En Saldırgan En Tehlikeli En Etçil Akvaryum Balıkları (Elektrikli Yılan Balığı Senegal Bişiri)

  Рет қаралды 58,780

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Gulyabani kedibalığı en büyük kedibalıklarından olmasa da en aç gözlü kedibalığı olarak tanınır. Yemlerinin hemen hemen tamamını etçil yemler oluşturur ki en sevdiği yem çeşidi diğer balıklardır. Boyları ortalama 30 ila 35 santim olabilir. Bu da akvaryumlarında bulunan ve boyları 40 ila 50 santimden küçük her balığın, gulyabani kedi balığının yemi olma ihtimalini ortaya koyar. Eğer bu balığın akvaryumuna başka balıklar koyacaksanız, gulyabani kedibalığından en az 10 ila 12 santim büyük olmasını öneririm.
Tatlı su vatozu aslında bu videoda ki en sakin ve saldırgan olmayan balıklardır tatlı su vatozları. Fırsatçı balıklardır, diğer balıklar ile iyi geçinirler ancak fırsatını bulurlarsa da yemeye çalışacaklardır. Onları tehlikeli yapan ve bu videoda olmalarına sebep, kuyruklarında bulunan ve son derece zehirli dikenleridir. Bu dikenler öyle zehirlidir ki bir insanı bile öldürebilir. Boyları 45 ila 50 santim kadar olabilirken kuyruk boyu da ayrıca 30 santim kadar olabilir. Akvaryum da en az 400 ila 450 litre arasında olmalıdır.
Arapaima, Güney Amerika'ya özgü, muazzam boyutlara ulaşabilen tatlı su balıklarıdır. Öyle ki vahşi doğada boyları 450 santime ve ağırlıkları da 200 kiloya kadar ulaşabilir. Ancak akvaryumlarda boyları 60 santimi nadiren geçer. Ömürleri ortalama 20 senedir. Oksijensiz sularda bile hayatta kalabilen bu balık, oksijeni havadan alabilme özelliğine sahiptir. Bu balık akvaryumlarda bakılamayacak kadar büyüktür ancak gene de eğer akvaryumunuz 4 ton ve üzerinde bir kapasiteye sahipse, bu balığa bakabilirsiniz. Arapaima yırtıcı bir türdür.
Peacock Bass balığı tipik olarak diğer çiklit balıkları gibi bölgeci olduklarından geniş akvaryumlarda bakılmalıdırlar. Boyları yetişkin olduklarında 70 ila 75 santim kadar olabilir ki eğer bu balığa bakmak istiyorsanız, bol yüzme alanları olan ve en az 1000 litrelik akvaryumlarda bakmalısınız. Ortalama ömürleri 10 sene olmasına rağmen bakımı kolay değildir ve akvaryum suyuna karşı çok hassastırlar. Bakteriyel filtrasyon döngüsü tamamlanmış ve suyun ısısı 24 ila 28 dereceler arasında sabit olmalıdır. Bu peacock Çiklit obur bir yırtıcıdır ve ağzına giren her şeyi yer.
Vampire tetra ya da diğer adıyla Payara balığı, gümüş renklidir ve çok hızlı yüzen bir balıktır. Bakımı zordur ve her tetra gibi en az altışarlı guruplar halinde bakılmalıdır ancak akvaryum küçükse, tek bakılmasını tavsiye ederim. Bu balık çok hızlı büyür ve o derece hızlı bir şekilde de ölür. Boyları vahşi doğada 80 ila 90 santimin olsa da akvaryumlarda boyları 30 santim kadar olur. Bu inanılmaz balığın alt çenesinde iki büyük diş vardır. Bu dişler 10 ila 15 santim uzunluğunda olabilir. En az 2000 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdır.
Goliath Kaplan Balığı, Orta Afrika'daki Kongo Nehri havzasının hızlı akan sularından yaşayan korkunç ve vahşi bir yırtıcıdır. Sıkı bir etobur olan Goliath Kaplan Balığı, avını tutmak için kullandığı bir ağız dolusu çıkıntılı, büyük dişe sahiptir. Akvaryum arkadaşlarına karşı saldırgandırlar ve vahşi doğada 120 santim kadar olurken, akvaryumlarda boyu 75 santimin üzerinde ki boyutuyla, yalnızca devasa büyük bir akvaryuma veya daha ideali olan kapalı bir havuza sahip. Ömürleri 10 ila 15 yıldır ve akvaryumda ağırlıkları 15 ila 20 kilo gram kadar olabilir.
Palyaço Bıçak Balığı, Vahşi doğada yaklaşık 90 santim boya gelebilirken akvaryumlarda en fazla 60 santim boya gelebilmektedir. Fazla hareketli bir balık değildir ve gece avcısıdır. Büyük akvaryumlarda, rahat hareket edebileceği alanları tercih ederler. Bu yüzden eğer bu balığa bakacaksanız, akvaryumunuzun en az 550 litre olmasını tavsiye ederim. 10 yıl kadar yaşar.
Elektrikli Yılan Balığı uzun ve silindirik bir gövdeye sahiptir, vahşi doğada boyları 250 santim kadar olabilir ve ağırlıkları da 20 kilo gelebilir ancak akvaryumlarda en fazla 125 ila 150 santim olurlar. Bu balık da havayı direk soluyabilen türlerdendir ve bu yüzden yaklaşık her 10 dakikada bir su üzerine çıkıp, hava alma ihtiyacı duyar. Bu balıkların belki de en ilginç özelliği, inanılmaz miktarda elektrik üretebilmeleridir. Elektrik üretebilen binlerce element içeren çok büyük bir organa sahiptirler ve 600 voltun üzerinde şoklar üretebilir.
Senegal Bişiri antik çağlardan kalan 40 santim boya gelebilen ve yaklaşık 10 sene kadar da yaşayabilen bir balıktır. Eğer tek bakılacaksa da en az 200 litrelik akvaryum isteyen yılana benzer bir balıktır. Neden yılan derseniz, karada da yürümeye yarayan ön ayaklara sahiptir ve akvaryumunuzu hava geçirecek biçimde kapamazsanız, balığınızı yolda yürürken görebilirsiniz. Küçük olan balıklara yaşama şansı vermez.
Yutan kedibalığı, vahşi balıklar, vampir balığı, arapaima balığı, pecock bass ciklet, tuhaf balıklar, tehlikeli balıklar, korkunç balıklar, dünyanın en korkunç balıkları, tehlikeli akvaryum balıkları, çok korkunç balıklar, vahşi akvaryum balıkları, etçil balık akvaryumu, dünyanın en tehlikeli balıkları, canavar balıklar, saldırgan balıklar, canavar balık akvaryumu, etçil akvaryum balıkları, etçil balıklar

Пікірлер: 126
@abeshapets
@abeshapets 3 жыл бұрын
Cem hocam gerçekten bir akvarist olarak sizleri tebrik ediyorum çok faydalı bilgiler ilginç bilgiler veriyosunuz başarılarınızın devamını dilerim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@AquaLabTR
@AquaLabTR 3 жыл бұрын
Elinize sağlık Cem bey. Bol yavrulu ve keyifli hobiler dilerim 🙏 Akvaryum Paylaşımları kanalından selamlar 👋
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim.
@ibrahimcnar4871
@ibrahimcnar4871 3 жыл бұрын
Selamunaleykum Abi İşinden Başarıların Devamını Dilerim Gayet Basarilisin Teorik Ederim Ben Yeni Baslicam Onerecginiz Bir Balık Cinsi Var mı Abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Koyacağın balığı, akvaryumun büyüklüğüne göre seçmende fayda var ayrıca akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumu balıklar için hazırlamalısın. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ayrıca etrafında akvaryum ile ilgilenen arkadaşların varsa da onları da abone yaparsan sevinirim. goo.gl/bPi3mB
@ibrahimcnar4871
@ibrahimcnar4871 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok Teşekür Ederim Verdiğin Bilgi İçin Bu Güzel Yorumunuz için Elimden Gelen Takipçi İçin Önerim Olucak
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim 👍🏻👏🙏
@mahmudxon7301
@mahmudxon7301 3 жыл бұрын
Muhteşem video olmuş 👍 teşekkurlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.
@jawalecka
@jawalecka Жыл бұрын
Cem bey her zaman ki gibi bilgi yüklü bir paylaşım olmuş. Tebrik ederim 🤝
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Beğendiğinize sevindim . Teşekkürler 🙏
@Aybars_38
@Aybars_38 2 жыл бұрын
Abi vampire tatra 1 sene yaşıyorsa nasıl o boya ulaşıyor 1 senede. Yoksa doğadan yakalayıp mı akvaryuma koyuyorlar? Çünkü akvaryumda doğup 1 sene yaşasa en fazla 10 cm falan olur diye düşünüyorum. Erişkinliğe bile ulaşamaz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bazı kaynaklarda en fazla 2 , bazı kaynaklarda da 12 yıl diye söylüyor. Eğer bu balığa bakan arkadaşlar varsa, onlara da bu yorumun altına yazsın.
@yasinguvenc6393
@yasinguvenc6393 2 жыл бұрын
Yok dostum benim arkadaşta vardı ,ve üç buçuk seneden fazla yaşadı ,ama kesinlikle tavsiye etmem ,durmadan hasta oluyordu,birde gece karanlıkta akvaryum içinden sağa sola vurma sesleri gelirdi artık ne yapiyorduysa ,birde et ile besleniyor ve suya et girdimi hemen bakteri kapıyor kesinlikle tavsiye etmem bu anlattığım belki on sene öncesi ve iyi paraya getirmişti o zaman
@harunucak5759
@harunucak5759 2 жыл бұрын
Emeğine dillerine sağlık hocam kolay gelsin
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Cansu1.5
@Cansu1.5 3 жыл бұрын
Merhablar Cem Bey bakımlarımı iyi besliyorum karides midye brokoli bezelye ıspanak ve kendi özel yemleriyle beslememe rağmen birinin yuzgecinde beyaz bir leke var ve 1 haftadır geçmedi beyaz benek olsaydı diğerlerine de bulaşırdı ne olduğunu bilmiyorum aceba dip çekimi yaparken zemin taşlarını fazla oynattigim için bakteriler suya dağılmış olabilir mi balıklarımin cinsi japon gölette yaşıyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen kene ya da parazit olabilir.
@Cansu1.5
@Cansu1.5 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim tabanına malzeme koymasam mi daha iyi yoksa siyah bazalt bitki kumu kullanırsam japon balıklarıma bir zararı olur mu dip çekiminde boş zemin daha kolay oluyor ama hastalık oluşturur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben her zaman japon balığı için akvaryum dibine 2-3 mm kalınlığında çakıl tavsiye ediyorum. Bu çakıl hem balıkların oyalanmalarına sebep oluyor, hem de aralarına fazla yem kaçmıyor. Ayrıca yosunlaşma olduğunda da balıklar bu yosunları kolaylıkla bu çakıldan ayıklayıp, yiyebiliyor.
@halil1783
@halil1783 Жыл бұрын
Abi lepistes yavrulari olan akvaryuma vatoz baligi konurmu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Vatoz denk gelirse, yavruları yer. Denk gelmezse, sorun yok.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Abi akvaryumda gerekli şart olursa yavru somon yada alabalık beslenirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu balıklar için çok büyük akvaryumlar gerekir. Tabi ki şartlar uygun olursa, besleyebilirsin.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Anladım teşekkür ederim
@maggotsoscar4244
@maggotsoscar4244 3 жыл бұрын
150 2 mt akvaryumda olur ama çok pis kokuyor pek tavsiye etmem
@bobi4454
@bobi4454 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hamsi beslenirmi japonların yanında
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hamsi denizde yaşar, tavası ve buğlaması iyi olur. Ayrıca parazit getirebilir. Japonlarını öldürebilir.
@blackteror9582
@blackteror9582 2 жыл бұрын
Bende oscar var 153 litrede sıkıntı olurmu pacu ile
@blackteror9582
@blackteror9582 2 жыл бұрын
1m uzunluk 45 yükseklik eninin bombesi 45 normali 25 ortalama 153
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Tek bir oscar için olması gereken akvaryum en az 200 litre olmalı. Pacu için yetereli.
@blackteror9582
@blackteror9582 2 жыл бұрын
Litresini bende bilmiyorum bombeli
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
En, boy ve yükseklik kaçar santim? Eğer söylersen, sana kaç litre olduğunu söylerim.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 2 жыл бұрын
Bilmiyorum ki bombeli
@dentaner
@dentaner 3 жыл бұрын
Abi çok acil portakal çiklet ile ilgili video yap 2 hafta sonra almayı düşünüyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Alma :) Çok agresif ve bölgeci bir balık. Akvaryum küçükse, sorun çıkartır.
@cebrailefetas6725
@cebrailefetas6725 Жыл бұрын
Abi benim mücevher cikletim var aynı akvaryumda japn besleyebilirmiyim?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kesinlikle olmaz. Bu iki tür çok ama çok farklı balıklar. Ayrı su değerlerine, ayrı yem çeşidine ve ap ayrı huylara sahiptir. Şöyle ki kazara mücevher balığı üreyip, yumurta bırakırsa, japon balıklarının hiç şansı olmaz.
@cebrailefetas6725
@cebrailefetas6725 Жыл бұрын
Daha üremedikleri zamanda japonları yerlermi
@cebrailefetas6725
@cebrailefetas6725 Жыл бұрын
@@CemCelikel aslında daha sağlıklı ve hızlı üremeleri için canlı yem lazımmış o canlı yemlere hangi balıklar dahil
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ağzına sığarsa her balığı yer.
@cebrailefetas6725
@cebrailefetas6725 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi bide son bişey sorucam mücevher balığının suyu 26 derece iyimidir
@mahmuterdonmez424
@mahmuterdonmez424 7 ай бұрын
20 cm lik Senegal bişirinin yanına 7-8 cm lik senagal bişiriler bırakılır mı ? Yavruları yer mi ?
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Genellikle, büyük bir Senegal Bichir'in (Polypterus senegalus) yanına daha küçük olan yavruları bırakmak tavsiye edilmez. Büyük bir Senegal Bichir, küçük yavruları avlamaya ve hatta yem olarak görmeye eğilimlidir. Bu durum, küçük Senegal Bichir'lerin güvenliği için risk oluşturabilir. Ayrıca, Senegal Bichir yavrularının büyüme hızı göz önüne alındığında, büyük bir Senegal Bichir ile küçük yavrular arasındaki boy farkı oldukça belirgin olacaktır. Bu durum, yavruların av olarak görülme riskini artırabilir. Bu nedenle, farklı büyüklükteki Senegal Bichir'leri aynı tankta barındırmak istiyorsanız, yavruları korumak için birkaç alternatif yöntem düşünebilirsiniz: 1. **Ayırıcı Bölme:** Büyük Senegal Bichir ve küçük yavrular arasında bir ayırıcı bölme oluşturarak, her birinin kendi alanında güvende olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece, büyük olanın yavrulara zarar verme riski azalır. 2. **Yedek Tank:** Küçük Senegal Bichir'leri bir yedek tankta büyütmek ve daha sonra daha büyük olanlarla bir araya getirmek de bir seçenektir. Yavrular büyüdükçe, boy farkı azalır ve bu da daha güvenli bir ortam sağlayabilir. 3. **Doğal Saklanma Alanları:** Büyük bir tankta doğal saklanma alanları oluşturarak, küçük Senegal Bichir'lerin saklanabileceği ve büyük olanın onlara ulaşmasını engelleyebileceği bir ortam sağlayabilirsiniz. Her durumda, tanktaki balıkların davranışlarını düzenli olarak izlemek ve uygun önlemleri almak önemlidir. Bu şekilde, balıklarınızın güvenliği sağlanabilir ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları teşvik edilebilir. En önemlisi eğer bu balıkları bir arada tutacaksanız, büyük balıkların her zaman tok olduğuna dikkat etmelisiniz.
@mahmuterdonmez424
@mahmuterdonmez424 7 ай бұрын
@@CemCelikel anladım çok teşekkür ederim en güzeli farklı tanklarda tutmak o zaman
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Evet, en azından aynı boya gelene kadar.. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mahmuterdonmez424
@mahmuterdonmez424 7 ай бұрын
@@CemCelikel bilgi vermek için çabalayan birini tabikide takibe aldım :)
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Teşekkürler.
@rafaelmemmedov9609
@rafaelmemmedov9609 3 жыл бұрын
Abi Benim Kirma Vardi Ya Lepistes Kilinc Kuyruk Karisimi Onunla Lepistesi Caprazladim Yavru Aldim .
@habitattv3804
@habitattv3804 3 жыл бұрын
Lepistes-kılıç kuyruk karışımı balığınmi vardı 🤔
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Video at büyüdüklerinde, merak ettim.
@rafaelmemmedov9609
@rafaelmemmedov9609 3 жыл бұрын
@@habitattv3804 evet o bali bida lepistesle eslestirdim yavru aldim .
@rafaelmemmedov9609
@rafaelmemmedov9609 3 жыл бұрын
@@CemCelikel nereye
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
KZbin'a atarsan herkes izler.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Cem abi yeni vidyo ile ilgili herhangi bir gelişme varmı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Nasıl bir gelişme? Yeni video mu? Şu sıralar biraz sıkıntı var. Bu yüzden bir süre video yapmaya ara verdim. Ancak aklına iyi bir video fikri gelirse, bana yaz. En azından, yeniden video çekmeye başladığımda, bu fikirlerden de yararlanırım.
@oscarfishes5003
@oscarfishes5003 3 жыл бұрын
Cem abi 2 adet astronot balığım var 11-13cm arası 3 günlüğüne şehir dışına gitmem gerek 3 gün falan aç durabilirler mi veya sıkıntı olur mu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olmaz.
@havalikuvvetler9929
@havalikuvvetler9929 2 жыл бұрын
Karma Monster tankımda aniden bir savaş çıktı ve challenger köpek başlığının alt-yan yüzgeci ve kuyruğunun yarısı şu anda yok buna tedavi olarak ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu balıklar büyük akvaryum balıklarıdır ve eğer akvaryum küçük gelmeye başladıysa da bu gibi saldırılar sık sık görülecektir. Bunun dışında kopan yüzgeç ve kuyrukların enfeksiyon kapmaması için, balıkları karantina akvaryumun alın ve su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@mahmuterdonmez424
@mahmuterdonmez424 8 ай бұрын
Senegal bişirinin beyazını aldım yani çok güzel bir balık boyutu şu anlık 20 cm e yakın
@CemCelikel
@CemCelikel 8 ай бұрын
Umarım uzun yıllar yaşar ve size arkadaş olur. Çünkü bu balığın 30 - 40 yıl yaşadığı biliniyor :)
@mahmuterdonmez424
@mahmuterdonmez424 8 ай бұрын
@@CemCelikel ustam 2 tane daha buldum Senegal bişiri almayı düşünüyorum ama boyutları bendekinin yarısı kadar sorun yaşarlar mı ?
@pastellow213
@pastellow213 3 жыл бұрын
Abi benim japon balıklarımın arasında en büyük olan japon balığının bağzı pulları kopmuş Sence bunu vatos yapmış olabilirmi yada küçük japon balıkları
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kesinlikle Vatoz yapmıştır.
@pastellow213
@pastellow213 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Peki Bunun bi zararı varmı eyer varsa onu geri pet shop a veriyim mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Var. Vatoz, japon balığının mukusunu emerek, balığın gçsüz düşmesine ve çabuk hastalanıp, ölmesine neden olur.
@pastellow213
@pastellow213 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ;_;
@V0LKaNNN82
@V0LKaNNN82 Жыл бұрын
Peacock bass ciklet türü değil diye bilyorum. Amerikan levreği olması lazım. Bu arada 4:40 soksan santime çok güldüm :D Videoda eksik olan channa yılanbaş balıkarı da tehlikelidir.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Evet 90 olmuş soksan :) Buy arada önüne peacock gelen bütün balıklar literatürde "Çiklit Balığı" olarak geçiyor. Bu balığı da "Peacock Bass Cichlid" diye araştırdığında, bunu görebilirsin. Yılan baş balığını tanıttığım bir başka video var. Onu izlemediysen, izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/fKPGe2qHmqd2mdk
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 3 жыл бұрын
Abi ben bi video da bitkili akvaryuma maden suyu döküldüğünü gördüm karbondioksit için 20 lt akvaryuma ne kadar dökmeliyim veya dökmelimiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu konuda durum çok karışık. Kimse gerçek verileri ortaya koyarak bir sonuç ortaya koymuyor. Kimi kullandığı halde baıklarının ve bitkilerinin öldüğünü söylüyor, kmi de tam tersi, bitkilerinin coştuğunu balıklarının da renklendiğini söylüyor. Ben de bu konuda kend fikrimi açıkçası insanları yanlış yönlendirmek için söylemiyorum. Ancak kullananlar sadece 100 litreye bir şişe olacak şekilde kullandıklarında hemfikir.
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hmm teşekkür ederim Bilgilendirdiğiniz için
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi ben o kişiyim 😂
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yahu youtube da görünür ol da her seferinde davet etmeyeyim. Alında logonda tanıdık ancak dalgınlığıma geliyor bazen :)
@alimirza3445
@alimirza3445 Жыл бұрын
Abi 576 litrede timsah baligi bakicam uygunmu
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Hayır, 576 litrelik bir akvaryum, bir timsah gar balığının uygun bir yaşam alanı sağlamak için yetersiz olacaktır. Timsah gar balıkları büyük tatlı su balıklarıdır ve doğal olarak büyük akvaryumlar veya göletlerde yaşarlar. Bu tür balıkların genellikle minimum 1.000 litrelik bir akvaryuma ihtiyaçları vardır. Timsah gar balıkları, büyük büyüklükleri ve agresif davranışlarıyla bilinirler. Ayrıca büyüdükçe agresiflikleri artabilir ve diğer balıklarla uyumlu yaşamaları zorlaşabilir. Bu nedenle, timsah gar balığı beslemek istiyorsanız, daha geniş bir yaşam alanına ve uygun koşullara ihtiyaç duyduklarını unutmamanız önemlidir.
@crazything4141
@crazything4141 3 жыл бұрын
Abi ben bugün 1 tane japon balığı aldım 20 litre akvaryumum var akvaryumda ışık ve motor var ısıtıcı falan almadım gerek. Yok dediler balık ışığı açtığımda motorun altına giriyo kapattigimda ordan çıkıyor neden sizce
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Öncelikle 20 litre, bir japon balığı için küçük bir akvaryum. Balık şimdi yeni yerine alışmaya çalışıyor. Seni ve ortamı tanımıyor. Işık kapalı olduğu zaman, kendini daha güvende hissediyor. Işık açık olunca da saklanmak istiyor. Sana alışması biraz zaman alacaktır. Ancak dediğim gibi akvaryum küçük olduğu için bu süre uzayabilir.
@aqvaryumplants
@aqvaryumplants 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık..
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@roadguittar3008
@roadguittar3008 Жыл бұрын
Senegal bishirinin akvaryum dışında bakılması gibi birşey olabilir mi😂 merak ettim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bir süre için evet ancak solungaçları kurursa ölür.
@abeshapets
@abeshapets 3 жыл бұрын
Bizde kanalımızda tüm akvarıst dostlarımıza faydalı bilgiler paylaşmaya çalısıyoruz ailemize tüm akvarist dostlarımızı bekleriz Keyifli Sağlıklı Hobiler :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bilgi paylaştıkça çoğalır. Kolay gelsin.
@onurtoledo
@onurtoledo 2 жыл бұрын
Süper video
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim :)
@adem1121
@adem1121 Жыл бұрын
Abi bu balık lar 800 lt lik akravyum da yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
800 litre bu balıklar için küçük akvaryumlar. En az 3000 litreden başlar.
@Enderzooki
@Enderzooki Жыл бұрын
Gulyabani kedibaligi hala satiliyor mu alcam da
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu balık ithal edilen bir balık. Büyük akvaryum balığı satan ya da internette bulabilirsin.
@AliBingül-x2r
@AliBingül-x2r 2 ай бұрын
Pirana'yı koymamışsınız❓🤔
@tunaergen2676
@tunaergen2676 3 жыл бұрын
abi tatlı su vatozlarında zehir yoktur tuzlu su vatozlarınında bazıları insanlar için ölümcüldür bilgine (:
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tatlı su vatozlarının da kuyruklarında ki iğne zehirlidir. Kalbe yakın saplandığı zaman öldürür.
@r.o.d.a.n1101
@r.o.d.a.n1101 2 жыл бұрын
REİS AKVAYUMA BALIK EKLENMEDEN ÖNCE YUMURTA KABUĞU KOYABİLİRMİYİM
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yumurta kabuğu koyabilirsin.
@cigdemsozbilir5149
@cigdemsozbilir5149 7 ай бұрын
Çok korkunc
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Tabi ki bu balıklara bakmak çok büyük akvaryum ister.
@yavuzsavas3589
@yavuzsavas3589 2 жыл бұрын
Hocam ben en çok bıçak balığı istiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bıçak balığı da çok enteresan bir balık. Elektrik de ürettiği için de ilginç.
@yelizcibik8166
@yelizcibik8166 Жыл бұрын
😅
@r.o.d.a.n1101
@r.o.d.a.n1101 2 жыл бұрын
AKVAYUMA HİNDİSTAN CEVİZİ KABUĞU KOYABİLİRMİYİM
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Koyabilirsin.
@dorukduran
@dorukduran Жыл бұрын
Senegal besliyom okadarda yer seçmiyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Her balığın karakteri farklı olabilir. Genel olarak anlattığım bir durum.
@MertSert-bu2gu
@MertSert-bu2gu Жыл бұрын
Yürüyen kedi balığıda içine gire bilir
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Çıktıktan sonra giremez.
@ismailcakmak4231
@ismailcakmak4231 3 жыл бұрын
Payara tetramı 😅 payara armatus doğrusu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Payara bir köpek dişli tetra balığıdır. Payara, Hydrolycus scomberoides latince ismidir.
World‘s Strongest Man VS Apple
01:00
Browney
Рет қаралды 33 МЛН
TOP 10 FRESHWATER FISH YOU CAN KEEP IN THE AQUARIUM
11:13
Dünyanın Enleri ?
Рет қаралды 452 М.
ACAYİP ACAYİP BALIKLAR SİTEMİZE EKLENDİ, akvaryum balıkları
8:47
$0.09 Razor Blade into $3,000 Knife
19:02
Kyle Royer
Рет қаралды 3,4 МЛН
EVE KÖPEK BALIĞI ALDIM!
24:24
Cihan Kosif
Рет қаралды 2 МЛН
AKVARYUM BİTKİLİ(( YILAN))) AKVARYUMU
23:50
MÜCAHİT DORAY
Рет қаралды 130 М.