Valentin mersi pentru info si succese in continuare iti urez 👍🏿
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Cu mare placere, multumesc!
@danutc90432 жыл бұрын
👍
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Merci!
@playmaxro2 жыл бұрын
La scara poți să faci un sistem ori cu balamale ori glisanta și nu o să mai fie nevoie să aduci încă o scară. E bine că mai faci și DIY, așa simți că e și ceva făcut de mâna ta, nu doar din mouse :) spor la treabă.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Merci de idee. Asa e, cand faci si munca fizica, simti mai cu adevarat ca iti construiesti o casa ))) Sanatate!
@sorin9sammy2 жыл бұрын
Faptul ca ai prins cu dibluri polistirenu de bca nu face transfer termic? Lucrez in olanda si ei nu prind cu dibluri sistemu de izolatie numai de la o inaltime a peretelui de la 3-4 metri in sus fixeaxa dibluri
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Fortele vantului sunt mai mari cu inaltimea, e corect ca la soclu jos, nu se pun multe dibluri (noi nici nu am pus prea multe), insa totusi exista vant si la nivelul solului. Legat de punte termica - orice diblu cu surub/cui e punte termica punctuala, insa, e una mult diminuata si nu e prea semnificativa deoarece orice gaura e in beton sau BCA ce e sub cota zero, deci cu alte cuvinte: dupa cel beton/BCA nu va fi interiorul casei cu +22 oC, ci fie sol, fie termoizolatia peste placa de la interior.
@crazykitchen8172 Жыл бұрын
Preluati lucrari si in Romania? Zona Iasi?
@stefanolteanu5932 жыл бұрын
👍👍👍
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Merci!!!
@dragosanghel452 Жыл бұрын
Multumim frumos pentru tot ce ne inveti sa facem! Cu rugamintea adecvata vroiam sa te intreb daca se poate izola in acest fel un soclu, o temelie, mai inala, ce se ridica de la pamant vreo 1,5 m facuta din piatra, var, nisip O fac toata cu polistiren extrudat sau doar jumătate incepand chiar din pamant!? Mulțumesc frumos!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Da se poate termoizola intreg soclul in asa mod, pana la fatada. Ulterior acest polistiren trebuie spacluit si deja ulterior sa veniti cu decorativul (ce poate fi de la caramizi aparante sau alt tip de placaj, tencuiala mozaica, vopsea etc). In mod corect, termoizolatia fundatiei/soclului incepe de la fatada (unde e alt termosistem), si se duce in jos inclusiv sub nivelul solului, corect minim 1 m sub pamant pana la adancimea de inghet sau chiar mai jos.
@dragosanghel452 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor, mulțumesc frumos!
@starlite50972 жыл бұрын
Buna seara. Aveti video despre caramida ceramica de 44cm grosime? Trebuie izolata? Cu ce? Are probleme cu punctul de roua daca e doar tencuita casa in exterior? Multumesc pentru efortul depus in video-uri, sunt foarte utile!
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua, pe canal sunt peste 300 video-uri, printre ele sunt mai multe despre blocuri ceramice, mai multe despre termoizolatii, despre ce grosime se alege, care materiale merg pentru caramida, despre punctul de roua etc. Merci!
@yoraul51572 жыл бұрын
Rolul diblurilor e sa asigure suport impotriva smulgerii provocate de vant. Puse pe soclu sunt inutile, reprezinta doar punti termice(orice gaura este) de asta se folosesc doar sus pe zidarie.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
De unde ati luat ca vantul nu sufla la nivelul soclului aerian? Aratati-ne macar un punct in normative sau in vreun ghid unde zice "Nu se folosesc dibluri (fixare mecanica) la placile soclului aerian"! Nu o sa gasiti asa ceva!
@sorinchiorean57972 жыл бұрын
Comunistul asta mic iar e cu normativele🤣🤣
@valimy2 жыл бұрын
Buna treaba, O intrebare: de ce nu ati taiat polistirenul la fir de nichelina? la 12v cu cat rezistenta este mai mare merge ca in branza, Firul de nichelina se pune pe un U intors gen spanzuratoare sus avand un arc mai lung. la candura firul se dilata si vrem sa ramana drept.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumim! Sa stiti ca ne-am gandit la ideea expusa de dvs, insa nu am avut la indemana ))) Deja ne-am descurcat cu ce am avut.
@valimy2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Cel mai mult ma deranjeaza la taiatul cu fierastraul mizeria care o lasa in urma. Am gasit rezistenta separata de 2000w (2ron) si la 12v taie orice. arcul de sus este in jur de 2cm diametru, lungime 10cm. Am facut un suport sa tai extrudatul in unghi pentru ferestre, usi si expandat-ul pt marginea de sub acoperis au iesit foarte bine. Lungime spanzuratoare: 1m (sa poti taia pe lat din orice pozitie), inaltime 50cm de preferat, alimentata la o sursa de calculator veche care da garantat 25A. Scandura pe care pui spanzuratoarea 1.5m lata macar 20cm pe care pui un ghidaj din o sipca 2x3cm ca la circular, prinsa la un cap cu menghina de tamplarie. Ai directie, viteza precizie si curatenie. Cu cat este mai gros EPS/XPS-ul cu atat risti sa o ia fierastraul pe unde nu trebuie.
@alincioaba4642 жыл бұрын
La ce pret in lei moldovesnesti costa polistirenul xps per bax de 10 cm grosime? Mulumesc.
@popescucristian18462 жыл бұрын
La bax nu stiu dar în prezent la o buc de 10 cm grosimea xps (120cm-60cm) este de aproximativ 145-150 lei buc si m2 rezultă cam 280-300 de lei doar xps ( și mai este nevoie de spumă poliuretanică, etc.)
@alincioaba4642 жыл бұрын
@@popescucristian1846 deci la fel ca-n romania. Ma gandeam ca ies mai ok sa cumpar din moldova.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua. Costurile o iau razna destul de mult, sunt mari fluctuatii si acum cu situatia din Ucraina, insa o medie e 7-9 euro per placa de 100 mm. Intr-un bax merg 4 placi de 100 mm (insa pot fi si alte ambalari). Deja mai departe faceti calculele.
@florinasicristian83962 жыл бұрын
Se poate placa cu piatră naturală peste termosistem? Mă gândesc cu o ancorare a unei plase de Buzău care sa tina piatra mai bine...ce zici,ai văzut/auzit undeva așa ceva? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
@buca96962 жыл бұрын
Se poate, doar ca trebuie bagate dibluri de termosistem mai zdravene dupa ce pui plasa. Nemții practica metoda asta destul de mult, doar ca ei pun klinler nu piatra.
@AleXandruT2 жыл бұрын
Salut. Vrei sa pui toată casa Polistiren extrudat sau doar jos la bază? Dacă da, sau nu, după ce criterii mai mult te-ai condus la alegere? Întreb deoarece curând vreau si eu să mă apuc cu termoizolarea casei și încă nu sunt decis ce material anume sa aleg. Fiecare are plusurile și minusurile sale Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Acest video cat si in cele despre termoizolarea fundatiei, prezinta cum am folosit polistiren extrudat XPS. Deja cu ce vom termoizola alte structuri, vom vedea in video-urile ce vor fi postate cand vom face acele lucrari. Sanatate!
@AleXandruT2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor așteptăm fiecare următor video cu interes :)
@edmondbodnar32462 жыл бұрын
Te salut, vreau sa termoizolez si eu soclul cu xps. Se poate aplica xps-ul cu adeziv baumit star contact white sau exista riscul sa tragă umiditatea si sa o urce pana la bca?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, folositi fie spuma-adeziv de montaj, fie adeziv bituminos.
@edmondbodnar32462 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc de răspuns, apreciez mult tot ceea ce faceți!! Succes
@davidmihai96632 жыл бұрын
Ce tehnica folositi pentru filmare? Aveti o inregistrare video si audio foarte buna.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna ziua, folosim camera GoPro si microfon Rode.
@svetlanarusu70732 жыл бұрын
Aceasta membrana o ridicați pe fundatie peste soclu? Sau o lăsați culcată pe pamant?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Despre care membrana vorbiti? Daca despre membrana cu crampoane, urmariti urmatoarele video-uri cu evolutia constructiei, o sa intelegeti ce se face cu ea.
@svetlanarusu70732 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Multumim pentru raspuns, aveam nevoie să aflăm acum, persoana care ne construiește casa vrea sa o culce pe pămînt si si construiască trotuarul pe ea. Credeti ca este bine asa?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Despre trotuar am facut 2 video-uri, puteti sa le priviti si sa vedeti ce am facut cu ele. In orice caz, membrana cu crampoane e pentru casa, nu pentru a fi turnat beton pe ele.
@cosminbruna98852 жыл бұрын
Salut, folosești dibluri de plastic? Așa par.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut. S-a prezentat la un moment in video de care dibluri am folosit.
@George-sx5xp Жыл бұрын
Salut ! Cum ar fi mai corect sa termoizolez , sa ma duc cu extrudatul pana in pământ și chiar 30-50 cm sub pământ sau prima data sa torn trotuar pana in soclu și după sa vin cu extrudatul pana in trotuar ? Sper ca ma-m exprimat corect !
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, in mod corect, termoizolatia soclului/fundatiei trebuie sa ajunga cel putin pana la adancimea de inghet in sol, deci macar circa 1 metru sub nivelul trotuarului in jos.
@extremshrek2 жыл бұрын
Salut. Buna treaba ai facut. Avind acesti 2 cm la bca iesiti la pereti inteleg ca grosimea pina sus va fi de 18 cm totusi?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Salut, merci. Fatada va avea deja 30 cm, deci nu e problema acei 1-2 cm de BCA in unele locuri.
@monicabruna082 жыл бұрын
Cand v-ati propus sa tencuiti casa?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
La exterior nu o vom tencui. La interior degraba.
@monicabruna082 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor La exterior vine direct polistiren/vata peste zidarie?
@gheorgheconstantin24702 жыл бұрын
Daca iese la standard NZeb ar fi mare minune. Pacat, par din ce in ce mai multe compromisuri facute.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Poftim? Ce vedeti e constructia primei case pasive de nivel Premium din Republica Moldova! Ca o paranteza, de nivel "Premium" in lume case pasive certificate sunt vreo 20 doar! Noi am proiectat casa data 9 luni si am trecut pre-certificarea de la Passive House Institute din Germania cu ajutor certificatorului special de case pasive. Deci... ce comentati dvs... sunt prostii si vorbe goale, indeobste bazate pe idei fantastice din capul dvs... Data viitoare cand comentati, mai vizionati cateva video-uri, mai intrati in esenta... altfel rade lumea de dvs )))
@willblack85752 жыл бұрын
creierul tau are compromisuri
@gheorgheconstantin24702 жыл бұрын
Vedem la sfarsit, daca iese certificarea! Sper sa ma insel, sa iasa testele de casa pasiva. Una e proiectarea, alta este executia. E o zicala: practica ne omoara. Spor! Si mai usor cu jignirile. Apropos, am vizionat toate clipurile de pana acum. Facem un pariu? Daca iese certificarea va trimit un bax de vin bun, daca nu iese, imi trimiteti niste vin de Chisinau?
@odinthor21092 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor George cred eu ca a vrut doar sa va motiveze. Eu cred ca daca constructorul respecta proiectul arhitectului care e deja certificat, atunci nu pot fi probleme la sfarsit. Bafta si spor la treaba. 👍👍👍
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
@@gheorgheconstantin2470 Vedem la sfarsit. Nu a existat vreo intentie de jignire, e doar o abordare directa! Daca cineva comenteaza fara argumentare, daca cineva ne invinuieste sau aduce vreo atingere reputatiei/demnitatii noastre, raspundem pe masura! Pariu acceptat!!!
@danoiugeorge75632 жыл бұрын
Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un sfat: am un proiect și vreau să aduc beton cu cifa. Ce trebuie să cer la stația de betoane să nu fiu păcălit la cantitate și calitatea betonului. Vă mulțumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Buna seara. Cereti certificatele de conformitate. Cand vine betonul puteti face testul conului cel putin. Luati mostre cuburi pentru testele de dupa 28 zile.
@danoiugeorge75632 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc frumos de sfat. O seară bună.
@_furygan_2 жыл бұрын
4:56 trebuia sa mai adăugi oleacă de "salearca"😉
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Gresit! Multi adauga acetona / white spirit, benzina sau altele de genul pentru diluare, insa acest lucru este contraindicat. Face grundul mai usor de aplicat, insa ii si dilueaza proprietatile un pic. Cand construiesti si iti este tot una de calitate, o diluezi, cand faci pentru tine, i-ai in calcul ce zic inginerii. Merci!
@AdydeAdy212 жыл бұрын
Nu era mai simplu sa tencuiti exteriorul decât să rupeți din polistiren?
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Nu era mai simplu, deoarece daca va uitati atent la video, daca tencuiam acei 1-2 cm, atunci cum ramane cu polistirenul care deja vine din pamant? Acela ce a fost pus era sa iasa acei 2 cm la exterior fata de acela ce vine din pamant.
@maricelpurusniuc7038 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Buna! Dar daca mai adaugati in, in pamant, prima placa de 2 cm, astfel incat sa fie 22 cm de polistiren pe fundatie si structura, si sa ramana 20 doar pe zidarie? Ar fi o idee buna? In afara de costuri, ar mai putea vreun dezavantaj?
@adinegru30492 жыл бұрын
Spor la treabă, mai Aveti ceva de "împins " ! Iese treaba bună .
@EnciclopediaConstructiilor2 жыл бұрын
Multumesc frumos!!!
@kjdtm5 күн бұрын
Domnul meu, aici puteti vedea: kzbin.info/www/bejne/hoGpdXabiM6Fn5I ca cu acle diblusi din randul de mai jos, ati perforat hidroizolatia.... acolo nu mai era necesar de diblu pentru ca tinea pamantul placa presat de fundatie...
@EnciclopediaConstructiilor3 күн бұрын
Da, am strapuns-o, asa si se face cu izolatia care este supraterana! Se permite, se practica, si asa e corect pentru ca termoizolarea din pamant e tinuta de pamant, si ai hidroizolatia intacta; iar acea aeriana e tinuta de dibluri, si acele cateva perforari a hidroizolatiei, ce sunt punctuale, nu reprezinta un mare pericol in conditiile cand deasupra se vine cu alte straturi si protectii aeriene.