About MENOPAUSE, Perimenopause, Postmenopause: With Ileana Badiu - Beans of Knowledge

  Рет қаралды 493,404

Doctor Mihail

Doctor Mihail

Күн бұрын

Пікірлер: 867
@aschiutza69
@aschiutza69 11 ай бұрын
Doamne dragilor, efectiv am plâns. V-as bloca desigur canalul daca as scrie prin ce am trecut si trec odata cu instalarea acestei menopauze. Este un coșmar fara sfarsit; am toate simptomele descrise de Ileana si inca multe altele. Simptomele evidente la mine au apărut in momentul in care am experimentat pentru prima oara in viața de femeie lipsa menstrei, la fix 51 de ani. Habar nu am avut ce se întâmplă cu mine, ma simteam ca si cum m-a lovit trenul. Mai întâi bufeurile care incepeau fix la ora 19 si ma țineau toata noaptea. Eram zombi. Ma rog, incerc sa ma abtin in a enumera tot ce traiesc din 2020 incoace. E un coșmar. Sunt extrem de revoltata pe indiferență medicilor români. Daca as fi stiut si eu măcar acum 10 ani poate altfel ar fi stat lucrurile. NU AI CU CINE VORBI, și nu ma refer aici la vecine ci la medici cu adevărat informați si interesați. Femeile traiesc adevarate drame, cand efectiv de pe o zi pe alta calitatea vieții se degradează. Mulțumesc pentru ideea unui astfel de podcast si daca alta data am mai glumit, făcând una două sugestii acum va implor, nu va opriti aici. E nevoie de mult mai mult. Felicitări amândurora si mii de mulțumiri!❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumesc ca ne urmariti. Sanatate multa!
@victoriasinica3181
@victoriasinica3181 11 ай бұрын
Ma regăsesc 100 %cu toate simptomele spuse de D.Medic,sint om mort pe picioare..
@Anghel565
@Anghel565 10 ай бұрын
Nu pot intelege,cum,naba!!!la 51 ani sa nu stii de menopauza???!!!e strigator la cer!!!in ce epoca traiti???medicilor li-i drept intr-un loc de voi…(((fiec singur tr sa se gindeasca la el/ea,vina e numai a dvs,ci nu a medicilor,mda…rusineee…
@claudiagirleanu6603
@claudiagirleanu6603 10 ай бұрын
Cea mai grea perioada a vieții unei femei este Premenopauza și menopauza Din vara anului 2018 am început sa am simptome de Premenopauza Și asa este nimeni din cei cu , care vorbeam îmi ziceau ca nu are cum sa fie sa intru la menopauza ca sunt prea tânără aveam atunci 44 de ani acum am 49 încă nu au trecut 12 luni de zile la ultima menstruație Simptome dezastruoase stări de panica simtul umorului la pământ dereglări de somn nopți nedormite dureri mari durere de cap și acum le am dereglări de ciclu Un dezastru Sunt 5 ani acum poate simptomele sunt mai mici dar oricum tot rău sunt Foarte foarte greu trec unele femei prin aceste simptome
@margineanualina1063
@margineanualina1063 10 ай бұрын
Mulțumesc cu recunoștință pentru aceste informații prețioase!
@florentinavintila2025
@florentinavintila2025 10 ай бұрын
Consider ca inainte de toate, medicii ginecologi, endocrinologi ar trebui dumnealor in primul rand sa se educe in acest sens, sa aiba rabdarea necesara de a sta de vorba atat cat este necesar cu doamnele care sunt in aceata situatie!
@marilenabraniste2003
@marilenabraniste2003 2 ай бұрын
Eu am intrat la menopauza la 46 ani. Acum am 55 ani. Inainte de a intra la menopauza am avut intr.adevar o perioada urata, mai ales datorita unor durate indelungate ale menstrei, prin urmare faptul ca menopauza ....a venit..a fost un lucru benefic in viata mea.😊 In acea perioada, cu simptomatologia "urata"..am urmat tratament homeopat, tratament care mi.a ramas singurul aliat in toate problemele de sanatate pe care le.am mai avut de.a lungul timpului.. In ceea ce priveste ..menopauza...nu am avut nici o stare de disconfort..niciun bufeu, nu oboseala, dorm ff bine, nu am luat in greutate..ma simt perfect..chiar si dupa atatia ani. Prin urmare...eu recomand tratament homeopat...Nu are efecte adverse. Eu il recomand datorita experientei personale in ceea ce priveste sanatatea mea si a copilului meu...care are 20 ani si ..de la varsta de 3 ani ( deci de 17 ani)..nu a luat niciun antibiotic..decat remediul lui homeopat. Aveti incredere in homeopatie si in cei care o practica cu profesionalism. Sunt si ei tot medici.
@ginanicoletagaspar6706
@ginanicoletagaspar6706 10 ай бұрын
Multumesc mult, informații prețioase au ajuns la mine. In ceea ce privește medicii atit din România cit și din Spania (cei de la stat) nu cred că sunt interesați sa facă bine pacientul. Ei doar aplică protocoale. Și va zic din experiență proprie, locuiesc în Spania de mai bine de 20 de ani și nici aici nu sunt pe roze lucrurile. Nu mai zic ca cu pandemia sa dus pe ripa totul. Iar la privart e cam la fel ca toată lumea merge, crezind ca acolo își vor rezolva problemele. Sa avem încredere în ceva, acel CINEVA e DUMNEZEU sa ne ghideze spre acei medici care își fac munca cu placere. Sănătate multa la toată lumea. Multumesc pt podcast ❤️🙏
@cristinaiulianamita2873
@cristinaiulianamita2873 11 ай бұрын
Cum la adolescență nimeni nu te informează despre transformări așa nici la menopauză!Multumim pt informațiile pertinente și avizate medical.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumim ca ne urmariti.
@condrealacramioara3595
@condrealacramioara3595 11 ай бұрын
Ador faptul ca nimeni nu abereaza in acest podcast, se intra direct in subiect si se explica foarte detaliat si pe intelesul tuturor informatiile. La cat mai multe, multumim!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
🙏🏼
@adryanapavel7985
@adryanapavel7985 11 ай бұрын
1​@@DoctorMihail
@loretamocanu3969
@loretamocanu3969 11 ай бұрын
Pp
@nikolaidacoco9773
@nikolaidacoco9773 11 ай бұрын
Bună ziua, am trecut și eu prin acest proces, mă gândeam chiar la faptul că mă îndrept spre Alzaheimer,sunt asistenta și fără să vreau mă gândeam la toate nenorocirile,până la urmă m-am liniștit și am luat lecitina,oricum iau și alte suplimente. Toată aprecierea pentru abordarea subiectului.🙏
@angelashihab5902
@angelashihab5902 11 ай бұрын
Da....in sfârșit se vorbește clar despre acest subiect și se explică cu subiect și predicat....
@lianagaston2659
@lianagaston2659 7 күн бұрын
Cinci stele! O discuție care umple un mare gol și validează o perspectiva corectă pentru femeile acestor timpuri.
@rotarucerasela7103
@rotarucerasela7103 2 күн бұрын
Sincer m am regăsit în totalitate,încât mi au dat lacrimile!
@gabrielacraciun5044
@gabrielacraciun5044 9 ай бұрын
Euam 57 de ani mentionez ca am intrat la menopauza la 44 si am facut terapie de subtitutie hormonală cu hormoni de sinteză mai precis Cyclo-proginova , timp de 11 ani de la 44 la 55 si am întrerupt nu pentru ca am vrut ci pentru ca nu sa mai gasea acum doi ani în farmacii. Eu l-am luat asumat de mine pentru ca nici un medic nu a fost de acord cu administrarea lui spuneau ca fac cancer dar si daca fumezi...poti face cancer..si daca mănânci nesanatos poti face cancer....😊 Eu nu numai ca nu am avut nici o problemă de sanatate pană acum dar pentru mine a fost elixirul tineretii...nu am riduri nu am fire de par alb in cap am o viata activa sexual sunt echilibrată mental si nu am avut nici o boală...dar ma întreb daca nu as fi luat acest substitut de sinteza care costa doar 8 lei...mai mult ca sigur..ca as fi facut cancer.Deci în concluzie recomand sub supraveghere medicală si pe un corp sanatos cand ovarele inceteaza sa mai produca hormoni substitutia hormonală 👍
@cameliaserban5580
@cameliaserban5580 3 ай бұрын
Bravo !
@DanielaZefira
@DanielaZefira 2 ай бұрын
Gabriela felicitari ptr decizia de a lua TOS (terapie ormonale sostitutiva). Ai fost norocoasa sa intanlesti un medic cu competenta in acest domeniu.👍
@RalucaNanu-t3o
@RalucaNanu-t3o Ай бұрын
@@gabrielacraciun5044 Acest tratament l-ati luat la recomandarea unui medic?
@lolitadumi8577
@lolitadumi8577 11 ай бұрын
Și eu sunt interesată despre acest subiect. Trec de 9 ani prin aceste stări despre care nimeni nu mi a vorbit.... E groaznic. Memoria m a lăsat....... Mulțumesc pentru explicații. Pe cine am întrebat mi a zis că nu are legătură cu menopauza, ci cu alimentația, că ar trebui să fac drenaj limfatic.... Insomnia e de coșmar......ce să mai zic. Lucrez in spital chiar la ginecologie și am încercat diverse capsule, dar niciun efect. Mulțumim pentru podcast.
@anaina1650
@anaina1650 11 ай бұрын
Ma bucur ca, in sfarsit, incepe sa se acorde atentia cuvenita acestui subiect. Sper ca, in curand, sa se abordeze problema din toate punctele de vedere si as vrea sa fac referire aici la faptul ca, nemaiavand randament maxim, chiar si cu tratament de substitutie hormonala (pe care, oricum, nu il poate aborda orice femeie, din motive medicale, financiare... ), femeia aflata la menopauza ar trebui sa beneficieze de program de lucru redus, fara afectarea veniturilor. Din nefericire, pare ca "trendul" este sa se prelungeasca perioada in campul muncii pana iti dai sufletul.
@dora331000
@dora331000 9 ай бұрын
@anaiana1650,financiar ,orice persoană si ar putea permite substituția hormonala...va spun din experiența, si e vb de 10 lei (plus sau minus) pt o lună.
@corinadanielanedelcu3442
@corinadanielanedelcu3442 3 ай бұрын
Foarte interesant materialul, însă, din păcate, se adresează unui segment extrem de mic de femei. Adică cele cu venituri mari spre foarte mari. De exemplu, acele suplimente de care pomenește doamna, extrem de informată dealtfel, nu sunt accesibile ca preț. Având în vedere nivelul de trai și salariul minim și mediu care există în România, este exclus ca majoritatea femeilor aflate la menopauză să poată cumpăra aceste suplimente. Suplimente care, după câte bănuiesc, ar trebui luate pe termen lung. Am încercat să caut ceva similar și, surpriză! Sunt la fel se scumpe! Trist e că se bate foarte multă monedă pe diverse teme, inclusiv prevenție, însă posibilitățile scad direct proporțional. În rest, felicitări! O ținem însă pe ceea ce am învățat de la mame sau bunici, adică acceptarea și încercarea de a ne obișnui și împrieteni cu simptomele urâte.
@theodora1969
@theodora1969 2 ай бұрын
Aveti dreptate in ce priveste costul mare Al suplimentelor ... Eu am gasit ceva mai ieftin.... de la Fares si Dacia plant....... Multa sanatate!
@marinteodora9441
@marinteodora9441 9 ай бұрын
Impresionanta istorie. Aud in jurul meu tot felul de situații și mă fac să mă simt extrem de norocoasa. Am 54 de ani, de 6 ani sunt la menopauza și nu am avut nici un simptom nici un moment. Mai exact la începutul anului am făcut analize ginecologice foarte aprofundate. Rezultatul a fost că am un uter că la 20 de ani. In urma unui soc emoțional dar și burnaut, in câteva luni mi s-au oprit menstruația și nu a mai revenit deloc. Nu știu dacă are legătură cu faptul că sunt consultant nutriție și am un stil de alimentație echilibrat și iau permanent suplimente. Mulțumesc universului pentru modul în care am parcurs eu acest episod 😊
@susulina1
@susulina1 11 ай бұрын
Ar fi bune niste sfaturi pentru femeile care nu au voie sa ia substitutie hormonala. Minunat, multumim!
@diaconuandreea470
@diaconuandreea470 11 ай бұрын
Ma simt norocoasa ca văd asta la 26 de ani, multumim!
@mihaela4597
@mihaela4597 11 ай бұрын
De departe unul dintre cele mai bune podcasturi; scurt și la obiect. Exact ce-i trebuie ascultătorului. 💙 Felicitări atât realizatorului cât și invitatei! 🙏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumesc ca ne urmariti.
@pisipisi2400
@pisipisi2400 11 ай бұрын
@DoctorMihail va mulțumesc pt acest subiect și pt ca a-ți invitat o pe aceasta doamnă. Eu m am confruntat cu absolut toate aceste probleme. Dacă sunt 72 de stări eu am avut 73 pot sa zic...Efectiv 10 de ani de perimenopauza cu toate stările posibile iar acum la ...aproape de menopauza ...ceață mentala despre care vb doamnă...faptul ca uit....durerile de absolut toate încheieturile....uscaciune....efectiv am crezut pana acum ca am alzhaimer...artroza...etc.....acum m am lămurit complet...la ginecolog mereu mi a zis ca asta e ...sa ma obișnuiesc.vreau sa mai adăugați un aspect ...faptul ca ajungi sa iei antidepresive din aceasta cauza.eu asta am pățit. Și dacă cunoașteți un medic bun în Constanța as dori tare mult sa mi spuneți deoarece eu mereu am fost la ginecolog dar.....nimeni nu își bate capul cu simptomele tale.
@mihaela4597
@mihaela4597 11 ай бұрын
@@Lolipop59 , vă invit să urmăriți podcasturile lui Andrew Huberman și o să înțelegeți atunci de ce mi se pare scurt un podcast de 1 oră. 😀
@LilianaSandu-qz9yh
@LilianaSandu-qz9yh 10 ай бұрын
Eu am ciclu foarte puțin dar doresc să merg la endocrinolog sper sămi spuie dacă am menopauză😢
@LilianaSandu-qz9yh
@LilianaSandu-qz9yh 10 ай бұрын
Dar înainte de asta am avut 30 de zile de ciclu și aveam slăbiciune dar am fost pe picioare😮
@annaciuhuta3178
@annaciuhuta3178 11 ай бұрын
Doamne ,în sfârșit ne luminează cineva mai pe limba noastră. Excelent podcast.felicitari.De astăzi o voi urmări și pe Ileana Badiu.Tot respectul🙏🫶
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumim ca ne urmariti.
@corbuviorica3604
@corbuviorica3604 10 ай бұрын
Mulțumesc. Doctore mă bucur că vă faceți timp pentru așa probleme importante .Eu am 62 ani ,era o rușine să vorbim despre asta atunci ,am suferit mult ,am probleme de sănătate și acum .Am ascultat de câteva ori și am luat notițe .
@MarianaMocanu-y8o
@MarianaMocanu-y8o 8 ай бұрын
@spyrosm3938
@spyrosm3938 8 ай бұрын
Vin si eu cu experienta mea dupa ce am citit si cateva comentarii. Am 50 de ani si sunt in perimenopauza de multi ani!:))) Am invatat sa ma documentez in special urmarind video cu doctori ginecologi din America si mi-am analizat corpul,trairile si m-am adaptat. Fac pilates regulat si exercitii pentru fascia(o durere lombara care a venit la pachet cu perimenopauza). Iau regulat suplimente (magneziu pentru un somn de cel putin 7 ore noaptea, complex de vitamine B,colagen pentru elasticitatea pielii,glucasamine sulfat si chondroitin sulfate pentru articulatii(clar la perimenopauza debuteaza toate), seminte de in pentru estrogen,in fiecare an mamografie(in perioada asta creste riscul aparitiei cancerului mamar) si toate astea adaug meditatie constienta si multa,multa...dar foarte multa rabdare!!!
@gabrielasimon8434
@gabrielasimon8434 3 ай бұрын
@@spyrosm3938 Sa iei d3 vitamina ajuta mult
@cristinar6395
@cristinar6395 2 ай бұрын
Buna ziua, m.ar interesa mult ce exercitii pt fascia faceti, am si eu durerea lombara crunta de vreo 2 ani deja si ma secatuieste de energie. Multumesc anticipat 🙏
@doracsiky
@doracsiky 11 ай бұрын
Informatii utile, multumim. Insa hai sa nu mai numim menopauza 'afectiune', pentru ca nu e o boala propriu-zisa. Oricat ar fi de neplacute unele simptome, e un proces natural. Am trecut prin asta personal in timpul pandemiei, la 52-53 de ani. Sigur, corpul se 'degradeaza', adica imbatraneste...timpul trece zilnic peste noi toate si toti. Cateva lucruri simple si care depind de noi ajuta: sa adoptam un stil de viata sanatos (inclusiv nutritie ireprosabila), sa dam jos kilogramele in plus (asta reduce bufeurile), sa ne odihnim, sa mai ridicam eventual piciorul de pe accelerator in viata profesionala, sa fim bune cu noi insine. Ce mai ajuta e sa nu privim aceasta schimbare ca fiind un eveniment tragic; personal eu tratez asta si cu umor, si caut si aspecte pozitive. Cum joc tenis, nu e rau sa nu mai am nevoie de serviete igienice timp de o saptamana in fiecare luna. :)
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumesc ca ne urmariti. Felicitari pentru atitudinea pozitiva! :)
@mariaiosif741
@mariaiosif741 11 ай бұрын
Se prea poate si fi fost una din doamnele norocoase.Cand menopauza se instaleaza treptat si lent, este una, dar cand se instaleaza agresiv, si din pacate creierul nostru nu reuseste sa gestioneze situatia, ajungem sa o numim si afectiune.Iti modifica viata la propriu, nu mai poti face multe lucruri si daca esti nevoit sa ai o viata sociala, poate deveni extrem de complicat.Oricum felicitari pentru abordarea pozitiva, sunteti si norocoasa
@doracsiky
@doracsiky 11 ай бұрын
@@mariaiosif741 Poate ca pare din ce am scris ca a fost usor. Bufeurile erau un cosmar, - practic eu vara din iunie pana in septembrie umblam doar in bluze si rochii cu spatele gol, mi le croiesc eu (am devenit si designer de moda cu ocazia asta :)) si apoi le duc la cusatorese sa mi le finiseze. Asta m-a determinat sa-mi chestionez - in fine in mod serios!! - stilul de viata, alimentatia, kilogramele in plus.... de atunci invat non-stop de pe YT, slabesc treptat (-8.5kg deja, mai am vreo 15.....), ceea ce inainte de menopauza nu reuseam nicicum. Menopauza a fost pentru mine un trigger de schimbari pozitive. Norocul si-l face omul; ce nu te omoara, te face mai puternic....eu cam dupa astea incerc sa ma ghidez.
@mariaiosif741
@mariaiosif741 11 ай бұрын
@@doracsikyma bucur sa vad persoane ca dv, si aveti dreptate, trebuie sa incercam sa ne adaptam pe toate caile.Eu am intrat fortat la menopauza, practic intr-o singura zi, in urma tratamentului chimioterapic.Bufeurile au fost de departe cel mai rau simptom, numaram cel putin 50 pe noapte, iar vara este in continuare un cosmar, desi au trecut doi ani de atunci
@georgianaungureanu6481
@georgianaungureanu6481 11 ай бұрын
Nu cred ca ati avut acele simptome mai grave anxietatea, depresie, brain fog, spaima, dureri de cap extreme. Cine experimenteaza aceste simptome nu are cum sa le trateze doar cu nutritie si sport. A nu se intelege ca nu ajuta, dar nu sunt suficiente si baza ramane HRT si restul completeaza pachetul.
@Cr3tuCristi4n
@Cr3tuCristi4n 11 ай бұрын
Este foarte educativ și pentru bărbați, sa înțeleagă modul de funcționare și nevoia de ajutor al femeilor.
@emye7983
@emye7983 11 ай бұрын
Asa este! Însă și ei la rândul lor suferă de asa numita ANDROPAUZA * la noi femeile este MENOPAUZA.si te asigur ca sint mult mai complicați, mai irascibili și cite odată de nesuportat.Atit femeile cit și bărbați trec de a lungul vieții printr-o schimbare hormonală continuă!!!
@Cr3tuCristi4n
@Cr3tuCristi4n 11 ай бұрын
@@emye7983 Da, dar sunt etape diferite deci ne putem ajuta reciproc. Aceste clipuri pot deschide doar niște portițe dar ce se întâmplă înăuntru tine și de indivizi în parte.
@anonymmy
@anonymmy 19 күн бұрын
Un articol exceptional! Multumesc cu recunostinta! ❤️🌈
@ioanamiu8561
@ioanamiu8561 9 ай бұрын
Foarte interesant! Multumim dl. doctor! Ar fi bine sa faceti o emisiune despre histerectomia totala. ce trebuie sa facem si ce suplimente trebuie sa luam. Mulțumim!
@Jacomme69
@Jacomme69 10 ай бұрын
Foarte inspirat subiectul care pare putin stăpânit de medicina actuala … Schimbările hormonale afectează integral funcționarea organismului. Uneori, acestea intervin ca un tsunami, dintr-o data. Așa le putem simți pentru ca semnele premergătoare nu alertează foarte mult. În cazul meu, aceste semne s-au focalizat la nivelul … sistemului intestinal cu o constipație distală (rar asociata cu efectele menopauzei). Tsunamiul ulterior a adus restul : insomnia, accesele de panica, uscăciunea bucala etc. Nici un singur medic pe care l-am consultat ulterior nu a fost capabil să-mi dea vreo indicație despre care este cauza si, mai ales, dacā există vreo soluție. În afara celei oferite de hormonii de substitutie pe care, interziși în cazul meu (antecedente de embolie pulmonara si de flebita). Se pare că o soluție de viitor ar fi cea legata de micro-nutriție, dar pare sa fie, deocamdată, în faza incipienta. Doamna Badiu, nu ați avea posibilitatea (si timpul necesar, evident) de a edita o culegere cu toate mărturiile despre efectele resimțite la menopauza? Simptomatologia este extrem de vasta iar, la ora actuala, nu cred ca exista medici care sa o perceapă ca atare.
@MsCarmenuta
@MsCarmenuta 11 ай бұрын
Multumesc , eu aveam 39 de ani cand am intrat in aceasta ceata mintala teribila și o înțeleg perfect ! Păcat ca nu am înțeles atunci ce mi se întâmpla ! Fetelor , informația este putere! Mulțumesc domnule doctor
@lilith658
@lilith658 7 ай бұрын
Extraordinar podcast. Trebuie văzut de toate femeile. Câtă informație utilă. 🌺
@Claudia18980
@Claudia18980 11 ай бұрын
Acceptarea este cel mai bun sentiment omul are un timp limitat pe pământul acesta cei care cred că nu vor mai îmbătrâni niciodată vor fi dezamăgiți toți vom îmbătrâni la un moment dat dar contează cum ne trăim viața
@roxanabalasescu5404
@roxanabalasescu5404 9 ай бұрын
Este foarte dificila situatia femeilor care sunt afectate deja de hipotiroida. Multe simptome sunt comune, astfel incat punem totul pe seama tiroidei si neglijam perimenopauza. 🥺
@cristinafreund4055
@cristinafreund4055 11 ай бұрын
Cât de mult mă regăsesc în această poveste. Și nu știam de ce mă dor mâinile și încheieturile degetelor.
@claranenciu7072
@claranenciu7072 11 ай бұрын
BBuna seara ! In sfârșit se vorbește despre menopauza! Am fost operata de histerectomie totala !!! Nu m-a.ajutat nimeni cu informații nici doctorul chirurg nici doctorul ginecolog ! Va mulțumesc cu recunoștință și respect! 🙏👍👏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
inteleg perfect; sper ca acest lucru sa se corecteze cat de curand iar medicii sa devina curiosi sa ajute femeia inca din perimenopauza
@claranenciu7072
@claranenciu7072 11 ай бұрын
@@DoctorMihail Buna seara domnule doctor, va mulțumesc pentru răspuns! Felicitări pentru toată munca din online! 🙏👏
@nataroman76
@nataroman76 11 ай бұрын
În sfârșit se pomenește de receptorii de estrogen din creier. Simt căderea estrogenului la nivelul creierului și nimeni nu mă crede. Simt că creierul nu mai e la fel.Lumea zice că exagerez și nu e așa.
@mihaelaipate288
@mihaelaipate288 11 ай бұрын
Mă regăsesc în tot ce povestește Ileana. Am 54 ani, acum 1 an a început calvarul, cu toate simptomele posibile și imposibile, am încercat la doctor, lucrez în Uk, aici sistemul de sănătate este la pământ. Despre analizele hormonale, doctorul a zis că-s ok și atât. Doctori nepăsători! Iar eu îmi continui viața plină de frustrări, dureri, brain fog și multe altele. Groaznic, groaznic!😢
@lacricioc8790
@lacricioc8790 11 ай бұрын
Buna, mergi la Holland Barrett si explica angajatilor ce problema ai, iti garantez ca iti vor da suplimente naturiste pentru problema asta. Eu asa am facut si ma simt foarte bine. Bafta
@emye7983
@emye7983 11 ай бұрын
Cel mai bun și eficace medicament este sportul. Faceți de cel puțin 3 - 4 ori antrenament cardio. Va spun din experienta. Sint antrenoare de fitness.
@mihaelaipate288
@mihaelaipate288 11 ай бұрын
@@emye7983 mulțumesc, asta fac deja și este benefic pentru organism! Așa este!👍
@georgianaungureanu6481
@georgianaungureanu6481 11 ай бұрын
​@@emye7983sportul este o piesa in tot puzzel-ul, dar in mod cert HRT/BHRT sunt cele mai importante. Doar sportul nu este de ajuns nici macar pentru un minim de supravietuire in menopauza. Doar subtitutie hormanala fara sport este deja o baza ce ajuta enorm, doar sport fara hormoni aduce avantaje infime.
@georgianaungureanu6481
@georgianaungureanu6481 11 ай бұрын
​@@emye7983 aveti grija ce recomandati, urmariti ce spune si Ileana: in menopauza si peri-menopauza se merge pe crestere/mentinere masa musculara (greutati) si as adauga si stretching (yoga, pilates etc.). Culmea am tot citit recomandarile coach menopausal si instructori specializati si ei spun ca este de evitat cardio mai ales in menopauza.
@adrianacosman2830
@adrianacosman2830 9 ай бұрын
Bună ziua. Mulțumesc pentru informațiile din acest Podcast. Un singur lucru doresc să-i spun invitatei dumneavoastră: vertijul nu este un moft și nu se instalează datorită lipsei de exercițiu fizic așa cum a susținut dumneaei. Este o afecțiune gravă care îți pune viața pe butuci. Recuperarea este anevoioasă și de durată și te obligă la anumite restricții. Am trecut pe acolo și știu cum este.
@georgetapalade3334
@georgetapalade3334 9 ай бұрын
Cum a-ți scăpat de vertij? Mă chinuie de ceva ani
@popaelena7319
@popaelena7319 7 ай бұрын
Bună ziua! Cum ați descoperit că e vertij? Ați făcut anumite analize? Eu mă confrunt de 1 săptămână cu amețeli și nu știu încotro s-o iau.
@speranta1970
@speranta1970 11 ай бұрын
Foarte educativ acest podcast. Din pacate educatia aceasta este ignorata chiar si de doctori, si nu numai atat, nu este raspandita ca femeile sa cunoasca aceste semne si sa poata ingrijii. De la primele semne de perimenopauza am fost la doctor si am cautat ajutor medical numai ca sa mi-i se spuna ca este normal, nu am ce face. Nu am ce face la kg care se adunau impotriva regimului sanatos pe care al am, dureri la incheieturi care erau explicate ca si artrita, insomnii care deveneau tot mai accetuante (ajungeam de dormeam maxim 2-3 ore pe noapte), transpiratii noaptea, trezire brusca la 3 dimineata fara sa mai pot adormi din nou, sentimente de tristeste, migrene tot mai dese. Toate aceste simptome le-am trait 10 ani fara nici un ajutor medical ca doctorii nu sant interesati sa ajute femei cu aceste probleme. Acum am invatat pe pielea mea, m-am educat singura si ajut sa educ si alte femei de tinere sa stie sa aiba grija de ele. Dar este nevoie de educatie pe scara larga.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim. Multa sanatate.
@marinelastanciu7553
@marinelastanciu7553 10 ай бұрын
As dori informații cum ati reușit deși și io ma confrunt cu asa ceva .Mulțumesc
@danamoha3084
@danamoha3084 11 ай бұрын
Povestea ta este si povestea mea, identica, incepand de la tomograf la zeci de investigatii ( cardio, endo, gineco, gastro, neuro etc) timp de ani si nimeni, dar nimeni nu s-a gandit ca pot avea asta, ba chiar medicii radeau si imi spuneau ca "sunt prea tanara" atunci cand ii intrebam daca poate intru la menopauza ( eu am pus problema asta, ei nu), astfel am ajuns la 37 ani cu " fix o menstra" pana la menopauza si cu osteoporoza. Am inceput terapia de sinteza recent, medicul nu mi-a spus si de terapia cu hormoni bioidentici, astfel multumesc pentru doamnele doctor. Podcast-ul acesta ar trebui sa fie vazut obligatoriu de toti medicii, de toate femeile si toti barbatii. ❤
@liviapopescu5251
@liviapopescu5251 9 ай бұрын
Am ajuns la vârsta de 57 ani și am menopauza de 7 ani iar după 7 ani am dureri mari pe jos după trei zile dureri mari a venit ceva rozalie ce poate fi
@georgianag1606
@georgianag1606 9 ай бұрын
Trebuie sa iesiti neaparat de la hormonii sintetici. Cititi cartea lui Dr John Lee - What your doctor may not be telling you about menopause. Veti gasi acolo absolut tot ce aveti nevoie. Sanatate
@icatoma827
@icatoma827 11 ай бұрын
Interesanta emisiune .Informatii utile de care multe femei au nevoie .In urma cu 17 ani am inrat in meopauza .Aveam pe atunci 35 de ani si putinele informatii pe care le aveam proveneau din carti(si astea putine pe vremea aceea ).Nu a fost usor mai ales ca din senin m-am trezit cu o anxietate generalizata ,epuizare ,cofuzie ...Analizele mi le-am facut din proprie initiativa la un laborator . Am avut sansa sa fiu tratata de un medic care era axat mai mult pe suplimente alimentare ,homeopathie ,alimentatie sanatoasa ... In vara lui 2007 am emigrat in Franta ...Desi am fost la ginecolog de mai mute ori ,practic tot la 2 ani fac test frotis si mamografie niciodata nu mi-s-a propus tratament substituitiv ...Nu sunt impotriva dar nici pentru mai ales daca menopauza survine dupa 45de ani .E un proces natural .Sigur ca trebuie sa ajutam corpul sa depaseasca anumite simtome .
@rodicaniculescu1721
@rodicaniculescu1721 10 ай бұрын
E un proces natural care va imbatraneste accelerat. Poate acum va simtiti cat de cat ok, dar durerile vor aparea accentuat dupa 50 ani si corpul dvs se va schimba radical. Este f usor sa cereti dvs singura estrogen ca supliment pt a avea o calitate a vietii mai buna pt o per mai lunga
@niconicole7500
@niconicole7500 9 ай бұрын
Puteți spune ce suplimente ați luat? Va rog
@olgaepifan7027
@olgaepifan7027 2 ай бұрын
Eu am 36 de ani si am intrat in menopauza
@ibims7120
@ibims7120 11 ай бұрын
Multumesc pt explucatii. Am 46 Ani si am facut acum analize fsh 101, estrogen 25.pana acum 3 luni era totul normal. Pilates este printre altele un sport f bun pt musculatura vaginala.
@Sagetator70
@Sagetator70 11 ай бұрын
În sfârșit o emisiune care trateaza în detaliu simptomele de la menopauza. Felicitări!
@Bia-my4zq
@Bia-my4zq 11 ай бұрын
Mă bucur că tema asta se poate discuta și multe femei sunt afectate, eu am fost afectată deja de acum 10 ani dar fiindcă trăiesc în Germania am fost la doctorul de femei o doctorița foarte drăguță cu multă capacitate și mi-a explicat tot ceea ce trebuie să știe fiecare persoană și am făcut analizele necesare,mi s-a recomandat să iau dimineață un gel care îl dau pe piele cu estrogen ,seara ia o tabletă de progesteron am rezolvat toate problemele bineînțeles că am întrebat doctorița cat trebuie să le iau aceste acest tratament și mi-a spus clar toată viața ,am încercat să fac o pauză de trei luni dar bineînțeles că menopauza își face efectul așa că am luat tratamentul mai departe și mă simt foarte bine nu am probleme dorm noaptea nu am probleme cu oasele nu m-am îngrășat deci este foarte adevărat ceea ce se întâmplă cu corpul nostru🙏🙏
@melindahutuleac8256
@melindahutuleac8256 8 ай бұрын
Bună doamna dragă mă puteți ajuta și pe mine cumva cu menopauza asta că sunt distrusă la noi degeaba mergi la medic ,nu mi s-o dat nici un tratament ,poate îmi spuneți ce medicamente luați poate că le pot procura și eu simt că nu mai rezist mulțumesc frumos
@anisoaraconstantin5331
@anisoaraconstantin5331 10 ай бұрын
Foarte bun podcast. Eu sunt la menopauza de la 40 de ani acum am 52 nu prea am simtome doar ca de cateva luni am observat ca am inceput sa chelesc. In trecut am Luat la recomandarea medicului pastile pe baza de hormoni dar mi-au provocat un chist la ficat. Am fost operata cu recomandarea sa schimb tratamentul pe baza de hormoni, sincer nu am Mai facut nimic, acum chelesc 😬ma simt ingrozitor
@IbiFlorea
@IbiFlorea 10 ай бұрын
Mă bucur să aud așa o discuție deschisă despre un subiect rar abordat. Sigur va fii de ajutor multor femei! L-am ascultat cu mult interes pentru că lucrez cu femei pe tema asta, sunt trainer al Metodei Aviva - o gimnastică hormonală care susține sănătatea organelor pelvine, fertilitatea și echilibrul hormonal. Gimnastica e foarte eficientă în toate etapele vieții unei femei, nu doar în menopauză. Reglează ciclul menstrual, alină durerile, crește șansa de a rămâne însărcinată, dar pentru că tema este menopauza, gimnastica e eficientă în ameliorarea simptomelor neplăcute, cum ar fii bufeurile, lipsa de energie, tulburările de dispoziție, greutatea excesivă etc. Recomand cu drag gimnastica Aviva, o mișcare specială ajută mult în menopauză! Aviva vine din Ungaria unde sunt mulți medici ginecologi care recomandă gimnastica ca tratament complementar. avivagymnastics.ro
@bettyvincze3872
@bettyvincze3872 10 ай бұрын
Vă mulțumesc și eu pentru acest podcast, extrem de util. Era cât pe ce să caut altceva la care să mă uit în seara asta și am zis că mai ales la vârsta mea (43) e mega important să mă informez tot mai mult, având în vedere că până nu nu demult, recunosc, cu toată rușinea, nu prea m-am informat cu privire la acest subiect. Deși se pare că am niște simptome de perimenopauza de mulți ani, în repetate rânduri am fost tratată superficial de medicul ginecolog la care mergeam și pe care l-am schimbat între timp. Cred că e foarte important ca această abordare multidisciplinară, precum și informarea, să devină ceva absolut normal în curând. Dr Mihail, vă urmăresc și vă respect pentru că faceți lumină acolo unde încă nu este suficientă. Vă mulțumesc doamna Badiu pentru asumarea acestui rol în a informa și sprijini femeile, că, așa cum spuneți, dacă trăim suficient de mult, cu siguranță ajungem și la menopauza. Încă o dată, vă mulțumesc! 🙏❤️
@adrianaionescu4132
@adrianaionescu4132 6 ай бұрын
Felicitări pentru acest podcast! La mine s au instalat simptomele perimenopauzei de la 38 de ani si nu intelegeam ce se întâmplă cu mine. Ma bucur ca in sfârșit cineva vorbeste deschis despre acest subiect.
@luminitaizabelamatei9489
@luminitaizabelamatei9489 9 ай бұрын
Felicitări Mihai, felicitări Ileana!! Informații extrem de utile, care din păcate sunt tabu.
@gabinedelcu8863
@gabinedelcu8863 11 ай бұрын
Ești minunat!!!! Jos pălăria! Îți mulțumesc din suflet pentru strădania ta!!!!❤
@CrisanIldiko
@CrisanIldiko 9 ай бұрын
Am intrat în menopauza la 52 de ani dar nu m-am simțit bine deja cu mult înainte. ...exact toate simptomele descrie și spuse mai sus am avut și le mai am ... de când am intrat în menopauza toate viața mea sa schimbat. ...sunt bolnavă și am de toate și tot sper să mă trezesc într-o zi și pot spune că într-adevăr mă simt Bine ...am aflat acum multe ...pe care nu știam...ar trebui că doctorii să fie mai deschise la discuții cu pacienții.... Vă mulțumesc... că ne-ați deschis ochii ..
@simonatimofte4432
@simonatimofte4432 11 ай бұрын
Excelent podcast! Felicitări! Mi-ar fi folosit enorm acum 10 ani când a început tot acest calvar simptomatic. Am studiat tot ce era de studiat atunci ca să reușesc să mă mențin în parametrii optimi. A fost bau-bau-ul vieții mele, pre(peri) menopauza! Mulțumesc! Sunt multe aspecte care imi sunt de folos și acum din acest podcast.
@monikageorgea6744
@monikageorgea6744 11 ай бұрын
Cea mai mare problemă este unde se poate găsi acel Medic care sa aibă răbdare și cunoștințe medicale!!!
@dumbravaani2041
@dumbravaani2041 11 ай бұрын
Aia este marea problemă !!!!! Te lovești de ziduri 😢😢😢
@georgianag1606
@georgianag1606 9 ай бұрын
Nu aveti nevoie de medici. Sunt inutili mai ales in RO. Puteti sa va reglati singura. Cititi cartea lui Dr John Lee - What your doctor may not tell.you about menopause. Aveti acolo tot ce aveti nevoie ca sa va reglati corpul singura. Va doresc success
@mariadobre7118
@mariadobre7118 9 ай бұрын
Mare dreptate aveți
@maria19793
@maria19793 7 ай бұрын
Anca Sultan este un ginecolog care trateaza perimenopauza si menopauza. O gasiti la Femme Boutique Medical
@maria19793
@maria19793 7 ай бұрын
kzbin.info/aero/PL97E2s7T8iTdhTJg7Mnv9O4QwkVOnbD4T&si=i3Lqudh97qEkR3nW
@georgetasora5043
@georgetasora5043 8 ай бұрын
Va mulțumesc pentru aceste informații pot sa spun ca eu de doi ani sintomele deecrieae de doamna și credeam că e din cauza boli mele Fibromialgia.. Am ff desee pierderi de memorie și lipsă totala de concentrare. Mi-am luat notițe sa mi fac aceste analize medicale. Va mulțumesc pentru tot. E ff important ce am aflat aici
@ancasfetcu
@ancasfetcu 3 ай бұрын
Felicitari pentru podcast. Am 47 de ani, locuiec in uk, am mers la gp, si dupa ce vreme de cativa ani ii spuneam ca ceva nu e in regula cu organismul meu, abia dupa ce ciclul mi a intarziat 3 luni, acum iau hrt. Dupa estrogen si progesteron urmeaza sa iau testosteron. Ma confrunt cu migrene insuportabile,dureri de arculatii la degetele picioarelor si are mainii...dar e ciudat ca numai la dreapta. Am dureri in toate articulatiile corpului, incontinenta urinara....desi am doua operatii de cezariana....si cel mai rau...e starea de nervozitate ...e incontrolabila....aproape duce la agresivitate....oboseala si lipsa de concentrare...de multe ori evit sa conduc....Aici se dau HRT...cu analize medicale....dar ceea ce e ciudat...si sistemul e la pamant....fara control ginecologic de 10 ani. Va multumesc pentru ca vorbiti despre aceste probleme, menopauza este un proces fiziologic dar trebuie ca toate lumea sa o ia in serios si sa o trateze ca pe o boala...care nimiceste ....si afetcteaza viata tuturor din familie...pentru ca nu se vorbeste deschis ...barbatii au o limita in a intelege ceva ce nu a fost explicat de generatii....ca o problema.... Este pacat ca suntem in 2024.... Trebuie sa cooperam, sa vorbim deschis si fara bariere de toate simptomele....si sa promovam asta.
@mikymika5940
@mikymika5940 3 ай бұрын
@@ancasfetcu Subscriu!
@mikymika5940
@mikymika5940 3 ай бұрын
@ancasfetcu. Pe 07.11. Împlinesc 50 de ani, tot ce ai scris eu mam regăsit și trăiesc în această stare și dureri teribile fizice și psihice de la vîrsta de 39/ 40 de ani. Am un singur fiu în vîrstă de aproape 24 de ani, căruia îi sunt mamă și tată de la vîrsta de 13 ani😢. Nu am făcut niciodată analize hormonale, iau Climenium de aproximativ 4 ani. Dereglatea ciclului meu menstrual a început pe la vîrsta de 33/34 de ani. Încă mai am ciclu dar forte dereglat, sunt operată pe coloana cervicală în urma unui accident rutier care nu a fost din vina mea, am două proreze Cage de titan la nivelul C6/C7, iau tratament de fond recomandat de medici mei curanți. Antidepresiv cu ansiolitice, de 13 ani,după accidentul rutier și decesul tatălui meu😢. Am rămas cu sechele neurologice pentru că în momentul accidentului rutier mi sau tasat toate discurile la nivelul coloana cervicale. Chiar aseară mia venit ciclul mai devreme cu 10 zile, iar în luna iulie ma întârziat de la 7 iunie pînă pe 28 iulie. Este oribil prin toate durerile și stările prin care trec😢.
@RalucaAndreeaBriceag-hn7mh
@RalucaAndreeaBriceag-hn7mh 7 ай бұрын
Felicitări pentru acest subiect de maxima importanță La cat mai multe subiecte interesante. Mulțumiri!
@mireladonac3677
@mireladonac3677 Ай бұрын
Foarte educativ podcastul si felicitari doamnelor care au comentat aici, foarte inteligente si educate, deosebite ❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail Ай бұрын
Multumim 🙏🏻
@nicoletanico6747
@nicoletanico6747 7 ай бұрын
Tot respectul pentru femeile cu posibilitate financiară. Tot femei sunt și femeile de serviciu și alte asemenea categorii care câștigă forte puțin și care sunt chinuite in aceeași măsură în timpul menopauzei. Oare pe ele cine le ajută? Va spun eu. Nimeni. Apoi sunt femeile care muncesc până la epuizare ca sa supraviețuiesc a ele și familiile lor. Și sunt mult mai multe decât cele care nu au griji financiare
@luminitagania9356
@luminitagania9356 9 ай бұрын
Felicitări pentru acest podcast, foarte interesant! Mă gândeam, cât de complicat este pt o femeie să facă față provocărilor de la muncă, din familie, și trebuie să fie egală cu bărbatul, să muncească până la 65 de ani.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 9 ай бұрын
🙏🏻
@ramonav3382
@ramonav3382 11 ай бұрын
Doamne ajuta, ca in sfarsit cineva ne lamureste si pe noi despre acest fapt! Niciun medic nici nu intreaba macar daca de acolo pot sa iti vina simptomele pe care le acuzi! Multumim frumos, domnule doctor!🙏
@brittakayser4526
@brittakayser4526 9 ай бұрын
Multumesc, foarte bine explicat. Sint medic ginecolog , Kayser Britta, repatriatä dupä 31 ani, sint absolut ptr. hormoni bioidentici. Bravo!
@sararulaura7609
@sararulaura7609 11 ай бұрын
Felicitări pentru subiect!!! Din păcate multe femei nu își permit toate analizele necesare testării, nu găsim medicul informat, ce sa mai vorbim despre substitutia hormonala. Am ajuns la ginecolog cu probleme dar nici măcar nu m-a îndrumat către endocrinolog.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
multumesc.
@Gabster1312
@Gabster1312 10 ай бұрын
In UK hormonii bioidentici costa £19,50 pe an, adică plătești pentru 2 luni și ai restul de 10 luni gratuit. De dragul femeilor din România sper sa se ajungă și acolo la așa ceva.
@gbalaban1984
@gbalaban1984 9 ай бұрын
Salut, poti sa imi dai detalii te rog? Se obtin de la GP? Multumesc.
@ValeriaDraghici
@ValeriaDraghici 7 ай бұрын
Buna! si eu sunt interesata., multumesc!
@ralucamoroianu1
@ralucamoroianu1 11 ай бұрын
Probabil cel mai bun podcast pe care l-am ascultat cu sufletul la gura! Sunt la perimenopauza si iau substitut homonal de mai bine de un an, dupa ce m-am luptat cativa ani cu aproape toate simptomele perimenopauzei, dar nu eram documentata si educata.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim ca ne urmariti. Sanatate!
@rodicatcaci6410
@rodicatcaci6410 11 ай бұрын
Eu am luat suplimente hormonale, dar nu am văzut rezultate. Am trecut la dejunul intermitent, care mi-a dat rezultate satisfăcătoare.
@Ema-ew5bw
@Ema-ew5bw 10 ай бұрын
locuiți în România? v-a indicat medicul ginecolog? întreb pt că eu am întâlnit numai medici ginecologi care m-au sfătuit să îmbătrânesc natural.
@ralucamoroianu1
@ralucamoroianu1 10 ай бұрын
@@Ema-ew5bw locuiesc in Germania, unde suplimentul hormonal e decontat de casa de asigurari, ma costa 10 euro la 3 luni. Exista o schema nationala pentru asta ceva.La fel si in Franta si UK. Am incercat si cu hormoni bioidentici preparati in farmacie, dupa metoda Rimkus (un medic german, cautati pe Internet), dar mi se parea ca medicul ginecolog bajbaia cu dojazul tratamentului si am ales sa merg pe schema clasica nationala pentru perimenopauza.
@natasaseremet292
@natasaseremet292 28 күн бұрын
Vă mulțumesc mult, pentru sfaturi prețioase.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 27 күн бұрын
🙏🏻
@ghermannicoleta1364
@ghermannicoleta1364 10 ай бұрын
Minunat! Felicitări și multe mulțumiri pentru faptul ca aduceți asemenea subiecte în discuție ! 🤗
@marianaonica169
@marianaonica169 2 ай бұрын
Doamne,cât de mult ma regasesc! Multumesc!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 2 ай бұрын
Multa sanatate!
@mikamika5329
@mikamika5329 10 ай бұрын
Un subiect foarte important ați adus în discuție, am 42 de ani și nu stiu ce trebuie sa fac. Cel mai mult mă gândesc cum o sa mă descurc la job, care implică o mare responsabilitate, lipsa de concentrare va fi cu adevărat o problema.Am experimentat dupa nastere un episod similar și am simțit ironia celor din jurul meu când nu îmi găseam efectiv cuvintele să continui o frază.Ar trebui asigurate măsuri la locul de munca de protectie și sprijin nu de descurajare și marginalizare.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 10 ай бұрын
👍🏻
@ElenaCosminaGhinea
@ElenaCosminaGhinea 10 ай бұрын
Ajuta sa fi sincera la locul de munca și sa informezi angajatorul de problemele cu care te confrunți temporar și împreună sa revizuiți prioritățile și timpul de executare sau dacă nu, poți sa o faci și singura și sa te apuci de priorități mai devreme decât de obicei. Asta o sa reducă considerabil stresul și frustrarile care vin la pachet. În loc sa aștepți colegii sa te ironizeze pe tema asta, poți incepe sa faci tu glume de balbaielile tale și când situația o cere sa amâni politicos conversatia pe mai târziu. Jobul meu implica conversație in limba engleza și când nici măcar nu știu cum ma cheamă în romana le spui râzând ca dicționarul meu englez nu a fost 100% activat și revenim la discuție puțin mai târziu. Nu te stresa dinainte cu simptome pe care nu sti dacă o sa le ai sau nu, o sa vezi ce e de făcut când ajungi acolo.
@luminitavirlan8967
@luminitavirlan8967 11 ай бұрын
Interesant tot ce spuneți, dar costisitor pentru femeia de rand !Mulțumim !
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
E important ca exista solutii si ca ati aflat de ele. Sanatate.
@selenadumitru5338
@selenadumitru5338 10 ай бұрын
Am 35 de ani si am intrat pe menopauza de la 34 😢😢 din pacate nu stiam ce se intampla cu mine si cu corpul meu pana cand doctorul mi-a tot facut analize cateva luni consecutive si a vazut ca ovulatia e din ce in ce mai putin , acum iau medicamente pentru hormoni pot spune ca am stari si stari dar pot dormi, numai sunt atat de sensibila, nu ma mai enervez atat de repede . Am vrut sa mai fac si eu un copil dar din pacate nu se mai poate dar totusi multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat acest dar inainte de a intra la menopauza. Multa sanatate tutur!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 10 ай бұрын
Sanatate multa!
@laurastanciu2801
@laurastanciu2801 9 ай бұрын
In sfarsit un subiect abordat cat se poate de profesionist dar... trebuie sa avem si medici care stiu ce fac. Eu personal multumesc ca ati dat si niste nume la care se poate apela... pentru ca este greu din toate punctele de vedere, sa bati campii si sa cheltui o gramada de bani pana gasesti medicul care sa faca treaba asa cum trebuie, profesionist si in siguranta pentru pacient.Multumim dl doc, multumim Ileana Badiu
@alexandraandrei1013
@alexandraandrei1013 10 ай бұрын
Cel mai bun potcast care l am ascultat. Am 33 de ani dar aceate informații sunt de folos.Multumesc mult.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 10 ай бұрын
👍🏻
@marianapalita6748
@marianapalita6748 10 ай бұрын
Mulțumesc mult pentru informațiile valoroase! Eu, am experimentat bufeuri, schimbări de dispoziție, cât şi ceața mentală... si sa nu uit greutatea [9 kg in 6 luni, fără să îmi schimb regimul de viață, sport la sală de 3 ori pe săptămână]. Toate le-am pus pe seama tiroidei recent descoperite. TSH 11. Simptomele au durat aproximativ 5-6 luni după începerea tratamentului cu Eutirox. Eram in perioada de premenopauză. Au trecut 4 ani şi sunt în faza în care nu mai am niciun inconvenient, iar menstra este o dată la 4-5-6 luni. Deci sunt pe ultima sută de metri! Am trecut foarte uşor peste aceste probleme, cred eu, datorită medicamentelor de tiroidă. Multă sănătate tuturor!
@florentina.cojocaru
@florentina.cojocaru 11 ай бұрын
În aceeași idee, mi-ar placea și ar fi util să abordați subiectul endometriozei și adenomediozei. Foarte puține femei știu despre asta și sunt foarte puțin înțelese. Mulțumesc!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim pentru feedback. O sa tinem cont.
@alenaandrica5543
@alenaandrica5543 11 ай бұрын
Superb, mi-a placat mult, mulțumesc ☺️ La menopauză de la 43 ani și cu inceput de la 40. Nu am cumpărat teste de sarcina cate 10 odata, decat atunci, ma duceam saptamanal la ginecolog 😂si pt ca imi era rusine si ma tot intrebau dd ce vin, aveam 3 dr, pana am gasit unul excepțional, un foarte bun prieten, care m-a lămurit ce am, asta a fost acuma 7 ani. Nimeni nu vorbea despre asta si eu simțeam ca mi-a schimbat cineva mintea si creierul 😃, nu mai era al meu
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim ca ne urmariti.
@carmeniliescu8992
@carmeniliescu8992 11 ай бұрын
Felicitări Doctor Mihail pentru acest podcast de folos! ❤ Mulțumesc că ai adus în discuție un subiect important de viața 🙏 …dacă aș fi știut aceste informații cu ceva timp în urmă când au început simptomele, stresul meu ar fi fost mai diminuat. Mult succes!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumesc ca ne urmariti.
@stefaniamuresan1392
@stefaniamuresan1392 11 ай бұрын
Foarte educativ
@monicacenusa3453
@monicacenusa3453 9 ай бұрын
Felicitări ft educativ... spuneți vă rog care sunt suplimentele pt menopauză...?
@andrajo2983
@andrajo2983 11 ай бұрын
Excelent podcast! O gură de oxigen pentru milioane de femei care aveau nevoie de astfel de informații. Vă rugăm să vorbiți și despre andropauza la bărbați, prostata, scăderea apetitului sexual și alte probleme care intervin după 50 de ani!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim pentru feedback!
@carmenk185
@carmenk185 11 ай бұрын
OMULE, te iubesc pentru acest podcast, mi-a venit la fix, mulțumesc! ❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
cu placere :)
@voichitarusu4215
@voichitarusu4215 11 ай бұрын
La 60 de ani ce facem?
@florentinavornicu6161
@florentinavornicu6161 11 ай бұрын
Ileana Badiu ești o femeie grozavă ,,,îmi place foarte mult de tine,,,,, complimenti ptr subiect,,,, 👏,,,,menopauna indusă are niște simptome mai tari decât menopauza venita normal,,, da,,,,
@nataliaguzun9289
@nataliaguzun9289 10 ай бұрын
Aveți toată admirația și respectul meu ca ați adus această temă în discuție la nivel profesionist și pe înțelesul tuturor femeilor. Bravo!👏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 10 ай бұрын
👍🏻 Multumesc
@constantinmarilena6667
@constantinmarilena6667 11 ай бұрын
Mers la ginecolog, endocrinolog, psiholog, nutriționist, medic de familie, salā, masaj, cosmeticā, dermatolog, etc. Plus la serviciu, muncā, copil. Pāi, când toate astea? Stām numai pe la doctori. 😢
@voichitarusu4215
@voichitarusu4215 7 ай бұрын
Stam pe la doctori pină te duci
@corneliastafie9997
@corneliastafie9997 7 ай бұрын
Păi dacă. nu mergem la doctori ne trezim cu ceva ce nu mai poate fi tratat !
@DanielaZefira
@DanielaZefira 2 ай бұрын
@DoctorMihail felicitari ptr acest podcast plin de informatii f importante. Sper ca femeile romance (care nu au o cultura in domeniul sanatatii) sa inteleaga cat de prezioase sunt aceste informatii ,atat ptr stilul de viata cat si TOS pe care trebuie s-o urmeze o femeie in premenopausa sau Menopausa. Mama mea in Romania,in '95 a facut Tos ( terapia ormonale) ,avand o sintomatologia f agresiva.
@ancaraduta180
@ancaraduta180 8 ай бұрын
Am ascultat o parte din podcast alături de soțul meu, în mașină spre casa. Am 37 de ani și pot sa spun ca pe alocuri Am lăcrimat. Pt ca se întâmplă niște schimbări cu mine în ultimele luni și nu înțelegeam ce e, de ce sunt asa. Despre Brain Fog ce sa mai spun... Cred ca ar trebui dezvoltat mai mult subiectul.
@stelatataru7573
@stelatataru7573 11 ай бұрын
Multumesc pentru explicatia foarte utila pentru Doamne.Am trecut si eu prin etapa descrisa de Doamna ,e foarte complicata situatia si e cel mai tragic ca medicii nu sunt la curent cu simptomele menopauzei .
@Mona-Aka
@Mona-Aka 11 ай бұрын
Sunt exact acolo! Vă mulțumesc ca m-ați lămurit. Voi merge la medic cât mai repede.
@lilicapussine6031
@lilicapussine6031 11 ай бұрын
Buna ziua, din pacate medicii sunt foarte grabiti sau obositi si nu mai vorbesc multe lucruri. Dl. doctor vorbeste foarte bine ceea ce medicii nu reusesc sa mai vorbeasca la cabinet. Multumesc mult.
@dianab3473
@dianab3473 11 ай бұрын
Interesant si de apreciat ca se abordeaza subiectul perimenopauza, menopauza etc. Ileana incearca sa ofere cat mai multe informatii, uneori ii iese. Deranjant faptul ca foloseste "ma rog"si "in fine" prea des. In esenta conteaza ca a luat initiativa si faptele vorbesc de la sine.
@sixtynine685
@sixtynine685 11 ай бұрын
Mulțumesc pentru această discuție, a fost interesantă și m-a făcut să reflectez mult. Mi-am dat seama că în viața mea de 50 și ceva de ani nu am întâlnit un medic, ci numai doctori nepăsători. De fapt, care este diferența între medic și doctor ? Dacă încercați să gândiți mai profund, nimeni nu face nimic, sincer și gratuit pentru altul, ci tot ce facem este numai, dar numai pentru noi înșine. Singurul lucru pe care îl facem pentru ceilalți, sincer și lipsit de un interes, este ceea ce lăsăm în urmă, după ce murim. Bun sau rău.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Cu placere. Multumesc ca ne urmariti.
@liudasemincov2472
@liudasemincov2472 11 ай бұрын
Salut doctor Mihai va multumim din suflet
@mariaiosif741
@mariaiosif741 11 ай бұрын
Felicitari pentru acest subiect si multumiri doamnei invitat pentru sinceritate si asumare.Sunt la menopauza in urma tratamentului chimioterapic…o menopauza instalata agresiv si cu simptome extreme.Mi se spune mereu ca asta e, nu se poate face nimic, si cumva sa fiu fericita ca traiesc si am supravietuit cancerului.Consider ca orice femeie, indiferent prin ce a trecut, ar trebui sa poata fi ajutata in aceasta etapa a vietii, indiferent de cati ani mai are de petrecut in aceasta viata
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim ca ne urmariti. Sanatate multa!
@mariaiosif741
@mariaiosif741 11 ай бұрын
Multumesc frumos!
@GianinaDumitriu
@GianinaDumitriu 11 ай бұрын
Felicitari pentru podcast si pentru invitata dv.ce ne- a adus atatea informatii valoroase!Multumim,nu va deziceti ce ceea ce v-ati propus cu acest podcast❤❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim ca ne urmariti
@oliviamocanu3360
@oliviamocanu3360 9 ай бұрын
Vă urmăresc cu mare interes. Mulțumesc pentru toate informațiile și motivație (am renunțat la fumat). Sugerez dacă este posibil să faceți un podcast despre ENDOMETRIOZĂ. Mult succes in continuare la tot ce faceți.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 9 ай бұрын
Multumesc. 🙏🏻🙏🏻
@ramonaneculaedanciu
@ramonaneculaedanciu 11 ай бұрын
Am 39 de ani și de aproape 2 ani trec prin asta ... fiecare lună care trece este mai urâtă și grea. Mă bucur să văd că cineva vorbește despre acest subiect!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Sanatate!
@ramonaneculaedanciu
@ramonaneculaedanciu 11 ай бұрын
@@DoctorMihail Doamne ajută! Mulțumesc frumos pentru timpul acordat comentariului meu! Sărbători fericite!
@DorinaLuca-v3s
@DorinaLuca-v3s 9 ай бұрын
Am uitat sa precizez. Am 61 de ani și mă chinui, da acesta este cuvântul potrivit, de aproape 10 ani cu aceste stări pe care le-ați enumerat dvs. Semnalul de alarmă mi la dat faptul că începusem să am probleme cu concentrarea, memoria, pe lîngă întreg arsenalul de alte stări. Mulțumesc și vă doresc succes!!!! Poate ne trezim cumva😮.
@ayesha1973
@ayesha1973 9 ай бұрын
Mergeți la mamografia
@lysy4115
@lysy4115 9 ай бұрын
Salutare la toate femeile,vreau sa zic că e un potcast minunat cu multa informație❤.In privința hormonilor sintetice vreau sa spun că personal 3 prietene ce au luat tratament cu hormoni sintetici doua din trei au făcut cancer la sini și una din ele la ovare și coluluterin,e foarte tragic că toate trei au fost operate rămasă fără ambii sini și fără ovare și uter și cu chin și stres mai mare de cît ar fi fost simptomele menopauzei 🤕😏Multa sănătate să aveți ❤
@elenagradinaru9829
@elenagradinaru9829 11 ай бұрын
Wooow Bună ziua ,intimplator am dat de acest interviu exact cind aveam nevoie . Nimic nu mă mai sperie ,a fost totul pe înțelesul meu Mulțumesc și la cit mai multe emisiuni și informații utile 👏
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim. Sanatate!
@mathildemusa5490
@mathildemusa5490 3 ай бұрын
Când trăiești ani de zile niște simptome care îți afectează parcursul normal al vieții, îți dai seama cat de important este să fie acordată atenția necesară acestui subiect. În mod normal, TOATE femeile ar trebui să aibă acces gratuit la medicamentele necesare pentru menopauză. Fiindcă menopauza nu este ceva cazual, dar o chestiune BIOLOGICĂ. Și da, mulțumesc pentru emisiune. Este într-adevăr foarte puțină informație la tema dată. Și ce este straniu că medicii sunt pregătiți f la această temă. #femeie ❤
@DoctorMihail
@DoctorMihail 3 ай бұрын
🙏🏻 Multa sanatate!
@marcelasavescu1740
@marcelasavescu1740 11 ай бұрын
Foarte util acest podcast . Pe viitor poate veți vorbi și despre endometrioza în prag de menopauza .
@DoctorMihail
@DoctorMihail 11 ай бұрын
Multumim.
@alinasendroiu949
@alinasendroiu949 9 ай бұрын
Bună seara! Unele dintre simptome sunt si schimbarile de dispoziție care te transforma in ceva ce nu vrei, într-un izvor de furie si mai e depresia
@catalinaiordache4851
@catalinaiordache4851 9 ай бұрын
Mâna cerească, acest podcast. Mulțumesc!
@monicasocoteanu3796
@monicasocoteanu3796 9 ай бұрын
Mulțumesc pentru aceasta emisiune. Trăiesc o perioada dificila din cauza menopauzei.
@DorinaLuca-v3s
@DorinaLuca-v3s 9 ай бұрын
Super informare. Dar ce ne facem daca tot mergem pe la cabinete medicale și ni se spune că trebuie să ne obișnuim cu ideea și cu starea de fapt? In orașul Cluj-Napoca putem găsi și doctori care sa ne asculte, să încerce să ne înțeleagă situațiile, stările prin care trecem și să ne îndrume ce putem face să ieșim din aceste stări? Felicitări pentru bagajul de informatii❤.
@icapopescu7512
@icapopescu7512 10 ай бұрын
Felicitări, pt acest podcast! Era și timpul ca cineva să vină și să vb așa de deschis de “ menopauză” Am și intrat pe adresa de Instagram a acestei doamne , pt a o urmări. M-am regăsit în tot ce a spus ea, felicitări !
@DoctorMihail
@DoctorMihail 10 ай бұрын
👍🏻
@oanacartale6017
@oanacartale6017 10 ай бұрын
Incredibil de educativ!! Nu imi explicam multe lucruri, nu intelegeam de ce. Multumesc, minunata discutie!!❤
@florentinai9574
@florentinai9574 9 ай бұрын
Felicitari!!! Un podcast exceptional! NU va opriti aici, va rugam sa dezvoltati acest subiect, este mare nevoie atat pentru femei cat si pentru familiile acestora!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 9 ай бұрын
🙏🏻🙏🏻
@mihaelatipter2008
@mihaelatipter2008 6 ай бұрын
Felicitari, pentru interviu si pentru intervievata!
@claudiadraghiciu7992
@claudiadraghiciu7992 9 ай бұрын
Va multumesc.Foarte interesant ,sunteti minunati.M-am regasit in majoritatea simptomelor:dureri articulare(de o luna),dureri musculare,dureri de cap zilnice-mentionez nu m-a durut capul la viata mea-ceata,tulbure efectiv de la prima ora a diminetii,par firav si rar,balonare,constipatie de ani buni,chiar diagnosticata cu Sd de colon iritabil acum 8 ani😂,ceva...Macar am inteles ca asta e ,trebuie depasita aceasta perioada cu o alimentatie sanatoasa antiinflamatoare,suplimente,miscare si intelegere din partea familiei.
@DoctorMihail
@DoctorMihail 9 ай бұрын
Sanatate 👍🏻
@ocstoenescu
@ocstoenescu 7 ай бұрын
Mai bine mai tarziu, decat deIoc! Brain-foguI este ORIBIL, chiar am crezut ca ajung retarda fara sa stiu dece! Cum dintr-o persoana extrem de activa si atenta Ia detaIii, cu o memorie foarte buna, am ajuns sa nu mai fiu capabiIa sa tin minte informatii de cu o zi inainte!! IIeana! Iti muItumesc!!
@DoctorMihail
@DoctorMihail 6 ай бұрын
Multumim. Sanatate!
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 8 МЛН
А я думаю что за звук такой знакомый? 😂😂😂
00:15
Денис Кукояка
Рет қаралды 3,9 МЛН
Thank you Santa
00:13
Nadir Show
Рет қаралды 27 МЛН
Accompanying my daughter to practice dance is so annoying #funny #cute#comedy
00:17
Funny daughter's daily life
Рет қаралды 13 МЛН
Totul despre Intermittent Fasting | BOABE DE CUNOAȘTERE | cu Andu Preda
2:05:36
Cum să trăiești mult și bine | Bun Bine | cu Dr. Roxana Voica
1:33:16
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 8 МЛН