E revigorant sa mai vezi oameni informati care se educa continuu in agricultura romaneasca in timp ce 99% din legumicultorii romani sunt cu 50 de ani in urma stiintei si rup chimicalele. Felicitari! Am si eu de cativa ani o sera si o mica gradina in sistem no dig si treaba merge foarte bine :)
@PermacultureStorytelling3 ай бұрын
multumim pentru informatii si pentru punctele de vedere (regenerative)
@FermaRegenerativaАй бұрын
Felicitari baieti! Din pacate putini oameni constientizeaza ce e cu hrana care o mananca si cu pamantul de unde vine. Se vede in numarul de vizualizari... In schimb luminitele de la targurile de Craciun, turismul, sportul , muzica sunt pe primul loc. Grija fata de pamant aproape a disparut. Satele romanesti sunt invaluite in fum de frunze si resturi vegetale...Scapa cine stie si e bine informat.
@TraiSustenabilАй бұрын
Gand la gand:), incerc sa scriu ceva optimist, dar imi sacapa acum.
@beniftp48653 ай бұрын
Salut ai uitat să menționezi și de diferența între roșiile de tip soi și roșiile de tip hibrid Anul asta am experimentat cu soiuri de tip gigant: roșu de gradina, rozov blyan,lacrima fecioarei gustul lor mă trimite direct cu gândul la copilărie pe când roșiile cumpărate din piața nu au gust dar au doar aspect comercial și totul se datorează din cauza că sunt hibrizi făcuți pentru producție nu pentru gust și ce vreau de fapt sa spun că problema gustului la tomate este din cauza cumpărătorului pentru că mereu cumpărătorul vrea ceva cu aspect comercial și cu preț scăzut Legumicultori că sa ofere o roșie de calitate cu gustul copilărie ar fi nevoit să ridice prețul la 8 lei pe kg și bineînțeles că oamenii tot la roșii fara gust și ieftine merg și comercianții prefera să renunțe la ideea de roșii cu gust Daca Romanii nu și-ar mai rupe din 🍑 când vine vorba de mancare probabil am avea legume de calitate dar lor kg de roșii cu 8 lei li se pare scump,da o shaorma cu 25 de lei li se pare ok,ideea e că consumatori ar trebui puțini puși la practica sa înțeleagă cum se produce hrana de la semnarea la culesul roadelor(asta ar fi o soluție altfel nu cred că o să ne mai bucuram de legume de calitate la piața) 🙏🏼🙌🏼✌🏼
@alexlivadaverde15313 ай бұрын
Ca și agricultor trebuie sa produci și bani, altfel cum poți sa trăiești, cum poți sa întreții cultura pe care o crești și cum poți sa te dezvolți dacă nu ai și profit? Nu cred ca muncește și își risca nimeni banii munciți de el doar ca să dea de mâncare la alții pe gratis. Sunt tehnici de agricultura sustenabila foarte bune care se pot aplica în combinație cu agricultura convențională și sa scoți un produs cât mai bun atât pentru cumpărător și pentru vânzător.
@TraiSustenabil3 ай бұрын
Sunt complet de acord cu tine, agricultorul trebuie sa fie motivat sa produca hrana, dar vrem sa faca profit nu doar cativa ani, cu o agricultura intenziva si sa sece solul si biodiversitatea ci sa faca profit si in vitor peste 20 ani, din solul de care a avut grija. Care sunt tehnicile de ag sustenabila in combinatie cu ag conventionala?
@alexlivadaverde15313 ай бұрын
@@TraiSustenabil Eu cresc pomi fructiferi, livada, și pot zice ca fac o combinație de agricultura convențională cu agricultura sustenabila asta însemnând ca: - solul rămâne ne mișcat în totalitate iar buruienile răsărite le toc și rămân pe sol ca o pătură de protecție a solului. La fel după ce execut tăierile de întreținere toate ramurile tăiate sunt tocate și rămân tot ca un mulci pe sol. - folosesc ingraseminte de la fermele de animale locale dar și ingraseminte minerale în funcție de necesitate - în planul de protecție fitosanitara folosesc atât pesticide biologice dar și convenționale în funcție de probleme și necesitate - folosesc portaltoi care merg adânc în sol și aduc minerale din adâncul pământului. Aceiasi portaltoi au o nevoie minima sau deloc de irigat, deci consum minim de apa la irigat.
@PermacultureStorytelling3 ай бұрын
@@alexlivadaverde1531 nu exista niciunde in lume situatii perfecte. livada dvs mi se pare un exemplu bun de tehnici si strategii care pot evolua in timp spre practici regenerative. apoi, unul din indicatorii cruciali, in paralel cu productia care duce la viabilitate economic, este daca proiectul per ansamblu produce sol, si daca acest se amelioreaza in timp.
@florian-e7j3 ай бұрын
da bun ok dar nu cred ca vrei sa ai invazie de buruieni printre rosii sau nu inteleg eu bine ce inseamna permacultura????
@Paza2APNMM3 ай бұрын
MULCI. carton (fara band adeziva), paie, surcele, iarba cosita. Pt orez se foloseste un strat de apa, buriana nu prea rasare pe teren inundat.
@florian-e7j3 ай бұрын
@@Paza2APNMM ti se pare ca suntem in china sa cultivam orez????
@florian-e7j3 ай бұрын
@@Paza2APNMM carton la rosii :)))))))))) nu te mai baga in seama tavarisci ca ies doar prostii din tine!!!!
@beniftp48653 ай бұрын
@@florian-e7j carton faci rost pe gratis de la toate magazinele care nu prea au ce face cu el și paie la orice fermier local mai ies buruieni da la smulgi la mana și e mai simplu
@cos_marc3 ай бұрын
da, asa e, nu intelegi tu ce inseamna permacultura.