Benim annem bağırsak kanseri ve epilepsi hastası.Sürekli doktor gözetiminde olması gerekiyor ve doktor randevusu bulamıyoruz.Hastanelerde doktor yok ve adam çıkmış giderlerse gitsinler diyebiliyor ya aklım mantığım almıyor.Kim bakacak bu hastalara kim.İzlerken gözlerim dolarak izledim videoyu,tek söyleyebileceğim Allah'ım iki yakalarını bir araya getirmesin şu zorluklarla kurulan memleketimizi bu hale getirenleri...
@YunusEmre-ct6db2 жыл бұрын
Dr var. Hasta bakmiyorlar.
@drcan12802 жыл бұрын
@@YunusEmre-ct6db kanıtın ne tek hucreli organızma
@Saim19742 жыл бұрын
@@drcan1280 ayıp oluyor, tek hücrelilere hakaret etmeyelim.
@mecale74792 жыл бұрын
@@YunusEmre-ct6db Sağlık dahil tüm sistemi ticarete çevirenlerden hesap sormadıkça bu iş devam edecek! Ve bunun vebali hepinizde!
@meshurolmayanadam51072 жыл бұрын
kendisi yılda 300 milyon sağlık harcaması yapan zatın umurunda değilki yoksul halk..nasılsa kendisi ve yandaşları milyonlarca dolarlık servete ve sınırsız devlet imkanlarına sahip.....
@sercankenanbasar34772 жыл бұрын
Basit bir apandisit ameliyatı için arabanızı satmak zorunda kaldığınızda anlayacaksınız doktorun ağaçta yetişmeyen bir şey olduğunu.
@sradanbirey2 жыл бұрын
Yanlış tedavi yüzünden kaybedilen böbrek gibi bir şey mi !?
@walterwhite002 жыл бұрын
@Atheist kürd Ppye bak paçavra hahahh
@YunusEmre-ct6db2 жыл бұрын
Basit bir ameliyat icin araba parasi isteyebilenlerin karakterini de unutmayalim. Veremeyecekleri olume dahi terkedebilecekleri de unutmayalim. Servislerine suan bilerek bir hasta bile yatirmayanlari da unutmayalim. Hasta insanlari caniyla ugrasani geri cevirebilenleri unutmayalim. O agacta once insan yetistirmek lazim.
@drcan12802 жыл бұрын
@@YunusEmre-ct6db evet bılhassa sızın gıbılerı yetıstırmemek lazım. Sızı ıslahhanelerde falan yetıstırmek lazım ya da bıoguvenlık kabınlerınde. Topluma nefret tohumu ekebılen boyle olaganustu bır mıkro organızma daha uretılemedı çünkü. Cıddı manada ıncelenmenız gerekır
@Lisa-ib3fm2 жыл бұрын
OĞLUCUGUM BİLAL EVİMİZDE Kİ SON KALAN 30 MİLYONCUK EUROYU DA SIFIRLA YAVRUCUĞUM BİLAL TAMAM BABACİGİM....
@huner70032 жыл бұрын
Eskiden ölüp gitmişlerimize üzülüyorduk dualar okuyorduk şimdi kendi yaşadığımız hayata üzülüyoruz kurtulmak için dualar okuyoruz.
Var eğitim sistemi hala akp oy veren 80 ler öğrencisi var demekki iyi egitilememişler
@onur14902 жыл бұрын
Kardeşi NF hastası bir tıp fakültesi öğrencisi olarak videoyu soluksuz izledim. Şu hayatta korktuğum sadece iki şey var; kardeşimi NF yüzünden kaybetmek ve çocukluk hayalim olan mesleğimi şiddet yüzünden icra edememek. Her iki durumu da aynı videoda görmek beni derinden etkiledi ve gelecek kaygılarımı yeniden hatırlattı. Biz sadece ülkemizde hakettiğimiz çalışma şartlarını ve değeri görmek istiyoruz. Hemen her gün hekime şiddet haberleriyle motivasyonumuzu kaybetsek de çalışmaya devam edeceğiz, umarım her şey daha güzel olur...
@melisg49332 жыл бұрын
tipi nedir acaba bende tip bir var.etrafımda nf hastası kimse yok.
@onur14902 жыл бұрын
@@melisg4933 tip1
@efearas95292 жыл бұрын
Dostum hayat yükünüz bir kuş kadar hafif olması dileklerimle..🫶
@onur14902 жыл бұрын
@@efearas9529 teşekkür ederim
@floweroflifeisntit Жыл бұрын
Kardeşin nasıl?Memnun musun tıp okutmaktan dostum?
@nihatkarabulut49042 жыл бұрын
Doktor yetiştirmek bu kadar meziyetli bir süreç iken. Onlara git demek bu kadar basit olamaz.
@ahmetkorkmaz83612 жыл бұрын
Türkiye israil be abd sistemine geçti artık tüm dünyadan yüksek zekalı insanları topluyor
@thekraken11732 жыл бұрын
Oldu bile. Mühendislerimiz, Doktorlarımız hatta Gençliğimiz artık Özgür ve Gelişmiş Dünya’ya emanettir.
@neynoyumben2 жыл бұрын
@@thekraken1173 özgür ve gelişmiş dünya mi? Hala bir yerlerde dininden,renginden, ırkından dolayı boğazı sıkılıp öldürülen iskenceler gören insanlar varken veya veya her gece annesiz uyumak zorunda kalan yüzlerce çocuk varken... Özgür ve gelişmiş dünya ya falan değil sadece ve sadece Allah'a emanetiz.
@sesyoloji9 ай бұрын
doktor yetiştirmek resmen bir sanat eseri gibidir. en ufak hatada eğer hemen düzeltmezseniz resim bittiğinde dahi o lekeler gözükür.
@eneskaanaltnsk52152 жыл бұрын
Ülkemiz'de işini hakkıyla yapan ve emek veren doktorlarımızın ellerinden ve gözlerinden öperim. Her zaman minnet ve saygı duyacağız sizlere...
@mustafaterzi57972 жыл бұрын
5 yıllık Nöroloji uzman hekimiyim. 2 yıldır meslekte daha da yükselten yandal uzmanlık sınavına giriyorum ve kazanmama rağmen gidemiyorum. Sebebi ise “bu ülkede yükseldikçe cezalandırıldığın ve itibarsızlaştırıldığın tek meslek”in hekimlik olması. Devletimiz diyor ki “sen iki sene boyunca şuan aldığının yarısını alacaksın, çünkü 34 yaşında kıçını sandalyeye yapıştırıp çalışıp sınav kazanmışsın, o sınava çalışırken hastaneden gelen telefonlara bakmışsın, yetmemiş icap etmiş hastanın başına gitmişsin. O yüzden sana puanım 1 kanka” diyor. Yazık gerçekten şu memlekete. Mühendislerine yazık, hekimlerine yazık. El mahkum bıraktılar bir İskandinav diliyle bizi baş başa.
@dunyaornegiSMM2 жыл бұрын
keşke can kurtarma derdiniz kasa derdinizden yüce olsaydı. böyle böyle ülke elimizden kayıp gidiyor siz hâlâ .......
@Saim19742 жыл бұрын
@@dunyaornegiSMM kasa derdi mi? Yuh sana! İnsanların çocukları var, kiraları var, faturaları var. Nasıl geçinecek yarı paraya?
@HypeR1onnn2 жыл бұрын
acaba dediğin gibimi bu senin şucun olmayabilir ama. görevv başında olan gerizekalılar bu meslek üzerinden herboku suistimal ettiği için bu durum böyle oluşuyor halen daha yapılıyor kendilerini doktor diye böyle çok ustlerde gören cokkkkkk gördüm hastanede kardeşimin ameliyatindada yasadim hee sana sunuda diyim.basima da geldi sonuç olarak onun hiç beklemedigi yersne girince kabaca g....ttt oldu sussrunama üstten konuşmaya devam etti böyle yapınca dahada sinir oldu nesne buliyomusun bu kibirle bu ülkedeki doktorlar ancak para için yapıp bı bok olmaktan öteye geçemez bunun gibileri cok var malesef sen belki arastiema gibi kibirsiz sevdiğin için yapabilirsin ama hekres sen değil o yüzden bu işleri öyle kolayca konuşmak zor oldufunu düşün birşey konuşmadan önce. inkere düşün ona göre konusmalisin bence.sende para için herşey para diyorsan hemde üstüne kibirli olcaksan bu mesleği yapmixaksin bu ülkede bu ülkeyi ülke yapan işçiler yeri gleiyo canıni veriyor ama.iscilerle kendini kıyaslayan doktorlar gibi olucam diyossn sende onlar gibisindir 😊 ee burası Türkiye .
@fatihgunaydn57572 жыл бұрын
@@dunyaornegiSMM bak şu videoda pediatrik nörolog bulamadım karstan kalktım İstanbul'a geldim diyor ya işte o doktor bu abimizin bahsettiği gibi bir yan dalcı. Nasıl nadir bir şey olduğunu anla lütfen. Bu adama uzmanken aldığının yarısını nasıl reva görebilirsin aklım almıyor.
@mfyCover2 жыл бұрын
@@dunyaornegiSMM kardeş sen buyur doktor ol babanın hayrına yaparsın ondan sonra madem o kadar basitse
@dr.o97682 жыл бұрын
12 yıllık uzman hekimim; 5 yıl önce artık yeter diyerek devlet memuriyetinden istifa edip kendi biriktirdiğim elimde son kalan parayla muayenehane açtım. Hastaları muayenehanede görüp ameliyatlarını özel hastanede yapıyordum. Bir hafta önce yapılan genelgeyle özel hastanelerde ameliyat yapmamız sadece onlarla sözleşme yapma şartına bağlandı ama bir hastaneyle sadece bir uzman doktor çalışabilecek. Muayenehanesi olan cerrahların %85 i muayenehaneyi kapatmak zorunda demek oluyor bu. Hani kaçtım bu beladan ama hala peşimi bırakmıyor hükümet; zannediyorki baskıyla muayenehaneyi kapatıp devlete geri döneceğim. Siz ne kadar baskı yaparsanız yapın; ben sizin kokuşmuş sisteminizden çıktım bir kere ve bir daha asla geri DÖNMEYECEĞİM !!!
@owindustry2 жыл бұрын
Biraz sabedin, belki secimden sonra duzelir.
@Nidaa_82 жыл бұрын
@@owindustry belki değil net düzelir umarım giderler yoksa ülke gidecek
@cengiz342 жыл бұрын
tebrikler boyle giderse dr kalmayacak
@ugurcan72132 жыл бұрын
özelle anlasıp her muayene edeni ameliyat edin oh
@dr.o97682 жыл бұрын
@@ugurcan7213 muayenehane hekimine isteyen hasta geliyor sadece; bir zorunluluk değil. Tedavisini benden almak isteyen beni tercih ediyor, istemeyen başkasına gidiyor. Eğer cerrahi müdahale gerekirse onu da özel hastanede yapıyorum. Devletten bir kuruş almıyorum; aldığım ücretten fatura kesip vergi veriyorum. Asgari ücretin iki katı maaş verdiğim çalışanlarım var. Yurtdışından hastalarım oluyor. Bunlar ülkemizi gezerek döviz bırakıyor. Yani benim ülkeye bir gram zararım yok. Bütün emeğimi ve birikimimi ülke ekonomisine de katkıda bulunarak paylaşıyorum. Benden daha ne istiyorsunuz ?
@gahgetgumdaoyna2 жыл бұрын
Bakın arkadaşlar size bir hikaye anlatacağım. Eski kız arkadaşım doktordu. Çektiği sıkıntılara bizzat tanık oldum ve onunla birlikte yaşadım. Şiddet, hakaret, aşağılanma, itibarsızlaştırılma günlerinin olağan bir parçasıydı. Onunla birlikte hop oturup, hop kalkıyordum, sağlığından inanılmaz endişe duyuyordum. Telefon çalacak ve kötü bir haber gelecek diye. Ki bu şekilde bir kaç büyük olay atlattık. Ayrıca sağlık konusunda da çok fazla sorun yaşamış ve doktorlardan çekmiş bir insan olarak söyleyebilirim ki bu düzen önce onları sonra bizleri öldürüyor. Bu durumdan kaçınmamız, kurtulmamız mümkün değil. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket etmeyin. Mutlaka bir gün o doktorun kapısını çalacaksınız. Görevini layıkıyla yerine getirmeyen bir kaç tane kötü ruhlu insanı bütün bir meslek grubuna mal etmeyin. Bu insanlar bütün hayatlarını bu mesleğe adıyorlar. Hayallerini, umutlarını, gençliklerini doktor olduklarında elde edecekleri kazanım için erteliyorlar. Ve siz uğruna hayatlarını harcadıkları bu yolun sonunda onlara köleliği, aşağılanmayı, şiddeti reva gorüyorsunuz. Birilerinin giderlerle gitsinler dediği gün kız arkadaşım omzumda hüngür hüngür ağladı. Defalarca koşullarda iyileştirme yapacağız dediler, özlük haklarınızda olumlu gelişmeler yaşanacak dediler ama aylarca verilen vaadlerin sonunda giderlerse gitsinler açıklaması yapıldı. Sağlık özelleştiriliyorz, eğitim özelleştiriliyor. Biz Amerika değiliz, fakir bir ülkeyiz ve bir cente muhtaç durumdayız. Nitelikli insanlarımızı, ülkemizin imkanlarıyla yetişmiş beyin gücümüzü çalıyorlar. Bunun için hiçbir masrafa girmiyor, emek harcamıyorlar. Lütfen doktorlarımıza kötü davranmayın. Her fırsat bulduğunuzda minnetinizi, sevginizi onlara hissettirin. Güçleri kalmadı, dayanamıyorlar. Her yerden baskı altındalar yapmayın. Gitmek, vatanlarını terk etmek istemiyorlar. Tek istedikleri onurlu, mutlu, hak ettikleri gibi yaşamak. Bizim onlara, onların da düzene karşı direnmek için bizlere ihtiyacı var. Destekleyin, yalnızlaştırmayın, itibarsızlaştırmayın. Hepinize sevgiler ve saygılar.
@busragurler2 жыл бұрын
Çok güzel yazmışsınız. Mevcut AKP hükümeti sözcülerinin verdikleri gazla hareket insanlar bunu anlar mi dinler mi bilmem?
@ihsandoktorolacak2 жыл бұрын
Anlattıkların boşa. Gerçekten boşa yazıyorsun. Her işe bir bahane bulmakta usta olan insanlar bu yazdıklarına da bir bahane bulacaklar. Her meslek grubunda olduğu gibi hekimler arasında da mesleğini kötüye kullananlar ve hakkıyla yapmayanlar var. Bu bahsettiğim azınlıktaki grubu örnek göstererek tüm sağlık çalışanlarını(özellikle doktorları) kötülemeye devam edecekler. Bir hekim kolay yetişmiyor. Vasıfsız vatandaş ise yetişebilmesi için bunca emek, vakit ve nakit harcanmış bu insanlara hakaret ediyorlar. Vasıfsız vatandaşların başında ise cumhurbaşkanı geliyor. Bir gün gerçeklerle yüz yüze kaldıklarında görmek istiyorum çaresizliklerini.
@sevvalk96092 жыл бұрын
Ben bir intörn doktor olarak bu yazını okurken gözlerim doldu. Bu her şeyi çok güzel açıklayan yazınız için teşekkürler
@tijendilek916 Жыл бұрын
Minnet?Neyin minneti?Görevlerini yaptıkları için minnettar mı olmamız gerekiyor?Bu ne kibir!
@federleicht1682 Жыл бұрын
@@tijendilek916 evet minnet,ne var hanım efendi, karşınızda malacı sıvacı yok, hoş o alanda dahi işini düzgün yapana minnet duyarım ben,kaldı ki insan hayatıyla ilgili, kendini emanet ettiğin bir meslek olan doktorluk,bu insanlar yıllarca kıçını sandalyeden kaldırmadan, genç yaşta saçları dökülerek beyazlayarak, çoğu değil sevgililik,evlenme olayına bile giremeden,daha da sayamayacağım,olmadık çabalar vererek elde ediyorlar bu mesleği.Burada kibirli olan sizsiniz.Ricayı, teşekkürü, saygıyı, vefayı,minneti unuttu bu millet, yazık..
@dilarakirecbolat2 жыл бұрын
Yıl 2022 hatta 23 artık yani . Her şehirde her ilçede bir hastane varmış. Ne büyük gurur kaynağı . Tabi olacak ya, olmama ihtimali çok tuhaf değil mi Ve saygıdeğer doktorlarım profesörü pratisyeni uzmanı ve öğrencisi , yöneticimden işittiğim en ufak bir söz benim motivasyonumu yerle bir ederken sizin bugün öldürülebilirim düşüncesi ile işe gitmeniz . İnsan delirecek gibi oluyor.
@hakandugum2 жыл бұрын
Bir tek siyasetçiler mutlu halinden şu ülkede, cidden mutlu insan göremiyorum artık çevremde ya da kendi ülkesine dair bir hayali olan. Herkes gitmek istiyor.
@serhatistanbulluoglu22422 жыл бұрын
Sağlıkta dönüşümü! doktor ve hasta/hasta yakını çerçevesinden bu denli güzel yansıttığınız için gerçekten elinize sağlık. O zorlu yolları geçip mezun olabilmiş her hekimin memleketine layık bir doktor olma düşüncesiyle çıktığı bir yolda artık sadece can güvenliğini düşündüğü şartlara evrilmesi gerçekten çok acı verici. Bir hekim olarak ülkem ve vatandaşlarım adına çok üzgünüm. Bir takım politikalara kurban edilen bir mesleğin emekçileri ve o politikaların kurbanı olan bu ülkenin vatandaşları. Gerçekten acı verici.
@yusabayraktar98132 жыл бұрын
Genç bir hekim adayı olarak sorunlarımıza parmak basmanız, bizi dinlemeniz, yıllardır halkın gözünde bambaşka lanse edilen bizlerin duygu düşünçe ve hislerini bi nebze olsun açıklamamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
@basartekin95772 жыл бұрын
hızlı izlemişsiniz videoyu tebrikler
@furkancankaya22332 жыл бұрын
Sorunlarınız değil aslında herkesin sorunu en çok da hastaları ilgilendiriyor. Bu sorunlar sadece doktorların sananlar umarım hiç hastalanmazlar.
@enes38832 жыл бұрын
Doktorlara saygım sonsuz ama bazı dernekleri hiç tarafsız değil bu da tepki oluşturuyor. Mesela TBB 'savaş bir halk sorunudur' diye açıklama yapmıştı. Teröristler reyhanlıya, hataya bomba atarken, PKK askeri, sivil şehit ederken neredeydi de sınırötesi operasyona ses çıkartıyorlar? Tüm doktorlara saygım sonsuz ama TBB'den nefret ediyorum başkanları siyaset yapıyor, gidip HDP kürsüsünde konuşuyor. Şimdi bir doktor TBB üyesi ise benim siyasi kimliğim sebebi ile nasıl bana tarafsız davranacağını düşüneyim? Not: Muhalif bir siyasi bir partide görevliyim.
@furkancankaya22332 жыл бұрын
@@enes3883 Doktorların yeminleri yok mu?
@enes38832 жыл бұрын
@@furkancankaya2233 yeminleri olduğunu biliyorum zaten TBB yüzünden tarafsız davranamayacak doktorların olduğunu düşünüyorum. TBB çok politik bir oluşum. Benim doktorlara karşı saygım sonsuz ama bazı derneklerin, birliklerin, sendikaların açıklamaları beni tedirgin ediyor. Doktorların tarafsızlığı konusunda şüphe uyandırıyor.
@cilekrazzi2 жыл бұрын
38 yaşındayım kendimi bildiğimden beri okuyorum. Uzman çocuk doktoruyum, üzerine çocuk norolojisinde üst ihtisas yapıyorum. Videoda bahsedilenden hani. 6 sene tıp fakültesi, 2 sene pratisyenlik zorunlusu, 4 sene cocuk uzmanligi, uzerine 2 sene uzmanlik zorunlusu, 3 sene cocuk norolojisi yandal uzmanligi, 2 sene daha zorunlu hizmet. Lise sonrasi cocuk norolojisi uzmani olmak icin KOSKOCA 19 SENE!!! 80milyonlik Turkiyedeki toplam sayimiz 400un altinda. Çok çok severek girdiğim bu meslekten o kadar soğudum ki hastaneye gitmek istemiyorum. Can güvenliği yok, çalışma koşulları berbat. İşlemeyen her şeyin sorumlusu doktormus gibi bi algı var. "Randevu bulamiyoruz" muhatabı doktor, "Mr'a 3 Ay sonraya gün verdiler" hop gel kavgayi doktorla et. Hastane sistemi calismiyor gel "niye bekliyoruz" diye doktorla kavga et. Randevular 5 dkya dusurulmus, aradan "hocam biz sehir disindan geldik" diye rica eden hastayi alamadigi icin beddua isit. Gunde kac hasta bakiyoruz kac kisiyle muhatap oluyoruz taş olsa catlar. Bu aşamaya gelebilmek için verdiğim emeği herhangi başka bi meslekte verseydim şimdiye çok daha mutlu olurdum diye düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa asla doktor olmazdım. Bunu yazarken bile bana cevaben "beğenmiyorsan yapma, zorla mı yaptırıyorlar, maaşını alıyorsun ama" yazilacagina adım kadar eminim 😀 beğenmiyorum ama doktorluktan başka yapmayı bildiğim bir iş yok. 38 yaşındayım daha genç olsam dakika durmam. Çalışmak zorundayım çünkü ben de diğer insanlar gibi kira ödüyorum çocuğumun okul masrafları var. Ve evet maaşımı aliyorum her devlet memuru gibi. Ama hiçbir devlet memuru benim gibi 36 saat nöbet tutmuyor, hiçbir devlet memurunun maaşı yıllık izinde kesilmiyor, hiçbir devlet memuru okudukça o zorunlu hizmet senin bu zorunlu hizmet benim cezalandirilmiyor. Yazılacak çok şey var ama mücadeleden vazgeçtik. Bu koşullar böyle oldukça coook doktorsuz kalinacak
@volkanayturk87632 жыл бұрын
Hocam inşllah bir an önce kurtuluruz bu düzenden, değerli tıp insanına yapılan bu zulmü kınıyor elimizden ne gelirse yapmak istiyoruz.
@pelinnur3387 Жыл бұрын
Bende mühendisim 24 saat tutuyorum onu 48 saatte yapabilirler(sisteme bağlı) mühim olan o nöbetten sonra ne kadar izin yaptığın fazla çalışıyorsan onu parasını alabildiğin yada alamadığın.. şu an bir çok memurun maaşı 20 k’yı geçmiyor. Sizin maaşınız döner sermaye ek ücretlerle mesailerle birlikte 50’yi geçiyor belki 70-80’i buluyordur. İşini güzel yapan doktorlarımız var ama bir çoğu salla pati yapıyor. Mhrs saat 8’izr randevu verir ama doktor 9’dan Aşağı gelmez 4 olmadan çıkar. Bir şey sorarsın azarlayarak cevap verir kendine yukardan bakar hastaya falan filan. Doktora yapılan şiddeti konuyoruz ama hastaya yapılan şiddetin haddi hesabı yok.. İşin daha kötüsü bu konuyu denetleyebilen bir araç yok. Doktorlarımız hastaya masada da bıraksa dokunulmazdır çünkü. Bu ülkenin doktorları bence kalsın yurtdaşı daha sıkı 8’de başlaması gereken mesaiye 9’de gelemezsin 1 saat olması gereken öğle arasını 1.5 saate kafasına göre çıkartamazsın… doktorlar kalsın bu ülkede mühendisleri teknik elemanları falan gitsin bence(ki gidecekte zaten)
@mustafa.06 Жыл бұрын
@@pelinnur3387offf yoruma bak, leş. hadi git, burda mide bulandiriyorsun, biraz da gittiğin yerde bulandir
@s.u.88843 ай бұрын
Yazık ettiler en çok okuyanlara, emek verenlere.
@aysenturan93902 ай бұрын
Hocam özel gereksinimli bir yavru annesi olarak,bizlerin tarafı da çok zor... Mesleğini layıkıyla yapan hekimler yanında, kıyafetimize göre yavrumuza yaklaşan, şu an bir mauyenesi 1 asgari ücret olan nörologlar var bu ülkede. İnsanların en kıymetli hazinesi evlatlarının sağlığı üzerinden müthiş bir rant sağlanan sistem var. Çok üzücü bu. Ve açık konuşayım, yine yetersiz olan özel eğitimlerle ve bütçenin yettiğince fizik tedavilerle "oldugu kadar artık" moduna aldık kendimizi 12 yılın sonunda. Cimer de adım bilinir hale gelmişti artık. Ne işe yaradı? Bizi öncelikli hasta kategorisinde içeri aldığı için kapısı diğer bağnaz hasta tarafından yumruklanan doktoru da anlıyorum, dolar bazında dakika başına muayene yapanın yanında meslek aşkı ile herkese el veren dürüst hekimlerimizi de.. velhasıl işimiz çok zor
@emre96542 жыл бұрын
Son sınıf tıp öğrencisiyim öncelikle şunu söylemek istiyorum aşırı derecede kontenjan açtılar kesinlikle doktorsuz kalmayacaksınız ama kesinlikle KALİTELİ doktorsuz kalacaksınız. Erdoğan “giderlerse gitsinler” dedikten sonra biz yolumuza asistan hekimlerle devam ederiz dedi meseleyi sayıdan ibaret sanıyor ama işin içinden birisi olarak söylüyorum eğitim kalitesi de çok düştü her şeyin olduğu gibi sağlığın da doktorluğun da içini boşalttı
@cenkakdere70942 жыл бұрын
2 yıllık doktorum. Mezun olduğum gün hayatımın en güzel günlerinden biriydi. Çok büyük hevesle başlamıştım “ben başka bir meslek asla yapamam çok seviyorum mesleğimi” diyordum. 2014 Yılında üniversiteye girdiğimde o zaman koşullarıyla bir doktorun çalışma koşulları yine zordu ancak her gün şiddete, hakarete maruz kalmıyorlardı, sömürülmüyorlardı, yeni mezun diye köle gibi çalıştırılmıyorlardı, öldürülmüyorlardı, ekonomik olarak sorun çekmiyorlardı. Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği kazanmıştım iyi bir üniversitede , gitmedim doktor olmak çocukluk hayalim olduğu için. Şuan her geçen gün lanet ediyorum bu kararı verdiğim güne. Keşke okusaydım bilgisayar mühendisliğini. Türk-Alman üniversitesini kazanmıştım, şuanda belki de Almanya’da euro bazında çalışıyordum. Ama şuan türkiyede aylık maaşımın 1000 dolar olmadığı bir düzende 6 gün haftada 60 saat insan hayatıyla uğraşıyorum. Karşılığında yediğim hakaretler, aşağılanmalar, beni şikayet edenler.. Son 1 yıldır Almanca öğreniyorum ve önümüzdeki yıl ben de birçok meslektaşım gibi gideceğim. Bu sorunların sadece hekimlik mesleğini yapanlarda değil başka mesleklerde de olduğunun farkındayım. Ülkemizde insana saygı kalmadığı için bu hale geldik.
@yusufaydn31212 жыл бұрын
Haftanın 6 günü ve 60 saat bu gerçekten insalık dışı bir çalışma süresi. Bu ülke askerini polisini öğretmenini doktorunu el üstünde tutması lazım.
@Kinisson22 жыл бұрын
@@yusufaydn3121 Polisini değil
@justwatch16192 жыл бұрын
@@Kinisson2 Polisini değil mi polis hafta da 100 saaten fazla çalışıyor.
@amerikadakhklibirogretmen772 жыл бұрын
Bir dakika bile durma hocam.almanya Dan sevgilerle
@aytacer78742 жыл бұрын
@@justwatch1619 yoooh 200 saat, var mı artıran
@furkankaraalp87782 жыл бұрын
Bugün IELTS için çalışmaya başladım. İngiltereye gideceğim. İçimdeki doktorluk hevesini kıran hiçkimseye hakkım helal değildir.
@Enscdes2 жыл бұрын
Haklısın ama hükümet için devletimize küsmemeliyiz
@_ahmettt12 жыл бұрын
cehennemin dibine kadar yolun var
@KayraTheNomad2 жыл бұрын
@@Enscdes Devlet hükumete karsi ciksin, hakkimi savunsun, ben de küsmeyeyim.
@furkankaraalp87782 жыл бұрын
@@holyravenification inşallah öğretmenim. Umuyorum ki her şey düzelir ve vatanımızı terketmek zorunda kalmayız. :(
@furkankaraalp87782 жыл бұрын
@@Enscdes Ben devletime küsmedim. Benim asıl problemim ne hükümet ne de ekonomi. Benim problemim doktorun kafasında parke taşı kırılması, cerrahın bıçaklanması, avmye sokulmayan silahın hastaneye rahatlıkla sokulup doktorun görev başında katledilmesi. Benim problemim annemi iyileştir yoksa seni öldürürüm diyen hasta yakınları. Benim problemim bu ülkede artık hiçbir insanın birbirine hoşgörüyle davranmaması. Benim problemim sözlü ve fiziksel şiddeti tek çözüm yolu olarak gören mağara adamları. Benim problemim dolandırıcı, fırsatçı, kazıkçı esnaf. Ben artık insanca yaşamak istiyorum. Bu isteğim ne bencilce ne de haksız bir istek olarak görülmemeli. Cem karacanın muhteşem şarkısında söylediği gibi, “Beni siz delirttiniz” …
@resulaksoy51812 жыл бұрын
Tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim, şurda doktor olmama çok az bir zaman kaldı. Senelerdir mesleğimi ülkemde icra etmek istesem de bu isteğim her geçen gün giderek azalıyor. Bunları hak edecek bir şey yapmadık. Bizimle savaştığını zannedip bize kin besleyenler, bu işin sonunda üzülen siz olacaksınız. Umarım bunun farkına vardığınızda her şey için çok geç olmaz
@eminlowww2 жыл бұрын
bende tıp okumak istiyorum 11.sınıfım tavsiyen varmı abi.
@irregular_force26022 жыл бұрын
Lütfen Almanya demeyin, illa yurtdışı olsun diyorsanız da İngilizce konuşulan herhangi bir ülke düşünün - Almanya'da Türk olmak kendi içinde birçok sorun barındırır, özellikle gelecekte çocuk istiyorsanız
@bokcuu2 жыл бұрын
Olacak şu kardeşim. Seni beyaz önlüğünle güneydoğunun ilçelerinden birine atar devlet. Alamadığın eğitimlerce şeyden sorumlu tutar. Bunlar yetmezmiş gibi günde 200-300 hasta 800-900 hasta yakını orcla uğraşırsın. Karşılığında orta halli bir devlet memurunun 2 katı falan para kazanırsın. Ben devlet memurluğunu tercih ederdim
@mecale74792 жыл бұрын
Haklısın, lakin önce bu sistemi değiştirmek için savaşmadan kaçmak kendinede haksızlık. Bu ülkenin imkanları almanyadan ingiltereden daha fazla, tek eksiğimiz; namuslu ahlaklı olanların insansı türler kadar cesur olmamaları.
@baharyilmaz20222 жыл бұрын
@@eminlowww hemen vazgec.
@Arslan.46-l5o2 жыл бұрын
Doktor bey o kadar haklı ki, bir yere kadar mücadele edebiliyorsunuz. Sonrasında mutlulukla mücadeleniz arasında büyük bir makas açıldığını fark ediyorsunuz. Çocukluğumun hayali doktorluğu bırakarak moleküler biyoloji alanında çalışmaya yurtdışına gidiyorum. Öyle ki değil Türkiye'de Avrupa'da dahi doktorluk yapamayacak kadar travmatik oldum...
@hasandurgun4799 Жыл бұрын
Oğlum Mustafa Emre'yi 15 Eylül 2021 de kaybettim.Onkoloji hastasıydı.Selçuk tıptan tansiyonu düştü diye şehir hastanesi'ne naklettiler. Garanti sayısını doldurmak için olduğunu bilmiyordum.Onkoloji hastasını kadın doğum ve çocuk bölümünün anestezi yoğun bakımına yatırdılar. Oğlum hastanede kaldığı sürece hematolog ve onkolog görmedi. Çünkü şehir Hastanesi'nde onkolog ve hematolog YOKTU. Bu UCUBE sisteme ve bu ucube sistemi destekleyenlere hakkımı helal etmiyorum.
@blacklobstr2 жыл бұрын
Doktorluğu bitirip Hukuk'a istemeden geçen arkadaşın hakkını bu ülke vallahi ödeyemez. Pırıl pırıl bir insana yaptıkları muamele Türkiye'nin büyük bir ayıbıdır
@mecale74792 жыл бұрын
Okulu bitirdiğinde yaşayacağı hüsranı tahmin bile edemezsin, hukuk mu kaldı ülkede? Seçkinlerin hukuku hüküm sürmekte!
@tugce13332 жыл бұрын
Arkadaş da sanki hukuk çok iyimiş gibi gitmiş oraya allah kolaylık versin ne diyeyim
@selmankirit60112 жыл бұрын
Bu memlekette işportacılık bile yapacaksan hukuk bileceksin. Parası çok olan, avukatı sağlam olan, arkası kuvvetli olan biri gelir seni silindir gibi ezer geçer. Hukuk bilmek yetiyor mu? Günümüz düzeninde o da yeterli değil maalesef. Düzen çarpıksa hukuk kuralları da parası çok, arkası kuvvetli olanın lehine işler. Bu tip insanlar neden gitmek istiyorlar yurt dışına? Sadece hakları yendiği için mi? Elbette hayır. Bu çarpık düzen devam ettikçe yenen haklarını geri alamayacaklarını da bildikleri için. Huzurla yaşamaya dair tüm umutları yandı kül oldu insanların.
@mecale74792 жыл бұрын
@@selmankirit6011 Paran kadar adalet, paran kadar sağlık, paran kadar eğitim!!! ELHAMDÜLİLLAH!!! Alman Kralı II. Frederick 1750 yılında Postdam’dan geçerken orada bir yeri çok beğenir ve adamlarına orada kendisine bir saray yapmaları emrini verir. Kralın adamları gösterilen yere gidince orada bir değirmen olduğunu görürler. Saray yapılabilmesi için o değirmenin oradan kaldırılması gerekir. Bunun üzerine gidip değirmenin kapısını çalarlar. Karşılarına değirmenin sahibi yaşlı adam çıkar. Kralın adamları, kralın değirmeni satın alacağını söyleyip kaç para istediğini sorarlar yaşlı değirmenciden. Fakat değirmenci satmayı kesin bir dille reddeder. Değirmen için ederinin çok üstünde teklif yapılsa da nafiledir.Adamları kralı yanına döner ve durumu anlatırlar. Kral, adamlarını geri çeviren değirmenciyle bir de kendisi konuşmak ister. Yaşlı değirmenci kralın huzuruna çağrılır. Sorarlar anlatır; “Değirmen bana atadan kaldı, ben de onu çocuklarıma bırakacağım”. Kendisi için değirmen satılık değildir. Fakat kral da kararlıdır; değirmencinin yüzüne kendisinin kral olduğunu istese değirmeni para vermeden alabileceğini söyler. Değirmenci buna karşılık o unutulmaz cevabı verir: “Alamazsınız. Bavyera ’da hâkimler var!” Bunun üzerine kral tarihe geçen şu sözünü söyler:“Hiçbir güç, hiçbir siyaset, hiçbir iktidar kral bile olsa adaletten üstün değildir. Hiç kimse adaletin üstüne çıkamaz.”
@anemon8333 Жыл бұрын
@@tugce1333 Hukuğunda iş imkanları kısıtlandı. Ama en azından o kadar çalışmak zorunda değilsiniz, o kadar şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz. Ki 10 sene sonra doktorların da iş imkanları kısıtlanacak.
@Fxkemall2 жыл бұрын
Tüm sağlık çalışanlarına kendi adıma çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
@emre84802 жыл бұрын
28 yaşındayım, 17 yaşımdan beri çalışıyorum tek bir dikili ağacım yok. Tek diyebileceğim şey Yazık.. Yazıklar olsun bizi bu hale getirenlere getirilmesine sebep olanlara 1 kez olsun bu zihniyete destek vermiş olanlara. Hayat zaten zor , zaten çaba gerektiriyor artık umudumuzu da aldılar elimizden.. Depresyona ramak kalmış zihnimle her gün çatışma içerisindeyim. İnsani şartlarda çalışabileceğimiz zor da olsa saçma sapan işler için aylarca iş arıyoruz. Yarınımdan umudum kalmadı. Market'e girip 1 torba alışveriş yapınca kendimden utanıyorum, bu aldıklarımı alamayan binlerce insan da var diye. İnsanları 1 torba alışverişe bile mahrum bırakan bu zihinlere, bu zihniyeti besleyenlere, desteklemeye devam edenlere YAZIKLAR OLSUN.
@ferhatkaynayan74542 жыл бұрын
Aynı kaderi paylaşıyoruz yaşananlar düşünceler aynı.
@dogademircioglu20542 жыл бұрын
öncelikle bir hekim olarak bu sağlık sistemi içerisinde her şeyden çok önemsediğimiz hastalarımızla nasıl karşı karşıya bırakıldığımızı gösterdiğiniz için teşekkür ederim.. bir çözüm bulma amacınız olmamasını, belgeselci kimliğinizle objektif durmak zorunda olduğunuzu bilmekle birlikte, videoyu izledikten sonra yine hasta gözünde hedefin biz olduğunu üzülerek hissediyorum (hasta yakınımız ne kadar dillendirmese de) . belki doktorluğun getirdiği ve gerektirdiği fedakarlığın, emeğin ve sonsuz çabanın, sistem içerisinde nasıl öğütüldüğünü; bunun sonuçlarını ve gerçekleşmesi çok da güç olmayan çözümleri daha derinlemesine dillendirebilirdiniz diye düşünmeden edemedim. bizde hikayeler bitmez. tüm meslektaşlarıma sonsuz sevgim ve omuz omuza mücadele sözüm ile .. onurumuzla yaşadığımız ve yaşattığımız bir dünya dilerim
@gulfemalapala69272 жыл бұрын
Berfin’in annesine helal olsun be! Bu kadar kontrolsüzlüğün, kaosun içinde bir hayat ancak bu kadar kontrole alınabilirdi. Helal olsun!
@masofpitch2 жыл бұрын
Doktor yok çünkü Tayyeap var
@EretnaBeyligi2 жыл бұрын
Beni suriyeli doktorlara emanet edin -tayyeap
@inopnatum2 жыл бұрын
Insaat Mühendisi ve Kaynak Mühendisiyim, 3 dil biliyorum. 22 yasimda mezun oldum ve uluslararasi projelerde calistim. Ilk senemi, Izmir aliagada günde 14-16 saat arasi calisarak, santiyeden disari cikamayarak, 4 haftada 1 gün dinlenerek gecirdim. Sonralarida günde ortalama 10 12 saat, haftada 6 gün ile devam etti. Sktim disimi hep, dedim daha iyi bir gelecek icin.. dayan.. kariyerine odaklan. Ama yasim 27 oldu ve baktimki hic bir seyim yok ! sadece kendime aldigim oyuncu laptopum vardi ve hayat kalitem de hic artmadi. Benim maasim arttikca Dolar dusuyordu. Isim geregi de göcebe gibi yasayacaktim. Projeden projeye... sehirden sehire.. En acisi da bu kadar tecrübeye ve is iliskilerine ragmen hala issiz kalma korkum vardi. Corona ile birlikte issiz de kaldim. Ve bu ülkeyi terketme karari aldim. Su an 29 yasindayim. Almanyadayim. Kasim 01 de isime baslayacagim. Alacagim ucreti, türkiyede almamin IM KA NI YOK. Buradaki insanlarda almanyada sikayet ediyorlar fiyatlar soyle boyle artti iye. haklilarda.. Ama Türkiyeden gelmis biri olarak burasi bana, nasil derler... CENNET CENNET. Türkiyede yasamiyoruz. Hayatta kaliyoruz. Hepimiz isci karincayiz. 1 adet "kralice"yi besliyoruz.
@MrMoonlight142 жыл бұрын
Doktorluk mesleğine olan saygım hiç bir zaman tükenmeyecek. İyi ki varlar
@ahmetberkay2 жыл бұрын
Doktoruna sahip çıkma mühendisine sahip çıkma ya da kısıtlı imkan ver sonra ülkenin gelişmesini bekle çok büyük yanılgı Allah yardımcımız olsun bir mühendis adayı olarak kafam çok karışık bu ülkede ne projeler yapmak istiyorum dahil olmak istiyorum ileride ama gerçekleştirebilecekmiyim meçhul...
@gzdvrxs2 жыл бұрын
Hasta ve doktor, her iki olay da çok iyi işlenmiş
@EretnaBeyligi2 жыл бұрын
Ülke bitti insanlar ölüyo
@emeklicontac45102 жыл бұрын
5.sınıf tıp fakültesi öğrencisiyim bu videoyu izlerken sinirden ağladım, çok teşekkür ederim bu kadar derinden etkileyici ve gerçekçi bir Video yaptığınız için
@bbatuburak2 жыл бұрын
Bir sağlık çalışanı olarak gözlerim dolu şekilde izledim videoyu. Herkes haklı, herkes mağdur ama çözümcü yok. Yazık halimize
@user-sz3ie4nh2b2 жыл бұрын
Hekimliği bırakmak için hukuk fakültesinde okumak tam olarak denize düşüp yılana sarılmaktır. Bir avukat olarak her gün keşke yurt dışına daha kolay çıkabileceğim bir bölüm okusaydım diyorum. Malesef bu ülkenin vatandaşları olarak acınacak haldeyiz..
@mcbatur2 жыл бұрын
Haydaa bir avukatlar eksikti acıtasyonda o da katıldı şuan.
@MD-le5di2 жыл бұрын
@@mcbatur çevremde avukatlar doktorlardan daha mutsuz çünkü mesleklerini bile icra edemiyorlar ve en kötüsü de yurtdisina cikamamalari doktorlarin en azindan dil ogrenip gitme hayalleri ayakta tutuyor
@mezunkanki Жыл бұрын
@@mcbaturbu avukatin karsisina gecip acitasyon yapiyosun diyebilir misin gerçekten
@mcbatur Жыл бұрын
@@mezunkanki Diyememem için teknik olarak herhangi bir sebep var mı ki ?
@beratakn60072 жыл бұрын
USMLE çalışırken verdiğim molada denk gelen videoya da bakın... Çok az mola bu kadar motive eder Giderlerse gittik demek için sabırsızlanıyorum
@DoktorBuNe.2 жыл бұрын
Çocukluğumda hayalini kurduğum mesleği, dahası hayallerimin ötesinde branşımı hala daha sonsuz bir heyecan ve şevkle yapmama rağmen özellikle son iki yılda yaşadıklarım, yaşamak zorunda bırakıldıklarım beni çok sevdiğim üniversitemden ve öğrencilerimden ayrılmak zorunda bıraktı. Aslında tek cümleyle her şeyi özetlemişsiniz girişte 'Anadolu'nun başarılı çocuklarının en büyük hayaliyken kabusu haline gelmiş bir meslek' artık Türkiye'de hekimlik. Bizler gibi kırklı yaşlarına gelip kariyer yapmış doktorlar emeklerinin hakkını alamayacak olsa da bir şekilde ayakta kalabilecek belki ama genç meslektaşlarım için o kadar üzülüyorum ki.. halkıma inanın sıra gelmiyor 😞
@hectorcanteros56452 жыл бұрын
Maalesef Hocam. Çok üzülüyoruz
@enes38832 жыл бұрын
Kuzenim çocuk doktoru keşke bu mesleği seçmeseydim diye bin pişman. Yıllarda kitaptan başını kaldırmadı ne zorluklarla kazandı bölümü ama şu an aşırı pişman. Keşke gençliğimi yaşasaydım diyor.
@YunusEmre-ct6db2 жыл бұрын
Bunun bedelini halk odemesin. Sevki kirilan hekimler hasta bakmiyor. Olan yine caniyla ugrasan hastalara oluyor.
@DoktorBuNe.2 жыл бұрын
@@enes3883 Benim eşim de çocuk doktoru ve 3 yıl önce mesleği bırakmanın eşeğinden döndü. Özellikle uzmanlığımızı yeni aldığımız dönemde 2 aylık oğlumuzla yasal izni olan doğum sonrası ücretsiz izin hakkını atandığı devlet hastanesinin başhekim yardımcısının açık tehditleri sonrası kullanamaması ve anne sütüne çok önem veren bir çocuk doktoru olarak bebeğinin 3-4 aylıkken sütten kesilmesi yaşadığımız en büyük travmadır. Neyse ki şansımız ve cesaretimiz vardı ki şu an kendi kliniğinde mutlu çalışabiliyor. Ancak ülkemizdeki binlerce meslektaşımızın yaşadığı psikolojik travmalar akıl alır gibi değil
@berilkose59292 жыл бұрын
Sizin gibi hekimlerin akademiden ayrılması çok büyük kayıp Gürhan Hocam
@michaelscofield00072 жыл бұрын
"Giderse gitsinler" diyerek küstahça mesaj verenlerin ve onlara alkış tutanların 2023 te gitmesi dileğiyle...
@owindustry2 жыл бұрын
Cok zor dostum, adamlar 10 tane cocuk yapiyor bir de ulkeye 15 milyon gocmen gelmis, galiba onlara da oy kullanma hakki verecekler.
@volkanbenturk3032 жыл бұрын
Çok etkileyici . Milletin içinde bulunduğu bu durumu çok güzel göstermiş .
@ozanunlu11952 жыл бұрын
izlerken tüylerim diken diken oldu. giderlerse gitsinler diyenlerdene elbet bir gün bu ülke hesap soracaktır. barışla kalın arkadaşlar (benim kendi hür fikrim-düşüncem budur)
@EretnaBeyligi2 жыл бұрын
Erdoğan saolsun ölmemizi kolaylaştırdı din allah diyerek devleti soydu doktora liyakatlı insanlara vercek para kalmadı
@sertacumas18612 жыл бұрын
Evet mezarina hesap sorarsin artik..
@LDMP7512 жыл бұрын
Kendimi, toplumu ifade etmemizi sağlayacak kadar detaylı ve yaratıcı paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim 🙏
@lilnas44782 жыл бұрын
Beni hayata döndüren doktorlarımıza binlerce kez teşekkürler ...
@pippos41332 жыл бұрын
Çok geçmiş olsun tekrardan.
@ozgurmesutdogan43932 жыл бұрын
Bak küçümsemek için demiyorum sadece işleri bu. Seni hayata benim döndürecek halim yoktu yani dimi? Keşke insanlara işlerini iyi yapmaları sebebiyle 1000lerce kez teşekkür etmediğimiz bir dünyada yaşasaydık lakin durum bundan çok uzak. Bizler de işini iyi yapan birini gördüğümüzde hoooop binlerce kez teşekkür edebiliyoruz. Bu, kötü hayat şartlarının, beklentisiz hayat şartlarının bize bir yansıması maalesef.
@tahacaliskan86112 жыл бұрын
Bir tıp öğrencisi ve geleceğin doktoru olarak ülkeden ayrılmak istiyorum. Benim gibi düşünen çok arkadaşım var. Ülkenin her alanda kaymak tabakası gidiyor. Umarım tersini görmek nasip olur.
@yigitcanonal49662 жыл бұрын
Öyle bir bütçen varsa hiç bekleme
@lighter44402 жыл бұрын
@@yigitcanonal4966 zannetmiyorum en az 15 bin gerekiyor olabilirde beyin göcü daha mantıkli
@Diyari.2 жыл бұрын
Bende şahsen üniversite öğrencisi olarak Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum.
@SK-mq8dz2 жыл бұрын
Olum şu seçim bitsin ondan sınra gidin bir seçimin sonucınu görün
@furkancankaya22332 жыл бұрын
@@Diyari. de ayrı üni öğrencisi seni
@enes38832 жыл бұрын
Hasta başı 5 dakika verildiği için bizim doktorlar çok profesyonel olmuş. Doktora gidiyorum 10 saniye dinleyip tanı koyup ilaç yazıp yolluyor. Valla çoğu doktorda bu kadar kısa sürede doğru tanı koyabiliyor. Gerçekten by profesyonellik başka ülkede olamaz. Keşke bizim hekimlerimizde iyi standartlarda olabilseydi.
@ferhatdikmen37622 жыл бұрын
Avrupa ülkeleri bu yüzden Türkiye'den gelen doktorları daha çok tercih ediyorlar. Avrupa'daki 10 yıllık tecrübeyi bizim doktorlar 2-3 yılda kazanıyor.
@seckinbayindir69232 жыл бұрын
Gripten gitmişsindir sen. Her hastalık grip kadar kolay tanı konulabilen bir hastalık olmayabilir..
@htcvk2 жыл бұрын
Hem hastalara hem doktorlara yazık ediliyor. Bu kadar zor olmamalıydı gerekli düzeni sağlamak.
@delfintatl76632 жыл бұрын
Ben tıp fakültesi öğrencisiyim sadece öğrenciyken bile bizi bu davalarla şiddetle ve değersileştime anılarıyla öyle yordular ki ... Nasıl anlatsam size tahmininizden 100kat daha kötü hekimlerin durumu. Bir yakınınız varsa sorun anlatsız size...
@InfinityFishing2 жыл бұрын
Söyleyecek o kadar çok söz var ki nereden başlasam bilemiyorum. İki kez mecburi hizmet yapmış 14 senelik hekimim. Bu ülkede burnu akan hapşıran tıksıran Hastaneye gitmese de bir hafta içerisinde kendiliğinden iyileşecek insanlar canı istediği gibi hastaneye girip çıksın anında işini yaptırsın bağırıp çağırsın diye amansız hastalıklarla mücadele edilmek ve bilim adamı yetiştirmek üzere kurulan Çapa Cerrahpaşa gibi üniversite hastaneleri maalesef kurban edilmiştir. Gidin görün bu hastanelerin durumunu Çapa’nın Cerrahpaşanın bir çok binası deprem karşısında yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Hocalarının birçoğu özel vakıf üniversitelerine geçmiş, Bir çok servis kapanmış özellikli ameliyatların çoğu yapılamaz durumda. Hal böyleyken uzmanlık ihtisaslarına deli gibi kontenjan artırılmakta ve çığ gibi büyüyen sorunlar göz ardı edilmektedir. Bundan on sene önceki hekim ile bundan 10 sene sonra Mezun olacak Ekim arasında inanılmaz bir eğitim kalite farkı oluşacak , Bundan daha da öte vizyon ve analitik düşünce bakış açısı açısından yetersiz hekimler türeyeceğini düşünüyoruz. Nitelikli sağlık hizmetine ulaşmak herzamankinden daha imkansız hale gelecek. Sözlerimin başında sarf ettiğim gibi Gerçekten sağlık hizmetine ihtiyacı olan kanser hastalarının ve nadir görülen sendromların yegane başvuru merkezi olması gereken üniversite hastaneleri Maalesef kaderine terk edildiğinden, Bu hastalarımız için Gelecek çok daha karanlık görünüyor. İmkanı olmayan insanların nitelikli sağlık hizmetine ulaşması için beklemesi gereken süreler artarken alabilecekleri hizmet kalitesi düşmektedir. Bir yanda devasa şehir hastaneleri yapılırken asıl Mühim olan insana yapılması gereken yatırım gözardı edilmektedir. Bu açıdan bir an önce üniversite hastanelerinin kurtarılması için sevk zincirinin geri getirilmesi ve üniversite hastanelerinin sadece ama sadece Bu hasta grubuna yönelik sınırlandırılması gerekiyor. Üniversite hastanelerinde hocaların tekrar nitelikli eğitim vermesi ve bilim adamı yetiştirmesi için Özlük haklarının ve finansal imkanlarının en iyi konuma getirilmesi en birincil hamle olmalıdır. Ben Ardahan’da mecburi hizmetimi yapmış bir uzman hekim olarak Artık yurtdışında mesleğimi icra ediyorum. Sorunun çözümünü daha fazla bina inşa etmek tıp fakültesi ve uzmanlık ihtisaslarının kontenjanlarına artırıp daha düşük sınav puanlarıyla nasıl olsa insanlar tercih eder doktorların sayısını artırır sürümden kazanırız bakış açısıyla problemleri Çözdüğünü sanan siyasilerin maalesef ülkenin geleceğini tehlikeye attığını görmek beni ziyadesiyle üzmekte ve ümidimizi tüketmektedir. Son bir sözüm de meslektaşlarıma : son bir sene içerisinde haklı mücadelemizde ön rol oynayan Sendikalaşma ve grev organizasyonlarına katılmayan Son birkaç ayda ortaya çıkan teşvik primi adı altında yapılan maaş iyileştirmelerine tav olup Seslerini tamamen kesen ve Süper Marioculuğa devam deyip 5 dakikada bir hasta bakmaya devam eden meslektaşlarıma.. Nerede kaldı Özlük hakları, Sağlıkta şiddet yasası, Hastanelerin güvenliğinin sağlanması, Emekliliğe yansıyacak tek kalemde maaş, Mal praktikz yasası.. Ne oldu bu sorunlarımız bir anda uçup buharlaştı mı? Tek sorun para mıydı? Elbette değil hala meslektaşlarımız sendikalarla birlikte mücadele vermekte ancak ezici çoğunluk olan kesim maalesef desteğini çekmiş görünüyor. Unutmayalım ki teşvik adı altında verilen ücretler bir anda kesilebilir hastaneler iflas edebilir ya da sizin yerinizi yeni yetişen niteliksiz ekimler daha az ücret ile devir alabilirler. Ancak sağlıkta şiddet, Mal praktis sorunları Katlanarak artacaktır. Vizyon sahibi gençlerimize önerim Üniversite eğitimlerini yapabiliyorlarsa yurtdışında yapmaları tıp fakültesini bitiren genç hekim adaylarına önerim ise uzmanlık eğitimlerini tier 1 ve 2 Ülkelerde devam ettirmeleridir. Maalesef hekimlere karşı inanılmaz bir garez güdülen kin beslenen bir toplum İnşa edildi çünkü sorunun kaynağı olan siyasiler hedef olarak yıllardır hekimleri gösterip linç edilmemize göz yumdular. Bunu herhangi bir siyasi parti hedef göstererek söylemiyorum şu an ülkemizde olan abc tüm partiler maalesef aynı vizyona sahiptirler. Eğer bir reform yapılacaksa en başta üniversite hastanelerinin kurtarılması , inşaata değil Hekim eğitimine yatırım yapılması, Özlük haklarının iyileştirilmesi ön planda tutulmalıdır.
@izzetarslan54622 жыл бұрын
Hocam kimsenin sizi hedef gösterdiği yok.Sizin içinizde öyle bir güruh var ki sanırsın ki ülkedeki küçük dağları onlar yaratmış.Ben 35 yaşında bir bireyim.6 7 yaşlarımdaydı sanırım.Annem beni cocuk doktoruna götürmüştü. Ordaki kadın doktor anneme hakaret etmişti ne salak salak bakıyorsun cıkarsana çocuğun kazağını şeklinde.... Bakınız ben bunu hiç unutmadım.6 yaşımdayım düşünün utanmıştım kadının anneme ettiği o sözden birde annemin halini düşünün.. Bu hep böyle eskiden de vardı bu hekim arkadaşlarımızda kompleks hala sürdürenlerde de var. Gerçekten hekimlik nosyonuna sahip olanlar başımızın tacı.Onları tenzil ederim.Ancak ne yazık ki sizin mesleğinizde de bu tarz çürük elmalar mevcut.. Önceki medyaya yansıyan olayları burada hatırlatmak istemiyorum. Uzman çavuş ve hekim arasındaki olay ve sağlık çalışanlarının alkıslaması, geçen haftaki kadın doktorun çocuğunun yanında annesini ve onh sakinleştirmeye çalışanlara karşı yaptığı terbiyesizlik.. Kusura bakmayın hekimler ulke ortalamasının gayet uzerindr makul bir özlük hakkina sahiptir ve helal de olsun.Keske daha fazlası olsa.. Ancak bu tutum doğru bir tutum değil. Her yanlışı gördüğümüzde kaçmamalıyız. Biz Türk milletiyiz.Ata'mızın emanet ettiği gençleri, genç hekimleri bu ülkeye kazandırmalıyız. Geleneksel veya seküler anlayışın dışında tutmalıyız bazı meseleleri. Mesleki yetersizlikler sadece tıpta değil, ne yazikki hukuk fakultelerinde de bu sorun var.Egitim ve ordumuzda da var.Ancak bize düşen o çıtayı yeniden yukarı kaldırılması icin mücadele etmektir.Siyaset herzaman vardı bu ülkede. Işin kolayı suçu siyasete yuklemek olmamalı..
@enes38832 жыл бұрын
Bir keresinde acile gitmiştim. Abartmıyorum önümde 100 kişi vardı. Sıra bana geldiğinde doktora demiştim ki nasıl dayanıyorsunuz hocam bu strese cevap vermedi benden sonra gelen hasta ile tartışıp bağırmaya başlamıştı. Normal bir insanı acile koy mesai bitimine doğru psikolojisi bozulur. Gerçekten inanılmaz hasta yükü var. Basit hastalıklarda bile millet acile koşuyor.
@InfinityFishing2 жыл бұрын
@@OzgurSalur Ben bulunduğum yerdenbile maddi manevi grevlere destek veriyorum her türlü sendika ve organizasyonu destekliyorum benim yaptığımın onda birini yapmıyor Türkiye’deki çoğu hekim kıçını kaldırıp polikinlikten çıkıp arkadaşlarına destek vermiyor puan kasıyor hala , istediğimi yazarım, Bilip bilmeden işkembeden sallamayın Ben yurtdışına gideli sadece bir sene oldu bu bahsettiğim olaylarla on senedir mücadele ediyorum
@InfinityFishing2 жыл бұрын
@@enes3883 Öyle bir piskoloji ki ne kadar eğitimli düzgün insanların bile hastanede oto kontrollerini yitirdiğini görüyoruz
@drmirkwood2 жыл бұрын
Hocam esas sorunu ''Bu ülkede burnu akan hapşıran tıksıran Hastaneye gitmese de bir hafta içerisinde kendiliğinden iyileşecek insanlar canı istediği gibi hastaneye girip çıksın anında işini yaptırsın bağırıp çağırsın'' cümlenizle çok güzel özetlemişsiniz. Doğru bir çözüm önerisi olarak da sevk sistemi gelsin, canı isteyen canının istediği hastaneye gidemesin demişsiniz. Ancak çözümün ilk noktası alıntıladığım cümlenizde yatıyor. Öncelikle insanlara istediği zaman istediği hastaneye gidemeyeceğini, doktorların onların her istediğini yapmakla görevli olmadığını öğretmezsek istediğimiz çözüm yolunu deneyelim sorunu düzeltemeyiz. İnsanlara doğru düzgün anlatmadan hemen sevk sistemine geçersek olacak olan herkesin cümbür cemaat aile hekimlerine beni oraya sevk et, beni buraya sevk et diye sağlık ocaklarına akın etmesi olur. Kesinlikle sevk sistemi olmalı, kesinlikle insanlar kafalarına göre her bölüme gidememeli ancak maalesef insanlarımız o kadar şımartıldı, o kadar her şeyi istemeye hakkı olduğuna alıştırıldı ki bunu düzeltmek yıllar sürer. Bunu düzeltecek sert bir idare gerekiyor ancak oy kaybetme korkusuyla hiçbir siyasi partinin buna yelteneceğini düşünmüyorum. O sebeple maalesef ki maalesef ülkemizin bu sağlık sistemi sorununun düzeleceğine inanmıyorum. Bu kadar da kötü devam edemez elbette ama ölüm gösterilip sıtmaya razı ediliriz ancak. Hangi birimde ne görevle çalışırsa çalışsın bütün doktorlar her gün o kadar çok saçma şeylerle karşılaşıyor ki karşılaştığımız çoğu saçmalığa tepki bile vermiyoruz. İnsanlar gerçeklerin farkında değiller. Onlara anlatılan yalanlara inanıp bütün suçun doktorlarda olduğunu zannediyorlar. Bu iş sadece politikayla düzelir ama ülkemizdeki belki de en kötü şeyin politika olduğunu göz önüne alırsak sorunun asla çözülemeyeceğini anlarız.
@caglarakcinar2 жыл бұрын
Keşke haftada bir dizi gibi 140 journos videosu gelse
@basartekin95772 жыл бұрын
İmkanı olan durmasın arkadaşlar gidin şansınız varsa Almanya'ya, Hollanda'ya, İsveç'e, Norveç'e. %1 bile şansınız varsa değerlendirin. Belki orada ilk başlarda Türkiye'den bile zor koşullarda yaşayacaksınız ama zamanla vatandaşlığını aldığınızda her şeye değer. En kötü siz belki rahat edemezsiniz ama çoluğunuz çocuğunuz kurtulur bir ömrü bir ev bir araba sahibi bile olamadan geçirmezler.
@irregular_force26022 жыл бұрын
Değer değil, en fazla geçici süreliğine düşünülür bana kalırsa. Çocuğunuz kendi ana dilinde konuşmayacak yüksek ihtimalle, ve özellikle Orta Avrupa'da ciddi bir dışlanma mevcut okullarda.
@mevlutates2 жыл бұрын
@@irregular_force2602 çocuğuna istediği kıyafetleri, telefonu, bilgisayarı alamadığında keşke türk olmasaydım diyorsun zaten bırak çocuk varsın ana dilinde konuşmasın
@irregular_force26022 жыл бұрын
@@mevlutates "Dilini kaybetmiş bir millet, yok olmaya mahkumdur" - ben değil, Atatürk söylemiş. Bence toplum seviyesinden bireysel seviyeye indirdiğimizde de bu şekilde yetişen insanlar büyük şeyler kaybediyor, ilk önce de kültürlerini.
@mevlutates2 жыл бұрын
@@irregular_force2602 herkes milliyetçi olmak zorunda değil
@irregular_force26022 жыл бұрын
@@mevlutates milliyetçilik kelimesini kullanmadım, kendimi de öyle görmem. Sadece Atatürk'ün düşüncelerini aktarmak istedim.
@turancansirvanl90232 жыл бұрын
Türkiye'nin tam bir özetini içeren video. İki taraf da mağdur iki taraf da dertli. Sadece mağdurların birbiriyle karşılaştığı bir ülke burası. Slogan sanıyordum gerçekmiş: "türkiye’yi anlamak için 140journos."
@iremnzyilmaz55072 жыл бұрын
bu yorumum görebilecek olan tüm doktorlara ve doktor adaylarına; evet kıymet görmüyorsunuz şiddet görüyor öldürülüyorsunuz. daha iyi koşullarda yaşamak herkes kadar sizinde hakkınız ama tüm içtenliğimle söylüyorum lütfen bizi terk edip gitmeyin. hayatımızı bu yozlaşmış insanların elinden kurtarmaya çalışıyoruz bizi bu mücadelede yalnız bırakmayın 🙏🏻🙏🏻
@memlafeder2 жыл бұрын
İyi guzel soylemissin İremcim ama, gonul giden doktora gitme demek istese de, icimdeki ses, onlarin yerinde olsam, ben de durmazdim diyor. Yani kal desem bi turlu, git desem bi turlu canimiz aciyor. Ama tum bu hengamede ne hesa veren bir iktidar var, ne de tum bu sorunlarin varligini kabul edip, duzeltme cabasi gosteren bir burokrasi. Ayaklarin bas oldugu, yuksek egitim almis vatandaslarin horgoruldugu yerde, tum isiklar birer birer soner. Belki simdi farketmezsiniz ama, seneler sonra kayiplarinizla yuzlesince anlarsiniz. O kayiplar da para, meslek, kariyer, sosyal imkanlar degil maalesef, ulkemiz olacak ne yazik ki. Yaziklar olsun ya.
@furkankaraalp87782 жыл бұрын
Sözümüz dinlenmiyor. Dinlenmesi için yaptığımız hareketlerde halkımız dinlemeyenleri değil bizi suçluyor. Bence kimse bir şeylerin düzelmesini istemiyor ki bunun sebebi düzensizlikten faydalanmaları. Yarına umutlu değiliz.
@solyumruk1152 Жыл бұрын
Berfin kardeşime rabbim acil şifalar göndersin. Anneye rabbim güç kuvvet versin amin
@aybalayldzchasan2 жыл бұрын
Herkes haklı, hastası da doktoru da, hastane çalışanları da. Tek haksız var sistem mükemmel işliyormuş gibi gösterip MHRS den istediğiniz doktoru seçme hakkınız var istediğiniz güne randevu alma hakkınız var diyenler. Milleti aptal yerine koymayın artık. Hastanelere gittikçe her seferinde doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyor ve sabırlar diliyorum.
@iremfeyza_luna142 жыл бұрын
Kalite izliyoruz gerçekten, emek vererek yapıyorsunuz. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum hem bu gerçekleri hem de bu kadar çarpıcı sunduğunuz için... Ayrıca çocuğu için şifa dilediğim hanımefendiye de bir şey söylemek istiyorum lütfen önce size o şifayı veren Allah'a güvenin, tüm kalbimle ve tecrübemle söylüyorum. Önce Allah'a güven sonra kendine...
@rosecwplx64642 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum,çok incesiniz şüpesiz duam belli duyan belli 🤲
@aytekinazmi122 жыл бұрын
Bende nadir görülen bir hastalık olan pemfigus hastasıyım. Bende düşünmezdim ama oldu ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde Sn. Hocam Soner UZUN tarafından tedavi sürecim devam ediyor. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Onları hedef tahtasına koyanları da perişan etsin..
@izzet-kallas2 жыл бұрын
Canını emanet ettiğin insana nasıl darp uygularsın mağara adamları bunlar
@RandomPerson-is6br2 жыл бұрын
Bir tıp öğrencisi olarak çok üzülerek söylemem gerekiyor ki ileride sağlık alanında Türkiye çok büyük sıkıntılar çekecek. Bunun birinci sebebi doktora şiddet, mesleğe duyulan saygının azaltılması, maaş ve çalışma saatlerindeki tutarsızlık, insani olmayan nöbet süreleri, yandaş başhekimlerce yapılan mobbing vs. 2.sebep ise yurt dışının iyi doktorları seçip alacak olması. Çevremdeki 10 tıpçıdan 7’si yurt dışına gitmek istiyor. Siz sanıyor musunuz ki onlar başvuru yapan her doktoru ülkelerinde çalışmaya çağırdıklarını? Kaliteli doktorları seçiyorlar. 3.sü ise niteliksiz tıp fakültelerinin açılması. Yahu okulun ne hocası var ne binası var ama baktığın zaman öyle bir okul var gözüküyor. Hatta bazı tıp/diş fakültelerinde derse profesör, asistan vs yerine normal bir doktorun girdiğini bile duydum. Eğitimi kaliteli çok az üniversite kaldı maalesef. Ben bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Doktorlar bilerek özele ya da yurt dışına kaçmaları için kışkırtılıyor. Sağlıkta özelleşmeye gidileceğini düşünüyorum çünkü bu sayede hem özel hastane sahibi zenginler daha da zengin olacak hem de devletin kasasından sağlık hizmetleri için çıkan masraf azalacak.
@ibrhimates2 жыл бұрын
140 journos ekibi hayat emaresi verince bir mutlu oldum. Umarım bu çektiğiniz videolar insanlarda bir şeyleri uyandırır da güzelim memleketimiz daha güzel bir yer olur.
@haticebayrak2 жыл бұрын
Bir haftaligina tatile geldim, halama geldim, komsusu doktor yoklugundan bahsediyordu, vatandasin ‘giderseler gitsinler’ demesine cok alinmis. Bu sohbetin uzerine facebookta teaseri gorup geldim buraya. Beraber izleyecegiz simdi.
@hidayeterbas57662 жыл бұрын
Doktorların başımın üzerinde yeri vardır. Hiç bir durumda değişmez.
@onuragadedeoglu5182 жыл бұрын
Karsta yaşayan bir Karslı olarak söylüyorum ki, doktora ulaşabilmek için fazla çaba gösteriyoruz. Erzurum a sağlık turizmi kapsamında bir günde enaz 10 otobüsümüz gidip geliyor. Bu mesafe git-gel 400km.
@onuragadedeoglu5182 жыл бұрын
@@ftmkmn yazdıklarımdan ne anladınız da böyle bir cevap yazdınız? Siz ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Cevabınızın yorumumla hiçbir alakası yok. Genelleme yaparak sadece saçmalamışsınız. Konuşunca medeni olduğunuzu mu zannettiniz? Yazdıklarınıza bakıyorumda, Karslıların medeniyet ortalaması sizinkinden çok yüksek emin olunuz.
@enes38832 жыл бұрын
@@ftmkmn şimdi PKK'nın içerisinde bir sürü Kürt var. O zaman tüm Kürtler PKK'lı mı diyelim? hayır PKK'ya karşı olan, koruyucu olup şehit olan Kürtlerde var. Kars'ta kendini bilmez bi denyo yüzünden neden Karslılar zan altında kalsın? Müstahak demeyin
@tugrulsensoy43462 жыл бұрын
Sistem ne dayatırsa dayatsın Yine de Kars EAH de NF tanısını koyan Göz Hekimi arkadaşımızın ellerinden öpüyorum.. Bu ayrıntıyı kaçırmayın…
@rosecwplx64642 жыл бұрын
Kesinlikle O doktor Emre Hoca selam olsun ..
@mrgezgin2 жыл бұрын
Doktorluğu bırakıp da Hukukun üstünlüğü endeksinde 139 ülke içinde 117. olduğumuz, Themis'in Müjde Ar gibi gelinlikle köy kahvesine girdiği bir ortamda Hukuk okuma vizyonsuzluğunu gösterdiği için Nevşehirli kavruk elemana kahkaha attım. Fıkra gibi J140 bölümü eminle.
@Avferhattura2 жыл бұрын
Doktor olmak, insan hayatı ile uğraşmak ve sizlerden bir beklentinin olması durumu gerçekten çok zordur. videodaki arkadaşımız doktorluğu bırakıp hukuk fakültesi okuyordu. bir hukukçu, bir avukat olarak söyleyebilirim ki; en az doktorların yaşadığı kadar sıkıntıyı hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra yaşayacaktır. önüne geçilmesi imkansız her geçen gün artan avukat sayısı, mesleki özgüveni olmayan biat kültürünün eseri olan binlerce hakim-savcı ve tabi ki adalete olan güven! hepimize kolaylıklar diliyorum...
@muhendislerblogu2 жыл бұрын
Ben elektrik elektronik mühendisiyim. İşim var aylık 10 bin TL alıyorum. Ama o para ile hiç birşey yapılmıyor. Alım gücü baya düştü. Zar zor geçiniyor insanlar. Hele asgari ücret alanlar Allah onlara yardım etsin onların hali çok çok zor. Ailecek yurtdışına gitmek istiyoruz. Ben bekarım kardeşlerim ve annemide alıp bir daha dönmemek üzere gitmek istiyorum. Ülke ekonomisi iyi olsa bile bir daha asla gelmeyeceğiz. Buradaki insanlar insanliklarini kaybetmiş. Ekonomi kötü kötü ekonomi haliyle insanları etkiliyor. İnsanlar psikopat olmuş. Bu tür bir ortamda yaşamak istemiyorum.
@selahattinozkok67542 жыл бұрын
Konudan tamamen alakasiz ama kaç yıllık mühendissiniz
@onurhub2 жыл бұрын
@@selahattinozkok6754 maks 5 yıldır
@yorumcu-cz5br Жыл бұрын
Hangi okul
@profesor66282 жыл бұрын
Bir acil tıp teknisyeni olarak dökülmekten şiddet görmekten korkuyorum annem ailem bu mesleği yapmamı istemiyor birgün seni haberlerde görecem diye diyecek başka birşeyim yok
@cengiz342 жыл бұрын
eskiden dr olmasi istenirdi cocuklarin simdi tam tersi desene
@profesor66282 жыл бұрын
@@cengiz34 yemin ediyorum korkuyorum ya bazen vakaya gittiğimiz hasta çoktan ex olmuş oluyor sırf bizi orda dövmesinler sizin yüzünüzden öldü diye hastaneye götürdüm
@cengiz342 жыл бұрын
@@profesor6628 millet asiri agresif sinirli ve cahil hincini karisina ilk cikandan cikarma durumu var isiniz zor o sekil yapmak seni guvende tutabilir
@enissuleymanoglu27562 жыл бұрын
Atatürk'ün "Beni Türk doktorlarına emanet ediniz." sözünü bu gün dikkate alsalar yolumuz aydınlanacak. Bilime, ilime ve akla ancak bu kadar düşman olunur. Hepimiz hak ettiğimizi yaşıyoruz. Son bir umut kaldı. Bakalım Hazirandan sonra da hak ettiğimizi yaşamaya devam edecek miyiz...
@winterzhi97122 жыл бұрын
Giden doktor yeni tıp fakültesine yerleşen doktordan 2 kat daha kaliteli , tıp fakültesi kontenjanları o kadar arttırıldı ki eskiden tıp olmadığı için sonundan diş kazananlar şimdi tıp fakültesine yerleşiyor ; her dönem artan kişi sayısı eğitimi kalitesizleştiriyor ; muayene bile bilmeyen intörn doktorlar mezun olmaya başladılar bile
@winterzhi97122 жыл бұрын
@MDloxres wedsew hangi sıralamayla hangi fakülteye girdiğimi nereden biliyorsunuz ? Sistemin içinde olmayan biri olduğunuz için dışardan yorum yapmanız doğru olmuyor ben Fakültede okurken her hocaya 5 öğrenci her mikroskopa 1 öğrenci düşüyordu ; mezuniyet tarihim çok eski değil 3 yıl oluyor asistan doktorum ; şuan bulunduğum fakültede hoca başına 25 öğrenci ; mikroskop başına da 5 öğrenci düşüyor bu zaten kaliteyi düşürmezmiş gibi maalesef her gelen öğrenci gideni de aratıyor
@bilimsanatduzen20742 жыл бұрын
@MDloxres wedsew mikroskoba tüküreyim uludağ tıpta her hastaya 5 öğrenci düşerdi şuan her hastaya yirmi öğrenci düşüyor muayene bilmeyen bir nesil yetişiyor...
@winterzhi97122 жыл бұрын
@MDloxres wedsew Tıp fakültesinde öğretim görevlisi miniz ?
@winterzhi97122 жыл бұрын
@MDloxres wedsew hocam temel bilimler için birşey diyemeyeceğim ezbere dayalı ama klinik bilime geçen hekim adaylarında ben çözümleme becerisi , sorgulama yeteneği göremiyorum
@mevlutates2 жыл бұрын
benim okuduğum okulda biyokimya laboratuvarında laboratuvar gözlüğü yok
@muslumbasbug2 жыл бұрын
Tesadüfen hayatta kalıyoruz.
@radioactive362 жыл бұрын
Doktor da hasta da çok iyi anlatılmış.
@vedattekin56032 жыл бұрын
Herkez gidicem diyor biz neden gidiyoruz bu memleket bizim onlar gidecek ✊✊✊
@recepyildirimtr2 жыл бұрын
Gidenler haklılar bir şey diyemiyoruz yılların emeğini böyle bi sistem ve ülkede heba etmek istememek hakkınız sayın hekimler fakat kalan hocalarıma sesleniyorum, az daha dayanın en karanlık an güneşe en yakın olan andır...
@emre96542 жыл бұрын
İntern doktorum buradan lise yıllarını yaşayan genç arkadaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum kesimlikle tıp yazmayın hayatınızın hatasını yaparsınız o puanlara çok daha güzel bir üniversite hayatı ve gelecek sağlayabilirsiniz kendinize
@seckinbayindir69232 жыл бұрын
Bekle sağlarsın. Makine mühendisiyim, 2 yabancı dilim var ve işsizim daha kötüsü iş de aramıyorum çünkü vadedilen işler mühendis değil makine teknikerinin işleri. Hiçbir mesleğin itibarı kalmadı. Tıp yazan en azından aç ya da işsiz kalmaz ya da en azından mesleğini yapar.
140 JOURNOS HELAL OLSUN ŞU ÜLKEDE GERÇEKLERİ SÖYLEYEN NADİR KANALLARDANSINIZ.
@Emoleyy2 жыл бұрын
Bu ekibe sonsuz teşekkürler ❤
@tamerkahraman94632 жыл бұрын
o iblis olduğu sürece hiç birşey yoluna girmez...
@MyGhost19052 жыл бұрын
Şu güzelim ülkemin doktorlarını, mühendislerini, bilim adamlarını İNSANLARINI kaybettik. Bizi biz yapan her şeyi kaybediyoruz ve hiçbir şeye gücümüz yetmiyor.😢
@psikomotorcu2 жыл бұрын
Trendlere çıksın yorum yapın bu insanlara yardım eli uzansın
@pippos41332 жыл бұрын
Allah doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin. Ya biz ya sevdiklerimiz elbet bir gün onlara muhtaç kalıcaz. Allah hastalığın da hayırlısını versin 🔅🙏🙏
@berkay31302 жыл бұрын
Tıp fakültelerinin taban puanının 2 senedir ciddi düşüşünün sebebini, doktorlara verilen değeri, hakkınız ödenmez deyip gerçekten de ödemediklerini, bunlarda yetmezmiş gibi doktorun kafasında kaldırım taşı kıranları, acili basıp doktorların canına tak edenleri ben de dahil olmak üzere son yıllarda üniversite sınavına hazırlanmış her genç biliyor. Biz gençleri bu meslekten soğutanlar için bunlar daha iyi günler, gün geçtikte eski niteliğinden uzak tıp fakültesi öğrencilerini mezun olduktan sonra görün bir de derim.
@berkay31302 жыл бұрын
@MDloxres wedsew odtüde okuyorum? Dediklerim gayet açık ve doğru
@berkay31302 жыл бұрын
@MDloxres wedsew bak kardeşim benim demek istediğim şeyi 3 IQ primatlar dahil tüm ökaryot hücreli canlılar anlar sen hariç. Sağlık sektöründeki kötü şartlardan dolayı üniversite sınavında tıp fakültelerine yönelik talep yıldan yıla hızla azaldığından şimdi 30k taban puanı olan tıp gelecek yıllarda hayli hayli gerileyerek daha niteliksiz doktorlar yetişmesine sebebiyet verecek diyorum. Geçtiğimiz 2 sene öncesine kadar en kötü sıralaması 18k olan tıp şu an 30k bandına kadar gerilemişse (ki bu tıp fakülteleri için korkunç bir sıralama) demek ki bir sıkıntı var
@nicola20682 жыл бұрын
Gün geçmiyor ki güzel ülkemde bir problem daha çıkmasın. Artık şaşırmamayı öğrendik ne yazıkki.
@EretnaBeyligi2 жыл бұрын
Tayyip saolsun ölmemizi kolaylaştırdı
@blackpearl8442 жыл бұрын
yeni mi? xD
@nicola20682 жыл бұрын
@@blackpearl844 değil.
@CicekBugrahan2 жыл бұрын
artık "güzel ülke" demeni gerektirecek bir şey yok.
@nicola20682 жыл бұрын
@@CicekBugrahan Yine de vazgeçemiyorsun işte… çok haklısın
@f34rrotv862 жыл бұрын
keşke tek doktor olmasa artık her şeyi bulmak zorlaşıyor! :(
@canatc97962 жыл бұрын
ya ben kendimi tutamadım ağladım gerçekten her gün daha da kötüleşiyor koşullar
@kaalealnmayanadam44132 жыл бұрын
Diplomamı almaya tıp fakültesindeki dekanlığa giderken kütüphaneden imza almam gerekiyordu. Tıp öğrencileri tıptan ziyade dil çalışıyordu.
@jimmyhandle86672 жыл бұрын
Hangi üniversite
@olgunozturk25022 жыл бұрын
Ben bir OET hocasiyim 1 sene de sadece kendim toplam 50 doktor İngiltere'ye gönderdim sınavı kazandırıp biri dese ki hocam 50 tane doktor öğrenciniz olacak imkanı yok ya hayatta inanmazdım.
@iRhaasTy2 жыл бұрын
Paran yoksa doktor da yok , geçen gün annem hasta oldu 27 gün sonrasına randevu veriyorlar.
@emrahgiray11652 жыл бұрын
Rabbım Berfine Şafi ismiyle şifa olsun inşallah. Onun için amansız diye bir şey yoktur ol dediğinde olur verir... Dualarım seninle...
@elmasvezumruttv10592 жыл бұрын
Doktorları mutlaka ülkemiz için burda rahat ettirmek şarttır
@exsaunn7 ай бұрын
Özel hastaneler zinciri olan birini Sağlık Bakanı yaparsan o adam kamu hastanelerini işlemez hale getirir, kendi özel hastanelerine hasta çeker.
@furkankaya99052 жыл бұрын
Biz doktorlar da ülkenin bu durumda olmasından ve vatandaşlarımıza yardımcı olamamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Keşke sistem kasıtlı olarak doktorları köle yerine koymak yerine bizleri dinlese, hem özlük haklarımızı düzeltseler hem 3 dakikada bir hasta bakmak zorunda bırakmasalar. Ancak o zaman doktor istifalarının önüne geçilebilir ama işlerine gelmiyor işte sistemde belliki güzel bir pasta var ve bu pasta doktorların eşşek gibi çalıştırılıp yöneticilerin yemesi üzerine kurulu... Hem doktorların alın teri gasp edildi uzun yıllar hem de vatandaşa en büyük kötülük edildi, Allah aşkına 3 dakikada bir hastanın derdini dinleyip anlayabilmek- muayene etmek- tanı koymak- tedavi etmek dünyanın neresinde mümkün? Sistem halkımıza 3 dakikalık muayeneyi reva görüyor gerçekten yazıklar olsun böyle sağlık sistemine, ne doktor mutlu ne de hasta... Birsüre sonra ister istemez her tıbbiyeli gibi insanın aklına yurtdışına gitmek geliyor... Gurbet konusu da öyle kolay değil sevdiklerini bırakıp gitmek ama yöneticilerimiz dünden razı bakın ''giderlerse gitsinler'' diyorlar ne güzel. Yerimizi rastgele seçip sınava sokmadıkları afgan-suriyelilerle mi dolduracaklar acaba bu kadar eksik varken bilinmez ama herşeye rağmen kalıp daha güzel günler umut etmekten başka çaremiz yok şimdilik. Belki birgün düzelecek; Halkımız ve doktorlar aynı şey için mücadele ettiklerini anladığında...
@mecale74792 жыл бұрын
Sağlık dahil tüm sistemi ticarete çevirenlerden hesap sormadıkça bu iş devam edecek! Dopamin bağımlısı sadomazoların seçimlerine katlanmak (onlar müstehak olsalar bile), dünyada cehennemi yaşamak gibi.
@cenksonmez73592 жыл бұрын
türkiye'de 170 bin doktor var ve nüfusu 84,5 milyon. almanya'nın nüfusu 83 milyon ve 500 bin doktor var. belli ki bu ülkede sayı az. 170 bin doktorla bu nüfusa yetişmeyi nasıl planlıyorsunuz? maaşlara fahiş zam yapıldı hala özlük hakkımız diye ağlıyorsunuz.
@ezgi-el8yj2 жыл бұрын
Ozluk haklari konusunda dedikleriniz cok dogru ve umarim gercekten doktorlarin daha iyi sartlarda calisabilecegi gunler gelir. Fakat bunu yaparken bile Afgan Suriyeli doktorlardan bahsetmeniz sizin sadece kendi haklarinizi savundugunuzu gosteriyor. Almanlar, Ingilizler de yarin burayi Turk doktorlarla dolduruyorlar deyip ayni argumani kullanirlarsa rahatsiz olmayin o zaman.
@mecale74792 жыл бұрын
@@ezgi-el8yj Anlamadığınız birşey var. Almanlar, Ingilizler bizim yetiştirdiğimiz kalifiye elemanları sıfır maliyet ile ithal edip kullanır. Onların düşünce yapısında sadece milli çıkarları vardır. Kimlikleri ile ilgilenmezler, vasıfları ilgilendirir onları. Aslında modern köleler ithal ediyorlar lakin herkes halinden mumnun. Bizede nerede bir bela, it köpek varsa onları musallat edip canımızı alıyorlar.
@furkankaya99052 жыл бұрын
@@ezgi-el8yj Doktorlara rahatça "giderlerse gitsinler" dediklerine vurgu yapıp muhtemelen böyle bir planları olduğu için yazdım onu, yoksa amerika'dan veya avrupa'dan doktor getirecek halleri yok ya şu düşük maaşlarla. O yüzden neden o cümleyi kullandığımı anlamadan eleştirmişsiniz beni.
@dndrsnn79022 жыл бұрын
İnsan ihya etmeyi ihmal eden her bina okul da olsa hastane de olsa israftır.
@cengiz342 жыл бұрын
millet kafayı yemiş artık dostum
@sinek8082 жыл бұрын
Çekimiyle, kurgusuyla yine müthiş bir video. İnsanların gözüne soka soka ülkedeki sorunu anlatıyorsunuz ama bu insanlar anlar bu ülkede bir şeyler değişir mi sanmam.
@esrarengizdoktor Жыл бұрын
Çok üzücü şu videonun altındaki yorumları okuyunca neden bu ülkede doktorluk yapamayacagımı,yaparsam başıma neler geleceğini daha iyi anlıyorum.
@hacer12982 жыл бұрын
Yorumları okudum bende tıp için çalışıyorum doktorlarımızın yazdıklarını hayretler içerisinde okuyorum okudukça ağlıyorum ne meşakkatlerle okuduklarını biliyorum çok zor ama bu zorluluğun karşılığını hakaretlerle, şiddetle hatta ölüme kadar giden bir zorbalıkla karşılaşıyorlar. Onları bu mesleğinden soğutan insanlar utansın siz melekler hep var olun bu Türkiye'ye lazımsınız her ne kadar zor olsa da ekonomik açıdan olsun, çektiğiniz zorluğun karşılığını alamamazliğindan olsun haklısın hak veriyorum ama biz kendi topraklarımıza ,vatanımıza sahip çıkmazsak başkaları bizim vatanımızı çizer, ele alır keşke bu zihniyetleri değişse biraz empati kurabilseler keşke ama siz melekler doktorlarım sizi çok seviyorum ve bende inşallah bu tıp için elimden gelenin fazlasını yapıyorum inşallah kazanicam ve nice aziz sancarlar gelicek Allah'ın izniyle inşallah 🤲
@gulkarakus2 жыл бұрын
Seneye mezun olacağım tıp okuyorum ben de. Eğer yurt dışı hayalin yoksa yabanci dil calisamam diyorsan bence tercih etme. Suanki güzel hayallerini anlayabiliyorum insan o kadar hevesle başlıyor ki mesleğe. İnsanlara yardım etmek şifa bulmalarina aracı olmak çok büyük tatmin edici bir şey. Ama günde 30 hasta bakiyosan öyle. Suan polikliniklerde gunde en az 60-70 hasta acillerde ise 500+ hasta bakılıyor ve yaşanılan hakaretler mobingler az maaş ard arda nöbetler. Senin hevesle iyilestirmeye çalıştığın hastanin sana randevu için (ki bizim suçumuz değil) hakaretler etmesi vs.. öyle hevesin kırılıyor ki. Yani eger fırsatın olursa 24 saat boyunca bir kaç kez acilde geçir gününü ve bir hekimden yardım iste bu bölümü istiyorum gözlem için kalabilir miyim diye. Eğer yine hevesin kaçmazsa o zaman seçebilirsin. Ama şuan dönsem bu aklımla asla tıp okumazdim. Hayatını mahvetme derim. Türkiye de kalmicaksan başka..
@hacer12982 жыл бұрын
@@gulkarakus çok teşekkür ederim zaten bir ay kadardır sanki doktorluk hevesim yok gibi çoğu kişi de senin gibi dedi kendim de bir kaç kez şahit oldum hastanede şaşırdım mı evet bu böyleyse dedim birkaç yıla nasıl olur diye sonumuz hayr olaa.. Çok teşekkür ederim tekrardan Allah'a emanetsin 🥰🥰
@gulkarakus2 жыл бұрын
@@hacer1298 Rica ederim umarım her şey gönlünce olsun mutlu olduğun yerde olursun inşallah 🥰💕
@hacer12982 жыл бұрын
@@gulkarakus amin Allah senden razı olsun Allah yar ve yardımcın olsun 🌸
@aliknt2 жыл бұрын
doktoru hastayla, hastayı doktorla, doktoru ve hastayı polisle karşı karşıya getirdiler. sonrada yine unutturdular yine kıl çeker gibi bu iştende tertemiz ayrıldılar.
@ekintuna84472 жыл бұрын
Bize ufacık bir nefes alacak alan bırakmadılar. 140j 'nin izlediğim en karanlık videosuydu.
@onurakgun17552 жыл бұрын
Ülkemiz için bu kadar önemli bir konuyu gündeme getirmeniz oldukça önemli ancak konunun ele alınışı çok yüzeysel kalmış. Daha detaylı devam içeriğin gelmesini bekliyorum. Ellerinize sağlık.
@demettunali Жыл бұрын
Berfin annenle ve tum sevdiklerinle herseye inat piril-piril bi hayatin olsun.
@anlberkanyaman11452 жыл бұрын
Kars ele alınmış ama Ardahan, Muş, Siirt, daha beter durumda büyük hastanelerimiz var ama içerisinde doktor yok malesef… insanlar basit bir operasyon için Erzurum Malatya Diyarbakır a gitmek zorunda kalıyor malesef…
@kamurandarlmaz18332 жыл бұрын
Doktorun dediği cümle beni çok etkiledi ya, 1 günde 15 ameliyata girip 30 saat uyumamış birine anneni kardeşini çocuğunu ameliyat ettirmek ister misin?
@vedatozmen2 жыл бұрын
Millet sıra alamıyorum diye yakınıyor ama yine çoğunun oy vereceği yer belli. Yenilenmek istiyorsak değişim şart.