzel anlatım, değerli bilgiler için çok teşekkürler. Benim de ithal üretim bir japon balığımda renk değişikliği oldu. Balıklarımı bir sebeple semtimizdeki akvaryumcuya vermek durumda kaldım. 1 hafta sonra aldığımıda siyah ve turuncu olan balığım neredeyse tamamen beyazlamış. Tüm güzelliği gitti. Umarım tekrar düzelir...
@CemCelikel2 жыл бұрын
Bazen stres de buna sebep olabilir. Ancak bu normal bir durum. Renklerini geri kazanabilir. Bunun için canlı yem ve çeşitli sebzelerden verebilirsin. Ayrıca güneş gören bir yerde olması da balığın eski renklerine kavuşmasını sağlayabilir.
@JahRhaa Жыл бұрын
Onu kaç yıllık balığınız olduğu için değil rengi için mi seviyorsunuz o da bir canlı süs degil sizin depresyona girince nasıl saçınız dökülüyorsa ya da yaşlandıkça o da belli sebepler yüzünden öyle oluyor işte
@kvancates83535 жыл бұрын
Abi 17 litrede 1 tane olmak şartıyla küçük yavru bir ciklet bakabilirmiyim bakabilirsem hangi ciklet türünü önerirsin
@CemCelikel5 жыл бұрын
Önermem. Cikletler sosyal hayvanlardır. 17 litre çok küçük. Moli ya da lepistes olabilir.
@recepatas014 жыл бұрын
Van'ın japon baligim turuncuydu kafa kısmı komple siyah oldu kuyruk çevreleride siyahla kaplandı ilginç bişe oldu sebebi nedir acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@lutfiyeozmen6593 жыл бұрын
Merhaba balığımın ağız kısmı kırmızı renk oldu annem renk değiştiriyor mantar hastalığı olabilirdedi ben kanadı diye düşünüyorum ne yapmam lazım lütfen cevap verin
@CemCelikel3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@lutfiyeozmen6593 жыл бұрын
@@CemCelikel öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bozuk su ne demek , bide tuz sofra tuzu olur mu, bide yorumuma cevap olarak şunu asla unutma akvaryumun suyuna asla ilac katılmaz demişsiniz antibiyotiki nasıl vericem suya katmadan lütfen cevap verin ACİL
@CemCelikel3 жыл бұрын
Suda ki gözle görülmeyen nitrit ve amonyak dan bahsediyorum. Sofra tuzu olmaz, kaya tuzu olmalı. Her beş litre için 1 çay kaşığı olacak şekilde. Antibiyotiği petshop dan alabilirsin. Eğer bir isim arıyorsan, google a balıklar için antibiyotik yazdığında çıkar. Tabi ki bu ilaç ve tuzu sadece karantina akvaryumunda kullanabilirsin. Balığı ayrı bir kaba alıp, tedavisini, orada yapmalısın.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@lutfiyeozmen6593 жыл бұрын
@@CemCelikel öncelikle akvaryumum en Büyük akvaryumdu petshoptaki ve 2 tane balık besliyoruz daha sonra biz onları fanusa aldık bu yüzden mi kırmızı şeyler olmuş. Bide karantina akvaryumu ne balıklarda mı korona oluyo bide ben akvaryumumun karantina akvaryumu oldugunu nerden anliycam cok teşekkür ederim lutfen acil cevap verin
@qo4gx6vq4o63 жыл бұрын
Benim balığım japon balığı değil türünü tam olarak bilmiyorum ama karnı grileşti sırtı, kafası ve kuyruğu kırmızı oldu kötü bir şey mi? Lütfen cevap yazın.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Türünü bilmeden bir şey diyemem. Bazı balıklar üremeye hazır olduğunda renk değiştirir. Bazıları da hasta olduğu için. Balığının türünü öğrenmen iyi olacaktır.
@qo4gx6vq4o63 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@justfootball52753 жыл бұрын
Ani benim japon balığım turuncuyken yavaş yavaş beyaza dönüyor kafasının üstündede beyazlık Var ne yapmalıyım?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve japon balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@scd49104 жыл бұрын
Panda japon balığımın renklerinin beyaz kısmı 3 gün içinde kayboldu. Hangi yemi önerirsiniz ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığınızı zengin bir yem çeşidi ile beslemeye çalışın, çünkü doğru besinleri alamadıklarında doğal olarak renklerini biraz kaybedebilirler. Karotenoidler, Japon balığına karakteristik renklerini vermekten sorumlu, yağda çözünebilen kırmızı, sarı veya turuncu pigmentlerdir. Japon balığı bu pigmentleri kendi başına üretemez ve bu nedenle, birçok yüksek kalite yemde bulunabilen havuç, bezelye, ıspanak ve spirulina gibi doğal olarak rengi arttırıcı olabilecek karotenoidler bakımından zengin olan tamamlayıcı gıdalarla beslenmelidir. Hazır pul yem şeklinde olabileceği gibi evde kendiniz de bu yemleri hazırlayabilirsiniz. Karotenoid eksikliği olan bir diyet muhtemelen balığınızın tamamen beyazlaşmasına ya da karamasına neden olmaz, ancak japon balığının renklerinin biraz donuk veya soluk olduğunu fark edebilirsiniz.
@scd49104 жыл бұрын
Cem Celikel Teşekkür ederim, karotenoidin kırmızı, sarı, turuncu pigment verdiğini söylemişsiniz ama benim balığımın siyah renkleri soluyor buna ne yapmalıyım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Su değerleri ile ilgili bir sorun olabilir.
@yudaosh-ida4 жыл бұрын
Panda japon balıkları en fazla 3 yıl siyah beyaz kalır yaşlandıkça siyah kısımlar kırmızıya döner. O balıkların genetiği böyle
@scd49104 жыл бұрын
Yuda Osh-ida Bu bendeki geldiğinden sonra 3 gün içinde açıldı
@melisayldz96934 жыл бұрын
Abi benim siyah teleskop balığımın rengi kahverengi olmaya başladı diger bi balığım da kahverengi lekeler vardı onlar gitmis tamamen turunculaşmaya tam rengini almaya başlamış neden olabilir acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@melisayldz96934 жыл бұрын
@@CemCelikel Dediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim 😊
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma..😃😃
@alexalex-df3zl3 жыл бұрын
Benim balığım gri renkteydi ama suan üzerinde bir sürü kırmızı çizgiler oluşmaya başladı renk değişikliği gibi de değil. Bugün suyunu değiştirip oksijen verdim ondan önce bir 4 gün önce değiştirmiştim . Temizliyici elektrik ile çalışan aletten aldım ama ona da güvenemedim balıklar korktu (2 balık ) gibi geldi ne yapmam lazım bilemedim ölücek diye korkuyorum. Ve kızardıktan sonra yemeğini verdim sanki biraz zorlanarak yiyordu bazılarını agzına alıp cıkardı :((((( su da biraz bulanık.
@alexalex-df3zl3 жыл бұрын
Temizlikciyi mi takmalıyım kanlandı balığım iyice:((( diğer balık da sorun yok.
@alexalex-df3zl3 жыл бұрын
Şimdi temizliyiciyi taktım o dışkıları temizlemeye başladı umarım balığım iyileşir . Çok kanlandı :(((
@CemCelikel3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@alexalex-df3zl3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi Sağol cevap için . Benim baliklarim iki tane serçe parmak boyunda daha bir haftalık, akvaryum boyu ise bir ayakkabı kutusu uzunlugunda ben bu akvaryumumu degistiricem ama sokağa çıkma yasağına yakalandım o yüzden iki gün beklemek zorundayım umarım dayanabilir :(((ama bu olası kadar ben dün suyunu değiştirmiştim o zaman bugün de degistiriyim mi ?? Dün yarısına kadar bosaltmistim .
@nigh1ntale6564 жыл бұрын
merhaba cam fanusta iki japon balığı besliyordum biri daha hareketsizdi yanına bir tane daha aldım. birkaç gün oldu ve hareketsiz olan bugün ölmüştü üzülerek vedalaştım kendisiyle :( o telaşla su öbürüne zarar vermesin diye tamamını döktüm ve çeşme suyuyula yıkayıp direkt içme suyunu doldurdum. balığım arada dibe çöküyo arada da su üstüne çıkmaya çalışıyo ve rengi değişti gibi ne yapmam lazım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu balık çok amonyak üretir ve eğer suyu çok temiz tutmazsan balıklar amonyak patlaması sonucu balıklar ölür. Akvaryumda amonyak önlemek için bakteriyel döngünün oluşması gerekir. Bu da kurallarına uyarsan en az 2 ay sürer oluşması. Fanusta japon balığı beslemek çok zordur, hele iki tane beslemek çok daha zordur. Şimdi senin balık hava almakta zorlanıyor. Yapman gereken, hemen suyun yüzde otuzunu değiştirmek. Sabah bir yüzde 30 daha değiştir. Sonra 2 günde bir bunu tekrarla. Yemi sadece günde bir kere olmak üzere, balığın gözü kadar ver ve suyu fanustan çekerken dipten, atıkları alarak yap. Bundan sonra da suyun bozulmasına izin verme.
@nigh1ntale6564 жыл бұрын
Cem Celikel tamamdir sağ olun ama balığımın üstünde siyah siyah benekler ve kararma var gibi bu neyden kaynaklaniyordur acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu videoyu bir izle bakalım faydası olacaktır. kzbin.info/www/bejne/mKCmi6aHlrGibdU
@fatmatulu53644 жыл бұрын
Abi benim balığım başta soldu sonra o solan kısımları veyazladı bunun nedenini tam anlamadım balığım bişey olmaz dimi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@firdevsceylan62764 жыл бұрын
Videonuzun konusu renk değiştirme bizim baliklarda benekli hariç hepsi renk degistirdi ama asil sorum ters durmaları neden ters duruyorlar cok tedirginiz bu konuda bilgi verirseniz cok seviniriz
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sanırım, akvaryumda ki organik yük çok fazla ve bu da akvaryum suyunun çok çabuk bozulmasına neden oluyor. Bozuk su şartları balıkların strese girmesine sebep olur ve bu stres de onlarda renk değiştirmek gibi tepki vermelerine yol açar. Su değerlerinizi kontrol ettiniz mi? Amonyak ve nitrit seviyesi nedir? Akvaryumunuz kaç litre ve akvaryumda kaç balık var? Günde kaç kere yem veriyorsunuz ve yemi ne miktarda veriyorsunuz?
@kjaydwn3 жыл бұрын
merhaba benim iki tane japon balığım var biri turuncu biri sarı renkte turuncu olan tamamen aynı ama sarı renkli olan bembeyaz bir renge büründü sadece kuyruğunda hafif sarı bi rengi kaldı eskiden çok canlı bir rengi vardı şimdi böyle olunca beni korkuttu bir problem var mıdır sizce🥺🙏🏻
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@umutsuzluk56254 жыл бұрын
Abi benim balığım gri renkli simdik yüzgeçleri morarmaya başladı neden bana lütfen yardımcı ol balık ölürmü çözemedim onu niye??
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@umutsuzluk56254 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abim çok sağol teşekkür ediyorum hemen dediğini yapacam😊
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@semanurhalc93904 жыл бұрын
Abi benim 5 tane japon balığım var birisinin başının üstünde kırmızı bisey çıktı ortası da beyaz aynı şekilde üst taraftaki yüzgecinin uç tarafında da var diğerlerine bisey olmadı neden olur sence öĺmez demi😞😞
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@semanurhalc93904 жыл бұрын
@@CemCelikel antibiyotik tedavisini nasıl yapabilirim peki
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben veteriner olmadığım için, bu konuda yardımcı olamam ama balıkları aldığınız petshop'a sormanız tavsiye ederim.
@hiranurdemir57424 жыл бұрын
Abi benim 3 tane japon balığım var 3 tane ise daha balık türüm var ama onlar ķüçük japon balıklarım onları yer mi?🤔🤔
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ağzına sığarsa ve denk getirirse, yer.
@minecraftanimosyonlari47724 жыл бұрын
Abi japon baligiminn rengi altın rengi birazda kahverengimsi var ama simdi üst tarafından siyahlıyor neden
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@m6ver64 жыл бұрын
Abicim şimdi biz 4 tane japon aldık bunlardan bir tanesi siyah, gold,kahve ve sarı,ve karışık (turuncu beyaz mavi) bu renkler normaldir videoyu izleyecek vaktim yok malesef cevap verirsen sevinirim :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunu yazmam için 30 dk harcamam lazım. Benim de onu yazacak kadar vaktim yok.
@m6ver64 жыл бұрын
@@CemCelikel tamamdır ozmn videoyu izleyecez :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kolay gelsin.
@iboyun84575 жыл бұрын
abi sen cikletlerden anlarsın albino birtane ciklet aldım benim 2 aydır beslediğim cikletin yanına arkadaş olsun diye bunlar dövüştü albino cikleti başka kaba almak zorunda kaldım 1 hafta her şey iyidi korkaktı ama yem yemesinde sıkıntı yoktu bol oksijen veriyordum ama bu gün albinonun kafası kıpkırmızı olmuş damarları patlıcak gibi malasef onu atmak zorunda kaldım hayvan haretbile edemiyordu :( sence ne sebebp olmuştur daha düne kadar herşey iyidi
@CemCelikel5 жыл бұрын
Balık amonyak patlamasına maruz kalmış. Aniden akvaryumda yükselen amonyak, balığın böyle bir duruma düşmesine sebep olur.
@iboyun84575 жыл бұрын
@@CemCelikel teşşekürler abi benim sarı çiklet kabul etseydi yanına böyle şeyler olmazdı neyse en azındadn öğrenmiş oldum
@CemCelikel5 жыл бұрын
Bu amonyak patlaması her zaman olabilir, mutlaka öğren. Benim bu konu ile ilgili bir ideom var. İzle istersen.
@sercanozen84004 жыл бұрын
Benim balığımin basının üst arka kısmında şişme oldu ve git gide büyüyor beze gibi ne yapmam lagzim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@rickk29853 жыл бұрын
Abi akvaryum çatladığı için fanusa geçtim bu gün. Japon balığı fanusu boğa gibi kafasıyla ittiriyor neden?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Fanus küçük geliyor. Balık şu anda strese bağlı olarak dengesiz hareketer yapıyor. En kısa zamanda büyük bir akvaryum al ve alana kadar da yem verme.
@ilayda50052 жыл бұрын
Beyaz japon balığımın dudak üstü kanamış gibi kızarmış ve rengi sarıya dönmeye başlamış ne yapabilirim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@ilayda50052 жыл бұрын
Daha büyük bi akvaryuma geçip suyunu değiştirdim umarım iyi olur
@CemCelikel2 жыл бұрын
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ilayda50052 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederiim
@emreariturk77994 жыл бұрын
Abi ben akvaryum aydınlatması için normal ampul kullaniyorum iyi mi ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kaçlık ampul kullanıyorsun? Normal ampul çok yosun yapar ama japon balığı da yosunu sever.
@Nur-pp1lh4 жыл бұрын
Benim baligimin burnu kan gibi gozukuyo direk oldu bu sabah yoktu oglene dogru kirmizi oldu burnu kanamismidir cunku kan gibi renk degistirmis gibi gozukmuyo acaba ölurmu😭😭😭
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığının gövdesinde, ağzında, burnunda, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
@Nur-pp1lh4 жыл бұрын
@@CemCelikel tesekkurler
@Nur-pp1lh4 жыл бұрын
@@CemCelikel ozur dilerim ben yeni farkettim baligima yem vermistim yem deniz kabugunun oraya gitmis balik almaya calisirken carpmis ve kanamis deniz kabugu kanliydi ama cikarttik
@Nur-pp1lh4 жыл бұрын
Kanamasi kendi kendine iglese bilme durumu varmi acaba yoksa ne yapmaliyim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Dikkatli izlemek gerekir. Eğer su değerleri duzgunse, iyileşir. Yoksa, mikrop kapma ihtimali var.
@onarusena4 жыл бұрын
Abi benim japon balığının sırt kısmı turuncuydu. Kuyruğu büyüdükçe rengi solumaya başladı. Fakat büyüyen kuyruğunda renkler belirmeye başladı. Bu normal birşey mi?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Normal gibi görünse de gene de dikkatli olmalıyız. Çünkü japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@onarusena4 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi iyiki varsın🙌
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Eğer hâlâ kanalıma abone olmadıysan, abone olmayı unutma :)
@musaakgun70645 жыл бұрын
selamın aleyküm abi bnm 3tane yunusum boyutları büyük 25 30 cm arası kafaları oluşmuş bunların yanına kendi boyutlarına yakın otcul pirana ve otcul pengasus köpek balıgı koysam yaşarlarmı akvaryum boyutu 1.20
@CemCelikel5 жыл бұрын
Pengasus fırsat bulursa, hepsini yer.
@fatihemre86884 жыл бұрын
@@CemCelikel abi petşhoptan yem almaya gitim adam sadece bana sarı renk yem verdi bir videoda görmüştüm farklı renklerdeki yem farklı besin içeren yemleri gösteriyormuş sadece sarıyla beslesem sıkıntı olurmu
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sana karbonhidrat ağırlıklı yem vermiş. Bunun yanında sebze ve canlı yem verebilirsin. Tek tip yem vermek balığı zamanla kabız yapar.
@fatihemre86884 жыл бұрын
@@CemCelikel mesela sebze olarak ne vermeliyim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu balıklar ne verirsen yer. Bu konu ile ilgili bir videom var istersen izleyebilisin. kzbin.info/www/bejne/aJmThGZ7atVpisk
@muge46434 жыл бұрын
Beyaz japon balığım ilk kırmızı yaralar çıktı. Mama yemedi. 2gün hasta aç durdu. Midesini içi siyah görünüyor. Sonra mama yedi. Şuan kırmızı yaralar lekelere dönüştü. dışı sünger gibi görünüyor. Hastalık mı renk değişikliliği mi beyazdı turuncular oluşuyor......
@CemCelikel4 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol etmende fayda var. Eğer su değerleri düzgünse, renk değişimi normaldir ama su değerleri bozuksa, balık büyük bir risk altında olabilir.
@zirttv59614 жыл бұрын
Fanustamı besliyon balığı
@halilozcimen3884 жыл бұрын
Akvaryum un Işık kırmızı sebebi o ola bilir mi bide 8 japon balığın kaç yem atmalıyım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Neye sebep oldu, anlamadım. 8 Japon balığına günde bir kez oda 3 dk içinde bitirebileceği kadar yem versen yeter.
@wielisoa25483 жыл бұрын
Balığım rengi biraz açıldı ama beyazlamadı sebebi nedir
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@sahinarasarslanturgut90674 жыл бұрын
Abi benim siyah japon balığm var ilk akvaryuma koydumda siyahtı şuan beyazları neden
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunun bir çok sebebi var. Yeni bir yere geldiği için, su değerleri bozuk olduğu için, yediği yem yüzünden. Bu video da hepsinden bahsediyorum.
Mrb bir sorum olucaktı japon balıklarımın gözleri yerinden cıkıp tek tek ölmeye başlıyolar
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumda ki dekorlar yüzünden, diğer akvaryum balıklarının saldırısı sonucu, enfeksiyon sebebiyle ya da su değerlerinin bozuk olması nedeniyle, gözlerini kaybedebilir. Bazı durumlarda göz tamamen çıkabilir ve balığı kör bırakabilir. Bu durum bir yaralanmadan sonra ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın.
@yudaosh-ida4 жыл бұрын
Makrakanta balığı varsa akvaryumda onlar yapıyor
@AhmetKaya_formen-kuaf0r4 жыл бұрын
İc parazit ve kabızlık :(
@mert23813 жыл бұрын
Abi bu japon balıkları renk degisimi kac günde tamamlanır
@CemCelikel3 жыл бұрын
50-60 gün sürer.
@frkn0634 жыл бұрын
Hocam ara ara bezelye ve salatalık veriyorum ben 100 litrede 6 orta(4-5 cm) boy japon 1 çöpçü nufüs fazla mı
@CemCelikel4 жыл бұрын
Normalde 100 litre için çok fazla adet. Ama bakteriyel ortam sağlanmışsa , bakabilirsin. Yoksa kısa süre sonra ölmeye başlarlar. Japon balığının olduğu akvaryumda çöpçüye gerek yok.
@frkn0634 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim kaç adet olması gerekli
@CemCelikel4 жыл бұрын
Normalde 2 japon olması gerekir.
@HuN-Yavuz5 жыл бұрын
Slm abim ozel irk japonlarda aydinlatmayi ne renk tansiye edersin. Baliklarin renklerini kalici canli tutmak icin.
@CemCelikel5 жыл бұрын
Renk olayı genelde ışıklandırma ile değil de yem ile daha çok alakalıdır. Özellikle Japon balıklarının yemesini tavsiye ettiğim " Karotenoid" ağırlıklı sebze ve yemler, balıkların renklerinin daha parlak ve göz alıcı olmasını sağlamaktadır. Işıklandırma da bu parlaklığın daha güzel görünmesini sağlar. Japon balığı 8-12 saat ışıklandırma yeterlidir. Daha fazlası zarar verir. Akvaryumcular genelde daha güzel renkli görünmeleri için kırmızı led tercih ediyorlar. Ama bu daha çok satışı arttırmak için.
@pampa90s624 жыл бұрын
Abi acil cevap benimki kırmızı oluyo yucgecleeri boyu 15 20 cm rengi gaverengi nolur o benim bebeğim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol et. Amonyak patlaması olabilir. Su değişimi yap. Suyun hemen yüzde 30 kadarını değiştir ve bunu 2 günde 1 yap. Böylece bir hafta boyunca devam et. Sonra haftada bir değişime başlarsın. Yalnız su değişimi dipten yenmeyen yemleri ve atıkları alarak yapman lazım. Sakın bütün suyu değiştirme. Günde sadece bir kere besle ve verdiğin yem de balıkların gözü büyüklüğünde olsun. Balıklar bu kadar yem yese, bütün gün doyar.
@gulseminoy94774 жыл бұрын
Abi başka telefondan cevap veiriyom abi renk değiştirme olabilirmi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Olabilir. Videoyu izlediniz mi? Çünkü videoda bütün ihtimalleri anlatıyorum. AKVARYUM KAÇ LİTRE VE KAÇ BALIK VAR?
@pampa90s624 жыл бұрын
Abi 4 balık 60 cm
@CemCelikel4 жыл бұрын
eni, boyu ve yüksekliği kaçar santim? Litresini biliyor musun?
@arasturkerdemir91264 жыл бұрын
abi 3 baligim var birinin türü moli diğerleri japon sadece japonlardan birinin rengi soldu niya acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunun bir çok sebebi olabilir. Videoda tek tek anlattım.
@_Deno_3 жыл бұрын
Abi benim japon balığının kuyruğu siyah oldu yuvarlak gibi ne olmuş olabilir
@CemCelikel3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@eneskarakus6452 жыл бұрын
İçme suyu kullanıyorum sarı siyah Japon balığım vardı sarı renk oldu su alemdağ ormanından geliyor içilebilir bi su
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre?
@eneskarakus6452 жыл бұрын
@@CemCelikel 90 litre
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum suyu çok sıcak olduysa, renk değiştirebilir.
@bilaldemir83955 жыл бұрын
70 80 litrelik bir akvaryumda yavru kac tane japon boylandırabilirim ve en cok hangi yem boylandırır
@CemCelikel5 жыл бұрын
70-80 litrede japon boylanmaz. En az 200 litrelik bir akvaryum ile başlamalısın ve eklediğin her balık için de 40 litre büyütmelisin. Kışın karbonhidrat ağırlıklı yemler ile yazın proteinli yeler ile beslemelisin.
@bilaldemir83955 жыл бұрын
@@CemCelikel ne kadar büyür
@CemCelikel5 жыл бұрын
Eğer iyi beslersen 15-20 sene yaşar ve 3 yaşında boyu 25-30 cm olur.
@bilaldemir83955 жыл бұрын
En azindan 10 cm olurlar mi
@bilaldemir83955 жыл бұрын
Bildiğim bir petshopta yavru orandaları 10 tl ye satıyorlardi ben de kaçırmak istemedim 70 80 ltlik bir akvaryum da bakmayı düşünüyorum insallah
@osmanylmaz10334 жыл бұрын
Orandalara kafa yaptırmak için özel bir yem vs varmı abi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Yesil su...
@seyma253 Жыл бұрын
beyaz orandamın kafasının bir boğumu siyah grimsi bi renk oldu (yaklaşık 5 cm ve kafalı orandam)
@CemCelikel Жыл бұрын
Oranda Japon balıklarının kafasının siyahlaşması, genellikle balığın renk değişimi yaşadığı bir döneme işaret eder ve normal bir durumdur. Bu siyahlaşma, erişkinlik dönemine geçiş sürecinde ortaya çıkabilir ve cinsiyet belirleme süreciyle ilişkili olabilir. Ancak, bazı durumlarda siyahlaşma balığın sağlık sorunlarına işaret edebilir. Örneğin, siyahlaşma, balığın cildindeki bir enfeksiyona veya yaralanmaya bağlı olarak oluşabilir. Balığın stresli veya kirli su koşulları altında yaşaması da siyahlaşmaya neden olabilir. Eğer siyahlaşma çok yoğun bir şekilde ve aniden ortaya çıktıysa veya balıkta diğer sağlık sorunları belirtileri de varsa, balığınızın sağlığı konusunda endişeli olabilirsiniz. Bu durumda, balığınızı gözlemlemeye devam etmek ve eğer durum kötüleşirse, veteriner hekime danışmak en iyi seçenektir.
@yasin.koç.554 жыл бұрын
Japon balıklarımın göz çevresi çok siyah gibi geliyor bana sizce normal mi ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@yasin.koç.554 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim fakat benek şeklinde bir siyahlık değil göz küresiyle derinin birleştiği noktada olan belirgin bir siyahlık bizim göz altı morluklarımız gibi gözün çıkıntı yaptığı yer.t Türe özgü de olabilir meleklerde hic yok göz cevresi beyaz onlarda. Akvaryumda ışık kullanmıyorum bu nedenle olabilir mi sizce ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Melek balikları da saldırıyor olabilir. Çünkü Japon ve Melek balikları hiç bir araya gelmemesi gerekene türler. Çok farklı yapıya ve karaktere sahiptirler. Bak bakalım, gözlerine vuruyor mu?
@yasin.koç.554 жыл бұрын
@@CemCelikel Malesef petshopcuya sorduğum halde yaşayabilir demişti kendi de aynı yerde bakıyordu. 7 japon 2 melek var şuan hiç kavga ettiklerini görmedim takibe devam edicem belki de korkudan dinlenemiyorlardır.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Melek balığı ile ilgili bir videom var. Onu da izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/a5KcoZ-GbM2poNk
@elifsu11593 жыл бұрын
Benim baligim yok denecek kadar suyla aynı renk az önce hafif görebiliyordum ama şimdi göremiyorum
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@yetrauhlx85463 жыл бұрын
abi balığım siyahtı açılmaya başladı arada yan yatıyo çok halsiz ne yapmalıyım ☹️☹️
@CemCelikel3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@yetrauhlx85463 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@tanjunarin90054 жыл бұрын
Japon balıklarımı ana tanktan çıkarıp karantina tankına alıp günün belli saatlerinde balkona güneşe çıkarsam renk için yararlı olur mu
@CemCelikel4 жыл бұрын
Güneş ışığı japon balığı için en ideal renklendiricilerdendir. Ayrıca taze sebze de balığın renklenmesine sebep olur. Yeşil su içinde beslenen japon balıkları ise dünyanın en güzel balıkları olarak yarışmalara katılır.
@tanjunarin90054 жыл бұрын
@@CemCelikel günaydın hayırlı günler yorumunuz için teşekkür ederim yani kısacası yapmak istediğim şey doğru olabilir dimi :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Isıyı kontrol etmelisin ama. Direk güneş ışığı akvarumu gereğinden fazla ısınmasına yol açabilir. Ama güneş gören bir yerde olması iyidir. Bu balıklar normalde 18-21 derecede yaşar. Eğer özel tür japon balığı ise en fazla 26-27, normal japon balığı ise 30 dereceye kadar yaşar. Ama bu verdiğim sıcaklıkları uzun süre tutamazsın çünkü bu balık dünyanın en çok amonyak üreten balığıdır. Bu yüzden sıcak ve amonyak birleşince hava almakta zorlanır ve ölürler.
@Haralokkooo3 жыл бұрын
Abi balığım beyaz ve alt kısımları sararmaya başladı ne yapmam lazım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@Haralokkooo3 жыл бұрын
@@CemCelikel 5 litre ve 2 balık var
@CemCelikel3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryum küçük olduğu için amonyak patlaması yüzünden hastalanıyorlar. Bir an önce daha büyük bir akvaryuma geç.
@Haralokkooo3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam çok teşekkür ederim🥰
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@tunahanbalca2493 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim abi teleskop Japon balığım altın sarısı bir renge bürünmüştü biraz ışığı yaktım şimdi siyahlaştı çok sağol abi 🤗🤗
Abi japon baligimda 3,4 tane pulu döküldü ne yapmam lazım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Balığın büyüyor olabilir. Dökülen pulların altında bir kızarıklık, bir yumru gibi bir çıkıntı var mı? Eğer varsa, bu akvaryum suyunun bozuk olduğunu işaret eder.
@araserbas38254 жыл бұрын
Kırmızı değilde kahve rengi gibi çok az 3 hafta oldu
@CemCelikel4 жыл бұрын
japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@araserbas38254 жыл бұрын
Her balık cinsinde varmı mesaela ciklet
@CemCelikel4 жыл бұрын
Evet, su bozulursa, her balık cinsinde olur.
@oktaytibik80074 жыл бұрын
Benim oranda japon balığın kafasında beyazlık var ölümü ne yapmalıyım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. en veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@benzinmidizelmi4 жыл бұрын
@@CemCelikel abı ama orandanın kafası yenı çıkmaya başladı daha yavru sayılır ancak diğer balıklarımda bir sorun olmadı
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kafası üzerinde ki taç gelismeye başlamıştır.
@Easy.soul05 жыл бұрын
Balığımın karnı siyahlaştı yüzgeçlerinin kenarlarında da var biraz,renk değişimi gibi değil sanki hastalık gibi ama ne hastalığı olduğunu bilmiyorum
@Easy.soul05 жыл бұрын
Suyunu da değiştiriyorum haftada 3 kere
@CemCelikel5 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol et. Amonyak zehirlenmesi gibi duruyor ama gene de değerlere bakmak lazım.
@dejawu83574 жыл бұрын
ABİ BENIM JAPON BALIĞIMIN KARNINDA SİYAHLAŞMA VAR NAPAYIM ACİL CEVAP
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@soykankonyar52463 жыл бұрын
Abi benim balık siyah Ken beyaz ile kahverengi gibi tonlarda oluyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, japon balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Japon balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, japon balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@soykankonyar52463 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@berivanakk1755 жыл бұрын
Bu bilgiler için çok teşekkür ederim ama benim balıklarım çok güzel değil bu balıklar çok güzel ve sisko balıklar a bayıldım keşke benimki ler de öyle güzel olsa
@CemCelikel5 жыл бұрын
Güzel beslersen, olur. Ama iyi besle derken, çok değil. Sağlıklı ve besleyici yemler ile.
@ByMamiBey5 жыл бұрын
Abi 2 japonum var ağzını açıp duruyodu şimdi açmuyo altlarda duruyo hareket etmiyo erkek disi
Abi akvaryum sade ışıksız filtresiz hava aliyo tek
@CemCelikel5 жыл бұрын
Suyun yüzden 30 kadarını değiştir.
@berivanakk1755 жыл бұрын
Eğer onlar a ışık tutsak şimdi daha güzel ve canlı renkleri mi olacak
@CemCelikel5 жыл бұрын
İyi beslersen ve ışığı da 12 saat sağlarsan, evet.
@berivanakk1755 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam benim biri kahve siyah beyaz turuncu gibi tonlarda daha da canlı rengi mi olacak
@berivanakk1755 жыл бұрын
@@CemCelikel çok sağol abi bu bilgiler için sen olmasan ne yapardık.
@CemCelikel5 жыл бұрын
Dediğim gibi, eğer iyi beslersen ve ışığını da düzenli yakarsan, olacaktır.
@berivanakk1755 жыл бұрын
@@CemCelikel ★★★ Harikasın abi
@Zeptha05 жыл бұрын
Abi japon balığımın karnı çok fazla şişti ve balık kendi kendine yüzeye çıkıyor ne yapmalıyım?
@CemCelikel5 жыл бұрын
Bağırsakları tıkanmış. Kabukları soyulmuş bezelye ver ve verdiğin yem miktarını günde 1 e düşür.
@eraykoca6794 жыл бұрын
Benim baligim yuzgeçleri kirmizi ve teker tekek öliyorlar
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@fatmakutuk54474 жыл бұрын
renk pitmenleri nedir
@CemCelikel4 жыл бұрын
Doğada, beyaz ışığın yüzeylerde yansımaları sonucu oluşan renklerin her birine pigment denir. Eğer ışık yoksa, renk olmaz.
@سعدالزرع4 жыл бұрын
Abi benim balıklerım beyazdı şimdi kırmızı oluyo bunun sebebi nedir
@CemCelikel4 жыл бұрын
'Japon balığı neden renk değiştirir?' adlı videoyu izle. Orada anlatıyorum.
@Pamirand1234 жыл бұрын
Bilgi için teşekkür ederiz. Giriş kısmı fazla uzun olmuş
@CemCelikel4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@blakpinkjisoojennielisaros73653 жыл бұрын
Benim baliğimin Bi tanesinin rengi beyazdı sonra başının üst kısmı siyah laştı
@CemCelikel3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@abbasovaxdic40194 жыл бұрын
Aslan kafa japon balığı siyah renkte.Önce normal yem veriyodum sonra vitaminli yem verdim. Bi gün normal yem verdim renk deyişti. (Turuncu ya da sarı renk oldu). Bi de günde kaç kez ve ne kadar yem vere bilirim ? ACİL CEVAP
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balıklarında renk değiştirme normal. Günde 1 kere o da gözü büyüklüğünde olsa yeter.
@abbasovaxdic40194 жыл бұрын
@@CemCelikel hani normaldi?!Öldü balığım al işte 😭😭😭😭😭😖😖😖😖😖
@CemCelikel4 жыл бұрын
Geçmiş olsun.
@emreariturk77994 жыл бұрын
Abi benim balıklarım ışığı görünce korkuyo ne yapmam lazim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kaç litre akvaryumun ve hangi tür balık besliyorsun?