Cum sa scapi de mucegai? "Muta-te intr-o locuinta mai mare!" Ba esti genial! Eu zic sa ne mutam direct la vila ca doar asa putem fi siguri! Ai firma de imobiliare? Ca doar asa se explica...
@mr.marius50946 ай бұрын
Esti din Slanic?
@CatalinV7 ай бұрын
👌
@mkl252md7 ай бұрын
E adevărat că punctul de rouă depinde de temperatura aerului din cameră, dar nu este adevărat că putem influența punctul de rouă prin scădere temperaturii, pentru ca astfe automat crește umiditatea relativă a aerului si obținem o situație mai rea din tabel.
@silviudespremasini7 ай бұрын
Da, umiditatea relativa in procente e dependenta de temperatura ambientala și pastrandu se aceeași cantitate de apa in aer, doar scăzând temperatura vei ridica procentul de umiditate, dar situația nu va fi mai proasta, pentru că în cazul de față contează mai mult diferența față de temperatura suprafeței pe care se face condens. Sau poate ai dreptate, nu știu, calcule exacte nu am făcut. 😬 Daca le ai tu, pune-le aici 😁
@mkl252md7 ай бұрын
@@silviudespremasini suprafața rece se încălzește și ea împreună cu aerul, deci diferența de temperaturi nu va crește. Ma informasem destul de mult pe timpul când la părinți se forma condens pe pereți , și problema era in camera ce se incalzea mai puțin.
@silviudespremasini7 ай бұрын
@@mkl252md pai nu creste, scade, asta e de bine
@mkl252md7 ай бұрын
@@silviudespremasiniAm facut un calcul pentru exemplul din video. Daca umiditatea relativă e de 60 % la 24 grade, umiditatea absolută este de 13 gr/m3. Daca scădem temperatura la 20 grade si pastram umiditatea absoluta la 13 gr, vom avea o umiditate relativa de aproximativ 75 procente. Deci , conform tabelului scadem punctul de roua de la 15.8 la 15.4 grade, adica nu influențăm mai deloc.
@danweekend7 ай бұрын
Putem influența punctul de rouă doar dacă acea cameră nu este locuită, ușa stă închisă, iar umiditatea va sta mereu la minimum.
@stefanconstantinescu15767 ай бұрын
Eu nu cred ca se scapă de mucegai ușor. Este extrem de greu
@danweekend8 ай бұрын
Izolarea perimetrală a glafurilor geamurilor cu polistiren extrudat este bună doar dacă nu e necesară o izolație fonică foarte bună. Dacă sunt claxoanele și sirenele din București, atunci polistirenul extrudat va permite zgomotului să intre în cameră.
@silviudespremasini8 ай бұрын
Am pe spate apartamentul, chiar e foarte liniste.
@danweekend8 ай бұрын
O problemă în plus o reprezintă și gletul de ipsos dat în baie, bucătărie, balcon, care absoarbe umiditatea mai repede decât ventilația. Alege corect materialul în timpul renovării.