Je hebt iets nieuws gecreëerd binnen de (Nederlandse) klokkenwereld op KZbin, wat succesvol blijkt en zal blijven, waarvoor complimenten! De eerste podcast is gelijk al heel goed voorbereid, onder meer met de aanschaf van bepaalde apparatuur. Goed dat er zo nu en dan een video of afbeelding in voorkomt ter ondersteuning, dat zou een volgende keer nog gerust wat vaker mogen. Wat heel leuk is en wat je er zeker in mag houden, zijn de stellingen op het eind! Ik ben al vereerd dat ik de volgende gast mag zijn en kijk uit naar alle podcasts die nog zullen volgen. Goed bezig!
@NielsvanderGiessen6 күн бұрын
Dank voor de complimenten! De tips hebben we inmiddels over gesproken. Uiteraard, wordt vervolgd 🤠
@roberthutten980721 күн бұрын
Heel gaaf dit! Hopelijk mogen heel veel mensen de klokkenwereld ontdekken. Mede door deze podcast. Ik hoop dat er meer vertelt gaat worden over de Friese tradities en gebruiken en over verschillende luidtechnieken over de wereld
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Hartelijk dank, dat hoop ik ook! De Friese tradities en gebruiken zijn een zijspoor en valt, behoudens de luidtradities, niet echt binnen de context van de campanologie. Andere luidtechnieken over de wereld zullen zeker aan bod komen!
@belgischgelui21 күн бұрын
Proficiat met je prachtige unieke podcast Niels! Tof initiatief!
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Hartelijk dank voor je lovende woorden!
@Semwiltinge21 күн бұрын
Wat leuk dat je hiermee begonnen bent, zeer boeiende podcast met zeer interessante onderwerpen over de campanologie in Nederland. Ik hoop dat de rest het ook interesseert en dat er meerdere series er van komen! Dank!
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Dankjewel! Het is zeker de bedoeling dat er meer afleveringen gaan komen 🙂
@maxdeklokkenliefhebber0221 күн бұрын
Prachtige podcast Niels! Elke seconde met volle aandacht en interesse geluisterd en gekeken naar deze podcast.
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Dankjewel Max! 🤠
@sjoerdvangeuns577321 күн бұрын
Mooie Podcast ! bij tijd 1.00:oo~ Met tradities laveren door de tijd. Wat 'leeft' evolueert >> dus ook (beier/luid)-tradities. Belangrijk om oude gebruiken/tradities te beschrijven, ook hoe deze door de tijd veranderden, én vooral waarom ! Steeds in het besef dat klokken werden gegoten om te gebruiken ( te luiden / beieren / bespelen ).
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Dank voor je reactie en aanvulling Sjoerd!
@kerkklokkenfrl321421 күн бұрын
prachtig podcast Niels! echt mooi dit
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Dankje! 🤠
@Orgelix20 күн бұрын
Sehr sympathisch gemacht! 👍
@NielsvanderGiessen20 күн бұрын
Danke sehr!
@PraestansMusic20 күн бұрын
Mijn complimenten Niels en Leander! Was zeer boeiend, en jullie brachten het leuk! Niels, jij vroeg om suggesties voor volgende gasten. Vraag Gijsbert Kok, de stadsbeiaardier van Den Haag eens. Die kan ook heel boeiend vertellen, ook over de luidklokken van de Haagse Toren, die ook van alles hebben meegemaakt, en over de andere luidklokken in Den Haag.
@NielsvanderGiessen16 күн бұрын
Hartelijk dank voor de uitgebreide reactie! Ik zal je input meenemen voor de nog uit te nodigen gasten 🙂
@beiaardiertje21 күн бұрын
Dat is een horenswaardige podcast. Ten aanzien van de beiaarden wil ik graag wijzen op de beiaard van Den Bosch, die is uit 1925 en de beiaard van Nijkerk uit 1777. Na Hemony was de tweede opleving van de beiaardkunst door de klokkengieter van den Gheyn. Rond 1890 vonden twee ontwikkelingen plaats die een duurzame heropleving van de beiaardkunst inluidden. De Engelse kanunnik Arthur Simpson herontdekte de kunst van het klokkenstemmen en twee Engelse klokkengieterijen maakten gebruik van zijn bevindingen om de eerste zuiver klinkende beiaarden van de nieuwe tijd te gieten. In dezelfde jaren ontwikkelde de Mechelse stadsbeiaardier Jef Denyn een tractuursysteem met hefbomen dat de mogelijkheid bood tot virtuoos en contrastrijk beiaardspel, met als nieuwe toepassing het verfijnde tremolospel. Vanaf 1892 gaf hij op de Mechelse Sint-Romboutstoren als eerste in de geschiedenis avondconcerten en emancipeerde de beiaard van een sociaal begeleidingsinstrument tot een muziekinstrument dat werd beluisterd om zichzelf. De Mechelse maandagavondconcerten werden een internationaal massafenomeen nadat leden van het Algemeen-Nederlands Verbond enthousiast rapporteerden over het concert dat Denyn op 29 augustus 1906 gaf voor de deelnemers van het Taal- en Letterkundig Congres.
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Bedankt voor je positieve reactie en aanvullingen!
@beiaardiertje21 күн бұрын
@@NielsvanderGiessen ik ben nu al benieuwd naar de volgende. Sjoerd van Geuns of Peter Haars. Arie van Wijk is ook interessant.
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Overigens ging het om zuiver gestemde beiaarden, er zijn in tussentijd uiteraard wel beiaarden gemaakt, maar daaraan schortte vaak veel. De verhalen daarover zijn natuurlijk bekend!
@Martinusklok1921 күн бұрын
Mooie podcast!
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Dankjewel! 🤠
@mathijs_matthiasklok895121 күн бұрын
Ik zou graag willen!😅
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Zie de app! 🙂
@shandfan21 күн бұрын
Ja,,jullie tweeën moet ik NET hebben.WAAR BLIJFT JULLIE BOEK????
@shandfan21 күн бұрын
Dit is OOK weer fantastisch,wat ik hier zie.Maar...het zat er in,toch?
@engelbertschoormans21 күн бұрын
Plan is natuurlijk mijn onderzoeksresultaten uit te brengen in boekvorm!
@shandfan21 күн бұрын
@@engelbertschoormans Kann's kaum erwarten(..)
@NielsvanderGiessen21 күн бұрын
Vergeet niet de werkzaamheden aan Klokkenwiki.nl!
@shandfan21 күн бұрын
@@NielsvanderGiessen Oh..,dank Niels,ik zie dat je mij hebt geattendeerd op een gebrek aan mijn opvoeding,haha.Is geen spot of sneer,maar oprechte dankbaarheid.Ik ga erin duiken.