Güzel bir tecrübe paylaşımı oldu. İlk başlangıç aşamasında dikkatli olmak çok önemli. Bunu tecrübe ederek paylaşmak çok iyi oldu. İlk kez sistem toplayacak olanlar için güzel bir derstir.
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@mehmetgozcuoglu370711 ай бұрын
@@hayatinicindenvideolarkarşım ben 3kv invertör 455w 2 adet güneş panel 2adett 100 amp jel akü ve 40 amp mmt şarz kontrol cihazi aldım aldığım yer ayarı yok dedi tak kullan dedi şarz kontrol cihazına aku şarz ayarları yapmam gerekirmi yapmam gerekirse hangi deyerler yardımcı olursan sevinirim ben bu işte yeniyim kendim kurcam
@loupressert43892 жыл бұрын
13 dakikada olayın lamını cımımı anlatmış üstadım. Emeğine sağlık...
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@halilarduc4494 жыл бұрын
Ağzına yüreğine sağlık çok güzel ve bilgilendirici okulda hoca bu kadar sçıklsyıcı anlatmaz Allah razı olsun
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@ensarkaya32144 жыл бұрын
Güzel ve açıklayıcı bir paylaşım olmuş.
@harunkaramanoglu75144 жыл бұрын
Teşekkür ederim bunu sorumluluk bilip biz amatörlere hazırladığınız bilgilendirme vidyonuz için.
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkür ederim.
@burakaktas3538Ай бұрын
Ağzını sağlık Merhaba panel ile inverter kablo arası ideal kaç metre olmalı
@sogutlu11510 ай бұрын
Merhaba video için teşekkürler. Bende 3 kW mppt akıllı invertor 2000 watt güneş paneli 24 volt 200 amper Lifepo4 akü var. Ekstra 40 amper regülatör ilave ederek 1000+1000 watt olarak ikiye böldüm. Akü iki ayrı regülatörden şarj ediyorum. Aküye zarar verir mi acaba 🤔
@m.demirel51753 жыл бұрын
sunuma teşekkurler..izmir.
@ayhanertugrul64042 жыл бұрын
Verdiğin bilgi için teşekkürler ama buna kaçlik sigorta kullandin sigortayı penelden gelenemi yoksa akü şarj kontrol arasinami koydun
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Sigorta ile bilgi videonun açıklamasında mevcut.
@adguardreklamengelleyici8337 Жыл бұрын
Kardeşim hem panelden inverter giden hatta dc sigorta takacaksın inverter ile akü arasına ayrı dc sigorta takmamız gerekir
@mehmetburam8435 Жыл бұрын
Hocam allah askina 13 dakikada sen malzemeleri tanıttın devamlı neler yapilir onu anlattin ama evde tam olarak neler çalıştırıyorsun aynı anda bütun evdeki aletleri çalıştırmaz sanırsam tam olarak net açıklarsan memnun oluruz
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Bu sistemle. 24 saat boyunca, TV, büra tipi buzdolabı, gerektiğinde elektirikci Ocak, ketıl, saç kurutma, büyük elektirikli süpürge, bu değerlere yakın bütün ev aletlerini kullanıyorum. Tabiyki aynı anda aşırı akım çeken cihaz calıştırmayacaksın. Çamaşır ve bulaşık Makinesi hiç kullanmadım ama ayrı ayrı rahatlıkla çalıştırır. Yalnız kışın biraz sıkıntı olabiliyor bilginiz olsun.
@sailmannazar Жыл бұрын
selamlar ,çok faydalı olmuş açıklamalar...sorum şu ben hem şebeke hem de güneş panelinden şarjı kullanmak isterim . cihaz sanırım öncelikli olarak şebeke ve panel şarjını yapma seçeneği sunuyor. yani mesela önce şebekeden şarj et, şebeke enerjisi kesilirse panele geç gibi.yada tam tersi. bu doğru mu? Siz cıhazın panel şarjını kullanmamışsınız verim yüzünden. harici panel şarj devresi kullanınca da yukarıda bahsettiğim şebeke ve panel şarj seçme özelliği çalışıyor mu?
@volkandeniz00483 жыл бұрын
Çok anlaşılır bilgilendirici video olmuş emeklerine sağlık....
Selâm kolay gelsin arkadaşım akıllı İnverter de sar, konturol cihazı almak sartmi
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Akıllı inverterlerde Mppt şarj kontrol cihazı olanlar var, onlar için gerek yok. PWM şarj kontrol cihazı olanlar var. Bunlar için mppt bağlayabilirsiniz.
@muratakkaya2108 Жыл бұрын
6,55 dk daki 16A'lik tekli sigorta orda asla görev yapmaz. Sizin onun yerine minumum 50A'lik DC sigorta kullanmanız gerekli. selamlar.
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorum için teşekkürler.👍
@karavanelektrik10 ай бұрын
İyi günler "Karavanda Elektrik Kablo Kesiti ve Sigorta Akımı Nasıl Belirlenir?" Başlıklı video size katkı sağlayacaktır.
@halukekinci84984 жыл бұрын
meraba. bağlantı şemasını ve ne kullandıklarınızı anlatarak yaparmisiniz
@sonergul61493 жыл бұрын
Neden akıllı invertör e ek şarz cihazı kullandınız birkaç yerde daha gördüm bunu
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Benim elimde eski sisteminden kalma mppt şarj kontrol cihazı vardı. Akıllı inverter deki pwm olduğu için mppt olanı haricen kullandım. Daha verimli çalışmasını sağlıyor.
@sonergul61493 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar anladım akıllı invertör mppt olmadığı için şimdi çoğu mppt
@m.demirel51753 жыл бұрын
akıllı inverter baglamışken , şarz kontrol cihazı bağlamaya gerek var mı.. kolaylıklar.
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Akıllı inverterimde pwm şarj kontrol cihazı var. Mppt daha verimli çalıştığı için bu şekilde kullandım.
@m.demirel51753 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar tesekkurler.
@orhanadair3 ай бұрын
Bencede Yok
@atillayaman91852 жыл бұрын
Merhaba yorumlari kismen okundu kaclik panel kac adet paneiden soz etmemissiniz. Birde yeni video cekerken lutfen ulkede kasim ayi ile aralik ayi icersinde ulkede %100 develasyon olmustur. Yeni cekecek arkadaslar bunu dikkate almalarini rica ediyorum tesekurler.
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. 3 X 315 Watt mono panel kullanıyorum.
@mesutkaya15394 жыл бұрын
Çok güzel bir paylaşım, bizim içinde faydalı bir video olmuş. Videoların devamını bekliyorum iyi çalışmalar.
@mehmetyavuz6379 Жыл бұрын
Bizim konteynerin elektrik ihtiyacını karşılayacak sistem nasıl olmali yardımcı olabilir misiniz
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. Burada konteyner içerisinde neler kullanacağınız önemli. Aydınlatma, TV, bürotipi buzdolabı ve ufak defek ev aletleri için çok ciddi bir sisteme ihtiyacınız yok. Minumum gereksinimlerinizi paylaşmaya çalışacağım. 2 adet 300W mono panel. 2 adet 100 Amper jel akü. 2 Kw tam sinüs inverter. (3 Kw akıllı inverter daha iyi) 30 Amper Mppt şarj kontrol cihazı işinizi görür. Minumum gereksinimleriniz.
@suataydemir5234 Жыл бұрын
Minimumun bir tik üstü olmuş 👍
@osman2k2 жыл бұрын
Akülerden memnun musunuz? Güneş sistemi için hangi marka akü tavsiye edilir? Teşekkürler..
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Bu aküleri yaklaşık 5 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Ve çok memnunum. Markası Ritar olmadı lazım.
@fevziyagan7405 Жыл бұрын
Çok teşekürler bilgilerinize.
@bayramtekin842 жыл бұрын
Agziniza saglik guzel bir video olmuş. Bir karavan yapmaya başladım. Karavanda 220 sat olara sadece tezgah altı 90 litre buzdolabı olacak bir de birkac yerde ilerde kullanabilirim belki diye birkac 220 priz çıkışları ile 12 watt usb çıkışları olacak. Kamp alanlarında sabir elektrik alanlarında dışardan elektrik girişi olacak enerjimin en zor durumda bile 3 gün gitmesini istiyorum o sebeple 2 adet 190 sat monokristal güneş paneli bir adet 30 amper mptt bir adet 1000 sat akıllı inverter 1 adet 200 amper amg akü kullanmak istiyorum sizce bu takım bu ihtiyac icin uygun mudur? Amg akü tercihim olacak çünkü aracin kendi aküsü amg ordan besleme yaparsam ayni cins akü sorun yaşamam diye düşündüm ayri mptt dusunuyorum mptt ozellikli akilli inverterlar var ama bu sefer 24 saat fan calisacak ve enerji sarfiyati ve gurultu kirliligi icerisinde yasanan bir araca icin iyi olmayacak videolarınızı beğenerek izliyorum görüşleriniz beim icin değerli tekrar teşekkürler.
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Bahsettiğiniz buzdolabını bende sürekli kullanıyorum. Akülerin sağlam olursa 2 panel bu iş için yeterli olur. Yani sıra ufak defek farklı şeylerde kullana bilirsiniz. Akıllı inverterin kendi şarj kontrol cihazını kullanınca fan gerçekten uzun süre çalışıyor, denedim biliyorum. Ama harici bir mppt şarj kontrol cihazı bağlandığınızda bu durum kesinlikle çözülüyor. Bu şekilde inverter ciddi bir yüke bindimi fan çalışıyor. Mesela buzdolabında felen çalışmıyor, elektirikli ocak, veya süpürge tarzı cihazlarda fan çalışıyor. Tavsiye ederim.
@bayramtekin842 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar teşekkürler bir de bir çok hobinkaravancisi 200 amper.akü kullanmak yerine iki tane 100 amper.kullanmayi tercih etmiş bunun özel bir sebebi olabilir mi? Öyle olunca daha mi verimli oluyor? Bir sigorta mptt bir sigorta akü ile inverter arasina koymamiz gerekli degil mi? Bunlar kac amper olmali? Yeni bir abineniz olaarak dikkatle takipteyim tekrar teşekkürler
@musaoz7735 Жыл бұрын
Slm abim sizinle iletişim kurmak mümkünmüdür 3 kW bir sistem araştırmaktayım fakat hiç bilgim yok konu hakkında birkaç firma ile görüştüm hersi farklı bilgiler verdi@@hayatinicindenvideolar
@muratkaraca24892 жыл бұрын
mrb kolay gelsin bende mppt şarj cihazı almayı düşünüyorum 3kw akıllı inverter var mptt panellerin kablosunu akünün kablosunu bağladıktan sonra invertere akü kablosunu nasıl cekicez birde mppt takınca inverterin özelliklerini kullanabiliyormuyuz bu konuda bilgi vrebilirseniz seviniriz
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Panellerden gelen kabloyu sigortadan geçirip mppt'ye bağlayacaksınız, mpt'den direkt akülere bağlantı yapacaksınız, akülerden de ek bir kablo ile akıllı inverter'e giriş yapacaksınız.
@necmettinarifozkurkcu76453 жыл бұрын
Aküler ile inverter arasında bulunan sigorta yanlış duymadıysam 40A. Bu durumda akülerden en fazla 960W enerji alabiliyor olmalısınız. Bu hesapta inverter içerisindeki kayıyptan bahsetmiyorum. 3kwa yakın değer kullanmak istediğiniz zaman sigorta nasıl dayanıyor?
@ugurkorkmaz79684 жыл бұрын
Sigorta amper seçimi, panel seçimi,panel bağlantıları hesaplamalar konusunda açıklayıcı bir video yapar mısınız. ? Saygılar.
@zuhtuacet51443 жыл бұрын
Sl be evime güneş enercisin den yararlanmak isdiyorum evimde buz dolobı ceyran lı ocak ceyranlı kom bı kalüfer için televiz yon üç tne kış ayında ısıtma kom bi maliyeti ne kadar ola bilir ben ana şebekeden çıkmak isdiyorum bilgilen dirir seniz menmun kalırım
@bahadrgokcek6818 Жыл бұрын
@@zuhtuacet5144 tdk ağlıyordu...
@A.Oguz42333 жыл бұрын
Hocam Allah razı olsun senden, anlattıkların için teşekkür ederim.
@November1703 жыл бұрын
selam. banada güneş enerjisi lazım. basit sistem ama. aydınlatma ve telefon şarjı. her gece 3 adet ampul 6 saat falan yanacak maksimum. iki tanede telefon şarj edecek. konteynır için. bi malzeme listesi yaparmısınız. panel.jel akü.regülatör.inverter. ama bunların kaç watlık - amperlik olacaklarını bilemiyorum. birde güneş enerjisini direk konteynırın sigortasına bağlayabilirmiyim acaba. yani kafamda deli sorular
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Aşağıda vereceğim linkteki videoda sorularınızın cevapları bulunmaktadır. Aydınlatma ve ufak defek kullanımlar için kurulmuş basit bir sistem. Direk konteynır sigortasına bağlanarak. kzbin.info/www/bejne/mHiWgmZqmtCsftU
@cesitcesit2 жыл бұрын
Merhaba Bende 48 watt 5 kW. olanı var henuz kullanmadım. Bide elektirikli motorum var 6 akü var. Akünün bir tanesi 12 watt 24 amper 6 tanesi 72 ve watt 144 amper oluyor aküleri motordan çıkarmadan bu cihaza baglamam mümkunmu bir nevi elektrik kesildimi bunu devreye almak istiyorum. jenatetor gibi
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. 4 akü seri bağlantı yapabilirsin. Böylece 48 voltu elde edersiniz. Seri bağlantıda voltaj artar amper aynı kalır yani 48 volt 24 amper. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
@ahmetturker34842 жыл бұрын
Mrb elimde iki adet 455 wat panel var bunlar için maçlık inverter ve akü kullanmaliyim
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Evde kullanmayı düşündüğünüz cihazlara göre inverter veya akü seçimi yapmalısınız
@suataydemir5234 Жыл бұрын
Mrb, paneller ortalama 20-25 amper vereçeği için akü 200 amper altında olmamalı,2 akü ile 3kw lik bir sistem kurulabilir.
@pasooyuncu24924 жыл бұрын
Hakikaten kulanabildikten sonra değerlendirilebilir. Teşekkürler bilgilendirme için.
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@veliozdemir9701 Жыл бұрын
340 vat 2 adet monokırstal panel ayni cihazla bır sıkıntı yaşarmıyım. Yani invertör bır sıkıntı verirmi. Karavan da kullanacam .. teşekurler
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. İnvertör 24 V. Olacak, 340W iki panelinde paralel bağlantı yaptığınızda sıkıntı yok.
@mesutevmez78732 жыл бұрын
Süper anlatım olmuş benim sorum ayni sistemden bende var bende akıllı ninverter almak istiyorum fakat 12 watt led ampüleri nereye bagliyacagimi bilemedim
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Akıllı inverterlerde böyle birşey olduğunu bilmiyorum. Bende şerit ledler kullanıyorum ama bir anahtar kullanarak direk aküden bağladım.
@turulkaya64933 жыл бұрын
20binlik tavuk çiftliği için şebeke bağlantısız bağımsız ve resmi abonesiz elektrik ihtiyacı için gerekli mAliyet nedir
@selimkaplan635511 ай бұрын
Usta bu sistem şun anda kaç bin tl ve kaç yılda amorti ediyor tam sistem kaç kw almak lazım ve tam sistem kaç yılda amorti eder almaya değermi, benim hesabıma göre tam sistem 80 bin tl yi geçiyor o da 30 yılı buluyor amorti etmesi , fiyatlar uçtu ve hiç te fren lemiyor bu durumda bu sistem alınırlığı öldü gitti 😞
@hayatinicindenvideolar11 ай бұрын
Yorum için teşekkürler. Ben böyle bir hesap yapmadım. Çünkü şebeke elektriği olmadığı için mecbur kullanmak zorundaydım. Zaten normal şartlarda şebeke elektiriğinin yerini hiç bir şey tutmaz. Ama anormal şartlarda iş görüyor.
@muharrem39803 жыл бұрын
Samimi konuşmanızdan dolayı abone oldum ve like attım kolay gelsin
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@pasooyuncu12064 жыл бұрын
Faydalı bilgiler ve güzel bir paylaşım olmuş.
@alimbayraktutan36752 жыл бұрын
Ben bunu kurdum dört adet 150 amper akü sltı panel super
@ismaillerdal6719 Жыл бұрын
Ağzına sağlık hocam bir sorum olacak benimde akıllı inverter var ama mmpt yok karavan icin bize ne gibi faydası oluyor önerilmiştir,😊
@orhanadair3 ай бұрын
Mppt sistemi . Küçük akımları bile panelden çekip aküye veya aletlere aktarıp doldurabiliyor. Birde inverterin daha düşük akımları alabilme yeteneği de önemli. Minumum 40 . Maksimum 500 volt gibi. Yada wat
@BeyazkadrajTV2 жыл бұрын
Hocam sigorta değerlerini nasıl belirliyorsunuz? Dc mı Ac sigorta mı kullandınız.Ben 3000 w. IMPPT akıllı inverter iki adet 200 amper akü ve iki adet 500 w. Mono kristal panel kullanmayı düşünüyorum. Aküleri seru bağladığımız da akim sabit voltas artıyor. Buna göre 200ah×24v= 4800 w. Lik bir güç sağlıyor. Diyelim akü ile invertor arasına 40 amper sigorta koyduk 40ahx24= 880 w. Güce kadar çekebileceğini gösterir bu durumda 1000 w lik bir cihaz çalıştırmak istersek sigorta kaldırmayacak için atmayacak mı? ikinci sorum iki panel 500 w seri bağladık akim değişmeyeceği için panelin sağladığı en yüksek akim 500w ÷24v= 20 amperin üzerinde bir akim sağlıyacaktır. Sigortayı bağlarken bu değeri mı baz alacağız yoksa panelin kısa devre akim değeri nı mı? Teşekkür ederim şimdiden
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Solar sistemler konusunda uzman bir arkadaşın tavsiyesi ile 3 KW lık bir sistem için en uygun sigorta değerlerini videonun açıklama bölümünde paylaştım.
@naifyalcn38703 жыл бұрын
tescom marka 1 kw tam sinüs akıllı inverter ve pwm şarj cihazıma daha iyi şarj etmek için dışarıdan mptt şarj cihazı takabilirmiyim, marka ve mppt şarj cihazı tavsiyenizi öğrenebilirmiyim ?
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Bende PWM şarf kontrol cihazı olan akıllı inverterime harici mppt şarj kontrol cihazı bağladım. Gerçekten ciddi oranda fark ediyor tavsiye ederim. Piyasada bir çok marka model var, yalnız internette çin sitelerinde satılan sahte mppt cihazlar var onlara dikkat edin.
@cesur25_262 жыл бұрын
Panellerden gelen kabloları akıllı invertere girmiş olsan sistem otomatik bypas olur mu akımı akülere vermeden direkt sisteme entegre eder mi ?
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Direk akıllı invertere bağlarsan sıkıntı olmaz. Çünkü akıllı inverterde şarj kontrol cihazı vardır. PWM de olsa işinizi görür.
@cesur25_262 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar evimde 3 kw akıllı inverter iki adet jel aku şebekeye bağlı elektrik kesintisine karşı kullanıyorum panel takmak istiyorum kaç watt ve kaç adet panel taksam işimi görur akuler 105 ah
@ahmetdede2567 Жыл бұрын
İyi günler. Tomatec 3kv tam 24v sinüs akıllı invörtör ve 100amperlik 2 jel akü var. Buna iki 100 amper jel akü daha aldım. Akü bağlantısını nasıl yapmam gerekir. Toplamda bende 455w lık iki panel var 4adet 100amper akü var birde tomatec 3kv 24v tam sinüs akıllı invörtör var. Ben bunlarla neler kullanabilirim. Yardımcı olur musunuz.
@muhammedalper473 жыл бұрын
Abi bizim kide aynı ama bızım 5kv ve 4 jel akülü 90 amper bizimki akuler bozuk ama digistirecez ve 12 x 320 watt 40 volt 9 amperlik güneş panalerimiz var ama seninkide baya iyi 👏👏
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Sizin sistem güzel bu sisteme sadece amperi yüksek 4 akü koysanız çalıştırmayacak bir şey zor.
@onurb.j.k3203 жыл бұрын
Bu soruyu sorma sebebim kullandığımız şebeke elektriğini düşürebilecek üzme Çünkü doğru akım 12 volt 12 amper çektiği için bu şekilde az elektrik kullanmış olacağız inventör de tekrar o kullandığımız 12 volt 12 amperlik enerjiye bize Asya olarak geri verecek ve diğer büyük olan makinemizin ihtiyacını karşılayacağız bu şekilde de elektrik tasarrufu olacağını düşünüyorum acaba bu düşüncem tasarrufu etkili olur mu
@hayrettindemir11999 ай бұрын
Mppt ile Akü arasında mutlaka sigorta olmalı. Bu panelle mppt arasında olmasından daha önemli. Mppt çıkış katında herhangi bir sorun olursa akülerdeki gerilim direk kısa devreye düşer, yani devasa bir kısa devre akımı oluşur. Yangın ve patlama riski oluşur.
@hayatinicindenvideolar9 ай бұрын
Yorum ve bilgilendirme için teşekkürler.
@yucelbunarbas32243 жыл бұрын
Arkadaşım banamalzemeleri nerden aldığınız ve panellerin anperi ne özelden yazarmisiniz teşekkür ediyorum
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. İnternetten farklı farklı yerlerden araştırarak aldım sizde hangisi daha uygun, yorumları düzgün, işinize gelen hangisiyse oradan alış veriş yapabilirsiniz. Panellerim 3 adet 315 Waatlık monokristal.
@huseyindasci23174 жыл бұрын
Güzel olmuş saolun 2 lcd tv 1 no furos buz dolabı 1 derin dondurucu 1 çamaşır makinası yada bulaşık makinası 5 adet aydınlatma 1 adet şarj cihazı 1 adet 2000 vat ısıtıcı Bu makinalr için nasıl bir sistem kurmalıyım maliyet ne olur yardımcı olurmusunuz yer ankara
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Hocam maşallah siz baya çiddi düşünüyorsunuz. Bununla ilgili profesyonel bir firmadan destek almanızı öneririm.
@huseyindasci23174 жыл бұрын
Teşekkür ederim ilginic saolun bir evi ihtiyacını karşılayacak birşey olsun diye düşünüyorum ama bakalım
@mustafafurtuna40074 жыл бұрын
Hocam çok güzel yazmışsın, bilgi alırsan paylaşırmışsın bu sistemi kurmak lazım...😁
@orhanadair3 ай бұрын
Bunlar çok mu. Ki . Sadece aküler birz iyi olsun tm . 3 kw yetmez mi. Zaten 3600 wata kadar panel bağlar.
@mehmetklc280211 ай бұрын
ustam benim karavanda 400 vat gunes paneli yetersiz geliyor 40 vat daha ilave idecegim ama mptt cihazim 30 vat yetesiz gelir 80 vata bir 30 vatdaha mptt cihazi alacagim karavanin eski kaplolarla paralel yapip iki mptt cihazina gelen gucu nasil bolebilirim iki mptt cihazina ayri ayri kaplo getirip balasam karavani delmekisdemiyorum yagmurda su kacagi olur korkusu var
@mehmetklc280211 ай бұрын
toplam 800 vata cikarmak isdiyorum
@hayatinicindenvideolar11 ай бұрын
Yorum için teşekkürler. 30 A mppt , üst sınırdada olsa 800W panel için sizin işinizi görür gibi. Zaten paneller her zaman tam performans elektrik üretmez.
@karavanelektrik10 ай бұрын
İyi günler Panel gücü ile şarj kontrol cihazı gücü eşit veya şarj kontrol cihazı yüksek olmalıdır. Katalog bilgilerini dikkate alınız. saygılar
@leventolg3 жыл бұрын
Bende Hobby amaçlı bir sistem kurdum.2 adet monokristal 205 watt panel,40 amper mppt şarj kontrol ünitesi ve 1000 watt tam sinüs İnverter var sistemde.Akü 100 amper jel akü.Akü ile İnverter arasına nasıl sigorta koymalıyım? kaç amper marka model yazarsanız sevinirim,akü ile mppt şarj kontrol arasına da sigorta koymam gerekir mi? Gerekirse kaçlık sigorta kullanmalıyım ?.Paneller ile mppt şarj kontrol arasına sigorta şart mı?Şart ise kaçlık sigorta koymalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Videonun açıklama kısmında sigorta bilgisi detaylıca paylaşılmıştır.
@leventolg3 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar Evet zaten o yüzden sordum,aynısı benim sisteme uyar mı? ayrıca kullandığınız sigortalar ev tipi şalterli ise sisteme uygun olmadığını ,dalgalı akım için farklı sigorta kullanılması gerektiğini diğer you şube videolarında izledim,net bir cevabınız olursa sevinirim.
@mehmetbancar79044 жыл бұрын
Merhaba kolay gelsin benim elimde mppt şarj kontrol cihazı var ve bir de mppli akıllı inverter var ikisini bir arada kullanabilirmiyim bir sorun ölürmü bilgilendirirseniz çok memnun olurum teşekkürler
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. İnverterdeki şarj kontrol cihazı panellere yeterli geliyorsa diğerine gerek yok. Panel sayısı fazla ise bir kısmını invertere, diğer kısmını da harici mpptye bağlayabilirsiniz.
@mehmetbancar79044 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar elimde fazla olduğundan dolayı sormak istedim acaba ikisini kullansam ne olur diye gerek yok o zaman şarj kontrol kullanmaya
@hêjacan_official4 жыл бұрын
Merhaba hayırlı günler eline emeğine sağlık abim başarılar dilerim🌺👍🏻🙏🌹☺️
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Teşekkürler güzel yorumun için kardeş.
@bilalcankyn50743 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar Merhabalar ne için sistemi 24 Volta çeviriyoruz sistemi ? 12 Volt olarak kurmanın dezavantajı var mı ?
@omerucansu25692 жыл бұрын
Merhaba, geçen sürede cihazlardan memnunmusunuz
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Akıllı inverterim gayet verimli ve sorunsuz bir şekilde calımakta. Sadece Mppt de bir sıkıntı oldu o da benden kaynaklanan, mecbur değiştirdim
@malikdemirhan28983 жыл бұрын
Merhaba ben Max max marka mttp inverter aldım üç adet panelim var 200 aper aküm var. Kılimayı iki buzdolabını bir tv yi çalıştırıyor yüzde yirmibeş yükle çalışıyor şebeke ceryanı kesilince otomatik olarak lambalar yanıyor Bir haftadır kullanıyorum menmunum
@fevziakin163 жыл бұрын
Kaç saat çalıştırma süresi veriyor size acaba
@malikdemirhan28983 жыл бұрын
@@fevziakin16 sabah akşama kadar çalışıyor güneş batınca dört saat çalşıyor ondan sonra şebeke ceryanına geçiyor Şarj yapıyor sabah saat on da akü doluyor
@orhanadair3 ай бұрын
Çok iyi. Kullandığınız marka ve model kodlarını . Ürünlerini yazın. Demekki. Akü 2 katı olsa . Nerdeyse. Elektrik parası gelmeyecek
@pasooyuncu35564 жыл бұрын
Bilgilendirici, faydalı bir paylaşım olmuş. Takipteyim.
@adguardreklamengelleyici8337 Жыл бұрын
900 watlık paneli nereden aldın teyzeoğlu ben bulamadım
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. 3X300W.
@adguardreklamengelleyici8337 Жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar bende 550 watt tommatech var 900 duyunca gözlerim yerinden fırladı da ondan sordum kolay gelsin sana iyi çalışmalar
@mahmutgor5690 Жыл бұрын
Ustam merhaba akilli invekterimi yeni aldim sako sunün-e mppt solar invekter yaziyor bunun ayarinda 1.ayarda usb sub sbu ayari var sol ayar yazisi yok
@ekremvvural67363 жыл бұрын
deerli aydınlatmalarınız için tşk ler yanlız ben 12 volt bır sistemli panel ve ruzgar turbunu kullanabilecewğim inverter varmı varsa hem panel hem turbün kullanarak ev ısıtma sisteminde kullanmak istıyorum
@yusufsimsek13294 жыл бұрын
Abi gerçekten süper bir şey olmuş on numara olmuş
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler.
@mehmetbas11223 жыл бұрын
Öncelikle güzel paylaşımınız için teşekkürler 1adet büyük boy buzdolabı 11adet tasarruf led ampul calıştıracak hangi cihazları almam lazım kaç Panel kaç akü kaç valt olmaları lazım bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Yarın mutlaka daha fazlasına ihtiyaç duyacaksınız. 3 KV 24V akıllı inverter, 3*300 panel, 2*200 veya 4*100 jel akü sizin işinizi fazlasıyla görür.
Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Nasıl yapacağım noktasında bilgi verir misiniz. Daha önce hiç duymamıştım.
@mehmetdonmez21316 күн бұрын
Bu guzel bilgi için teşekkürler birde nasıl bağlıcağımızı söylerseniz iyi olur
@ergunatlas4257 Жыл бұрын
Hayırlı akşamlar. Aküler kaç amper bilgi verirseniz sevinirim
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorum için teşekkürler. 200 Amper.200x2 akü.
@musaolmez92272 жыл бұрын
ustam bende 2 adet 280w polikristal panel ve mppt şarjcihazım ve 3kw tam sinüs inverterim var 8 amper 4 akü (toplam 320 amper) seri bağlı 1kw ısıtıcı taş taktığımda (45 amper çekiyor) 30 dk 1 saat çalışma aralığında akülerimi kurutuyor bu normal mi ?
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Bu normal, aküler jel ise daha fala gitmesi dernek. Bende 400 amperlik akülerimde 1kw elektirikli ocağı yaklaşık olarak 2 saat kullanıyorum. Ama gündüz güneşli havalarda bu süre birazdaha artıyor.
@musaolmez92272 жыл бұрын
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler, benim inverterim tam sinüs 3kw 24v tur panelleri nasıl bağlamam lazım ben mppt şarj cihazıda taktım ama seri bağladım panelleri, bugün bir usta dedi parelel bağlaman lazım sizce bu doğrumu artıyı artıya eksiyi eksiye mi bağliyim 2 panelimi saygılar.
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
@@musaolmez9227 Doğru söylemiş panelleri seri bağlarsan voltaj artar. Onun için paralel bağlamalısınız.
@alicanpnar4014 жыл бұрын
Bu faydalı bilgiler için sağolun,,haftasonları kullanmak için bir bağ evine,bir mini buzdolabı,bir tv,2,3 priz için nasıl bir sistem kurmalıyım
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Merhaba. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz şekilde bir sistem kurmak isterseniz, en az 2 tane 300 Watt'lık panel, 2 adet 100 amperlik jel akü, 30 amperlik şarj kontrol cihazı (imkanınız varsa Mppt olsun) birde son olarak 24 Voltluk en az 2000 Watt'lık tam sinüs İnverter olursa sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. Umarım faydalı olmuştur. Saygılar.
@alicanpnar4014 жыл бұрын
Abdulmetin Kaya merhaba,,hocam şarj kontrol cihazını 50 amperlik mppt buldum yüksk olması sistemde sorun yaparmı acaba,,
@arslankaradogan56284 жыл бұрын
Tek kelimeyle harika tebrik ederim
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkür ederim.
@efendierkan21504 жыл бұрын
abdulmetin bey akülerin sigortası doğru akımsigortası olursa daha verimli ve güvenli olur ac sigortalar dc akımda aşırı ısınıyor bir kontrol et derim
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Doğru söylüyorsun. Bu sistemi başka yere taşıdım dc sigorta bağlamak istedim ama elektirikcilerde malesef bulamadım. İnternetten bakıcam inşallah. Saygılar.
@AslanOymak Жыл бұрын
Sayın ustam eline diline sağlık. Şimdiye kadar bir sorun çıktımı?
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkür. Mppt de bir sorun oldu. Hallettim. İnverter maşallah canavar gibi.
@cozumustasi4 жыл бұрын
Şebeke elektriği kullanmayacaksan akıllı inverter gereksiz olmuş hem o yüzden iki aküyü seri bağlamak zorunda kalmışsın. Akıllı inverter bağladıysan MPPT gereksiz kalmış, Sanırım sistemine akıllı inverteri sonradan eklediğin için MPPT yi sökmeye için el vermemiş. DC akım için dc sigorta bağlasan daha iyiydi. Onun dışında gayet bilgilendirici olmuş güzel anlatım için sağol
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. İleriyi düşünerek akıllı inverter tercih ettim. Sigorta konusunda haklısınız bulunduğum yerde DC sigorta bulamadım.
@sayikmuratyldz7724Ай бұрын
Akıllı inverter için şarj kontrol cihazına gerek varmı.yoksa güneş panellerini direk akıllı inverter e girmekmi gerekir.tsk
@ihsankosker58583 жыл бұрын
İyi günler panel ler kac volt olacak bide sizin sistem maliyeti ne kadar a çıkar
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. 3X315 Watt panel kullanıyorum. Sistemim 24 Volt'luk. Ortalama 9 ila 10 bin civarıdır şimdi.
@ihsankosker58583 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar teşekkürler iyi çalışmalar
@idukkanci2 жыл бұрын
Güzel bir video olmuş, Acaba bu tür inverteler aynı anda hem şebeke hem panel ile çalışabiliyor mu.? Örneğin anlık olarak 4000Watt lık bir güç çekiliyor. Ancak panelden sadece 2000watt geliyor. Inverter geri kalan 2000watt'ı şebekeden alıp 4000watt a tamamlayabiliyor mu.?
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Malesef o şekilde duymadım sanmıyorum. Lakin aküler yetersiz kaldığında otamatik direk şebekeye geçiyor.
@suataydemir5234 Жыл бұрын
Not ilave etmek istedim, mutlaka inverterin 220 volt çıkışına sigorta bağlamissiniz dır.Kısa devre yada herhangi bir arızada inverteri koruma amaçlı minimum b16 şart.Guzel paylaşım olmuş emeğinize saglik
@hayatinicindenvideolar Жыл бұрын
Yorumunuz için çok teşekkür ederim
@tuncaardatekin32964 жыл бұрын
Tesekkur ederiz cok faydali olmus ama. Catida 900watt 3 tane panelmi var dediniz. Yoksa 3 panelin toplamimi 900watt. Birde burdaki baglantilar icin kaclik kablo tavsiye ediyotsunuz. İnvertor ve sarj kontrol cihazi arasindaki
@tuncaardatekin32964 жыл бұрын
Mmpt kac amper olmali bu sisteme son olarakta.
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Benim sistemimde toplamda 900W mono panelim var. Şarj kontrol cihazından kablo direk invertere değil akülere gider ve buda en az 4 lük kablo olmalıdır. Aküden invetere giden kablo daha kalın ve mümkün olduğunca kısa olmalı buda 6 lık veya 10 luk olmalı. Şarj kontrol cihazınnı bağladığınız panellere göre amperini ayarlamalısınız. Panel sayısı ve ürettiği akımla doğru orantılıdır.
@tuncaardatekin32964 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolar ustadim cok tesekkur ederim. Videonuz ile arastirmam %90tamamlandi . Guzel gunlerde agiz tadiyla kullanin sistemi
@HErdemUluc3 жыл бұрын
S.a.. Bu Kullandığın inverterın mppt si yokmu.Yani hem Sako marka hemde dahili mppt si olan model yokmu.Akıllı inverterlar şarj regulatoru olarak kendileri iş görmüyor mu ? Kolay gelsin
Yorumunuz için teşekkürler. Aşağıdaki linkte detaylı anlatıldı. kzbin.info/www/bejne/hXWUiImCpJ57a7M
@alaiddinterzioglu80714 жыл бұрын
Ustam bu sistem ne kafara maloluyor.selamlar
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Ben 7 bin TL'ye kurdum. Üç aşa beş yukarı bu fiyatlarda.
@hikmetozcelik40023 жыл бұрын
Allah razı olsun güzel di
@fatihbayr78824 жыл бұрын
Merhaba Bursa solar sistem yorum yapmış videonuza, polemiğe girmemeye dikkat etmişsiniz ben de katılayım diye düşündüm ama sizin gibi yapıp vazgeçtim, lütfen moralinizi bozmayın, paylaşılmış deneyimler çok çok önemli, belki de benim gibi bir çok amatöre örnek olmuşsunuzdur kim bilir, bu bir yönlendirme değil herkes araştıracak, düşünecek sayenizde görecek ve kararını verecek.
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Nazik düşünceniz den dolayı teşekkür ederim.
@tacettinarcan70692 жыл бұрын
Aküleri paralel bağlayınca sorun olurmu
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Sisteminiz 24 V. Luj ise paralel yapamazsınız, mutlaka seri yapmanız lazım. 12 V ise o zaman paralel olur
@tacettinarcan70692 жыл бұрын
@@hayatinicindenvideolarkusura bakma 12 volt derken akü nün voltuna goremi yapicaz
@tacettinarcan70692 жыл бұрын
Akuleridemi seri baglayacagiz
@muhsindes6 күн бұрын
İnver son kullandığımiz parametre kaçtı
@nurikaraman17629 ай бұрын
Kardeşim kolay gelsin akü ile inverter arasına dc voltaj kesici olarak yanlış görmüyorsam standart paket şalter mi kullandın ?
@thhgvvwervikk2 жыл бұрын
Video için teşekkürler Böyle bir sistemin maliyeti nedir hocam şuan.
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Pandemiden önce 7500 TL'ye kurmuştum. Şimdi 12 ila 13 bin civarı rahat kurarsın
@isbilgic3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık teşekkürler video içşn benim sorum şu maliyeti nekadar dır 25.05.2021 tarihi itibariyle tahmini çünkü bir tane tiny house eve kurmaya düşünüyorum teşekkürler
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Kullandığım ekipmanı Yaklaşık olarak 2021 için 10 bin civarı toplayabilirsiniz.
@durmuscankit91393 жыл бұрын
kullandığımız enerji ve evde kullandığımız tüm cihazlar ...volt ve hz çok önemli hzenerjinin geliş frekansı kullandığımız cihazların üzernde yazar bir video çekerken bu frekans tan hiç bahsedilmez niçin o zaman ben 19 tane 12 volt akü seri bağlantı yapayım 228 dc volt ile çekiştirebilirmiyim öncelikle bunu birbirin ayirmaliyiz bu anlatılarda tam sinüs yarim yarım sinüs nedir öncelikle bunu anlatsın turkiyede üretilen beyaz eşya aydınlatma voltaj arkalığı mesela +250v -180v 50hz çalışacak şekilde üretimler kabul etmek gerekiyor
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Cihazlar Türkiye standartlarına göre fabrikasyon ayarlı bir şekilde satışa sunuluyor. (Garantili ve faturalı) 220 V - 50 Hz olarak. Siz isterseniz 60 Hz. Olarak ayarlayabilirsiniz. Buda videoda anlatılanların yalnış değil çol çok eksik bilgi paylaşımı olarak söylenebilir.
@onurb.j.k3203 жыл бұрын
Merhaba videonuzu izledim aklıma bir şey geldi Güneş panellerinden alınan enerji ile şebekeden doğru akım olarak alsak ve o doğru akımı aküler şarj etsem invertörden geçip tekrar kullansak bu elektrik tasarrufu Ne Fayda olur mu Bize Sorun buydu yanıtlarsanız sevinirim
@ersinsahin40093 жыл бұрын
Merhaba 3.000 walt invertorum var ben buna sarj reglitoru bagliycam baglanti seklini nasil yapabilrim yardimci olurmuaunuz rica etsem
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Öncelikle aküden gelen kabloları şarj kontrol cihazına bağlayın. Sonra Panelden gelen kabloları şarj kontrol cihazında ki panel gösteren yere bağlayın. Son olarak ta akülerden invertörede ana kabloyu bağlayacaksınız. Bu kablolar kalın olmalı unutmayın.
@muhsindes4 жыл бұрын
Yuotube izledigim en guzel video olmus
@ibrahimerkayiran91154 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş, diğer inverter nasıl bozuldu inanın çok üzüldüm. Panellerinizi de (kaç tane kullandınız hangi panelleri kullandınız) çektiğiniz bir video yaparsanız onları da merak ediyoruz. Başarılar dilerim. Abone oldum videonuzu beğendim takipteyim 👍
@erolyitik57594 жыл бұрын
Kardeşim Abdulmetin yav şunun baglantilarini da beraber yapip anlatsaydin daha güzel olurdu Biz bir şey anlamadik Teşekkürler
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumun için teşekkürler. İnşallah bununla ilgili sıfırdan bir video hazırlar paylaşırım.
@yavuzuygur34394 жыл бұрын
emegine saglık ama uyarıda bulunmak istiyorum o sigortaları değistir kartuş sigorta al benimki kaynak makinasına döndü yanmaya basladı schneiderr marka iyisinide aldım yani 300 v 7kw panel birde sorum var benim inverter sarj ediyor neden harici sarj kontrol kullaniyorsunuz ?
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Kartuş sigorta konusunda haklısınız. Şarj kontrol cihazı elimde mppt vardı, cihazın üzerindeki pwm onun için harici taktım.
@yavuzuygur34394 жыл бұрын
Abdulmetin Kaya bak bunu düsünmedim benimkiler 5kv mppt diye geciyor ozaman mantilli harici sarj kontrol Cok gördüm 1 kw veya 3 kw cihazda harici sarj bi sorim dedim bunun altinda ne var niye herkes öyle yapiyor diye tesekürler hocam 👍🏻👍🏻
@recepdal49343 жыл бұрын
Çok güzel açıklayıcı bir video olmuş. 3 kw lık bir kurulum için kablo kalınlıkta ları nekadar olmalıdır. Bilgilendirir seniz memnun olurum.
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. Paneller ile aküler arasındakiler 6 şık, aküler ile inverter arası 10 Luk kullanmanız gerek.
@ensaratasever7632 Жыл бұрын
Nerden alabiliriz sizin yer neresi
@akmangurler69412 жыл бұрын
Vidyon güzel debaglantıları nasıılyapıldıgı nı tarif etseydin iyi olurdu
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler.
@gokhanaltug27322 жыл бұрын
Tır kullanıyorum ve 9 btukl klima taktirmayi düşünüyorum. Ne tür bir inverter tavsiye edersiniz mppt zorunlumudur
@hayatinicindenvideolar2 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. 3 KW Akıllı inverter 9 binlik kılmayı rahatlıkla çalıştırır. Bu klimalar yaklaşık 1 kW elektirik çeker. Uzun süreli kullanabilmeniz için akülerle inverter'i iyi desteklemeniz lazım.
@oktaycan6380 Жыл бұрын
Hocam bir irtibat lütfen
@takasi244 жыл бұрын
O kontrol cihazının arkasına panel girişinden kablo alıp fan bağlarsan yükte daha az ısınır daha uzun ömürlü olur
@hayatinicindenvideolar4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler 👍
@mustafafurtuna40074 жыл бұрын
Bir çok video izledim, ilk defa bu konuda açıklayıcı ve bilgilendirici anlatım olmuş... teşekkürler Bi sorum olacak, 7 KW enerji için nasıl bir inverter önerirsiniz...
@13cihangir3 жыл бұрын
merhabalar.. videolarınızı keyifle izledim. ben de hobi olarak evimde ufak bir sistem bulunduruyorum. inverter ile ilgili internette bulamadığım ancak bu sistemlerde bilinmesi gereken en önemli bilgilerden biri olduğunu düşündüğüm bir bilginin sizde tecrübe ettiğiniz için olduğunu düşünüyorum. inverter boşta ve yükte aküden kaç amper çekiyor?
@hayatinicindenvideolar3 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler. İnverter boşta iken aküden çok düşük değerlerde voltaj çeker, bunu ölçmedim. Lakin aşağıdaki linkteki videoda evde kullandığımız ev aletlerinin ortalama akülerden kaç amper güç çektiğini görebilirsiniz. Saygılar. kzbin.info/www/bejne/hJOXpZhvot1_qa8