Anglo Franses Morgonen på samma dag som fysikprovet~ get on my lallarlvl
@filipagrell20976 жыл бұрын
Dagen efter provet, noobs
@FilipMilenkovic016 жыл бұрын
Nästa termin efter provet.
@abbevin2886 жыл бұрын
Sitter i samma båt
@williamfischerstrom22145 жыл бұрын
Dagen innan år 2019
@stenlinden23202 ай бұрын
Legend!!! fatta inget innan jag kolla på detta
@erikfransson85476 жыл бұрын
13:07 SKölDpaDDa
@wilmaostman75378 жыл бұрын
hjälpte så mycket. Du förklarar jättebra. Tackkkk
@Svt_Bobba8 жыл бұрын
Du är mycket duktig på att förklara!
@anjanasbgs10 жыл бұрын
Hej igen! Har en liten fundering angående exemplet som börjar vid 05:20. Jag får referera till Kirchoffs andra lag dvs att "summan av potentialändringarna i en krets är lika med noll". Från B -- > A (motströms) var potentialändringen 10 V. Från B -- > C (medströms) var den - 4V. Kommer det att (teoretiskt) komma ett ytterligare spänningsfall nånstans under kretsen som inte finns med här i exemplet så att summan av ändringarna blir noll, dvs 10V + (- 4V) + i så fall (- 6V) ? Eller räknar man enbart ihop ändringarna åt samma håll, dvs den spänningsökning som sker motströms jmfr med det spänningsfall som sker medströms? En annan femma (eftersom jag tyckte det här var lite lurigt..) , Om vi antar att punkten C befinner sig lite längre ner i kretsen, dvs en godtycklig punkt på kretsen efter motståndet 2 Ohm, t.ex. längst ner i högra hörnet på väg att närma sig den negativa polen, kommer den fortfarande att ha ett spänningsfall på - 4V så länge den inte passerar ännu ett motstånd? Dvs, är det enbart när den passerar ett motstånd som det blir en potentialändring och alltså egentligen inte vart på kretsen det befinner sig? Om du förstår hur jag menar :-)
@TomasSverin10 жыл бұрын
Tack för din kommentar. Om vi använder Kirchoffs andra lag så innebär det att vi måste gå ett HELT varv i kretsen, dvs om vi startar från punkt B så måste vi gå ett varv så vi kommer tillbaka till den punkt där vi började. Exempel: Vi börjar i punkt B, där potentialen är noll (jordad) och går medströms till punkt C. Vi går då genom ett motstånd, vilket ger ett spänningsfall på -4V. Sedan går vi från punkt C till punkt A, då går vi genom spänningskällan på 10V. Slutligen går vi från punkt A till punkt B. Vi går då genom ett motstånd, vilket ger ett spänningsfall på -6V. Nu kan vi addera de olika spänningarna (och spänningsfallen) längs vår väg: (-4V)+10V+(-6V)=0V Om vi hade gått åt andra hållet i kretsen, dvs motströms så hade vi fått samma resultat, men spänningsfallet över motståndet hade varit positivt (eftersom vi går motströms) och spänningskällan hade gett -10V: 4V+(-10V)+6V=0V Kirchoffs andra lag gäller när man går ett varv i en krets, och då måste man även ha samma riktning hela tiden (medströms eller motströms) (Min respons på din andra fundering finner du i min kommentar nedan)
@TomasSverin10 жыл бұрын
Vi kommer att ha samma potential i punkt C oavsett vart den placeras mellan motståndet och spänningskällan, eftersom vi inte har någon spänningsförändring mellan motståndet och spänningskällan.
@re4lity17610 ай бұрын
bro is goated frrrrrrrr spitin fax
@isaka37197 жыл бұрын
moström -> motsröm -> motströms Haha, men bra video :)
@joakimnilsson85956 жыл бұрын
Hej. Har också en fundering ang exemplet som anjanasbgs tog upp som börjar vid 05:20. Hur stark var då spänningskällan? 10V?
@csmgscs10 жыл бұрын
tack som fan för alla vids!
@TomasSverin10 жыл бұрын
csmgscs Tack för din kommentar!Jag blir glad över att du uppskattar mina videos och jag hoppas de kan vara dig till hjälp.
@jonte38512 жыл бұрын
JALLLA DÅÅÅÅ KINGEN!!!
@YouKnowZan7 жыл бұрын
Tack som fan
@williamsall36903 жыл бұрын
11:30 hur blir det U/(R1+R2) = I och inte U/(2•R1•R2) = I?
@TomasSverin3 жыл бұрын
I•R1+I•R2 = U Bryt ut I I•(R1+R2) = U Dividera båda leden med (R1 + R2) I = U/(R1+R2)
@williamsall36903 жыл бұрын
@@TomasSverin tack för svaret. Skrev kommentaren efter 2 timmars pluggande så jag var lite trött i huvudet
@SweSausage2 жыл бұрын
Tackar så mycket! Nu fattar jag
@alfred2389 жыл бұрын
Kanonbra videor, tack!
@manboosman68833 жыл бұрын
Du är bäst
@andresaliba5739 жыл бұрын
taaaaaack som fan!!
@illyasolomin69806 жыл бұрын
Strömmen går från minuspolen
@TomasSverin6 жыл бұрын
Strömmens riktning definieras som den riktning som positiva laddningar skulle röra sig i kretsen, vilket är från pluspol till minuspol.
@lukasjonsson340611 жыл бұрын
first
@Stat1onary8 жыл бұрын
Kuperad motionslinga? Kunde du inte kommit på ett bättre exempel
@TomasSverin8 жыл бұрын
Det är en liknelse som fungerar som ett godtagbart exempel, det finns andra exempel som förstås kan fungera bättre, men det är en subjektiv fråga.