enig med at dette er gode forklaringer, og jeg liker veldig godt hvordan du forklarer på! selv skal jeg repetere en del videregående pensum før studiestart, så i tråd sammen med forklaringene dine, lurte jeg på om du hadde oppgavesett som passer til hver video?
@UDLno11 жыл бұрын
Takk for tilbakemeldinga! Når det gjelder oppgavesett, så er disse videoene laget for å forklare konsepter, og ta for seg eksempler. Trenger du oppgaver, så finnes det mange eksempler hengende rundt på nettet, hvis du søker. Har du eksempler du sliter med, så kan du sende det inn via kontaktskjema på UDL (link i beskrivelsen). Egne oppgaver er ikke noe vi har enda, fordi vi jobber på hobbybasis, men det er definitivt noe vi har lyst til å utvikle.
@UDLno13 жыл бұрын
@Slaaens Hei! Grenseverdier kommer også. Det at jeg lager derivasjonsvideoer før grenseverdier er rett og slett pga etterspørsel.
@Geniusv311 жыл бұрын
takk gor hjelpen, du forklarte langt bedre enn min lærer!
@temoork-01976 жыл бұрын
dette er så sinnsykt bra forklart kompis, tusen takk!
@hollondo12 жыл бұрын
Hvordan tegner man tangenten? Regner man ut hvordan den skal ligge, eller tegner man den bare sånn at den ca har samme stigning som punktet?
@UDLno13 жыл бұрын
@uber3243423422342424 Derivasjon er et veldig fundamentalt og viktig emne for alle som skal gå videregående, høgskole og annen høyere utdanning. Jeg underviser ikke spesifikke kurs eller pensum, men heller ut fra kunnskap.
@Slaaens13 жыл бұрын
Kjempebra videoer! Dette hjelper meg veldig mye, bra jobba! Men jeg skulle gjerne sett at du forklarte hva "Delta til X" er, samt hvorfor vi skriver "lim" over delta X -> 0. Takk!
@Fake-simeonpanda5 жыл бұрын
Slaaens 1. Delta til x er endringen i x, dvs X2-X1 (det er to forskjellige x koordinater på aksen, eks (5,6) og (3,2) da blir det 5-3 som gir endring i x på 2). 2. «Lim» kommer av latin «limes» som oversatt betyr grense. Altså at x nærmer seg 0.
@UDLno12 жыл бұрын
Tangenten skal ha nøyaktig samme stigning som punktet den treffer. I tillegg vet vi jo at tangenten er ei rett linje, og kan skrives på formen y=ax+b, og vi vet allerede a, for det er jo den deriverte i punktet. Den nøyaktige tangenten kan vi da finne med ettpunktsformelen.