Devre Analizi-1 derslerini sıralı biçimde izlemek için : bit.ly/Devre_Analizi_1 Kanalımızdaki bütün derslerin PDF dosyaları mevcut. İki şekilde ulaşıp kullanabilirsiniz : 1) Ücretsiz olarak her videonun açıklama kısmından o derse ait pdf notunu indirip kullanabilirsiniz. 2) KATIL üzerinden üye olarak tek tıklamayla tümüne birden sahip olabilirsiniz. Sistem şöyle çalışıyor: Kanala CMOS seviyeden KATIL üyesi olduğunuz zaman karşınıza bir link çıkıyor. Linke tıklayıp erişim isteyin. Erişim verildiğinde Transistörcü 'nün tüm pdf lerine ulaşıyorsunuz. Orada pdfler kitapçık şeklinde bulunuyor. Her ders için ayrı ayrı pdfleri birleştirip kitapçıklar hazırladık, tüm derslerin kitapçıklarına aynı anda ulaşıyorsunuz. Hepsini indirebilirsiniz. Örneğin ders serisinin birinde 100 video mu var? Belki 150 sayfalık bir kitapçık ile karşılaşıyorsunuz. Tüm videoları değil de spesifik olarak belirli videoları mı izlemek istediniz? Her sayfada sayfa numarası var. Sayfa numaraları ilgili videoyu işaret ediyor. Böylece sayfa numarasına bakıp ilgili videoya hızlıca dönebiliyorsunuz. "Bu pdf notu hangi videoya aitti?" gibi bir derdiniz kalmıyor. * KATIL Butonu: kzbin.info/door/16BlP5P-Qe8rdqW6JzvBowjoin *
@zonatona2801 Жыл бұрын
tüm videolara yorum yapıyorum. hem iyice izleyesim geliyor hem de etkileşim olsun
@massivestroke820210 ай бұрын
yöntem olarak gauss elimination da işe yarar mı denklem sayısı artarsa
@Transistorcu10 ай бұрын
Yarar tabi. İyi bile olabilir. Ancak matematik kısmı bir yana, eğer denklem sayısı baya artıyorsa devre zorlaşıyor demektir ve işin içine Pspice gibi programlar girmeli. Biz 4x4 lük denkleme kadar devreyle uğraşalım. (5 düğümlü devre gibi). Hesap makinesinde o denklem setini çözelim. Mesela benim makinem 4x4 e kadar matris determinant çözüyor. Yalnız çözebilmek için önce denklemlere ihtiyacımız öyle değil mi? yani mühendisliğe, mühendislik yapmaya. Denklemi çıkarmak bizim öncelikli işimiz. Matematik kısmını da çözebiliyoruz tabi ama gerekirse hesap makinesine hızlıca yaptırıyoruz zaten. Özellikle devre-2 ‘de makine elden düşmüyor. Bizim burada bişeyi ispatlamaya ihtiyacımız yok. İş abartı seviyesine girerse program kullanalım.
@massivestroke820210 ай бұрын
@@Transistorcu anladım teşekkürler
@sidametin57722 жыл бұрын
6A ve 2ohm = 12 Vx dersek iki volt arasında bağımlı kaynak oluşturmuş oluruz.Yani diğer yöntem olarak bağımlı kaynakla soruyu çözseydik aynı sonucu elde ederdik.(Konudan bağımsız yöntem)
@Arasssse3 жыл бұрын
Acaba yanlış yapmış olabilir misiniz ?
@cetrefil91853 жыл бұрын
hocam, i1 akımını gelen yönde yapsaydık diğerlerinin yönünü değiştirmek zorunda mıyız ve -i1+i2+i3+i4=0 dersek sorunun çözümünde çıkan sonuç değişmeyecek midir?
@Transistorcu3 жыл бұрын
Gelen akım yaparsan o denklem değişir. ancak diğer denklemde de İ1 giden olur bu defa. yani ikinci denklem de değişir. Sonuç yine değişmez. ilkinde yönünü gösterdiğin akımın değeri o yönde aynı çıkar.
@ahmettimur80303 жыл бұрын
hocam ilginize teşekkür ederim, sizinle irtibat kurmak için mail rica etsem yada google gruplar sayfanız var mı ? ilginize teşekkür ederim.
@Transistorcu3 жыл бұрын
Mail adresim hakkında kısmında var ya da burdan sorabilirsiniz
@ahmettimur80303 жыл бұрын
@@Transistorcu İlginize teşekkür ederim hocam, evet belirttiğiniz yerde mail adresinizi buldum. iyi günler