Cum recoltam semintele de tomate. Secrete pentru recolte bogate an de an: kzbin.info/www/bejne/bXq0dJmGj7xsnpY
@monasavu91282 жыл бұрын
Minunata recoltă, felicitari, multă, multa munca si daruire, se vedesi nu in ultima instanta dragoste nesfarsita! Bravo, toata admiratia si pretuirea pt ce faceti.
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumesc frumos!💚
@catalinatoanchina48822 жыл бұрын
Din nou un filmuleț minunat cu informații super utile!!!👍👏👏👏❤❤❤🥰🤗
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumsc pentru aprecieri. Asta imi doresc si eu, sa fie utile mai ales celor incepatori, tineri gradinari ca si tine.🤗💚😎
@TheWorldOfThoseWhoDoNotSpeak2 жыл бұрын
Rosiile dumneavoastra arata minunat! Ce recolta bogata! Foarte frumoasa si utila prezentare.
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumesc!💚
@iordacheflorina26072 жыл бұрын
Informațiile sunt foarte utile si prezentate pe înțelesul tuturor 👍
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumesc pentru aprecieri. Limbajul e foarte important . Te ajuta sa intelegi si te indeamna sa aplici😉
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Si daca specialistii vorbesc cam “ pe limba lor” si de fapt nu prea vorbesc, facem si noi, gradinarii amatori, ce putem.
@gradinamapasioneaza29562 жыл бұрын
Bună seara, câtă dreptate aveți , în special defolierea excesivă și udarea excesivă în perioada de coacere fac mai mult rău decât bine . Vă mulțumesc pentru materialul prezentat, care a sosit tocmai la timp .
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Cu drag daruiesc din experienta mea💚
@getatoanchina16282 жыл бұрын
Aveți dreptate,nu putem lupta cu natura,dar cred ca tot noi avem cea mai mare vina.Multumesc pentru sfaturi,e logic tot ce ați spus.
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
In afara de ploile torentiale restul motivelor mai pot fi controlate.👍
@doinacerghit8772 жыл бұрын
M-am bucurat mult sa vad acest filmuleț. Tocmai ma gândeam ca poate nu ud roșiile corespunzător și aceste sfaturi au venit tocmai la timp.Rosiile mele nu sunt atât de avansate în coacere...dar în Ardeal este ceva mai răcoare și sper să ajung și la recoltă (voi uda regulat și programez telefonul....de multe ori uit și eu apa pornită) Succes la recoltă și multa sănătate! Ca e mai bună decât toate!
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Mi-e dor de racoarea din Ardeal!! Rosiile se dezvolta in ritmul lor si in functie de conditiile pe care le au sau le oferim. O sa mancati salata cu siguranta! Week-end placut!💚
@elenafalcus64966 ай бұрын
Mulțumesc pentru sfaturi. Încă am de învățat în această privință. Anul acesta am avut intr-un fel succes cu roșiile. Dar, au legat pe primul etaj, si pe al doi-lea dar mai puțin, apoi florile s-au uscat pur și simplu, au fost asortate, probabil din cauza căldurii excesive. Sunt din Fetesti-Ialomita, zona unde a plouat destul de puțin, dar arșița nu a lipsit.
@elenafalcus64966 ай бұрын
Asortate, nu abordate .scuze !
@elenafalcus64966 ай бұрын
Avortate, nu asortate.
@andreipopovici4096 ай бұрын
Mulțumesc pentru sfaturi 🙏
@kamykamy32512 жыл бұрын
Felicitări pentru ceia ce faci dar aș vrea să tentreb de ce misa ofilit un fir de rosie de sus în jos MULȚUMESC frumos pentru înțelegere
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Ati stropit cu ceva tomatele in ultimul timp, inainte de a se usca?
@flory.g.32336 ай бұрын
Da ,sunteți minunata cu informați importante , va multumesc dar tot nu ați spus la ce temperatura țineți in solar? chiear cu ajutorul ventilației..
@GradinaBIOLegumix6 ай бұрын
@@flory.g.3233 as masura chia acum dar nu sunt acasa. Se ajunge si la 45 de grade ai nu am ce face mai mult decat am zis deja. Sunt in cautare de solutii. Am cateva idei, le voi testa zilele urmatoare. Exista solarii construite special cu deschiderea a 1/3 din coama. Acolo e alta atmosfera. Dar sunt solarii mari, inalte, investitie care nu se justifica pt familie.
@Lia-lk4mh6 ай бұрын
Mulţumesc❤
@peter.s-yt2 жыл бұрын
Super fain clip! Mult succes incontinoare in totul cea ce faceti. Ce fungicide si insecticide bio recomandati in stadiul acesta de coacere? Ca am cateva probleme cu afide si patari brune.
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumesc! Eu folosesc acum acel produs cu extract de urzica pe care l-am arata in clipul cu pregatirea solarului pentru vacanta. Deocamdata e bine. Si nu uit de maceratul de coada calului la doua saptamani.Afara mai dau cu solutia de lapte1:7, dupa ploaie. Macar de ar ploua!!!
@AGRIMOVIEemi2 жыл бұрын
bună treabă 👍👍👍
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Multumesc!
@nagyb302 жыл бұрын
Buna sânt foarte frumoase ce doi sânt
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Cele multe la un loc sunt Coeur d’Albenga
@iuliasima22722 жыл бұрын
Unde ati gasit acest soi de rosie?
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
@@iuliasima2272 le-am luat de mult timp de la un targ de la Romexpo si apoi le-am salvat an de an. Sunt de la firma Florian, bulgaresti. Dati cautare pe internet
@tatianagrachila69565 ай бұрын
Care ar fi cauza că în solar cu plasă de umbrire, defoliat doar primul etaj se crapă doar cele de formă alungită ( la noi în Moldova se numesc gogonele, gărăcioare)??? Celelalte sunt bine.
@GradinaBIOLegumix5 ай бұрын
@@tatianagrachila6956 rezistenta pielitei depinde de soi. Sunt unele soiuri foarte sensibile altele mai rezistente.
@katyr44875 ай бұрын
30 minute la rosii zilnic? Ca eu am.pus cu timer. 1 Ora la 4 dimineata si ,pentru ca mi s a parut cam mult, am inchis robinetele la randurile cu rosii o zi da,una nu....doar la ardei, casteaveti si fasole,verdeturi, etc Las zilnic.Sunt foarte gustoase, dar,cele din soiurile cu fructe Mari foarte mari tot crapa.Noaptea la noi e foarte frig( si 18'C)iar ziua peste30'C. Acum am aflat de la dvs ca si diferenta de temperatura poate sa fie cauza. Va multumim mult pentru sfaturi!
@GradinaBIOLegumix5 ай бұрын
@@katyr4487 depubde de mai multi factori cat lasam apa sa curga. In primul rand, ce fel de furtun avem. Mai nou am picaturi la 15 cm. Deci in acelasi rimp curge mai multa apa. Apoi depinde de temperaturi. Nu e o regula fixa. Eu le ud la doua zile.
@katyr44875 ай бұрын
@@GradinaBIOLegumix va multumesc
@ClaudiaMihaela2 жыл бұрын
Bună ziua! Sistemul de picurare este racordat la rețeaua de apă?
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Avem puț propriu sapat la 70 m. Acolo e racordat sistemul de picurare. De cate ori pot, ud din butoaie cu apa de ploaie sau mai calda ( adusa din puț) cu ajutorul unei pompe.
@andreimoldovan98202 жыл бұрын
Bună, oare de ce se usucă floricelele la roși, am stropit pe tare cu Croop Max,,oare trebuiau pulverizare putin
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Uneori din dorinta de a face bine facem mai mult rau, din pacate. Pe flori trebuie sa evitam sa ajunga substantele cu care stropim. Doar cu chimicale speciale pentru legat se da pe flori dar in agricultura organica nu se practica.
@andreimoldovan98202 жыл бұрын
@@GradinaBIOLegumix mulțumesc mult!
@angelanegrean27022 жыл бұрын
Ce soi de rosii asa de mari aveti?
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Daca rasfoiti pe canal o sa gasiti multe informatii😀. De exemplu aici( si nu numai) kzbin.info/www/bejne/jKabhXWujdV8hrs
@danieladumitrache13512 жыл бұрын
Te rog sa mi spui de ce rosiile mele incep sa...putrezeasca in partea de jos pe de o parte pe de alta ma confrunt cu omizile care mi le gauresc...mentionez ca le am pus carbonat de calciu de 2 ori ca am mai cautat pe aici si spunea cineva ca ar avea lipsa de calciu
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Da, de obicei de la lipsa de calciu fac acea pata la baza care incepe sa putrezeasca. Motivul este ca nu absorb calciul cum trebuie, de obicei datorita conditiilor de udare. Incerceti si cu stropire cu o solutie cu calciu si bor de la fitofarmacie. Sa fie udate plantele inainte. Pentru omizi dati cu un preparat pe baza de bacillus thuringiensis, de exemplu Bactospeine sau altele. Distruge sistemul digestiv al insectelor care rod. Puneti plasa de insecte in solar pe toate intrarile, macar de seara pana dimineata.
@cormamarco21322 жыл бұрын
DOAMNE AJUTA! VA ROG FRUMOS NE PUTETI SPUNE CU CE LE-ATI STROPIT PT.MANA SI IN AFARA DE APA CE INGRAMINTE ATI FOLOSIT LA UDAT DE ARATA ASA DE BINE SI FRUMOASE SI PLANTELE SI FRUCTELE.? NE-AR FII DE MARE AJUTOR DACA NE SPUNETI CE ATI FOLOSIT. NUMAI BINE.
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Conteaza tare mult pamantul. Noi il imbogatim in fiacare an cu compost. In toamna am imprastiat dolomita ( sau del-ca -mag) iar la plantare am pus o mana de cenusa la fiecare planta. In rest nu am fertilizat. Teama mai mare e de insecte si boli. Dau preventiv cu ulei de neem si Bioprotect, sapun de potasiu daca vad ceva insecte si nu uit la doua saptamani sa stropesc cu maceratul de coada calului care le fortifica. Am pus o data si macerat de tataneasa, ca n-am facut prea mult si am dat in toata gradina. De cand am descoperit extractul de urzica ( gasiti detalii in clipul cu “ pleci in vacanta? …“)dau cu el la 10 zile. Efect insecticid, fungicid, acaricid. In concluzie, daca sunt sanatoase, plantele isi fac treaba.
@laurapascu68642 жыл бұрын
Sint bune si asa....rosiile noastre sint cele mai gustoase din lume....EU am mincat si din afara... nu se comparà cu fructele si lugumele noastre , pt cà pamintil tari noastre este bogat in minerale....are intre 7-9 minerale...nici un sol din lume nu are aceste minerale....ei au 3-4 minerale..... Doamnà sint excelente rosiile asa cum sint ....bravo....
@GradinaBIOLegumix2 жыл бұрын
Intr-adevar cand le avem nu prea ne vine sa mai mancam altceva😀
@antoniugeck9921 Жыл бұрын
calciul nu ajuta?
@GradinaBIOLegumix Жыл бұрын
Ajuta si calciul dar impreuna cu celelalte masuri.