El invisible y superviviente mojón histórico de la calle Enric Prat de la Riba

  Рет қаралды 5,114

El blog de Ireneu: Memento Mori!

El blog de Ireneu: Memento Mori!

Күн бұрын

Пікірлер: 18
@pgarcia1960
@pgarcia1960 3 жыл бұрын
Muy interesante.👍👍
@mariax4844
@mariax4844 3 жыл бұрын
Leches!! Q interesante !! Muchas Graciass hermosoo
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
Jajaja! Al contrario! Gracias a tí por seguirme, faltaría más! ;-)
@jmcruz
@jmcruz 3 жыл бұрын
Magnífic. Felicitats!
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
Moltes gràcies! 😊👍
@mariadelpilarhuertas3311
@mariadelpilarhuertas3311 3 жыл бұрын
¡¡ Qué buen video !! . Cuántas cosas hay por ahí , con gran valor histórico y sentimental a las que no les damos valor o ni siquiera conocemos , por falta de información . Gracias por darlas a conocer , me ha gustado mucho también todo el recorrido histórico que has hecho desde los romanos hasta hoy . Comparto en mi Facebook para que más gente se entere , Me suscribo a tu canal ,le doy al dedito arriba y a la campanita para no perderme nada . Un saludo desde Lleida .
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
Jajaja! Siempre se ha dicho que L'Hospitalet no tenia ni historia ni nada que valiera la pena... pues para que veas como no era verdad y que lo único que faltaba es que se dieran a conocer. Muy agradecido porque hayas considerado que vale la pena de que te subscribas a mi canal y por los amables comentarios que me has dejado. Anima mucho a seguir adelante. Un saludo desde LH! :-)
@teresamunoz6051
@teresamunoz6051 3 жыл бұрын
Gracias por la explicación. Precisamente me fije en el hace unos días y nunca antes me había percatado
@josehbhidalgo172
@josehbhidalgo172 3 жыл бұрын
Muy interesante👍👍
@gregela
@gregela 3 жыл бұрын
Me resulta súper interesante tu canal! Es una lastima como en el Baix Llogregat a golpe de ladrillazo se están cargando su historia. Pero la pela es la pela😞. Te animo a seguir con ello!💪🏻💪🏻
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
Muchas gracias por seguirme y por tu amable comentario. Haremos lo que sea posible para seguir denunciando este patrimonicidio y para seguir publicando videos para divulgar nuestra historia. 😊👍
@jesusam7126
@jesusam7126 3 жыл бұрын
Sabes la historia de la carretera de Ribes? Si te das cuenta esta empieza en la calle sant pere mes baix y va por la calle ribes, clot, sant andreu, ctra.ribes i sigue la C17 o antigua N152.
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
Alguna cosa he leído, pero no he profundizado en ello. Puede ser un buen tema para un video de Memento Mori! Muchas gracias por la proposición y por seguirme. Un saludo! 😊👍
@bonacuinapalau
@bonacuinapalau 3 жыл бұрын
La carretera de Ribes en el tram pel Barcelonés és el ramal de la Via Augusta que entrava a Barcino. La via principal anava pel Vallès i darrera de Collcerola per travessar el pont del diable i continuar a Tàrraco. Per entrar a Barcelona hi havia el ramal que d'una mica més al sud de Granollers (Mànsio Semproniana) continuava el curs del Besòs i entrava a Barcelona per Sant Andreu, la Sagrera, El Clot i entrava a la ciutat pel carrer Portal Nou, Carders, Bòria i Plaça Sant Jaume (Forun), d'allà continuava per Call, Boqueria, Hospital, Plaça del Padró (un miliàrum), La creu coberta, Bordeta, Riera Blanca (tercer miliarum), Provençana, Vall de Quart (actual Torrent Gornal i quart miliàrum), Prat de la Riba, Major, La Quintana (Riera de l'escurxador i cinquè miliàrum) i cap a Cornellà, Sant Joan, Sant Feliu i Molins per trobar el ramal principal a Castellbisbal. Per aquest motiu Ildefons Cerdà al planificar l'eixample de Barcelona va trencar la quadricula amb l'Avinguda Mistral, per no esborrar el pas de l'antic camí cap al sud. La denominació de carretera de Ribes és a partir del pla de carreteres de Carles III. En època antiga, el camí principal per anar a Ausa i el Pirineu era desviar-se a Mollet per la carena que separa la vall de la riera de Caldes del Tenes i seguir el camí de la creu de Baduell, Castell de Montbuí, Sant Feliu de Codines, Centelles i d'allà la plana de Vic cap a munt. La perillositat del pas del congost feia més viable aquest camí, tot i que també existia el camí del congost. Salut!!
@bonacuinapalau
@bonacuinapalau 3 жыл бұрын
Noi, aquesta fita és de primers dels 80. Abans n'hi havia una mes perita i rodona però es va canviar per aquesta al obrir-se el carrer on hi havia Cal Isidro. Aquesta fita NO és l'antiga.
@IreneuCastillo
@IreneuCastillo 3 жыл бұрын
T'equivoques de bat a bat. Abans hi havia, enganxada a la paret (darrera d'ella), una de les grans rodones que era dels anys 50-60, però que va desaparèixer a mitjans dels 90. Per altra banda, aquesta és força petita (quin us tindria si fos més petita encara?), als 80 no es feien de granit massís tallat amb cisell a mà com aquesta i, a més, aquesta està catalogada per Patrimoni de la Diputació. I si, encara no ho veus clar, compara-la amb la que surt a la foto de Cal Ramonet, que és la del km0 de principis de segle XX. Em puc equivocar, com tothom, però tot el que publico aquí i al blog, el publico amb coneixement del que faig perquè m'he documentat abans i ho confronto amb la meva pròpia experiència. I em prenc tanta molèstia perquè qui tinc al davant, en temps de fake news i manipulacions barroeres, em mereix el respecte de rebre una informació veraç i acurada.
@bonacuinapalau
@bonacuinapalau 3 жыл бұрын
@@IreneuCastillo Sense ànims de polèmica, però ho vaig veure amb els meus ulls. La fita antiga era de base triangular i més arran de la vorera. La que encara es pot veure és més endins. Allà hi havia un mur de pedra que separava la carretera dels camps de l'Isidre. Al fer els pisos que hi al carrer Prat de la Riba amb Santiago de Compostela es va fer un apartador per la parada d'autobusos i la fita antiga la van destruir per poder fer la parada. Com que en aquella època encara era considerada carretera B200, es va posar una altra fita més endins, la que ara es pot veure. Poc temps més endavant ja s'hi va posar un panell metàlic de carretera B200 a la vorera del davant, just a la paret del col.legi del Sr. Josa. A casa meva som més gent que ho recordem així, vivíem just al davant. Desconèc el tipus de formigó que tu dius, però recordo com si fos ahir com van trencar la fita petita de base triangular. Ara quedaria al mig de la carretera. En aquell moment la vorera era molt més estreta i on hi ha ara la fita hi havia una paret de pedra, tot segui anava la casa de cal Gavatx, la farmàcia del Riera i el carrer Mestre Candi. El carrer Santigo de Compostela no hi era i tot allò eren camps. Per aquella època va ser també quan la família Oliveras va vendre els autobusos al grup Mohn i els van repintar de blau a taronja. L'apartador de la parada d'autobusos era molt estret i al parar ocupaven la calçada, per això es va ampliar l'espai de parada vorera endins i es va destruir la fita, que era arran de vorera. Salut.
@tarikabaraka2251
@tarikabaraka2251 2 жыл бұрын
Enric Prat de la Riba Sarrà​ ​ fue un político y escritor español, de pensamiento catalanista.​​ Es considerado uno de los padres teóricos del nacionalismo catalán. Licenciado en Derecho, desde joven estuvo implicado en los movimientos catalanistas. Francisco Cambó y Batlle​​ fue un político y abogado español, de ideología conservadora y catalanista.​ Cofundador y líder de la Liga Regionalista, llegaría a ser electo diputado en Cortes en varias ocasiones.
¿Quién fue Franz Kafka?
15:33
DW Español
Рет қаралды 604 М.
#behindthescenes @CrissaJackson
0:11
Happy Kelli
Рет қаралды 27 МЛН
$1 vs $500,000 Plane Ticket!
12:20
MrBeast
Рет қаралды 122 МЛН
Los bloques de la Florida, el barrio más “peligroso” de Hospitalet
12:21
LLEVAS AÑOS CREYENDO ESTOS MITOS
21:35
Basquecraft
Рет қаралды 524 М.
El final de Gaudí y la Sagrada Familia | España al descubierto
9:37
La sorprendente cláusula que protege la Fuente de la Plaza Española
7:03
El blog de Ireneu: Memento Mori!
Рет қаралды 6 М.
Nevada 1962 Viladecans
5:49
AjuntamentViladecans
Рет қаралды 13 М.
¿Por qué el INGLÉS es tan RARO? 🇬🇧
21:03
Linguriosa
Рет қаралды 364 М.
Así DISEÑÓ EE. UU. Sus Ciudades Para SEGREGAR || Urbanópolis
15:56
HISTORIA DEL PRIMUS EN URUGUAY.
19:22
ACA FILMS Minas
Рет қаралды 98 М.
Een reconstructie van het proces van Neurenberg | ANDERE TIJDEN
14:32
Andere Tijden
Рет қаралды 644 М.