hier heb je inderdaad wat aan lekker vlot en to the point. Super dank je wel. Begin langzaam moed te verzamelen.
@houthandelonline Жыл бұрын
Dank je wel voor je positieve reactie! Wij weten zeker dat je het kan, en mocht je vragen hebben neem gerust contact op met ons: wij helpen je graag!
@simmertex91622 жыл бұрын
Kijk deze video daar heb je wat aan! Zinvolle no-nonsense info! Top!
@yasintoprakci83423 жыл бұрын
Echt grappig om te zien hoe die aan het swingen is tijdens zijn uitleg.. leuke video, keep on swingin....
@yasintoprakci83423 жыл бұрын
Chill ouwe toffe film! Bedankt voor alle info, kan ik goed gebruiken!!
@houthandelonline3 жыл бұрын
Goed om te horen Yasin!
@constantincornelcraciunesc4385 Жыл бұрын
what slope does the drain have for the water
@houthandelonline Жыл бұрын
In general you need at least a 5 to 10 degree slope so the water may flow down.
@makeitgrow6130 Жыл бұрын
Bedankt! Precies de info die ik nodig had!
@houthandelonline Жыл бұрын
Bedankt voor het compliment! Bekijk ook onze andere video's voor nog veel meer handige video's.
@sonnydutch Жыл бұрын
Waarom is die inkeping 8 cm , en niet 10 ? Als ik een balk heb van 15 x15 moet ik dan een inkeping van 5,5 maken ? Of gewoon 7,5
@houthandelonline Жыл бұрын
In deze constructie is een inkeping van 8cm voldoende om de juiste draagkracht voor het dak te behouden. In het geval van een balk van 15x15,let bij de inkeping van 7,5 cm goed op dat je genoeg hout(massa) overhoudt om de tellerkoppen te bevestigen en de draagkracht behouden blijft. Raadpleeg bij twijfel altijd een specialist!
@Tilburger722 жыл бұрын
Hier kan ik wat mee. Wel nog een vraag. Op 1:25 schroeven jullie de balk waar de inkeping in gemaakt is met 2 schoeven vast. Schroeven jullie de andere balk niet vast of is dat gewoon niet zichtbaar in het beeld? indien "jawel", dan ook met 2 groeven? Hoe bepalen jullie de lengte van de schroeven? Onze overkapping wordt van 15x15cm palen gemaakt
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hi Tilburger72, bedankt voor je vraag! Het is inderdaad niet heel duidelijk in de video maar de andere balk wordt wel degelijk vastgeschroefd! Als je het beeld op 2:20 stilzet, is te zien dat deze balk vanaf de voorzijde met één schroef is vastgezet aan de andere ligger, deze is net als de anderen voorgeboord met een speedboor en een spiraalboor. Voor het bepalen van de lengte van de schroeven is er geen vaste regel, wel is het belangrijk dat de schroef ver genoeg in de balk komt. Voor een overkapping met 15x15 palen zouden wij tellerkopschroeven in de maat 8x240mm gebruiken. We hopen dat je hiermee aan de slag kunt! Groetjes, Team Houthandelonline
@HGJVerschuur3 ай бұрын
Hoe is er bij deze waterpas constructie van de staanders en liggers een afschot verkregen?
@houthandelonline3 ай бұрын
@HGJVerschuur; Het afschot is op 2 verschillende manieren te creëren bij een waterpas constructie: 1. Het afschot kan gecreëerd worden door de dakbalken welke op de ringbalk liggen. Zo kun je de hoofdconstructie en de ringbalk waterpas stellen. De balken kunnen iets ingekeept worden waar deze op de ringbalk steunen. Op deze wijze kan het afschot naar wens gecreëerd worden. 2. Het dakbeschot kan voorzien worden van afschot isolatieplaten. Helaas heeft dit wel een financiële consequentie omdat deze moeten worden aangeschaft. Echter, het is een eenvoudige wijze van afschot creëren. Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
@SIDI8109 Жыл бұрын
Hoe maak je afschot in het dak?
@houthandelonline Жыл бұрын
Het afschot in het dak kan op drie verschillende manieren gemaakt worden. 1. Afschot door het inkepen van de balklaag 2. Afschot door het stellen van de palen op de betonpoeren 3. Afschot door afschotisolatie op het dakbeschot Afschot door het inkepen van de balklaag Door de balklaag aan de onderzijde in te kepen en een aantal millimeters door de ringbalk heen te laten zaken kun je het gewenste afschot creëren. Dit kan per balk gestuurd worden om de afvoer van het water te bepalen. Dit heeft een positief gevolg voor de gehele palen en ringbalkconstructie. Deze blijft namelijk haaks. Afschot door het stellen van de palen op de betonpoeren De palen worden op de betonpoeren gedraaid met de stelplaat en een draadeinde. Door de palen in hoogte te stellen kan afschot gecreëerd worden. Dit heeft een negatief gevolg voor de gehele palen en ringbalkconstructie. Deze raakt iets uit de haak. Bij een constructie met houten wanden is dit geen probleem. Hier kunnen een aantal millimeters in worden gecorrigeerd. Bij het gebruik van klazen wanden gaat dit niet en is deze wijze geen optie. Afschot door afschotisolatie op het dakbeschot Door afschotisolatie te gebruiken kan de gehele constructie volledig haaks geplaatst worden. Door speciale afschotisolatie te gebruiken wordt het afschot op het dak gecreëerd. Dit heeft een positief gevolg voor de gehele palen en ringbalkconstructie. Deze blijft namelijk haaks. Het nadeel is dat de isolatie extra aangekocht moet worden. We hopen dat je hiermee aan de slag kunt! Groetjes, Team Houthandelonline
@SIDI8109 Жыл бұрын
@@houthandelonline bedankt👍🏻
@tinuswieldraaijer16206 ай бұрын
Is het echt genoeg om voor een balk van 20cm tellerkopschroeven van 8x24 te gebruiken om vast te zetten aan de ringbalk? Dan komt 'ie maar 7cm diep vast. Of is de formule 1/3 van de balkhoogte moet de schroef verankerd zitten?
@houthandelonline6 ай бұрын
Graag beantwoorden wij uw vraag: Wij verzinken de kop van de schroef ca. 5 a 7 cm in de balk. Hierdoor zal de Tellerkop ca. 9 tot 11cm in de ringbalk komen. Dit is meer dan voldoende om de verbinding sterk te maken.
@tinuswieldraaijer16205 ай бұрын
Helemaal duidelijk, bedankt voor uw reactie.
@norbertmeijering849 Жыл бұрын
Ik wil een soortgelijke constructie bouwen maar dan zonder dak. Een pergola dus. Ik moet in de breedte van het terras een kleine 4mtr overspannen(394cm). Overal wordt voor een overspanning van deze lengte een balk van 20x20 geadviseerd maar dat is altijd in combinatie met een dak (=extra gewicht). Kan ik zonder dak ook toe met een douglas balk van 15x15? Het is puur voor de looks, geen dragende constructie o.i.d..
@houthandelonline Жыл бұрын
Dank voor uw vraag. Als u een constructie maakt met een overspanning tot 400cm kunt u ook met 150x150mm Douglas palen uit de voeten. 200x200mm zou iets te zwaar zijn voor het mooie. Dit heeft u dus goed ingeschat.
@tinuswieldraaijer16206 ай бұрын
@houthandelonline Ergens in de reacties geeft u als antwoord dat het inderdaad klopt dat de diameter boor altijd minder moet zijn zijn dan de toe te passen schroef. Jullie Mike werkt hier met 8x240 schroef maar geeft toch aan speedboor 22cm en 8mm houtboor voorboren. Wat is de juiste uitleg?
@houthandelonline6 ай бұрын
Om uw vraag te beantwoorden: Het vóórboren van 22mm wordt gedaan om de kop van de tellerkopschroef ca. 5 a 7 cm te laten verzinken. Daarna boort Mike met een 8mm nog een paar cm verder om de tellerkop de juiste richting te geven. Mike boort niet verder in de onderconstructie. Als u dit wel zou willen doen dan is 8mm te dik en zal een 6mm boor of kleiner het juiste zijn. Het extra vóór boren met ca. 6mm wordt vaak gedaan als het accugereedschap niet sterk genoeg is. Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
@tinuswieldraaijer16205 ай бұрын
Bedankt voor uw reactie, duidelijk.
@XAnimazingX2 жыл бұрын
5 cm overspanning hoog per meter maar hoe dik dan eigenlijk? In dit voorbeeld 7cm dik is daar een reden voor?
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hoi XAnimazingX, bedankt voor je vraag! Voor de breedte van de dakbalken is er geen duidelijke regel zoals de regel voor de hoogte. Wel is het hierbij belangrijk dat de breedte in verhouding staat tot de hoogte van de balk. Een handig hulpmiddel die je kunt gebruiken is de ''balkenschuif'' van Centrum Hout, deze kun je hier vinden: www.houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif . De maten die de balkenschuif als uitkomst geeft, blijven altijd een indicatie op basis van de ingevulde gegevens. Mocht je het zeker willen weten, is het verstandig om een berekening te laten maken door een constructeur. We hopen dat hiermee jouw vraag beantwoord is. Succes! Groetjes, Team Houthandelonline
@VerhS852 жыл бұрын
@houthandelonline Hoe plaats je de staanders zo dicht tegen de schuur? Als de poer en de staande zo dicht tegen een gevel staan kun je de palen toch niet op de poeren draaien?
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hi S. Verhees, dit is een hele goede vraag! Op beeld lijkt het alsof de paal strak in de hoek staat, echter is er nog voldoende ruimte om de paal op de poer te draaien. Mocht je een paal strak in de hoek willen plaatsen raden we aan deze in de grond te plaatsen met snelbeton. Ook kun je ervoor kiezen een grotere betonpoer te gebruiken zodat je altijd de ruimte hebt om de paal erop te draaien. Succes!
@keefeweekers57392 жыл бұрын
Komen daar geen schoren meer in?
@houthandelonline Жыл бұрын
Hi Keefe, in dit project hebben wij ervoor gekozen om met glazen schuifwanden te werken. Uiteraard kunnen schoren naar eigen wens toegevoegd worden aan een Douglas houten constructie.
@HGJVerschuur Жыл бұрын
Leuke video! vraagje, is het ook mogelijk om de balken tussen de liggers te doen door middel van balkdragers? En wat zou dit eventueel doen met de stevigheid van de constructie?
@houthandelonline Жыл бұрын
Bevestiging met balkdragers is natuurlijk ook een optie. Het is wel verstandig om je er bewust van te zijn dat deze naar alle waarschijnlijkheid in het zicht blijven. In onze optiek kan dit minder fraai zijn. Verder maakt het voor de sterkte van de constructie geen verschil.
@HGJVerschuur Жыл бұрын
@@houthandelonline hartelijk bedankt voor uw antwoord! Ik zelf vind het ook niet zo mooi maar vroeg het me af omdat ik dit wel vaker heb gezien bij dergelijke douglas overkappingen.
@renateschroder37702 жыл бұрын
Hoe heet de verbinding die jullie gebruiken om de ringbalk op de staander te bevestigen. Is geen standaard halfhoutverbining.
@houthandelonline2 жыл бұрын
Bedankt voor je reactie Renate! De verbinding die wij hebben gebruikt valt inderdaad niet onder de standaard verbinding maar is valt wel onder de halfhoutverbindingen. Deze verbindingen kun je namelijk op meerdere manieren maken. We hopen dat hiermee je vraag beantwoord is, veel succes! Team Houthandelonline
@Apenbroodpeer Жыл бұрын
Beetje late reactie, maar hopelijk niet te laat, deze verbinding uit het filmpje is veeeeeel beter dan de standaard "liggende" halfhout verbinding, deze zou ik persoonlijk nooit gebruiken bij een overkapping, constructiebalken nooit in de hoogte inkepen, dit leidt vaak tot inscheuren.
@edgarvanthof68502 жыл бұрын
Ik dacht dat je altijd voor moest boren met een kleinere diameter dan je schroef of klopt dit niet?
@houthandelonline Жыл бұрын
Klopt helemaal!
@verhoekstimmerwerken Жыл бұрын
Jazeker
@savemer2 жыл бұрын
Hey houthandelonline. Hoe hebben jullie die douglaspaal in de hoek gekregen? Deze kan je daar niet op de poer draaien lijkt mij?
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hi Redmer, bedankt voor je reactie. Een hele goede vraag! Op beeld lijkt het alsof de paal strak in de hoek staat, echter is er nog voldoende ruimte om de paal op de poer te draaien. Mocht je een paal strak in de hoek willen plaatsen raden we aan deze in de grond te plaatsen met snelbeton. Ook kun je ervoor kiezen een grotere betonpoer te gebruiken zodat je altijd de ruimte hebt om de paal erop te draaien. Succes!
@XAnimazingX2 жыл бұрын
Leuke video! Hoeveel zakken snelbeton per poer heb je nodig. Mvg
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hi XAnimazingX, bedankt voor je vraag! Per betonpoer heb je 1 zak snelbeton nodig; en per zak heb je 3L water nodig. Hopelijk is hiermee jouw vraag beantwoord, succes! Team Houthandelonline
@verhoekstimmerwerken Жыл бұрын
2 is veel beter
@Kegels_gti_16V2 жыл бұрын
Goede info die ik hier vind! Hoeveel oversteek mag je eigenlijk hebben van de dakbalken? Alvast bedankt!
@houthandelonline2 жыл бұрын
Hoi Glenn, bedankt voor je reactie en je vraag. De overstek van de dakbalken hangt van veel verschillende factoren af en is per project verschillend. Om hier een goede indicatie voor te geven kun je het beste en sterkteberekening laten maken door een constructeur. Hierbij wordt rekening gehouden met alle specifieke kenmerken van het buitenverblijf zoals de dikte van de balken, het te dragen gewicht en de kapconstructie. Succes!
@x7video2 жыл бұрын
Niet meer dan 60cm in totaal. Wordt ook verteld in de video.
@robertwillemen64072 жыл бұрын
@@x7video da's de afstand tussen de balken onderling, niet de oversteek vd balken
@benoitgryson68972 жыл бұрын
Hi. Leuke Video. Hoe diep is het gat gemaakt met de 22mm speedboor? Zo weet ik ook hoe diep de tellekopschroef (8x240) in de balk er onder bevestigd wordt. Dank u.
@mikejansen83072 жыл бұрын
Hoi Beniot ! Diepte van het gat is +- 4 cm .
@thomasschafer72682 жыл бұрын
Was ist denn ein schnellbohrer?😜😜
@sembarendregt92342 жыл бұрын
Mag ik wat vragen? Jullie geven in het filmpje aan 8cm , vanwaar 8cm en geen 10cm? Is mij niet helemaal duidelijk. Mvg.
@houthandelonline Жыл бұрын
Hi Sem, in deze constructie is een inkeping van 8cm voldoende om de juiste draagkracht voor het dak te behouden. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor 10cm.
@atampanday6085 Жыл бұрын
10-10 is een eerlijke verdeling klopt maar omdat je in 1 deel 2 verticale schroeven zet wil je die breder lijkt mij. De andere wordt met een horizontale schroef vast gezet
@tubelator9 ай бұрын
Hoeveel euro materiaal is hiervoor nodig, ongeveer?
@houthandelonline8 ай бұрын
Het antwoord hangt af van de grote van het bouwwerk en de maatvoering aan hout welke gebruikt wordt. Dan spelen wandafwerking en exact invulling natuurlijk ook een rol. Aan hout kunt u een inschatting aanhouden van dit bouwwerk tussen 1500 en 2500 Euro. Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.
@Heheiej8 ай бұрын
@@houthandelonline met arbeidskosten?
@gert-jantencate84722 жыл бұрын
Top!
@yasintoprakci83423 жыл бұрын
"FilmPIE".. XD (0.24 s)
@verhoekstimmerwerken Жыл бұрын
Lekker beun om die verbinding met de recipro uit te zagen😮 Verbinding sluit zo nooit netjes aan
@houthandelonline Жыл бұрын
De sponning in de ringbalk wordt ingezaagd met een cirkelzaag op exacte diepte. Vervolgens zijn er meerdere mogelijkheden om de sponning op breedte te zagen. Natuurlijk kan er verschil zijn in nauwkeurigheid bij het gebruik van verschillende soorten gereedschap. Onze Mike kiest voor deze werkwijze bij staanders en liggers van 200x200mm en kan hier een strakke verbinding mee creëren. Zo heeft iedere professional zijn eigen manier. Dat wil niet zeggen dat de ene professional het goed doet en de andere fout. Het gaat om het eindresultaat.