Germinarea semințelor / sâmburilor de piersică - Forțarea germinării cu șervețele umezite

  Рет қаралды 100,753

Grădinărit

Grădinărit

4 жыл бұрын

În acest video vă arăt pas cu pas cum forțez germinarea / încolțirea sâmburilor de piersică în frigider folosind șervețele de hârtie umezite.
Semințele de piersic ca majoritatea semințelor pomilor fructiferi din zona noastră, au nevoie de o perioadă de stratificare.
În cazul piersicului este nevoie de o perioadă de frig și umezeală de aproximativ 60 de zile pentru a se declanșa germinarea.
Urmând pașii din acest video vei reuși să germinezi / încolțești semințele de piersic în frigider la o temperatură de aproximativ 6 grade celsius.
Dacă faci germinarea pe timpul iernii și semințele germinează mai devreme de sfârșitul iernii, este obligatoriu ca sâmburii germinați să fie puși în ghivece sau orice tip de recipient compatibil, cât mai înalt posibil, cu un substrat de calitate pentru o bună dezvoltare a rădăcinii.
Dacă germinarea se face primăvara, atunci poți pune semințele direct în pământ la locul definitiv.

Пікірлер: 269
@16fara15
@16fara15 4 жыл бұрын
Mulțumesc. Informații de mare ajutor!
4 жыл бұрын
Mulțumesc, de asemeni și ție!👍
@silviadamaris930
@silviadamaris930 4 жыл бұрын
wow super tare ❤️ Multumesc de video si de explicatie 👍
4 жыл бұрын
👍👍👍👍👍
@marianapisica6400
@marianapisica6400 2 жыл бұрын
Super explicat! Multumesc!
2 жыл бұрын
👍
@vioricamacovei3399
@vioricamacovei3399 3 жыл бұрын
mulțumesc pentru aceste sfaturi... sigur voi încerca, și vă voi informa.
3 жыл бұрын
👍
@danielasorinapopescu610
@danielasorinapopescu610 2 ай бұрын
Foarte util și interesant,mulțumesc!
2 ай бұрын
👍
@dianestef376
@dianestef376 Жыл бұрын
Mulțumim!🙏 Foarte convingător și foarte tentant! E vară... strîngem sîmburi!❤
11 ай бұрын
👍
@alinmarinica5067
@alinmarinica5067 2 жыл бұрын
Frumos explicat
2 жыл бұрын
👍
@lucian9989
@lucian9989 3 ай бұрын
Mulțumesc frumos🙏👍
2 ай бұрын
👍
@irinaciorcas7751
@irinaciorcas7751 Жыл бұрын
Multumim pt video
Жыл бұрын
👍
@vioricadinca5039
@vioricadinca5039 4 жыл бұрын
Foarte interesant multumesc 👍👍❤
4 жыл бұрын
Mulțumesc și eu!👍
@MrDany73074
@MrDany73074 4 жыл бұрын
Foarte educativ clipul.
4 жыл бұрын
Mulțumesc!👍
@elena-8234
@elena-8234 3 жыл бұрын
Multumesc 🙏
3 жыл бұрын
Cu plăcere!
@AlexIvasuc
@AlexIvasuc Жыл бұрын
prezentare ft buna felicitari
Жыл бұрын
👍
@alexandrabrunn7423
@alexandrabrunn7423 Жыл бұрын
Multumesc foarte mult ptr acest video atât de bine si instructiv facut. Voi incerca si eu sa vad ce reusesc. Eu nu am asa multa rabdare ca tine😊. Extraordinar de bine facut videoul. 🤗
Жыл бұрын
👍
@LivadaBio
@LivadaBio 3 жыл бұрын
👍👏👍👏 Foarte bun canal 👍👏👍👏 M-am abonat cu placere !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 жыл бұрын
👍
@user-te7pt3ce4c
@user-te7pt3ce4c 15 күн бұрын
🙏❤️❤️...❤️👑👑👑 Super!
5 күн бұрын
👍
4 жыл бұрын
Pentru fanii Facebook avem de asemeni pagină și grup: Pagina Facebook: facebook.com/Florileeu-771322159934894/ Grup Facebook: facebook.com/groups/418196878942988/ Acolo puteți urca fotografii și videouri cu experimentele voastre sau să puneți imagini atunci când aveți o problemă, e mai ușor să se găsească o soluție atunci când, pe lângă descrierea problemei sunt puse imagini sau videouri.
4 жыл бұрын
👍
@glavanemilia9892
@glavanemilia9892 Жыл бұрын
Acum 2 ani am plantat un cais prin această metodă și în prezent este mare, fiind de un an plantat afară. Vă mulțumesc mult pentru ajutor!
Жыл бұрын
👍
@CristinaIvanescu-kq7um
@CristinaIvanescu-kq7um 8 күн бұрын
Nu trebuie să îl altoiți?
@snrnsjd
@snrnsjd 4 жыл бұрын
Cel mai folositor canal de pe KZbin! Mulțumesc mult pentru că împărtășiți aceste informații cu noi! Poți te rog frumos să experimentezi cu sâmburii de corn / coarne? Am citit undeva pe net că au nevoie de 2 ani sa înceapă să germineze. Toate cele bune și sănătate multă să ai! Cu drag din Moldova 🇲🇩
4 жыл бұрын
Din păcate, acum este cam târziu să mai pot face rost de sâmburi, eu în cea mai mare parte a timpului locuiesc în Spania, în România(zona Sucevei) sunt cam aproximativ 4 luni pe an, iar acum nu sunt în țară, și nici nu cunosc pe nimeni din zona mea care să aibă corni, dar dacă voi face rost anul viitor voi proba și cu ei.
@daniellucaci9980
@daniellucaci9980 4 жыл бұрын
Foarte bun video ne este de mare folos in viitor dacă veți putea sa facetii un documental cum se pregătesc portaltoiul la măr ,cireș,cais va mulțumesc
4 жыл бұрын
O să țin cont!
@taniabraboveanu7422
@taniabraboveanu7422 4 жыл бұрын
Mulțumesc . În februarie o să încerc și eu . Mă gândesc că până în toamnă o să am un pui de piersic frumos.
4 жыл бұрын
Mulțumesc și eu!
@ginavisian2260
@ginavisian2260 3 жыл бұрын
Am să încerc și eu să vedem dacă î--mi reușește ,multe mulțumiri pentru explicațiile clare ...!!°
3 жыл бұрын
👍
@albumircea3004
@albumircea3004 4 жыл бұрын
Foarte frumos si util si bine explicat! Eu incerc dupa acelasi principiu sa germinez migdal (din samburi cumparati de la supermarket). Sper sa imi iasa ceva! Spor in toate! 🌱
4 жыл бұрын
Pregătesc un video și pentru germinarea semințelor de migdal, tot cu migdale cumpărate din supermarket, același principiu și funcționează, majoritatea au germinat.
@albumircea3004
@albumircea3004 4 жыл бұрын
Grădinărit Super. Astept cu interest. Eu doar ce le-am pus la stratificat ieri pe ale mele. Numai bine!
@mariamihai7386
@mariamihai7386 Жыл бұрын
Felicitari,sti sa explici foartete bine, succes
@luminitapopa5809
@luminitapopa5809 2 жыл бұрын
Bine explicat! Mulțumesc! Cu sâmburii de pruni la fel se procedează?
2 жыл бұрын
Aproximativ la fel, dor diferă cu ceva zile perioada de stratificare.
@NicolaeR.
@NicolaeR. 8 ай бұрын
Cel. Mai. Bun. Filmuleț. Și la. Obiect
8 ай бұрын
👍
@eolian100
@eolian100 4 жыл бұрын
Foarte frumos prezentat, mulțumim și sincere felicitări! Deci să înțelegem că doar primăvara putem germina și planta într-un recipient. Acum toamna ar fi posibil, întreb deoarece aici în munte nu avem curent.
4 жыл бұрын
Poți și acum, dar vei păstra ghiveciul în casă până în primăvară într-o zonă bine luminată, pentru o dezvoltare bună a plantei, în primăvară când timpul o permite scoți treptat planta afară pentru a se adapta și apoi o lași afară sau o poți planta direct la locul definitiv. De asemeni poți semăna direct în pământ, afară, sâmburii, care vor trece prin procesul de stratificare natural și vor încolți în primăvară când timpul se îmbunătățește.
@grigoresitaru4343
@grigoresitaru4343 2 жыл бұрын
Aş fi interesat de germinarea sâmburilor de moşmon, la noi îi mai zice scoruş sau nuspui. Şi am găsit pe net că aceştia având coja sâmburelui tare, ar fi necesar să stea la germinat 2 ierni. Luna trecută am cumpărat fructe din piaţă, am spălat sâmburii, apoi i-am ţinut 2 zile în apă călduţă, după care i-am pus la frigider unde este între minus 1 grad şi +2 grade, i-am pus apoi în nisip umed şi i-am mai lăsat câteva zile şi afară la 2 - 5 grade. Între timp am căutat să aflu cum trebuie procedat cu stratificarea în continuare, ca să intre în vegetaţie în primăvară şi să nu aştept până anul viitor. Am mai încercat şi o altă metodă, am pus la înrădăcinare butaşi de moşmon în timpul verii, dar fără rezultate. Probabil ar trebui în alt anotimp, la ieşirea din iarnă sau ce ar mai trebui făcut pentru rezolvarea problemei. În ultimii ani am cumpărat de la pepiniele din ţară puieţi altoiţi, însă după 1 - 2 ani s-au uscat fiind altoiţi pe gutui, iar gutuii nu merg, se uscă.
2 жыл бұрын
Din păcate nu cunosc această plantă decât din fotografii și de pe net, deci și informațiile pe care le-aș da nu ar fi verificate și nu-mi dau cu părerea despre un lucru până nu-l probez. Dar dacă ai găsit informații din surse sigure că are nevoie de o stratificare de doi ani, cam de atât are nevoie nu vor germina mai devreme. Ce ai putea să încerci ar fi să scoți sâmburii din coajă fără să-i alterezi și să-i ții la frigider într-un mediu umed, până vor încolți, posibil să dureze chiar până la doi sau să germineze mai devreme.
@CristinaIvanescu-kq7um
@CristinaIvanescu-kq7um 8 күн бұрын
Puneți sâmburii direct in vas cu pământ. Crește planta direct din sâmbure, nu trebuie să ii faceți nimic Eu am avut sâmburii aduși din Italia
@constantinjitariu1439
@constantinjitariu1439 2 жыл бұрын
Fain mia mers am incercat si e beton metoda
2 жыл бұрын
👍
@claudiaandronache7375
@claudiaandronache7375 4 жыл бұрын
Interesant .daca pun la germinat acum in iunie când este bine sa i pun direct afara in pamant.multumesc
4 жыл бұрын
Probabil vor germina luna viitoare, iar dacă ar fi o toamnă lungă, ar putea să se maturizeze / lignifice tulpina, și i-ai putea planta în toamnă, dacă nu sunt bine maturizați mai bine în primăvara următoare, sau protejați pe timpul iernii, e greu de spus fără să vezi ce dezvoltare are planta.
@sapphirerhymes
@sapphirerhymes 3 жыл бұрын
Minunat video si extraordinar de bune explicatii! Va rog frumos, mie imi plac foarte mult piersicile plate, imi recomandati sa fac la fel cum ati explicat aici, si sa plantez din seminte, isi pastreaza proprietatile fructelor? Multumesc tare mult!!
3 жыл бұрын
Abia anul acesta am semănat și piersici plate, răspunsul îl voi putea da peste vreo 3 ani.
@sapphirerhymes
@sapphirerhymes 3 жыл бұрын
@ multumesc tare mult!
@ametonur8012
@ametonur8012 2 ай бұрын
Salutare, au și trecut 3 ani, anul ăsta ar trebui sa aveți fructe in piersicul plat? A funcționat din sâmburi ? Fără altoire? Mulțumesc.
2 ай бұрын
A avut câteva flori anul acesta și se pare că au rămas două fructe, una pare să aibă șanse de a ajunge la maturitate, și ar părea să aibă forma piersicului plat, erau încă destul de mici fructele când le-am văzut ultima dată, acum o săptămână. Flori a avut și anul trecut, dar nu au trecut de brumele de primăvară. Din păcate, pomul are o dezvoltare slăbuță, probabil și din cauza că nu îi fac nici un tratament, nici fertilizări dar și din cauză că e pus între cireși maturi. Eu am pus mai mulți piersici din sâmburi, vreo 9 sau 10, dintre toți aceștia doar 2 au o dezvoltare forte bună în clima din zona Sucevei, fără nici un fel de tratament sau fertilizare, alți 4 o dezvoltare slăbuță, printre care și cel plat, unul a început să se usuce după prima fructificare, iar restul nu au trecut de 3 ani. Principala problemă cu ei e bășicarea, doi se pare că rezistă foarte bine, unul e de o vârstă cu cel plat, dar e mult mai dezvoltat față de acesta, are peste 2, 5 metri înălțime iar cel obținut din piersic plat abia a ajuns până la brâu, cel plat e în câmp deschis celălalt într-un loc ferit de vântul direct. Probabil cu tratamente și fertilizări ca la carte, toți ar fi avut o dezvoltare bună, dar eu sunt interesat doar de plante rezistente, le dau o șansă, dacă supraviețuiesc bine, dacă nu, asta e. Până la jumătate lui iunie nu ajung la livadă(locuiesc în străinătate), dar dacă atunci când ajung, dacă nu a avortat fructele, și dacă acestea sunt plate, voi face un video pe care îl voi urca pe acest canal.
@auroraciocoiu4227
@auroraciocoiu4227 2 жыл бұрын
👍❤🤗
2 жыл бұрын
👍
@auroraciocoiu4227
@auroraciocoiu4227 2 жыл бұрын
@ Supeeer....multumim frumos!❤🤗
@claudiubutnaru28
@claudiubutnaru28 4 жыл бұрын
Am sa incerc si eu sa fac asa cum ai facut u.eu am plantat un gutui are cam 20,30 cm.pot sal plantez in pamant la toamna.si cand pot sal altoiesc daca trebuie.astept raspuns Multumesc
4 жыл бұрын
Gutuiul dacă îl ai într-un ghiveci și îl vei planta cu tot cu pământ îl poți planta și acum, dar în toamnă e perfect. Nu am înțeles însă, din comentariul tău, dacă e obținut din sămânță sau prin altă metodă, dacă vrei să îl altoiești îl poți altoi când mărimea permite altoirea pe care vrei să o aplici spre exemplu la altoirea în z în verde ar trebui să fie cam de aceeași mărime cu altoiul. Altoirea nu este obligatorie, prin altoirea ai garanția că vei ști de la început ce vei obține, că este un pom de calitate, și că vei avea fructe mai devreme, la un pom obținut din sămânță afli abia când fructifică dacă pomul este de calitate sau nu, iar dezamăgirea poate fi mare mai ales că în unele cazuri trebui să aștepți foarte mulți ani.
@nicolaestelianrosca2944
@nicolaestelianrosca2944 8 ай бұрын
Sinistru zornaitul de lanturi. Multumim de info.
8 ай бұрын
👍
@dragosantonas4086
@dragosantonas4086 3 жыл бұрын
Va salut! Am spart samburii,le-am dat pielita aceea maro jos si i-am pus in caserola,acoperiti cu servetele @t de acuma trei saptamani ,dar nu se vede niciun rezultat. Mentionez ca ii tin in frigider, in compartimentul legumelor. Gresesc undeva? Ma puteti ajuta cu un sfat?
3 жыл бұрын
Pielița nu era nevoie să fie dată jos, iar 3 săptămâni e puțin, primele semne apar abia după vreo 40 de zile(cel puțin în cazul meu), iar griji trebuie să-ți faci undeva după 70 / 80 de zile. Eu atunci când le-am germinat le-am ținut la o temperatură de aproximativ 5 grade, dacă temperatura este mai mare poate dura mai mult iar dacă e prea mare chiar să nu germineze.
@CristianP
@CristianP 4 жыл бұрын
Buna ziua si felicitari pentru clipurile dumneavoastra. Am inteles ca gradina se afla in jud. Suceava. Ati incercat sa plantati caisi si ciresi in zona dumneavoastra ? Oare cum se descurca la frig ? Cam cate zile aproximati ca ar fi necesare pt stratificarea/germinarea semintelor de cais si cires in frigider ? Multumesc.
4 жыл бұрын
Cireșii se comporta foarte bine, am pus acum vreo 3 și niște caiși care anul trecut au făcut rod, anul acesta nu știu cum s-au comportat pentru că din cauza virusului abia peste câteva zile voi putea ajunge să văd cum sunt. Stratificarea semințelor de cireș durează mult, la mine la toate încercările pe care le-am făcut, mereu au durat peste 100 de zile chiar și peste 120 cu sămânța scoasă din sâmbure, cu sămânța nescoasă nu au încolțit decât în mod natural, puse în pământ vara sau toamnă și încolțirea în primăvară. Caisele sunt la fel ca și piersicile aproximativ 50 / 60 de zile. Am făcut filmări și cu aceste specii, dar și cu altele pe care după ce le voi monta le voi urca pe acest canal, din păcate durează mult să faci acest tip de videouri, pentru că vreau să arăt imagini cu planta în diferite stadii.
@CristianP
@CristianP 4 жыл бұрын
@ ... Abia astept viitoarele clipuri. Sa ajungeti cu bine ! Va multumesc.
@gigisitaru6071
@gigisitaru6071 4 жыл бұрын
Doresc să știu dacă caisul trebuie altoit obligatoriu.Va multumesc
4 жыл бұрын
Nu știu la ce te referi când spui obligatoriu, prin altoire se obține o plantă identică cu planta din care s-a luat altoiul. Bănuiesc că ai obținut o plantă dintr-un sâmbure de cais și crezi că dacă nu o vei altoi nu va face fructe, dacă la acest lucru te referi, atunci răspunsul este nu, nu este obligatoriu să-l altoiești, doar că nu vei cunoaște calitatea fructelor până în momentul în care noua plantă va fructifica, acestea pot fi sau nu, de calitate.
@alexandrapirvu9417
@alexandrapirvu9417 2 жыл бұрын
Bună ziua, dacă pun sâmburi la germinat în octombrie la ce temperatura trebuie lăsați?
2 жыл бұрын
Nu prea contează când îi pui, germinează doar dacă trec printr-o perioadă de frig, deci dacă îi pui acum și-i pui direct afară în pământ vor încolți în primăvară, dacă îi vrei în ghiveci, trebuie puși în frigider și în aproximativ două luni, vor germina în frigider, la căldură nu germinează.
@cristianionut511
@cristianionut511 Жыл бұрын
Bună ziua,am pus niște seminte de piersica la germinat in frigider peste o zi servetelul a inghetat este bine?
Жыл бұрын
Este un pic cam frig, dar nu le afectează, vor germina după ce urcă temperatura un pic, le poți muta în altă parte a frigiderului unde nu îngheață.
@lauralaura990
@lauralaura990 4 жыл бұрын
Foarte detaliata prezentarea 😉! Ati mai altoit piersicul?
4 жыл бұрын
Nu am specificat în video că voi altoi piersicii obținuți din sămânță, unul din piersicii prezentați în video a ajuns în acest moment în al 3-lea an de viață și are deja primele fructe care par destul de asemănătoare cu fructele din planta mamă, deci nu voi umbla deloc la el, iar la ceilalți care sunt abia în anul 2 și cei puși anul astă, voi aștepta să văd ce fel de fructe fac, dacă îmi plac rămân dacă nu îi voi înlocui.
@lauralaura990
@lauralaura990 4 жыл бұрын
@ Am inteles! A fost doar o simpla intrebare! Multumesc!
@gheorghepop4057
@gheorghepop4057 4 жыл бұрын
Bună .trebuiesc altoiți în anul viitor ?
4 жыл бұрын
Nu e obligatoriu, doar dacă vrei un anumit soi, sau să ai garanția 100% că vei avea un pom de calitate, de obicei piersicii dau fructe destul de asemănătoare cu planta mamă și destul de devreme (primele fructe pot apărea chiar și din anul trei de la semănare).
@ionion7262
@ionion7262 3 жыл бұрын
Buna ziua Am incercat si eu cu mai multe tipuri de seminte mi-au incoltit dar problema este dupa ce le pui in pamint Nu cresc asa simplu si repede De ex. Am pus vreo 10 seminte de piersic mandarin dar acum numai una mai am Deci toate au inceput bine dar apoi s-au chircit si in final s-au uscat cu toate ca am avut grija de ele (pamint bun apa lumina ) Acum va intreb pe dvs Oare de ce??
3 жыл бұрын
Posibil să fie vreun soi sensibil, din păcate nu cunosc soiul respectiv. La mine mai fragili par cei din piersici plate.
@ionutstefan5554
@ionutstefan5554 3 жыл бұрын
Mulțumim, Dar apoi, după cât timp se tunde?
3 жыл бұрын
Depinde de dezvoltarea pomului și de cea ce vrei să obții, eu am alte principii despre tăierile pomilor și prefer să fac tăieri doar dacă este neapărat nevoie, cum nu folosesc pesticide sau alte produse chimice, prefer să am pomi mai viguroși, consider că prin tăieri este afectată sănătatea lor, pentru că tăierile sunt de fapt niște răni în plus pe care pomul trebuie să le repare. Piersicul care este la sfârșit în acest video a rodit deja în acest an fără să îi fac nici un fel de tăiere, este adevărat că este un pic cam mare, dar deocamdată sănătatea lui pot să zic că este aproape perfectă, prefer pomi sănătoși în defavoare unor recolte mai mari.
@ioneldobre766
@ioneldobre766 Жыл бұрын
Bună ziua ! Se poate pune și în încăpere fără a le baga la frigider ? S-au trebuie sa fie obligatorul in frigider ? Sint interesat sa prind și eu am cumpărat niște piersici din supermarket și aș vrea sa prind și eu . Oare fac fructele fără altoirea pomului ? Vă mulțumesc !
Жыл бұрын
Pentru a germina e nevoie să treacă printr-o perioadă de frig(stratificare). Fructe vor face, fără altoire, dar problema este că nu știi ce fel de fructe vor fi, de calitate sau nu. Din sămânță se obține o nouă plantă, prin altoire se clonează aceiași plantă pe mai mulți portaltoi.
@mistermister1943
@mistermister1943 4 жыл бұрын
Foarte util. Salutări! Am un piersic ieșit dintr-un sâmbure aruncat, are 7-8 ani și face piersici mici, dar extrem de gustoase și cu pulpa albicioasa. Exista vreo metoda sa îmbunătățesc dimensiunea fructelor? De asemenea, dacă retez tulpina pomului la jumătate acum iarna, am șansa să capete o noua coroană în primăvară, ori se va usca? Doresc sa reformez astfel structura pomului, care este cam inegal, având ramurile crescute mai mult într-o parte. Mulțumesc!
4 жыл бұрын
Dacă nu ai rărit fructele până acum în anii anteriori, ai putea obține o mărire a fructelor prin rărirea acestora. Iar la tăieri, eu recomand orice tip de tăiere la pomi să se facă primăvara sau în verde, dacă tai acum, în special la persic, cais sau cireș, pomul va suferi foarte mult, în unele cazuri chiar să nu se recupereze după o tăiere foarte drastică cum zici că ai vrea tu să faci. Eu nu aș tăia așa de drastic ca tine acum, aș tăia în primăvară și vară un sfert, iar restul anul viitor.
@mistermister1943
@mistermister1943 4 жыл бұрын
@ Mulțumesc pt sfaturi! Așa voi face, voi tăia treptat pomul. Iar fructele, nu sunt ele așa dese, însă ies toate la mărimea unei prune. Mă gandesc că e datorită faptului că nu e altoit, probabil nu are putere în rădăcină. Dacă sortimentul ar fi pe un port-altoi, probabil ar hrăni mai bine fructele.. nu știu ce să zic.. Cele bune!!
@mukiaratosustoptnr6352
@mukiaratosustoptnr6352 2 жыл бұрын
@@mistermister1943 merge si la samburii de caisa? Am o grămadă de caise si o gramada de samburi.
@flaviustfc9790
@flaviustfc9790 4 жыл бұрын
salut.in ce perioadă se fac germinările in general?
4 жыл бұрын
Eu recomand, sfârșitul iernii începutul primăverii, pentru a folosi cât mai mult lumina naturală, sau semeni direct toamna în pământ și încolțesc în primăvară, așa stratifică în mod natural.
@allaboutlife5004
@allaboutlife5004 4 жыл бұрын
Așa se procedează și pentru cires?
4 жыл бұрын
Aproximativ la fel, doar că cireșul are nevoie de mai mult de 100 de zile de stratificare.
@capsuniled-m5444
@capsuniled-m5444 3 жыл бұрын
Daca samanta e mai deschisa la culoare e buna de germinat?
3 жыл бұрын
Dacă sămânța este sănătoasă și ajunsă la maturitate nu vor fi probleme.
@adriancici9629
@adriancici9629 3 жыл бұрын
Buna seara. Am facut pas cu pas cum ati descris in videoclip cu o singura exceptie, am pus 4 si 5 samburi incoltiti in sticla datorita lipsei de spatiu. Plantutele (piersicii) s-au dezvoltat pina acum aprox 10 cm in inaltime. I-am pus la germinat pe 02.08.2020 si i-am plantat pe 05.12.2020. Am vreo sansa sa-i las asa pina la inceputul lui aprilie cand o sa -i transplantez la locul definitiv sau sa-i separ cate unul in sticla ? Ce imi recomandati? Multumesc
3 жыл бұрын
Îi poți ține așa până în aprilie, dacă ai un spațiu luminos vor supraviețui fără probleme. Probleme ar fi la transplantare, pentru că bănuiesc că acum nu au ieșit din vegetație și sunt încă cu frunze pe ei, deci dacă îi vei ține la cald până în aprilie vor fi verzi și atunci. Eu aș recomanda că în cazul în care nu le induci intrarea în repaus vegetativ prin februarie, să îi pui așa cum sunt afară, în aprilie / mai, fără să îi separi și să-i separi abia toamna următoare când vor intra în mod natural în repaus vegetativ. Bineînțeles, poți să-i muți și acum separat și să-i ții într-un mediu umed până se vor prinde, dar probabil că vei pierde pe unii. În cazul în care sunt în repaus vegetativ deja, îi poți muta și separa acum, atât afară cât și în spațiu protejat.
@adriancici9629
@adriancici9629 3 жыл бұрын
@ multumesc. Sunt in sticle de plastic cum am spus, sunt pe balcon inchis ( din apartament) si este si suficienta lumina. Multumesc inca odata
@adriancici9629
@adriancici9629 3 жыл бұрын
@ MultumescÎi pastrrez asa până in toamna si apoi îi plantez la locul lor. Am o casa la tara cu teren mai mult, nu locuiesc acolo si merg in fiecare weekend vara. Aleg metoda asta de a-i desparti in toamna. Multumesc de sfat. Sunt un incepator entuziast.
3 жыл бұрын
👍
@traianpopescu7263
@traianpopescu7263 4 жыл бұрын
La prun se procedeaza la fel?
4 жыл бұрын
Aproximativ aceiași pași doar diferă un pic timpul de germinare, am filmări pe care trebuie să le montez și pentru prun.
@doranabartas882
@doranabartas882 2 жыл бұрын
E ok daca e pus samburele germinat in zaț de cafea in loc de pamant? :)
2 жыл бұрын
Nu am folosit niciodată zațul ca substrat, deci nu știu cât de bun ar fi, dar bănuiesc că nu va supraviețui.
@andreicojocaru4655
@andreicojocaru4655 3 жыл бұрын
În care zilele creste tulpina eu am pus în pământ duminica și încă nimic? Doar ca rădăcină mea a fost dreapta nu într-o parte mai poate creste?
3 жыл бұрын
Poate dura câteva zile, depinde foarte mult de condițiile pe care e are, iar acum e foarte cald e posibil să se dezvolte mai greu sau chiar să nu se dezvolte, ideal este să faci germinarea la sfârșitul iernii, începutul primăverii.
@oanaiz8301
@oanaiz8301 2 жыл бұрын
In ghiveci îl putem tine direct in soare ? Sau în camera ferit?
2 жыл бұрын
O dată ce au încolțit, direct în soare.
@georgel6364
@georgel6364 4 жыл бұрын
Și în ce luna recomandați transplantarea din ghiveci în pământ?
4 жыл бұрын
Dacă ghiveciul e mic, recomand cât mai repede posibil, după ce a trecut pericolul înghețurilor târzii, dar dacă ghiveciul e peste 5 litri volum poți ține plantele până în toamnă că sunt mai ușor de îngrijit mai ales dacă ai mai multe.
@georgel6364
@georgel6364 4 жыл бұрын
@ multumesc
@Apwoes0
@Apwoes0 2 жыл бұрын
Buna ziua , când pun sămânța în frigider o las acolo pe toată perioada in care germineaza? Adică nu o scot din frigider până nu germineaza?
2 жыл бұрын
Da, trebuie lăsată până germinează, frigul îi declanșează germinarea.
@ioncatalinmuraru6318
@ioncatalinmuraru6318 Ай бұрын
Salutare... În timpul cât sta în frigider le mai udam sau nu?
16 күн бұрын
Se menține umezeala pe toată durata germinării.
@andreipircea8987
@andreipircea8987 Жыл бұрын
Salut eu am facut la fel si la uni din samburi a iesit cate 2 colti din sambure ce e de facut
Жыл бұрын
Probabil sunt două semințe în sâmbure, în acest caz poți separa plantele.
@andreipircea8987
@andreipircea8987 Жыл бұрын
Multumesc de sfat
@romicadragoi7075
@romicadragoi7075 Жыл бұрын
Cand in ce luna scoateti samburii si ii puneti la frigider la 5,6 grade in ce luna .
Жыл бұрын
Nu există o lună anume, se pot pune toamna direct în pământ, sau folosi această metodă din acest video la sfârșitul iernii începutul primăverii, februarie - martie.
@xcriss75
@xcriss75 4 жыл бұрын
Spuneti.mi cat timp pot pastra samburii de piersic recoltati din fruct azi 10iulie 2020...incat timp ii pot planta...multumesc
4 жыл бұрын
Poți să-i pui și acum direct în pământ și vor încolți în primăvară, sau îi poți păstra la frigider fără probleme până în februarie / martie.
@xcriss75
@xcriss75 4 жыл бұрын
@ ♥️mulțumesc. Am ales sa.i pun la incoltit intre servetele intr.o caserola, asa cum ați procedat dumneavoastra..Bagându-i la frigider
4 жыл бұрын
Dacă i-ai pus deja în șervețele probabil vor încolți în aproximativ 50/60 de zile o să trebuiască să-i ții peste iarnă intru-n spațiu protejat.
@xcriss75
@xcriss75 4 жыл бұрын
@ asa voi face
@cinevanecunoscut6470
@cinevanecunoscut6470 2 жыл бұрын
Dar dupa ce îi punem in servetel mai umezim servetelul si este obligatoriu la frigider?
2 жыл бұрын
Trebuie păstrată umezeala pe toată durata germinării, la frigider este obligatoriu pentru că în acest fel se declanșează germinarea, dacă sămânța nu trece printr-o perioadă de frig nu germinează.
@elenamalancus2302
@elenamalancus2302 Жыл бұрын
La semintele de prune se procedează la fel?
Жыл бұрын
La fel, doar diferă timpul în care germinează, nu am acum la îndemână să spun numărul exact de zile.
@oanaiz8301
@oanaiz8301 2 жыл бұрын
In ce perioada e bine sa le pui?
2 жыл бұрын
Sfârșitu iernii începutul primăverii! Sau toamna direct în pământ.
@elizaiosif4578
@elizaiosif4578 11 ай бұрын
Salutare! Daca le pun acum in august la frigider cum ati aratat dvs, tot pricesul si abia prin octombrie sunt ok. Cum le pastrez peste iarna? In ghiveci in casa?
@elizaiosif4578
@elizaiosif4578 11 ай бұрын
Eu iarna am 25 26 de grade in casa. In general toate plantele pe care le am avut in casa au murit . S au uscat. !?
11 ай бұрын
Cel mai simplu ar fi să le păstrați în frigider până prin februarie și apoi să faceți procesul, sau și mai simplu, le puneți acum direct în pământ la locul definitiv și în primăvară vor încolți.
@danielcavalciuc9672
@danielcavalciuc9672 4 ай бұрын
Bună ziua aș avea o întrebare cu ce trebuie stropiți bio
4 ай бұрын
Din păcate nu sunt un expert în produse fitosanitare, deci nu pot da sfaturi în acest domeniu, iar eu nu am folosit și nu folosesc nici un fel de produs, deocamdată. Cultiv plantele ca hobby și doar pe cele care rezistă singure, fără să aibă nevoie de ajutor.
@elenastefanut108
@elenastefanut108 2 жыл бұрын
Bună ziua cu sîmbure cu coaje nu se poate vă rog sami spuneți
2 жыл бұрын
Se poate, dar durează mai mult timp, cu coajă este ideal să-i pui toamna direct în pământ afară și vor încolți primăvara.
@ioanasubasu7501
@ioanasubasu7501 2 жыл бұрын
buna ziua!După cât timp fructifica?
2 жыл бұрын
Depinde de diferiți factori, cum ar fi materialul genetic pe care îl poartă și dezvoltatoarea plantei, de obicei piersicii din sâmburi fructifică la 3 / 4 ani.
@Holeraholeritza
@Holeraholeritza 2 жыл бұрын
Am o gramada de samburi de caise, e la fel?
2 жыл бұрын
Aproximativ la fel diferă un pic timpul în care germinează.
@rodicell
@rodicell Жыл бұрын
Buna ziua! Astazi as dori sa pun samburi la germinat la frigider, iar dupa perioada specificata de dvs sa ii plantez in ghiveci. Ghiveciul ar trebui tinut afara, sau in casa, tinand cont ca ar fi cam luna septembrie dupa trecerea perioadei de germinare la frigider? In ce conditii de lumina ar trebui tinut ghiveciul? Sau, la ce ar trebui sa am grija ca sa ma asigur ca planta nu moare pana in primavara cand o voi planta? Mulțumesc
Жыл бұрын
Eu i-aș ține în frigider fără umezeală până în decembrie și apoi i-aș forța să germineze, așa aș ține planta în casă doar vreo două trei luni și apoi aș scoate-o afară în plin soare. Dar tu dacă vrei să-i forțezi să germineze acum(probabil germinarea va dura un pic mai mult), ar trebui să le asiguri după germinare destule ore de lumină solară zilnic ca să obții o plantă viguroasă, altfel vei obține o plantă firavă și bolnăvicioasă plus că o să fie dereglată, pentru că va avea nevoie de pauza vegetativă la vreo 8 luni după germinare, iar atunci în România(emisfera nordică) va începe primăvara. Din păcate nu am probat să germinez în timpul verii să și confirm cea ce zic, dar presupun că o plantă mai rezistentă vei obține la sfârșitul iernii începutul primăverii.
@rodicell
@rodicell Жыл бұрын
@ va mulțumesc pentru răspunsul prompt!
@mariamandru4320
@mariamandru4320 3 жыл бұрын
,Cand sa pun semintele la incoltit?
3 жыл бұрын
Dacă vrei o stratificare naturală, le pui direct în pământ acum afară, dacă vrei să le germinezi în frigider recomand sfârșitul iernii.
@danielanutu3046
@danielanutu3046 5 ай бұрын
Trebuie cumva altoită planta ca să dea rod ,sau nu?
5 ай бұрын
Dacă vrei garanția unui soi de calitate, atunci da, planta trebuie altoită, asta nu înseamnă că dacă nu o altoiești nu va rodi, planta va rodi, doar că nu vei ști calitatea fructelor până în momentul când aceasta va rodi.
@vionegrea6775
@vionegrea6775 3 жыл бұрын
Se poate și cu sâmburi de cireșe?
3 жыл бұрын
Da, se poate, doar că sâmburii de cireș au nevoi de peste 100 de zile de stratificare.
@denisadmf5978
@denisadmf5978 Жыл бұрын
Atunci cand lasam samburii la încolțit mai trebuie adaugata apa? Sau trebuie doar sa verificam sa nu fie samburi putreziti?
Жыл бұрын
În principiu, dacă sunt într-un recipient închis nu prea s-ar pierde apa, dar dacă apar semne de putrezire se pot schimba șervețele / hârtia.
@user-ud3ex3bs6y
@user-ud3ex3bs6y Жыл бұрын
bună seara, se poate recolta semințele de acum și de germinat în primăvara următoare?
Жыл бұрын
Da, iar cel mai bine este să le păstrezi la rece, în frigider ar fi ideal.
@user-ud3ex3bs6y
@user-ud3ex3bs6y Жыл бұрын
@ vă mulțumesc frumos, o seară bună vă doresc
@danutzudany8824
@danutzudany8824 3 жыл бұрын
piersicul platat din sămânță vor avea același soi de piersic și o să rodească?
3 жыл бұрын
Din sămânță se obține o plantă diferită, nu mai este același soi, este un hibrid, care, în cel mai bun caz poate avea fructele foarte asemănătoare cu fructele plantei mamă. Piersicul are avantajul, față de alte specii, că din sămânță se obțin fructe destul de asemănătoare cu fructele plantei mame, dar pot apărea și fructe de o calitate inferioară sau chiar superioară.
@danutzudany8824
@danutzudany8824 3 жыл бұрын
@ am înțeles, mulțumesc mult și o seară bună.
@carmencarceie2347
@carmencarceie2347 4 жыл бұрын
Am citit pe google la cineva, tot asa face si desface dar spune că tine in apa calda 2-3 zile. Apoi in nisip umezit 40 de zile ,o luna sau pana germineaza,(in cazul in care se intampla asta mai repede). Deci... câteva ore,cate 5-7 ore?s-au 2-3 zile? Multumesc anticipat
4 жыл бұрын
Le pui seara în apă și le lași până dimineață, e destul, nu am probat cu mai mult timp, oricum pentru hidratare e destul.
@carmencarceie2347
@carmencarceie2347 4 жыл бұрын
@ multumesc mult
@btyt3037
@btyt3037 4 жыл бұрын
În ce recomandați să pun sâmburii mari din iulie până în ianuarie-februarie?Este vreo problemă dacă le păstrez atât de mult timp?Nu se va usca sâmburele mic in interiorul lor?
4 жыл бұрын
Nu-i nici o problemă, în natură trec prin acest proces, deci îi poți ține oriunde dacă nu-i scoți din coajă, coaja protejează destul de bine, dar ideal ar fi în frigider pentru că în același timp se face și stratificarea, sau dacă preferi îi poți pune acum direct în pământ și la primăvară vor încolți.
@btyt3037
@btyt3037 4 жыл бұрын
@ cu sau fără sâmburele mare?
4 жыл бұрын
Atât în frigider cât și în pământ recomand cu sâmburele mare, în frigider să nu germineze prea devreme în pământ să ai bă protecție până germinează.
@btyt3037
@btyt3037 4 жыл бұрын
@ vă mulțumesc!
@ianissavascu5973
@ianissavascu5973 3 жыл бұрын
Ai zis să le ținem în frigider la 5 sau 6 grade. Dar nu am înțeleț cum?
3 жыл бұрын
Dacă nu dispui de un frigider care să afișeze temperatura și ai doar unul cu nivele, verifici cu un termometru temperatura pentru fiecare nivel și vei folosi nivelul care are temperatura cea mai apropiată de 5 sau 6 grade.
@ioaniusan4516
@ioaniusan4516 29 күн бұрын
Piersicile plate din magazin se pot inmulti?
16 күн бұрын
Dacă sămânța este viabilă da, eu am unul ieșit din sămânță și anul acesta a făcut și primul fruct, dar nu a ajuns la maturitate, a căzut la începutul lui Iunie. În comparație cu alți piersici obținuți din sămânță are o dezvoltare mai lentă, crește mai greu în condițiile oferite de mine, dar crește ținând cont că eu nu fac nici un fel de tratament pomilor.
@limitstream
@limitstream 3 жыл бұрын
arata beton, trebuie altoire sau nu? dupa cat timp rodeste 4 ani, seamana cu parintii?
3 жыл бұрын
Rodește după aproximativ 3 sau 4 ani, depinde foarte mult de cât de dezvoltat este, de semănat cu părinții seamănă, dar pot ieși și o calitate mai slabă sau chiar superioară.
@ioneldobre766
@ioneldobre766 Жыл бұрын
Și se pot baga acum la germinat ?
Жыл бұрын
Ar fi timp, cred că ar fi timp și pentru a se pune afară direct în pământ, ar mai fi 3 luni de frig.
@sorinlipovan2014
@sorinlipovan2014 2 жыл бұрын
Cât timp trebe ținute în frigider?
2 жыл бұрын
Este specificat în video, aproximativ 60 de zile, la unele soiuri un pic mai mult, la altele un pic mai puțin.
@mihaelamarila1861
@mihaelamarila1861 3 жыл бұрын
Pentru sâmburi de caise se procedează la fel ??
3 жыл бұрын
Aproximativ la fel, doar diferă timpul în care germinează, durează un pic mai mult la caise, de asemeni se pot pune acum direct în pământ afară, și la primăvară vor încolți.
@mihai9943
@mihai9943 3 жыл бұрын
Dar sâmburele cum știu când sa îl sparg, adică când este copt sa zic asa
3 жыл бұрын
Când fructul este copt și sâmburele este copt!
@robertmihon6793
@robertmihon6793 4 жыл бұрын
Pana sâmburii stau la frigider mai trebuie udat servetelul??
4 жыл бұрын
Dacă observi că se usucă, da, iar din când în când schimbi șervețelul că dacă stă prea mult începe să mucezească.
@robertmihon6793
@robertmihon6793 4 жыл бұрын
@ multumesc
@gheorghepirlea6383
@gheorghepirlea6383 6 ай бұрын
Planta care a rezultat ,mai are nevoie sa fie altoita?
6 ай бұрын
Depinde de ce vrei să obții, dacă vrei o plantă identică cu planta mama, atunci da trebuie altoită.
@glavanemilia9892
@glavanemilia9892 4 жыл бұрын
La caiși se procedează la fel???
4 жыл бұрын
Da, același procedeu diferă doar un pic numărul de zile de stratificare, voi face un video și cu germinarea la cais.
@glavanemilia9892
@glavanemilia9892 4 жыл бұрын
@ Mulțumesc!!👍👍
@aboeve1940
@aboeve1940 3 жыл бұрын
Vor face fructe și fără să le altoiești?
3 жыл бұрын
Normal că vor face fructe și fără să se altoiască, scopul altoiri este acela de a clona planta mamă, să știi de la început ce fle de fructe vei avea.
@corneliafoldis6300
@corneliafoldis6300 Жыл бұрын
Dacă germineaza toamna mai trebuie altoire?
Жыл бұрын
Germinarea nu are nici o legătură cu altoirea, din semințe se obțin plante noi, iar prin altoire se clonează planta donatoare / mamă.
@nicolaeboiteanu9522
@nicolaeboiteanu9522 4 жыл бұрын
De ce sa facem pomi din semințe și nu prin altoire
4 жыл бұрын
Depinde de ce vrei să obții, piersicul fructifică de la 3 ani de la semănare deci destul de rapid și în majoritatea cazurilor dau fructe destul de asemănătoare cu cele din planta mama.
@Mihaela-rd6py
@Mihaela-rd6py Жыл бұрын
Dar în acel timp în care stau în frigider, mai adăugăm apă?
Жыл бұрын
În principiu nu este nevoie, dacă le ții întru-un recipient închis, dar dacă observi că se usucă hârtia / șervețelul atunci le schimbi sau le umezești.
@zb1065
@zb1065 3 жыл бұрын
M-ar interesa cum aș putea face un gard viu din păducel și măceș, de preferință din semințe? Oare ar trebui să procedez la fel ca și cu sâmburele de pomi fructiferi, să las să germineze în frigider? Am încercat să bag și crenguțe în pământ, dar s-au uscat toate. Nici semințele băgate direct in sol n-au ieșit.
3 жыл бұрын
Semințele de păducel au nevoie de o perioadă de stratificare de aproximativ 300 de zile, asta înseamnă ar trebuie să stea la o temperatură între 0 și 5° C toată această perioadă, probabil cele puse în pământ direct în toamna trecută ar trebui să încolțească în primăvara din 2022.
@zb1065
@zb1065 3 жыл бұрын
@ Semințe de măceș am plantat demult, cred că prin 2019, cele de păducel acum un an, primăvara. Deocamdată nimic. În zonă e plin cu aceste tufe sălbatice, mie nu-mi ies. :( Ai încercat să încolțești aceste semințe?
3 жыл бұрын
Nu am încercat, dar pentru toamna viitoare mi-ai dat o idee! Am uitat să specific că pentru măcieș perioada de stratificare este de 210 - 240 de zile la o temperatură între 3 și 5° C.
@zb1065
@zb1065 3 жыл бұрын
@ Mersi pt. răspuns! Aștept cu interes rezultatele tale. Mă oftică faptul că în natură n-au atâtea pretenții (stat la frigider 300 de zile...). Au mofturi când doresc eu să-i înmulțesc. 😬
@catalinac5055
@catalinac5055 Жыл бұрын
Daca la sfârșitul lui august aveți copăcel nu știu când ați mâncat piersicile pentru sâmburi având în vedere că au încolțit în 50 de zile și a mai durat cam o luna sa se facă copăcel. Eu acum, in august, am sâmburii de piersici, am vreo șansă să crească copăcei?
Жыл бұрын
Piersicile le-am mâncat cu un an înainte, iar în primăvara imediat următoare am făcut experimentu prezentat în video.
@danielcioca94
@danielcioca94 Ай бұрын
Nu nu
@andreiasu3963
@andreiasu3963 2 жыл бұрын
Am o intrebare: Cate ore ar trebui ținute în apa semintele?
2 жыл бұрын
Nu este nevoie sa fie ținute în apă, au nevoie doar de o perioadă de stratificare, cea specificată în video.
@adisornarcis480
@adisornarcis480 9 ай бұрын
1h zic majoritatea..
@andreigocan120
@andreigocan120 4 жыл бұрын
Aceștia trebuie Alții ?????
4 жыл бұрын
Bănuiesc că te referi la altoire, dacă vrei un pom identic cu pomul mamă altoiești, dar piersicul ca portaltoi nu prea este folosit la noi pentru că are viață scurtă, mai degrabă altoiești pe alt tip de portaltoi mai consacrat. De obicei posibilitatea ca dintr-o sămânță de piersic să obții un pom cu fructe cât de cât bune e mult mai mare decât la alte specii de pomi fructiferi.
@mariucahulubescu1328
@mariucahulubescu1328 10 ай бұрын
Aceste plante trebuie altoite? Cum se face altoirea?
10 ай бұрын
Depinde de ce dorești, se pot și altoi, dar ar fi alți port altoi mai de calitate. Eu când semăn piersic, semăn în special pentru a obține noi plante.
@georgel6364
@georgel6364 4 жыл бұрын
La germinam trebuiesc lasate în frigider nu?
4 жыл бұрын
Da, până când începe să apară rădăcina.
@georgel6364
@georgel6364 4 жыл бұрын
@ multumesc👍👍👍💪🏻
@rAdiAntOn
@rAdiAntOn Жыл бұрын
Buna ziua! Tata este interesat de metodele dvs, m-a rugat sa va cer un soi de contact, in vederea sfatuirii plantarii catorva nuci... O adresa de e-mail cred ca este ok. Multumesc! Spor!!!
Жыл бұрын
Nu este nevoie să fiu contactat în privat, pe acest canal răspund la orice întrebare, bineînțeles dacă cunosc răspunsul! Prefer ca atunci când dau un răspuns, dacă este util, să fii util pentru oricine, pentru toți cei care mai caută aceiași informație.
@runcaneugen8089
@runcaneugen8089 4 жыл бұрын
Trebuie altoit?
4 жыл бұрын
Depinde de ce vrei să obții, dacă vrei un pom identic cu cel din planta mamă trebuie altoit. Eu nu îi altoiesc, piersicul obținut din sămânță rodește destul de repede și de obicei fructele sunt destul de asemănătoare cu cele din planta mamă.
@BerryBlue08
@BerryBlue08 3 жыл бұрын
Eu am pus la germinat samburi de nectarina si acum sunt in ghiveci 😊 Au crestere rapida si acestia. La primavara o sa-i plantez la locul definitv. Sper ca o sa fie bine 😊 Dumneavoastra ati incercat vreodata cu samburi de nectarina?
3 жыл бұрын
Cu nectarine încă nu am încercat, în schimb cu persici plate da, și funcționează la fel ca și la piersicile normale, bănuiesc că și la nectarine e la fel.
@BerryBlue08
@BerryBlue08 3 жыл бұрын
@ am incercat si eu si cu piersici plate dar din pacate mi-au putrezit toate. Si vreau sa va intreb cat timp planta sta in casa (e plantata in ghiveci de 9 zile) la cat timp ar trebui sa fie udata?
3 жыл бұрын
Acum ar trebui să o ții în casă până în primăvară, pentru că dacă o muți acum nu va supraviețui iernii. Ideal ar fi fost ca germinarea să o fi făcut în februarie și transplantai planta în aprilie. De udat doar când observi că pământul se usucă.
@BerryBlue08
@BerryBlue08 3 жыл бұрын
@ Am inteles. O sa tin minte pe viitor cand o sa mai pun samburi la germinat. Multumesc frumos pentru raspunsuri
@cinevanecunoscut6470
@cinevanecunoscut6470 2 жыл бұрын
Dar ai mai umezit servetelu sau lai tinut la frigider?
@toader-stefanzbarnea164
@toader-stefanzbarnea164 4 жыл бұрын
Cat stau in frigider,nu mai trebuie urati?
4 жыл бұрын
Bănuiesc că ai vrut să zici „udați”, dacă la asta te referi atunci răspunsul este că la frigider se țin în hârtie / șervețele umezite care ar trebui schimbate atunci când încep să se altereze, în mod normal această schimbare ar trebui făcută cam de 2 / 3 ori pe toată perioada.
@toader-stefanzbarnea164
@toader-stefanzbarnea164 4 жыл бұрын
@ multumesc pentru raspuns!Scuze ca am scris gresit,dar autocorectorul este de vina!😊
@CristinaIvanescu-kq7um
@CristinaIvanescu-kq7um 8 күн бұрын
Eu am pus samburii intregi într-un pahar cu apă si au încolțit
5 күн бұрын
👍
@jitarusergiu4479
@jitarusergiu4479 3 жыл бұрын
Dar cu sămânță de pruni negri tot așa trebuie făcut pașii la fel că și la piersic
3 жыл бұрын
Da, aproximativ aceiași pași, voi face un video și cu germinarea semințelor de prune.
APRICOT SEEDLING - HOW TO GROW APRICOT TREE FROM SEEDS @SproutingSeeds
8:30
Despre sâmburi puși la germinat.
4:25
Catalin Oancea : Casa,Grădină,Natură
Рет қаралды 172 М.
39kgのガリガリが踊る絵文字ダンス/39kg boney emoji dance#dance #ダンス #にんげんっていいな
00:16
💀Skeleton Ninja🥷【にんげんっていいなチャンネル】
Рет қаралды 7 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Who has won ?? 😀 #shortvideo #lizzyisaeva
00:24
Lizzy Isaeva
Рет қаралды 64 МЛН
How Many Balloons Does It Take To Fly?
00:18
MrBeast
Рет қаралды 158 МЛН
PEACH TREE the trick to give birth to a plant in 15 days at no cost from waste! PEACH tree
8:11
L' Arca delle idee - Stefano Gullotta
Рет қаралды 1,1 МЛН
Even expired seeds will germinate if we use these methods.🌱🌱🌱
9:40
Secretele Gradinarului
Рет қаралды 26 М.
Growing White Nectarine from Seeds
9:06
sweet nest down under
Рет қаралды 22 М.
Rezultatul germinarii sambure. Piersic de vie in 8 zile
3:49
Livada Bio
Рет қаралды 9 М.
Growing a Peach Tree From Seed - Super Easy! How To Grow Peaches From Pit
12:12
Germinate chestnuts - Force germination in sand
19:30
Grădinărit
Рет қаралды 25 М.
How to grow Cherry Plant at home - The Easiest Way to Grow Cherry from Seeds
10:28
CHERRY, the infallible trick to get a cherry tree seedling in 7 days, from fruit scraps for free
9:03
L' Arca delle idee - Stefano Gullotta
Рет қаралды 3 МЛН
Что она делает?
0:34
Почему?
Рет қаралды 11 МЛН
Это Сделает Вас Миллионером 🤯
0:23
MovieLuvsky
Рет қаралды 13 МЛН
坐车一定要系上安全带#海贼王#路飞
0:26
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 7 МЛН
Ném bóng coca-cola😂😂😂
0:35
Tippi Kids TV
Рет қаралды 34 МЛН