Diabetul. Cum se manifesta, cum se diagnosticheaza, cum se trateaza. Analizele si remediile indicate

  Рет қаралды 111

ACC Media Channel

ACC Media Channel

Күн бұрын

Mai multe despre diabet, despre cum se manifestă, cum se diagnostichează, cum se tratează, dar și despre analizele si remediile indicate, aflați din emisiunea Academia de Ayurveda.
Invitată: doamna doctor Carla Fabian, medic specialist în fitoterapie și Ayurveda (Centrul Ayurmed Universitate - Bd. Nicolae Bălcescu nr. 35, București, Sector 1, 0744 222 922).
Emisiune realizată cu sprijinul Ayurmed (www.ayurmed.ro/, / ayurmed.ro , 0757 012 588, 0722 750 111).
Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de KZbin: bit.ly/Subscri...
ACC Media Channel
Site: accmediachanne...
Facebook: / accmediachannel
Instagram: / accmediachannel
TikTok: / accmediachannel
Cecilia Caragea
KZbin: / ceciliacaragea
Facebook: / ceciliacaragea
Instagram: / ceciliacaragea
TikTok: / ceciliacaragea
ACC Media Channel - canal online cu emisiuni de sănătate, medicină și stomatologie - este un proiect dezvoltat de agenția ARENA Communications.
For business inquiries: office@arenacommunications.ro
#drcarlafabian #sanatate #ayurveda #analize #analizemedicale #glicemie #hiperglicemie #glicemiemarita #glicemiecrescuta #indiceglicemic #alimentatie #alimentatiesanatoasa #afectiuni #afectiunimedicale #sanatatedinnatura #fitoterapie #plantemedicinale #medicinatraditionala #medici #medic #doctori #doctor #sfatulmedicului #emisiunidesanatate #emisiunimedicale
TRANSCRIPT: Cecilia Caragea: La Academia de Ayurveda, ne-am gândit să discutăm astăzi din nou despre diabet. Ni se pare că este o afecțiune modernă, dar nu este deloc așa. Există plante medicinale care sunt utile pacienților care se confruntă cu această afecțiune. Despre toate acestea stăm de vorbă cu doamna doctor Carla Fabian, medic specialist în apifitoterapie și Ayurveda.
Dr. Carla Fabian, medic specialist în apifitoterapie și Ayurveda: Da, din păcate diabetul, în zilele noastre, a ajuns să fie o boală cu o incidență foarte mare. Dar, într-adevăr, ea exista și pe vremuri, pentru că, în ceea ce privește tratamentul cu plante medicinale, se cunosc încă din vechime plantele care erau eficiente pentru tratarea acestei situații. În ceea ce privește diabetul, acesta, tot așa, poate să apară prin mai multe mecanisme. Și-atunci, în momentul în care noi urmărim să folosim plantele medicinale pentru ținerea sub control a acestei situații, este bine să ținem cont de aceste mecanisme și să vizăm intervenția asupra tuturor acestor mecanisme, astfel încât suplimentul pe care noi îl folosim să fie cât mai eficient.
Cecilia Caragea: Care sunt mecanismele care duc la apariția diabetului?
Dr. Carla Fabian, medic specialist în apifitoterapie și Ayurveda: În funcție de tipul de diabet despre care vorbim, există mecanisme diferite. Și anume: în cazul diabetului de tip 1 sau diabetul insulino-dependent, care debutează de obicei la vârste mai mici, în adolescență, este vorba de o afecțiune a pancreasului, în speță a celulelor beta pancreatice, care secretă insulina. Și, în felul acesta, pacientul respectiv are o secreție mai redusă de insulină, ceea ce nu îi permite să metabolizeze întreaga cantitate de glucoză pe care o are în sânge în urma alimentației. De obicei, acesta debutează direct cu o comă hiperglicemică, pentru că e foarte complicat să ne dăm seama dacă, într-adevăr, respectivul adolescent are această problemă. Pur și simplu, se instalează situația de comă, el este internat, sunt făcute investigații și se pune acest diagnostic. Iar în cazul diabetului zaharat de tip 2, acesta este un diabet care se instalează după o anumită vârstă și în general este consecința epuizării pancreasului, datorită unui stil de viață dizarmonios. În cazul diabetului zaharat de tip 2, acesta apare într-un context de ceea ce se numește „sindrom metabolic”, adică mai multe boli care afectează metabolismul nostru și în general el apare datorită creșterii rezistenței periferice la insulină. Și-acum… ce înseamnă această rezistență periferică la insulină? În condițiile în care noi avem o secreție corespunzătoare de insulină la nivel de pancreas, în momentul în care mâncăm și se produce glucoza în urma proceselor metabolice, aceasta trebuie să intre în celulă, pentru a putea fi folosită drept combustibil. Pentru ca glucoza să poată intra în celulă, este nevoie să îi deschidă cineva ușa celulei. Și aceasta este insulina. Deci această insulină care circulă prin sânge, acest hormon, se leagă de anumiți receptori celulari și, în felul acesta, glucoza reușește să pătrundă în celulă.
CONTINUAREA TRANSCRIPTULUI - AICI: accmediachanne...

Пікірлер
Incredible: Teacher builds airplane to teach kids behavior! #shorts
00:32
Fabiosa Stories
Рет қаралды 10 МЛН
Which One Is The Best - From Small To Giant #katebrush #shorts
00:17
when you have plan B 😂
00:11
Andrey Grechka
Рет қаралды 66 МЛН
Primele semne ale unei boli ONCOLOGICE. CÂND SĂ MERGI LA MEDIC? ☝🏻
1:07:27
Sunt banii rădăcina tuturor relelor?
1:20:18
Hello Sanatate TV
Рет қаралды 24 М.
Incredible: Teacher builds airplane to teach kids behavior! #shorts
00:32
Fabiosa Stories
Рет қаралды 10 МЛН