Рет қаралды 12,607
Nereye gittiği belli olmayan Pandemi Dönemi'nden herkese Merhaba! Herkesin paylaşımlarına bakıyorum da herkes bir yemek yapmaya sarmış durumda kimse dışardan sipariş vermek istemiyor. Eh o zaman biz de doğru yoldayız herhalde diyerek dışardan söylediğimiz yemekleri evde nasıl yapabileceğinizi anlattığımız yeni bir videoyla size Merhaba diyoruz.
Herkes, marketlerdeki mayaları bitirecek kadar ekmek aşığı olduğuna göre, bir ekmek tarifiyle devam edelim biz de. Karşınızda Subway İtalyan Sandviç Ekmeği. Ha şunu da söylemek lazım İtalyan Baharatı yerine, susam kullanırsanız, olur size Subway Susamlı Sandviç Ekmeği. Yani bu reçeteyi aldınız diye illa İtalyan Sandviç Ekmeği yapmak zorunda da değilsiniz kendinizi özgür hissedin.
Yeni bir yöntem de gösterdiğimiz bu tarifte, ekmek yoğurmanın ne kadar kolay ve hiç el oyalamayacak şekilde yapılabileceğini de gösteriyoruz. Subway ekmeğinin tamamen aynısı olan yeni bir klon tarifiyle sizinle buluşuyoruz. Umarız #EvdeKal dığınız dönemde bu tarif sizi mutlu eder.
Kanalımıza abone olmayı unutmayın: www.youtube.co...
Notlar:
Fırınımız Fanlı ise 160°'ye Fansız ise 180°'ye ısıtıyoruz. İlk yoğurmadan sonra yaklaşık 1 saat sıcak bir yerde, iki katı büyüklüğe çıkana kadar kabarmaya bırakıyoruz. İlk kabarmadan sonra ekmeği hafif yoğurup havasını aldıktan sonra şeklini verip tepsiye alıp üstüne İtalyan baharatını ekliyoruz. Sonra yine bir yarım saat kadar tekrar boyunun iki katına çıkması için sıcak bir yerde kabarmaya bırakıyoruz. Ekmeği fırına verirken, fırına dayanıklı bir kaba oda sıcaklığında su koyup, tepsiye yerleştirin ki ekmeğin çevresi çatlamasın. Isınmış fırına ekmeğimizi verip yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz, gözünüz ekmekte olsun, güzel bir golden brown renk aldığı noktada fırından alabilirsiniz. Ekmeği aldıktan sonra her tarafına tereyağı sürüp, üstünü temiz bir bezle örtüp, kendi nemiyle yumuşamaya ve soğumaya bırakıyoruz.
İtalya Ekmeği Malzemeler: (2 adet 30 cm'lik Ekmek İçin)
Un 350 gr (1-2 Yemek Kaşığı daha Un Eklemek Gerekebilir Yanınızda bulundurun)
Su 200 ml (Yaklaşık 40° Sıcaklıkta Vücut ısısından biraz yüksek)
Kuru Maya 1 Paket
Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Sirke 25 gr
İtalya Baharatı Malzemeler
Kekik 1 Yemek Kaşığı
Dağ Kekiği (Yabani Kekik) 1 Yemek Kaşığı
Fesleğen 1 Yemek Kaşığı
Pul Biber 1 Yemek Kaşığı
Kepekli, ekşi mayalı, tam tahıllı, cevizli, üzümlü, chia tohumlu, glutenli veya glutensiz… Bu liste böyle uzayıp gider. Hemen hemen her mutfakta ekmek çeşitlerine rastlamak mümkün. İtalya’da “ciabatta”, Fransa’da “baget”, Avusturalya’da “damper”, İngiltere’de “crumpet” ekmekleri meşhurdur. Bizde ise mısır ekmeği, bazlama, kete, lavaş… Ekmek, Türk insanı tarafından asırlar boyu kutsal sayılarak sofraların baş tacı edilmiştir. Sofralarımızdan hiç eksik olmayan ekmek, hem inancın hem de geleneklerin bir gereği olarak daima ana yiyecek olarak görülmüştür. Tarihi eski çağlara kadar dayanan bu yiyecek, Antik çağlarda Mısırlılar için yaşamlarını simgesiydi. Hatta onlar için o kadar önemliydi ki, ölenler bundan sonraki hayatlarında da yoksun kalmasınlar diye mezarlarına bir parça ekmek konuyordu. Maaşlarını da ekmek üzerinden alan mısırlılar, Piramitleri inşa edenlere emekleri karşılığında ekmek veriliyordu. Günümüzün modern toplumlarında da emek eşittir ekmek mottosu hala yerini korumaya devam ediyor.
Bizi diğer sosyal medya sayfalarımızda da takip etmeyi unutmayın!
Yemek Önemli Facebook: / yemekonemli
Yemek Önemli Instagram: /
Yemek Önemli KZbin: / yemekonemli