Hocam yine farkınızı ortaya koyup, olaya geniş açıdan bakarak deneysel bir çalışma yapışsınız. İnsanların da merakını gidermiş oldunuz. Sizin de güzel biçimde değinmiş olduğunuz gibi esasen kloroformun kullanılma amacı pleksi malzemeleri yapıştırmak ama bir şekilde insanlar buharın far yüzeyini yenilediğini keşfetti:)) Su alan ve çatlak olan stop lambamı aynen sizin gibi klorofom ile yapıştırdım ve böylelikle hiçbir yapıştırıcının yapıştıramayacağı kadar sağlam ve esnek hale geldi. Siz daha iyi bilirsiniz ve başka yayınlarda da değineceğiniz gibi kloroform hem geçici bir çözüm hem de buharı sağlığa zararlı olduğu için çokça bilinçsizce kullanılabiliyor. Sizden kalıcı far parlatma, yani far verniğini yenileme çalışmasını dört gözle bekliyoruz. Saygılar, selamlar...
@Taner-Aydın6 ай бұрын
İnşaAllah serinin devamı en kısa zamanda gelecek. Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler. ❤️
@İçimizdenbiri80806 ай бұрын
Abuk subuk yöntemlerden değil, sanayide gerçekte nasıl yapılıyorsa o şekilde anlatmışsınız. Teşekkürler.. ❤👏👏👏👏
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Elimden geldiğince net ve doğru bilgiyi vermeye çalışıyorum. Beğeniniz için teşekkür ederim.
@orhanaksoy26796 ай бұрын
Yapılan herhangi bir işi, nedenleri ve sonucları ile bilimsel yaklaşımla anlatmanız, çok faydalı oluyor.Teşekkürler.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Yaptım oldu mantığı benim yaşantımda geçerli değil. Bu bakımdan tespitleriniz tam beni tarif ediyor. 😊 Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
@melihatasever27606 ай бұрын
Taner hocam elinize emeğinize sağlık. Video gayet açıklayıcı olmuş. Bende ortalama 5 yıldır kullandığım accent era aracıma 2 kere bu işlemi farlara uyguladım gayet başarılı oldu. Tek yorucu yanı el yordamı ile zımpara yapılıyorsa biraz uzun yorucu oluyor ama yeni far takımı almaktansa daha az maliyetli oluyor. Sizin de dediğiniz gibi zımpara sıralaması önemli bir de klorofor mu buhar halinde far'a uygularken damlatır akıtırsanız vay halinize yeniden farı kurtarmak için tekrar zımpara işlemi gerekiyor. Videolarınızı severek takip ediyoruz teşekkürler!..
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@@melihatasever2760 Melih Bey deneyiminizi aktardiginiz için teşekkürler. Tespitleriniz çok doğru. Sonraki videolarda bu konuları ele alacağım. Beğeni ve yorum için teşekkürler.
@hakanmenderes24415 ай бұрын
Sen nasıl detaycı bi abisin helal olsun sana
@Taner-Aydın5 ай бұрын
Eyvallah kardeşim sağ ol var ol. 😊
@efekerimoglu5876 ай бұрын
Bu kadar detaylı ve doyurucu açıklamayı ancak sizden beklerdim üstadım. Teşekkürler. Uygulamadan sonra kalıcılığı sağlamak için neler yapılabileceğini eminim daha sonraki videoda açıklayacaksınız. İzmir’den selam.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi sırasıyla her şeyi fazla fazla anlatacağım. Beğeni ve yorum için teşekkürler
@cihangurel12546 ай бұрын
Taner Bey merhaba. Kafamızdaki birçok sorulara cevap bulduğumuz bi video olmuş. Teşekkürler.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni için teşekkür ederim. ❤️
@orhan26746 ай бұрын
far parlatmanın bilinçli bir şekilde yapılmasını anlatan çok güzel bir çalışma olmuş.önemli olan da farları sarartmadan uzun yıllar kullanmak için güneşten korumak için gerekli tedbirler almanında çok önemli olduğunu düşünüyorum.emek ve paylaşımınız için teşekkür ederim Taner bey.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Tespitleriniz 10 üzerinden 10. Aynen katılıyorum. Herkes sizin gibi farları korumak gerektiğinin bilincinde değil yada 5,6 yıl sonra sarararcağını bilmiyor veya benim gibi önemsemeyip üşeniyorda olabilir. Üşenmenin sonucuda yanmış rezil durumda aydınlatmayan farlar. Sonraki videolarda çok önemli koruma malzemelerini göstereceğim. Kıymetli ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. ❤️
@partexpartikulfiltretemizle6 ай бұрын
Taner bey yine çok güzel bir çalışma olmuş. Video süresi kısa olsada onun öncesinde muazzam bir araştırma bilgi edinme ve büyük bir emek olduğunu biliyorum.. Eline emeğine sağlık.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Ahmet Bey, Bunun farkını ancak sizler gibi üstadlar anlayabiliyor. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
@ibrpost6 ай бұрын
Şefersizim aklıma gelmişti :) Eline sağlık abi.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
İçinize doğmuş demek ki. 😊 Beğeni için teşekkürler.
@mahmutberberoglu43466 ай бұрын
Emeklerine sağlık Taner ustam. Yine faydalı bir bilgi paylaşımı olmuş.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. Mahmut Bey 😊
@mtayfur836 ай бұрын
Yine fevkaladenin fevkinde şahane bir içerik olmuş. Üstadım bir ara far parlatma işine girmem lazım ancak şu ara pek zamanım yok. Tampon boyama işlerindede defalarca deneyimlediğim üzere bu tip işlerde doğru zımparalama kaliteli sonuç elde etmek için çok büyük öneme sahip. Şahsım adına şu videoyu izlemiş olmak çok iyi oldu. Ellerine vede yüreğine sağlık üstadım. 🙂 ❤️ 🤙
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Tayfur Hocam. Serinin devamı gelecek. Görüşmek üzere selamlar sevgiler
@volkan_youtube6 ай бұрын
Muhteşem, bilimsel, elllerinize sağlık 😊
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeniniz için çok teşekkür ederim.
@yalnzkurt14176 ай бұрын
Bu güzel bilgiler için teşekkür ederim, Taner hocam. Aydınlatıcı bir video olmuş, devamını bekliyoruz. Selamlar
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeniniz için çok teşekkür ederim. En kısa sürede devamı gelecek.
@alikabuk8586 ай бұрын
Ustam çok güzel teşekkür ederim sağol
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Izleyip beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.
@alikabuk8586 ай бұрын
@@Taner-Aydınher video çok güzel faydalı sağol ustam
@DrHabibov6 ай бұрын
tesekkurler. ayriltili guzel video olmus
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni için teşekkür ederim.
@ilkerfatihkundurac65866 ай бұрын
Bu tarz deneysel gözlemlerle yapılan anlatımlar müthiş faydalı. Sağa sola dallanmadan hedef ortaya çıkarılmış. Bir arkadaş çok rahat çizilen ve puslanan polikarbona kimyasal yöntemlerle cam kaplama yapmıştı, çok bastırmadan falçata çizmediğini görünce cok şaşırmıştım. Piyasada bir sürü pahalı satılan kaplama malzemeleri var . Denemek için iki tipinden bulup aldım ,bir türlü beceremedim. Birde ince çizikleri sıcak hava ile giderdiklerine şahit oldum. Bu işlerinde videosunu çekerseniz bir çok kişi faydalanır. Birde silikon hortum yapışmaz diyordum ama birisi hortumu kesti yapıştırdı ,iki dakika sonra gerdirdi, başka yerinden koptu. Bende elimde ne kadar imkan varsa deneyip başaramamıştım. Ancak silikon yapıştırıyordu ,o da sağlamlaşmasını sağlamak için iki gün bekletiyordu. Birde nelerin nelerle sağlam yapıştırılabileceği konusunda videonuzu bekleriz. İşlerinizde başarılar dilerim.🌹
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Merhaba güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Cam kaplama olayına inanamadım. Nasıl bir uygulama iyice tarif eder misiniz? Bu konuda bir kaynak veya video vs var mı?
@ilkerfatihkundurac65866 ай бұрын
@Taner-Aydın merhabalar. Bir kabın içini özel bir sıvıyla doldurup kaplanacak malzemeyi içine daldırıp birkaç saat için hafif sallayan bir düzenek ile sallıyorlardı. Sıcaklığın önemi çok fazlaydı sanki. 30 derecelerde gibi hatırımda kalmış. Gözlük fabrikasında çalışmış bir arkadaş ameliyat lambalarının polikarbon camlarını kaplamıştı. Çok başarılı idi. Bana biraz sıvıdan verdi ama buzdolabında saklanması gerekiyormuş, vasfını sıcak depolamada çabuk kaybediyormuş. Ben bir türlü beceremedim. Belki yapısı bozulmuştur. Sonra internet üzerinden H6 yazan bir sıvı aldım. Onunlada beceremedim. Bir ara şişe plastik pet şişelerin iç kısımlarını kapladılar. TV lerde daha sağlıklı diye reklam yapıldı . Ama ekonomiklik yüzünden vazgeçildi galiba. Çok ince yapılan kaplamarda bükülme bir zarar vermiyor. Fiber kablo misali. Ama kaplamadan sonra bildiğin cam gibi davranıyor. Eter buharıda etkilemez. Diğer kimyasallarda. Çizilmelere ,puslanmalara karşı tam çözüm. Önceden ameliyat lambalarında fiber glas özelliğinde fresnel lens kullanıyorduk. Çok çizilmiyordu. Polikarbon düz malzeme kullanacağımız model çıkarmıştık. Bezle bile silince kılcal çizikler oluşup puslanıyordu. Kaplama kesin çözüm oldu. Ne kırılıyor, ne bozuluyor. Kaplama yapan arkadaşı arayıp sıvının kod numarasını öğrenebilirim. Ama endüstriyel olarak büyük litre satışı vardı sanki. Alışveriş sitelerinde bulunmaz. İyi çalışmalar dilerim.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Keşke o arkadaşınız ile irtibata geçebilsem. Ondan çok kıymetli bilgiler alırdık. H6 nın seramik kaplama sertliği olduğunu düşünüyorum. Eğer cam kaplamanin UV koruması varsa ve darbe dayanimi oluyorsa harika olurdu. Tabi birde kaplamanin et kalınlığı yol şartlarını ne kadar karşılar. Taş sıçraması v.s düşününce çokta sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Ama hiç aklıma gelmeyecek bilgiler edindim. Teşekkür ederim.
İzleyip yorumladığınız ve beğendiğiniz için teşekkür ederim
@ekremhatip6 ай бұрын
Çok başarılı bir deneme olmuş.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Sağ ol Ekrem Hocam. devamı gelecek
@yusufmercan34946 ай бұрын
Güzel içerik devamını bekliyoruz 👍🏻
@Taner-Aydın6 ай бұрын
İnşaallah en kısa zamanda
@mehmetkunt25036 ай бұрын
Elinize sağlık hocam
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Mehmet Hocam.
@fatihinan55536 ай бұрын
Teşekkür ederiz elinize sağlık
@Taner-Aydın6 ай бұрын
İzleyip beğendiğiniz için çok teşekkürler Fatih Bey.
@alimuhurdar65976 ай бұрын
Güzel bilgiler için teşekkürler
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni ve yorum için teşekkürler
@cihanyank29146 ай бұрын
Begeni ve destek yapıldı Teşekkürler
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Teşekkür ederim Cihab Bey
@mst23976 ай бұрын
Emeğinize sağlık
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim.
@emin_ertan6 ай бұрын
Her saniyesi bilgi dolu bir içerik olmuş elinize sağlık
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni için teşekkür ederim. ❤
@oceanborn016 ай бұрын
Adam bilim adamı
@Taner-Aydın6 ай бұрын
❤️ Teşekkürler
@eturk16 ай бұрын
taner bey emeğinize sağlık benim farlarada bu uygulama yapıldıydı ancak 2 yıl sonra tekrar sararmaya başladı bende geçen gün jantları temizlediğim bimin güldal yag çözücüsünü farlara sıktım ve sapsarı pislik aktı sonrasında suyla yıkadım ve farlarım zımpara yapılmış gibi sislendi önce panikledim sonra arabada pasta vardı onunla silince sanki farlarım yeniden işlem yapılmış gibi pırıl pırıl oldu bilseydim videoya çekerdim
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@@eturk1 evet bir sonraki videoda benzer bir konuyu göstereceğim. Ama korumaya almazsanız yine aynısı olacak. Katkınız için teşekkürler. ❤️
@antalyal2046 ай бұрын
emeginize ve ellerinize saglık....taner bey kardeşim benim ön cam da silecek eskiyince iz yapmış izi minimuma indirmek için nasıl bir uygulama yapmalıyım...bilgi için tşkler...
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Merhaba öncelikle beğeni için teşekkürler. Cam çizimlerini temizle.ek zor olssda mümkündür. Serum oksit diye bilinen tozu şu ile ıslatıp polisin yaparak çizimleri temizleyebilirsiniz. Makina ile yapılması gerekir. Bu malzeme web marketlerde satılır.
Yazim hataları olmuş mesajda şimdi gördüm. Seryum Oksit olacak.
@ahmetozyetis42446 ай бұрын
Teşekkürler çok beğendim üstadım. Bir de bu kloroform uygulamasından sonra, kalıcılığı sağlamak için, epoksi reçine uygulaması nasıl olur, bunun içinde bir çalışma yapar mısınız?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Elbette göstereceğim. Bu video serisi 3, 4 videodan oluşacak. Çok daha yüksek başarıya sahip mükemmel koruma sağlayan farklı ürünler var. Epoksi reçine yada vernik uygulamasında başka sorunlar oluyor. Takipte kalın.
@ahmetozyetis42446 ай бұрын
@@Taner-Aydınteşekkürler
@huseyintatar58826 ай бұрын
üstad bu işe de son noktayı koydu😊 teşekkürler Taner abi, fara uyguladıktan sonra seramik kaplama yapsak koruma sağlar mı?ya da nasıl koruruz
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim Hüseyin Bey, İşlem sonrası tekrar sararma olmaması için bir kaç çözüm var elbette. Serami kaplama kısa süreli koruma sağlıyor. En iyi seramik bile olsa ömrü ortalama 1,5 yıl sürer. Sonrasında yanma tekrar başlar. Sonraki videolarda bu konuyu anlatacağım.
@hakanozturk37966 ай бұрын
Farın ğzerinde eğer derin çizikler varsa kalın zımpara onu almak için uygulanıyor diye biliyorum sonrsın da ince zımpara ile yüzeyi pürüssüz hale getirip klorofil uygulaması ile beyazlatıyoruz .ben böyle yapmıştım ustam
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@@hakanozturk3796 evet doğrudur. Bu dediğinize zaten 04:50 dakikada değildim.
@shamance64036 ай бұрын
Bilim adamı mısınız abi :) yine titizlikle hazırlanmış emek verilmiş güzel video. Konudan bağımsız olacak ama bir sorum olacak googılda arattım bulamadım maalesef volant yağ kaçağı nedir abi ? arattığımda krank keçesi ile ilgili videolar çıkıyor. ekspertizde motor volant yağ kaçağı ibaresi var . cevap verirseniz çok sevinirim. motorla ilgili büyük bi problem midir yoksa volant ile ilgili bir durum mu çok cahilim bu konuda
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni için teşekkür ederim. Sorunuza gelirsek. Motorun volan tarafındaki krank milindeki contaya volan keçesi denilir. Buradan kaçan yağ fazla olursa debriyajı yağlayacağından debriyaj kaçırır. Contayı değiştirmek için şanzıman v.s indirmek gerekir. Bir an evvel yapılırsa iyi olur.
@shamance64036 ай бұрын
@@Taner-Aydın cok tesekurler abi 🙏
@kanerermetinler92486 ай бұрын
abi harikasın gercekten
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. .😊
@aydinyucel44276 ай бұрын
Emeğine sağlık...
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Sağ ol teşekkürler
@aletcantasi6 ай бұрын
Bilgilendirme için teşekkürler. Ürünü (kloroform ve ısıtıcı) nereden aldınız?
@mr.cartographer9626 ай бұрын
Kloroform solumak çok tehlikelidir. Bilinç kaybı ve hatta kalp ritmini bozması sebebiyle maalesef ölümle sonuçlanan vakalar da mevcut. Hocamız tedbirini almıştır muhtemelen ama Koruyucu maske ve uzman kişiler tarafından uygulama yapılması daha doğru olacaktır. Bu hususa da dikkat çekmek istedim.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@@mr.cartographer962 elbette videoların devamı olacak. Orada bu konular çok detaylı anlatıldı. Fosgen gazı üretir. Hitlerin yahudileri gaz odalarında topluca katlettiği gaz olarakda bilinir. Maskesi özeldir. DX tipi kahverengi kodlu tam yüz maskesi olmalı. Ama bu solusyonlar saf kloroform değil. Açıkçası açık havada yapılırsa ve doğru maske kullanılırsa sorun yok.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@aletcantasi Begeni icin teşekkur ederim. Video aciklamalarindaki linkten satın alabilirsiniz.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
YAzım hatası olmuş DX değil AX tip maske. Çok pahalıda değil. Bir sonraki videoda göstereceğim.
@aletcantasi6 ай бұрын
@@Taner-Aydın teşekkürler taner bey.
@kadirkeskin-l3x6 ай бұрын
Elinize sağlık. Levhaları nasıl temin edebilirim?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Merhaba araba farlarında gösterge camlarında yada motosiklet ön cam vizörlerinde kullanılan solid polikarbon levhalar normal bir cama göre 250 kat dayanıklı olduğu için çok pahalıdır. M2 fiyatı 2bin tl civarında. Video açıklamlarındaki linkden bakabilirsiniz. Ancak pleksiglass, leksan, akrilik levha yada mika da olur derseniz onlar ucuzdur.
@sananebanane30806 ай бұрын
çatlayan ön cama uygulansa olur mu ?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Cam dediğiniz gerçek araç camı ise uygulanmaz. Cam çatlak tamiri için başka kimyasallar var.
@alikabuk8586 ай бұрын
Yeni videolar bekliyorum ustam
@Taner-Aydın6 ай бұрын
İnşaallah yakında çekimler devam ediyor
@ilkerfatihkundurac65864 ай бұрын
Merhabalar. İnternette birkaç bilgi buldum. Sert kaplama verniği gibi yazınca Google da ve KZbin da birşeyler çıkıyor. İşlem çok ince ayrıntılar içeriyormuş. Sıvıyı üreten 3 firma varmış. Kore firması DON. Fransız CFL. Birde satisloh diye bir firma. Bunlar muhtemelen 10-15 litre gibi satılıyor. Şahsi olarak alınabilecek şeyler değil. Birkaç link atayım. Oradan ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Mesela -7 derecenin altında muhafaza gerekiyormuş. Nem çok hızlı bozuyormuş. %40 üstü istenmiyor. Değişik kaplama çeşitleri varmış. UV ile tepkime yapanları da çıkmış. Buğu önleme , yansıma önleme, çizik giderme gibi birçok cinsi varmış.
@gokturkgokbayrak23106 ай бұрын
Klorofom buharının insan sağlığına zararlı olduğunu okuduğum için ben cesaret edemedim. Siz bir maske kullandınız mı? Bu konuda da aydınlatırsanız bizi çok sevinirim.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Evet aşağıdaki bir başka yorumda cevap verdim. Özel AX tipi maskesi var. Yaklaşık 600 tl civarında ya onu kullanacaksınız yada açık havada riski alıp yapacaksınız. Far büyüklüğüne göre 45-60 saniye nefesinizi tutabilirseniz işlem bitiyor.
@tabeladunyas60906 ай бұрын
Deney gerçekdışı olmuş. Yaptığımız zımpara farın sararmış eskimiş yüzeyini almakla ilgili çok sararmış bir fara sadece ince zımpara ve buharlama yapamazsınız. Ancak yüzeysel çizik vs varsa yapılabilir.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Videoyu tam olarak seyretmediğinizden videonun amacını anlamamışsınız yada hepsini sabırla seyrettiyseniz bile anlamamış olabilirsiniz. Yorumunuz da yanlış açıdan baktığınızdan veya anlamadığınızda dolayı yanlış yönde olmuş. 180 kum gibi çok kaba bir zımparayı uyguladığımı görmüyor musunuz? Bu derece ağresif sımparaların sarı ve yanmış tabakayı çıkarmak için kullanıldığını umarım biliyorsunuzdur. Belki de farkında değilsiniz. Buradaki amaç 180 veya 500 kum kaba zımparaları vurup buharı uygularsanız sonuç kalitesi kötü olur diyorum. Sırasıyla ince zımparalarıda uygulamalısınız diyorum. Çünkü bana daha önce bu konuda gelen takipçi sorularında "abi kaba zımparayı vurup sonra buharı uygulasak ne olur? zaman kazanmış olmazmıyız?" sorusuna verilen cevabı içerir. Farın sarı yada siyah olması videonun ana fikri ile alakalı bir konu değil. Dolaylı olarak elbette o soruyada cevap olmuş olur. Bir sonraki videoda sararmış farlara yapılan uygulama tekniğini göstereceğim. Arzu ederseniz yararlanabilirsiniz.
@TaylanEkinci6 ай бұрын
aslinda en bastan daha far sifirken uzerine koruyucu seffaf folyo cekilse sonra folyoyu degistirsek daha pratik olurdu. bu uygulamayi yaptiktan sonra folyo cekmek sizce nasil olur? ayrica uv filtreli folyo var midir? farin aydinlatmasini cok azaltir mi?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Zaten böyle güzel öneri ve bilgi gelse gelse benim takipcilerimden gelirdi. Kesinlikle yapılması gerekende sizin dediğinizdir. Sonraki videolarda malzeme incelemesini ve uygulamasınıda göstereceğim. Mükemmel UV koruması olan özel filmler var. Ben şimdilik sadece ürün adının Llumar marka tam şeffaf PPF TPU film kaplama olduğundan bahsedeyim. Optik kırılmasını insan gözü hissetmez. Kalitesiz numaralı gözlük camında daha çok optik kırılma vardır. Zaten zımparalaln yüzeyde zımpara her noktada eşit olmadığından optik bozulmada ister istemez olur. Sonraki videoları bekleyin. 😊
@TaylanEkinci6 ай бұрын
@@Taner-Aydınmerakla bekliyoruz
@V.Z.-eh3rx6 ай бұрын
far camları polikarbonattan (PC) yapılmaz, Poli metil metakrilattan (PMMA) yapılır. PC yumuşaktır ve rahat çizilir ama çabuk kırılmaz. PMMA daha serttir ve çabuk çizilmez ama PC'ye före daha rahat çizilir. Ayrıca PMMA gibi maddeler aceton gibi sert cözeltilerle temizlenmemeliler, aksi taktirde yüzeyde gerilim oluşturur ve kılcal çatlaklara sebebiyet verebilir.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Yazdığınız bilgiyi maalesef hiçbir kaynakta bulamadım. Sizin nereden bu bilgiyi edindirniz. Eğer bildiğiniz farklı konular var ise aktarırsanız herkese faydası olur. Bütün yabancı kaynaklarda Solid poli karbonat diyor. Sizin dediğiniz belki yeni teknoloji otomobil farları olabilir.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
pagev.org/pc Buradaki bilgiyi okuyabilirsiniz.
@V.Z.-eh3rx6 ай бұрын
Merhaba Taner bey, eksik bilgi paylaştığım için kusurabakmayin. Ucuz olması sebebiyle PC tercih ediliyormuş ama PMMA olanlar da varmış. Işık transmisyonu PC'da %88, PMMA'da ise %92. Beni tekrar bu konuda arastirmam için yönlendirdiginiz için teşekkür ederim. Aseton konusunda özellikle PC'da daha dikkatli olunması gerekli.
@Hcskdli245gedu6 ай бұрын
Hocam tekrar sararma ne kadar zaman aliyor 1 sene sonra ayni oldugu söyleniyor
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Evet ayen öyle. Piyasada bu işle uğraşan firmalarda maalesef parlatıp geçiyor. Müşteriyi bilgilendirmiyor. Ortalama güneş durumuna göre 1 yıl sonra farların üzeri daha çok yanıyor. Bunu önlemek için ne yapılması gerektiğini ilerleyen videolarda göstereceğim.
@mertturkmen42292 ай бұрын
hocam merhabalar, çok özel bir akrilik akvaryuma sahibim bu akrilik akvaryumumda matlaşma mevcut ve az da olsa kılcal çizikler mevcut bu akriliği nasil parlatabilirim hiç bilmiyorum zımpara vurmaktan çok çekiniyorum bir daha asla böyle bir akvaryumu alamam eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
@Taner-Aydın2 ай бұрын
Çizikleri yok etmek için zımpara şart bir kosede deneyebilirsiniz. Videodaki yöntemlere paralatilir. Yada Meguaris plastx isimli bir cila var. Onunla polisaj yapabilirsiniz.
@mertturkmen42292 ай бұрын
@Taner-Aydın hocam çok teşekkür ederim yalnız meguaris plastixin hangi ürünü oluyor tam olarak
@mcgc34306 ай бұрын
zimparanin mantigi ust yüzeydeki sararmis kismi almak degil mi hocam?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Evet öyle ama her far sararmaz. Bazılarında sadece puslanma olur. Dolayısıyla pusu almak için zımparasız direk yapılan uygulamalarda var.
@mcgc34306 ай бұрын
teşekkürler, emeginize saglik
@havasss6 ай бұрын
Ne sanayide ne videolarda hiç bahsedilmeyen konu farın geri ne kadar sürede sarardığıdır. Bu farlar fabrikadan çıktığında üzerlerinde UV dayanımlı vernikle gelirler. Çok iyi bir vernik kullanmazsanız 1-2 sene içerisinde yine sararacaktır.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Evet yorumunuz tamamen doğrudur. İlerleyen videolarda bu kimsenin bahsetmediği konuları anlatacağım. Takipte kalınız
@zekicaymaz89106 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Eski aracımda zımpara işlemini kendim uygulayıp(800-1200-1500-2000-2500-3000)kloroform kısmını dışarda yaptırmıştım. Çünkü dışarıda maalesef özensiz bir şekilde 1000-1500-2000 zımpara sonrası yapılıyor. Dikkatimi çeken husus kuru zımpara kullanmanızdı. Sulu zımpara tercih etmeme sebebinizi öğrenebilir miyim?
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Merhaba, öncelikle teşekkürler. Zımpara kum geçişiniz iyi olmuş. İlk çekimleri olması gerektiği gibi sulu olarak yaptım. Fakat band kalitesi kötü olduğu için devamlı açıldı. Zımparayı sürterken diğer tarafdaki bandlar açılma yapınca zımparanı diğer tarafa kaçma ihtimali oldu. Deney ortamı bozulduğu için kuruya geçtim. Kuru yapmanın zararı ne olur derseniz zımparanın gözleri hemen dolacağından sarfiyat fazla olur. Daha sonra göstereceğim gerçek far uygulamasında işlemleri sulu yaptım. Fakat aşırı sararmış farlarda kaba zımparalar kuru olarak yapılabilir. Ancak 800 den sonraki ince kum zımpara uygulamasında yüzey kalitesi için mutlaka sulu yapılmalıdır.
@zekicaymaz89106 ай бұрын
@@Taner-Aydın şimdiki aracımda da sararma yaşamamak için farlarımı ppf ile kaplattım. Araçların ppfle kaplanması ile ilgili nerodetail instagram sayfasından da yorumunuzu gördüm, ppf hakkında da bilgi birikimlerinizi aktaracağınız videonuzu bekliyorum. Saygılar ✋🏼
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Farları korumaya alabileceğiniz en iyi malzemeyi kullanmışsınız. PPF film adı altında bir çok farklı kalitede malzeme olduğu gibi sahtekarlık da mevcut. Kısmet olursa yaklaşık 5.6 video sonra anlatacağim bir konu.
@ilkerfatihkundurac65864 ай бұрын
Tekrar merhabalar. Konuyla ilgili 5-6 tane link paylaştım ama linkleri KZbin eleyip sildi galiba. Sadece 1 tanesi kalmış.
@Taner-Aydın4 ай бұрын
Evet çin sitelerini siler. O dediğiniz malzemeleri biliyorum UV vernik. Onun püskürtme tabancasıda çok özel. Sisleme yapar gibi atıyor. En az 1 litre olarak alabilirsiniz.
@omerkucuk48996 ай бұрын
❤
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Teşekkürler Ömer Bey
@omerkucuk48996 ай бұрын
@@Taner-Aydın selamlar aracım bp den mazot aldım 10 km sonra oksijen sensörü arıza lambası yandı sonra ustam motor arıza ışığını söndürdü uzun yola çıktım 2000 km sonra shell mazot almaya başladı arıza ışığı söndü hiçbir sıkıntı yok paylaşmak istedim
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Bazı markalarda oktan düşüklüğü olabilir. Bu durum genelde yakıta karıştırılan harici maddelerden oluyor ve bunun müsebbibi genelde benzinlik. Tecrübenizi paylastiginiz için teşekkürler.
@okanoral39196 ай бұрын
Far ne kadar sararmış olursa olsun 800'den aşağı kullanmayı önermem. 800 1000 1200 1500 1800 2000 2500 ... kullanılabilir
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Yok öyle değil verilen bilgi bir teknik bilgi ve deneyime dayanmalı. Yakında çektiğim ancak henüz yayinlamadigim videoyu izlediginizde göreceksiniz. Videodaki sararmış farı temizlemek için 500 le başladık. Sararan tabaka o kadar kalındı ki bırakın 800 ü 500 le bile zimpara anında doldu. Bu sebeple dolmayan zimpara ile yüzeydeki ölü tabani anca temizledik ve üstüne keçe fırçası yaptik. Bu sebeple sizin dediğiniz gibi 800 den başlasak belki 10 tabaka zimpara harcadık ve işçilik süresi olarakda 10 kat fazla uğraşırdık. Söylediğiniz durum sararmamış sadece yeni yeni puslanmiş farlar için geçerli. Nitekim bunuda 04:50 de anlattim.
@okanoral39196 ай бұрын
@@Taner-Aydınhaklısınız, farın her yanı aynı şekilde bozulmuş olmayabilir o yüzden fazla bozulmamış yerlere gereğinden aşağı zımpara kumu ile girmemek lazım, sonra çiziklerin giderilmesi zor olabilir
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Aynen. İşte bu detay işin püf noktası. Genellikle üst kısımlar çok yanıyor altlarda ise bozulma çok az oluyor. Bu detayı iyi analiz etmek lazım.
@alicepel29926 ай бұрын
👍👏
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Beğeni için teşekküler.
@yigitmert42326 ай бұрын
Kloroform sonrası seramik ohsa ömrü uzar
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Merhaba Yorum için teşekkür ederim. Seramik ömrü sınırlı oluyor. Nitekim en yüksek kalitedeki seramik ömrü bile ortalama 1,5 yıldır. Başka çözümler var daha sonraki videolarda göstereceğim.
@yigitmert42326 ай бұрын
@@Taner-Aydın teşekkür ederim iyi olur varsa uzun soluklu gidecekse bende farları daşanayordum temizlemeyi iyi olur, bekliyoruz videoları,emeğinize sağlık
@Taner-Aydın6 ай бұрын
Elbette var. Kısmet olursa bir kaç hafta içinde yayınlamış olurum.
@bulentkarakucuk10906 ай бұрын
Zımparanın amacı far üzerindeki verniği almak verniği almazsan madde bir işe yaramıyor..verniği alıp mineye inmezsen istediğin kadar parlat hiç bir işe yaramaz parlamaz.
@Taner-Aydın6 ай бұрын
@@bulentkarakucuk1090 Videonun amacida onu göstermekti zaten. Ayrıca orijinal farın üzerinde vernik olmaz. Solid polikarbon malzemedir ve üzerinde UV akrilik kaplama vardır. Güneşte yanan kısımda ilk etapta UV katmanı olur.