No video

BALıK KUMA NEDEN SÜRTÜNÜR(Sarı Prenses Hastalıkları Tedavisi Yöntemleri Japon Balığı Sürtünüyor)

  Рет қаралды 25,011

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Bu videomun konusu balıklar neden kuma sürtünür? Balıklarda sürtünme problemi nedir? Kuma sürtünme bir hastalık belirtisi midir? Tedavi yöntemleri. Kuma sürtünme tedavisiz nasıl geçer?
Çiklit besleyen akvaristler akvaryumlarında balıklarının kuma, kayaya ya da akvaryumda ki aksesuarlara sık sık sürtündüğünü görmüştür. Bu bir hastalık mıdır? Bunu anlaya bilmemiz için, balığımızı çok iyi izlememiz gerekir. Çünkü bunun birçok sebebi olabilir.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Bunun sebebi dış parazit midir? Dış parazit kendiliğinden akvaryumda oluşması çok zordur. Bu tür bir parazit dışarıdan gelir. Bunu da önlemenin en iyi yolu karantina akvaryumudur. Ana akvaryumunuza koyacağınız herhangi bir şeyi, karantina akvaryumunda en az 1 hafta bakın. Yapılacak tedavi ve ilaçlama karantina akvaryumunda yapılmalı, çünkü eğer bir hastalık taşıyorlarsa ve bu ana akvaryuma sıçramamalı. Yoksa balıklarınızla beraber, bütün bakteri koloninizi de kaybedersiniz.
Tedavisi suyun sıcaklığı 30 dereceye çıkarılmalı ve 10 litre suya 1 çay kaşığı akvaryum tuzu olacak şekilde bir karışım oluşturup, parazitlerin dökülmesini beklemek olmalıdır.
İkici sebep, balıklarımızın beyaz benek ya da Mantar olma ihtimalidir. Kalitesiz su şatları, suyun soğuk olması, stres gibi tamamen akvaryum ile ilgilidir. Bu nedenle bu sürtünmelerin nedeni beyaz benek ya da Mantar hastalığı olabilir. Bunun da tedavisi gene akvaryum suyunun 30 derecelere çıkartılıp, metilen mavisi ya da bakır bazlı ilaçlardır.
Üçüncü bazı çiklit balıkları, üremek için kuma ya da kaya üzerine yuva yapar ve bu nedenle, yuvasını titizlikle temizler ve yumurtalarını daha temiz bir bölgeye yerleştirmek için, kumu ağızları ya da kafası ile değil de vücudu ile düzeltir. Balığın üreme davranışlarını öğrenin.
Dördüncü olarak, bazı balıklar Venüstüs çiklit balığı türleri, peacocklar ve Mbuna gibi bitkisel ağırlıklı beslenen Afrika çiklitlerinde bulundukları ortamda sık sık kumun ya da kayanın arasına sıkışıp kalmış yiyecek parçacıklarını serbest bırakmak için sürtünüp, su içinde küçük bir girdap yaratıp, yemi dışarı çıkarma çabasıdır. Balıkların davranışlarını bilmek çok önemlidir.
Beşinci olarak havalandırma. Akvaryumun havalandırmanızı çok iyi yapın. Beslediğiniz balığın türüne gör bu değişse, havalandırması iyi olmayan akvaryumlarda balıklar yeterli oksijen alamadıklarından, kuma kayaya veya aksesuarlara sürtünme eğilimindedirler. Ayrıca havalandırma bakteriyel döngü içinde çok önemlidir. Özellikle oksijensiz yaşayamayan bakteriler, yetersiz hava koşullarından dolayı çok yavaş gelişir ve akvaryumun doğal dengesini sağlamakta zorlanırlar. Bu da balıkların daha çabuk hastalanmalarına sebep olur.
Altıncı olarak, yem miktarı. Balıklar çok yediklerinde bu sürtünme hareketi görülebilir. Karnı şişen balık rahatsızlandığı için kendisini kuma ya da kayaya sürtme eğilimindedir. Yem miktarını iyi ayarlayın.
Yedinci olarak, Akvaryum suyunuzun kalitesidir, sudaki yetersiz biyolojik döngünün sonucu olarak yükselen nitrit değerleridir. Nitrit değerlerinin yüksekliği basit bir akvaryum test kiti ile ölçülebilir.En İdeal nitrit seviyesi, bir akvaryumda nitritin ölçülemeyecek kadar düşük olması ya da sıfırdır.Nitrit sorunu yaşanan bir akvaryumda test yapmadan bile sorunu fark etmek olasıdır. Balıklar kuma veya dekorasyon malzemesine çoğu zaman yan yatarak sürtünürler. Bunu genelde titreme benzeri hareketler izler. Yüzgeçler kapanıp açılarak titreştirilir. Bu belirtiler yemleme sonrası iyice artar. Bakteri kültürü eklenmesi sorunu bir nebze de olsa düzeltir. Ancak yeni kurulan bir akvaryumla karşı karşıya değilsek, kültürün eklenmesi genellikle sadece geçici bir çözüm olacaktır. Asıl sorunu, yani suda yüksek nitrit değerleri oluşturan hatayı bulmak esas hedef olmalıdır. Kalabalık balık popülasyonu, yeterli su hareketi olmayan akvaryumlar, kalitesiz yemlerle bolca yemlenen balıklar, düzenli olarak kısmi su değişimleri yapılmayan her akvaryum, yüksek nitrit riskiyle karşı karşıyadır. Su sıcaklığındaki ani düşüşler de biyolojik dönüşümü bozarak sorun yaratabilir.
Bu tarz sürtünme davranışları her zaman olabilir, bu davranışın biçimi illa akvaryumunuzda ya da sarı prenses ciklet balıkları bir balık hastalıkları gibi göstermese de gene de dikkatli olmakta fayda vardır. Akvaryumumuzda balıkları yaralayabilecek keskin kenarlı mercan bulundurmamalıyız. Akvaryum içinde balıklarımızı rahatsız edebilecek aksesuarlar bulundurmayın. Bunlar balıklarımıza daha çok zarar verir. Bu davranışlar basit birer kaşıntı da olabilir. Önemli olan, bu sürtünme hareketinin balığa zarar verip vermediğidir. Bu sürtünmeler sonucu balıkta, başta pul dökülmesi, kanama, stres ve yaralanmalar olabilir. Bunları çok iyi gözlemlemeli ve önlem almalıyız yoksa bu sürtünme hareketi çoğunlukla zararsızdır. Yunus cikletler de sürtünüyor.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2

Пікірлер: 218
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
HERKES İÇİN AKVARYUM VE ENTERESAN BİLGİLER BU VİDEOLARDA goo.gl/Zmrprv
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@efecesur5868
@efecesur5868 Жыл бұрын
Çok teşekkürler, video çok faydalı oldu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@redaw6354
@redaw6354 5 жыл бұрын
Abi 2 tane japon baligim var saklama kabına kaynatılmış cesme suyu koysam olurmu? Yani balik lar olurmu haslanmis cesme suyunda demek istedigim şu, cesme suyunu kaynaticam sonra kaynamis suyu sogutucam sonra saklama kabina bosalticam oraya baliklari koyucam. Baliklar kaynamis cesme suyunda yasayabilirmi?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Musluk suyunu kaynatmaya gerek yok. Eğer amonyağı sudan ayırmak istiyorsan, amonyak suyun kaynaması ile ayrılmaz, çünkü amonyağın kaynama derecesi 180 dir, suyunki ise 100. Yani sen amonyağı ayırmak için, suyu buhar edersin. Amonyak uçucu bir maddesir ve ağzı açık bir kaba koyup, 1 gün beklersen amonyak uçar. Balıklarının ölmemesi için öncelikle bakteriyel ortamını oluşturman gerekir. akvaryumda bakteriyel ortamın oluşması zaman alır, bu zaman geçene kadar da zaten balıklarının ölümü büyük bir olasılıkla gerçekleşir. Akvaryumda oluşan bakterilerin besin kaynağı amonyaktır. Balıklar devamlı amonyak üretir. Amonyağı nitrite çeviren bakteri cinsi Nitrosmona, nitriti nitrata ise Nitrobacter cinsi çeviriyor. Bu bakterilerin akvaryumda oluşması yaklaşık30 günü bulur. Tabii ilk başta bu az miktarda ki balık için yeterlidir. Eğer çok balık koyarsan, balıkların gene amonyak patlamasından ölür. O yüzden de yavaş yavaş bu işe girişmelisin. Nitrat zamanla balıkların solunumunu zorladığı içinde, su değişimi ile bu maddeyi akvaryumdan atarız. Yalnız burada dikkat etmen gereken bir şey var, eğer bakteriyel ortamın, amonyağı yok etmeye yetecek kadar iyi değilse, çeşme suyundan gelen klor, amonyak ile birleşip, kloramin meydana getirir ve balıklarını öldürür. O yüzden ilk başlarda, suyu dinlendirmeni tavsiye ederim. Ama bakteriyel ortamın oluştuktan sonra, amonyak akvaryumunda olmayacağından yada çok az olacağından, direk musluk suyu koysan da, klor amonyak olmadığından, kloramin oluşmaz ve balıklarına zarar vermez. Amonyağı akvarumuna koyduktan sonra öyle çalıştır ve her hafta yüzde 40-50 suyunu değiştir. Bir su test kiti edin ve amonyak sıfır olana kadar bu işlemi tekrarla.22 litre de 5 tane yavru japon olur ama çok dikkatli olman lazım. Eğer daha çok bilgi edinmek istersen, bu videomu da izle. Eğer hala bir sorun olursa da bana gene yaz.
@kalpsizsair345
@kalpsizsair345 5 жыл бұрын
Bekliyoruz abi 😄
@ayhanmulayim4373
@ayhanmulayim4373 5 жыл бұрын
Neyi
@kalpsizsair345
@kalpsizsair345 5 жыл бұрын
@@ayhanmulayim4373 videoyu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İstediğiniz video geldi mi?
@cemilalperen3249
@cemilalperen3249 3 жыл бұрын
Cem bey akvaryumda kafalı yunus,frontoza ve demasoni besliyorum.kafalı yunusların yağlanması için sıcaklığı 21 santigrat dereceye sabitledim.Bu diğer balıklar için sıkıntı olur mu?Bazı balıklarımda zemine sürtünme var bunun sıcaklıkla bi alakası var mıdır?Teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
21 derece çok düşük. Bu balıklar soğuk kanlı hayvanlardır, yani vücut sıcaklıklarını kontrol edemezler. Bunun yerine, metabolizmalarını ve aktivite seviyelerini düzenlemek için çevrelerinin sıcaklığına güvenirler. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@Aybars_38
@Aybars_38 3 жыл бұрын
5.46'da sağ üstteki en büyük turuncu balığın adı nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Şeker pembe ve portakal çiklit var. Küçük olan portakal çiklit
@07emrahant
@07emrahant 4 жыл бұрын
slm ciklet akvaryuma tahta konulur mu?bunla ilgili bir video bulamadım.tek googleda tahta suyu yumuşatır diye birşey buldum.bir de aktif kaebon ne zman kullanılmaz ne kadar zamanda sonra kullanılmaz diye bir video yapsrsanız sevinirim.her cümlenizde bilgi araştırma olduğu belli.başarılarınızın devamını diliyorum.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Aslında midye kırığı suyu sertleştirir bu yüzden de mangrow kökü koymanda bir sakınca yok. Sarı prenses balığı 150-300 sertlikte ki akvaryumlarda çok rahat yaşar. Zaten musluktan akan suyun sertliği de genelde 150 civarı. Yani dibine çakıl koyup, musluk suyu koyarsan 200 civarı bir sertlik elde edersin. Mangrow kökleri de o kadar suyu yumuşatmıyor. Tabi akvaryumun büyüklüğü de burada önemli. Aktif karbon, suda gözle görülemeyecek kadar küçük partükülleri toplar. Böylece su daha berrak görünür. Bu yüzden de eğer akvaryumuna katkı maddesi koyarsan, bu madde karbon tarafından emilir ve hiç bir faydası olmaz, aynı şekilde karantina akvaryumunda kullanacağın ilaçları da süzdüğü için, ilacın etkisini yok eder. Bu yüzden de karantina akvaryumunda kullanılmaz. Tabi ki ana akvaryumda hiç bir zaman ilaç kullanmıyoruz çünkü ana akvaryumun sağlığını koruyan bakterileri de bu ilaçlar öldürür.
@ugurozsandikcioglu1599
@ugurozsandikcioglu1599 5 жыл бұрын
Cem bey merhaba Denizde büyük bir ponza taşı buldum akvaryumuma koymak istiyorum bir sakıncası varmıdır Teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Ponza volkanik bir kayaç türüdür. Volkanik bir cam yapısındadır. Volkanik faaliyetler neticesinde iki tür Ponza oluşmuştur. Asidik ve Bazik Ponza, Bazik Ponzanın rengi koyudur (kırmızı - siyah ) ve birim hacim ağırlığı asidik Ponzaya göre daha fazladır. (1.2-1,5 GR/cm3) en yaygın kullanılan türü asidik Ponzadır. Bu tür yapısında ; silisyum, potasyum, alüminyum, demir ve sodyum nedeniyle açık gri / kirli beyaz renktedir. Çok gözenekli ve süngerimsi bir yapıya sahiptir. Gözeneklerin neredeyse tümü birbirleriyle bağlantılı değildir. Yoğunluğu 0,5-0,8 gr/cm3 arasında değişmektedir. Ponzanın bu gözenekliliğinden dolayı ısı ve ses geçirgenliği çok düşüktür. Ponzanın sertliği mors skalasına göre 5,5-6 civarındadır ve yapısını teşkil eden SIO2 (silisyum dioksit) oranı %55 ile %75 oranındadır. Bu özelliğinden ponza çeliği bile aşındırabilir. Ponza kristal suyu ihtiva etmez. Ponza taşı kimyasal özellik taşımamaktadır. Bence koymayın.
@ugurozsandikcioglu1599
@ugurozsandikcioglu1599 5 жыл бұрын
@@CemCelikel Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
@gammaray-noworldorder8087
@gammaray-noworldorder8087 5 жыл бұрын
benim cikletde de vardı su yaklaşık %30 değişimi yapıp kaya tuzu ılık suda eritip akvaryuma ekledim ve balık yem ile sarımsağın suyuna ekleyip balıklara verdim. balıkdaki bu sorun 1 gün sürmedi iyileşti...
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu sorun genelde nitrit fazlası oldumu oluyor, su değişimi en iyi çözüm ama bakteriyel döngü oluştumu, bu sorun kalkıyor. Ama her balık bu hareketi yapıyor. Önemli olan kendini yaralamasın.
@yigithan5311
@yigithan5311 4 жыл бұрын
Benim zebra danio ve kılıçkuyruk balıklarım yapıyor bir mantar parazit vs yok bir sorun var mıdır
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Suda ki amonyak miktarı artmış olabilir. Su değerlerini kontrol et.
@sametguney4036
@sametguney4036 Жыл бұрын
Merhabalar. Akvaryum içerisinde ki kayayı nereden aldıniz? :)
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Antalya'dan almıştım. Bu kaya çeşidine FALEZ deniyor. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında bolca var.
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
Kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum. Yeni aldığım platilerden birinin sürekli ve sık kaşındığını gördüm. Birçok şey okudum ve birçok video izledim. Akvaryum yeni olduğu için akvaryumdan kaynaklanması mümkün değildi. Zaten bir platiden başka da kaşınan balık yoktu. Isıyı 30'a yükselttim, bir buçuk kaşık kaya tuzu attım, birkaç damla da metilen mavisi damlattım, iki günde bir dipten çekerek yüzde 30 su değişimi yaptım. Ana tankı ve kumları baştan başa 60 derecelik suyla yıkadım ve balıkları karantina tankına aldım. Aradan altı gün geçti aynı balık halen kaşınıyor. Gerçekten bunaldım, daraldım dersem yeridir. Çünkü çok da uğraştım, titiz şekilde temizlikler yaptım. Balık ölmesin, iyileşsin istiyorum. Ama diğerlerine de bulaşmış olabilir diye hepsini aynı tankta tutup tedavi uyguluyorum. Diğerlerinden kaşınma gözükmüyor ama aynı balık halen ısrarla kaşınmaya devam ediyor. Aldığım 30 litrelik karantina tankında tutmaya devam edeceğim. Ya o kaşıntı ortadan kalacak ya da maalesef ölecekler. Çünkü aksi halde hepsi zaten parazitten ölecekler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bir kere asla ama asla akvaryumda salgın ya da parazit yoksa akvaryumu tamamen temizleme, ilaç koyma, kumu, aksesuarları ya da akvaryumun içinde bulunan herhangi bir şeyi kaynatma. Bu yüzden akvaryumun her seferinde "Yeni Akvaryum Senromu" denen ve balıklar için çok ölümcül bir durumu ortaya çıkartırsın. Bu kaşıntının nedeni muhtemelen akvaryumda oluşmayan bakteriyel filtrasyon döngüsünün oluşmamış olmasından dolayı suyun bu balığı olumsuz etkilemesi. Amonyak ve nitrit de normal olarak çözülemediği için balık rahatsız. Öncelikle akvaryumunda bakteriyel döngüyü oluşturmalısın.
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Cevabınız ve yardımcı olma çabanız için çok çok teşekkür ederim ama, bir haftadır boş çalışan bitkili akvaryuma koyduğum balıkta kaşıntı gördüm. Yani nitrit gibi bir şeyden kaynaklanması olanaksızdı. Çünkü akvaryumda hiç balık yoktu, balık atığı ve yem atığı yoktu. Ve bir balıkta çok kaşıntı vardı ve dış parazit olduğunu düşündüm doğal olarak. Halen o sorunu çözmek ve aşmak için uğraşıyorum. Size de çok ama çok teşekkürler ediyorum. .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık ve yem atmadığın için bakteri oluşmuyor. Bakteri olmadığı için de amonyak ve nitrit akvaryumdan gitmiyor. Gitmediği için de balık kaşınıyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@iremmprensesss9016
@iremmprensesss9016 3 жыл бұрын
3 tane 8 9 cm lik beyaz prensesim var akvaryumum buyuk 10 baliklik felan bunlar surekli yerde bazen yan oluyorlar akvaryumun ust kismina zor cikiyolar ve 10 gundur felan bu sekilde napmaliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen balıklar muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı çiklit balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmışççiklit balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. BalıK kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@bozkurtyuvasi6974
@bozkurtyuvasi6974 5 жыл бұрын
Daha yeni 400 lt bir akvaryum aldım içine kaç balık koya bilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
4-5 erkek 20-25 dişi Sarı prenses koyabilirsin.
@nurdankocak8467
@nurdankocak8467 6 ай бұрын
Benim sari prensesim var fakat karni çok fazla şiş neden olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 6 ай бұрын
Bu balıkların böbrek veya karaciğerinin bozuk olabileceğini gösterir. Tabi ki, aşırı beslenmiş bir sarı prenses balığının midesinin de normal boyutunun ötesine geçeceğini unutmayın, bu nedenle balıklarınızı aşırı beslemeyin.
@nurdankocak8467
@nurdankocak8467 6 ай бұрын
Bi kaç gündür vermiyordum yem hala ayni düzelmedi ama
@CemCelikel
@CemCelikel 6 ай бұрын
Şu değişimi de yapıyor musun? Yüzde 30 kadar.
@kasmcam5659
@kasmcam5659 2 жыл бұрын
Güzel bilgilendirici bir video
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.
@kasmcam5659
@kasmcam5659 2 жыл бұрын
@@CemCelikel evet bio life filitre aldım bir süre dip çekimi yapmadım üretici dip den değil 10gun ara ile akvaryum üzeriden su almamı söylemişti ama bu balıkların kuma sürtünme durumu beni oldukça düşündürüyor 14 tane cilet 3cm kadar 14tane de 8-9cm karışık çikletler var Sarı mavi ahli avratus mavi şeklinde birer ikişer balık yükü ve tam bakteri kültürü oturmadığı için yada balık fazla olduğu için sürtünme neredeyse tüm balıklarda var 250 lt akvaryumum ama yine de bir dip çekimi istiyorum sanırım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Dip çekimi mutlaka olmalı çünkü sudan ağır olan bütün maddeler zamanla akvaryumun alt tabakasında birikir. Arada dip çekimi yapmak iyidir.
@Krzhsncnkymkc
@Krzhsncnkymkc 5 жыл бұрын
Cem bey merhabalar iyi çalışmalar 154 litrelik akvaryuma sahibim 2 papağan 1 yunus 14 tane sarı ve mavi ciklet türleri mevcut bir iki gün içinde 12 balık öldü 1-2 balıkta kuma ve aksesuarlara sürtünme mevcut.diğer balıklarda şu an için sorun yok ve yem konusunda iştahlılar ayrıca ele karşı tepki var suyun sıcaklığı 28 derece bu aşamada herhangi bir balık ölümünün gerçekleşmemesi ve sağlıklı bir akvaryum ortamı için ne yapılabilir teşekkür ederim iyi çalışmalar
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
154 litre çiklet için çok küçük bir akvaryum. Ayrıca biyolojik yük de aşırı. Balıkların ölmesi çok normal. Bu akvaryumda en fazla 7-8 tane ciklet beslenir.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Şu anda akvaryumda amonyak patlaması mevcut. Eğer bu giderilmez ise, diğerlerini de kaybetme riski var. Balıklar bu yüzden kuma sürtünüyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Ayrıca akvayum da çok sıcak, 28 derece amonyağın daha da zehirli olmasına sebep olur.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Günde 1 kere yem vermelisin o da gözleri kadar olsun yeter.
@Krzhsncnkymkc
@Krzhsncnkymkc 5 жыл бұрын
Cem Celikel çok teşekkür ederim Cem bey verdiğiniz bilgiler için en kısa zamanda önlem alacağım dediklerinizi uygulayacağım iyi çalışmalar kolay gelsin yararlı videolarınız için sağolun
@justwatch161
@justwatch161 3 жыл бұрын
Abi benim de sarı prenses'im var galiba hasta hepsi yerde kaya balığımı çöpçü balığımı (duvara yapışan balıktan var 2 tane) hepsi yerde yukarı çıkmıyor ne yapmalıyım yem attım yukarı çıkamadılar ne yapıcam yardımcı olursan sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@erdyfit
@erdyfit 4 жыл бұрын
benim mücevher balığım havada duruyor ama yaşıyor neden
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Balığın zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk balığın akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer balıklar onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@yokolanbiradam8820
@yokolanbiradam8820 3 жыл бұрын
150 adet Lepistes yavrusu 14 tane anaç var Su da saz bitkisi var
@yokolanbiradam8820
@yokolanbiradam8820 3 жыл бұрын
4 çeşit art akua yeni veriyorum 2-3 tutam atıyorum isiticim var ve 96 litredeler
@yokolanbiradam8820
@yokolanbiradam8820 3 жыл бұрын
Ama surtunuyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Balıkların bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak balık bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@tiwitcinburada6569
@tiwitcinburada6569 5 жыл бұрын
SARI PRENS KAÇ GÜNDE YUMURTLAR. BİDE BÜYÜKMÜ KÜÇÜKMÜ YOKSA ORTA BOY MU ALMALIYIM?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
20-24 günde yumurtadan çıkar, Ama ben 15-18 gün olunca kusturuyorum. Orta boy almanda fayda var, daha çabuk alışıyorlar yeni akvaruma ama sarı prenses en erken 6 aylıkken ağzına yumurta almaya başlar, en verimli olduğu dönem 1-3 yaş arası...Tek seferde ilk başlarda 20-25 arası yavru alıyorun ama 3 yaşında ki bir sarı prensesden 60 tane bile alabilirsin.
@tiwitcinburada6569
@tiwitcinburada6569 5 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür Ederim
@tiwitcinburada6569
@tiwitcinburada6569 5 жыл бұрын
@@CemCelikel BİDE AKVARYUM KÜÇÜK 2 DİŞİ 1 ERKEK ALIRSAM İYİ Mİ ? SİZCE HANGİSİ?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kaç litre? En az 120 litrelik bir akvaryuma ihtiyacın olacak. En ideal üretim şekli 1 erkek 4-6 dişidir.
@tiwitcinburada6569
@tiwitcinburada6569 5 жыл бұрын
@@CemCelikel 60 veya 80 litre Sıkıntı Olurmu?
@ecrinarslanarslan6541
@ecrinarslanarslan6541 4 жыл бұрын
Abi lepistes balığım aralarından birisi ni gözlemledim ve balığım da ani hareketlerle yüzmeler ve etraftaki süslere ve kuma sürtündünü gördüm biraz izledim aynı hareketi devam etiriyordu ne yapabilirim bi hastalığa yakalanmış olabilirmi ?????
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bütün balıklarda var mı, sadece tek balıkta mı var? Hepsinde varsa, suda sorun var demektir. Sadece birinde varsa da bu balığın kaşıdığını gösterir.
@ecrinarslanarslan6541
@ecrinarslanarslan6541 4 жыл бұрын
Şimdilik bir tanede var diğer balıklar yapmıyo
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Sorun yok.
@aykutsevin4661
@aykutsevin4661 3 жыл бұрын
Benim ciklet im kendi etrafında dönüyor bu neden olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değerleri düzgün değildir ve balığın vücudu kaşınıyordur. O yüzden de ne yapacağını bilmeden debeleniyordur.
@beratoruc3866
@beratoruc3866 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi bendede bu sorun var sürekli kendi etrafında donuyo ne yapmaliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca döner hatta aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Çiklit balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak Çiklit balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@ardaguler3470
@ardaguler3470 4 жыл бұрын
Merhaba kuma surten balıgı ayırsak olurmu gerek varmı acıll
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Japon balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak japon balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@hurkankante8018
@hurkankante8018 3 жыл бұрын
ABİ 200LİTREDE KARMA CİKLET BAKIYORUM 1 TANE DE VATOZ VAR DİP ÇEKİMİ YAPTIKTAN SONRA KAYA TUZU ATSAM VATOZA ZARAR VERİR Mİ???
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vatoza tuz zarar verir. Sakın tuz atma.
@oguzpolat6952
@oguzpolat6952 4 жыл бұрын
2 hafta önce kurduğum akvaryumumda dışarıdan su eklemesi yapıp bakteri kültürü oluşturmaya çalıştım fakat hala sürtünme bar su değişimi yaptım kaya tuzu attım nafile , şuanda balık ölümü yok ama kaşınmalar devam ediyor sanırım fazla kuruntu yapıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bakteri oluşması için en az 2 ay geçmesi gerekir o da daha başlangıç için. Düzenli su değişimi yapmaya devam et. Filtreleri sadece akvaryumdan aldığın su ile yıka ve başka temizlik malzemesi kullanma. Suda ki amonyak, nitrit miktarını devamlı kontrol altında tutmalısın.
@oguzpolat6952
@oguzpolat6952 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Cevabınız için çok teşekkürler , bizim gibi acemiler için çok faydalı olmuş
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yeni akvaryum sendromu ile ilgilibir videom var. Onu zlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs
@Aybars_38
@Aybars_38 3 жыл бұрын
Abi portakal cilet en fazla ne kadar büyür
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
10 ila 13 santim kadar olabilir.
@Dr.ozcan.
@Dr.ozcan. 5 жыл бұрын
Denizden topladığım taşları çeşme suyunda yıkayıp akvaryumuma attım ve attiktan 5 gün sonra bir balığım öldü simdi de biri hava motorunun üstünde hareketsiz duruyor bu hareketsiz balığı nasıl kurtarabilirim? Attığım taşlar mı balıkları öldürüyor?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Taşlar salınım yaptıysa, muhtemelen akvaryum suyunu aşırı derecede sertleştirmiştir. Sarı prenses 150-300 sertlikte taşar. Bence taşları çıkar ve suyu yüzde 30 kadar değiştir. Bunu bir hafta boyunca 2 günde bir yap.
@Dr.ozcan.
@Dr.ozcan. 5 жыл бұрын
@@CemCelikel suyun ppm i şuanda 950
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Sodalı su olmuş. Suyu hemen değiştir ve taşları çıkar.
@Dr.ozcan.
@Dr.ozcan. 5 жыл бұрын
Ne kadar oranda değiştireyim? Yarın okuldan gelince yapsam?
@Dr.ozcan.
@Dr.ozcan. 5 жыл бұрын
Ve ppm kaç olmalı? Nasıl düşüreceğim? Dinlenmemiş su eklesem ne olur??
@semraeser2960
@semraeser2960 3 жыл бұрын
Benim japon baliğim yapti bi kaç kez. Hemen karantinaya almalimiyim?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Japon balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak japon balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@muro_can
@muro_can 3 жыл бұрын
Abi benim balığım 2 gündür dipte duruyor akvaryum büyük ne yapabilirim lütfen cevap
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@bunyaminselek5298
@bunyaminselek5298 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi. Balıgım. Gayet saglıklı ama 1 haftadır bir köşede duruyor yeme gelmiyor. Hamilemidir. Ama kursagı şişmedi agzını sürekli oynatıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefes almakta zorlanıyor ve bu onu strese sokmuş. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@bunyaminselek5298
@bunyaminselek5298 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yok abi. Akvaryumum duvarı dedik yaptık. Aşırı büyük. Olmasına ragmen 5 tane balık var içinde
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumu yeni mi kurdunuz?
@mehmetsolmaz3922
@mehmetsolmaz3922 4 жыл бұрын
Hocam benim balık dipte duruyor sürekli ( beyaz prenses) ve diğeri ise suyun yüzünde dik yüzüyor neden olabilir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@cocobaskan4352
@cocobaskan4352 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi aaacccill balığım duruduğunda ters dönüyor ve yüzgeçleri siyahlaşmış
@cocobaskan4352
@cocobaskan4352 4 жыл бұрын
@@CemCelikel 😭😭😭
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum suyu bir bozulup bir düzeliyorsa, bu siyahlaşmayı yapıyordur. Akvaryumun su değerlerini kontrol etmek zorundasın.
@cocobaskan4352
@cocobaskan4352 4 жыл бұрын
@@CemCelikel yaptım ama hala ters
@ahmetkeskin1827
@ahmetkeskin1827 4 жыл бұрын
Cek abi selam aleyküm. Bende sari prenses ve kafali yunus var . Sari prensesin derisinde kırmızı yaralar var kavgadan dolayi degil eminim. Yunusum da bi tane yuzgecini kullanamiyor ve kokunda kırmızı yara çıkmış gibi. Akvaryumlari farklı. Sizce ne olabilir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
@ahmetkeskin1827
@ahmetkeskin1827 4 жыл бұрын
Cem Celikel abim allah senden razi olsun . Antibiyotik tedavisi derken ne yapmam lazim ve 160 lt akvaryumumda 18 tane sari prenses irili ufakli . Akvaryum balik durumu iyini sizce ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben veteriner olmadığım için antibiyotik önermiyorum. Akvaryumu 250 litreye çıkar. Çünkü çiklet balığı için en küçük akvaryum 250 ve üzeri olan litrelik akvaryumlardır.
@ahmetkeskin1827
@ahmetkeskin1827 4 жыл бұрын
Cem Celikel abim allah razi olsun. Tuz banyosu yaptırdım bütün balıklarıma suyunada kaya tuzu attim ve sularını günlük değişiyorum 3 gündür. Güzel sonuçlar aldim balıklarım suan daha iyi cok şükür 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Çok sevindim ama dikkat et, bu neden oldu? Gene olabilir.
@cumalibayik1293
@cumalibayik1293 4 жыл бұрын
Abi baliklar dipte surekli bekliyor surekli dibte bir kosede dueuyor sebebi nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen ciklet balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı ciklet balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış ciklet balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Ciklet balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün canlı yem, kankurdu gibi yemler yedirin.
@cumalibayik1293
@cumalibayik1293 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tsk ederim abi
@cumalibayik1293
@cumalibayik1293 4 жыл бұрын
Abi bu isten yeniyim su asiri derecde bulanik hemen hemen 2 gunde bir degisiyorum bazen baliklar suda gorunmuyor sebebebi nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Öncelikle bakteriyel döngünün oluşması gerekiyor. Yemlemeyi günde 1 kere yapmalısın. Verdiğin yem 3 dk içinde bitmeli ve bir de her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar.
@cumalibayik1293
@cumalibayik1293 4 жыл бұрын
Sagolasin abim senin dukan falan varmi
@dadakbeyy5089
@dadakbeyy5089 3 жыл бұрын
Bwnim cikletleri ywni aldım kumun üstüne yatıyoelar öyle duruyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumu yeni mi kurdun? Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@dadakbeyy5089
@dadakbeyy5089 3 жыл бұрын
@@CemCelikel evet yeni 45 litrelik bir fanus
@dadakbeyy5089
@dadakbeyy5089 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ve 6 balık var
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çiklit akvaryumu kuracaksan en az 250 litrelik bir akvaryumun olmalı. O balıklar ölmeden, hemen geri ver ve onların yerine 45 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gromi, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, ısıtıcı, hava motoru, filtre, kum ve bitki de olmalı.
@dadakbeyy5089
@dadakbeyy5089 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tmm twşwkürler
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem abi Cikletlerimin neredeyse hepsi kuma sürtünüyor hatta cama sürtünen var dış parazit olduğunu düşünüyorum nasıl tedavi edebilirim ana tank da tedavi olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Dış parazit olsa, gözle görülür. Bu sürtünme sebepleri su da ki amonyak ve nitrit seviyesinin fazla olması. Suyunu sık sık değiştir ve akvaryumda ki bakteriyel döngünün oluşması için gerekenleri yap. Ana akvaryumda ilaç kullanırsan, yararlı bakterileri yok edersin, bu da akvaryumun ölmesine sebep olur.
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Bir tane balığımda gözle görülür bi durum var ancak sana nasıl gösterebilirim abi bu arada Ben akvaryumu kuralı 2 ay oldu Hem dış hem iç filtre var O yüzden su değişimi 2 aydır yapmıyorum 2 aydır iç filtreyide temizlemedim bu yüzden mi acaba bu durum
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem Celikel abi şuan iç filtremi temizledim çok aşırı kirlenmiş akvaryum suyunu %10 değiştirdim yerine 30 dk beklettiğim suyu koydum
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bence yüzde 30 luk bir su değişimi yapsaydın. Neyse, Yarın da bir yüzde 20 lik bir değişim yaparsın. Bu hafta bu değişimi bir yüzder 30 daha yap. Sonra bakalım duruma.
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem Celikel teşekkür ederim abi yardımcı olduğun için 👏👍
@ozgeninelisleriyilmaz4694
@ozgeninelisleriyilmaz4694 4 жыл бұрын
Merhabalar bizim 4 tane japon baligimiz var birisinin kafa kismi kizardi birininde kafa kismi hafif şismis ne den olabilir donus yapabilirseniz sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
@ozgeninelisleriyilmaz4694
@ozgeninelisleriyilmaz4694 4 жыл бұрын
@@CemCelikel peki ölme ihtimalleti varmi acaba yara gibi degil ama kirmizi kan toplamasi hibi birsy olmus diger bikta ise hani insanin eli su toplar ya o sekil de sismis kafasi resim cekme ihtimalim olsa atardim size
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balığın cinsi ne? Hangi japon türü?
@ozgeninelisleriyilmaz4694
@ozgeninelisleriyilmaz4694 4 жыл бұрын
@@CemCelikel sari olan baliklar kucuk
@ozgeninelisleriyilmaz4694
@ozgeninelisleriyilmaz4694 4 жыл бұрын
@@CemCelikel ilk once su toplamasi gibi oluyor daha sonra orasi patliyormu ne oluyorsa kan toplamasi gibi kaliyot
@bahaakay6909
@bahaakay6909 5 жыл бұрын
Cem bey merhaba. Sp mp mpamga yunus gibi ciklet türleri besliyorum. Hergün ölen oluyor. Su testi yaptırdım nitrat patlamasi dediler. Baliklar surekli kuma surtunuyordu ve kendini camdan cama cok sert bir bicimde vurarak ölüyorlardı. Delirmiş gibilerdi yani. Nirtat gercekten boyle bi olume sebep olurmu?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Şu değiştirdikçe ve temizlik yaptıkça akvaryumda ki balıkların zehirlenme olasılığı artıyor. Balıkları hiç çıkarma. İlk hafta her gün su değiştir.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
30 litre kadar, 2-3-4 haftalar Haftada 2-3 kere subdeğistir. Sonra haftada 1 su değiştir.
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bunu 6 ay devam et. Sonra 10 günde bir su değişimi yaparsın.Filtreleri kumu ve aksesuarları temizleme.Eğer filtreler çok tıkanırsa Akvaryum dan alacağın su ile yemizlersin
@cihan4892
@cihan4892 Жыл бұрын
Abi benim bir kaç tane lepisteslerim yüzerken dibe yaklaşıp ters dönüp geri düzeliyor sebebi nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kaşınıyorlar. Bu su değerlerinin bozu olduğunu gösterir. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@cihan4892
@cihan4892 Жыл бұрын
@@CemCelikel Abi ölü bir balık vardı bugün aldım belki de o yüzden olmuştur diye düşünüyorum. Bir süredir tatlı su ile değişim yapıyorum bu şekilde devam etmek zorunda mıyım, yoksa yine dinlendirip devam edeyim mi? Balık sayım 12 lepistes 5 çöpçü, akvaryum 50 litre bu miktar fazla mı? yemi fazla atmış olabilirim bu yüzden olmuş olabilir. Su da hafif beyaz renkte gibi tozlu gibi görünüyor. Biraz önce su değişimi yaptıktan sonra balıklar bunu yapmayı azalttı sadece bir tane balık neredeyse dike yakın yüzüyor.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Lepistes balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, lepistesler uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, lepistes balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan lepistes balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
@cihan4892
@cihan4892 Жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler abi 2 günde bir su değişimi yaparak sorunu çözmeyi deneyeceğim.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@alperduran6786
@alperduran6786 4 жыл бұрын
Hocam benim erkek sari prensesim 2 gunden beri halsiz gibi yerde yatiyor bin de birde yuzuyor ama genelikle halsiz duruyor neden
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol ettin mi?
@alperduran6786
@alperduran6786 4 жыл бұрын
@@CemCelikel 25 ila 28 derece de tutuyorum hep
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Amonyak, nitrit, su sertiği, suyun pH değeri ve su da klor buunuyor mu? Bunları kontrol ettiniz mi? Sıcaklık da 28 fazla. 24-26 derecelerde olması daha iyi.
@izzetgungor266
@izzetgungor266 5 жыл бұрын
Merhaba hocam ben yeni başladım bu hobiye 65*35*25 ölçülerinde akvaryumum var buna 1 e 3d sarı prenses koydum ölçüleri 7ila9 cm arası var tahminen 2 gün oldu alalı yukarı aşağı hızlı hızlı yüzüyorlar yem atıyorum yemiyorlar atarkende saklanıyorlar nedenleri ne olabilir ve ne yapmamı önerirsin saygılarım la
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
56 litre akvaryum çok küçük bir akvaryum. Bu balık için en az 120 litre akvaryum gerekir. Küçük akvaryum balıkları strese sokmuş olabilir. Yada yeni kurduğun için akvaryumu, amonyak miktarı hızla artıyordur ve balıkla yavaş yavaş zehirleniyor olabilir. Bakteriyel ortam oluşmadan balık koymak çok ölümcüldür, hele ki küçük akvaryumlar da yaşayan balıkların hiç şansı yok. Bu akvaryumlarda lepistes yada moli gibi küçük balıkların beslenmesi daha doğru olur. Ama hangi balığı beslersen besle, bakteriyel oluşumu, biyolojik döngüyü mutlaka sağlamalısın ki, akvaryumda amonyak patlaması yani yeni akvaryum sendromu olmasın.
@izzetgungor266
@izzetgungor266 5 жыл бұрын
5 gün boşta çalıştırdım akvaryumu yeterli olmamışmıdır
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu videoyu izle, bakalım sorularına cevap bulabilecek misin? kzbin.info?ar=2&o=U&video_id=Xho7B3i9TEo
@Murad_Kaynak
@Murad_Kaynak 5 жыл бұрын
Ustad yanlis anlama ama "merhaba youtube" yerine normal merhaba vb. şeyler desen daha iyi olur düşüncesindeyim. Şahsi fikrimdir. Merhaba youtube bizzati bana merhaba deme şekli değil fikrindeyim. Başarılar
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Bu benim videoya giriş şeklim. Herkesin kendine özgü bir tarzı olmalı. Yoksa herkes birbirini taklit eder, gelişme olmaz. Mutlaka daha iyi bir Giriş ve selamlama şekli vardır. Ama benim ki bu.
@HalillPolat
@HalillPolat Жыл бұрын
Abim hagen kumda sarı prenses besleyebilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Sarı prensesler yuvalarını kuma yapar ve buna en uygun kum, midye kırığıdır. Eğer üretim yapmak istiyorsan, midye kırığını tercih etmelisin.
@HalillPolat
@HalillPolat Жыл бұрын
@@CemCelikel kac mm alsam uygun olur abi
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
En az 5 santim en fazla 10 santim olmalı.
@HalillPolat
@HalillPolat Жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ibrahimavc1239
@ibrahimavc1239 3 жыл бұрын
La yumurta sarısı verdim mala bagladı balıklar 😀 yan yatıp sürtünuyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Azar azar vermekte fayda var. Ayrıca balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
@ibrahimavc1239
@ibrahimavc1239 3 жыл бұрын
Suan hepsi ya cok yedi böle halsiz yada hasta suan elden bişe gelmiyor sabahı beklicez ısıyı arttırdım baska napabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değişimini yap. Sabaha bırakma..
@ibrahimavc1239
@ibrahimavc1239 3 жыл бұрын
Suyu değiştim sarmısak suyuyla yem verdim ve kaya tuzu döktüm suan iyi biraz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım iyileşir. Yalnız sarımsaklı yem ve kaya tuzu parazit tedavisi için kullanılır. Senin balıkların durumu ile alakalı değil. Sen sık sık su değişimi yap.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
Ustam benim Lepistesler kuma surtuyor kendini
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum suyunun amonyak ve nitrit seviyelerini kontrol et.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel ustam yanı dip çekimi yapıp temiz su eklemesi yapmıştım en son 2 gün önce birinden bitki aldım amonyak emici çok iyi bir bitki dediler elodea
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Video da gördüğüm kadarı ile normal. Arada su değiştirmeye devam et.
@Evcil_hayvanlar.
@Evcil_hayvanlar. 4 жыл бұрын
@@CemCelikel ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim ustam bakıyorum sürekli dışı Lepistes erkek kovaladıginda gene kuma vuruyor onun dışında sıkıntı yok formları iyi şuan ustam
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Aynen devam.
Underwater Challenge 😱
00:37
Topper Guild
Рет қаралды 39 МЛН
КАКУЮ ДВЕРЬ ВЫБРАТЬ? 😂 #Shorts
00:45
НУБАСТЕР
Рет қаралды 3,5 МЛН
The Joker kisses Harley Quinn underwater!#Harley Quinn #joker
00:49
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 17 МЛН
Or is Harriet Quinn good? #cosplay#joker #Harriet Quinn
00:20
佐助与鸣人
Рет қаралды 8 МЛН
Hawk
1:12
Ice Dancer 💙⛸
Рет қаралды 10
Hasta Balık Nasıl Anlaşılır ? Part 2
13:59
ÇAPARİ
Рет қаралды 12 М.
BEYAZ BENEK HASTALIĞI KESİN ÇÖZÜM ‼️(UYGULAMALI)
8:51
Akvarist Kaan
Рет қаралды 8 М.
Sarı Prenses Labidochromis caeruleus Hakkında Her Şey
21:11
BU SARI NOKTALARIN ANLAMI NE?, akvaryum balıkları
9:54
AKVARYUM EXPRESS
Рет қаралды 9 М.
Balık hastalıkları ve tedavisi iç parazit dış parazit
17:43
ÖZKA BALIK ÜRETİM
Рет қаралды 20 М.
Underwater Challenge 😱
00:37
Topper Guild
Рет қаралды 39 МЛН