תודה רבה, בדרך פשוטה וקלה, דרור הינך מוליך את הצופה והמתעיין להצליח בגידול סחלבים. הכנת תמיסת הדשן נעשת מחומרים שאפשר למצוא בבית. החומרים להכנת הדשן מעודדים את הסחלבים לצימוח וליצורת עמודי פריחה. יישר כוח. תודה רבה
@drorshain16483 ай бұрын
@@iftachhorn1651 תודה רבה 🙏🏼🙏🏼 שמח שיכולתי לעזור 👍🏼
@JackBennahmias Жыл бұрын
היי דרור הסרטונים ממש עוזרים. תודה
@RachelOr-z5p Жыл бұрын
שלום דרור ותודה על המידע שאתה מעביר אצלי העמוד הראשי של הסחלב מצהיב והשאלה אם ניתן להציל אותו ? איפה אפשר לגזום?
@drorshain1648 Жыл бұрын
היי רחל אם רוצים להשאיר את עמוד הפריחה לסיבוב פריחה נוסף (פריחה משנית) והוא נמצא בשלבי הצהבה ראשוניים, אפשר לגזום בין המקום שבו נפל הפרח הוותיק ביותר, לעיין (ניצן) הקרוב ביותר. חשוב לשים קצת אבקת קינמון לאחר החיתוך. אם העמוד במצב של הצהבה מתקדמת והניצן העליון ביותר הצהיב גם הוא, אפשר לגזום מעט מתחת לחלק המצהיב בתקווה שמשהו יצא מאחד הניצנים שנשארו. אני באופן אישי מעדיף להוריד את עמודי הפריחה בסוף הפריחה. זה עוזר לצמח להתחזק לקראת הפריחה הבאה. בקרוב אני מעלה סרטון בדיוק על זה. בהצלחה.
@drorshain1648 Жыл бұрын
הינה הסרטון בדיוק בשבילך 🙂 kzbin.info/www/bejne/jJC9hKiZqZmDjLc
@גיציהדס Жыл бұрын
שלום דרור, תודה על הסרטונים המצויינים🎉 האם אתה מוזג את המים (לדישון הצמח), ישירות מעל המצע או שאתה מקפיד למזוג אותם לכלי שבתוכו מונח הכלי שבו שתול החצב? לא הצלחתי לראות לאן אתה מוזג את המים בסרטונים…
@drorshain1648 Жыл бұрын
בגלל שיש לי הרבה נסיון אני מוזג את המים מלמעלה. אבל גם לי קרה (למרות הנסיון) שמים נכנסו לי בין העלים. לכן אני תמיד מחזיר נייר סופג לידי בזמן שאני משקה וממליץ מאוד קודם למלא את הכלי ורק אז להכניס לתוכו את הצמח.
@יהודיתבןאהרון4 ай бұрын
כשאני מעהירה סחלב לעציץ יותר גדול. האם את שורשי האויר הרבים להכניס לעציץ החדש או לתת להם להיות מחוץ לעציץ?
@drorshain16483 ай бұрын
@@יהודיתבןאהרון היי יהודית אפשר להכניס חלק משורשי האוויר למצע וחלק להשאיר בחוץ. כך הוא ימשיך לקלוט לחות מהאוויר גם בימים שהוא לא מושקה. 👍🏼👍🏼
@carmelaninio6954 Жыл бұрын
דרורלאחר סיום הפריחה. היכן קוטמים את הגבעול.
@drorshain1648 Жыл бұрын
אם הוא כולו מצהיב ומתייבש תורידי כמה שיותר נמוך וקרוב לצמח. אם הוא בתהליך של התיבשות אפשר לגזום 2 סמ מתחת לאזור המצהיב ואולי יצא עמוד פריחה חדש מאחת הניצנים שנותרו על עמוד הפריחה. בכל מקרה לא לשכוח לשפוך אבקת קינמון על האזור הגזור.
@trolling_angler_il Жыл бұрын
כמה מים צריך לשים בתמיסה המרוכזת (בקומקום), עבור המתכון הזה?
@drorshain1648 Жыл бұрын
התמיסה בקומקום מכילה 1 ליטר מים שאותם אני מדלל לפי המידות בסרטון. מתמיסה בכמות של קומקום אחד אני מכין בערך 4 ליטר דשן אחרי דילול.
@trolling_angler_il Жыл бұрын
@@drorshain1648 תודה
@אברהםפלד-ט6ל Жыл бұрын
היי...לגביי אורז...אפשר אורז מלא? תודה
@drorshain1648 Жыл бұрын
היי אברהם ניסיתי אורז מלא אבל הוא לא מוציא את החומר הלבן הזה המתמוסס במים, שהאורז הלבן מוציא בזמן השטיפה וההשרייה שלו. אז אני לא משתמש בו.
@trolling_angler_il Жыл бұрын
היי, יש לדשן באופן מחזורי (כל השקייה שניה, כפי שנאמר בסרטון) ללא קשר האם הסחלב בפריחה או לא? בזמן הפריחה, אין השפעה שלילית של הדישון (קמילה מהירה יותר)?
@drorshain1648 Жыл бұрын
אני מדשן כל השקייה שניה גם כשהסחלב בפריחה. אף פעם לא הייתה בעייה. ישנם חומרי דישון במיוחד לתקופת הפריחה. חשוב לא לדשן בריכוז גבוה. דשן יכול גם לעשות נזק בריכוז גבוה. לכן יש לדלל את התמיסה שמכינים. ואם משתמשים בדשנים מוכנים חשוב להקפיד ליישם לפי ההוראות .