bence yaratmak istediği şey yönetmenin doğru, bir odada kimsenin kimseyi tanımadığı bir yerde, herkesin tek bir çıtırdamadan sonra birbirlerini bakışlarla kesmeye başlama hissi vermiş, benim için böyle en azından.
@emrebagloglu25526 ай бұрын
Biraz geç bir yorum olacak bu videoyu yeni izlediğim için ama 2.51de bahsettiğiniz göz kırma teoirisini ünlü kurgucu (Godfather3,English Patient ve daha fazlası) Walter Murch adlı kurgucu abimiz de Göz Kırparken adlı kitabında bahsediyor ve şöyle diyor : filmleri kurgularken hep gözümü kırptığım yerler plan geçişlerinin olması gerektiği yerler olarak düşünür ve buna dikkat ederim gibi bir açıklaması var. ayrıyetten yıllardır bu kanalı izlemekteyim lütfen daha fazla video üret eğer ölmediysen sinema teknikleri üzerine videolarını bekliyorum .eğer kaçırıldıysan elini gözünü videolarda kırp anlarız hocam😂
6 ай бұрын
Evet, ben de oradan öğrendim zamanında :). Daha güncel videolardan birinde kitabı da önerdim. Ölmedim ama Eylem Planı’nı izlenmediği için durdurduk artık.
@ozkangode74175 жыл бұрын
Bakış açına göre Alpaçhino nun Kadın kokusu filmindeki genç kızı dansa kaldırma sahnesini senden dinlemek isterdim.
@m.cihanalparslan28567 жыл бұрын
Burada bence diyaloğu ve mizanseni gözardı etmişsiniz. İlk filmde(12 angry man) hiç durmayan bir konuşma, hiç durmayan kamera hareketi ve mizansen var. Yani hem ses hem görüntü hem mizansen deviniyor. İkinci örnekte hızlı kesmeler var ama değişen bir şey pek yok. Konuşma yavaş ve aralıklı. Filmi değil de sadece bu sahneyi izlersek kesmelerin çoğu anlamsız. O yüzden yavaş görünüyor.
@eminecorduk9 жыл бұрын
Kurguya meraklı yeni yetmelerin(o ben oluyor) yine çok şey öğrendiği videolardan olmuş. Senden ricam ilerleyen zamanlarda sanatsal filmlerdeki kurgular,metaforlar üzerinede video çekebilir misin? Gelecek videoları heyecanla bekliyorum.
9 жыл бұрын
+Emine Corduk Sanatsal film? Iyk.. Zor Emine :)
@emreselengin9 жыл бұрын
Kötü espiri sayaci cok önemli. ders havasindaki videolari ani bir sekilde bölerek, hizli bir ritim katiyor. mesela bu videoda sayac sadece bir oldugu icin "lan ders mi dinliyordum ben" diye düsündük. tezim bu kadar, mezun oldum mu?
9 жыл бұрын
+Emre Kaşif Selengin Yüksek Lisan tezini bir sonraki video üstüne yapmanı öneririm, büyük sürprizler var :)
@cetinakyuz99958 жыл бұрын
sneak eyes filminin girişi için ne söyleyebilirsiniz?
@Usersa459 жыл бұрын
Abi snatch filmindeki çingenelerin Turkish le tavşan ve tazı üzerine girdiği iddaa sırasında tuğla kafanın şisko zencinin üzerine saldığı köpeklerden araya sahneler sıkıştırıp bir benzetme yapmasına bir yorum getire bilirsin snatch gibi pulp fiction gibi memento gibi kurgunun gerçek zamanla eşleşmeyen ve bir bilmeceye çevrilmiş filmlerin tekniklerini yorumlaya izlenme sayının kısa sürede yükselir inşallah hayırlı günler...
@burakcanakc81909 жыл бұрын
Bence de hızlıydı. Hatta o hızda birinin harekete geçmesini bekledim
9 жыл бұрын
+Burak Çanakcı Di mi? İnsan silahlı saldırı var sanabiliyor. Sadece muhabbet ederken, bir nefes alır insan.
@sungerbob17867 жыл бұрын
plan sekans ı anlatan bir video yapsan keşke
6 жыл бұрын
Anlatmamış mıyım onu? Ayıp etmişim, not ettim.
@spiderh7 жыл бұрын
Sahnenin hızı kesme sayısına ya da sürsesine göre değil, kesmelerin niteliğine göre değişir. Örneğin bir kesmede kamera bir yere odaklanırken diğer kesmede direk alakasız uzaklıkta ya da konumdaki bir yere, hele ki de çok tezat açılarda ve planlarda odaklanırsa, o zaman izleyicide hız etkisi yaratır. Bunu modern ABD filmlerinde sıkça görmek mümkün, özellikle dövüş sahnelerinde. Kamera kah orda, kah burda, kah o açıda, kah bu açıda. İnsanlar mı dövüşüyor kameralar mı çarpışıyor belli değil. Hong-Kong sineması bu açıdan her zaman daha kaliteli işler çıkarır bu yüzden. Ya da işin içine hızlı kamera hareketleri katılırsa hız hissi uyandırır izleyicide. Eğer kesmeler mantıklı, tutarlı ve devamlılığı sağlayacak şekilde olursa, isterse her kesme 1 sn. sürsün bu izleyiciye normal bir tempo olarak gelecektir. Yani önemli olan kesme sayısı ya da süresi değil, kurgunun devamlılığıdır tempoyu belirleyen ana etmen...
@fatihtasoz30259 жыл бұрын
hocam peki o planlar çekilirken kaç kamera kullanılıyor yoksa her planla oyun tekrar mı oynanıyor
9 жыл бұрын
+Fatih Tasoz Filmden filme değişmekle beraber, özellikle de Exam gibi düşük bütçeli filmlerde genelde tek kamera kullanılır, zira dijital dönemde ciddi ucuzlamış olsa da kameralar hâlen daha pahalı fiyatlara kiralanıyor. Ayrıca birden fazla kamera kullanıldığında her oyuncu aynı anda en iyi performansını veremeyebilir, yönetmen hepsine ayrı ayrı odaklanamaz, bir de tek kurulumda tüm setin ışığının kusursuz olması gerekir, 10 karakterin birden devamsızlık kontrolü, orada bu hata oldu mu falan derken.. Birden fazla kamera kullanımının çok sıkıntıları var :)