GIVE THIS BLEND TO THE AUGMENT AND LOSE WEIGHT

  Рет қаралды 84,274

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

2 жыл бұрын

It is in your hands to get incredible yield from eggplant. Make this mixture and the applications we have described during the development period, so that you do not worry about fruit in the eggplant...
First of all, let's see why it does not bloom, because when these reasons disappear, we can encourage flowering more.
Although eggplant looks majestic, it is actually a very sensitive plant against negative external effects. It does not tend to bloom much when night temperatures are below 15 degrees. Likewise, if the night temperature is above 23 degrees, it will not bloom in the same way. Between these temperatures are the most ideal degrees for flowering. At the same time, pest and disease effects can make flowering irregular.
In general, nutrient deficiencies, temperature imbalances, pollination problems and insect infestations adversely affect flowering.
In the absence of these negatives, we have things to do in order to get more flowering and therefore fruit.
Before moving on to these, we recommend that you watch our videos on what should be done for more yield in eggplant and why eggplant gets bitter.
Eggplant loves fertilizer, loves water, loves hoeing its soil and loves pruning. These applications must be done correctly and on time.
To collect kilos of eggplant, make sure to follow these steps.
Our fertilizer will be based on nettle and lye as usual. But we're going to put some humic acid, calcium, and epsom salt in it for a magnesium boost.
Based on 10 liters of this fertilizer mixture we will prepare, 8 liters of clean water; We add 1 liter of nettle manure, 1 liter of lye, 2 tablespoons of eggshell and calcium fertilizer made from vinegar, 1 tablespoon of epsom salt, 1 glass of humic acid and 1 tablespoon of fish fertilizer.
As we mentioned in the previous videos, how much water we will do when applying liquid fertilizer, for example, let's say 3 liters per root. First, we give 1 liter of clean water to the roots, when they absorb this water, we give 2 liters of our fertilizer to the roots. Make sure to do this seemingly simple process so that the efficiency of the fertilizer will increase.
After we give our fertilizer water, when the soil absorbs the water well, make a superficial hoe. In this way, a cream layer does not form on the soil and it loses less moisture.
And finally, sprinkle ash on the soil surface so that both soil-borne diseases and some pests do not disturb our eggplants.
#eggplant #eggplant fertilization #eggplant pruning #eggplant diseases #natural agriculture #organic agriculture #eggplant juice #eggplant
benefits #eggplant pickled #eggplant kebab #eggplant salad #eggplant soup #eggplant cure #eggplant ring #eggplant stuffed #eggplant acidic or basic # eggplant shallot #eggplant antibiotic #eggplant antibiotic #eggplant allergy #eggplant vaccine #aubergine honey mix #eggplant ball #eggplant pressure #eggplant honey cure #eggplant knife #eggplant nutritional value #eggplant pastry #eggplant varieties #eggplant increases sexual power #eggplant skin benefits of #eggplant vitamin #eggplant dwarf #eggplant planting #eggplant chopping #how to make stuffed eggplant #planting eggplant #where does eggplant grow best

Пікірлер: 67
@olrikdelolrik9961
@olrikdelolrik9961 2 жыл бұрын
Emeklerinize sağlık.
2 жыл бұрын
teşekkür ederim
@sonermertcom
@sonermertcom 2 жыл бұрын
Emeklerinize sağlık hocam. 🙏 Sağlıklı günler diliyorum.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı günler
@fisch_er18
@fisch_er18 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık ❤️❤️
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@LezzetDoluTV
@LezzetDoluTV 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık 👍
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@M.S.K.80
@M.S.K.80 2 жыл бұрын
Bereketli olsun
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@sedaozturk8426
@sedaozturk8426 2 жыл бұрын
Geçen bahar patlıcan ekmiştim cok guzel ciceklenmis ama meyvesini vermeden dokulmuslerdi sonrasinda da bocek dadandi sapina varana kadar yemislerdi bu senede cok sevmeme ragmen ekmek icimden gelmedi tekrar aynı seyler olacak diye
2 жыл бұрын
Mücadeleyi bırakmamak gerekir, nerede hata yaptık bunu bulalım ve ekim dikim işlerini bırakmayalım.
@sedaozturk8426
@sedaozturk8426 Жыл бұрын
İnat etdım bu senede ektım gıne boceklere yenıldım bocek ılacı yapmamıza rağmen hemde patates boceklerı pesımı bırakmadı
@umitkoroglu1928
@umitkoroglu1928 2 жыл бұрын
Sevgili hocam, güzel bilgiler için çok teşekkürler. Bende Leonardit var, hümik asit olarak kullanabilirmiyim, kullanabilirsem ne şekilde kullanmalıyım?...😍
2 жыл бұрын
Rica ederim ama bu soruya cevap verdiğimi hatırlıyorum ama yine verelim. Leonardit içinde humikasit ve fulvikaist var. Toprağa karıştırabiliriz ve kaynatma yöntemiyle humikasit yapabiliriz.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
Tesekkürler bu guzel paylaşımdam dolayı.Meyve sebzelerden yaptığımız enzimdemde veya kemikten yaptıgımız fosfos gübresinide katarsak bi sorun teskil eder mi hocam
2 жыл бұрын
Karışımı hazırlarken fosfor konusunu çok düşündüm. Balık gübresi ve yüzde 3 lük ısırgan gübresi içeriğiyle, ileriki dönemde yeterli görünüyor. Çünkü fosfor toprakta çok çabuk bağlanıyor, fazlası işimize yaramaz gibi geliyor bana... Belki fosforik asit, bu gübreden bir kaç gün sonra üstten verilebilir, o da gerekliyse tabi.
@azimehaktanyan7509
@azimehaktanyan7509 Жыл бұрын
elinize emeğinize sağlık patlıcanlar acı olunca neyapalim
Жыл бұрын
Soyup, Sirkeli suda bekletebilirsiniz
@bebibebi2469
@bebibebi2469 2 жыл бұрын
Videolarınızdan çok faydalanıyoruz.sagolun varolun.elimde balık gübresi hariç digerleri var.balık gübresi yerine tavsiye edeceginiz başka bir şey varmı.karışıma koymadan kullansak gübrenin faydasını çok etkilermi
2 жыл бұрын
Tavuk kemiğinden fosforik asit yapmıştık, o da olur. Ya da balık kemiği unu da olur.
@izzetdokumac2667
@izzetdokumac2667 2 жыл бұрын
Murat Bey merhaba, iki karış olmuş fasulye fidesi taşınır mı, çok sık ekmişim.
2 жыл бұрын
Merhaba. Fasülye çok naziktir, yeni yerinde tutmayabilir.
@dedodedo6989
@dedodedo6989 2 жыл бұрын
hocam doluda zarar görmüş bahceye tavsiye edebileceginiz bakim var midir tsklr
2 жыл бұрын
Doludan zarar gören dallar budanabilir veya kendi haline bırakılabilir. Burada önemli olan hastalık oluşturma riski var mı yok mu buna karar vermek gerekir. Dolu, bitkileri strese sokmuş olabilir, rahatlatacak önlemler alınabilir. Toprağı çapalanabilir, alt dallar alınabilir veya kenid haline bırakılabilir. Bu tamamen bahçenin durumuna bağlı, uzaktan bir şey söylemek zor.
@enescelebi2064
@enescelebi2064 2 жыл бұрын
Murat hocam merhaba. Patlıcan videonuz yine faydalı bilgiler içeriyor, teşekkür ederiz. Kusura bakmazsanız bunun dışında bir soru soracağım. Kanalınızda aradım ama bulamadım. Hıyar için ilk 3-4 koltukta çıkan çiçekler alınmalı şeklinde tavsiyeler duydum. Sizce yapılmalı mı bu? Yoksa hıyarda budama yapılmalı mı, nasıl olmalı? Hıyarlarım çiçek açtı da 😊
2 жыл бұрын
Rica ederim. Hıyar budama videosu çekmiştim ama atamadım. Hıyarda erkek çiçekler alınmalı mı konusunda bir video hazırlamıştım, belki işinize yarar. Hıyarda budama yapmak gerekli ama kendine göre şartları var. Çiçeklerin alınması konusunda da, 3 veya 4 üncü koltuktaki çiçekler alınabilir, bu gelişmeyi tamamladıktan sonra meyve vermesini ve gelişimi tamamladıktan sonra daha çok meyve vermesini sağlar. Ancak hıyar bitkisinin daha uzun süre hıyar vermesi için, farklı budamalar yapılmalı ve sezon sonuna doğru ölmemesi için farklı bir gübre programına geçilebilir. Bu konuda videoyu hafta içinde atarım.
@enescelebi2064
@enescelebi2064 2 жыл бұрын
@ Çok teşekkür ederim Murat Bey. Evet, 1-2 ay kadar mahsul aldıktan sonra genelde kaybediyorum bitkiyi. 3-4'üncü koltuğa kadar çiçekleri alıp bitkinin daha dayanıklı olması için imkan sağlayacağım ilk etapta. Sonrası için ise atacağınız videoyu sabırsızlıkla bekliyorum 😇
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Elleriniz dert görmesin Murat Hocam. Bu arada videoda yine Hümik Asit ibaresi geçti. Ama bende yok. Ah şunun da yapımını bir öğrenebilseydik...😃.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Humik asit konusunu anlatırken ilk aklıma gelen o oldu. Yapacağız dedik olmadı, kime ne cevap vereceğiz şimdi diye düşündüm =)
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Merhaba Hocam. Siz bize kulak asmayın. Espri olsun diye söyledim. Yoksa tabii ki de en uygun zamana siz karar verirsiniz. Önemli değil, verdiğiniz emekler zaten dağ 🏔 gibi. Allah sizden bin kere razı olsun. Allah’a emanet olun. İyi akşamlar diliyorum. 🥰🥰.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Merhaba Murat Hocam. Nasılsınız.Allahtan hep iyi olmanızı dilerim. Bu arada Söğüt çayı yapacağım da Hocam, 3 günlük bekleme süresinde plastik kovada bekletmekte sakınca var mı acaba. Teşekkür ederim, esen kalın. 🥰🥰🙏🙏.
2 жыл бұрын
@@JOHNDEERE-X9 Merhaba. Teşekkür ederim sizi sormalı. Söğüt çayını plastik kovada bekletmek sorun olmaz.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim üstad. Allah zeval vermesin inşallah. Allah’a emanet olun. 🥰🙏.
@hurburaktanitim4603
@hurburaktanitim4603 Жыл бұрын
merhaba hocam, aşağıdaki malzemelerden, bir çoğu sizin tarifinize göre oluşan bir karışım yaptım, sebzelerime yapraktan ve topraktan veriyorum. doğru mu yapıyorum, yahut bu kadar şey karışırsa daha mı kötü olur diye danışmak istiyorum. ısırgan, domates, şekerli kuru maya, kül, tarçın, zencefil, zerdeçal, kaya tuzu, aspirin, süt, yumurta, sirke, epsom tuzu, karbonat, sıvı solucan gübresi, gülleci bulamacı, pekmez, kahve ve kükürt suyu..
Жыл бұрын
Merhaba. Karışım içinde, tarçın, aspirin, gülleci ve kükürt kotarsanız, faydalı mikroorganizmaları da öldüreceği için, fayda sağlayacak ürünlerin kullanmanın anlamı çok kalmayacak. Bir de, bu yoğunlukta bir gübrede, oranlar çok önemli olur. Isırganda da azot var, solucan gübresinde de. İkisini birlikte kullanmak, fazla azot kullanılacağı için sorun olur.
@erdogankocaoglu6030
@erdogankocaoglu6030 2 жыл бұрын
Hocam onceki videolardaki sorularımı yanıtlamıstınız tesekkurler. yayınlarınızı cok seviyoruz. Mikrobiyal sıvı gubre icin toplanan otlar yesil kurumamıs olması gerekli sanırım istanbul civarında bu mevsimde toplanan otlarla bu yapılırmı? henuz cok kurumadı otlar. Kulu sulandırıp yapraklarına spreylesek patlıcan vd sebzelerin zaralılara karsı faydalı olurmu?
2 жыл бұрын
elimden geldiğice cevap vermeye çalışıyorum. Otların suyunu çıkartacağımız için evet yeşil halde olmalı. Yeşil olsun sorun yok. Külü seyreltip yapraktan verebiliriz. Faydalı olur
@menekseay7716
@menekseay7716 Жыл бұрын
Merhaba ben saksiya patlican ektim sizinki gibi harika gorunmuyor malesef sizin onerdiklerinizide balik gubresi epsomsalt harici bulamam 5 tane falan cicek verme asamasinda ikitane cicek acti cok guzel fakat cicekler kokten kopmus patlicana donusemiyor cicegi acmadan kopmuyor iyice acilinca kopuyor Australia dayim ben yaz simdi neden olabilir birde fasulye ektim fasulye olmuyor sadece boyu uzuyor ciceklenme olmuyor bazi yapraklar sanki islak gibi oluyor ve kuruyup kaliyor fasulyede alamadim simdiye kadar coktan olusmasi lazimdi ama malesef oda yok topraklarini kontrol edip su veriyorum gubrede veriyorum havada iyi bilemedim biyerde bir yanlisim var ama ney
@mustafaarayici3784
@mustafaarayici3784 10 ай бұрын
Arkadaş kaç defa yazdım cevap alamadım patlıcan neden çiçek döker
@LezzetDoluTV
@LezzetDoluTV 2 жыл бұрын
Merhaba hoş buldum
2 жыл бұрын
Merhaba... Hoşgeldiniz
@rufetmmemisov3080
@rufetmmemisov3080 2 жыл бұрын
Mereba bu karışım domates ve biber için geçerlimi?
2 жыл бұрын
Merhaba. Olabilir. Kanal içinde domates ve biberle ilgili çok fazla video var. Seyredebilirseniz çok daha detaylı gübreleme konularında bilgiler var.
@efeak2768
@efeak2768 2 жыл бұрын
Patlıçanlardaki yaprayını ve yüreyini kırmızı böçek yiyo bunlar nasıl geçer
2 жыл бұрын
Hava kararmadan üzerilerine su sıkın. Ama gece ıslak kalmayacak saatleri ayarlayın, güneş üzerine vuruyorsa, güneş batmasına 2 saat önce idealdir. Kırmızı örümcek, kuru alanları sever. Yaprak altlarını da su püskürtebilirsiniz, yaşama şansları azalır.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Merhaba üstadım. Nasılsınız.Özledik sizi ya, bu aralar işler yoğun sanırım. Valla yalan yok, siz olmadan KZbin çekilmiyor ya. 🥰. Hocam, benim patlıcan konusunda kafama takılan bir mevzu vardı da, müsait bir zamanda fikrinizi almak isterim. Görüşünüz bizim için TEMEL KRİTER haline geldi biliyorsunuz Hocam 🥰. O yüzden her şeyi size danışmak önemlidir bizler için. Mevzu şu üstad ; 1)Patlıcanda TOZ KÜKÜRT kullanımı bizde gelenekselleşti artık. Yapraklara bir tülbent yardımıyla kendimi bildim bileli serpilir bizim yörede. Bunun patlıcan 🍆 gelişimini artırmada ya da yaprak zararlılarını uzak tutmada bilimsel olarak bir faydası var mıdır ? 2) ODUN KÜLÜ de aynı görevi görür mü acaba ? Sevgilerimle.Allah sizi başımızdan eksik etmesin üstad. Allah’a emanet olun. 🥰🥰.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Toz kükürt, özellikle mantar ve bazı böceklerin istemediği ortam oluşturduğu için kullanım alanı var. Faydaları doğrudur, ancak kullanımında sorun yaratacak durumlar var. Kullanımında yaprak yanıklıkları vakalarını çok görüyoruz. Kül de hemen hemen aynı işleri yapar ancak özellikle pas gibi hastalıklarda çok daha etkili. Tercihim kül olurdu.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim Hocam Allah Razı olsun. Esen kalın. 🙏🙂.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
Hocam benim domates fideleri 1 1.5 karış oldular ama bazılarının üzerinde çiçek var koparayım mi bunları
2 жыл бұрын
Fidenin gelişimi güzelse, şu an dokunmayın
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
@ tatlı yeşil gövdesi kalin
2 жыл бұрын
@@osmanylmaz6255 Fideyi diktiğimizden itibaren 25 30 gün geçtiyse, normal gelişimi tamamlamış olabilir, bu süre geçtiyse sorun yok
@ijlalyegen6000
@ijlalyegen6000 2 жыл бұрын
🙏🙏🙏🙏
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@sultankosemakdemir8362
@sultankosemakdemir8362 2 жыл бұрын
Balık gübresi nereden alabilirim
2 жыл бұрын
Şu videoda anlattım: kzbin.info/www/bejne/qpqtmq2AeslgoJY
@emrereiss2450
@emrereiss2450 Жыл бұрын
Hocam patlıcan çok su aldıgında kışın paslanıyor ve sararıyor bunu düzeltmek için ne yapmalıyız
Жыл бұрын
Toprağınız killi ve ağır bünyeliyse, suyun drenajında sorun olur. Malç yapmak sorunu çözebilir. Daha az ama düzenli su verme şansınız olur. Toprak killiyse mutlaka çözümünü bulmak gerekir.
@emrereiss2450
@emrereiss2450 Жыл бұрын
@ sağolun hocam
@menekseay7716
@menekseay7716 Жыл бұрын
@@emrereiss2450 merhaba nasil yani patlican kisgelince sokulmuyormu birakiyormusunuz yazin tekrarmi veriyor
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Merhaba Hocam nasılsınız. Son 2 senedir ektiğimiz kabaklar 5 cm uzunluğuna gelir gelmez cılızlaşıp yarı çürük hal alıyor ondan sonra da süngerleşip kuruyorlar. Acaba neleri yanlış yapıyoruz Hocam. İnşallah bu sene sizin sayenizde KABAK da bollaşır. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla. Sevgilerimle. 🥰🙏.
@hasansevimli49
@hasansevimli49 2 жыл бұрын
Ĺ
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim, sizi sormalı... Kabaklar çok garip bitki. Hem kuvvetli diyebileceğimiz bir bitki hem de çok nazik bir bitki. Ne zaman ne yaptığı belli olmayabiliyor. Genel olarak, fide küçükken ölümler varsa, kökten dolayı sorun olabilir. Toprağımızın sağlığına özen göstermek gerekir. Bir de zararlı saldırısı olmuş olabilir. Bağ kurdu diye bir güve var. Bunun larvası kabak gövdesi içinde yaşar, çok farkedemeyiz. Hiç bir şey yokken aniden ölür. Tel kurdu da toprak içinde kökleri yer, onu da fark edemeyiz. Küçükken kayıplarda bir çok neden olabilir. Bunu 'şu nedenle oldu' demek zor.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Anladım üstadım. Çok teşekkür ederim. Toprak ve zararlılar için sayenizde elimden geleni yapıyorum, gerisi nasip artık. Allah’a emanet olun. Sevgiler. 🥰🙏.
@alimuratesemen4330
@alimuratesemen4330 2 жыл бұрын
Ebem bunları atmıyordu veriyordu hayvan gübresini tamam. Boşişler
2 жыл бұрын
İyi siz öyle yapmaya devam edin, her gördüğünüze, her aklınızın yatmadığına da boş iş demeyin, seviyeniz düşer.
MUST DO THESE THINGS TO GROW SWEET AUGUINS Why does eggplant turn bitter?
4:35
تجربة أغرب توصيلة شحن ضد القطع تماما
00:56
صدام العزي
Рет қаралды 58 МЛН
Does size matter? BEACH EDITION
00:32
Mini Katana
Рет қаралды 20 МЛН
Double Stacked Pizza @Lionfield @ChefRush
00:33
albert_cancook
Рет қаралды 71 МЛН
What it feels like cleaning up after a toddler.
00:40
Daniel LaBelle
Рет қаралды 69 МЛН
BURNING TOMATOES 🍅 ways to understand that tomatoes want water #tomatoes
8:27
Yok Artık Bu Patlıcan Beş Yıl Yaşıyor
5:25
HAYALLERİMİ YAŞIYORUM
Рет қаралды 67 М.
Sen azalttıkça o çoğalacak verimi artacaktır 👌 🍆
4:51
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 189 М.
Salatalıkları coşturmanın en iyi yöntemi
5:45
Köy ve şehir hayatı
Рет қаралды 12 М.
MUST DO IT TO GET EGG PRODUCTION #eggplant
5:41
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 333 М.
Biber fidem büyümüyor gelişmiyor diyenler için kesin çözüm
6:51
Bol Bol Biber Toplamak İçin Bunu Mutlaka Yapın!!! 💯💡
10:55
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 288 М.
Mom's Unique Approach to Teaching Kids Hygiene #shorts
0:16
Fabiosa Stories
Рет қаралды 18 МЛН
Когда вода попадает в нос при плавании
0:35
Silver Swim - Школа плавания
Рет қаралды 1,8 МЛН
Quantas vezes os ratinhos caíram?
0:18
F L U S C O M A N I A
Рет қаралды 50 МЛН
Tisue ajaib
0:17
Nicholas Noah
Рет қаралды 55 МЛН