درود. درود درود از این روشنگری شما در برابر سنتگرایی کور و مذهبگراییهای افراطی. انسانها همه یکسانند. زن و مرد هر دو انسانند. جامعه ایرانی هنوز که هنوز است با این جور خرافات مذهبی درگیر است.
@mohammadmohamadiann12502 жыл бұрын
جناب دکتر سروش مگر نه اینست که شما همه این مطالب را از قبل انقلاب خوانده و میدانستید؟ آیا شما هم اخیرا آرائتان تغییر یافته؟
@abdhaigardez5680 Жыл бұрын
این رژیم باجه ناقی رابیآیید گم کنیم از الف تا ی ملایان را درون قم کنیم درنشیمنگاه ایشان پومپ قیرداغ را یا که آویزان بر دارو درخت از دم کنیم کابلستانی
@latifechanani43502 жыл бұрын
ادامه دارد ؟
@mohammadalibashyry4342 Жыл бұрын
با سلام و احترام به قول شهید بهشتی: انسان شدنیست مستمر... آنها هم انسان های عصر خود بودند که متاثر از ظرف زمانی و مکانی خود بودند... چه بسا آینده هم تفکرات امروز قابل چالش خواهد بود... اصالت بر تفکر و تحول است...
@hmb880111 ай бұрын
مسئله دیگر رای زنان این است زنان مسئولیت برابر در جامعه ندارند.
محمد مجتهد شبستری دوست گرامی دکتر عبدالکریم سروش در سخنرانی اخیرشان که با عنوان چهلمین سالگرد انقلاب ایراد شده به مناسبتی از یک کتاب یاد کردهاند که حاوی ۵ مقاله از پنج نویسنده میباشد که یکی از آنان محمد مجتهد شبستری است. این کتاب که نام آن «زن و انتخابات» است در دهۀ سی شمسی در حوزۀ علمیۀ قم و زمان زعامت آقای بروجردی نوشته شده و موضوع آن مخالفت با اعطاء حق رأی و کاندیداتوری به زنان در انتخابات از سوی حکومت شاه است. آقای سروش گفتهاند این کتاب به دستور آقای بروجردی نوشته شده و آقای شبستری در مقالۀ خودش که در این کتاب آمده استدلال کرده است که چون حجم مغز زنان کمتر و کوچکتر از حجم مغز مردان است آنان حق دخالت و مباشرت در امور سیاسی را ندارند و این حق مخصوص مردان است. چند سال قبل نیز به مناسبت دیگری ایشان همین مطلب را اظهار کرده بودند. نمیدانم این اشتباه چگونه برای دکتر سروش پیش آمده است. اولاً، آن کتاب به ابتکار خود نویسندگان نوشته شد و نه دستور آقای بروجردی. ثانیاً، مقالۀ صاحب این قلم در آن کتاب یک مقالۀ صرفاً فقهی است که استدلالهای فقهی مراجع شیعه و سنی در باب مخالفت با حق رأی و ریاست زنان را توضیح داده است و هیچگونه سخنی از مغز زن و مرد در آن مقاله بهمیان نیامده است. در فصلنامۀ مدرسه شمارۀ ۶ آقای جلال توکلیان در مقالۀ زیست مجتهد شبستری توضیحاتی دربارۀ آن کتاب داده و تصریح کرده که مقالۀ شبستری در آن کتاب یک مقالۀ فقهی استدلالی است و لاغیر. واضح است که اینجانب چندین دهه است که از آن قبیل استدلالهای فقهی عبور کردهام.
@meltarveb86872 жыл бұрын
فرهنگ از چی گشایش بیابد.تمدن عرب ،فرهنگ عرب فلسفه عرب تاریخ عرب منتها حیفتون میاد بعد از ۷۰ سال بگید این در شفا نمیده
@mmm200320032 жыл бұрын
بازرگان وشریعتی که مدت مدیدی درغرب زندگی کردند اصلاح شدند ؟ خیر درغرب زندگی کردند اما حاصلش مصیبت وبدبختی ماشد .
@jayjo_212 жыл бұрын
🙏🙏🌹
@mohsenbahmani59532 жыл бұрын
ای یک چیزکهنه رامیتوان نو کرد!؟اینهمه دلسوزی برای دین وسنت برای چیست شماراازبچه هایتان ونسلهای بعد وجدید تردورکرده است.وبدینترتیب جلویادگیری خودتان راگرفته اید.
@kr20aron1311 ай бұрын
سروش خبر داری از جهت علمی برعکسش ثابت شده و این امر باعث شده به جهت این قابلیت توانایی مقابله با سرطان دارند خیلی بیشتر از مردها….
@alikhosheh6750 Жыл бұрын
صدای تو سروش..مانند زنگ کلیسا و ناقوس مرگ..از همین افراد خواندی..که شدی سروش ..کتاب بنویسن و نوشتن..واز آن جماع با نوازد در توضیح المسائل حضرت آیت الله؟ هم کمی بگو...