Volkan Bey sizin gibi kaliteli insanların sayısının artmasını temenni ediyorum Mevlam gönlünüze göre versin
@cansaglimoglu4907 ай бұрын
Bir insan nasıl bunaltılır, çaresiz bırakılır, hayattan soğutulur tek bir videoda tatbik ettik hamd olsun.
@enilgincler27854 ай бұрын
tamam 4mk got piji
@jarwik2 жыл бұрын
gıyabında bildiğimi sandığım yada acaba da kaldığım bir çok şeyi netleştirdin bu kaliteli ve samimi anlatımla . çok teşekkürler.
@VedatCuneyt3 жыл бұрын
Anlatım üslubunuzu ve öğreticiliğinizi çok takdir ediyorum. Sahip olduğunuz bilgileri profesyonel ve sistematik bir şekilde içerik haline getirmişsiniz. Verdiğiniz detaylı bilgiler sadece CNC routerla da sınırlı kalmıyor. Malzeme bilgisi hakkında gerekli konsantre bilgileri çok güzel bir şekilde aktarmışsınız.
@sahismailakkustur3542 Жыл бұрын
Anlatımda yapılan ince espiriler konuyu ciddiyetten uzaklaştırmayan bir üslupla ve konuya ilgili herkesin anlayacağı anolojik ve metaforlarla eğitici süper bir örnek. Ben bu gün tanıştım burayla. İki videoda abone oldum bile. Bu değerli bilgilerle acabalarımızdan uzaklaştırdığınız için teşekkürler.
@AtlasGo_07 ай бұрын
Öncelikle tüm paylaşımlarınız için gerçekten çok teşekkürler. Umarım bir gün denk gelir bir çayınızı içeriz. Geri kalan her şeyi çözdüm/çözüyorum/çözülür kategorilerine topladım da bu gövde olayında mükemmeliyetçiliğimin sınırları beni cidden yormaya başladı. En son kendim dökeceğim gibi görünüyor hadi hayırlısı.
@ismailkaya76993 жыл бұрын
Ben de amatör bir ahşap işçisi olarak hayranlıkla izliyorum, Türkiye de ilk defa bu tür videolarda böyle bir kalite görüyorum, tebrikler
@muhammedalidikme78983 жыл бұрын
Kaç adet rektörü cebinden çıkarır bu adam biliyor musunuz arkadaşlar? Müslüm İncedal ve Volkan Bey youtube üzerinde izlediğim videolar da bu kadar açık anlatan ve sır veren adam yok. Teşekkürler Volkan Bey.
@freenautilus12 жыл бұрын
O kadar güzel bir anlatım ki, işte her eğitimci bu şekilde olabilseydi farklı noktalarda olurduk. Bildiğini aktarabilmek ayrı meziyet
@cemkucuk36683 жыл бұрын
Konunun uzmanı olmayıp sadece hobi amaçlı ve ilgi duyduğum için izleyen benim gibi insanların bile anlayabileceği bir dille anlattığınız için teşekkürler. Gerçekten değerini bilen insanlar için çok güzel bir kanal. Zamanınızı ayırıp bildiklerinizi paylaştığınız için çok sağolun, ilgi ve keyifle izledim
@emre64852 жыл бұрын
meslek lisesi ve teknik üniversitelerde gösterilmesi gereken bir video olmuş. elinize sağlık
@bektaskulfel3 жыл бұрын
Lütfen bunun gibi içeriklerin devamı gelsin. Malzeme, üretim dersleri alıyoruz ama sizin gibi akıcı ve anlaşılır biçimde anlatılmıyor. Ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Elinize emeğinize sağlık.
@eby12533 жыл бұрын
Baykanlara Revo yu ve sizi tavsiye ettiğimde onların yabancı firma arayışları karşısında cekinceliydim. Bu bilgilerle üretim yaptığınızı görünce artık bir çekincem kalmadı. Malatya'dan selamlar
@mustafacihan26372 жыл бұрын
ŞUNU SAMİMİYETLE SÖYLİYEBİLİRİMKİ BU KANALI TAKİP ETMEYEN ÇOK SEY KAYBEDİYORRR...!!! SİZİN GİBİ KALİTELİ İNSANLARI YAKINDAN TANIMAK İSTERDİM... BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİRRR...!!! SAYGILARRRR...
@onderkocaman72603 жыл бұрын
Cnc router için yaptığınız bu videodaki anlatımdan aldıklarımız ile bir çok alanda yorumlama yapabiliyor oluyoruz. Emeğinize sağlık.
@aliozsoy2182 Жыл бұрын
Ustam teşekkürler. Videoların devamını bekliyoruz. Hiç bişey göründüğü gibi değilmiş.
@hamitinan64222 жыл бұрын
Demir profil kafesin kaynağı bittikten sonra ray ile profil arasına 3 mm polikarbon PU ile yapıştırlır 3 gün beklenir ve freze yaptırılır. Bu paraya bu kadar oluyor :) Bu arada 1 ay önce ilk sizin videoyu izledim, üstüne yüzlerce video izledim. Başa döndüm sizin videoyu tekrar izliyorum. İnsan ne kadar öğrenirse o kadar çok inceliyor o kadar çok sorunla karşılaşıyor. Ağzınıza sağlık.
@holikarbon3 жыл бұрын
Şükür kavuşturana :) Video sonrası edit: Yine çok bilgilendirici bir video olmuş.Emeklerinize sağlık.
@trkcng273 жыл бұрын
Kanalı yeni keşfettim harika bilgiler var, ama en son videosu 4 ay once gelmiş. Umarım devamı gelir.
@karacahil533 жыл бұрын
Bak işte bu vedeonu şu ana kadar beğendim (5:00 dk)
@ismailsengul75963 жыл бұрын
Yüreğine emeğine sağlık, Ankara'ya yolun düşerse bir kahve de ben ikram etmek isterim.
@ceramiclabs Жыл бұрын
Lokum gibi video olmus. Emeginize saglik
@halilalpsoy56743 жыл бұрын
Volkan Bey emeğinize yüreğinize sağlık. Kıymetli bilgiler için teşekkürler.
@TurgayUrla3 жыл бұрын
Çok verimli bir ders, paylaşım için teşekkür ederim.
@likose533 жыл бұрын
Her videoda beklediğimize değiyor🙂
@sedatasl52743 жыл бұрын
Volkan bey Üniversal torna tezgahını cnc ye dönüştürmek için gerekli bilgileri arıyoruz
@nurullahdemirel16653 жыл бұрын
Aureus 3x muadili bi cncnin maliyeti ne olur yada o ayarda bi cnc yerli olarak hangisi var ?
@agirdayi208924 күн бұрын
Hocam routerın sağ tarafı bazen boşa düşüyor. Motor çalışıyor ama şöyle makina açıklen sağ taraf sanki makina kapalıymış gibi elle hareket ettirilebiliyor. İleri geri yapıp ölçtüğümde sağ ile sol arasında 5-10 mm farklar oluyor. Makinayı kapatıyorum el yordamıyla itekleyip ikisinin hizasını eşitliyorum. Makinayı açıp ileri geri vs yaptığımda yine aynı. Videoya çekince belli olmuyor ama sol taraf direkt olarak hareket ederken sağ taraf sanki önce yavaş başlıyor sonra hızlanıyor gibi. Çözümü ne olur ? En son kesimde talaş girmişti o yüzden yapıyor diye biliyorum. Baya yağladım falan ama çözülmedi. Nasıl yapabilirim ? Çözümü nedir ?
@pwm_makine3 жыл бұрын
bu bilgileri parayla bulamayız ağzına sağlık abi seviliyorsun
@ozkanhizaroglu68602 жыл бұрын
harika anlatım. emeğinize sağlık. çok değerli bir video
3 жыл бұрын
Değerli bilgiler için teşekkürler
@mertkars14633 жыл бұрын
hocam titreşimle yaptıgımızda nasıl anlarız gerilimin giderildiğini? buna göre uygun süre ve titreşimde tutmak gerekmez mi?örneğin kaç saat veya gün titreşimde tutmak gerekir şaseyi? titreşimle en basit ucuz yollu nasıl yapabiliriz?
@revocnc3 жыл бұрын
Titreşim hızlı bir yöntem fakat yine de kontrollü yapılması gerekiyor. Malzemenin tipine, kalınlığına, üzerinde biriken gerilime göre süre ve frekans ayarlanması, yapının boyutuna göre birkaç noktadan gerilim giderme uygulanması ve aralıklarla da mevcut gerilimin ölçülmesi gerekiyor. Bu iş için özel cihazlar var.
@rapkolik6603 жыл бұрын
Gerçekten takdire şayan 👍👍👍
@halukhasimoglu79232 жыл бұрын
Merhabalar. Değerli bilgiler içinn gerçekten teşekkür ediyorum. Çok yararlı bilgiler veriyorsunuz. ben bir adet CNC yapmayı planlıyorum ( Çelik kalıplar yapmak için ) Gövdede kullanmayı düşündüğüm kalın demirlerin gerilimini nasıl alabilirim veya bu ürünün gövdesi için hangi evsafta metal kullanmam gerekir. Ve tavsiyen,z ne olur. Teşekkürler
abi mach3 makro yazma konusunda bilginiz varmı varsa bi açarsanız süper olur hiç bilgi yok bu konuda
@revocnc3 жыл бұрын
Merhaba. Eskiden ürettiğimiz makinelerde lazım oldukça başvurduğumuz bir şey idi Mach3 makro konusu. Epeydir de kullanmadık. Yani bir video yapacak kadar bilgimiz yok.
@smtsvndi3 жыл бұрын
Bu bilgiler bi harika dostum!!
@barlasbey88693 жыл бұрын
Abi nerelerdesin
@erdoganceylan38752 жыл бұрын
teşekkürler
@omertanerbulut13 жыл бұрын
Volkan bey verdiğiniz değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederim, fakat titreşim haricinde ısı ile gerilim giderme konusun da daha basit ve ekonomik çözüm önerileriniz varmıdır, benim aklıma gelen şasiyi tamamladıktan sonra daldırma galvanize göndersek, şasimizin, galvaniz sıcak havuzundan çıktıktan sonra kendi halinde soğuması gerilimin alınması konusunda başarılı olurmu, aynı zamanda da üzerine atacağımız boya için astar niteliği taşımış olur diye düşünüyorum, bu konuda sizin fikriniz nedir acaba, şimdiden tekrar teşekkür ederim...
@revocnc3 жыл бұрын
Merhaba. Galvaniz işlemi ısıl işleme benzer sonuç doğurabilmek için hem düşük sıcaklıkta hem de hızlı bir işlem. 600 derece C ve 12-24 saat ideal süredir gerilim giderme için malzemeye bağlı olarak.
@omertanerbulut13 жыл бұрын
@@revocnc yani pek olumlu bir sonuç alamayız, doğru mu anlıyorum ?
@revocnc3 жыл бұрын
@@omertanerbulut1 Galvaniz esnasında metal aniden 450 derece civarı çözeltiye daldırılıp kısa bir süre sonra çıkarılıyor. Bu süre ve sıcaklık gerilim giderme için yeterli değil. Az da olsa etkisi oluyor mu analiz etmek gerek.
@selcuksancak3 жыл бұрын
Metal malzeme gerilimini bırakmamak için direnir. Her derecenin mutlaka katkısı var ancak çekme direnci/sıcaklık eğrilerine bakacak olursanız bu direnci ancak 300-400 dereceden sonra ciddiye alınır oranda azalatabileceğinizi hatta yarıya indirmek için 600 dereceye çıkmanız gerektiğini görürsünüz. Yani malzemenin kısa bir süre de olsa 400 (600)derecenin üzerindeki sıcaklıkta kalması gerekir ki direncini serbest bırakabilsin. Yüzeyin galvanizdeki gibi kısa süreli bu sıcaklığa maruz kalması içinin de o sıcaklığa gelmesine yetmez.
@umutdegirmenciler57943 жыл бұрын
Peki konu dışı bir soru olucak ama savaş uçaklarında motor kısmında bu konu ile ilgili ne yapılıyor bilginiz var mı bu videoyu izledikten sonra tank zırhlı araç ve savaş uçağı konumuz olan cnc lerin yapımının ve malzeme seçiminin o kadar kolay olmadığını farkettim
@holikarbon3 жыл бұрын
Uçak motorlarında kullanılan malzeme çok farklıdır.Nromalde metaller bir nevi hücrelerden oluşurken uçak motorlarının en kritik parçaları tek kristal malzemeden üretilir ki bu teknoloji dünyada kritik teknolojiler arasında yer alır ve kimse kimseye know-how bilgisini vermez. Ayrıca bu gerilim giderme uçak sanayinde imalattan ve döküm sonrasında alaşımlarda kullanılıyor.
@erenkorkmaz89333 жыл бұрын
Volkan bey telif atıyorum videoya hemen benim cnc'yi kullanmışsnız 😅 (giresun'dan selamlar)
@gtkinsaat34913 жыл бұрын
Ağızınıza sağlık, çok teşekürler
@Umit...3 жыл бұрын
Süper anlatım
@aykutcerci12483 жыл бұрын
lutfen mini bir cnc yapalım eve masaüstünde kullanıp anahtarlık tarzında ürünler yapabilmek amaçlı ahşap ürünler yapılıcak
@kulugtunga53683 жыл бұрын
merhaba , malzeme için önerdiğiniz minimum et kalınlığının 10 12mm olmasının sebebi rijit olması için mi? vibrasyon için mi? epoxy granite/aggregate ile malzemenin içini doldursak vibrasyon haricinde rijitliğe de faydası olur mu? bu yöntemle daha ince malzeme ile aynı yada daha yüksek bir kalite alabilir miyiz?
@revocnc3 жыл бұрын
Aslında ikisi için de değil. Yüzey frezeleme yapacaksak ya da delik delip kılavuz çekeceksek yeterli et kalınlığımız olsun diye. 3-4 mm et kalınlığına sahip profilde bu işlemleri yapmak sağlıklı olmaz çünkü. Profillerin içini doldurmak vibrasyona elbette olumlu katkıda bulunur fakat bu işlemde hiç boşluk bırakmamak gerek, yoksa pek anlamı olmaz. Rijitlik konusunda ise gözle görülür bir fayda sağlamaz.
@ben.deniz083 жыл бұрын
En az 2.5mm ye kadar yolu var hocam ray alanlari kramayer vb icin lama kaynatip ustune ray alanlarini acabilirsiniz eğer ince profil govdeli makina yapacaksaniz profillerin içine ince kum doldurun titresimi alır bu üç kağıdı herkes bilmez😂
@yusufyabac34312 жыл бұрын
Boryag mı içiyorsunuz :)
@hasanberamumcu86622 жыл бұрын
4:27 yaptığınız işin en iyisini yapınız (peygamber efendimiz)
@mustafagoclu84693 жыл бұрын
Hocam galiba bir teknik yanlışlık var videoda, Karbon %'si (oranı) %2 'nin altına düşmüş demire çelik denir. Karbon malzemeye gevreklik katar. Çelik malzemelerin git gide karbon miktarı azaldıkça sünekleşir. Buda elastisite modülü ile ölçülür.Malzemenin bir kuvvet altında elastik şekil değiştirmesine elastisite modülü denir. Elastiklik modülü artarsa malzemenin kalıcı şekil değişimi olmadan dayanabileceği kuvvet de artar.
@revocnc3 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler doğru fakat karbon oranının düşmesi ile değil, demire karbon eklenmesi ile çelik meydana gelir. Bu değerlendirmeyi yaparken de demiri saf olarak, yani karbonsuz ele alırsınız. En kırılgan çeliklerde bile karbon miktarı %2.1'i pek geçmez. Bu oran epey yüksek bir oran zaten. Karbon miktarı %2 üzerine çıktığında artık malzeme çelik olarak adlandırılmaz, dökme demir ya da pik demir karşımıza çıkar. Fakat demir standardınızı örneğin dökme demir olarak belirlerseniz içerikte %3.5 karbon bulunur. Yani bu da aslında gerçek manada demir sayılmaz. Özetle, saf demire %2'ye kadar karbon eklerseniz çelik elde etmiş olursunuz. Bunun üzerindeki oranlar dökme demirdir çoğunlukla.
@MuharremGorkem3 жыл бұрын
Kahvemizden yudum almayi unuttuk sizi izlerken, öyle olunca bi ağiz tadiyla kahve içirmediniz çok ayip :-)
@bayramyilmaz93002 жыл бұрын
Rayba nasıl bileylenir nerden öğrenebilirim
@hobielektronikmakina51643 жыл бұрын
Cok yararlı Bı bilgi emegıne saglık..
@tuncdynamics68893 жыл бұрын
3:05'teki kaynak elekrot tabancasının modelini söyler misiniz? (Satın almak istiyorum internette ismini nasıl aratacağımı bilmiyorum.
@alperOzyilmaz3 жыл бұрын
Gaz altı kaynak Makinesi (mig/ mag diyede geçer)
@tuncdynamics68893 жыл бұрын
@@alperOzyilmaz çok sağolun, minnettarım
@alperOzyilmaz3 жыл бұрын
@@tuncdynamics6889 est. hoşcakalın
@faikd31572 жыл бұрын
Merhabalar hocam şahsi hesabınız varmı
@utkuekren Жыл бұрын
12:01 T651
@rapkolik6603 жыл бұрын
Bunlar hep öğrenme tembelliğinden 😂😂😂
@AtaCanKaradag11 ай бұрын
4 yıllık malzeme dersi nasıl 18 dk ya sığdırılır oynat bakalım
@ben.deniz083 жыл бұрын
Router ureten firmada cnc işleme merkezi ve tasarimciyim eğer makina yapmak isteyen yardim isteyen olursa yardımcı olurum arkadaşlar