Güzel bir maliyet analizi yapmışsınız Hocam, ağzınıza sağlık. Ben de geçen hafta ZOE alarak elektrikli araç dünyasına katıldım. Aslında 4 sene önce i3 almaktan son anda vazgeçmiştim. 2.elde sıkıntı yaşarım diye korkmuştum ama yersizmiş bu düşüncem, keşke o zaman almış olsaydım. Elektrikli aracınız varsa evden şarj etmeniz tabi ki çok mantıklı. Ancak diğer düşüncenize de aracı sürmeye başladıktan sonra hak veriyorum. İçten yanmalılardan çok farklı sürüş zevki olarak. Yani aynı yakıt parasına da gelse, elektrikli araçları sadece maliyet esaslı düşünmemek lazım. Konfor ve çevre hassasiyeti de var. Ben geçen sene çatıma 8,9 kWe Güneş enerji sistemi kurdum. Elektrikli araç alacağımı planlayarak sistemi evdeki tüketimimden daha büyük kurdum. Kasım, Aralık ve Ocak elektrik üretimim ancak evimin tüketimine yetiyor bulutlu olmasından ve günışıüı sürelerinin kısalığından ancak geri kalan aylarda bunun çok daha fazlasını üretebiliyorum. Kısmetse haftasonu da duvar tipi şarj istasyonumu da kurduruyorum, Eaton 22kW kapasiteli. Bunun da öncelikle güvenlik anlamında önemi var. Tabi hiçbir zaman bedava enerji elde ettim diyemem, sonuçta bir yatırım yapıyorum ve başabaş noktasına kadar bana bir maliyeti olacak. Elektrikli araç sayesinde bu başabaş noktasını geriye çekmiş oldum. Türkiye'de benim yaptığım uygulamanın benzerini yapan arkadaşlar da var, çok şükür yavaş yavaş yayılıyor bu sistem kullanımı. Ayrıca birçok site de şehir şebekesine bağlı şarj istasyonlarını otoparklara kurmaya başladı. Yönetim kurulu kararı yeterli bunun için. Tek şarj istasyonunu birkaç kişi kullanabiliyor. Benim düşüncem, şu an işletmelere sağlanan bir imkan var bunu halka yaygınlaştırırlarsa hem ülkemizin enerji ithalatı azalır hem de ucuz enerjiye kavuşmuş oluruz. Bu imkan şöyle, apartmanda yaşıyorsunuz ve çatınıza GES kurmanız çok zor. Bunun yerine devlet size hazine arazisi üzerinde bir yer sağlıyor ve ihtiyacınız kadar enerjiyi orda üreterek, tükettiğiniz kadarıyla mahsuplaşıyorsunuz.
@behramyasar3752 Жыл бұрын
Teşekkürler,bir elektrikli sever olarak ilgiyle okudum.
@ertugruldurgut911910 ай бұрын
Site yönetimleri ortak şarj alanları oluşturmalıdır. Kiracılarda ev sahipleride ortak şarj noktalarından yararlanmalıdır. Bu ortak şarj istasyonu siteye ve dairelere de değer katacaktır.
@nafizkutlu-yd4ie Жыл бұрын
Üç zamanlı tarifesinin karlı olması için 300 kw yani ayda 6 kere gece şarjı yapmanız lazım.Üç zamanlı tarifeye geçtiginizde 240 kw olan indirim hakkınız olmadığı için ancak 300 kw gece şarjını kullandıktan sonra kara geçiyorsunuz.Ayrıca Üç zamanlı tarifede Öğlen 2 Akşam 10 arası en pahalı saatler.Bu durumdan dolayı evde hafta içi kimse olmazsa 6 sarjdan sonra kar etmeye başlıyorsunuz.Evde hafta içi mesai saatlerinde birisi varsa bu durumda 7-8 şarjdan sonra kar etmeye başlarsınız.Üç zamanlı tarifeye geçmeniz için ortalama elektrik faturanizın 1100 tl yi geçmesi gerekiyor.Yoksa kar etmeyi bırakın faturaniz fazla gelir.
@trexeyesonly5510 ай бұрын
Demek bu işi excele koyup hesap yapan bir ben değilmişim, aynı sonucu bulmuştum
@eediz Жыл бұрын
Ev hesaplmasında ilk tasarrufu gece puant sistemine geçip 1,49 TL ye şarj edebilirsiniz. Ayrıca bir çok firma arabayı alınca wall box ücretsiz kuruyor tamamen. Ayrıca 1000 dolar dediğiniz ev prizinden direk eden dönüştürücüyü ücretsiz arabayı aldığınızda veriyorlar.
@erhanasli9557 Жыл бұрын
kona elektrik kullanıyorum ve aracımı evde şarj etmek için hiç bir yatırım yapmadım. aracı alırken zaten şarj kablosu veriliyor, ayrıca hyndai ücretsiz kurulumunu da yaparak wallbox vermişti. evinize veya işyerinize yapacağınız 3 kw lık güneş enerjisi yatırımı ile elektriği de ücretsiz hale getirebilirsiniz.
@denizates960 Жыл бұрын
1000 DOLAR MALIYETT KABLOYU ZATEN SERVIS VERIYOR KARDESIM INSANLARI KORKUTOYORSUN😂😂
@brikardii Жыл бұрын
Kablolama için ücret alındı mı sizden. Ben de hyundai den araç aldım wallbox ve ücretsiz kurulum verildi ama henüz yaptırmadım.
@nafizkutlu-yd4ie Жыл бұрын
En ucuz şarj voltrunda.İki şarj istasyonunu belirliyorsunuz 6.45 üzerinden %20 indirim yapıyor.Ama araç 400 km yapmıyor.400 km yapması icin ısıtma soğutma devrede olmayacak.Optimum sartlar oluşacak hava ne cok sıcak olacak ne de çok soğuk falan filan.Ben Ankarada yaşıyorum.Kısın 300 km yi goremiyorum.Kısın 250 km olarak hesaplayabilirsiniz.Aliekspresste zoe ev şarjları 2500-3000 arası bunları almak mantıklı.Yoksa şarj aletleri 20000-25000 arası.Bu sarj aletlerinin parasını çıkarmanız için 40000km kilometre yapmanız gerekiyor.O vakte araba eskir zaten.
@mertbozkurt9307 Жыл бұрын
Yüklendiğiniz maliyet hem enflasyon hemde aracı satarken cihazla birlikte satabilme opsiyonu sağlayacaktır. Yönetim kabul ederse mutlaka evden şarjı tavsiye ederim.
@FatihErkin Жыл бұрын
1. Hem adaptör için hem de wallbox için size verilen biner dolarlık fiyatlar aşırı yüksek. Kurulum ve kablo maliyeti için yorum yapamıyorum. BMW Flexible Fast Charger Almanya'da en fazla 400-500 € (trifaz 32A 22kW besleme kablosu dahil). Vestel 22kW wallbox Almanya'da en fazla 500-600 €. 2. Türkiye'de cihaz ve kurulum maliyetleri yüksek olsa dahi, enflasyonu göz önüne almadan karar vermemeliyiz: Hesaplamada kullandığınız değerlerin çoğunluğu, enflasyon etkisinde kalacak değişken maliyetler. Sadece evde şarj için başlangıçta yapacağınız yatırım sabit bir maliyet kalemi. Mevcut yüksek enflasyon durumunda sabit maliyet bir yıl sonra dahi kendini telafi edebilir. O yüzden evde şarj bir yıldan sonra maliyeti ziyadesiyle düşürecek mantıklı karar olur. Elbette bunun da bir ön şartı var: evde elektrik ücretlerinin dengesiz ve hızlıca yükselmemesi. Paylaşım için teşekkürler. Takipteyiz.
@ersinacikgoz18487 ай бұрын
Xc40 aracım var, ac kablo alırken verildi zaten, otoparkima trifaze hat cektirdim, akşamdan sabaha yüzde 40 şarj oluyor, benim için gayet yeterli, sadece sayacimdan kablo cektirme maliyetim oldu, evden şarj etmenin konforunu bir katsayı olsa da fiyata yansitabilseniz, bence paha biçilmez:))
@traderanaliz56234 ай бұрын
Kapalı otoparkı olmayan ve sitede olanlar için bu sistemleri kurdurmak site yönetimine kabul ettirmek zor olacaktır. 2021 yılı sonrası yapılan sitelerde elektrikli şarj istasyonu kurulumu zorunlu o sitelerde hazır kurulumlar var. Bu imkanı olmayanlar için şimdilik plugin hibrit seçeneği gayet makul olacaktır
@muhammedfatihbulut2908 Жыл бұрын
Kardeşim bence sen 20500 ver o cihazı al şimdi 20500 verip almazsan sonra 25000 30000 vermek zorunda kalabilirsin ayrıca 6,5 tl/Kw olan fiyat 7 8 olursa 100 full depo yerıne 70 80 depoda amortilemiş olursun. Takacak yer yok diyorsan yine de al evde dursun imkan olan yere geçince taktırırsın 😊
@charge1 Жыл бұрын
Tesekkur ederim walla ihtiyacim olan tavsiye :)
@brikardii Жыл бұрын
Üniteye şimdiden sahip olmak güzel bir yatırım olabilir katılıyorum. Şahsen ben de var ve bir süre daha kullandıktan sonra kesin karar vereceğim. 🙂👍🏻
@aliunal14157 ай бұрын
Sizi yeni izliyorum öncelikle içerikleriniz çok kaliteli, katılarınız için teşekkür ediyorum. Ben de bir kiracı olarak çok tereddüt ettim ama evden şarj etmek için bu yatırımı yaptım. Sonuçta bundan sonra taşınacağım yerde de bu özgürlüğü arıyor olacağım. Çünkü evden şarj gerçekten muhteşem bir şey sizi özgür kılıyor
@charge17 ай бұрын
Cok cok tesekkur ederim :) Kesinlikle katiliyorum umarim ilerde ben de kurduracagim.
@leventonbes7465 Жыл бұрын
2022 haziranda Seres3 aldım, apt girişinde ki saatimden 5x6mm kablo ile bahçeye çıktım, 4x40aP kaçak akım ve sigorta kurdum, kutudan çıkıp ucuna kauçuk 16a priz kurdum. Tüm bu sistem şemasını Voltrun’dan almıştım. şimdi gece saat 22 den sonra indirimli 1.65tl/kw bedelle 3.5kw/h hızla şarj ediyorum. Günlük kullanım şarjı yapınca yetiyor. 100km de 30tl yakıyorum, diğer benzinli aracım 160tl yakıyor.
@leventonbes7465 Жыл бұрын
Unutmadan, saatinizde kurulu güç ne ise max okadar alabiliyormuşsunuz. Bizim saat max 7.5kw/h kurulu gücü varmış. 11 veya 22kwh şarj ünitesi için ilgili elektrik dağıtım şirketine (TEDAŞ) müracaat edip güç arttırımı istenirmiş ki, uzun ve pahalı bir işlemmiş. Şarj anında evde de elekrikli aletler çalışacağı için 3.5kw güç güvenlik içinde çalışacak diye düşündüğüm için aracım 6.6kw/ modülü olmasına rağmen 3.5kwh da kaldım.
@leventonbes7465 Жыл бұрын
Bir düzeltme yapayım. Yukarda yazdığım bilgiler doğru, ancak kurulu güç 7.5kw olsa da 22kwa kadar enerji alabiliyormuşsunuz ama riskliymiş. tesisatınız karşılamazsa, yada evde aynı anda bir kaç alet kullanırsanız tehlikeli olurmuş. Tavsiye olunan 11kwa geçmeyin.
@VOLTOTONOM Жыл бұрын
Merhaba Levent Bey. Evet şarj gücünüz sözleşme gücünüzle sınırlı. Genelde en başta anlık olarak 5-7 kw arası çekebileceğiniz senaryoda enerji şirketleriyle sözleşmeler yapılıyor. 11, 22kw gibi yüksek değerler için güç arttırım projesi yapmanız gerekirken bu işlem o kadar pahalı ve uzun bir süreç değil. Genelde firmalar uğraşmamak için önermiyorlar. Firma olarak yüksek güçlü şarj istasyonları için bütün prosedürleri üstlenerek anahtar teslim kurulumu gerçekleştiriyoruz.
@MimMusMet4 ай бұрын
Wallbox şart değil, 220V 16A prizden 3,5kW şarj günlük ihtiyaçları çözer. Mobil bir şarj aleti (~8-10binTL) yeterli.
@hasanmadenci8083 Жыл бұрын
Duvar tipi değil doğrudan 3-4 kW lik resimde gösterdiğiniz cihazı alın. Evet şarj süresi uzun ama uzatma kablosu ile her yerden işinizi görür. Hem de kiracı. Zaten 24 saatte maksimum 2 saat araçta olursunuz
@akinakinsal Жыл бұрын
Ben de renault aldım. Prize uygun kablo vermediler. Internette 4000tl cihazı gördüm. Bir Elektrikçi ile konuşup harici priz tadilatı yapıp, 4000tlik cihaz ile sarj etmeyi düşünüyorum.
@muharremdikici Жыл бұрын
Valla ilk defa böyle hesap yapılan videoda çok iyi anladıgimi söyleyebilirim tebrikler Ayrıca şarj aparatını alırsanız her zaman lazım olur en kotu sonrasinda başka bir kullanıcıya satabilirsiniz
@canhasturk2719 Жыл бұрын
Sadece şunu düşünüyorum, eğer renault dışında herşeye yarayacaksa bu kablo hep sizinle kalabilir (Zoe'yi satsak da) Eğer ZOE'yi satarken bu kablonun da bir geri dönüşü olacaksa (yarı fiyatına bile verseniz) 1 yılda size kazanç sağlayacaktır.
@hakankurun Жыл бұрын
Kurduğunuz sistem eskimediği için kendini amorti etmesi gerekmiyor. Maliyet hesabı bu yüzden doğru değil. Bugün 1000 usd olan cihaz 2 sene sonra da 1000 usd değerini koruyacak. Taşınmanız halinde alıp götürebilirsiniz ya da 2. El olarak 2 yıldan sonra dahi yüzde 20 iskonto ile nakite çevirebilirsiniz. Evden şarj evden şarjdır. İlk günden itibaren ucuzdur yani.
@omeravlayc9336 Жыл бұрын
Elektrikli araca adım adım geçme fikrimde kanalı severek takip edip bilgileniyorum teşekkür ederim güzel bilgilerinizi paylaştığınız için.
@jw1689 Жыл бұрын
Şöyle tane tane anlatıp güzelce yazan birine denk gelmeme çok sevindim bolca anlat kardeşim
@charge1 Жыл бұрын
Yaaa cok sevindim cok cok tesekkur ederim 🤜🏻🙏🏻
@omerylmaz5914 ай бұрын
şu an hybrit daha mantıklı duruyor ama plug ın hybrıt
@karaahmet8689 Жыл бұрын
Skywell kullanıcısıyım . Araçla beraber evdeki normal prize takılacak ( tek şart topraklamalı olması) bir adaptör verdiler . Günlük yaklaşık 150 km bile yapsam geceden sabaha tekrar fulleniyor araç .
@charge1 Жыл бұрын
Mukemmel olmus oyle ayri bir aparat vermeleri
@brikardii Жыл бұрын
Henüz hiç kullanmadım ama hem wallbox hem priz adaptörü bana da verildi.
@deniz19052004 Жыл бұрын
Harika bir anlatım ve tespitler.. Gelecek EV araçlarla olacağı için, evin sahibiysen evde sistemi kurmak mantıklı.. Fakat... Sistem yeni olduğu için Kurulum ücretleri şuan pahalı, bu durumda ben olsam 2 yıl dışarıdan şarj etmeye devam ederdim, 2 yada 3 yıl sonra ise Kurulum ücretleri mutlaka düşecektir, ozaman evime kurardım.. (Evin benim olması şartı ile)
@brikardii Жыл бұрын
Maalesef öngörünüze katılmıyorum, fiyatlar döviz endeksli olduğu için ve malum enflasyon dönemindeyiz eğer 2 sene içinde yapacaksanız en doğru zaman şimdi.
@saffetbags2694 Жыл бұрын
wallbox şu an elektrikli araçların yanında ücretsiz veriyorlar direk al evine veya işyerine taktır hesaplı çık
@hkn.... Жыл бұрын
Avrupa bu konuda teşvikler verdiğini biliyorum..elektrikli araçlar konusunda da..diğer konu.. biz yapılaşma şehirleşme taraftarıyız..avrupa özellikle isviçre..kendi yakınlarımdan biliyorum..müstakil yaşam ,yerleşme yönelimi daha fazla.. Ee tabi..evlerde geri dönüşümlü enerji yatırımlarıda bir hayli..fazla..devlet bu konuda da özelikle teşvik ediyor..kimi toplumlar.. görsel beğenilme.. itibar konuları daha yaygın iken.. kimi ülkeler de.. sağlıklı ..huzurlu, kaliteli yaşam daha ön plan da..( tabi bu ülke ekonomisi ile doğrudan alakalı )..sonuca gelirsek..ilerleyen dönemde..köylere.. kasabalara..müstakil yaşama yönelim artıcak diye tahmin ediyorum..sebebi..büyük şehirdeki yaşam zorlukları olucak..yani maliyet..Başta da belirttiğim gibi.. iklimsel şartlar , maliyet, hemde hayat standartları konusunda.. özellikle..müstakil evde ..elektrikli araç ile hayat..daha konforlu ve daha az maliyetli olucaktır..
@ercanyilmaz3819 Жыл бұрын
O kadar güzel anlatmışsınız ki, videonun başında şarj konusunda hiç bir şey bilmeyen ben, şimdi konuya daha farklı bakıyorum, müstakil evler için bence çok uygun ve avantajlı. Teşekkürler.
@charge1 Жыл бұрын
Ya cok tesekkur ederim cok sevindim begenmenize ✌🏻☺️
@autonotomy Жыл бұрын
Güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.
@MrYusufus Жыл бұрын
Şarj İstasyonlarında kullanılan elektrik fiyatlarına yapılan zam sonrası, evden şarjın avantajları arttı.
@onurozcan2949 Жыл бұрын
Eve kurdugun sistemi ilerde ikince el olarak satabilirsin
@moonlorder Жыл бұрын
teşekkür. değişen birim elektrik fiyatı da dikkate alınmalı.
@ilkercigiltepe Жыл бұрын
Teşekkürler bilgilendirme için Enerjiniz Bol Olsun
@MimMusMet4 ай бұрын
“Elektrik zaten doğalgazdan üretiliyor” yanlış önerme. Sadece %20’lerde doğalgaz payı üretimde. Elektriğin %65’i için döviz ödemiyoruz.
@eyupatahanli Жыл бұрын
Muhammed Fatih Beyin bahsettiğine katılıyorum enflasyon gerçeğine göre 2 yıllık süreyi azaltmış olursunuz. iş yerimde istasyon yoksa bana kesinlikle eve kurdurmak mantıklı gelirdi konfor için. Prizden şarj edeceğimiz günler de gelir umarım :) videolar çok bilgilendirici yolunuz açık olsun. Teşekkürler
@brikardii Жыл бұрын
Prizden şarj da bir alternatif bu günde mümkün sadece şarj süresi uzuyor bir de uygun amperde bir sigorta ile o hattı desteklemek gerekiyor.
@brikardii Жыл бұрын
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Kendi adıma yorumlamam gerekirse ben de kesinlikle kullanım keyfi için ve içten yanmalı bakım işlerini ve maliyetlerinden kurtulmak için tercih ettim, şehir hava kirliliğine (geneli tartışılsa dahi) bir çözüm olarak görüyorum diğer bir tercih sebebim ise vergi sistemimizden dolayı emsal bir içten yanmalıya daha fazla ödemem gerekiyordu. Şarj ünitesi noktasına gelirsek kapalı otoparkı olan bir apartmanda oturuyoruz ve site olmadığı için kurulumda çok engel olacağını sanmıyorum dert anlatmam gerekecek daha az komşum var ve aracımla 22kw bir wallbox verildi. Buna rağmen otoparkımızın biraz dar ve aracımın biraz büyük olmasından dolayı içeride manevra yapmak oldukça zor bu yüzden wallbox kurul mesafem yani kablolamam çok uzun olacak gibi bir de verilen ünite 22kw olduğu için kablo maliyeti de artacak. Kabaca hesap yaptığımda benim kullanımımla sadece kablolama maliyeti amortisman süresi 4 yılı buluyor ve şuanda bana hiç mantıklı görünmedi doğrusu. Eğer daha kısa kaplolama ile bir yere montaj imkanım olursa veya daha ucuza 3.6kw bir sistem kurma maliyeti bu süreyi azaltacak olursa tekrar değerlendireceğim ama şu haliyle mantıklı değil doğrusu. Şarj imkanı olarakta sürekli kullandığım AVM ve marketler uygun olduğu için sorun yaşamıyorum güncel AC 5.87₺ DC (60kw) 6.95₺ bu fiyatlarla ev ünitesi hele ki wallbox dahil kurulum mantıklı olmuyor. 5 ay geçmiş siz ne karar verdiniz merak ettim. Aracınızı iyi günlerde kullanın. (=
@charge1 Жыл бұрын
Selamlar, detayli yorumunuz icin coook tesekkur ederim ilgiyle okudum. 5 ay gecti evet ben de wallbox yatirimi yaomadim henuz. 5.87 simdilik benim icin de oldukca iyi. Bir de o yatirimi yapacak site yonetimi ile nihai karara malesef gelemedik. Simdilik boyle devam bakalim :)
10 ай бұрын
Merhaba 2 sorum olacak birincisi zoe için yanında wallbox verilmiyor mu? Ya da nasıl bir kablo veriliyor? İkincisi ise Renault un verdiği kablo tam şarja kaç saate ulaşıyor?
@gokberkyagci7595 Жыл бұрын
Sırf elektirikli araba almak için neredeyse iki kat satınalma maliyetine katlanacak insanlara bir de yok kablo yok priz, olmadı bir de elektirik faturası maliyeti kitleyecekler. Piller 10 yıl dayanacak mı belli değil. LPG en mantıklısı. Cep telefonları da ilk çıktığında aşırı pahalıydı. Zamanla mantıklı seviyelere düşerse düşünebilirim.
@brikardii Жыл бұрын
İki kat maliyet iddiası her sınıf için geçerli değil hatta aracın sınıfına göre avantaja dönebiliyor.
@selimata7306 Жыл бұрын
Valla en iyisi hibrit bir araç almak..En mantıklısı bu..Zira acil bir durumda 4-5 saat nasıl beklenir..Mesela buradan Ankaraya gideceksin vardığında şarj bitecek..Şimdi kalk oralarda şarj yeri bul ve işin yoksa 5 saat bekle..Hiç sürdürülebilir ve efektif değil...Vaz geçtim..istikamet Hybrit oto..Bu arada detaylı açıklaman ve emeğin için teşekkürler kardeş..Süpersin.
@ozer.jj082 Жыл бұрын
Şehir dışına çıkacaksanız, şehir dışındaki istasyonlarda dc 60 şarjı var. Yani yarım saatte şarj ediyor aracı. 5 saat süre ev şarj süresi.
@brikardii Жыл бұрын
Artık otoyollarda DC 180kw istasyonlar var aracına göre bu gücü verebiliyor. En son yolculukta iki şarj yaptım biri 13dk diğeri 32dk o da bir kahve içmek istediğim içindi. Güzergah İstanbul, Çanakkale.
@selimata7306 Жыл бұрын
@@brikardii Bunu bilmiyordum.Bir çay kahve molasıyla bu iş hallolacaksa çok iyi..Bu durumda fazla sıkıntı olmayacak demek ki..Ama benzin almak 3 dk. Arada çok fark var lakin karbon temelli yakıtların da ortadan kalkması gerek zira dünyamız elden gidiyor..
@brikardii Жыл бұрын
@@selimata7306 araç kullanma alışkanlıkları ile alakalı uzun yolda acele etmeyi sevmem, hız kurallarına uyarım ve mola vererek yolculuğu severim o yüzden benim için hiç bir şey değişmedi. İki aylık bir kullanımdan sonra km anksiyetesi de kalmadı bende. Şehir içi ise zaten sorun yok. Benzin almak da 3dk dan fazla sürüyor genelde elektrikli araç kullanmaya başladıktan sonra fark ettim bunu. (= Ne zaman sorun olur derseniz bayram, tatil trafiği zamanı şarj istasyonu halen yeterli sayıda olmayabilir ve sıra beklemek gerekebilir tek olası sorun bu şimdilik o da ülkemiz altyapı ve yeni firmalarında istasyon kurması ile kısa zamanda ortadan kalkacak gibi duruyor.
@ozcanguney Жыл бұрын
Çok güzel ve tam da merak ettiğim bir konuydu. Teşekkürler. Seyyar şarj aletleri için ne düşünüyorsunuz? 220 volt normal bir fiş ile takılıp 3,5 - 7 kw olanlardan bahsediyorum.
@VOLTOTONOM Жыл бұрын
Merhaba Özcan Bey. Seyyar, uzatma kablolu, duvar prizi v.s ürünleri firma olarak asla önermiyoruz. Elektrikli araçlar çok ciddi güçler çekmektedir. Bu gibi ürünler yüzünden araçları yanan insanlar dünyada çokça mevcut. Şarj için en sağlıklı yöntem, bina altyapısı gözden geçirilmiş ve iyileştirilmiş, duvara sabitli, ayrı panosu bulunan, enerjisi doğrudan sayaçtan çekilen, uygun kablo ve şalt malzemeleriyle kurulmuş sistemlerdir.
@berhansaygnoz1126 Жыл бұрын
Keşke gece tarifesi olayını da söyleseydin ev şarjı ile ilgili, ne kadar etkisi oluyor çift kademe de olsa gece tarifesi saat ondan sabah altıya kadar aktif olarak faturayı etkiliyor diye biliyorum perpa'da birçok elektrik malzeme firması ev tipi şarjları hazırlamış yarı fiyatına geliyor aliexpress'te de 1/4 fiyatı ama malum ülkemize sevkiyat yok diyor
@CihatGünseli Жыл бұрын
Mercedes EQC 400 aracım var , şarj kablomu gece normal ev prizine takıyorum sabaha kadar ancak yüzde 20 yapıyor Ne tavsiye edersiniz
@burak.... Жыл бұрын
Tekrar kolaylıkla satılabilir ise o aparatlar alın
@mehmetnalbant6539 Жыл бұрын
Renault Zoe nin elektrik hariç mtv+trafik sigortası+ kasko + bakım +vize vs toplam yıllık maliyeti nedir.Birde menzili azaldığında batarya değişim maliyeti hakkında bilginiz var mı?
@erkandonmez4815 Жыл бұрын
Merhabalar video için teşekkürler. Bir sorum olacak. Bir apartmanın altıncı katında oturuyorum burası bir site değil tek bir apartman. Şimdi ben bu binanın açık otoparkına bu bahsettiğiniz evden şarj sistemini kurdurabilir miyim? Yani bunun için kapalı bir ortam mı gerekli? Peki bu işlemi yaptırdığımda binanın ana elektrik panosundan mı bağlantı çekiliyor acaba? Son olarak da üstte bahsettiğim şekilde bu işi çözemedik diyelim. Aparmanın giriş katında bir güzellik salonu var buradan elektrik alma falan gibi bir şansımız olabilir mi? Hakkınızı helal edin.
@ismilazimdegi10 ай бұрын
Millet uyguna gelsin diye sistem kuruyor ama tam tersi oluyor.
@sefersahin4875 Жыл бұрын
güneş enerjisi en iyisi tabi ev uygunsa
@Tila_tr Жыл бұрын
evin mustakıl ise tabiki şarj ıstasyonu kurmak en akıllıca ve konforlu olanı. ama biz ist da yasayanlar ıcın sadece bır hayal
@VOLTOTONOM Жыл бұрын
Merhaba tila5045 dediğiniz gibi konforlu ve hesaplı bir sistem fakat hayal değil. Tek yapmanız gereken apartman sakinlerinden onay almak. Geriye kalan bütün prosedürleri üstleniyoruz. Aklınıza takılan herhangi bir konu olursa yardımcı olabiliriz. Saygılarımızla.
@charge1 Жыл бұрын
@VOLTOTONOM çok teşekkür ederim desteğe ihtiyaç duyarsam yazacağım
@behramyasar3752 Жыл бұрын
Şöyle de birşey var;Eviniz de takarsın şarja ,uzanır dinlenirsin veya yemek yer veya uyursun,kısaca evin konforunu yaşarsın oysa ki istasyonda beklemek zorundasın.Ayrica Zoe 22 kwh.girişli olduğu için evde de saatler sürmez.Yalnız kiracilığın işı bozuyor.
@brikardii Жыл бұрын
Zoe nin 22kw avantajı evde değil şarj istasyonunda daha çok ortaya çıkıyor. 1 saatlik bir alışverişte nerdeyse %50 şarj almış oluyor çok rahatlık ve ekonomi sağlıyor. Eğer yaşam tarzınız uygunsa hiç bir ekstra çabanız olmuyor. Ben şahsen zaman zaman DC tercih etmek zorunda kalıyorum ya da aradaki fiyat farkını göze alıyorum diyeyim. Aracımın AC gücü 11kw.
@behramyasar3752 Жыл бұрын
@@brikardii Eyvallah hocam,DH.üyeliğiniz var mı,hocam?
@brikardii Жыл бұрын
@@behramyasar3752 DH donanım haber kısaltması sanırım. Hayır üye değilim.
@behramyasar3752 Жыл бұрын
@@brikardii "Brikardi "ismini kullanan bir üye var da,sizin O olabileceğinizi düşündüm.
@brikardii Жыл бұрын
@@behramyasar3752 ben olsam ben de öyle düşünürdüm doğrusu, benden başka kullanan görmemiştim ki burda da yanlışlıkla açtığım ikici hesabım olduğu için "ii" oldu sonu. 😄
@metinalbinadenizАй бұрын
EVDEN ŞARJ ETMENIN TEK YOLU WALLBOX DEGIL KI NORMAL PRIZDEN SARJ EDIN
@mehmetbesen8777 Жыл бұрын
Kiracı olduğunuz için dışarda şarj size daha uygun bence
@Gülümden Жыл бұрын
Kolaylik konusunu da gozonune almak lazim
@sefikyunusozcan8318 Жыл бұрын
Ev tipi şarjların kiracı ev değiştirince taşınması, montajı vs kolay oluyor mu?
@serhatmirkelam Жыл бұрын
Bugun 6.5 yarin 16.5 lira olur kwh si. Cihazi alip gecmek daha mantikli karar olur. Bu enflasyonla hic bir seye guvenilmez
@akifazak4335 Жыл бұрын
Güzel detaylı paylaşım olmuş.
@o.k.8531 Жыл бұрын
Hocam 240 kw'a kadar 1.73; 240'tan sonrası 2.6 değil mi? Örnek vermek gerekirse 300 kw kullandın. Hesap (240x1.73) + (60x2.6) olmuyor mu?
@brikardii Жыл бұрын
Ben de öyle biliyorum.
@enderceylan8923 Жыл бұрын
Bu hesaplar çok açıklayıcı olmuş ama güzel ülkemizde tutmuyor. Elektriğe zam geldiğinde e-şarj daha fazla zam yapıyor unutmayın. Bu arada ben GESli bir sistemli EV kullanıcısıyım.
@charge1 Жыл бұрын
Hayalim 😍
@FatihErkin Жыл бұрын
Bu konuda fikir vermesi açısından özet bilgi verebilir misiniz? Evde şarj için GES desteğinin maliyeti yaklaşık olarak ne kadar oluyor?
@enderceylan8923 Жыл бұрын
@@FatihErkin Aslında GES evin elektriği baz alınarak planlanmalı arabanın şarjı promosyonu oluyor. Maliyet yaklaşık 1000-1100dolar kW başına oluyor yani şöyle 12kW gücünde bir sistem 12000-13200 dolar arasına geliyor.
@HalilSoydan-v9g Жыл бұрын
Motor yağı yok mazot filtresi yok Egzoz muaynesi yok akü değişimi yok Antifiriz vs yok ❤️
@imolared3726 Жыл бұрын
renault zoe ile birlikte 220 Volt, 2kW yavaş şarj adaptörü verilmiyor mu?
Şuan oldu 30 bin TL . Senelik 30 bin km yapacak olan birisi için mantıklı evden şarj etmek .Az km yapan için dışarıdan şarj etmek mantıklı .
@fatihk7157 Жыл бұрын
Az km yapan birileri için yatırım maliyeti çok yüksek ve kesinlikle evdede kursaniz minumum yüzde 25 oranında dışarıdan şarj ediyorsunuz .Yatirimin geri dönüşün senelik 15 bin km yol yapacan için yaklaşık 4 seneyi buluyor.Arti kuracağınız sistem 2-3 yıla kadar muhakkak arıza veriyor
@rukiyeaka222611 ай бұрын
Peki dışarıdan şartlarda ucret ne kadar fark ediyor
@UmitY Жыл бұрын
Bu tarz kurulumu yapıp sonrasında satış ta yapılabiliyor mu? Örneğin site yönetimi veya sahış kurulumu yapsak yasal olarak komşularımıza da satabiliyor muyuz? Belki maliyet paylaşımı açısından. Veya yine bir veya bir kaç komşu ile ortak kurulum yapılabilir mi?
@brikardii Жыл бұрын
Mümkün ancak sistem ve koşullar tamamen değişiyor. Öncelikle firma anlaşmaları, bina, site ile firmanın anlaşması ve ayrı bir bağımsız hat tesisi ayrıca kullandıkça indirimli olsa dahi ödeme gibi farklı bir durum bahsettiğiniz. Firmalar arası farklar olsa da az çok böyle işliyor.
@Dt.IbrahimSarpDogan Жыл бұрын
Mustakil ev arti gunes enerjisi. Yoksa istasyon.
@charge1 Жыл бұрын
Istanbul icin mustakil ev ah keske :)
@tugragolgesistemleri552 Жыл бұрын
Bu hesaba göre bugün için 400 bin dizel mi 800 bin Zemi aradaki 400 bini günlük 50 km yapan için aradaki 400 bini nekadar sürede bakım,ötv ve yakıt olarak nekadar sürede amorti eder bence şuan için pek uygun deyil gibi sizce
@dinerkaraday36 Жыл бұрын
Güzel içerik emeğinize sağlık
@charge1 Жыл бұрын
Teşekkür ederim 🙏🏻
@51aybek Жыл бұрын
Güneş panellerin yoksa,mantıksız.
@idriskaskc1228 Жыл бұрын
Teşekkürler 😊
@charge1 Жыл бұрын
Ben tesekkur ederim :)
@ozgurekinaydn6420 Жыл бұрын
bence eğer zoe yi satarım sonrada benzin/dizele geçerim diyorsanız eşarj mantıklı yok ben benzin kafa değilim elektriğe devamsa herşey pahalılanıyor yarınım garanti değil alabiliyorsanız şarj kutusu alın
@brikardii Жыл бұрын
Eğer inceleyerek ve yaşam tarzına uyduğu için biri elektrikli tercih etti ise kolay kolay içten yanmalıya geri dönmez. Benim için böyle diyebilirim. 🙂
@uzeyirergen1584 Жыл бұрын
Daha iyi anlatılamazdı
@cemilbey6738 Жыл бұрын
YALNIZ REİS GORDUN MU EURO NCAPDEN ARAC 0 YILDIZ ALMIS :S
@charge1 Жыл бұрын
Evet yaa arabayi aldiktan sonra gordum ama ://
@cemilbey6738 Жыл бұрын
@@charge1 BUNU SATIP SIRAYA GİRİP NASILSA SECİME KADAR DOLARI TUTUTCAK C4 ELEKRİKLİ ALABİLİRSİN BENCE
@gurbuzakbas3127 Жыл бұрын
Güneş enerjisi kurarım
@selcukkrmac2913 Жыл бұрын
çok iyiiii
@ahmetkadioglu5496 Жыл бұрын
Elektrikli araba evden şarj edilemeyecekse cazibesi kayboluyor.. Hibrite yönelmek en güzeli