3D yazıcılar hiç bir zaman son kullanıcı ürünü olamadı. Özellikle reçine yazıcılar da bu durum çok daha bariz. Stabil olmayan sistemler, olur olmadık hatalar. Ayarları yapamamışsın diyecek olan arkadaşları üzerim. Yaklaşık 2 sene bu araçlarla çalıştıktan sonra bu yorumu yapıyorum. Havadan nem kapan bir sisteme sahipler malesef
@ugur_ulubas10 ай бұрын
Eline sağlık Erbil Bey, yine de bir Bambu X1 Carbon heyecanı yok ama :)
@ILiveWithStories9 ай бұрын
Merhabalar Erbil bey, konuyla alakası yok ama pet şişeden flamente dönüştürdüğümüz flamentleri her yazıcıda kullanabiliyor muyuz? Ben Elego'da biraz denedim ancak pek olmuyor gibi, bizlere biraz detaylı bi video hazırlayabilir misiniz rica etsem?
@erkanbecerik53059 ай бұрын
Erbil hocam öncelikle yayınlarınızda başarılarınızın devamını temenni ediyorum 2-3 hafta önce Creality CR10-SE modelli yazıcı aldım 2-3 haftadır güzel baskı alıyordum fakat son 1-2 gündür baskılarım gofret gibi çıkıyor alt tarafı çok güzel oluyor fakat orta kısıma gelince gofretlenme oluyor hottend temiz nozzle ucunu dün temzizledim fakat sonuç yine aynı ne yapmam gerekli extruder ayarı kendiliğinden bozulmuş olabilir mi ? Saygılarımla iyi akşamlar dilerim
@OnnoMoto10 ай бұрын
Hocam anlatım için teşekkürler ben de bu modeli düşünyodum. Bu projeksiyonun ömrü bitince değiştirmesi kolay mı ve fiyatı ledlere göre daha mı ucuz?
@basargorgulu777510 ай бұрын
Hocam sizin videolarınızdan çok şey öğrendim öncelikle çok teşekkür ederim bir sorum var bunu 3 haftadır araştırıyorum bulamadım fusion360ta bir çizim yaptım bunu aynı ordaki ebatıgibi a0 baskıya hazırlamak istiyorum ama fusion 360ta bu konuyla alakalı kaynak bulamadım. bununla alakalı bir video çekerseniz ben dahil herkes yararlanabilir teşekkürler .
@mersinmtbextreme699410 ай бұрын
Hocam öncelikle ağzınıza sağlık , maliyet konusuna nasıl değine biliriz örneğin bu ejderha figürünü ne kadar sürede hazır ediyor ve maliyeti ne oluyor acaba bunun hesabını nedir nasıl yapılabilir ? Şimdiden teşekkür ederim.
@el4tra22510 ай бұрын
Ağzına sağlık abi güzel video olmuş
@sporaveraj894510 ай бұрын
Bu reçine yazıcıları yıkama ve kürleme cihazları olmadan da kullanabilir miyiz?
10 ай бұрын
fırçayla alkolle yıkayıp güneşe koyabilirsiniz
@sporaveraj894510 ай бұрын
@ teşekkür ederim hocam
@uguragdag938610 ай бұрын
Abi incelemeni begendim,fakat aklıma bişey takıldı bende creality halot sky 6k versiyonu var 2000 saat ömrü var 2000 saati tükettikten sonra ekranımı degiştirmem mi lazım ? Teşekkür ederim.
@asdwwhite7 ай бұрын
Genelde öyle oluyor
@kamiltaylanavci92719 ай бұрын
Erbil abi elegoo nun birde saturn 3 ultra cihazı var. Cihazın tablası büyük ve fiyat olarak aralarındada kayda değer bir fark yok ama baktım tam net bulamadım veriyi elegoo saturn 3 ultra cihazın ömrü kaç saat ? eğer 1500 2000 saat ise şahsen tercihimi mars 4 dlp den yana kullanıcam yok eğer onunda ömrü 20 bin saat ise açıkçası bekleyip saturn 3 ultra almak daha mantıklı geliyor bazı farklılıklarından ötürü.
@yusufaydn99298 ай бұрын
Selamlar. Makina aldınız mı hocam aldıysanız tercihiniz ne yönde oldu tavsiyeniz ne ollur yazıcılarla ilgili çok fazla bilgim yok
@kamiltaylanavci92718 ай бұрын
@@yusufaydn9929 DLP olayı hikaye çıktı hocam. 20 Bin saat felan andersenden masallar. Aynı üründen yan yana 2-3 tane koyduğunda aynı sürede çıkarmıyor ve henüz cihaz almadım çok maliyetli sla printer. Benim kullanımımı acaba bambu ile yapıp zımpara astar felan halledebilir miyim diye bakıyorum simdilik.
@yusufaydn99298 ай бұрын
@@kamiltaylanavci9271 anladım ben de hakim değilim konuya yeni araştırmaya basladım bir sürü model var farkı ne bilmiyorum. Bana daha çok 1 2 cm lik küçük figürler lazım tavsiye verebileceginiz cihaz var mı bambu dediğiniz nasıl bişey acaba?
@kamiltaylanavci92718 ай бұрын
@@yusufaydn9929 Figür basacaksanız eğer mecburen sla makine alacaksınız sla makine için tavsiye vermeyeyim ben bende tam hakim olamadım onlara çünki ben fdm printer kullanıyorum detaylı figür çalışmalarını fdm printerlar yapamaz o yüzden bambuya hiç bakmanıza gerek yok ben daha çok araçlar ve binalar üzerine çalışacağım için sla çokta gerekli olmayabilir belki hallederim kafası ile fdm den yana kullandım tercihimi ama 8 başlı kamlumbağa 7 bacaklı ördek gibi figürler basacaksanız tabiki sla almak lazım. Saturn 3 ultra benim çok dikkatimi çekmişti makine olarak ekstradan bir tane daha filtre alınarak mis gibi kullanılır ama ömrü 2000 saat E KADAR . 500 saattede bitebilir 2000 de gidebilir ve ekran değişimi 10 bin civarı. Yani yarı makine parası. Bu kısmı cidden düşündürücü. DLP printerların 20 bin saat olayıda hikaye. Eğer tablada birden fazla parça varsa baskı süresi çok uzadığı için aslında 20 bin saatlik ömür 4000 saate düşüyor. Pazarlama hilesi gibi bişey. İstersen 3DTURK watsapp ve facebook gruplarına üye ol orda bir sürü sla kullanıcısı var fikir alabilirsin.
@benbudunyadandegilim628710 ай бұрын
Erbil hocam, 10k ile 15k arasında bir SLA yazıcı almak istiyorum. Hem baskı kalitesi iyi hemde baskı alanı çok küçük olmasın istiyorum. Hangi model marka önerirsiniz? Bir önerisiniz var mıdır? Teşekkür ediyorum.
10 ай бұрын
Elegoo saturun 3 ultra
@mertyildiz42838 ай бұрын
Mars 4 ultra ile mars 4 dlp arasında kaldım. Diş hekimiyim diş ve model baskısı için kullanacağım. Hangisini almalıyım
@menager334424 күн бұрын
hocam phrozen gibi marka seçin adamlar getirmiş parçaları yok. saçmalık.
@menager334424 күн бұрын
makinanın yedek parçaları yok. tank arızyoruz,reçine tankı yok...
@sercansen67386 ай бұрын
20000 saat sonra çöpe mi atıcaz erbil abi almayı düşünüyodum videona baktıma alırsam 20000 saat sonra ne yapıcam
6 ай бұрын
20000 saat nedemek hiç düşündün mü ve çöpe atmiyorsun ledlerini degistiriyorsun şu an bir televizyonun ömrü bile 20 bin saat
@sercansen67386 ай бұрын
@eyvallah Erbil abi
@redakni81929 ай бұрын
Nirvanafigür3d den 8k reçine diye sipariş verdik gelen şey iğrenç ötesiydi burada boyası olmadan dahi kalitesi belli oluyor