Foarte folositor. N-am mai întâlnit astfel de video-uri sincere.
@alincioaba46410 ай бұрын
Multumesc. Mai am si altele. Multumesc de subscribe. Ma ajuta.
@AlinDream11 ай бұрын
Multumim pentru informatii. Ne ajuti mult pe toti care suntem in lucru cu casele :)
@alincioaba46411 ай бұрын
Ma bucur. Investeste in izolatie. Cat mai groasa, cu atat necesarul de caldira mai mic, cu atat necesarul de fv o sa fie mai mic, cu atat necesarul de baterii in viitor va fi mai mic.
@marcogabriel600511 ай бұрын
Super!pompa este cu boiler inclus?
@alincioaba46411 ай бұрын
@@marcogabriel6005 da. Varianta de 230l. Mai este una dar cu 180l, daca-mi aduc bine aminte.
@marcogabriel600510 ай бұрын
@@alincioaba464 apa menajera tot de la pompa este sau mai ai si alta sursa de incalzire a apei?
@alincioaba46410 ай бұрын
@@marcogabriel6005 da, pdc stie sa faca 230de litri de acm. Atat are boilerul. Cu un cop pe 1 an de zile de 2.5
@renumihai526310 ай бұрын
inc-o data se vede clar ca nu conteaza cu ce sursa te incalzesti pe durata iernii, atata timp cat constructia are o izolatie termica eficienta; PS pompa de caldura aer-apa fara a fi combinate cu panouri fotovoltaice sunt o solutie incompleta, bv dl Alin pentru eficienta termica a constructie ! asta este adevarata investitie intr-o constructie !
@alincioaba46410 ай бұрын
Da, asta incerc sa tot evindentiez si eu. Insa fata de o centrala pe curent platesc de 4x mai putin, conform cu media cop-ului oe 1 an de zile.
@razvanlex10 ай бұрын
Partial ai dreptate. La pompa de caldura insa conteaza foarte mult izolatia casei si modul de instalare, pentru ca eficienta intre a merge cu 30°C pe tur si 50°C pe tur este foarte diferita si apar costuri mai mari de operare cu cat turul este mai fierbinte. PDC nu este o solutie incompleta neaparat, depinde de situatie. Sistemul fotovoltaic nu este chiar asa magic, iarna nu produce mare lucru, eventual mai ajuta injectia de peste vara. Folosesc un sistem de 9kWp cu invertor de 6kW si am avut unele zile in care sistemul a produs 1 sau 1,5 kW. Toata ziua. Da, ma ajuta faptul ca am injectat 6.400 kWh peste vara, dar si sistemul a costa, recuperarea investitiei include atat PDC cat si PV.
@szabolcs834910 ай бұрын
Și pompa de căldură ți-adus Moș Crăciun? Am cerut o ofertă de la Nibe și oferta era în jur de 10000 Euro pentru casa mea și mi-au zis că în zona mea nu ajunge numai pompa, trebuie și cazan pe gaz.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@szabolcs8349 personal nu-mi place si nu mi-a placut de cei de la Nibe. 1. Pretul, 2. Atitudinea lor superioara. Pana la nibe mai ainpdc foarte bune, Hitachi, Daikin, Mitsubishi, pana si Hundai recomand mai ales daca ai so um semineu. E mult mai importanta instalarea ei, decat marca, sa zicem. Unde aveti casa si ce izolatie aveti la ea?
@szabolcs834910 ай бұрын
@@alincioaba464 Casa are o izolație de 20 de cm vată minerală pe lateral pe un zid de 30 de cm cărămidă porotherm. Sus în mansardă am pus 25 de cm vată minerală, respectiv 30 de cm pe părțile plane. Casa se află în Miercurea Ciuc, unde e frig tare. Poate că prețul e mai mare, dar când ne-am uitat pe graficul de eficiență am văzut că Nibe e net superior față de Mitsubishi și alții. Au fost și producători, și care au dat intervalul de funcționare de la 0 grade în sus. Ce să fac eu cu asemenea sisteme? La noi în zonă în luna Ianuareie au fost două zile cînd au fost perioade mai calde de 0 grade.
@cryptodracula99856 ай бұрын
multumesc pentru acest video
@alincioaba4646 ай бұрын
Cu mare drag. Mai am si altele. M-ar ajuta un like si subscribe.
@nelutarara881210 ай бұрын
Izolați pe interior tavanele, pereți exteriori, podeaua, astfel se izolează. Când faceți casă nouă, construiți cu fața la soare, de la răsărit până la apus. Vară este doar 4 luni pe an.8 luni casa trebuie încălzită. Izolația exterioară trebuie pentru ca punctul de rouă să fie la exteriorul peretelui. Izolarea termică trebuie făcută cu poliester expandat. Izolarea cu vată minerală, bazaltica este periculoasă, dator ită apei, dacă intră apă trebuie să dai jos tot. Pompele de căldură sunt o soluție pentru încălzirea locuinței.
@ionelmarineltiru307110 ай бұрын
CALORIFERELE SE CALCULEAZA DUPA DIMENSIUNEA CAMERELOR, SAU ORICARUI SOATIU , ADICA METRII CUBI , FOLOSITI CALORIFERE DE ALUMINIU FERROLLI , SINT MAI SCUMPE DAR FOARTE BUNE,. NU VA ZGIRCITI , INVESTITIE CA SA AVETI RANDAMENT . FELICITARI DE EXPLICATII MAISTORE👏👏👏👏👏
@alincioaba46410 ай бұрын
Va salut, de unde legatura cu calorifrele? Eu avand incalzire in pardoseala.
@ionelmarineltiru307110 ай бұрын
@@alincioaba464 Am vrut sa raspund la alta postare ,de Pompa de caldura cu CALORIFERE , le avea de tabla CLIENTUL si nu vroiau SA le schimba ,undeva prin Iasi era .
@alincioaba46410 ай бұрын
@@ionelmarineltiru3071 am inteles acum.
@borodiraul4 ай бұрын
@@alincioaba464 Si in plus cu caloriferele de aluminiu trebuie sa completezi mereu apa in circuitul de incalzire.
@Euu622 ай бұрын
@@borodiraul nu exista asa ceva ..e problema daca trebuie complectat
@Marian.Alupei10 ай бұрын
Mulțumesc mult!
@alincioaba46410 ай бұрын
Daca te-a ajutat, ma bucur. Mai am si alte filmulete postate. M-ar ajuta sa continui un like si subscribe.
@doriansmadu86862 ай бұрын
Daca montezi pe exterior rulouri cu spuma in ele va consuma si mai putin mai ales noaptea cand se pot inchide pt a nu payrunde frigul
@alincioaba4642 ай бұрын
@@doriansmadu8686 de acord, insa n-am mai avut bani si de rulouri, au costst ceva si astea... Initial asa vroiam, dar m-am razgandit cand am vazur cat costau...
@doriansmadu86862 ай бұрын
@@alincioaba464 eu am comandat din china de pe alibaba rulouri anti uragan si efractie pt toata casa putin peste 4000$
@florinvadan787610 ай бұрын
Și nu aerisiți de loc. Asta e șmecheria. În 2019 am întrat într-un apartament destul de bine izolat în care singura sursă de căldură era un vecin. Ianuarie - nordul țării. Erau 16 grade - da Aeru era înăuntru din vară 😇
@alincioaba46410 ай бұрын
Da, nu aerisewc deloc pt ca nu am nevoie, vedeti ca am filmulet cu termoscarea tevilor. La 2 gr afara bagam aer proaspat la 20.5 gr.
Nu toti au bani sa faca avioane .si eu am tripan dar nam vazut gheata sau condens.eu reglez temperatura din boc .nu ma risc sa depind de nimeni cu nimic si termosemineu nu a dat gres nici la -25 stau in echipament de plaje in casa .spor
@alincioaba46411 ай бұрын
Ma bucur pt tinw
@razvanlex10 ай бұрын
Si e comod de folosit termosemineul, ai padurea ta presupun?
@mirceacalota349011 ай бұрын
Calculul pentru eficienta nu se poate face la temperaturi extreme. Nu este toata iarna cu minus. Faceti o postare si cand sunt afara 5 grade sa vedem COP si consumul Aveti o casa aproape pasiva. Felicitari
@alincioaba46411 ай бұрын
Sigur ca da. Voi reveni si cu co sum la -5 gr si la temp pozitive.
@LenovoLenovo-g2f11 ай бұрын
-6 grade e temperature extrema?! 😂 Ai dus Romania langa Italia? Romania are temperaturi Canadiene, de -15 -20frecvent cel putin Doua sapt pe iarna.
@razvanlex10 ай бұрын
@@LenovoLenovo-g2f Ok, defineste "Canadiene". In perioada asta sunt -50°C in zona Alberta din Canada, presupun ca nu la asta te referi? In Prahova unde locuiesc n-am mai vazut de ceva vreme -15°C. Iarna trecuta am avut o saptamana cu -9°C, atat. Minima, ca ziua era mai sus de atat. Anul acesta am avut cateva zile mai reci, saptamana trecuta, minima fiind -10°C.
@LenovoLenovo-g2f10 ай бұрын
@@razvanlex In anii 90am prins ziua -10gr si noaptea -30gr factor vantu -50gr. Am stat Ani multi in Quebec. Alberta sau Saskatchewan sunt la 3 fuse orare. Acolo am invatat cum se fac case calduroase si ieftine. Acum stau gratis. Am pereti de 15cm vata bazaltica si 10cm polistiren grafitat iar pe pod 20cm vata de cea Mai scumpa. Casa suspendata pe cuzineti, fara contact cu umezeala si raceala pamantului.
@razvanlex10 ай бұрын
@@LenovoLenovo-g2f Prin anii '80 aveam si in Romania temperaturi ma joase si ierni mai ierni, cu zapada. Imi amintesc cum construiam cazemate si igloo-uri pe langa bloc, mini partii pentru schiuri, de Craciun ningea... Izolatia la pod o am cu 10 cm vata si 40 cm celuloza. Cam doua treimi din pereti sunt 10 polistiren, 30 caramida, 10 vata, rigips. O parte din ferestre sunt cu trei foi geam, 4.2.4 - 4 - 6. Usa din spate spre terasa 3.1.3 - 4 - 3.1.3.
@gabriel-neamtzu8 ай бұрын
Salutare! Am 200mp casă veche izolata 8cm expandat și vată minerală 20 pod. Încălzire pardoseală 1/2 casa (bai, living, bucătării), 6kw fotovoltaice on grid in devenire. Merită PDC sau să mă racordez la gaz?! Ms!
@alincioaba4648 ай бұрын
Eu de aveam gaz, tineam de bani si bagam gaz. Dar e discutabila. Vad ca panourile sunt din ce in ce mai ieftine si accesibile. Faceti o analiza de amortizare. Ideea e ca cu o izolatie slabuta veti plati mult pe ambele surse.
@luk582710 ай бұрын
Grosimea de 40cm de YTONG n-are prea mare importanta , fiindca zidaria ii element de sustinere si nu element de izolare . Ar fi util sa zici ce fel de EPS ai pe perete , adica ce Lambda are EPS-ul ( grafitat sau alb ) , ce lamba are XPS-ul sub shapa ( sau ii sub placa de beton a fundatiei ? ) si ce lambda are celuloza folosita la mansarda .
@alincioaba46410 ай бұрын
Pai are si bca-ul, din cate stiu eu, 20 cm de bca echivaleaza dpdv termic cu 38 de bloc ceramic. Celuloza are 0.04w/m2k, in strat de 42-45 cm; polistirenul oe fatada este eps80 ala clasic, cred ca are 0.038 w/m2k, cred. Am 15 cm de xps sub placa zero + placa de beton+ inca 15 cm.de xps sub ip. Xps-ul chiar nu mai stiu ce valoare o mai avea, un 0.035? Cred.
@luk582710 ай бұрын
@@alincioaba464 Depinde ce lambda are Ytong-ul in fisa tehnica . Dar poti echivala grosimea de EPS 80 grafitat 0.031 W/mK cu lambda de la Ytong . Atentie . Una ii W/mK care ii lambda si NU depinde de grosime , si alta ii W/m2K care depinde de grosime . Pe Ubakus , daca te uiti la Soflete iti poti calcula cati W/m2K are peretele la tine . Daca ai 15cm XPS si sub placa fundatiei si alti 15cm sub IPAT , inseamna ca ai in total ca. 30cm de XPS . Sub IPAT poti pune si EPS 100 - 150 , care e mai ieftin ca XPS-u; . De ex EPS 100 Swisspor = 0.029W/mK
@alincioaba46410 ай бұрын
@@luk5827 asa am cslculat fiecare element sa stiu unde sa ma opresc cu izolatia. Una e sa bag inca 5 cm(de la 15 la 20 cm izolatie) si una era de la 20 la 25 cm. De la 20 la 25 s-ar fi amortizat fr greu.
@luk582710 ай бұрын
@@alincioaba464 Q = V x 1.16 x dT . Daca nu aveai necesarul termic scazut , nu puteai incalzir casa doar cu pompa de recirculare interioara a PDC . Fiindca nu putea oferi debitul de care ai nevoie , sau il oferea , dar la un delta T mult mai mare . Sint multe detalii !
@ionutvaranciuc8 ай бұрын
Salut alin! Poți să-mi spui cam ce dimensiune are gaura pe unde ai băgat țevile de la pompa in casa, fiindca vreau sa izolez casa și aș vrea să las un tub băgat în perete de 60-70 mm. Eu vreau sa montez o pompa monobloc. Mersi
@alincioaba4648 ай бұрын
Daca e monobloc, atunci o sa vi cu tevile de tur retur de apa calda, si u de freon, iti recomand tevi de minim 32 (daca e multistrat) sau chiar 50 daca mergi pe ppr. Deci 10 cm minim as zice eu. Daca mergi pe split, conteaza unghiul, pt ca nu o poti indoi oricum...
@sorin-vn3mcАй бұрын
Salut! Am dat din intâmplare peste canalul tau. Imi place ce faci si cum explici. Poate unii nu inteleg, nu sunt din domeniu. Ai zis ca ai pdc de 6kw si casa 170. Mi se pare foarte mica, sau am gafat pe undeva si am supradimensionat -o pe a mea. Am casa de 140mp si pompa am luat de 16kw( caldura).
@alincioaba464Ай бұрын
@@sorin-vn3mc te salut, Am pdc de 8kw termici si 170 mp utili. De obicei pdc se subdimensioneaza, gen la 80-90% din necesarul de caldura al casei. Initial vroiam sa merg pe 6kw, insa fac si acm cu ea, si am zis sa iau torusi de 8kw. Personal la prima vedere consider ca si a ta e mult supradimensiinata, insa nu-ti stiu izolatia, zona tarii unde e(daca esti in vreo zona de munte sau campie), daca ai calorifere sau incalzire in pardoseala, daca coloanele catre disteibuitoare sunt dimesnioante corect sa absoarva toata puterea aia, sunt mai multe aspecte. Ce consum ati avut pe ianuarie si ce cop? Pdc merge in modulatie sau are multe por iri si opriri?
@sorin-vn3mcАй бұрын
@@alincioaba464 asta e primul an, are multe opriri ca am trecut de la centrala pe lemne, la centrala electrica anul trecut, si acum ea. Sistemul este de la centrala electrica, 2 termostate de camera, Centrala pe lemne era de 24kw, si de acolo rezultatul. Stau in zona dobrogea, frig nu prea avem asa mare. Am calorifere momentan. Temperatura de azi 4 grade, ea a "produs" 36kw si a consumat 16kw. Apa este la 41 de grade, mod eco, pe mod curba nu stiu ce e si cum se regleaza, mai ales ca am termostat. Eu am crezut ca există un termostat inteligent cu mod pwm, in care ea sa tina cont de el, si sa regleze compresorul in funcție de temperatura din camera. Dar ce am eu, e doar un simplu termostat care opreste si porneste la diferenta de 0.5.
@alincioaba464Ай бұрын
@@sorin-vn3mc ar trebui setata pe o curba, gen daca afara sun 10 gr.m sa bage pe tur cu 40 de gr, daca scade temp la 0 gr afara sa urce singura turul la 45 de gr, scade afara la -5 gr ea sa urce la 50 de gr, si tot asa, in fctie si de izolatie. Eu in perioada asta .erg cu ea doar ziua, cam 6h csnd e cel mai cald afara, consuma 2kwh si produce 14kwh, si saoa time cald pana a 2.a zi dimineata. Seara am 24.5 si dimineata 23.9 dar inca nu e asa de frig. Cand o sa vina temp.negative o sa o tin pormita si noaptea.
@ufcbox7390Ай бұрын
Salut eu tin turul pe 37 de grade ,ce zici îi ok sau? Daikin de 6 kw. Dacă o pun pe 32 grade turul ,în casă nu îmi bagă mai mult de 21-22 grade ,cea ce nouă nu prea ne place 😂,acum cu turul pe 37 am undeva la 24 de grade ,izolația de 15 cu eps-ul cel mai mare ,sub planșeul de beton ,am polistiren extrudat de 5,adevărat că geamurile nu sunt cele mai bune .
@alincioaba464Ай бұрын
@@ufcbox7390 pai si merge continuu sau on off? Ce cop aveti? Consum? Poate o setam sa mearga mai bine. Functia de depasire pe cat e pusa?
@ufcbox7390Ай бұрын
@alincioaba464 da ,de exemplu azi după masă sa oprit și nu o mai pornit vreo 1:30 așa am sesizat eu ,temperatura o fost constantă 23 ,1,eu sunt șofer pe camion și sunt în cursă ,dar când ajung acs ,dacă m-ați pute ajuta ar fi super vă mulțumesc din suflet
@alincioaba464Ай бұрын
@ufcbox7390 s-a oprit pt ca aveti termostat si a ajuns la temperatura dorita, corect? Ideal este sa scadeti temperatura pe tur, a.i sa mearga cat mai mult la temperatura joasa. Gen cum mergeti cu tirul/masina, o tineti la 1500 -2000 rpm, nu ii dati 6000 rpm si apoi o lasati pe liber, iar 6000 rpm iar pe liber, corect? Asa si compresorul, cerandu-i 35-37 gr pe tur, vs a ii cere 28-30 gr pe tur...
@ufcbox7390Ай бұрын
@@alincioaba464 am înțeles clar până aicea ,dar chestia este că dacă îl pun pe 31 de grade nu îmi face mai mult de 22 ambiental în casă ,să am ceva punți termice majore care să piardă căldură excesivă ,casa este nouă pompa am pornito de 1 săptămână
@alincioaba464Ай бұрын
@ufcbox7390 ok, am inteles acum. Pai vedeti ca am documentat cazul lui Costi, cand mergea cu odc fara izilatie in pod. Avea turul ls 38 de gr si abia avea 21 de gr in casa, si ii era frig, cand afara era ger. Dyoa ce am izolat podul la el, s-a schimbat priblema. Asta ca idee va zic.
@automaticflow82949 ай бұрын
Da de ce e instalata pompa perpendicular pe casa?
@alincioaba4649 ай бұрын
1.Vecini au terasa langa pompa si ar sufla direct "pe ei". Si 2. Am considerat ca are un schimb de aer mai bun, dar principalul motiv e 1.
@alincioaba4649 ай бұрын
Vedeti vreun inconvenient in afara de faptul ca ocupa mai mult spatiu?
@manumanu-er8yy11 ай бұрын
informati.va corect daca vreti sa va montati pompe de caldura, altfel veti lua cea mai mare teapa posibila!! Eu unul am muscat.o cu pompa de caldura.. aproape 10000k e aruncati pe fereastra.. e deja al treilea an si cel mai probabil voi schimba sistemul si voi trece la incalzirea pe gaz metan.
@alincioaba46411 ай бұрын
Scrieti mi ce problema aveti si poatw va pot ajuta. Am mai scazut consumurile la 5 familii. Insa nu-mi spuneti ca aveti nibe cu puffer. :(
@alincioaba46411 ай бұрын
Scrieti mi pe whatsapp la 0728410012. Spuneti mi izolatia casei, cum e instalata pdc si sa vedem ce putem face sa scadem consumul. In limita timpului va ajut cu mare drag, pro bono.
@razvanlex10 ай бұрын
Cel mai probabil nu o folosesti corect, cred ca ai avut parte de instalator care nu a stiut sa o instaleze si configureze, cum sunt majoritatea in Romania si nu numai, din pacate.
@manumanu-er8yy10 ай бұрын
@@razvanlex 🤣lasati, lasati in 3 ani s.au perindat cel putin 5 ingineri, care mai de care mai doxa in termica, asa ca dv.. flacai care mi.au zis printre randuri ca prosteala cu pompele de caldura e mai mult marketing decat eficienta.. faza e ca dupa 3 ani si aprox 10000k aruncati pe geam, am mai intalnit destui de astia ca mine, pacaliti de gaselnita asta.. a, toti "specialistii " consultati de mine au avut fix aceiasi abordare.. au inceput cu " nu o folositi corect" si au terminat cu, "astea sunt limitele pompelor de caldura"!
@tehnic145210 ай бұрын
@@razvanlex si ce treaba are prostia instalatorului ? tot bani multi ia . doar daca nu e fentos si ingamfat ia bani mai putini dar asta o remediaza rapid din mers . treaba e asa , sa nu cumva sa stii cate ceva si sa indraznesti sa ii zici , ca sare imediat de cur in sus "fa ti o ma tu singur""
@danturcu635410 ай бұрын
Salut Alin. Cum ai rezolvat problema diferențelor de nivel între parchetul spc și gresie? Sunt la faza de finisaje, spc-ul are 4mm sa zici cu tot cu folie 5-6mm iar gresia cu tot cu adeziv are aprox 1.5cm. O să apară diferente intre hol și camere.
@alincioaba46410 ай бұрын
Da. Infim dsr se vede. Ideal e atunci cand torni sapa, acolo unde vine gresie sa o torni mai jos. Daca nu, prag de trecere, si gata.
@danturcu635410 ай бұрын
@@alincioaba464 mai știi ce grosime avea parchetul ce l-ai pus tu? Folia a fost Arbitron?
@alincioaba46410 ай бұрын
@@danturcu6354 folia este multiprotec 1000, parchetul spc avea 4.5 mm. La folie nu as sti sa-ti zic, dar e subtire. Insa am ramas impresionat de transferul spc ului cu folia asta. E la fel ca gresia si toamna, primavara e mult mai bine cand nu e pornita incalzirea
@mateieduard883110 ай бұрын
Salut, cu ce ai zilolat furtunele care ies din casa si merg la pompa? (folia de aliminiu)
@alincioaba46410 ай бұрын
Te salut, e xeva vata pt tevi, cel mai mare diametru ce l-am gasit la dedeman, apoi scoci aluminizat. Nimic complicat si fancy
@mateieduard883110 ай бұрын
@@alincioaba464 mulțumesc!
@alincioaba46410 ай бұрын
@@mateieduard8831 cu mare drag.
@danutmanea55317 ай бұрын
Felicitări pentru tot ce postați pentru noi. Aș dori să vă întreb: dacă eu amplasez camera tehnică pe zona nordică și unitatea exterioară la 7 metri distanță pe zona estică, este greșit? Sau trebuie să fie foarte aproape de camera tehnică? Mulțumesc anticipat.
@alincioaba4647 ай бұрын
Si eu tot pe zona estica am unitatea exterioara. Mi se pare ca procedat ft corect cu ct pe nord. Acolo nu e aport solar deloc, si e cel mai ok pt ct. Traseul cam ce lungime ar avea? In in jur de 10-12ml?
@firepigeons10 ай бұрын
Salut Alin, sunt foarte utile informatiile. La o casa cam de aceeasi marime dar cu incalzire prin calorifere, cam ce consum as putea aproxima? Dublu? Casa are 10 ani, erau alte vremuri, e departe de a fi pasiva si tot ce pot imbunatati usor e sa fac upgrade izolatiei din pod. Ca idee, seara opresc focul in centrala avand in camere 24 grade iar dimineata am 17 grade daca afara sunt temperaturi negative. Si un cost de 3x fata de al tau ar fi ok daca as scapa de corvoada focului. Varsta… vremurile. 😊
@alincioaba46410 ай бұрын
In weekend merg sa fac o filmare la casa lui Costi, are odc si podul neizolat, deloc. Ii consuma pdc 40 de kwh pe zi si abia tine 22 de gr. In casa. Sambata baga celuloza in strar de 40 cm, aproape ca la mine. Si apoi filmam consumul si temp din casa. Poatw va anuts mai mult acest video ce o sa-l facem ca sa va calculati. Pt pod va recomand celuloza. O am si eu, o sa bage si Costi, si vedem ce iasa. M-ar ajuta un subscribe, daca vi se par folositoare informatiile
@firepigeons10 ай бұрын
@@alincioaba464 Multumesc. Spor!
@razvanlex10 ай бұрын
Incearca sa izolezi cat mai bine podul in primul rand. Apoi vezi ce se mai poate izola/inlocui in limita bugetului. Ce descrii tu acolo nu suna bine, eu cand am plecat de Revelion de acasa aveam 23 grade la interior si a durat trei zile sa ajunga la 18 grade.
@firepigeons10 ай бұрын
@@razvanlex Oho, 3 zile... ce ai in pod? Neaparat o sa pun vata minerala sau sa analizez celuloza. Pe exterior am "zapada" de 10, e exclus sa mai umblu la fatada la cat m-au imbatranit mesterii, prefer sa platesc la incalzire mai mult. Si termopanele as putea sa le inlocuiesc dar iar trebuie mesteri sa repare pe langa ele.
@razvanlex10 ай бұрын
@@firepigeons Cand am cumparat casa avea 10 cm vata la pod, am mai pus 40 cm celuloza. Cam doua treimi din preti sunt 10 polistiren, porotherm, 10 vata si rigips. O treime din pereti au doar 10 cm polistiren (sunt bucataria, baile si casa scarii). Niciun fel de izolatie la fundatie/placa, decat o folie plastic. Din pacate costa ferestrele si de reparat dupa, am inlocuit cateva din ele, la fel usile de acces in casa. Ferestrele sunt 4.4.2 Sun control + Float 4mm + 6 LowE 6mm. Fiind rigips a fost ceva distractie la reparatie.
@avengerplay77294 ай бұрын
nu am inteles ce ai spus,15 cm de ce? in incalzirea in pardoseala.Mersi
@alincioaba4644 ай бұрын
@@avengerplay7729 15 cm de xps, polistiren exteudat, 3 placi a cate 5 cm puse in cruce pt a rupe termic si izola eficient.
@avengerplay77294 ай бұрын
@@alincioaba464 Multumesc
@florinsoare844810 ай бұрын
Spune-mi te rog frumos, izolația de celuloză e combustibilă? Mulțumesc mult! Și dacă nu e prea mult, ce ferestre ai folosit, grosimea pachetului de sticle și dacă ai ales warm edge.👍
@alincioaba46410 ай бұрын
Te salut, I-am dat foc si nu ardea. Cei ce fac reclama o strang in mana si apoi ii dau foc, eu nu am strans-o si i-am dst asa foc, si nu intretine arderea, se stinge.
@florinsoare844810 ай бұрын
E ok. Oricum pentru mine e prea târziu, am ales eps 100 grafitat și îl pun pe 50 cm grosime, să fac dintr-un foc și podul circulabil pe niște osb nut și feder. Felicitări că ai ajuns la stadiul ăsta.
@adr1anpop2 ай бұрын
Fain! Cum ai evaluat dimensionarea pompei?
@alincioaba4642 ай бұрын
@@adr1anpop m-am documentat si eu inainte si mi-a confirmat si instalatorul, care e certificat hause energy. Initial vroiam sa merg pe 6kw, dar fac si acm cu ea si am zis ca e ok de 8kw.
@adr1anpop2 ай бұрын
@@alincioaba464 Ai testat casa cu usa suflanta? Daca da, ce rezultat ai obtinut? Eu am o casa de 130 mp utili, 30 caramida, 20 vata, si din ce am evaluat cred ca de 6 kw ar ajunge. Tamplaria e veka, montata pe precadre.
@alincioaba4642 ай бұрын
@@adr1anpop n-am testat-o. Am vrut insa mi sza parut scump 1k de euro... Am tencuit interior-exterior, am placa de beton, am pus benzi de etansare la geamuri, lipite de mine cu atentie, am curatat suprafetele, dat cu primer si apoi lipit. Am 3 gauri tehnice csre oe acolo probabil pierd ceva, dar cu toste astea, uite ce consum mic are casa... Am vrut sa pun si eu precadre, insa la cst costau, din calculele mele s-ar fi amortizat ft greu, am zis ca de banii aia suolimentez la fotovoltaice. A facut marius Soflete un calcul de caetig intre a fi montste la buza zidariei, vs precadre, si nu era asa mare diferenta. Insa daca le ai, sunt binevenite, mai ales daca bugetul nu e o problema...
@adr1anpop2 ай бұрын
@@alincioaba464 Oricum, felicitari! Ai documentat undeva constructia casei? Eu acum sunt pe final … am testat si casa, e etansa, rezultat de casa pasiva :) Am montat si ventilatie (casa e ca un balon si nu mai circula aerul) de la brink. Urmeaza centrala pe gaz sau pompa de caldura si ulterior fotovoltaice.
@alincioaba4642 ай бұрын
@@adr1anpop nu am avut timp sa fac si filmari, si-mi pare rau. Mai am pe canal, cateva filmari cu poze... Pai la suprafata ta, n-ai ce face cu 8 kw. Pune un 4-6kw, daca mergi cu acm separst cred ca poti merge relaxat pe 4kw, pdc. In ce zona a tari esti? Legat de ventilatie, oe mine m-a dat pe spate. Foarte impresionat. Vezi ca am o filmare cu camera termo oe tubulatura de ventialatie, cand afara erau -5 - 0 gr. Si am ramas impresionat. Nu am mai avut bani de o ventilatie de oe romania, era vreo 17.400 ron si am luat una "sigilata" de pe uk, la 4500 ron cu tot cu transport. Insa se poate schimba usor in viitoe.
@surecom1210 ай бұрын
Eu i să încerc să îmi fac propria pompă de căldură. Mi se pare exagerat prețul unei pompe de căldură.
@alincioaba46410 ай бұрын
Ma bucur ca te aventurezi. De ce nu incerci sa cumperi una de pri china mai ieftina? O sa fie singura sursa de incalzire?
@surecom1210 ай бұрын
@@alincioaba464 m-am documentat și sunt curios, se găsesc piese în România, nu e o problemă... Și termocasa are pompe ieftine produse în România, din China nu ști exact ce ajunge în România, plus taxe și transport 🙂. Sunt curios ce îmi iasă, întâi încerc să dezmembrez un aer condiționat ieftin și să pun două heat exchangere și niște manometre, freonul(454b) îl va adăuga un profesionist...
@alincioaba46410 ай бұрын
@@surecom12 daca reusesti sa o faci sa mearga, ma contactezi, si facem un video, si il punem pe canal. Daca vrei, bineinteles.
@surecom1210 ай бұрын
@@alincioaba464 te anunț ce am reușit, o să dureze câteva luni că nu am mult timp liber, îți trimit poze și video dacă reușesc dar nu cred că o să vreau să apar în video
@alincioaba46410 ай бұрын
@@surecom12 nu e nevoie sa apareti dvs in video. Vedeta o sa fie pdc facuta de dvs.
@doityourselfprojects57442 ай бұрын
Salut Alin. Ai cumva probleme la degivrari din cauza faptului ca folosesti o temperatura tur mica ? Sau intra rezistenta electrica sa ii dea un boost ?
@alincioaba4642 ай бұрын
@@doityourselfprojects5744 cu cat temp e mai mare pe tur, cu atat freonul va fi "muncit" mai mult de compresor sa scoata temp alea. Personal consider ca, cu cat temp e mai mica pe tur, cu atat vei avea degivrari mai putine. Dar e doar parerea mea, nu sunt expert. Raportat la mediul de afara, e mai om sa fie de exemplu -5-10 gr(ger) si aer uscat, fara ceata, decat 0 gr si multa ceata.
@danutmanea55317 ай бұрын
Deci am înțeles bine? Dv. aveți în jur de 10-12 metri distanță dintre unitatea exterioară și cea interioară?
@alincioaba4647 ай бұрын
Undeva la 10ml cred ca sunt, dar distanta maxima difera de la o pompa la alta, banuiesc, nu stiu sigut
@borodiraul4 ай бұрын
Cu COP 3 esti la acelasi pret cu gazul. Izolatia termica si incalzirea in pardoseala fac posibil un asemenea randament.
@alincioaba4644 ай бұрын
@@borodiraul fix asa este. Cu cop de 3 ai consum de centrala pe gaz. Insa cu niste panouri fv, primavara si toamna si costuri spre zero, insa si investitia e mai mare. Momentan n-am fv, dar tot calculez sa vad pana unde se merita investit.
@borodiraul4 ай бұрын
@@alincioaba464 Merita deocamdata pentru consumul propriu, fara acumulare, sau eventual, daca ai loc de buffer, sa acumulezi apa incalzita cu electricitatea produsa de panouri pe timpul zilei. Ma gandesc ca pompa nu merge pe trifazic.
@borodiraul2 ай бұрын
@@alincioaba464 Merita. Pana in 10 kW.
@alincioaba4642 ай бұрын
@@borodiraul cam ce cost ar avea 10 kw? Cu un deye sa zicem
@borodiraul2 ай бұрын
@@alincioaba464 Nu sunt in domeniu si deocamdata studiez si eu problema. Se pare ca au scazut semnificativ preturile si deja te poti gandi si la acumulatori.
@i97ccp11 ай бұрын
Care este suprafata construita a casei? Am un imobil in constructie cu BCA de 25 si termosistem de 20, peretele exterior nu va avea aceeasi rezistenta termica, insa este pe aproape. Imi voi face idee cam cat va fi consumul energetic la casa mea, locuind tot in zona de sud, la campie si avand aproximativ aceleasi conditii meteo. Multumesc
@alincioaba46411 ай бұрын
210 construita, 170 utili, zidurile cu tot cu izolatie au 65 de cm. Mai am.o terasa de 40mp si in garaj de 25 mp, lipite de casa si rupte termic.
@Luu4good10 ай бұрын
Sunt deficitare in functionare si pretentioase!La -grade incepe sa fie cop slab!
@alincioaba46410 ай бұрын
@@Luu4good uita-te ca am filmari la -9 gr. Cop de 3.
@leahucosmin-ciprian927010 ай бұрын
Salut ce marca de ferestre ai pus si cu ce firma. Mersi frumos.
@alincioaba46410 ай бұрын
Helios, profilul de top al lor. Montate la buza zidariei, cu benzi de etansare si spuma din plin. 😅 Benzile de etansare au fost puse de mine cu atentie la detalii.
@totuldelavantsisoare382110 ай бұрын
Tare
@alincioaba46410 ай бұрын
Daca ti-a placut, ajuta-ma sa continui cu un subscribe. :)
@mirceacalota349011 ай бұрын
Buna ziua Foarte bine punctat la detalii. Sunteti cumva din judetul Buzau?
@alincioaba46411 ай бұрын
Nu, Timis. Dar a fost frig peste tot in tara.
@mirceacalota349011 ай бұрын
@@alincioaba464 in timis temperatura panzei freatice este mai ridicata, deci se preta o pompa apa-apa. O zi buna va doresc
@alincioaba46411 ай бұрын
@@mirceacalota3490 asa am vrut. Cum ziceti dvs. Dar, pe decwmbrie m-a costat caldura 230 ron. Pe an 1300 ron. In cat timp imi amortizam puturile alea? Cam 10.k de euro costa puturile.
@razvanlex10 ай бұрын
@@mirceacalota3490 Fa un calcul si vezi ce iese pentru apa-apa. In Romania nu se justifica altceva decat aer-apa decat in zona foarte reci.
@LenovoLenovo-g2f11 ай бұрын
Ce treaba are cu; se simtea, cat se simtea???? Casa nu e fiinta vie, daca e minus 6gr atunci atat este, Doar fiintele simt temperaturile diferit.
@alincioaba46410 ай бұрын
Te salut. Pai are. Una e sa fie -6 gr si una e sa fie -6 gr cu umiditate si sa bata si vantul. Iti dau urmatorul exemplu, ca ma gandeac ca folosesti cuptor electric: ai unele retete cu 200 de gr, si unele retete cu 200 de gr si ventilatie. Oare de ce au mai bagat acea ventilatie?
@duduloi11 ай бұрын
Alin, se poate monta o scurgere sau ceva care sa impiedice acumularea de gheata in zona pompei de caldura ? Poate nu e cazul la tine, dar daca mergi des in zona aia ai toate sansele sa aluneci.
@alincioaba46411 ай бұрын
Asa este. As fi putut gandi o rigola acolo cu un cablu incalzitor. Dar n-am avut viziunea asta atunci. Nu-mi imaginam ca asa onsa arate, atata gheata. Sper sa ajutr pe alri si sa invete ceva din experienta .ea.
@OvidiDiumarin11 ай бұрын
eu am pus o rigola, mereu e curat in preajma ei!
@razvanlex10 ай бұрын
Majoritatea instalarilor se pot face cu o teava ingropata in pamant, acea zona cu pietric. Asta insa trebuia facut inaintea soclului. Aceeasi omisiune am facut si eu insa avand montate cele doua PDC (acasa si la tara) in zona in care nu se circula in mod curent, nu e o problema. Am incercat sa fac scurgerea celei de acasa intr-o evacuare pluviala a unui burlan insa ingheta si n-am vrut sa ma complic cu fir incalzitor si pentru asta.
@cualtiochi11 ай бұрын
Îmi este puțin frică, la ce strat de izolație ai în sistem...eu la 95mp parter cu mansardă, am pus sub placă 10cm și peste 3cm-sistem încălzire pardoseală Uponor 17, izolație exterioară 15cm grafitat și în mansardă 15cm bazaltică între căpriori și 10cm peste, apoi structura de rigips. Acum, dimensionarea pompei pare greșită, mi s-a recomandat una de 6kw, încă nu am instalat-o...un factor important este și bugetul. La ce preț a ajuns Daikinul de 8kw...este trifazată?
@alincioaba46411 ай бұрын
Salut, 7300 euro, cea de 6kw e si mai ieftina. Daca nu ma indel in decembtie era 7k de eyro la cheie cea de 8kw. Daca ai lretentii de 24 kr in casa, da e csm grru, la um 22 de gr fac fata.
@alincioaba46411 ай бұрын
Cand am zis de 22 de gr, m-am referit la un consum si cop bun. Pdc face si 24 de gr in casa dar acazandu-i copul si automat creste consumul.
@cualtiochi11 ай бұрын
@@alincioaba464 desigur...e principiul după care funcționează orice sursă de căldură/rece. Coeficientul de performanță se aplică oricărui echipament/mașinărie...un raport între energia introdusă/scoasă (pe românește) 😊👍 Daikinul tău este trifazată? 🤔
@razvanlex10 ай бұрын
Cu 15-18.000 lei cumperi PDC Gree sau Hyundai. EU sunt la a doua iarna cu o Gree de 6 kW la o casa de 135 mp, instalatie cu radiatoare. Izolata rezonabil o parte din pereti, nicio izolatie la pardoseala/fundatie. Consum decembrie 584 kWh pentru 24-25°C in casa. Pe tur folosesc intre 30-36°C. La -10°C afara folosesc 36°C. Consum doar pentru incalzire, fara apa calda menajera.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@cualtiochi monofazata. Si rezistentele sunt trifazate(3+ 6kw)
@marinizo111 ай бұрын
la -15 te duci sa spargi niste lemne sa pui pe foc COP nici macar la 1 nu va sta la cat de mic este pentru -6 grade
@alincioaba46411 ай бұрын
De unde mentalitatea asta? Vedeti ca am filmare la -9 gr. Atat a fost cel mai putin la mine in zona de cand am avut pompa, plus ceata. Copul cel mai mic ce l-am vazut a fost de 2.77. O fi rau?
@marinizo111 ай бұрын
@@alincioaba464 prietene, nu te inteleg care este mentalitatea asta, eu doar ti-am spus din punctul meu de vedere ca COP ala pe care il ai la -6 este prea mic iar in caz de un ger serios o sa te cam uiti la pompa de caldura , un ger serios nu este o aberatie chiar daca este incalzire globala si tu nu ai avut decat -6 ,la -6 ar fi trebuit sa ai un COP minim 5,5 ca sa il poti numi sistem eficient , tu esti la limita supravietuirii cu acea pompa, si da ,chiar si 2,77 la-9 grade este putin in comparatie cu ori ce alta sursa de caldura este putin ce ofera acea pompa, in rest ce sa spun, bafta si roaga-te sa nu vina "vrun curent din alaska"
@alincioaba46411 ай бұрын
@@marinizo1 ma faceti sa rad. Aveti un asa sistem, stiti cum functioneaza? Ati vazut cu ce tur am incalzit casa la -9 grade? Va spun, nu ca sa ma laud, ca sa intelegeti. La -9 gr pdc merge cu 31 de gr pe tur si-mi face 24.5 gr in casa. La -20 de gr ce tur as avea nevoie? Sa zicem 35, nu cred, dar zicem 35. Pdc stie sa faca 45 de gr, daca nu reuseste 45, pe compresor se ajuta de rezistente. Care e pb ca-n saptamana aia din an sa mearga rezistentele?
@alincioaba46411 ай бұрын
Si de ce nu ar sta cop la 1? Doar are rezistente de 9kw(3 + 6), ce e rau ca-n gerul acela Siberian ce vi-l imaginati ca o sa vina de -40 de gr sa merg pe rezistente? 😅 Nu o sa mai platwsc 230 ron pe luna aia, o sa platesc de 3-4x mai mult, asta e. Dar am cald si bine si lemne tot nu sparg. 😅
@marinizo111 ай бұрын
@@alincioaba464 ok, nota 10 esti expert in pompe de caldura se pare
@cezariusus759511 ай бұрын
Cost vs centrala pe gaz?
@alincioaba46411 ай бұрын
Calculez si revin. Am omis sa pun asta in video, de obicei puneam.
@alincioaba46411 ай бұрын
Deci luam cel mai pesimist exemplu, cel cu 20 kwh consumati si 56 kwh generati. Cost pt 20 kwh in energie electrica la Hidroelectrica costa 15 lei. Genersti sunt 56 kwh, adica 5.5 mc de gaz, car un mc de gaz costa 3.2 lei, acolo e plafonat. 5.5x3.2 costa 17.6 lei. deci 15 lei(pdc) vs 17.6 lei(gaz). Sa mai ai si niste panouri si esti top.
@OvidiDiumarin11 ай бұрын
NU SE COMPARA CU GAZUL. PDC e unica, consum super, daca casa este izolata!
@razvanlex10 ай бұрын
@@OvidiDiumarin Acum asa pare, depinde insa de preturi. Cand gaz costa un sfert din electric, trebuie COP 4 ca sa iesi la acelasi pret. Insa pentru cei care nu au acces la gaz, PDC este cea mai buna alegere chiar siu pentru case mai putin izolate, cum am eu la casa de la tara. Initial centrala Atmos cu gazeificare, apoi centraal electrica, ambele cu costuri foarte mari (centrala electrica pentru confort, varsta locatarilor nu mai permitea operarea centralei pe lmene). In aprilie 2022 am vandut centrala pe lemne Atmos cu 7.000 lei si am cumparat o PDC Gree 6 kW cu 10.000 lei (adusa din Spania, pret mai bun acolo), instalarea m-a costat inca 3.500 lei, deci cu 13.500 lei am avut o PDC functionala.
@ADBAU10 ай бұрын
Mi se pare cam putin COP 3.33 pentru aer apă.Sau poate gresesc ?
@alincioaba46410 ай бұрын
Personal coniser ca e ok. La apa-apa da, e mai mare COP-ul. Dar si investitia in puturi e mai mare.
@emirates98478 ай бұрын
Eu sint sigur ca greșești . Trebuie sa iei in calcul temperatura de afară .Cu CIT temp este mai scăzută cu atita CoP este mai mic .Dat în situația lui este ok.Dar nu a spus ca asta este o pompa monobloc și nu cred ca încălzește apa cu ea .Consuma puțin ca merge cu 30 grade pe tur .Dar într-adevăr casa este izolată consuma puțin .
@alincioaba4648 ай бұрын
@@emirates9847 e split pdc.
@alincioaba4648 ай бұрын
@@emirates9847 fac si acm. E cat un frigider unitatea interioara.
@emirates98478 ай бұрын
@@alincioaba464 Da am văzut după ce am scris . M-a derutat felu cum au fost izolate țevile afară .Normal nu trebuia izolate . Dar este bine dacă le izolezi .Dar și la pompa monobloc daci apa caldă și tot unitate așa mare ai .Dat ori cum Daikin este pt mine nr 1 dar după câte știu Samsung concurează cu Daikin .Numa sincer sa fiu eu rămân la Daikin.O firma care face frigidere ,mașini de spălat călcătoare ,televizoare nu știu cum sa cataloghez .Daikin face numa klime și pompe de caldura . Punkt.
@marklakatos341211 ай бұрын
Salut. Ai mentionat geamurile ca sunt de buna calitate si se vede ca nu au facut condens la -9. Daca pot sa te rog, poti specifica pachetul de sticla de cati mm si pachetul de tamplarie de la care producator este si de cati mm grosimea la toc? Multumesc anticipat!😊
@alincioaba46411 ай бұрын
De la helios, profilul cel mai bun ce l au. Performant 88 sunt. Nu as stii sa-ti zic toate aceste detalii. Dar am o experienta neplacuta cu bagheta calda la ele, iasa ceva bobite din ea, insa au zis ca-mi schimba geamurile cu totul. Astept sa vad daca se tin de cuvant, daca da sunt fosrte seriosi atunci si ii recomand. O sa le fac si un review eventual.
@marklakatos341211 ай бұрын
Multumesc pentru info. Deci ai pus Kommerling de 88, oare ai pus cu termomodul? Ca si calitate la colturi unde se face sudura ce parere ai? Adica ma refer la prelucrarea materialelor ce calitate ti se pare ferestrele in afara de ce ai mentionat ca au iesit niste chestii din bagheta?
@alincioaba46411 ай бұрын
@@marklakatos3412 in afara de ce am mentionat, ferestrele sunt top. Nu am ce sa le reprosez altceva. Benxile mi le-am montst eu, cu ajutorul montatorului din Timisoara. El le-a lipit pe interior, eu pe zid mi-a dst niste sfaturi, ft ok omul. Nu m-a taxat in plus pt operstiunea asta, a zis ca daca vreau, sa dau ceva la oamenii lui(2 baieti angajati plus el). El a fost ft atent la detalii si daca as stii ca el ar monta benzile as avea incredere sa-l las sa le monteze. Mie mi-a luat 3 zile sa le montez a cate 6h. Am curatat suprafata, am dst cu amorsa, primer si lipit. Am in video cu ele, tot la mine pe canal.
Multumesc mult!!! Esti un om corect si ne ajuti pe noi care suntem in constructie! Sa ai mult succes in continuoare, in tot ce faci!!!😊
@FlorinPiraianu10 ай бұрын
Eu am avut o medie de 15.5kw la zi in decembrie pt o pompa monobloc 12kw ...
@FlorinPiraianu10 ай бұрын
Consider ca pretul trebuie sa fie minim 1.3lei /kw pt cest calcul , nu ai cum sa te incadrezi in plafon ... 🫡👍💪
@alincioaba46410 ай бұрын
Puteti sa detaliati putin si despre casa, izolatie, suorafata, ca sa-mi fac o idee daca e mult sau putin? Pe decembrie am consumat 305 kwh ot incalzire, adica 10.5kwh per zi media.
@alincioaba46410 ай бұрын
Ce plafon? Sunt la Hidrolectrica. Consum si 10 Mwh, tot 0.75 ron per kwh platesc.
@Zoltan199610 ай бұрын
@@alincioaba464pretul plafonat este 1,31 cum platesti tu 0.75? Per kw?
@alincioaba46410 ай бұрын
@@Zoltan1996 cautati pe net Hidtoelectrica. Nu ati auzot de ei? Ma mir! Cautato pret pt zona dvs, si o sa vedeti ca e in jut de 80 de bani per kwh.
@Mill....196510 ай бұрын
Ierni ca în anii 70-80 ,alea spărgeau efectiv
@alincioaba46410 ай бұрын
Va cred. Nu am prins anii respectivi. 😁
@automaticflow82949 ай бұрын
Ai ceva timp
@alincioaba4649 ай бұрын
Te salut. Nu inteleg comentariul.
@walterkondor93119 ай бұрын
"16 kw ora pe zi" asta nu inseamna 16 × 0.75, inseamna 16×24×0.75 . Apropo, soclul casei nu este izolat?
@alincioaba4649 ай бұрын
Cantitatea de energie se masoara in kwh. Poti sa o raportezi la 1 an sau la 2h, energia consumata tot in kwh se raporteaza. Pot sa consum 1kwh in 24 de h sau pot consuma 300 kwh in 24 de h. Daca imoarti energia la timo o sa-ti dea puterea. De curios, ce specializare aveti de faceti astfel de afirmatii? 😅 Soclul il am izolat cu 15 cm de xps, ce iasa afara din pamant, si ce e in pamant cu 10 cm de xps.
@walterkondor93119 ай бұрын
@alincioaba464 pe filiera umana, dar mulțumesc pentru lamurire, suna foarte ciudat exprimarea, dar acum inteleg. Doar de curand am aflat de importanta izolarii soclului si anul acesta voi rezolva si eu acest aspect.
@alincioaba4649 ай бұрын
@@walterkondor9311 da. Asa este. Betonul este supraconductor. Insa prin pod oierdeti cam 40%. Vedeti ca am un video in care am aratat consumul la casa lui Costi fsra izolatie in pod, si dupa izolare. Dar si elevatia este ft importanta.
@walterkondor93119 ай бұрын
@@alincioaba464 podul il am izolat, partea cu soclu a fost o scapare. Acum sunt in proces de informare pentru un viitor cu incalzire cu pompa de caldura. Primul pas l-am facut deja, am pus panouri fotovoltaice.
@alincioaba4649 ай бұрын
@@walterkondor9311 perfect atunci. Cu cat mai multa izolatie cu atat necesar mai mic de caldura si veti putea acoperi din fv.
@mariusmanolache434311 ай бұрын
Salut, mergi to pe curba de temperatura ?
@alincioaba46411 ай бұрын
Da, o am pe canal, 27-31.
@alincioaba46411 ай бұрын
@@mariusmanolache4343 daca stiu, si pot, da, sigur.
@mariusmanolache434311 ай бұрын
Îmi poți spune pe ce siguranță este legată la curent. Eu o am pe c20 și îmi tot sare la cv timp.
@alincioaba46411 ай бұрын
@@mariusmanolache4343 16 amperi ce de la unitatea exterioara si 32a la cea pentru rezistente. Rezistenta e de 3+6 kw.
@mariusmanolache434311 ай бұрын
Ok mulțumesc. A mea este monobloc, iar rezistenta electrica nu este pornită.
@georgest68011 ай бұрын
În ce țară stai de ai prețul la kw/h 0.75? Cine depășește 255kw/h prețul este 1.3 lei iar între 100 și 255 prețul este de 0.8. Consumul lunar sub 100kw/h prețul este de 0.68 lei conform ordonanței dată de guvern. Corectează-ma dacă greșesc.
@alincioaba46411 ай бұрын
Te salut. La Hidroelectrica pretul este neconditionat. Poti consuma si 4000de kwh, tot 0.75 lei ler kwh vei plati. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, poti sa-i intrebi. Multa bafta!
@georgest68011 ай бұрын
Ok, o sa întreb. Mulțumesc de informație.
@OvidiDiumarin11 ай бұрын
HIDROELECTRICA MAN, cine mai sta la electrica? :)))
@LenovoLenovo-g2f11 ай бұрын
Ha ha ha ha😂.
@rusraul2 ай бұрын
@@alincioaba464 o fi fost acum 8 luni dar acum se pare ca sa schimbat si la ei
@johnatanserghei10 ай бұрын
,,16 kw ora " ...nu inseamna ca intr-o zi ai consumat 16 kw !! 16kw/h x n ore= ..da cu virgula rau.Ar fi frumos sa prezinti si cifrele din zilele cu ,,ger" ,nu doar consumurile din zilele si noptile cu ,,ceata " 😂
@alincioaba46410 ай бұрын
Te salut. Pai cu ger, sunt -9 grade. Atat am avut eu ger anul asta. Sa vina -20 si va arat si atunci. Cantitatea de energie se masoara in kwh(este puterea inmultit cu ora). Dpdc a co sumat inte-un an 1000 de kwh, intr-o zi 24 kwh, etc. Este cantitatea de energie. Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu kw/h x h? Va ramane kw, care inseamna puterea. Poate ma lamuriti ca sa inteleg si eu.
@johnatanserghei10 ай бұрын
@@alincioaba464 Of...renunta la ,,ora " .Ai consumat 24 kw intr-o zi sau 24 kw intr-o ora ? 24kw /h ,inseamna ca tu consumi intr-o ORA 24 kw .Eu nu contest datele tale ,doar modul in care prezinti aceste cifre.24kw/ ora inseamna consumul tau intr-o ora .24 kw intr-o zi ..clar ai 1kw/h ca si consum. In fine .Cine intelege intelege.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@johnatanserghei nu sunt de acord cu dvs. Nu exista asa ceva ca kw/h. Energia se masoara in kwh si punct. Cum sa spui ca ai "consumat 24 kw". Cand mergeti cu masina spuneti ca mergeti cu viteza de 24 km sau 24kmh? Va dau alt exemplu, 1l de benzina genereaza aprox 9-10kwh de energie termica, si nu 9-10 kw. Asta zice fizica si nu eu. Mai studiati putin inainte sa ma tot corectati inutil si sa incercati sa intelegeti unitstile de masura. De curios, ce meserie, studii aveti?
@alincioaba46410 ай бұрын
Energia reprezintă capacitatea de a efectua un lucru mecanic. Ca şi în alte cazuri, unitatea de măsura pentru energie este denumită dupa numele unui cercetător a cărui contribuţie in domeniu a fost importantă. Unitatea de masura pentru energie recunoscută la nivel international (dar nu şi in SUA) este Joule-ul (sau Wh = watt-ora, vezi mai jos).
@johnatanserghei10 ай бұрын
@@alincioaba464 Bun...merg cu masina cu 50 km/h. Adica intr-o ora parcurg 50 km.Consumurile aparatelor sunt date in kw/h. ...adica iti spune producatorul : 3kw intr-o ora .👍 Am inteles ,ai dreptate ...o zi buna.
@pentrudreptate33428 ай бұрын
Nu mai spuneti minciuni 24.5 grade . Daca ai mai mult de 21 grade nu poti deja dormi, 19-20 e perfect.
@alincioaba4648 ай бұрын
Pai nu suntem toti la fel. Temp mea de confort nu e temp dvs. Vara cum de va odihniti? Dormiti in pestera? 😅
@gheorghefaur752311 ай бұрын
Consumi acum 12 lei pe zi şi-n 12 ,14 ani îți cumperi alte pompă de căldură plus toate țevile
@alincioaba46410 ай бұрын
Da. Daca ma tine 12-15 ani ii pot ridica statuie. Am facut calcul, in 5 ani o amortizez fata de centrala de curent. Nu am gaz, daca aveam gaz, poate ca bagam gaz.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@razvanlex te salut, ce vrei sa spui?
@razvanlex10 ай бұрын
De ce drac ai inlocui si tevile? La alte centrale inlocuiesti tevile sau cum?
@razvanlex10 ай бұрын
@@alincioaba464 Am dat reply gresit, scuze. Voiam sa raspund comentariului "Consumi acum 12 lei pe zi şi-n 12 ,14 ani îți cumperi alte pompă de căldură plus toate țevile". 🙂
@alincioaba46410 ай бұрын
@@razvanlex in 15 ani apare oricum ceva mult mai ok care sa-mi merite sa o schimb. Uita-te la masini, poa sa fii suoer multumit de golf 5 ul tau din 2008, dar parca ai lua altceva mai nou... zic si eu. 😅
@razvanlex10 ай бұрын
De ce ai ales aceasta pozitionare a pompei de caldura, sufla paralel cu peretele casei. Nu o puteai orienta catre gardul din spatele casei cu spatele la perete? Aerul evacuat este foarte rece, poate acesta este motivul acumularii ghetii pe pereti si geam. Cred ca ar fi si mai protejata si ar face dezghetari mai putin dese astfel? Nu-mi amintesc sa mai fi vazut astfel de montaje efectuate langa casa. Cu un efort minim te-ai putea folosi de suportul existent si sa o intorci 90° cu spatele la casa, eventual.
@alincioaba46410 ай бұрын
Da, e posibil sa ai dreptate cu gbeata pe casa, doar ca era si pe sud la fel, doar ca nu era topita in "valuri". Am luat decizia asta pt cs tin la relatia cu vecinii. 😅 Daca as fi pus-o cu spatele la casa ar sufla aer direct pe terasa lor, unde ar sta vara. Si 2. Cand o sa facem gardul nu am vrut ca aerul rece ce-l sufla sa se intoarca inapoi catre ea si sa-l recircule.
@razvanlex10 ай бұрын
@@alincioaba464 Ok, asa are logica, in video nu cred ca se observa terasa lor. Vezi pe viitor daca gasesti solutie. Poate un policarbonat sau ceva asemanator pe gard ca sa nu sufle pe ei si sa-i dai un mic unghi ca sa fie evacuat lateral. Folosesti ceva fum ca sa vezi ce se intampla cu aerul evacuat. In cazul meu am o casuta de gradina in care evacueaza aerul aprtial si intr-adevar se intorcea in spatele ei, am rezolvat cu un panou montat in dreptul ventilatorului. Vara ar sufla aer cald spre terasa vecinilor dar ma gandesc ca nu o folosesti totusi? Nu stiu cat ajuta, chiar si cu IPAT, mai rapid si usor cred ar fi cu aer conditionat clasic. In cazul meu asa este, am incerccat racirea cu radiatoare dar nu merita, consumul este mare pentru ce reuseste sa faca, apare condens si ma gandesc ca mai bine se odihneste vara daca nu e musai sa functioneze.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@razvanlex am video cu racirea in pardoseala. Ce pot sa-ti zic e ca am ramas super impresionat. Da un efect de oestera. Vara e singura data cand copii se acooera noaptea. Face 22 de gr in casa. O pornesc la 18.00 cand iesim pe afara si onooresc la culcare. Ajuta si izolatia ce-i drept. Ac-ul il.pornesc cand gatom si dosr pt dezumidificare. E buna remarca ta cu fum. Personal imi e ok cum e acum u.e. dar o sa iau i considerare sfsturile tale.
@razvanlex10 ай бұрын
@@alincioaba464 Ok, deci in cazul tau functioneaza vara, atunci nu prea aveai de ales pozitionarea pentru linistea vecinilor. Daca esti multumit, nu te mai complici. Insa poti analiza daca este o solutie, daca va fi cazul. Eventual un panou de protectie in spate sa nu bata vantul direct in ea. A mea este montata la vreo 50 cm de perete asa cum se specifica in manual. Pe laterale si in spate 50 cm, in fata 200 cm si deasupra 100 cm ca distante minime.
@alincioaba46410 ай бұрын
@@razvanlex perfect. Tot daikin?
@veaceslavt56134 ай бұрын
Aveți un început bun, da totuși, pana la urma duceți lumea in eroare. Unii chiar va vor crede pe cuvânt. Asa dar.... 1. Dvs nu pomeniți ce temperatura a aerului o aveți in casa. Presupun ca ii undeva sub 17oC, ca sunteți destul de îmbrăcat, căciula doar nu va ajunge) 2. "20 cm de polistiren" - și cum va simțiți in o asa casa? Aveți cu ce răsufla? 3. Fereastra o înghețat, ca undeva sub fereastra iese aerul cald afara 4. Ca sa încălziți cât de cât casa, aveți nevoie ca turul apei in pardosea sa fie peste 45 oC, ca pe podea sa aveți cel putin 37 oC, doar atunci veți obține o temperatura confortabila de 20-23 oC a aerului. Deci ca concluzie: 12 lei, când e -6 oC afara, pentru o familie 4 persoane, le ajunge doar pe vreo 6 ore. O spun din experiența mea proprie.
@alincioaba4644 ай бұрын
@@veaceslavt5613 va recomand sa urnariti si celelalte videouri in care am prezentat: 1. Geamurile: tripan cu valoare de 0.75w/m2k plus benzi de etansare. Nu iasa nimic pe sub geamuri. :)) 2. Izolatie in pod de aproape juma de metru, video oe canal la mine. 3.peretii de grosimea 65 cm, 40 cm bca ytong plus polistiren de 20 de cm si tencuiala int+ ext. 4. Ventilatie cu recuoerare de caldura, care aduce aport de aer proaspat continuu, si un randament de 90%. Video la mine pe canal unde am prezentat. 5. Izolatie sub incalzirea in oardoseala de 15 cm de polistiren exteudat plus inca 15 cm de polistiren exteudat sub placa de beton. Sa va mai zic? Dvs vorbiti din propia experinta cu casw slab izolate , neetanse si asa mai departe. 😅
@alincioaba4644 ай бұрын
@@veaceslavt5613 si daca urmaroti videoul eram imbracat pt ca doar ce intrasem in casa de afara. :))
@alincioaba4644 ай бұрын
@@veaceslavt5613 legat de cum ma simt intr-o casa cu polistiren de 20 cm? Excelent! Ventilatia isi face treaba ft bine. Oare ati studiat sau stiti despre ventilatie cu recuperare de caldura/energie? Sa va fac si-un video cu contorul si facturile de energie? 😁
@veaceslavt56134 ай бұрын
@@alincioaba464 sunt curios cum va functioneaza "recuperarea", cum luptati cu mucegaiul din recuperator, cat de des schimbati filtrul de polen (daca il aveti)
@alincioaba4644 ай бұрын
@@veaceslavt5613 la fiecare 6 luni schimb filtrele, din interuorul unitatii, la 2 ani schimb carbonul din filtrul mare de carbon, si filtrul grosier odata pe an il spal. Legat de mucegai, tubulatura este una speciala pt ventilatie, tratata gasiti oe net detalii. Iar in unitate exista un schimbator tip fagure, care atunci cand se creeaza condens se scurge in canalizare, iarasi soecial, nu face mucegai. Aveti dvs sau stiti vreun caz cu vreo unitate de ventilatie cu mucegai in ea? Pe ce va bazati astfel de afirmatii? Ca sa va faceti o idee, un colac de tubulatura de 50ml costa intrr 700 si 1000 de lei, gasiti la novingair pe site daca pt dvs este un domeniu nou si vreti sa invatati.
@oliveraladea10 ай бұрын
Eu tot nu am inteles cu 20kw ora Poate 20kw la 24 ore
@alincioaba46410 ай бұрын
Te salut, Pdc a consumat 6kwh electeici si a generst 20 kwh termici, pe parcurusl noptii. Daca aveam centrala electeica ar fi fost 1 la 1, adica consuma 1kwh electric si genera 1kwh termic.
@johnatanserghei10 ай бұрын
20kw termici pe parcursul noptii ..ca daca avea 20kw/ora ...avea otelarie dar de ...cand nu te pricepi 20kw/h si 20 kw ...sunt totuna.😂😂😂