Fındıkta Dişi - Erkek Çiçek, Döllenme, Meyve Tutumu, Gübreleme, Kireçleme

  Рет қаралды 7,209

Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)

Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)

Күн бұрын

Пікірлер: 128
@ottoman-
@ottoman- 7 ай бұрын
akıllı tecrubelı bilgili .teşkr.
@zafer5281
@zafer5281 2 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Faydalı bilgiler verdiniz
@hkmtock3424
@hkmtock3424 Жыл бұрын
Hocam çok teşekkür ederiz .O kada r sade anlattınız ki fındıktan hiç anlamayanlar bile bu videoyu izlerse çok rahat istifade eder.
@halilduran4821
@halilduran4821 2 жыл бұрын
Mustafa Bey, konferans tadında bir bilgilendirme olmuş. Bilimsel, nitelikli ve doğru bilgileri hiç tereddüt etmeden sizden edinebileceğimizi biliyoruz. Lütfen bilgi almak isteyen üreticilerle bilgilerinizi paylaşmaya devam ediniz. Emekleriniz için çok çok teşekkürler.
@mehemmedhaciyev7782
@mehemmedhaciyev7782 8 ай бұрын
Son vaxtlar dinlədiyim ən faydalı,ən elmli,ən aydın-məntiqli,ən..,ən videodur
@halilarduc449
@halilarduc449 Жыл бұрын
Güzel bilgiler için teşekkür ederim Allah razı olsun
@osmanustaoglu3231
@osmanustaoglu3231 2 жыл бұрын
Gercekten dinledigim en iyi videolardan biriydi cok aydinlatici oldu 365 gun findik adi altinda program bekliyoruz sizden tesekkurler
@sefazeren4104
@sefazeren4104 9 ай бұрын
Ağzına emeğine sağlık çok güzel bilgiler teşekkür ederim.
@osmanustaoglu3231
@osmanustaoglu3231 Жыл бұрын
Mustafa bey bilgi paylasiminiz cok guzel sizin gibi insanlara ihtiyaci var ureticilerin
@mehmetinam4011
@mehmetinam4011 2 жыл бұрын
Paylaşımlarınız için teşekkürler, fındık cinsleri hakkında da böyle detaylı bir videonuzu bekliyoruz
@CiftciGnlukleriMehmetAliYalcin
@CiftciGnlukleriMehmetAliYalcin 2 жыл бұрын
Mustafa Hocam elinize dilinize sağlık, ders niteliğinde arşivlik bilgiler vermişsiniz yine..
@allsummerinaday2012
@allsummerinaday2012 Жыл бұрын
Sağolun Mustafa Hocam, verdiğiniz bilgiler için. Hocam benim bir sorum olacak, zamanı geçti dediniz ama yeni temizlediğim ocakların dibine bu ayda hayvan gübresi koymamın bir zararı olur mu? Tekrar teşekkür ederim.
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
Zararı olmaz
@salihozbekli9473
@salihozbekli9473 2 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık aklımızdaki sorulara cevap oldunuz tşk
@yukselkulak28
@yukselkulak28 11 ай бұрын
Çok güzel anlatmışsınız.göreleye gelince sizi görmek isterim.sıvı fosforlu gübreyi ocak etrafına toprağa uygulama yapsak ne zaman yapmalıyız.tsp nin verdiği etkiyi verir mi.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 11 ай бұрын
Sıvı olanlar genelde yapraktan verilir, zamanı mayıs ayında başlar. Topraktan verileni damla sulama şeklinde verilendir. Muhtemelen sizde bu düzenek olmadığından en iyisi kışlık gübreyi (TSP) granül halinde sonbaharda toprağa gömerek vermektir.
@bayramsakal9623
@bayramsakal9623 2 жыл бұрын
Mustafa bey çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oldu sizi izlemem çok tane tane anlatıyorsunuz ben sahsen memnun kaldım ben analiz yaptırdım ona göre kireç attım çok az imiş ben bahçeyi komple kireci boce ettim yani toprağın üzeri bembeyaz kâr yağmış gibi yaptıım çok faydalı oldu yüzde elli artış oldu bu senede diğer bahçeye aynısını uyguladım benim bahcemde her ocakta 5 veye 6 dal var ortalama 3 dal olanda var 8 dal olanda var ortalama 5.6 dal var şimdide iç budama ve uç budama yapacağım. eğer zaman 'ın olursa tavsiyen ne olur
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Martta bahar gübresi vermeden ocak altındaki tüm kök sürgünleri temizlenmeli, verebileceksek de gübreyi, toprağa gömerek vermeli, bu mevsimde yapılacak işler bu. Kolay gelsin.
@kemalyayla9345
@kemalyayla9345 Жыл бұрын
Kolay gelsin
@muratozturk6319
@muratozturk6319 Жыл бұрын
Sayın hocam hayırlı günler kasımda fındık bahçeme kireç attim şimdi martta ne gübresi atayım hocam siz ne atarsınız cotanak fertil mi 46 mi sana zahmet cvplarsaniz sevinirim saygılar
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
Ocak başı 1 kg çotanak fertili ben toprağa gömerek kullanıyorum
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
Mustafa hoca.nen karpuz dikecem.fakat karpuza hangi gübreyi önerirsin.hangi gübre büyütür verimi artırır.tafsiye edermisin..bilgi verirsen sevinirim.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Bilgim az, facebookta bunları sorabileceğiniz gruplar mevcut
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 10 ай бұрын
Selamlar kıymetli hocam kireçte kalsiyum oksit olanı doğrumudur
@mustafa-zor
@mustafa-zor 10 ай бұрын
Evet doğrusu oksit olanıdır
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 17 күн бұрын
Değerli hocam bahçedeki ocak iz düşümüne bırakılan filiz veya diyer materyaller toprağı düzenlermi nemli tutması bakımından kireç yerine geçermi❤
@mustafa-zor
@mustafa-zor 17 күн бұрын
@@osmanozdemir1852 bunlar çürürse organik madde olur, kirecin yaptığıyla hiç benzerlik taşımaz. Kireç, toprağın asitliğini giderir, organik maddeyi de bir nevi bitki köklerinin rahat ettiği bir ortam olarak düşünün.
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 17 күн бұрын
@@mustafa-zor teşekkür ederim Sayın hocam
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 17 күн бұрын
Kalsiyum oksit olan kireçten piyasada zor buluyoruz inşaat kireci uygun olurmu
@sezginustaalioglu7333
@sezginustaalioglu7333 Жыл бұрын
Hocam; Mart nisan ayında şekil budaması yapılırmı,faydası olurmu?
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
Ana dal üzerindeki şekil budamaları, dala su yürüdükten sonra yapılırsa, bakteri ve mantarların gövde içerisine girmelerini kolaylaştırdıklarından tavsiye edilmezler. Bu işler sonbaharda yapılmalı.
@ismettorun6466
@ismettorun6466 2 жыл бұрын
abi gübre fiyatları malum bende bir tür araştırmalara girdim gecen sene hümik hülvik asit yaptım solucan çayı yaptım ısıgan otundan sıvı yaptım bunun yanında enzim ve mutfak atıklaından sulandırarak sıvı gübre yaptım bunların yanında odun külünden sıvı yaptım. bunları karışım olarak fındığa atsak ne olur dönemleri ne olmalı yaptaktan mı atmalı yoksa fındığın izdüşümüne mi atmalı bir de çok merak ettiğim bu karışımı fındığa atmadan önce ideal ph ne olmalı sonra fındığı yakmayalım... şimdiden çok teşekkürler abi
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Humik veya fulvik asitleri evde elde etmek zordur. En ideal pH lar 7 ye yakın olanlarıdır. Sizinki 8-9 aralığında ise sıkıntı yok. Bu dönemde fındık iz düşümüne atabilirsiniz. İnternetten bunun kullanımı ile alakalı birçok makale mevcut.
@ismettorun6466
@ismettorun6466 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor yanı asidikler sıkıntı yaratır bazikler yararı olmasada sıkıntı doğurmaz diye düşünüyorum sizin kola yanıltması gibi
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
@@ismettorun6466 pH ları 5 ile 10 arası olanlarda sıkıntı olmaz. Bitki besinleri, makro ve mikro besin elementleri diye ayrılırlar. Azot, fosfor ve potasyum makro diye geçer ve bunları yapraktan verme ile eksikliği giderilmez. Çünkü miktar olarak fazla verilmeleri gerekir.Muhakkak kök yoluyla topraktan alınmaları lazımdır. Demir, bakır, çinko, bor gibi mikroları ise yapraktan verebiliriz.İşin özü, evde kendimizin yapacağı bitki besin maddeleri, çevreye zararsız olmakla beraber kimyasal gübrelerdeki yoğunluğu yakalamayacağından bunların gösterdiği tam etkiyi göstermeyebilirler. Gübre fiyatlarının uçtuğu bu dönemde evde ne kadar gübre yapabilirsek bunun bizim cüzdana faydası olacaktır.
@fevzisecaatli5691
@fevzisecaatli5691 2 жыл бұрын
Mustafa Bey. Bir dönüm fındık bahçesine ne kadar verim gübresi verilmeli
@AhmetduranDemirel
@AhmetduranDemirel 8 ай бұрын
Hocam tokatlayın. Findik bahçemin toprak tahlil paha 8.10 Kirec oranı 4.96 Ben tarim kirecinde bunun hangisine göre hareket etmeliyim.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 8 ай бұрын
zormustafa28@gmail.com adresine tahlil kağıdının resmini atabilirsiniz. Siz, pH 8,1 e göre 21 Amonyum Sülfat gübresi kullanacaksınız.
@omerlutfiak5007
@omerlutfiak5007 Жыл бұрын
Merhaba hocam erkek dişi fidanlar farklımı oluyor teşekkürler
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
Erkek ve dişi çiçekler aynı dal üzerinde olduğundan fidanları da farklı olmuyor. Ama aynı daldan tozlanırsa ürün düşük başka bir daldan tozlanırsa ürün yüksek oluyor.
@OgretmenCiftci
@OgretmenCiftci 2 жыл бұрын
Hocam videoları çoğaltıniz lutfen
@halilarduc449
@halilarduc449 Жыл бұрын
Merhaba kolay gelsin eline
@yyyrlz5553
@yyyrlz5553 2 жыл бұрын
Mustafa bey, Yomra cinsi için tozlayıcı hangi tür olmalı. Araştırdım, bir sürü çeşit sayılmış ama hiçbir yerde Yomra cinsi diye bir çeşit geçmiyor. İsmi mi farklı ben mi bulamıyorum anlamadım. Teşekkürler.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Tombul, palaz, mincane, kalınkara, kara fındık tozlayıcılarıdır. Bulabileceğiniz yanılmıyorsam palaz ile kara fındık olabilir.
@yyyrlz5553
@yyyrlz5553 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor çok teşekkür ederim, kolaylıklar.
@mehmetkonal6267
@mehmetkonal6267 2 жыл бұрын
ders gibi video, çok bilgilendirici
@sefakonca9302
@sefakonca9302 2 жыл бұрын
Mustafa bey videonuzu ilk defa izledim. Çok beğendim. Ben Düzce de ikamet ediyorum. 15 dönümlük bir fındık bahçesi kurmak istiyorum. Çakıldak türü düşünüyorum. (Bizim burada Çakildak a Delisava diyorlar) Çakildak türünün tozlayıcısı hangi cins fındıktır Mustafa bey? Bir de mesleğiniz nedir? İyi günler.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
En kolay bulunanı palaz fındıktır. Tombul, mincane, incekara da tozlar. En yakın il veya ilçe tarım müdürlüğüne başvurursanız size yardımcı olacaklardır. Ben ziraat mühendisiyim.
@yaverlerkoyde6745
@yaverlerkoyde6745 2 жыл бұрын
Agziniza saglik hocam
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 10 ай бұрын
Mustafa hocam sıçan kulağı olduğunda yaprak vitamin uygulamasıyapabilirmiyim
@mustafa-zor
@mustafa-zor 10 ай бұрын
Yaprak tam olarak büyümesini bitirmeden, büyümeden yapraktan gübre vermeyin
@talebetalip8957
@talebetalip8957 6 ай бұрын
Hocam tozlaşmada ideal olan sıcaklık aralığı ve süresi ne olmalıdır bir de yapraklar tam büyümeden neden yaprak gübresi atılamıyor suprakal de bu duruma dahil mi
@mustafa-zor
@mustafa-zor 6 ай бұрын
İdeal sıcaklık 0-23 derece aralığıdır. Küçük yapraklarda, gübrenin yapraktan içeri gireceği gözenekler tam gelişmemiştir. Yüzey genişledikçe içine alacağı sıvı gübre artar. Suprakal sıvı gübre olmadığından bu özellik aranmaz, nisan sonu beklenir, yıllık sürgünde 4-4,5 yaprak sayısı, yaprak koltuğunda toplu iğne başından küçük tomurcuk ile iki gün peşpeşe 18 derece sıcaklık aranır. Bunu, zamanı gelmeden video olarak göstereceğim, anlatması karışık görünce basit.
@talebetalip8957
@talebetalip8957 6 ай бұрын
@@mustafa-zor çok teşekkür ederim hocam nisan sonu kısmından sonrakini anlamadı artık video gelince anlarız😀
@osmanozdemir1852
@osmanozdemir1852 6 ай бұрын
@@mustafa-zor değerli hocam kozalak ilaçlaması nisanın bu gün 14 dü ilaçlama yapabilirmiyim
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
Hocam kış gübresi hangisi.yani üçlü karışımın adı nedir.birde ben bu üçlü gübreyi hangi ayda vereyim..kasım ayında hangi gübreyi vereyim.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Kasım ayındaki kışlık gübre TSP dir. Bunun atılacak miktarı toprak tahlili ile belli olur. Üçlü karışım gübrelerin ise genelinde çuval üzerinde 3 tane rakam olur. (25.5.10 gibi). Böyle gübreler, ilkbaharda yaprağın büyüklüğü fare kulağı büyüklüğüne gelince verilir. Bu iki çeşit gübre de toprak altına verilir toprağa serpilip atılmazlar. Bence ilkbaharda çotanak fertil atın, ocakbaşı 1 kg, sonra da mayıs sonu 0.5-1 kg. arası 26 CAN ama en iyi gübreleme şekli toprak tahlili ile belli olur.
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor allah rağzı olsun kıymetli mustafa abiciyim.🤗
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor hocam ozaman ben kışlı gübre vermeyeyinmi.sadece ilkbaharda çotank fertille.26mı atayım.baska gübreye gerek yokmu.demek istediniz.tsp dediniz üçlü karışımlardanda bahsettiniz.bunlara gerek varmı.atmayayımmı.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
@@huseyinbostanc3542 çotanak fertil ve 26 atın yeter
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor hocam fındıklara kireç atsam.ne gibi faydası olur verim artarmı..kireç ne gibi yarar sağlar.hangi ayda atayım.bir bilgi yazarsan .çok.memnun.olurum.saygılar hocam.
@selimyavuz4542
@selimyavuz4542 11 ай бұрын
Mustafa hocam,dişi çiçekler temmuz ağustos oluyor diyorsunuz.Bu kasım ayında orta sert budama yapmıştım,budama sonrası oluşacak sürgünler fındık oluşturamayacak değil mi.Bu bilgiyi bilmiyordum yoksa sert budamazdım.Malum bilirsiniz bizim eskiler her yıl az olsun ama yeterki budanmasın ellenmesin derdindeler.Bu nedenle önümüzdeki hasat zamanı biraz fırça yiyeceğiz,eleştiri alacağız anlaşılan.😁
@mustafa-zor
@mustafa-zor 11 ай бұрын
Sert budama ile 3. yıl en yüksek verim alınır, yeni sürgünler yazın çıkacaklar ama bunlarda dişi çiçek gözleri olmayabilir. 2. yıl oluşacaklar ve 3.yıl verime yatacaklar
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 Жыл бұрын
Mustafa abi ağaçlara su nezaman yürüyor.hangi ayda yürür su.
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
Fındığa mart başı.
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 Жыл бұрын
@@mustafa-zor normal ağaçlara mesela kavak avaçlara nezaman su yürüyor.
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
@@huseyinbostanc3542 onu bilmiyorum
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 Жыл бұрын
@@mustafa-zor mustafa hocam busene fındıklar erken yaprak çıkardılar fakat kırağı yakamaması için her angi bir uygulama tavsiye edermisin.bunun ayrı yetten sıvı ilacı varmı.tavsiyen nedir.ateş yakdersen yakma şansım sıfır.
@mustafa-zor
@mustafa-zor Жыл бұрын
@@huseyinbostanc3542 Şu an gelişme normal gidiyor, erken giden bir şey yok, dediğiniz ilaç için "bitki antifrizi" diye aratın bulursunuz.
@hamzaozcilingir5183
@hamzaozcilingir5183 2 жыл бұрын
Mustafa bey, fındık yaş toplanınca yüzde 25 kayıp verit dediniz? Biz yere dökülmeden daldan topluyoruz. O yüzden yüzden yüzde 25 kayıp mı veriyoruz?
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Yaş toplanan fındığın harmanda kurutulduğunda vereceği ağırlık kaybıdır %25, yerden toplayanlarda bu oran otomatikten düşük olacaktır çünkü dalda zaten biraz kurumuş düşmüştür. Daldan yeşil toplanan fındıklarda randıman düşük olur. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama biraz dökülmesini bekleyip yerden, dökülmeyeni de daldan toplamak en iyisi.
@hamzaozcilingir5183
@hamzaozcilingir5183 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor Trabzon"dayım. Bizim buralarda fındık daldan toplanır. Valilik toplama tarihi açıklar ondan bir hafta önce bile daldan toplayan var. Bu yıl Trabzonda randıman 43, 44 benimki 48 geldi.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
@@hamzaozcilingir5183 Yanılmıyorsam sizin taraflarda fındığınızın cinsinin yomra cinsi olması lazım. Eğer öyleyse randımanın, daldan toplandığı müddetçe 50 gelmesi çok zor. Çeşit olarak kabuğu kalın, erken toplamadan dolayı içi gelişmemiş oluyor. Bzim köyde fındığa en geç başlayan benim. Sizde de siz olun ve bu sene köydekilerden 1 hafta sonra başlayın. Valiliğin yaptığı açıklama, rakıma göre en erken başlama tarihleridir. Bu tarihi dikkate almayalım. Mayıs sonu azotlu gübre (26 CAN) atarsak iç dolumuna yani randımana etkisi olur.
@hamzaozcilingir5183
@hamzaozcilingir5183 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor yomra, cacava(kocakarı), sıra fındık karışık. Bu sene önerinizi dikkate alıp geç toplayacağım. Gübreyi iki sefer atıyorum. Mayıs sonu can atıyorum. Fosfor ve potasyum analize göre yüksek.
@yasintiken5446
@yasintiken5446 Ай бұрын
Hocam bizim bahçelerde o püsküllerden bu sene hiç yok
@mustafa-zor
@mustafa-zor Ай бұрын
@@yasintiken5446 erkek çiçek bolluğu dişi çiçek (fındık) bolluğuna işaret eder. Eğer etrafınızda da aynı durum varsa önümüzdeki yıl o bölgedeki fındık bu senekinden daha az olacaktır.
@nevzatkarakus558
@nevzatkarakus558 2 жыл бұрын
Hocam benim fındık çeşidin çoğu yomra buna tozlayıcı dağ fındık ı püslerin faydası olurmu
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Olur, esas tozlayıcıları tombul, palaz, mincane, kara fındık
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
Hocam iyi akşamlar.hocam geçensene fındıklarda çok püskül vardı.busene pek yok diyecekkadar az.yani nekadar püskül okadar fındıkmı.püskülle verimin alakası varmı.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Püskülün bol olduğu senelerde dişi çiçek de bol oluyor, doğru orantılı
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor sonuç nedir hocam.fındıkdamı az oluyor.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
@@huseyinbostanc3542 az olur
@bekiraktas8245
@bekiraktas8245 2 жыл бұрын
Hocam 15 15 15 gübreyi yagmurdan 1 gun once şubat ayinda atmamiz,gerekiyo yanliş anlamadiysam dimi
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Gübrenin içeriği, 15 (azot) - 15 (fosfor) - 15 (potasyum) budur. İlkbaharda ilk çıkan yaprakların büyüklüğü fare kulağı kadar olduğu dönem ne zamana denk gelirse atma zamanı o zaman olacaktır. Şubat veya mart.
@bekiraktas8245
@bekiraktas8245 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor sagolun Hocam
@bekiraktas8245
@bekiraktas8245 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor Hocam bu 15 15 toprak alti oldugu icin toprak ustune atmanin faydasi yok toprak altina gomulmuyosa hic atmayin diyenlerde var sizin verdiginiz bilgiye gore söyledikleri yanlis ozaman
@bekiraktas8245
@bekiraktas8245 2 жыл бұрын
Toprak ustunede olsa atilmasi taraftarisiniz siz
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
​@@bekiraktas8245 Toprak üstüne gübreleme hiç bir zaman tavsiye edilmez. Söylediklerimi yanlış anlamışsınız. 15-15-15 dediğimiz gübrenin ilk 15 rakamı azottur. Azotu, mecbur kaldığınızda, yağmurdan önce toprak üstüne atabilirsiniz dedim.Ama bu gübre 3 lü karışımdır. Bu karışımın içinden azotu ayırıp alamazsınız. Onun için gömülmesi lazım. Eğer yağmurdan önce toprak yüzüne saçarsanız azotun bir kısmı eriyip toprak altına geçer ama ikinci ve üçüncü sıradaki 15'ler fosfor ve potasyumdur bunlar erimez toprak üstünde kalır, paranıza yazık olur. %100 gömülmesi lazım.Toprak üstüne, yine belirtiyorum zorda kalırsanız, yağmurdan önce 26 CAN gübresini atabilirsiniz. Bunun yapısında sadece azot vardır.İşin mantığı, bitkilerin ağızları kökleridir. Ağızlarına yemeği verirsek doyarlar, yanlarına bırakırsak aç kalırlar. Uzun oldu, anlatamadığım yer varsa tekrar sorabilirsiniz.
@djjdkdkhsjsjdk7087
@djjdkdkhsjsjdk7087 2 жыл бұрын
Sağolun hocam teşekkürler
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
Hocam hayvan gübresini martta yada nisanda versek olurmu.yararı olurmu.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Bekletin sonbaharda verin, toprağa karıştırın
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor son bahar derken,kasım aralıkmı hocam.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
@@huseyinbostanc3542 ekim kasım aralık
@huseyinbostanc3542
@huseyinbostanc3542 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor ekim kasımda ne gibi bir faydası olur hocam.fındık uykuya yatmıyormu.
@bekiraktas8245
@bekiraktas8245 2 жыл бұрын
Hocam 15 15 15 gübreyi şuanda atabiliriz dimi şubat ayi icinde yanliş anlamadiysam yagmurdan bir gun önce
@Naneciossman
@Naneciossman 3 ай бұрын
24 lü fındık derken,bir sürgünde olabilecek maksimum fındığı mi kastettiniz hocam.
@mustafa-zor
@mustafa-zor 3 ай бұрын
@@Naneciossman birli ikili üçlü dediğimiz yanyana fındık meyvesinin maksimum olacağı sayı 24 lü olur ama ben hiç görmedim
@ersinaydemir1045
@ersinaydemir1045 Жыл бұрын
Teşekkürler
@yusufkulaksz4229
@yusufkulaksz4229 2 жыл бұрын
hocam sağolun değerli bilgiler için yanlız ben bu şeker gübrelerine aşırı karşıyım hatta gübre bile demek istemiyorum 5 yıldır organik gübreler kullanıyorum sıvı katı + leonardit
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Faydasını gördüyseniz devam edin derim
@Edilee_
@Edilee_ 2 жыл бұрын
hocam fındık dallarında yaşlı dalın yerine genç dal bırakırken bazı dallara "bu dal erkek bunu kes" , ve "bu dal dişi bunu bırak" felan diyorlar onlar nasıl oluyor
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Fındıkta erkek ve dişi çiçek aynı dalda olduğundan bu mümkün değil. Kes diyenler de ocaklar, ham fındık dediğimiz, bolca erkek çiçek (püs) veren, dip sürgünü değil de tane fındıktan çoğalma dallardan oluşuyorsa bunlarda fındık çok çok az olur ve erkek dal diye kestirilir. Bir de boya giden dallar vardır. Bunlarda da fındık oluşumu az olur, yanlara verim dalları az olduğundan fındık az olur, erkek diye kestirilir. Yani bunlar dala bir nevi yakıştırmadır, sonuçta erkek veya dişi dal olmaz.
@ahmetahmet3811
@ahmetahmet3811 2 жыл бұрын
Bilgili kişi baska oluyor. Ama videolara cok ara veriyorsunuz
@OgretmenCiftci
@OgretmenCiftci 2 жыл бұрын
Püsler fazla olmuşsa dişi çiçek az olmuş diyebilir miyiz?
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
Bizdeki inanış tam tersi, püs fazla ise dişi çiçek de fazla olacak demektir. Bu halde sürgün gözleri az olacak demektir.
@OgretmenCiftci
@OgretmenCiftci 2 жыл бұрын
@@mustafa-zor teşekkürler hocam
@OgretmenCiftci
@OgretmenCiftci 2 жыл бұрын
Potak daki findik 24 lu nerede görülmüş hocam..Bu aslında bize hedef :) Bir diğer soru findik ne zaman uyanır. .bulunduğum bölge de rakım yüksek mart sonu gibi findik ancak patlamaya başlıyor. .dolayısıyla o zamana kadar dal üzeri budama yapabilir miyim
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
24 lüyü göreni duymadım ama 17-18 liyi göreni duydum. Rakım yüksek ise yaprak patlayıncaya kadar dal üzerinde budamaya devam.
@araftakalanlar5330
@araftakalanlar5330 2 жыл бұрын
👍👍👍
@munurgumus2042
@munurgumus2042 2 жыл бұрын
Abi biz senin telefon numaranızı istiyoruz görüşebilirmiyiz
@mustafa-zor
@mustafa-zor 2 жыл бұрын
zormustafa28@gmail.com bu mail adresine istediğinizi sorabilirsiniz
Fındıkta Kireçleme
27:15
Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)
Рет қаралды 22 М.
FINDIKTA GÜBRELEME
22:35
Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)
Рет қаралды 4,6 М.
HELP!!!
00:46
Natan por Aí
Рет қаралды 39 МЛН
Who's spending her birthday with Harley Quinn on halloween?#Harley Quinn #joker
01:00
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 9 МЛН
World’s strongest WOMAN vs regular GIRLS
00:56
A4
Рет қаралды 15 МЛН
ПРЯМОЙ ЭФИР. Золотой мяч France Football 2024
4:41:06
ÜRÜN ŞEKİL BUDAMASI
12:24
CENGİZ BİLGİN
Рет қаралды 15 М.
ZİRAAT MÜHENDİSİNE SORDUK -1  FINDIKTA BUDAMA NE ZAMANA KADAR YAPILABİLİR | AY TAKVİMİNE GÖRE BUDAMA
25:49
Fındıkta Dip Sürgünü Temizliği ve Şekil Budaması
23:05
Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)
Рет қаралды 109 М.
FINDIKTA BUDAMA
20:05
Özcan Baylan
Рет қаралды 32 М.
FINDIK ŞEKİL BUDAMASI İLK YIL (2024) 1
14:07
Mustafa Zor (ZOR'la Fındık Tarımı)
Рет қаралды 1,2 М.
FINDIK BUDAMA TEKNİK DETAYLAR#fındıkbudama #budama
15:24
CENGİZ BİLGİN
Рет қаралды 11 М.
DOĞRU TARIM KİRECİ VERİMİ %100 ARTIRABİLİR, İNŞAAT KİRECİ DE FINDIĞA ATILABİLİR Mİ?
22:47
BUDAMA EĞİTİMLERİ; A'dan Z'ye Bir Fındık Ocağında Budama #MazharCanYüksel
28:16
Çiftçi Günlükleri / Mehmet Ali Yalçın
Рет қаралды 31 М.
2 tona düşen FINDIK ÜRETİMİ 12 tona nasıl çıktı? Hangi yanlışlardan dönüldü ve doğrular uygulandı?
25:06
HELP!!!
00:46
Natan por Aí
Рет қаралды 39 МЛН