Hocam bu nefes teknigi bütün hastalıklara iyi gelio reflü sindirim problemleri sakinlestirio odaklanma artio ne güzel ya cok teşekkür ederim yanlis nefesten kaynakli kursagim tas gibiydi cok sorunlarim vardi kilo bile verioyor insan be diyim dogru nefes kaliteli yasammis
@ersinserbest3880 Жыл бұрын
Değerli hocam çok güzel ve detaylı anlatmışsınız ben gerçekten faydasını görüyorum, emeğinize sağlık
@nihaterkan37952 жыл бұрын
Hocam,çok değerli,bilgi dolu ve profosyenel'ce bir çalışma olmuş her iki'nizinde sesinize ve emeğinize sağlık,kolaylıklar diliyorum.
@MemetergünAlkaya Жыл бұрын
Emeğinize saglik
@omercaglayan83894 жыл бұрын
Hocam bu konuda izledikleri in en iyisi, emeğiniz için çok teşekkürler
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
🙏
@ertanvural87512 жыл бұрын
Helal olsun Allah razı olsun
@asktery69834 жыл бұрын
Harika bir bilgi yumağı olmuş bu video
@burhanbozdag27433 жыл бұрын
Çok sağolasın hocam emeğınize sağlık
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
🙏
@zelihakarldere14142 жыл бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık. Çok faydalı bir video.
@reyhanzeynalova44944 жыл бұрын
Rus profesör Buteyko nefes saklama tekniyi ile 98% hastalığı sağaltmış.O üzden bu video sağlıq için çok önemli.Teşekkür ederim🤗
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
🙏
@kiristek76348 ай бұрын
@@butunselsaglk5117 hocam nefes konusunda butun detaylari anlattiginiz bir online kurs icerigi hazirlarsaniz seve seve alirim.
@hamzademirci80424 жыл бұрын
Nefesinize sağlık hocam çok aydınlatıcı bildiler veriyorsunuz. Çok profesyonel bir video olmuş ve çok akıcı konuşuyor ve diksiyonunuz da çok iyi fakat sağlık ile ilgilenen pek yok sanırım umarım kısa zamanda hak ettiğiniz ilgiyi görürsünüz. Muhakkak görüyorsunuzdur tabi ben KZbin özelinde söylüyorum :)
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
🙏
@sengulkonyali3711 Жыл бұрын
Teşekkürler gerçekten çok değerli bir anlatım ,emeğinize sağlık.Diyafram kası ve nefesini paylaştığınız videoyu nasıl edinebilirim acaba hocam sevgi ve selamlarımla...
Hocam, diyafram nefesi egzersizleri ile alakalı artık video çekmiyor musunuz?
@meftungurbuz45643 жыл бұрын
Teşekkürler
@mustafaezberbozan81503 жыл бұрын
cook teşekkürlir, harika
@fazlaslan68083 жыл бұрын
Teşekkürler güzel insan.......
@bayramyorulmaz8477 Жыл бұрын
👍 Teşekkür ederdim
@gurcanguler39033 жыл бұрын
Harika anlatım, ben okadar video izlerim sağlık hakkın'da, hem Almanca hem de Türkçe, bu kadar sade ve anlaşılır bir paylaşım ilk defa görüyorum, teşekkürler. Ayrıca sormak istedim, diafram sorunları konuşurken nefes alamama ve mide/reflü sorunları yapar mı?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
🙏Bazı konuşma görevleri için fonasyonun başlangıcında yüksek bir akciğer hacmi gerekir ve göğüs duvarı kasları bu görevi yerine getirmelidir.
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Diyafram, birincil inspiratuar solunum kasıdır ve konuşma sırasında da aktiftir ve bağlantılı konuşma sırasında akciğer hacmi gereksinimleri değiştiğinde ince basınç ayarlamalarına izin verir. Göğüs duvarı uygun seviyelerde kas basıncını korur ve karın kasları gergin veya serbest tutulursa, göğüs kafesi fonasyon (ses üretimi) için yeterli basınç oluşturmaktan sorumlu olur ve bu, ince ayar yeteneklerinin kaybı için bir potansiyel yaratır.
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Diyafram, göğsü (yemek borusunu içeren) karından (mideyi içeren) ayıran bir kastır. Diyafram sağlam değilse, LES'in asit geri akışını önleme yeteneğini tehlikeye atabilir.
@doganedinc42935 ай бұрын
Koha hastasiyim 34 saat oksijen kullaniyorum gösterdiğiniz egzersizleri yaparsam bana faydası olurmu! Not oksijensizmi yapmalıyım?
@mine.5745Ай бұрын
Hocam öncelikle çok teşekkürler. Timsah pozisyonunda belimin altına odaklanınca boynumun önü kasılıyor. Üçüncü pozisyonda nefes alırken de yine yukarı doğru boynumun önüne kadar bi gerilme oluyor ve hatta doğru düzgün alamıyorum kesik kesik oluyor. Pilateste de pelvik nefesi alırken boyun kaslarım acıyor. Bunun sebebi nedir? İlk başta nasıl başlamalıyım? Bu arada uzuuun zamandır nefesimi tutarken fark ediyorum kendimi hep
@butunselsaglk5117Ай бұрын
@@mine.5745 Timsah, ön tarafınıza yattığınız, karnınız ve alt göğsünüz yerde ve bacaklarınız arkanızda yanlara uzanmış halde olduğunuz özel bir duruştur. Alnınız katlanmış kolların üzerinde durur ve üst göğsünüz yerden kaldırılır. Bu duruşta, otomatik olarak diyaframınızdan nefes alacaksınız. Göğsünüz otomatik olarak hareketsiz kalacaktır. Doğru yapmadığınız, belki zorlandığınız için gerginlik oluyordur.
@butunselsaglk5117Ай бұрын
@@mine.5745 Kum torbası ile başlayabilirsiniz. Nefes tutma sağlıklı değil sizin için
@mine.5745Ай бұрын
@@butunselsaglk5117 timsah pozisyonunda diyaframdan nefes alırken sorun olmuyor. Belin altına odaklanirken oluyor. İstemeden nefes tutuyordum bu egzersizlele düzene sokacağım inşallah
@erkanmenekse117Ай бұрын
@@butunselsaglk5117 hocam mine hanımın dediği gibi bende nefesimi tutuyorum farkında olmadan ve karnımı içeri çekiyorum.bunu nasıl yenerim acaba?
@butunselsaglk5117Ай бұрын
@@erkanmenekse117 Nefes alma veya verme sonunda duraklama genellikle düzeltilmesi en zor olanıdır. Öncelikle, nefes almanın sonunda duraklama zihinsel strese karşı doğal bir tepkidir. Buradaki egzersizleri düzenli olarak yapabilirseniz zamanla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
@beyzahusrev72223 жыл бұрын
Hocam trafik kazası sonrası düşünce bozukluğu yaşıyorum anksiyete mevcut.2 yıldır nefes alırken diyaframımi biri sıkıyor gibi hissediyorum.Sufi nefes egzersizleri deniyorum bir süre fayda görünce sizin videonuzu denk geldim bahsettiğiniz kas kuvvetlendirme hareketlerinden hangisini onerirsiniz ?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Büyük geçmiş olsun öncelikle.Alışkanlık kazanmak için Timsah pozla başlayıp, nefes alıp verirken rahat hissettiğinizde kum torbası çalımasına önce hafif örneğin 1 kiloyla başlayıp alıştıkça kiloları 3 ve 5' e çıkararak devam edebilirsiniz.Yanlızca asla zorlama olmamalıdır.İleriki dönemlerde Uykusuz uyku dediğimiz YOGA NİDRA uygulamasınıda paylaşacağım.Anksiyetinizi hafifletme anlamında faydalı olabilir.
@beyzahusrev72223 жыл бұрын
Teşekkür ederim🌼 Hocam timsah pozunda rahat hissettiğimde kum torbasına geçeceğim fakat ne kadar süre 1 kg ile yapıp 3 kg geçmem gerektiğini anlayacağım ?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
@@beyzahusrev7222 videoda da anlattığım gibi öncelikle Diyaframdan nefes almayı öğrendikten sonra, nefes kusurlarını ortadan kaldırmanız gerekir. Bunlardan sonra 1:1, 2:2,3:3,4:,4 ve 5:5 (zihinden sayarak, nefes alırken 1, verirken bir,) 5:5 zorlanmadan yaptığınızda ağırlığı artırabilirsiniz. Burada önemli olan nasıl nefes aldığınızda ziyade nasıl nefesi verdiğiniz. Sayarak nefes alıp vermeye başladığınızda, ne kadar sığ ve hızlı nefes alıp verdiğinizi görürsünüz. 5:5 rahat yapmaya başladığınızda artık nefes verme süresini kademeli olarak 2 katına çıkarmanız gerekir(2 sayarak nefes al, 4 sayarak nefes ver) 2:4, 3:6, 4:8, 5:10.
@beyzahusrev72223 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 çok teşekkür ederim 🌼
@turkadam10333 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 hocam merhabalar bir soruda bulunmak istiyorum bende reflü var galiba endeskopi yaptırmadım sürekli nefes darlığı arasira göyüs ağrısı sırta kadar sol ele omuzlara vuran ağrılar oluyor kardiyolojiye çok gitim efor sintigrafi yaptırdım birşey çıkmıyor çok şükür bu şikayetleri reflü yaparmı veya reflü kalp kirizi yaparmı inanın piskolojim bozuldu saygılar
@serkankurman46519 күн бұрын
❤❤❤
@enesenes49013 жыл бұрын
Hocam teşekkürler
@berkem67133 жыл бұрын
Merhaba iyi günler, benim size sormak istediğim bir soru vardı.Benim konuşma bozukluğum vardı, bunun nedeni yetersiz ve düzensiz nefes alıp vermemmiş. konuşurken nefesim çok çabuk bitiyor ve bazen nefesimi çıkartırken zorlanıyodum. Diyafram nefesini doğru bir şekilde vücuduma alıştırırsam sorun ortadan kalkacakmış ama ben diyafram nefesine vücudumu tam olarak alıştıramadım. youtube üzerinden sizin ve birçok kişinin videosunu izledim bu konuyla ilgili ama tam anlayamadım. nefesi alırken göğsümün altını şişiriyorum, göğsüm hiç oynamıyor ama nefesim iyileşmek yerine iyice daralmaya başladı. Sanırım yanlış yere aldım. Bende size sormak istedim. Kaburgalarımızın ayrıldığı yeri, kaburgalarımızla beraber mi şişirmeliyiz? Yoksa daha aşağıdaki karın bölgemizi mi şişirmeliyiz ? Sanırım diyafram nefesi ile karın nefesi birbirinden farklıymış, konuşmayı sağlamak için en doğru teknik diyaframmış diye duydum ama siz uzman olduğunuz için danışmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, teşekkürler
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Merhaba, videoda anlatılan Timsah ve Kum torbası çalışmalarını düzenli olarak yapmanızı (sabah 5' şer , akşam 5' şer dakika toplamda 20 dk)tavsiyeedeceğim.2-3 yaşından bu yaşımıza kadar geçen sürede doğru nefes almıyoruz.Bu nedenle kendinize zaman vermeniz ve sabırlı olmanız gerekli.Eğzersizleri zorlanmadan yapabilmeniz gerekir.En iyi yöntem sayarak nefes almaktır başlarda.2:2 ile başlayabilrsiniz.Sonra 3:3 baktınız rahat yapıyorsunuz 4:4, sonra 5:5 e kadar çıkarabilirsiniz.Zorlama kesinlikle olmamlıdır.(nefes alırken zihinden nefesle birlikte 2 say, nefes verirken nefesle birlikte 2 say gibi).Nefesinizin daralması zorlama olduğu için.Daha sonra videoda anlatıldığı gibi nefes kusurlarını ortadan kaldırmanız da gerekecek
@anldag99742 жыл бұрын
Hocam selamlar ben biyerden duymuştum bu diafram egzersizi mide reflüsü ordaki mekanik gevşemeye faydası olurmu acaba
@mehmetpolat18592 жыл бұрын
Bu konuda bir bilgi alabildinmi acaba bilgi verirmisin
@anldag99742 жыл бұрын
@@mehmetpolat1859 yok alamadim
@mehmetpolat18592 жыл бұрын
@@anldag9974 kral bende de refluye bağlı gevşeklik denildi.napacagimi bilmiyom iyide deil sende durum.ne
@anldag99742 жыл бұрын
@@mehmetpolat1859 bende de gevşeklik var ilaç kullanıyorum
@mehmetpolat18592 жыл бұрын
@@anldag9974 reis ne ilacı seninkiler peki birde egilince zorlayinca ayakta bile hep hi baskı elimi.yuzumu yıkarken falan sporu falan hep bıraktım napacam bilmiyorum sende durum ne ilaçlar ne psikolojim çok bozuldu
@aygunmeherremova....7684 Жыл бұрын
HOCAM AZƏRBAYCANDAN SALAMLAR..HOCAM BƏN 20 ÖNCƏ PREVMANİYA OLDUM...14 GUN SONRA AKCİYƏRLƏRİMİ TEKRAR RENTGEN ETDİRDİM SAĞ AKCİYƏRİMDƏ DİYAFRAM YÜKSƏLMƏSİ ÇIKDI ÇOK KORKUYORUM HOCAM...KASLARIMIN AĞRIYOR ...
@butunselsaglk5117 Жыл бұрын
Öncelikle geçmiş olsun.Uzman Dr. kontrıolünde tedavinize devam etmelisiniz.Ayrıca Dr. önerisiyle ve kontrolünde diyafram kasını kuvvetlendirme ek tedavi olarak uygulanabilir belki.
@aygunmeherremova....7684 Жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 tşk edirəm hocam Allah razı olsun
@Magicalflyingkitty3 жыл бұрын
Hocam bende spor sonrasi nefes darligi basladi, ve ozellikle efor ile yurume kosma agir kaldirma ve bazen yemek yiyince asiri baski hissi, nefes acligi var, astim yok ama astim aletine 325-375 ufleyebiliyorum, nefesimi tutma huyum var simdide hic alamiyorum :)) her tur tetkik yapildi, kalp, gogus filmi, endoskopi, ultrason, kan testleri hepsi temiz cikiyor, ama nefes darligi gogus ve kurek kemigi agrisi ve mide sikayetlerim var , sizce diyafram olabilir mi? :( cok tesekkurler
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Merhaba, Mantıksal olarak, solunum kasları zayıfsa, herhangi bir solunum rahatsızlığının yoğunluğu artacaktır. Erken diyafram yorgunluğunun olduğunu göstermektedir şikayetleriniz. İnspiratuar kas eğitimi (IMT) adı verilen nefes egzersizleri diyaframı güçlendirmeye, solunum kas gücünü artırmaya, üniform diyafram kalınlığını ve işlevini artırmaya, solunum yollarının açılmasına yardımcı olarak nefes almayı kolaylaştırır.Zorlamadan videoda bulunan egzersizleri 5 dk. İle başlayarak yavaş yavaş 15 dk ya çııkarabilirsiniz. (Düşük ağırlıkla). İlk iki modül çok faydalı olacaktır.
@doganedinc42935 ай бұрын
24 saat demek istemiştim?
@bgr000bgr4 жыл бұрын
Hocam video için çok teşekkürler, benim küçük bir sorum olacaktı. Diyafram çalışmaları yaparken, kaburgalarım da ağrılar oluyor da, sanırım ben yanlış yapıyorum diyafram çalışmalarını. Kaburgaların aşağıda birleşik halinin bittiği ve kaburgaların birbirinden ayrıldığı üçgen şeklindeki, Göbeğimizin biraz üstünde yer alan kaburgalarımızın ön ve yan taraflarını mı şişireceğiz? Doğru yerden mi nefes alıp veriyorum ? Zaman geçtikçe ağrılar ortadan kalkar mı Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
Merhaba, Diyafram, kaburga kafesinin tabanına yatay olarak dayanan dev bir kastır. Oval şekilli bir akşam yemeği tabağı veya kâsesini, baş aşağı dönük olarak ve alt kaburganızın içinde hayal edin. Diyafram ön, alt kaburgaların kenarları boyunca ve aynı zamanda arkaya bağlıdır.
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
Ağrıyı anlamadım, nefes alırken mi? Ağrı var!!
@aysenurarar81484 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 aynı ağrı bende de oluyor
@butunselsaglk51174 жыл бұрын
@@aysenurarar8148 Bu ağrı sırt üstü, yüz üstü ya da oturu pozisyondan hangisinde oluyor!
@serpilizdes82793 жыл бұрын
Hocam içime derin nefes almak istiyorum ama nefesim yarim kalıyor bu dyaframdanmıdır birde reflü olmuş ondan sonra oldu bu çok mutsuzum cevap verir deniz sevinirim
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Vücudumuzdaki Solunum sürecini kontrol eden başlıca organ, göğüs boşluğunu karın bölgesinden ayıran, kaburgalarını hemen altında bulunan bir kas olan diyaframdır. İdeal olarak nefes aldığımızda diyafram aşağıya doğru büzülür, böylece alt ciğerlere bile nefes alabiliriz. Diyafram, Solunumu tamamlamak için yukarı doğru çıkarak alt akciğerlere bastırmak için gevşer. Yeni doğan bir çocuk bu şekile nefes alır ancak bu doğal süreci unuttuk. Kişinin doğru nefes alabilmesi için kendini eğitmesi gerekir.Derin ve doğru nefes almada akciğerlerde basınç hissedilmemeli ve gerginlik oluşmamalıdır. Böyle nefes aldığımızda rahatlama ve gençleşme hissi yaşanabilir. Video da paylaşılan sıralama, timsah pozda farkındalığı artırmak, kum torbası ilerde Diyaframlı doğru kullanmayı öğreniriz.
@seyhmusakarsu38283 жыл бұрын
hocam hafif kekemelik için de fayfalı olur mu
@atillasen91003 жыл бұрын
Diyaframragmatik solunum, konuşma terapistlerinin kullandıdığı kekemelik için popüler bir nefes egzersizi olmuştur.TBazı terapistler Derin nefes almayı bir araç olarak kullanıyorlar.Mutlaka diyaframdan nefes almayı ve nefes kusurlarını ortadan kaldırmayı pratik edin
@seyhmusakarsu38283 жыл бұрын
@@atillasen9100 hocam yani tam kesin bilmiyırum ama sanki kekemeliğimin sebebi şu ben bazı kelimeleri nefesi boşaltarak söylemrye çalışıyorum o harfin çıkması için yoksa nefesim varken dilim mesela k söylemek için damağa yapışıyor kalıyor.Ben de dedim o zaman nefesi tam verimli dışarı veremiyorum ve harf çıkmıyor.Nefes çıkışınj daha sağlam ve hızlı yapınca egzersiz yapınca düzeldiğini hissediyorum.Pratikleri yapacağım sürekli inşallaj bi çözüm olur
@BurakDrummer3 ай бұрын
@@seyhmusakarsu3828 son durum nedir merak ettim
@seyhmusakarsu38283 ай бұрын
@@BurakDrummerhocam nefes elbette ki etkisi oluyor ama her şey senin ne düşündüğünle ilgili.Nefesimde sorun yok şuan ama konuşna ilk adımı atamıyordum bunu biraz algılarını kırmak lazım biraz sosyaleşttikçe geçiypr
@ARZU-45A3 жыл бұрын
hocam meraba benim gös qafasımın alt bölümünde sağ ve sol bölumünde ağrılar var nedendi bilmirem diyaqfram ola bilirmi bu eqzersizi ede bileremi
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle timsah poz egzersizini deneyebilirsiniz zorlamadan. Rahat ve ağrı olmadan yapabildiğiniz. Sırt üstü(kum torbası) Nefes çalışmasına geçebilirsiniz. Ağrılar için mutlaka Dr. A görünün
@salimahaitbaeva52512 жыл бұрын
Hocam merhaba bu egzersizi yaparken başim donuyor
@butunselsaglk51172 жыл бұрын
Nefes alma konusunda yeniyseniz, sersemlik hissetmek alışılmadık bir durum değildir.Düşük karbondioksit seviyeleri kan damarlarının daralmasına neden olur ve daralmış kan damarları vücudun farklı bölgelerine daha az oksijen ve kan taşır, bu da baş dönmesine neden olabilir.Ancak zamanla geçtiğini göreceksiniz. Sersemlik hissederseniz, nefes alışınızın, verdiğiniz nefes kadar uzun olduğundan emin olun.
@emreayyildiz39162 жыл бұрын
Hocam konuşurken sık sık yutkunma ihtiyacı hissediyorum. Doğru nefes kulanmadığımdan mı kaynaklanıyor acaba
@butunselsaglk51172 жыл бұрын
İnsanların çok büyük bir kısmı doğru nefes almayı bimiyor. Bunun sonucunda korku, kaygı, endişe gibi sorun yaşayan kişiler, konsantre olma güçlüğü ve konuşurken sık sık yutkunma ihtiyacı hissetme gibi konuşma sorunları yaşar.
@useri3343 жыл бұрын
Hocam benim 4 aydir gecmeyen hickirik var.toraks usg çekildi diyafram kismen asagi hareket etmektedir. diyafram paralizisi nedeniyle incelenen olgunun skopiyle degerlendirilmesi gerekir yazıyor.yani diyaframimda tam olarak ne sorun var nefes darligi cekiyorum paralizi denilen şeyden kaynakli olabilir mi?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Kalıcı hıçkırıkların çoğu, vagus veya frenik sinirin yaralanması veya tahrişinden kaynaklanır. Vagus ve frenik sinirler diyaframınızın hareketini kontrol eder. Hıçkırık, diyafram kasının tekrarlayan, kontrol edilemeyen kasılmalarıdır.Ritm dışında kasılan diyafram hıçkırıklara neden olur. Diyaframın her spazmı, gırtlak ve ses tellerinin aniden kapanmasına neden olur. Bu, akciğerlere ani bir hava akışına neden olur. Nefesin bariz önemine rağmen, çoğumuzun zayıf nefes alma kalıpları vardır, bu da bizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak rahatsız eder. Bu uygunsuz nefes alma alışkanlıkları stres yaratır ve sonunda başka dengesizliklere ve komplikasyonlara yol açabilir. İyi nefes almanın önemi her şeyden önemlidir, çünkü bize sürekli olarak besin sağlar ve vücudumuzu temizler. Doğru nefes almanın en temel şartı diyaframlı nefes almaktır. Hıçkırıkların diğer nedenleri merkezi sinir sistemi(CNS) içerebilir . CNS, beyin ve omurilikten oluşur. CNS hasar görürse, vücudunuz hıçkırıkları kontrol etme yeteneğini kaybedebilir.
@useri3343 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 Hocam öncelikle aciklamalariniz icin cok teşekkür ederim beni dikkate alıp anlayabilcegim sekilde aktarmissiniz.diyafram sinir yaralanması yaşamış olabilirim farkinda olmadan ve bu yuzden hickirik olusmus olabilir haklısınız.Ama fazlasıyla yoruyor beni cunku sirtima ağrı vuruyor ve yoruluyorum nefes almakta .ilaclarla azaltiyorum ama tamamen durmuyor .stres yasayabilcem bi durum da olmadı ama dediniz gibi stres olunca artıyor ama stres yapmasamda hep hickiriyorum kalıcı olmus olabilir .doktorlarim frenik sinir kesilmesini uygun görmüyorlar riskleri fazlaymis. Ve yaşımdan dolayi.bu arada 25 yaşındayım.tum bolumlere gittim beyin dahiliye gastroenteroloji kardiyoloji vs onlarlik durum olmadini soylediler .gogus cerahisine yonlendirildim diyafram paralizisi nedeniyle.insallah net tedavi verilir artik .umarim bende sizler gibi saglikli nefesimi alabilirim .. yüreğinize ve ellerinize sağlık iyi akşamlar.
@tulayaydnn61763 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 merhabalar.bende mide rahatsizligi var.endoskobi oldum mide fıtığı başlangıcı denildi.hiatal yetersizlik.reflu gastrit.nasil nefes egzersizleri önerirsiniz.fitigin küçülmesi söz konusu olurmu ?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
@@tulayaydnn6176 Herkesin sağlığını destekleyen egzersiz yapması önemlidir.Düzenli egzersiz ayrıca vücut ağırlığını sağlıklı bir aralıkta tutmaya ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Aşırı kilolu olmak fıtık geliştirme riskini artırabileceğinden, bu özellikle alakalı olabilir.Mideyi zorlamayan hafif, düşük etkili aktiviteler genellikle hiatal hernisi olan kişiler için en iyisidir. Örnekler arasında yürüyüş, koşu, yoga ve yüzme sayılabilir.Sırt üstü yatar pozisyonda ağırlık olmadan nefes eğzersizi faydalı olabilir
@ny59642 жыл бұрын
Hocam ben 2 aydır diyafram egzersizi yapıyorum ama hala nefes alırken sırtım boynum zorlanıyo ve omzum hareket ediyo ayrıca ayakta nefes almaya çalışırken 1 saniye bile zor alıyorum hemen omuzlarım kalkıyo nerde yanlış yapıyorum acaba sigara içiyorum etkisi var mıdır
@butunselsaglk51172 жыл бұрын
Diyafram kası hariç diğer kasları kullanıyorsunuz. Diyafram solunumu kişinin vücut durusuna bağlı olarak değişir. Videodaki uygulamaları kendinizi zorlamadan yaparsanız, daha sakin ve enerjik hissedersiniz. Sabah 5 dk, öğlen mümkünse 5 dk ve akşam 5 dk başlamak için idealdir. Birde diğer, nefes farkındalığı videosunu izlerseniz nefesinizi daha kolay eğitirsiniz
@ny59642 жыл бұрын
Hocam dünden beri sizin tavsiyelerinizle egzersiz yapıyorum ilerleme kaydetmeye başladım çok teşekkür ederim gelişmelerden haberdar edicem 🤗
@mehmetaliergin82513 жыл бұрын
Als hastalarında diyafram kası tutulumu oluyor bu hareketleri uygulayabilirmiyiz faydası yada zararı varmıdır
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Merhaba, Geçmiş olsun. Yaş aralığınız nedir? bilmiyorum. Sağlık tavsiyesi olmamakla beraber uzman bir hekim onayı alınmalıdır. Öncelikle Solunum yetmezliğinden önce diyafram fonksiyonunun bozulmasının yavaşlatılması arzu edilir.Başlangıç aşamasında mı? ALS hastalığınız.
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Nefes egzersizleri diyaframı destekler ve nefes kontrolü ve farkındalığı için günlük bir rejim olarak dahil edilmelidir. Uyurken veya uzanırken başın, boynun ve sırtın altına ekstra yastıklar kullanmak yardımcı olabilir. Nefes darlığını azaltmak için günlük aktiviteler arasında dinlenmek önemlidir. Akciğerleri günde birkaç kez tamamen genişletmek için 5 ila 10 derin nefes almaya çalışın, nefesinizi tutun, ardından büzülmüş dudaklardan nefes verin. Eğer şarkı söylemeyi veya nefesli bir çalgı çalmayı seviyorsanız, daha iyi.
@furkankuru32083 жыл бұрын
Belki saçma olabilir diyafram solunumu için kaç saniye nefes alıp kaç saniye vermeliyiz?
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
Doğru tempoyu bulmanız gerekir. Nefes alama ve verme asla zorlanmamalıdır. Başlangıç için 2:2, 3:3, 4:4, 5:5, 6:6 bunda ilerledikten sonra (zorlanmadan) 2:1 orana geçmeniz gerekir. Yani bir birimde alıp iki birimde vermeniz gerekir. 4:2, 6:3, 8:4, 10:5 düşükten alıştıkça sayıları yükseltebilirsiniz.
@furkankuru32083 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 başta 2 saniye al 2 saniye vererek kat kat artırarak ilerleyin anladım sonraki aşamada 4 saniye al 2 saniye vererek devam edin diyorsunuz doğru muyum yanlış hareket etmek istemiyorum.
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
@@furkankuru3208 2 al 4 ver
@furkankuru32083 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117pardon, yanlışlık olmuş.
@butunselsaglk51173 жыл бұрын
@@furkankuru3208 nefes verme her zaman almadan daha uzundur
@resulhaitbayev56102 жыл бұрын
Hocam merhaba nefes egzersizi yaparken başim dönüyor normalmi
@butunselsaglk51172 жыл бұрын
Baş dönmesi, normalden daha derin ve hızlı nefes almaya hiperventilasyon denir. Bu kandaki gaz miktarının azalmasına(KARBONDİOKSİT) neden olur. Bu azalma baş dönmesine neden olabilir. Aşırı nefes alma, tanımı gereği, akciğerlere ve kana daha yüksek oksijen seviyelerinin dolmasına neden olur. Oksijen stres, korku, kaygı ve fobilerle bağlantılı bir uyarıcıyken, karbondioksit düz kasları gevşeten, kan akışını artıran ve onarımı etkinleştiren bir sinir sistemi yatıştırıcıdır.
@resulhaitbayev56102 жыл бұрын
@@butunselsaglk5117 teşekkür ederim hocam
@ny59642 жыл бұрын
Diyafram nefesini herkes öğrenmeli öğrendikten sonra kimsenin psikologa ihtiyacı kalmaz
Hayatıma çok çok daha fazla para için neler mumkun
@yasemin18242 жыл бұрын
Gece uyurken uykumdan sıçrayarak uyanıyorum nefesim daralıp kalbim hızlı carpiyor. Diyaframdanmı kaynaklı hocam?
@butunselsaglk51172 жыл бұрын
Diyafram kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum, kafein ve nikotin gibi uyarıcılar, stres ve akşamları yorucu aktiviteler dahil olmak üzere çok çeşitli potansiyel nedenler olabilir. Yaşam tarzınızı ve diyetinizi sorgulamak faydalı obilir.
@nostalgiahifi2 жыл бұрын
Yasemin Hanım Merhaba Aynı Problem Bendede Var 3 Aydır Gitmediğim Bölüm Kalmadı Hepside Birşeyin Yok Diyip Gönderiyorlar.Her Gece Kalp Krizi Geciriyorum Diye Acile Gitmekten Yoruldum Siz Care Bulabildinizmi