Urmareste aici toata seria "Fizica povestita - Lectia de fizica" din care acest video face parte: kzbin.info/aero/PLcod69NUBSYjf1JwNThewIt9VvsKiRVqg
@presura4 жыл бұрын
Experimente, experimente! Ce mult mi-a placut sa le fac! Aici este aplicatia folosita play.google.com/store/apps/details?id=com.chrystianvieyra.physicstoolboxsuite&hl=ro
@popamarius94634 жыл бұрын
Sunt din Brezoi
@locuridemuncainstrainatate7464 жыл бұрын
Cel mai tare episod pentru experimente 👍 Te urmăresc de cand ai apărut pe KZbin , motivul : DACĂ AŞ FI AVUT UN AȘA PROFESOR DE FIZICĂ, CU SIGURANȚĂ AŞ FI URMAT ALTĂ CARIERĂ 👍 Cu drag şi acum la 42 ani asist la orele online predate aici 👏 Dacă învățământul din România ar avea profesori de această talie , cu siguranță Oxford sau Cambridge ar fi mult sub nivelul învățământului românesc... V-am cumpărat şi citit cărțile încă de la apariție deși locuiesc în Olanda că și dumneavoastră am făcut tot posibilul să le pot avea aici în mai puțin de o săptămână de la lansare ! Vă mulțumesc pentru tot ce am învățat 🙂
@popovicilaur34714 жыл бұрын
👍👍👍
@TotNuAlaDin3004 жыл бұрын
Mi-as fi dorit sa am asa profesor de fizica. Multumim mult pentru informatii si pentru efort👍
@presura4 жыл бұрын
te mai asteptam
@teddy_alfista72064 жыл бұрын
O lectie binevenita! Desi am terminat de mult facultatea si am trecut prin lectiile astea de sute de ori, e foarte interesant sa va ascult explicand electricitate :)
@1insanis4 жыл бұрын
Esti un om minunat.
@VIFTODE24 күн бұрын
Bravo! Binecuvântări Divine!
@vladantoniciuc83674 жыл бұрын
Totul explicat printr-un mod interesant.Iti multumesc foarte mult.
@mikegordon19473 ай бұрын
Va multumim frumos!Foarte util doar pentru ca vreau sa fac anumite experimente si doresc multe informatii.
@valentinbraila12444 жыл бұрын
Va multumim pentru experimente! Astept cu nerabdare urmatoarea lectie!
@andreidedu4 жыл бұрын
Extraordinar continut! De cand am inceput sa te urmaresc, privesc altfel fizica
@pentia14 жыл бұрын
Foarte frumoase si interesante sunt experimentele pe care le-ai facut. De fiecare data cand vad si aud prezentari de fizica, chiar cunoscute, prezentate interesant, sunt o placere sa le ascult. Felicitari Cristi.
@Gya09014 жыл бұрын
Excelente experimente si atat de practice explicatii ! Voi incerca sa fac si eu experimentele dvs.
@vladantoniciuc83674 жыл бұрын
Iti multumesc mult.Datorita tie imi place fizica si sunt dornic sa o invat.Mi-ai schimbat parerea despre lumea inconjuratoare
@mihnea17024 жыл бұрын
Va multumesc domnule Presura pentru ca ati postat acest videoclip!
@presura4 жыл бұрын
cu placere!
@petrisorcatana5735 Жыл бұрын
Ai niște cursuri interesante și bine explicate, la fel cum le avea marele profesor Walter Lewin de la MIT California! ( cursurile lui sunt pe KZbin și sunt memorabile)
@danielb72734 жыл бұрын
Felicitari domnului professor continuati
@sorinlazar47084 жыл бұрын
multumim pentru explicatii domnule cristian
@ilincastan-s2b17 күн бұрын
Super frumos!
@viktor72324 жыл бұрын
Felicitari pentru faptul ca sunteti minunat in tot ceea ce faceti! Sunt pasionat de fizica exprimata pe intelesul tuturor. V-as ruga enorm de mult sa ne explicati ceva ce eu nu prea inteleg: am citit (intr-o carte minunata a lui Henri Chretien) ca fiecare corp, de la atom pana la cel mai mare obiect din Univers, emana radiatie specifica. Nu sunt lamurit asupra urmatoarelor aspecte: ce inseamna mai exact lungimea de unda, pe ce distante calatoresc aceste radiatii, daca se opreste vreodata calatoria lor si daca aceste radiatii se amesteca cu altele, de asemenea, nu inteleg clasificarea diferitelor tipuri de radiatii (microunde, unde radio, raze x etc.). Toate aceste tipuri de radiatii fac parte din aceeasi unda generala sau ele sunt unde diferite, emanate de corpuri diferite? Sper din toata inima sa faceti un video in care sa expuneti aceste aspecte. Va multumesc din suflet si felicitari pt. noua carte, care este fenomenala! :)
@cezarn45144 жыл бұрын
Felicitari, Cristian. Te urmăresc cu mare atentie👌
@stinaadi29104 жыл бұрын
Foarte frumos explicat
@andreizing50584 жыл бұрын
Tot respectul!🔝🔝🔝
@Electronic-Club4 жыл бұрын
foarte frumos explicat si pe intelesul tuturor. mi-ar face mare placere sa iti donez un generator de inalta tensiune pentru a explica urmaritorilor canalului multe experimente fizice interesante cu inalta tensiune
@presura4 жыл бұрын
scrie-mi in privat. Daca nu ai nevoie de el, se poate intr-adevar folosi ( cu atentie!) in scopuri educationale
@Electronic-Club4 жыл бұрын
Am scris
@marinrusu67433 жыл бұрын
Super, merci!
@seda14us4 жыл бұрын
Frumos explicat... Thx.
@spohptheelectricaxolotl69924 жыл бұрын
Superb!
@ovidiuioanoana4 жыл бұрын
Rog daca se poate, in continuare sa vorbesti despre Electromagnetism , sunt atatea de multe care au la baza Electromagnetismul ,multumesc .
Buna totul ii super doar ca faceti confuzie inte compas care este un instrument cu doua brate articulate care are la un capat un ac si la celalalt capat o mina de creion si este folosit pentru a desena cercuri si sau pentru a prelua distante in vederea masurarii pe cind dispozitivul pentru a masura intensitatea cimpul magnetic se numeste magnetometru iar pentru a detecta un cimp magnetic este de ajuns o busola. Iertare pt corectie multumesc.
@mariusduna97584 жыл бұрын
Felicitari
@irineliulian47284 жыл бұрын
Felicitari!
@nicoaraalexandru4 жыл бұрын
Felicitări
@eduardaenoaei85494 жыл бұрын
Domnule Cristian.Aveti tot respectul meu si stima.Sunteti un om carismatic si foarte deschis.Un om pe sufletul oamenilor.As avea o nelamurire.Chiar in perioada asta mai recapitulez de la magnetism putin si in episodul trecut din magnetism ati spus ca forta cu care actioneaza un camp magnetic asupra unei sarcini electrice se numeste forta Lorentz.Am auzit de forta Lorentz doar ca forta electromagnetica este tot asa.Campul magnetic a unui conductor actioneaza asupra celuilalt conductor(asupra unei sarcini electrice),ele de ce au modulul diferit atunci?e posibil sa fac confuzie.Mai pe scurt,ce este forta electromagnetica?O seara buna!
@presura4 жыл бұрын
intrbaera e adanca, pentru ca forta electromagneica este, in final, un rezultat al teoriei relativitatii. partea electrica si cea magnetica din forta lorentz au exacrt formele care trebuie pentru ca, din alte sisteme de referinta, sa avem rezultate corecte. vorbesc si in fizica povestita de asta. Forma electromagentica este in final ceva care ne spune cum niste sarcini electicce actioneaza asupra altor sarcini electrice. Pntru ca sarcinile electrice interactioneaza, si trebuie sa descriem asta cumva
@eduardaenoaei85494 жыл бұрын
Ok Domnule Cristian,deci exista acolo o legatura.Va multumesc mult!
@danielciumeti10144 жыл бұрын
Buna ziua, o intrebare, de ce planetele se invart pe o linie fata de soare, si nu, una mai sus alta mai jos ca un fel de unda? sau alt model?
@apg34094 жыл бұрын
Pot face o camera video (webcam) sa vada infrared?
@ungureanul4 жыл бұрын
Salut, cum se cheama aplicatia? Am incercat mai multe, dar cea din clip arata cel mai bine.
@dragosalexa2 жыл бұрын
3:30 Senzorul magnetic e difuzorul, cred. De fabrica nu are senzor magnetic
@SD-hm9tv9 ай бұрын
Buna ziua , am o întrebare legată de urmatorul fapt: Detin un teren pe care sunt situati 2 stâlpi electrici de 20 kw si as vrea să vă rog să mi spuneti dacă este indicat din punct de vedere medical să pot construi o casă la 50 de mertri stâlpi .Va multumesc si felicitari pentru continut !
@FlaviusPeicu4 ай бұрын
Despre levitația electromagnetică, când faceți un video?
@adriangheorghe2327 Жыл бұрын
Dl Presura! Puteti sa admiteti ca forta electromagnetica (B*I*L) este un efect hidrodinamic, de tip Magnus, produs la intalmitre circulatiilor materiei inponderale, care materializeaza spatiul fizic?
@horatiudan41234 жыл бұрын
Domnule Presura...tot respectul pentru dumneavoastra...vreau sa va intreb...tinand cont de calificarea dumneavoastra...chiar credeti ca ce s-a demonstrat in trecut, mai este de actualitate? Doresc sa fac o mica observatie la ceea ce spuneti...cum este influentata fizica de termotehnica si hidraulica? Dar de geometria descriptiva? Mai am intrebari, sper sa nu va suparati! Una dintre ele ar fi : cand medicina va imbratisa "Lumina Sfanta"? PENTRU ALTE INTREBARI, ATI PUTEA SA LASATI O ADRESA DE MAIL?
@vasilecurcan13672 жыл бұрын
E vrăjitorie !
@eduardaenoaei85494 жыл бұрын
Si as mai avea o intrebare ....daca mi-ati raspunde m-ati ajuta enorm de mult,va rog.Daca sarcinile electrice in miscare creeaza camp magnetic,iar ele sunt in miscare atunci cand parcurge un curent electric prin conductor.Inseamna ca in magnet exista o intensitatea a curentului respectiv?
@presura4 жыл бұрын
da, in magneti sunt curenti electrici permamenti! Dar campul magentic e dat si de spin, care e o proprietate cuantica. vezi videourile precedente din serie
@eduardaenoaei85494 жыл бұрын
Ok Domnule Cristian.Numai bine :)
@Lau-Pe4 жыл бұрын
Dragi copii, fizica fara experimente e ca si cum v-ati uita la o emisiune de dezbatere despre iconomie si acrivie (blandete si asprime), iar fizica cu experimente e ca si cum v-ati uita la Ironman, Star Wars , Razbunatorii sau Matrix (multe din filmele acestea nu respecta principii ale fizicii, dar sunt captivante). Sunt convins ca tineti minte cateva faze interesante din filmul/filmele care v-au placut. Si nu a stat nici un profesor sa vi le explice, sa va ceara sa le tineti minte sau sa faceti teme din acele filme. Deci nu uitati sa cereti profesorului de fizica si efectuarea unor experimente simple pentru a arata/demonstra o afirmatie/teorie ; va fi mai usor de inteles.
@petrisorcatana5735 Жыл бұрын
Și după experimentele tale se poate exclama:" physics works "( Walter Lewin)
@martinhorvath19104 жыл бұрын
👍🥂😉
@constantindanciulesc4 жыл бұрын
Dragă Cristian, am citit nu numai din curiozitate cartea O călătorie prin Univers, dar si cu gândul de a vedea cum ai povestit această călătorie. De la început până la sfârșit povestea este splendidă atât prin conținut dar si prin a fi înțeles, în special în mare parte de cei tineri. Eu, care demult nu mai sunt tânăr (ca vârstă), pe măsură ce parcurgeam cartea savuram cele scrise dar si desenele simplist făcute dar suficient să poată fi înțelese. Însă, mă întreb, câți din cei ce citesc cartea reușesc să înțeleagă cele scrise, în special a doua parte a cărții. Dacă as fi avut șansa să am această carte, nu mai vorbesc de Fizica povestită, în anii de liceu, cu atât mai mult în anii de facultate, mult mai de înțeles și de atractivă mi-ar fi fost fizica. În anii de liceu două titluri, pe care le-am găsit la biblioteca liceului: Fizică generală (parcă 3 volume) scrisă de Fris și Timoreeva, respectiv Culegere de probleme de fizică scrisă de soții Gheorghiu m-au consacrat definitv în a trăi în fizică. Cu atât mai mult, la 70 ani, dar încă în activitate ca profesor universitar.
@04gabriel044 жыл бұрын
Cum se numește aplicația?
@presura4 жыл бұрын
Physics toolbox
@04gabriel044 жыл бұрын
@@presura Mulțumesc
@crysparv40074 жыл бұрын
Deci cîmpul magnetic este egal cu intensitatea curentului electric.... adevărat?
@presura4 жыл бұрын
atunci cand campul e variabil, sunt proportionale, dar au alte unitati de masura
@dinugavris289911 ай бұрын
Ce părere aveti despre acest efect a magnetului asupra apei? kzbin.info/www/bejne/hHW0f6KVaJqnhpIsi=jTaoORfr-N59iTW6 kzbin.info/www/bejne/eWHHXn-YaZygf80si=n9UIhnDD8EG7jMg8
@victorsevastin3073Ай бұрын
Cred că e o deosebire între câmpu Electro magnetic și magnetismul
@mihaigsm20034 жыл бұрын
Un lucru lipsește din videoclip: faptul ca aceste legi stau la baza motoarelor electrice și a dispozitivelor de produs curent electric ( dinam, alternator, etc).
@presura4 жыл бұрын
asa,. am uitat sa spun, voi spune in videoul urmator
@patrauleastefan4 жыл бұрын
Eu cu compasul trasez cercuri😛
@mm-me8jw3 жыл бұрын
Da nu găsesc un raspun la d-nul livi minescu ca aprinde bec din orice
@ciprystoican40334 жыл бұрын
E adevarat ca se lucreaza la un proiect (am uitat cum se numeste) pentru a trimite spre o stea din alpha centauri niste nanonave care vor avea 20% din viteza luminii
@presura4 жыл бұрын
nu cred
@ciprystoican40334 жыл бұрын
@@presura Am auzit aceasta informatie in serialul cosmos: a space time oddysey
@Theo005-k5e2 жыл бұрын
bine ca abi talent starnge muilioane de vizualizari si asta 20000 in care inveti ceva
@alffaxtravel52094 жыл бұрын
Ma gândeam daca tot am ajuns la electromagnetism, îmi puteți spune cate ceva despre Tesla, ca e asa de controversat ca nu stiu ce să mai cred.. 🤔
@presura4 жыл бұрын
vezi ca am video cu el
@BroSportOfficial4 жыл бұрын
Teoretic dacă un magnet exact ca in exemplul tau ar avea o viteza constantă nu ar genera camp electric pentru că nu se produce o variație. Eu așa am dedus dar ținând cont că nu ai precizat iar pe net nu prea găsesc nu sunt foarte sigur... Dacă îmi poate răspunde cineva aș fi recunoscător 😀🎓
@BroSportOfficial4 жыл бұрын
@@GVPetrisor Imaginează ți că există un magnet in forma de cerc ce se rotește în jurul unei țevi metalice la viteza constanta ... In primele secunde cred că se produce camp magnetic dar după un timp rotind cu v ct in jurul aceleiași sectiuni variația tinde să dispară accelerația devenind 0 (constantă) și prin urmare nu se mai produce camp electric... Eu așa cred 😔 iar până acum nu am găsit nimic să îmi contrazică presupunerea..
@victorsevastin3073Ай бұрын
Camp electro magnetic corect
@rusu64654 жыл бұрын
Crezi in vreun creator ?
@ciupalacu84957 ай бұрын
kzbin.info/www/bejne/qqekq6eGo7F1m68
@iustinnegru51554 жыл бұрын
d
@vicoltitus97534 жыл бұрын
Cu mult respect domnule Cristian, in numele a mai multi admiratori ai dvs. am dori sa va cerem o opinie vis'a'vis de urmatoarea terorie unificata a fizicii de Klee Irwin : kzbin.info/www/bejne/rWHdpZ9_dr6Hebc . Ce parere aveti? Linkul este numai o prezentare dar gasi ti mult mai mult pe site'ul lor din descriere.
@presura4 жыл бұрын
am vazut mai demult, nu m-au impresionat :) As zice ca nu e ceva serios
@vicoltitus97534 жыл бұрын
@@presura Multumesc frumos.
@geodas1654 жыл бұрын
Mai bine intreaba doctorii adevarati ce efecte au acestea frecvente asupra organismelor... kzbin.info/www/bejne/opiwoWWLbM15rLs
@Lau-Pe4 жыл бұрын
YOUTU.BE nu e acelasi lucru cu KZbin.COM (cel din urma e de la Google, iar primul e de la sputnik aka novosti) Nici macar nu stii ce e aia o frecventa . Si la ce "frecvente" (probabil unde / radiatii) te referi: electromagnetice, gamma, X, spectru luminos, radio, GSM, 3G, 4G, 5G, FM (frecventa modulata), FIF(foarte inalta frecventa), UIF (ultra inalta frecventa), SW (unde scurte), LW (unde lungi) ? Toate radiatiile sunt periculoase pentru un organism daca intensitatea acelei radiatii depaseste limita maxima tolerata de organism. De aceea se pun restrictii privind intensitatea unui anumit tip de radiatie.
@Tendragons104 жыл бұрын
Mai rău ne tîmpești cu teoriile tale
@georgio88654 жыл бұрын
E parerea ta
@Tendragons104 жыл бұрын
@@georgio8865 păi atunci spune și mie și la alții ce ai priceput ?
@georgio88654 жыл бұрын
Marius Gombos Omul explică bine, pe mine mă pasionează fizica