Frumos și îngrijit ! Este o plăcere să privești și să lucrezi într-o astfel de plantație!
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Încerc pe cât posibil să am mare grijă de murii mei, întrucât îmi face mare plăcere să-i văd bine îngrijiți.
@danut-alexandrucorha36373 жыл бұрын
Genial. Am și eu o plantație de mure. Anul acesta va fi pe primul rod, dar mai am multe de învățat. Mulțumesc pt film.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Mulțumesc! Mereu avem de învățat. 😉 Recoltă frumoasă și sănătoasă să avem cu toții! 😀
@eniajenica3 жыл бұрын
Doar aprecieri la adresa a ceea ce faceți! Am învățat multe despre mur și zmeură datorită dumitale,dle! Respect și felicitări pt tot ce ne arăți,dar și pt atitudine!
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc mult pentru apreciere! :)
@williwegemann10133 жыл бұрын
Cristian cu timpul devenim Maestri . Din mure am creat Palinkä in 19 , anul trecut mucegaiul a näpädit si nu am avut nici o murä la mincat . Am ivätat . Mura ca si Femeia cere ingrijire . Frumos ce faci . Multä sänätate Familiei si pästreazä Dragostea la pasiunea Ta !
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Eu anul acesta vreau să fac murată. Așa este, au nevoie de multă grijă, atât plabtele cât și soția. Sănătate și toate cele bune!
@lifestylerevolution6403 жыл бұрын
Super video!! Felicitări!! 😍
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Mulțumesc!
@dragomiriclodean908810 ай бұрын
Domnul Negoiță am văzut la microscop problema care o prezentați cu petele maronii,la intersecția lăstarului principal cu cel secundar sint acarienii, păduchi negri,am stropit cu primul tratament ca și la pomi după ce apar frunzulițele urechiușe de șoarece voi stropi cu Ortiva top.
@adrianmanican39893 жыл бұрын
Pentru afide este o banda speciala cu lipici,folosita si la pomii fructiferi sau lipici pentru soareci la tub pus pe banda de plastic(punga)
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Nu am cum sa pun acele benzi pe lastarii murilor. Stiu despre ce benzi vorbiti dvs., insa ele sunt eficiente doar la pomii fructiferi, nu si la arbusti.
@horhepetrescu3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Lipiciul pentru soareci se poate aplica direct pe tulpini, formand 2-3 inele de lipici. Acesta nu are nici o toxicitate, dar nici o insecta nu poate trece peste el. Doar zburatoarele...
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@horhepetrescu, ați încercat dvs. și a funcționat? Nu au fost afectați lăstarii de mur? Mă gândeam că ar putea să afecteze în vrw-un fel tulpinile.
@razza71473 жыл бұрын
Salut Cristi! Felicitari pentru grija ta fata de plantute și familie. Dacă îmi permiți eu îți recomand din experiența mea sa folosești fungicidul cupric ‘Champ’ și insecticidul bio de contact ‘Laser’. Eu am avut rezultate bune chiar și spre coacere pt ploșnițe. Mult succes!👍👍
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc tare mult pentru sfat! Cam la formulele astea ma gandeam si eu, avand in vedere ca nu as vrea sa folosesc Mopsilanul pentru afide, ca este cam toxic.
@stoianaurelricky843 жыл бұрын
Spor la munca👍✔
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc!
@mariavoinea33213 жыл бұрын
Am pus mur anu asta cand ii tai si cat de înalți sai tai daca face fruct va rog
@petrisorcalangiu41323 жыл бұрын
Îmi place foarte mult cum argumentezi😉 Românul are un stil al lui aparte cu care poate dispera orice neamț: - dacă nu-i spui și de ce,nu scapi😅 Tu ești român🤷♂️..și spui😂👍🙋♂️
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Stai, ca s-a intamplat ceva! In weekend am raspuns la un comentariu de-al tau, iar acum nu mai apare comentariul tau... L-ai sters tu sau...???
@petrisorcalangiu41323 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Cel cu whatsapp? L-am căutat și eu🤷♂️
@petrisorcalangiu41323 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Oricum ar trebui să dai de el la reținute pt. examinare💁♂️
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@petrisorcalangiu4132, nuuu, cel în care ziceai de deja-vu...
@petrisorcalangiu41323 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Este acolo. Apare.
@robertnegoita19892 жыл бұрын
Un tratament bio:baie cu zeamă bordelieza pt pete și ceai de ardei iute sau Chili amestecat cu gălbenuș de ou pt aderență dai pe tulpina de jos până la prima sarma pt furnici.
@cristiannegoita802 жыл бұрын
Multumesc!
@danloghin11723 жыл бұрын
Frumos video
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc! :)
@soimumagdalena57193 жыл бұрын
Eu am preparat apa cu săpun de casa (ras, înmuiat și strecurat în prealabil) și a avut eficienta maxima..
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Daca urmariti clipurile precedente cu murele meuel, exact asta am facut eu, insa metoda nu a fost eficienta. Azi stropeam, mureau toate afidele, iar a doua zi erau iar plini murii de afide.
@ElenaRodriguez-ee5gt3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 da se pune săpun lichid de Bucătărie, dar adăugat la ceaiul de usturoi, altfel nu are putere doar săpunul, eu spăl florile de iasomie ce le am in casa și au nevoie de multă apa iar umiditatea ajuta afișele sa se înmulțească , iar afara am avut anul trecut la tufe de agries
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@ElenaRodriguez-ee5gt, am încercat (este adevărat, fără ceai de usturoi), însă a doua zi erau iar plini murii de afide.
@doranego3133 жыл бұрын
Mugurii pe csare ii rupeti cred ca sunt f.buni pt un ceai sănătos.
@aculinavilcu8072 жыл бұрын
SUPER
@pascarlat2743 жыл бұрын
Super Like 👍 felicitări pentru videoclip , explicații.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc! Toate cele bune!
@paulalinmorar55533 жыл бұрын
Câți cm trebuie sa fie între muri la plantare? 🤗
@cristiannegoita803 жыл бұрын
La carte spune că 100 cm. Eu i-am pus la 80 cm, că habar nu aveam de muri, iar cel de la care am cumparat așa mi-a zis, dar clar e mult mai ok la 100 cm.
@silvanbodea86063 жыл бұрын
O metoda bio ar fi sa cresti plante de sacrificiu in zona care sa atraga afide cum ar fi urzici
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Am mai auzit de metoda asta, însă are două tăișuri, pentru că în final se ajunge la mai multe afide.
@gabiborlea52682 жыл бұрын
Petrișor Calagiu va poate ajuta cu murii ,vorbiti cu el, succes .
@cristiannegoita802 жыл бұрын
Daca v-ati fi uitat la clipurile mele despre muri, chiar si eu le recomand celor care ma urmaresc sa-l urmareasca si pe Petrisor Calangiu. 😉
@eduardtedi95963 жыл бұрын
De furnici scapi cam asa....pui scoci la baza lastarului (scociul nu il pui cu lipiciul pe lastar) si pe scoci pui cu pensula vaselina,garantat nu mai urca neam de furnica
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Cam complicat la mur, coacaze sau zmeura. Metoda asta, cu banda adeziva pusa invers si lipici de soareci am folosit-o la un pom, mai exact un piersic. Multumesc oricum de recomandare.
@dragosbarbulescu99662 жыл бұрын
Am sădit în primăvara asta (2022) muri, din păcate la intervale între cuiburi de 60-70 cm..... Au prins toți, au dat între patru și șase lăstari, pe care i-am lăsat de voie, dirijați deocamdată pe un gard precar din plasă ( plasă de Buzău ) Așadar, cînd va trebui să fac prima toaletare, avînd în vedere că e abia toamna prmului lor an? Mulțumec!
@cristiannegoita802 жыл бұрын
Poți face tăierile la muri chiar și acum. Dacă nu ai timp, poți face toamna târziu, în iarnă sau chiar până prin luna Martie. Ideal este acum, ca lăstarii pe care îi lasi pentru rodul de anul viitor să se dezvolte mai bine până când vor ieși din vegetație complet în această toamnă. De asemenea, dacă vei face acum tăierile, planta își va concentra mai multă energie în dezvoltarea rădăcinii.
@dragosbarbulescu99662 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Dintr-un mănunchi de lăstari să las unul sau doi? Cei lăsați să fie cel/cei mai viguroși, dezvoltați? Țineți cont că lăstarii sunt cruzi, verzi, în primul an de viață! Să măresc distanța dintre cuiburi? Voi avea aprox 1 m față de 45-60 cm cît am acum. Gata.
@bunuzap52803 жыл бұрын
Interesant daca Dvs. v-ati documentat in operațiunea cu " ruperea lăstarilor " pana la înălțimea sârmei de susținere sau, pur si simplu, metodata rezulta din experiența si logica proprie. Multumesc,
@cristiannegoita803 жыл бұрын
In primul rand am constatat in anii trecuti ca lastarii de rod din partea de jos a lastarului principal creaza o zona foarte aglomerata in partea inferioara a tufei, iar greutatea fructelor facea sa lase lastarii pana la pamant, fructele atingand pamantul. Iar eu ii taiam cand erau cu rod pe ei. Dupa care am vazut si la alti cultivatori ca adopta aceasta metoda, cu ruperea lastarilor de rod din partea de jos, iar asta mi-a confirmat ca ceea ce am gandit eu a fost corect. Daca va uitati la clipul de anul trecut, veti vedea ca mentionez acolo ca vreau sa fac asta intrucat aveam foarte multe mure care stateau pur si simplu pe pamant.
@dragoscroitoru89833 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 dar nici până la 90 cm, eu îi rup până la maxim 50cm iar restul îi susțin cu o sfoară legată în lungul rândului pe la înălțimea de 60 cm.
@dragoscroitoru89833 жыл бұрын
@@cristiannegoita80în ce an sunt murii? Deja din anul 2 puteati lăsa câte 2 tulpini, nu una singură.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@dragoscroitoru8983, așa cum am menționat în clip, pe mine nu mă interesează să culeg cu tonele, întrucât murii din grădina mea sunt pentru consum propriu. Oricum ei produc mult mai mult decât putem consuma noi, astfel că pe mine mă interesează să am fructe de bună calitate și să le pot culege ușor. Anul trecut am tăiat toți lăstarii de rod până pe la 40-50 cm de sol, însă lăstarii au fost fost foarte lungi și greutatea fructelor i-au aplecat până la pământ, multe dintre fructe ajungând pe pământ. Nu mai vreau asta și nu vreau bătăi de cap, să stau să leg lăstarii de rod să nu se aplece, etc. Eu nu spun ca toată lumea să facă precum fac eu, eu spun doar cum fac eu la mine în curte și motivez, că poate cineva găsește util ce fac eu. 😉 Toate cele bune!
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@dragoscroitoru8983, murii mei sunt în anul 3, adică la vară vor rodi a treia oară. Știu că pot lăsa mai mulți lăstari principali, însă anul acesta am ales să las unul singur pe rădăcină (anul trecut am lăsat și câte 2, însă mi s-a parut cam mult).
@penciucostel19083 жыл бұрын
Salut,.. Piatra vinata +ulei mineral.. Amestecat.. DAR... atenție la concentrație, nu în timpul florilor... După ce sa format fructul... UN SALUT CĂLDUROS DE LA ROMA.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc tare mult pentru sfat! Toate cele bune acolo unde esti!
@filikili96343 жыл бұрын
Se mai pot planta acum?
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Da, se mai pot planta, insa lastarii noi (cei care vor rodi anul viitor) sunt foarte dezvoltati si este riscul sa fie rupti la plantare, deci se va pierde rodul de anul viitor in cazul in care se vor rupe.
@mathefrancisc-andrei64113 жыл бұрын
Adică (mai bine zis) nu se mai pote planta atuncea, asta sa inteleg?? Ca deja au iesit lastarii noi???
@mathefrancisc-andrei64113 жыл бұрын
@@boletusman Aha mersi frumos,, deja are atata??? Ori cum as mere eu sa ii aduc, nu mas baza eu pe curieri!! Oare și in Tg mures ar fii deja asa de mari ca la noi tot frig a fost, și acuma este fff frig.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@boletusman, exact! Pe timul transportului este cea mai mare problemă, că este posibil ca sacul cu butași să fie aruncat de colo-colo precum sacii de cartofi, iar atunci se vor rupe lâstarii noi.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@mathefrancisc-andrei6411, încercați să-i plantați, dar aveți mare grijă să nu răniți / rupe lăstarii noi. Uitați-vă la clipul meu, cel cu PLANTARE ZMEURĂ PRIMAVARA și veți vedea cum trebuie procedat astfel încât să fie protejați lastarii noi. Toate cele bune!
@nicolaecornelia81753 жыл бұрын
Cu lăutarii pe care-i rupi ,ce faci ? Sunt extra pentru ceai .Gemo terapie
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Nu stiu ce sa spun in aceasta privinta, ca nu ma pricep. Sunteti sigura ca este bun si benefic acest ceai?
@constantin9213 жыл бұрын
Bio nu prea exista, doar daca stai in varful muntelui si nu ai vecini cu culturi si daunatori, as vrea sa imi explice cei care se lauda ca ei au doar culturi bio, cum le interzice afidelor, bolilor sau daunatorilor de la veicini sa vina la culturile lor bio.Furnicile sunt cele mai perverse si daunatoare. Daca nu te pricepi, sfatul meu este sa mergi cu frunza bolnava, fructul, etc., sau o poza macar la Directia Fitosanitara, acolo le vede un specialist si iti da un tratament adecvat, altfel, pe planta "o doare capul si tu ii dai tratament pentru picioare", merita sa mergi pana acolo si nu te costa nimic, tratamentul din auzite nu este eficient si corect, trebuie identificata corect boala si daunatoarul, dupa care se da un tratament pentru acele boli si daunatori.Afidele de anul trecut se vor tripla cel putin in anul asta si o sa iti faca prapad, distruge furnicile, ele au grija de ouale afidelor peste iarna si tot ele sunt cele care transporta ouale de afide pe frunze in varful plantei unde sunt lastari cu frunze crude si bune de mancat.Eu am incercat cu tot felul de solutii "bio" dar nu tine de fiecare data, tot la chimicale am ajuns si au fost eficiente desi acum se zice ca nu mai contin substante asa nocive, repet, incearca sa distrugi toate cuiburile de furnici, eu le urasc maxim.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Așa este, în vârf de munte se mai poate 100% bio, iqr uneori nici acolo, de la ploile acide! Am tot încercat să scap de furnici, inclusiv cu borax, însă nu am avut succes. Însă voi insista și voi găsi o soluție potrivită pentru a rezolva problemele. 😉 Mulțumesc pentru mesaj. Toate cele bune!
@constantin9213 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Confidor Energy are o dubla actiune, sistemica si de contact, foarte bun, protejaza lastarii tineri, exact ce ataca acei "paduchi" (afide, acarieni etc) insa nu prea mai gasesti, eu il folosesc la tot ce am in gradina si nu am probleme, inclusiv la tomate care erau atacate de toate afidele, musculitele, acarieni etc...posibili si impoisibili, as putea zice ca si pe tuta absoluta a indepartat-o orecum, care e cea mai periculoasa la tomate, as putea zice terosista nr.1:)Incearca sa faci tratamentele pe diagnosticul celor de la Directia Fitosanitara unde nu esti sigur, si vei avea succes in combaterea bolilor si daunatorilor.Succes, si te sustin!
@PaulDanciu3 жыл бұрын
Pana la urma la ce tratamente ați recurs
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Nu am aplicat niciun tratament, insa este clar ca murii au nevoie de tratamente. Am avut probleme cu plosnitele anul acesta, dar cum ce am eu este doar pentru consum propriu, am avut suficient chiar si cu toate piederile.
@PaulDanciu3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 daca gasesti un tratament pt problemele aratate si vei dazposteaza update te rog.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@PaulDanciu până atunci poți să urmărești și canalul lui Petrișor Calangiu. Omul are o plantație foarte mare și a acumulat multă experiență în domeniu.
@PaulDanciu3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 ok merci de sfat,eu sunt tot ca si tine pt consum propriu
@vasilepuie57733 жыл бұрын
Sunt interesat și eu de tratament ,am aceleași pete pe tulpină la plante...
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Topsin, Score. Ideea este că are nevoie de un fungicid.
@iononu85143 жыл бұрын
👍
@infinyboy74263 жыл бұрын
Ce tratamente le cumperi?
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Încă studiez problema, dar voi reveni în câteva zile cu un clip cu tratamentul pe care îl voi face.
@ardse51393 жыл бұрын
Aștept postarea cu tratamentul ! ști ceva tratament contra musculiței galicola , cand și cu ce anume se stropește ? Mulțumesc.
@uzeyirtuna25663 жыл бұрын
Poți să-mi arăți ce urmează
@enikotecariu82873 жыл бұрын
Buna asa aratat si mie murele si dupa dupa sa uscat😔
@beniamin41283 жыл бұрын
Este patarea brun violacee ,facetile o stropire cu ortiva top sau topspin, reveniti cu stropirea dupa zece zile ,grija sa nu ploaie in ziua respectiva, succes.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Mulțumesc tare mult pentru sfat. De Topsin știu și de la Petrișor Calangiu.
@beniamin41283 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 da, dumnealui are o plantatie egzemplara, ortiva top are o concentratie dubla in privinta acestei boli,bine ,e si mai scumpa ,ramane la atitudinea dumneavoastra.
@filikili96343 жыл бұрын
De ce ați pus nailon?
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Pentru mulcire.
@teachexplorers3 жыл бұрын
Poate o sa facem schimb de drajoni de mur/zmeur daca vrei.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Ce soiuri aveti?
@teachexplorers3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Sincer sa fiu am cumparat si am plantat foarte multe soiuri, in jur de 8 -10 soiuri de zmeur am. o sa vad ce o sa se prinda si vb.
@7003Cristian3 жыл бұрын
Incearca BROS, granule pentru furnici. Se gaseste si la doza mai mare, gen 100-120g. Foarte bun. Insecticid, NOVADIM PROGRESS, sistemic si de contact.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc mult pentru sfat! Toate cele bune!
@7003Cristian3 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 Foarte important, la orice tratament respectati dozele si timpii de pauza dupa tratament. in ideea ca daca scrie in prospect 10 ml/10l de apa la 50 mp asa sa fie. Tindem sa exageram cu dozele si de acolo pleaca problemele. F importanta si masina cu care se fac tratamentele. indiferent ca este vermonel, atomizor, etc. Mai exact duza de pulverizare, trebuie sa fie cat mai buna, sa formeze particule cat mai mici.
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@7003Cristian, Abia am imbratisat ideea de tratamente, astfel ca voi avea mare grija ca dozele sa fie respectate. Din pacate, asa este, multi aplica tratamente fara sa tina cont ce scrie pe prospect, iar din acest motiv s-a si inradacinat ideea de legume si fructe otravite cu buna stiinta. Multumesc mult!
@ardse51393 жыл бұрын
Din păcate Novadim-ul a fost retras / interzis de la comercializare , cu ce se poate inlocui ?
@7003Cristian3 жыл бұрын
@@ardse5139 fastac active, coragen. unul de contact, unul sistemic. novadim progress era si-si. se gasesc alternative.
@ovidiocioanca84453 жыл бұрын
Ceau sunt Ovidiu,și dacă pot să te ajut cu ceva voi incerca...furnicile cînd urcă pe plantă este pentru că păduchi verzi,albi sau negri secretă o grăsime care le place furnicilor,in concluzie cînd ai furnici ai dăunători,asta daca vrei să continui sa fie totul bio... îți recomand săpunul potasic (săpunul care curăță pete de pe haine) ...două linguri la 2 litri de apă.... stropești și vei scăpa de probleme
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Multumesc pentru sfat! Toate cele bune! :)
@ElenaRodriguez-ee5gt3 жыл бұрын
Dar PTR furnici, le pui pe trunchi bumbac, sau acea umplutura ce se găsește in perna, se leagă distanțat pe trunchi și furnicile nu mai pot urca, iar PTR afide, ceai din usturoi , Scorțișoara , frunze de ceapa, apoi amesteci ceaiul cu apa sa nu fie prea tare și stropești o data pe saptamina, speli toate frunzele așa este BIO și scapi de boli la plante!!
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Voi încerca! Mulțumesc!
@lungusebastian36253 жыл бұрын
Va salut, si eu am avut aceeasi problema si am apelat la domnul Calangiu Petrisor care ma ajutat sa mi repun cultura pe picioare. Va recomant sa l contactati si sa l urmati in totalitate pentru a avea mure sanatoase!
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Mulțumesc! Îl știu pe Petrișor. A lăsat si el un comentariu mai jos. 😉 Toate cele bune!
@razvi.04653 жыл бұрын
tu ai rupt si lastari care urmau sa creasca peste vara, de aia ai doar cate o joarda-2, pentru ca ii rupi pe restul, lastarii nu ies doar din pamant, multi se pot dezvolta si jos dintr-un trunchi
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Te rog, nu-ți da cu părerea dacă nu știi despre ce este vorba! Am câte o joardă pentru că așa am vrut eu, că pe restul le-am tăiat! Unele rădăcini au avut o joardă, altele două, altele 3, însă eu le-am rărit lăsând doar una! Ce am rupt eu, în partea de jos, sunt doar muguri (lăstari) de ROD! Este total eronat ce ai scris tu, întrucât lăstarii care vor rodi anul viitor ies din pământ anul acesta, punct!
@razvi.04653 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 am văzut la un om care are plantație mare cum filma viitorii muguri lăstari dintre care multi ieșeau dintr-un alt lastar jos la nivelul pamantului, de aia am zis ce am zis
@cristiannegoita803 жыл бұрын
@@razvi.0465, ai vazut clipul lui Petrica Calangiu, sunt sigur, INSA, daca te uitati cu atentie la clipul meu, ai fi vazut diferenta dintre mugurii de rod pe care i-am rupt eu si lastarul tanar care iese acum din pamant si va rodi anul viitor. Uita-te, te rog, de la minutul 4.37 pana la minutul 5.31 si vei vedea care este lastarul care va rodi anul viitor. Mugurele pe care pun degetul la minutul 4.45 este doar mugure de rod si va rodi anul acesta, deci NU este lastarul nou care va rodi anul viitor. ;) Toate cele bune! In curand voi face si un clip cu lastarii noi care vor rodi anul viitor, cand vor iesi, si se va vedea mai bine diferenta dintre ei si mugurii de rod de anul acesta. ;)
@ioancodrea42163 жыл бұрын
Bine face că rupe muguri până la 50 cm fiindcă așa este obigatoriu,iar că a lăsat o coardă iar e foarte bine fiindcă atunci are mure mai mari și fructe multe care se dezvoltă foarte bine, cu cât lași mai putine corzi ,exemplu 1,2 sau 3 dacă butucul este dezvoltat foarte bine și dacă are pământ bun în plantație și apă de câte ori e nevoie să tropești atunci o să ai și recoltă frumoasă și multă,citiți tot despre evoluția murelor ,ele fructifică foarte bine de la 50 cm până la 150 cm cel mai bine și fructele se fac mari ,dulci și aromă foarte deosebită ,noi lăsăm 180 cm sau 170 cm lungime fiindcă avem pământ și apă numai bun de ce au nevoie murele ,dar alți nu lasă mai sus de 160 cm fiindcă nu au pământul se dezvoltă foarte bine murele și nici apă destulă, la câțiva am vazut că murele sunt mai mici ca ale celor care au ce le trebuie pentru cultura de mur.
@ingacaraus47463 жыл бұрын
Stropestii cu sulfat de cupru cu concentratia de 1%
@gsmgsa2 жыл бұрын
Eu nuuu nu nu știu ce ceeee ce sa zic, dar cred că e de la petiolul... de la pețiolul vechi al de la petiolol vechi al frunzelor de anul de anul trecut cred eu că apar ăăă apar petele petele respective. Acelea seee se infectează cu.. cu bacterii și pe urmă.. pe urmă atacă..pe urmă atacă tulpina. Mult.. ăăăă mult succes!
@cristiannegoita802 жыл бұрын
Vă referiți la pătarea brun violacee?
@gsmgsa2 жыл бұрын
@@cristiannegoita80 da
@Cris-9 Жыл бұрын
😂🤣
@nicolaecornelia81753 жыл бұрын
Cu lăutarii pe care-i rupi ,ce faci ? Sunt extra pentru ceai .Gemo terapie
@cristiannegoita803 жыл бұрын
Vă spun sincer că nu am auzit de ceai din muguri de mur. 🤔 Prefer ceaiul de sunătoare cu mentă. 🤣
@nicolaecornelia81753 жыл бұрын
Studiați problema cu ungurii de la pomii și arbuști fructiferi . Primăvara ei au putere foarte mare terapeutică. Și frunzele mature de zmeură, bune pentru mai multe problema de sanatate . Eu culeg toți mugurii și de la meri, aluni( agentii)