Doe mee aan mijn online toetstraining: www.mathwithmenno.nl/toetstraining Doe mee aan mijn online examentraining: www.mathwithmenno.nl/online-examentraining Kom naar mijn speciale examenweekend: www.mathwithmenno.nl/mennos-examenweekend
@Radikal420 Жыл бұрын
Moet wel zeggen dat dat heel kundig getekende cirkels zijn Menno, uitleg is geweldig thanks man!
@MathwithMenno Жыл бұрын
Hahaha, ik doe mijn best!
@ninodevriess3 жыл бұрын
Next level meetkunde dit Bedankt weer :)
@TheEmiljaeger3 жыл бұрын
Leuk kanaal, en goede uitleg. na jaren hebt ik matematicas of wiskunde weer opgepakt omdat mijn zoon in de eerste klas baxillerato (laatste klassen vwo) in spanje zit en we hebben soms vragen
@MathwithMenno3 жыл бұрын
Fijn dat je blij bent met mijn video’s. Veel succes!
@steincoumans58105 жыл бұрын
Beste Math with Menno, ik kijk met plezier naar uw filmpjes en leer er veel van maar heb een vraag. Op 13:12 zegt u dat er voor de negatieve waarde van de vergelijking ¨aan de rechterkant een minnetje moet worden toegevoegd¨ (i.v.m. de absolute waarde), maar waarom moet dit dan niet aan de linkerkant van de vergelijking (3a - 1 + b) , want deze staat toch ook tussen absolute waarde strepen?
@MathwithMenno5 жыл бұрын
Het kan allebei, je mag zelf kiezen. Je kunt dus de min óf aan de linkerkant zetten, óf aan de rechterkant. Niet allebei!
@steincoumans58105 жыл бұрын
@@MathwithMenno Bedankt voor uw uitleg!
@remcob12303 жыл бұрын
Je schrijft de vergelijking y=ax+b om naar de vorm ax-y=-b. Je zou ook gewoon kunnen beginnen met ax+by=c als een vergelijking voor k1 en k2? Dan krijg je echter te veel variabelen denk ik, a b en c. Terwijl voor een lijn twee variabelen genoeg zijn. Er zit dus redundantie in ax+by=c -> by=c-ax -> y=c/b-(a/b)x. Handiger dan idd om dat er direct uit te halen, anders kom je het later tegen. Zo'n vergelijking in de vorm ax+by=c is handig als je werkt met vectoren, normaalvector, loodrecht enzovoort. Maar in die specifieke geval dus niet zo. Snap ik dat goed?
@MathwithMenno3 жыл бұрын
Ja! Je hebt het helemaal door!
@GoldenxCashmere4 жыл бұрын
Ik heb een vraag over een opdracht in G&R. H14 opg. 27. Hoe moet je weten dat je vector (a;1) moet gebruiken en niet vector (1;a) en kan je dat überhaupt uit de vraag (of in z'n algemeen) opmaken. Bij opg. 25 en 26 is de uitleg nogal vaag. M'n tweede vraag gaat over opg. 38b. Hoe moet je daaruit afleiden dat de straal wortel 2 keer wortel 10 wordt? De straal reken je toch al uit met d(P,k)? Alvast bedankt.
@timvanleijden22524 жыл бұрын
(a;1) en (1;a) mogen beide, (1;a) mag alleen niet bij een verticale lijn en (a;1) niet bij een horizontale, maar dat is bij 27 niet het geval
@linaatje32 жыл бұрын
als je aan het begin van de opgave de formule voor lijn k niet omschrijft tot ´ax - y = - b´ maar tot ´-ax+y = b´ , kom je uit op a = 2 en a = -0,5. Is dit ook goed?
@remcob12305 жыл бұрын
Waarom moet je beginnen met y=ax+b en dat herschrijven naar ax-y=-b? Is het omdat ax+by=c drie parameters heeft, a b en c? Eigenlijk is dat een beetje redundant, een lineaire vergelijking met een a, b en c. Dat kan je altijd terugbrengen naar twee parameters. Dat doe je dan door het te herschrijven naar ax-y=b. Mhh okay, daarom.
@MathwithMenno5 жыл бұрын
Als je dat niet doet, dan ga je later in je uitwerking op niets uitkomen. Het is daarom essentieel dat je het omschrijft naar ax - y = -b.
@jensmeijer61234 жыл бұрын
Wat nu als je de afstand formule wil doen tussen een punt en de lijn x=c? Hoe stel je dan de formule samen?
@jensmeijer61234 жыл бұрын
En trouwens erg leuk dat je bij editie nl op tv was haha!
@koekepeer47193 жыл бұрын
Als het punt rechts van de lijn x = c ligt dan doe je x coordinaat van dat punt en daar haal je c af Als het punt links ligt doe je c en daar haal je de x coordinaat van het punt af.
@joshuabosch38004 жыл бұрын
Je had beter in het begin wortel 20 om kunnen schrijven naar 2wortel5 dat scheelt een hoop werk
@MathwithMenno4 жыл бұрын
Dat kan natuurlijk ook, maar veel mensen vinden dat vervelend, daarom doe ik het op deze manier.