Gasloos ZoDoeJeDat

  Рет қаралды 25,747

Gerjon is going without natural gas

Gerjon is going without natural gas

Күн бұрын

VLOG DEEL 2 van vorige week: de #vloerverwarmingsspecial
#gerjongaatgasloos #gasloos #isolatie #vanhetgasaf #warmtepomp #allelectric #zelfeenhuisbouwen #tripleglas #gasloos #gaslooswonen #gasloosbouwen #gasloosverwarmen #gaslooskoken #gaslooshuis #allelectricnow #verduurzamen #verduurzaming #verduurzamenwoning #verduurzamingsprojecten #warmtepomp #wtw #renovation #renoveren #renovatie #renovationideas #ventilation #aardgasvrij #klimaatneutraal2050 #klimaatneutraal
Fig Leaf Times Two van Kevin MacLeod is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution 4.0-licentie. creativecommon...
Bron: incompetech.com...
Artiest: incompetech.com/

Пікірлер: 43
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Deze week is ook het artikel verschenen in de Soester Courant: instagram.com/p/CVV_lr8IADH/?
@helpmijnvrouwklustook
@helpmijnvrouwklustook 2 жыл бұрын
Super!! Leuk om mee te kijken, zo'n grote vloerverwarmings-operatie staat ons nog te wachten op de benedenverdieping
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Dan kunnen we dat ook nog gaan volgen op je kanaal. 👍🏻 Het valt reuze mee om het zelf te doen. Ben benieuwd hoe jullie het gaan doen.
@felixborissilvesterter887
@felixborissilvesterter887 2 жыл бұрын
Leuk om jou te volgen. Heb drie jaar geleden een nieuw huis betrokken dat buitengewoon goed geïsoleerd is. Heb zelf ook vloerverwarming, maar boven gewoon radiatoren. Wat ik een groot voordeel van vloerverwarming vind is dat de warmte veel gelijkmatiger over de woonkamer verdeeld wordt. Je voelt de warmte bijna letterlijk opstijgen. Het is veel behaaglijker dan in mijn vorige huis, dat ook behoorlijk goed geïsoleerd was. Wat voor mij persoonlijk een nadeel is, is dat als je een vloerkleed heb liggen de warmte er niet of gedeeltelijk doorheen komt. Je rendement gaat dan omlaag. In mijn vorige huis met radiatoren had ik daar geen last van. Doe ook niet aan nachtverlaging. Heb de hele etmaal de thermostaat op 20.5 graden staan. Gebruik naast de zuinige pomp ook gewoon een pompschakelaar. De vloerverwarming beneden en de radiatoren boven hebben elk een eigen thermostaat. Wat ik een groot voordeel vind. Op de koudste dag van het jaar ( gemiddeld -11 graden ), had ik beneden de vloerverwarming aan en boven de radiatoren uit. Bij een thermostaat stand van 20.5 graden en met geen zon verbruikte ik 3.65 m3 gas Woonkamer, keuken en gang meten 36m3. Ja, ik gebruik nog steeds gas. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben is jouw buitenmuur, wist niet dat het kon. Ben dus benieuwd hoe dat uitpakt, blijf je dan ook met meer dan gemiddelde interesse volgen.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Je ervaringen klinken goed. Vooral het feit dat je op de koudste dag van het jaar met alleen de vloerverwarming af kon. Wij hebben boven namelijk geen verwarming. Eventueel kunnen we daar airco’s gebruiken. Met zo’n goed geïsoleerd huis en vloerverwarming is een warmtepomp een mooie volgende stap ;) Hopelijk wordt de buitengevel nog dit jaar afgewerkt. De luchtvochtigheid is helaas veel te hoog de laatste tijd.
@felixborissilvesterter887
@felixborissilvesterter887 2 жыл бұрын
Moet wel een kanttekening plaatse, woon zelf in twee-onder-een-kapwoning. Omdat ik waarschijnlijk ook van de warmte van de buren heb geprofeteerd, kon het gebruik zo laag blijven. Jij hebt een vrijstaande woning, heb je zo wie zo extra verbruik. De airco's boven, heb je als ik het goed heb ook meteen zone-verwarming. Naast het koelen kun je natuurlijk ook verwarmen, maar ook ontvochtigen . In de zuidelijke staten in Verenigde Staten zie je dat veel mensen naast het koelen van hun huis, de airco ook gebruiken in de koude periodes voor het verwarmen van hun huis.. De zuinigste airco's hebben zover ik weet al een cop van 3. Ben dan ook benieuwd hoe het in de toekomst bij jou zal uitpakken.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
@@felixborissilvesterter887 ik woon ook in en twee-onder-een-kap. De buurvrouw wilde meedoen met de isolatie van de voorgevel.
@jelle5029
@jelle5029 2 жыл бұрын
Super mooi gelegd, waar je ook rekening mee moet houden is met je eind vloer, vandaar dat je ook verschillende systemen hebt voor vloerverwarming. Als je een tegelvloer neemt en gewone netten dan kan het zijn dat in de loop der jaren die netten gaan roesten en door de voegen heen komen. Zo te zien heb je al verzinkte of rvs netten gebruikt waardoor je daar geen last meer krijgt. Als je een laminaat of pvc vloer legt kan je ook gewoon normale netten gebruiken die zullen wat schelen in de prijs.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Dank je. We hebben inderdaad verzinkte netten gebruikt. Op het totaal van de kosten van vloerverwarming zijn de netten een ‘kleine’ kostenpost. Zou dan altijd voor verzinkte netten gaan eerlijk gezegd. Goed rondzoeken voor je vloerverwarmingsslang kan overigens wel lonen.
@davidmarkus7714
@davidmarkus7714 2 жыл бұрын
Dank! Leuke video. Ik ga ook vloerverwarming leggen, wilde eerst alleen 10cm XPS op de ruwe vloer en daarbovenop infrarood maar door de subsidie wijzigingen ga ik toch voor vloerverwarming met een warmtepomp. Het scheelt wel in de jaarlijkse kosten voor verwarming, zo'n factor 3 (afhankelijk van hoe je t gebruikt). Denk dat ik voor het tacker systeem ga, is wel iets duurder maar gaat denk sneller dus win op die manier iets van de kosten terug. Interessant wat je verteld aan het einde over de warmte batterij functie door m rechtstreeks op de ruwe betonnen vloer te leggen en daarbovenop nog eens een dikke zandcement vloer. Mijn idee is om toch nog eerst 3cm XPS er onder te liggen, dan de vloerverwarmingsbuizen en dan nog 5 cm zandcement. De totale vloer is zo'n 70m2 en dan 5 cm (misschien 6cm )dik en dat lijkt me opzich voldoende massa als batterij functie.. Misschien helpt het ook om als je een graadje meer of minder wilt dat zoiets dan sneller is te realiseren (door minder te verwarmen massa). Of misschien dat ik nog hier en daar wat infrarood in de muren stop op sommige plaatsen waar we zitten voor als je t toch effe koud hebt en even behoefte hebt aan wat extra straal verwarming. Het huis effe snel een graadje warmer met LVT gaat immers niet zo snel... Infra Rood op alleen XPS is wel minstens 4000,- euro goedkoper om zelf te leggen en sneller (geen onderhoud ook) maar het prijsverschil is in 5 jaar terug verdient.. als je natuurlijk zelden thuis bent dan is IR denk verstandiger, want een warmtepomp staat wel eigenlijk altijd te draaien in meer of mindere maten. Hoor graag wat jou (of anderen hun) gedachten er over zijn.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Wat een mooie plannen. Ik heb me eigenlijk nooit verdiept in infraroodverwarming. Geen idee wat het rendement is, maar ik kan mij niet voorstellen dat je een (S)COP haalt die vergelijkbaar is met een warmtepomp. De snelheid van reageren van het verwarmingssysteem is in de praktijk eigenlijk helemaal een issue. Veel mensen (ook die met gas verwarmen) hebben toch een voorkeurstemperatuur waarop ze verwarmen. Daarbij is lage temperatuurverwarming per definitie een manier van verwarmen dat inefficiënt wordt bij het continue aanpassen van de warmtevraag. En waarom deze twee typen van verwarmen combineren? Infrarood is plaatselijk en kan je snel aan/uit zetten. Dat heb je toch niet meer nodig als je een LTV hebt dat je huis continu op de gewenste temperatuur houdt?
@serrtac61
@serrtac61 2 жыл бұрын
13:00 Bij een CV installatie met vloerverwarming is dit ook geen snelle verwarmingssyteem maar ook een traag systeem, hier stroomt namelijk geen 70/80 graden doorheen maar ook gewoon 35/40 graden. Volgens mij heeft het te maken met of je betonnen vloer zelf isolatie heeft ja of nee...mocht je betonnenvloer ongeisoleerd zijn kun je volgens mij altijd het beste een dampscherm(isolatie) toepassen anders verlies je te veel warmte aan de onderkant. Voor de eerste verdieping maakt dit niet zoveel uit
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Klopt inzoverre dat vloerverwarming een traag afgiftesysteem is. En het dus heel snel veel te warm wordt als je hoge temperatuur doorheen laat stromen. Maar in theorie kan je die hogere temperaturen ook door je vloerverwarming heen ‘pompen’. Je bedoelt met minuut 13:00 de methode over het infrezen in beton. Zal vooral gedaan worden als je niet meer ‘hoogte’ kan hebben. Want anders kan je andere methodes gewoon toepassen. En inderdaad je vloer moet altijd isoleren aan de onderzijde.
@serrtac61
@serrtac61 2 жыл бұрын
@@gasloos Bedankt voor je reactie..ik doelde eigenlijk op 13:35. Is je betonnenvloer een geisoleerde betonnenvloer? Ik ga binnenkort ook mijn vloerverwarming zelf aanleggen. Ik heb op de beganegrond een Geïsoleerde systeemvloer Ribbenvloer 350 Rc= 3,7 m²K/W. Ik heb vanaf de betonnenvloer 80mm hoogte + 10 mm voor de afwerkvloer. Met de ervaring die je nu hebt, hoe zou jij de vloerverwarming aanleggen? Alvast bedankt.
@alberthakvoort
@alberthakvoort 2 жыл бұрын
Hoi Gerjon, ik volg je project al vanaf het begin. Ontzettend leuk om de progressie te zien. Zelf ben ik ook bezig met een grote verbouwing. Ik overweeg om ook zelf vloerverwarming te leggen. Mijn vraag aan jou is. Hoe heb je bepaald hoeveel groepen je nodig hebt, en een tekening/legplan maken hoe kun je dat het beste doen?
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Er zijn bedrijven waar je vloerverwarming materiaal als set kan kopen. Dan zit daar vaak een gratis legplan bij. Koop je onderdelen los en bij verschillende leveranciers, dan is het mogelijk om het iemand te laten doen tegen betaling of zelf. Als de vloerverwarming de hoofdverwarming gaat worden, dan wordt meestal een hart-op-hart afstand van 10 centimeter aangehouden. Met groepen is vaak: hoe kleiner hoe beter. Maar met 16mm raden ze aan om de groepen niet langer dan 100 meter te maken. Als je op schaal tekent, op ruitjespapier bijvoorbeeld, dan weet je vrij aardig hoeveel groepen je krijgt en hoeveel meter slang. In de praktijk was het bij mij wat minder. Op de tekening maak je haakse bochten en in de praktijk natuurlijk niet, door bochten ‘af te snijden’ is gebruik wat minder dan berekend. Met hart-op-hart afstand van 10cm, zal je per vierkante meter ongeveer 10 meter slang verbruiken. Elke 10cm een meter slang (in de praktijk dus minder). Ter indicatie ik heb voor 100m2 vloeroppervlakte 830 meter gebruikt. Dacht 1000 meter nodig te hebben. Als 20mm wilt gebruiken ik heb nog 370 meter over.
@JBank-zz5io
@JBank-zz5io Жыл бұрын
Hallo Gerjon, Ik ben bezig met een vergelijkbaar project. De vloerverwarming wil ik ook op netten gaan leggen, aangezien 20mm niet in noppenplaten past. Nou zie ik dat jij onder de netten geen folie hebt liggen, heb jij geen last van scheuren? aangezien jouwn dekvloer vast aan je constructievloer ligt? Jouwn dekvloer kan t.o.v. jouwn constructievloer niet vrij uitzetten/krimpen.
@gasloos
@gasloos Жыл бұрын
Lastig om te zeggen, ik heb geen vergelijk met een vloer waarbij een andere methode is toegepast. In de garage zie ik wel wat scheuren, maar de dekvloer wordt altijd nog afgewerkt. Als voorzorg heb ik heel rustig opstook protocol gehanteerd. En verder voldoende droogtijd gehanteerd voordat de afwerkvloer erop kwam. Ik heb gekozen voor een click-pvc vloer die zwevend is gelegd, zo zullen eventuele scheuren in de zandcementvloer worden doorgeven aan de afwerkvloer (in tegenstelling tot plak-pvc bijvoorbeeld). \ Maar als alle ‘scheuren’ zijn gevormd (nadat de vloer goed is gedroogd) en daarna bijvoorbeeld wordt begonnen met egaliseren, dan denk ik dat het allemaal wel meevalt.
@simpelsubsidie7662
@simpelsubsidie7662 2 жыл бұрын
Lekker bezig hoor!
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Gestaag verder…
@JasperWiggers
@JasperWiggers 2 жыл бұрын
Groepen ontluchten kun je het beste groep voor groep doen. Water op de inlaat en een slang aan de uitlaat in het riool hangen, wel ff werk maar heb je later gemak van. Ga je een zone regeling toepassen?
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Goeie, badkamer boven heeft geen ontluchting, dus daar hadden we als laatste nog even met hoger druk (apart) bijgevuld. Ga je tip zeker opvolgen straks als we definitief gaan vullen en systeem aanzetten. 👍🏻 Van de 12 groepen zijn er 9 (bijna) precies 80 meter. De badkamer, hal en laatste deel van de garage zijn van een andere lengte. Ga ze uiteraard per zone instellen om de verschillen op te vangen. Vooralsnog ga ik ze niet per zone aansturen. Ik kan er altijd nog van die electronische afsluiters opzetten. Maar wil vooral op een constante temperatuur instellen vanwege efficiëntie van warmtepomp. Vandaar is nu nog het idee: tweaken totdat alles goed staat en dan niet meer aankomen. Maar ik kan mij ook indenken dat ik de buitentemperatuur ga volgen binnen met X graden verschil en dan is dergelijke sturing natuurlijk wel handig. Genoeg ideeën voor volgend jaar 😉
@JasperWiggers
@JasperWiggers 2 жыл бұрын
@@gasloos na regeling is idd ook achteraf toe te passen. Wij hebben watss naregeling, werkt erg fijn. Ook de omschakeling tussen verwarmen en koelen. Heb je op de badkamer alleen de vloerverwarming?
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
In de badkamer hebben we alleen vloerverwarming.
@JasperWiggers
@JasperWiggers 2 жыл бұрын
@@gasloos Heb je daar genoeg aan? Wij komen te kort met alleen maar vloer verwarming (nieuwbouw huis van 2019). Ik heb een infrarood paneel bevestigd aan het plafond.
@frankvc5522
@frankvc5522 2 жыл бұрын
Wij hebben gefreesd. Hoefde de bestaande, reeds geïsoleerde vloer er niet uit. Scheelt een hoop werk en uiteindelijk goedkoper in ons geval. Ook volgens slakkenhuis, 16mm buizen. 2,5cm diepe groeven, daarna dicht gesmeerd en daarboven op een pvc vloer. Wel op gas. Geen enkele moeite om het warm te krijgen, ook niet hartje winter.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Ja dat scheelt inderdaad. Zag dat het vaak gebeurd bij bestaande vloeren. Zolang het maar geïsoleerd is. Hoor ook wel eens verhalen van mensen die er na de aanleg van vloerverwarming pas achter kwamen hoeveel warmte er door hun slecht/niet geïsoleerde vloer verdween. Weet je toevallig op hoeveel graden je de vloer stookt? Ook met hartje winter? Dus niet de thermostaat, maar het ingaande water?
@frankvc5522
@frankvc5522 2 жыл бұрын
@@gasloos op de verdeler zit ook een thermostaat. Langzaam opgestookt volgens protocol tot 50 graden en daarna teruggeschroefd naar 40 graden. Overigens is de maximale temperatuur afhankelijk van het type vloer wat je legt.
@Timovd
@Timovd 2 жыл бұрын
Hier ook laten infresen in de zandcementdeklaag, omdat anders de deuren ingekort moesten worden.
@ercanyilmaz8108
@ercanyilmaz8108 2 жыл бұрын
Dan komt de hamvraag. Is het verzekeringstechnisch handig om zelf de vloerverwarming aan te leggen?
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Is het verzekeringstechnisch handig om iets in je huis zelf te doen? Meeste risico’s kan je door goed inlezen erg beperken en praten met mensen die er verstand van hebben, of eerder al hebben gedaan. Zo heb ik de helft aangelegd met de aannemer.
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Grote voordeel als je het zelf maakt, dan weet je vaak ook hoe je het moet repareren als het weer stuk gaat 👍🏻
@richi5549
@richi5549 2 жыл бұрын
wat kost het per m2
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
€2,7 per m2 voor de draadstaalmatten. Ik heb 8,3 m slang per m2 gebruikt en dat is nog eens €6,- Dat is zonde een paar tientjes randisolatie. Dat is nog geen €0,40 per m2. Totaal dus iets meer dan €9,- per m2. Daar komt nog wel verdeler bij en koppelingen. Dat is ook nog een behoorlijke post.
@katarina7106
@katarina7106 2 жыл бұрын
ook ook een
@ELGee1
@ELGee1 2 жыл бұрын
Je bent nu toch je toevoer aan het gebruiken om je afvoer te verwarmen? Omdat warm en koud zo dicht bij elkaar loopt de hele tijd mbt je slakkenhuis
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Inderdaad, daardoor is de temperatuur binnen het slakkenhuis veel gelijkmatiger dan bij een meander-patroon. Op het plaatje van het slakkenhuis-patroon in de video is de aanvoer rood getekend en in het midden van het slakkenhuis-patroon wordt die ineens blauw. In werkelijkheid zou de leidingen allemaal meer ‘oranje’ zijn, omdat je inderdaad met je toevoer de afvoer verwarmt (of koelt).
@ELGee1
@ELGee1 2 жыл бұрын
@@gasloos ok dank. maar het was voor efficiënte toch juist belangrijk dat er een verschil zit tussen aan en afvoer van minimaal X graden ( ben dat even kwijt ) raak je dat niet kwijt hierdoor
@gasloos
@gasloos 2 жыл бұрын
Geen idee eigenlijk hoeveel graden. Ben wel benieuwd naar als je dat weet. Slangen liggen nog steeds 10cm uit elkaar. De tussenliggende vloer moet dus eerst worden opgewarmd voordat de retour-leiding ‘verwarmt’ wordt. Op dat moment geeft de vloer ook de warmte af aan de ruimte. En als warmte wordt afgegeven aan de ruimte daalt de temperatuur van water in de vloerverwarmingsbuis. Dus theoretisch zit er altijd een verschil in temperatuur van de aan- en afvoerbuis. Hoe groter dat verschil hoe meer warmte er onderweg is afgegeven. Straks als alle draait wel interessant om hier eens naar te kijken wat dat in de praktijk doet.
@ELGee1
@ELGee1 2 жыл бұрын
@@gasloos dit systeem zal zich al wel bewezen hebben maar zoals je al zegt het moet maximaal van zijn warmte hebben afgegeven zodat zo min mogelijk terug komt dan heb je het meer efficiënte gewerkt. mij leek dat in eerste instantie niet zo werken maar je hebt natuurlijk nog heel wat cement of andere vulling er tussen zitten. ben benieuwd.
@LeviRoelofsma
@LeviRoelofsma 2 жыл бұрын
@@gasloos & ​ @EL Gee daarnaast is je vloer volgens mij straks bijv. 19 graden, terwijl het aanvoerwater 30 graden is, hierdoor warme de retourleiding niet op, deze is nog steeds warmte aan het afgeven, water wat de vloer uitkomt, zal nooit kouder zijn dan de vloer zelf (tenzij je aan het koelen bent natuurlijk :D ). Toffe filmpjes Gerjon, heb er al veel aan gehad.
@eri3214
@eri3214 Жыл бұрын
Geen vloerbochten.. de aanloop naar de verdeler ziet er niet uit. Niet alle vlechten mooi in 1 lijn. Groepen niet strak. Amateur vlechtmachine.
@gasloos
@gasloos Жыл бұрын
Dank voor je reactie. Vloerbochten hadden het inderdaad wat mooier gemaakt. Als je nog tips hebt waar mensen wat mee kunnen, laat het vooral weten. Dan kunnen andere het beter doen dan ik.
How to Install Underfloor Heating in an Old Property
28:36
Charlie DIYte
Рет қаралды 99 М.
Vloerverwarming leggen (1 van 3): noppenplaten - Zelf Een Huis Bouwen
19:35
How Strong is Tin Foil? 💪
00:26
Preston
Рет қаралды 47 МЛН
大家都拉出了什么#小丑 #shorts
00:35
好人小丑
Рет қаралды 86 МЛН
I Took a LUNCHBAR OFF A Poster 🤯 #shorts
00:17
Wian
Рет қаралды 16 МЛН
Gasloos VLOG #32a DE ZANDCEMENT-VLOER LIGT ERIN!
9:08
Gerjon gaat gasloos
Рет қаралды 4,9 М.
Draden trekken met trekveer Zelf Elektra Aanleggen Deel 4
12:07
How do you draw the underfloor heating on the floor? (Renovation Sauna 6)
7:58
Loodgieter Den Haag Stad
Рет қаралды 28 М.
Betonvloer storten - Zelf Een Huis Bouwen
18:08
Altenatief Huis
Рет қаралды 48 М.
Fout aangesloten vloerverwarming (hydraulisch neutraal)
16:50
Ketel Klets
Рет қаралды 98 М.
Gasloos VLOG #32b GEEN BAAN MEER, GEEN AANNEMER MEER…
8:22
Gerjon gaat gasloos
Рет қаралды 4 М.
Animatie installatiestappen Variokomp droogbouw vloerverwarming
6:16
Technea - Wijzer in woningtechniek
Рет қаралды 21 М.
How Strong is Tin Foil? 💪
00:26
Preston
Рет қаралды 47 МЛН