Gooi deze apparaten niet weg | Factcheckers

  Рет қаралды 39,446

Tim Senders

Tim Senders

Күн бұрын

Пікірлер: 106
@Epicxz324
@Epicxz324 10 ай бұрын
Heb jaren als vrijwilliger gelopen bij een repair café, super leuk om een middagje spullen te maken en naast een kletspraatje ook mensen te kunnen informeren hoe makkelijk het is. Helaas moest ons repair café stoppen door gebrek aan een locatie / financiën, we waren afhankelijk van donaties van de mensen die langskwamen, en kregen wij vanuit de gemeente geen hulp. Volle begrip dat niet elk initiatief gefundeerd kan worden, maar in het kader van vergroening van de wereld zou dit een eerste mooie stap zijn. Iedereen die meewerkte deed dit vrijwillig en had er veel plezier in, we hadden elke editie 5-6 man 4 uur lang aan het repareren. Zowel kleding als meubels als fietsen als elektra.
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
Het is jammer dat op veel repaircafé's de jongeren een beetje worden weggekeken is mijn ervaring. De ouderen maken de dienst uit. Ik snap dat zij vanwege hun leeftijd veel levenservaring hebben en ook kennis van apparatuur, maar de jongeren zouden juist moeten worden voorbereid en opgeleid om te kunnen en willen repareren. Start them young.
@Epicxz324
@Epicxz324 10 ай бұрын
@@W00ferDat is wel bijzonder! Bij ons repair café was het juist jongeren die repareerde en ouderen die met kapotte spulletjes aankwamen. Zal een verschil per gemeente zijn. Het originele idee van het Repair Café is dat mensen komen en onder de leiding van mensen met kennis zelf leren repareren. Maar er zijn teveel die dat niet aanhouden helaas.
@N3mdraz
@N3mdraz 10 ай бұрын
@@W00fer maarja, is dus blijkbaar niet rendabel om 2e hands spullen te repareren. Dus voor jongeren niet een goede opleiding
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
@@Epicxz324 Je geeft zelf al de voorzet. Onder leiding van mensen die kennis hebben. Die willen geen pottenkijkers en vooral geen bemoeienis met hoe zij het aanpakken. Ik ben toch best technisch onderlegd maar als je het daar brengt dan is het als een kleine jongen in de hoek zitten totdat zij het werk gedaan hebben. En omdat het gratis is mag je er niks van zeggen maar het is wel een beetje autoritair allemaal.
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
@@N3mdraz repareren of pogen te repareren of open slopen is altijd goed. We hebben veel te veel mensen in Nederland die "manager" of "consultant" zijn maar nog geen hamer vast kunnen houden.
@marcelzuidwijk
@marcelzuidwijk 9 ай бұрын
Ik maak zelf eigen gemaakte producten met zelf ontworpen PCB's erin. Hoewel het goedkoper is om die te vervangen, maak ik ze wel zodanig dat ze gerepareerd kunnen worden. Voorbeeld: er zit een module op met 16 pins. Als je deze alle 16 vast soldeerd, is het eigenlijk niet meer te repareren (bijna onmogelijk om goed los te solderen). Er zijn maar 3 pins nodig voor het functioneren en die zitten aan een kant. Ik soldeer dus maar 5 pinnen, 3 aan de ene kant en 2 aan de andere kant puur en alleen om het makkelijk te kunnen vervangen indien nodig. Ik support de right to repair volledig! Er wordt te veel weg gegooid vandaag de dag!
@M.Nijhoff
@M.Nijhoff 10 ай бұрын
Maar goed nu is de vraag hoeveel apparaten waren helemaal niet stuk?
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
63% was eigenlijk niet echt stuk.
@claudiosalvatore754
@claudiosalvatore754 9 ай бұрын
Ik zie een Philips platenspeler uit de jaren 70 en een dikke versterker uit de 80/90's die altijd wel te repareren zijn, en ook de moeite zijn óm te repareren. Rapair cafe's zijn hoofdzakelijk leuk voor de simpele reparaties aan huishoudelijke apparaten.
@dexx2233
@dexx2233 10 ай бұрын
Ik repareer alles wat ik KAN repareren, retro spelcomputers en computers, soms heb je gewoon pech en is het onderdeel niet te vinden, als voorbeeld heb ik een oude Atari st staan waar de reset knop van stuk is en die zijn nog beschikbaar 😁 het is nog leuk om te doen ook
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
3d printer ?
@FullFledged2010
@FullFledged2010 10 ай бұрын
Yup ik repareer al jaren de apparaten van mezelf en van mensen uit de buurt. Van e bike accu's reviseren tot huishoudelijke apparaten,synthesizers, audio etc. en zelfs chips van videokaarten en laptops reball'en. De enige reden dat ik bepaalde apparaten moet vervangen is omdat ze idioot dure replacement parts hebben of omdat het openmaken onmogelijk is zonder de boel te slopen.. Ik bouw ook mijn eigen apparatuur. De bouw kosten zijn dan wel vaak iets hoger dan een nieuw product maar dan heb ik wel totale controle over het apparaat. Reparatie is dan ook een fluitje van een cent. kortom Ik ben helemaal voor die right to repair en zou graag zien dat meer mensen de tijd en moeite nemen om eens een apparaat open te maken en zien hoe makkelijk het vaak is om iets te reparen. 👍 Overigens ben ik ook een tijdje vrijwilliger geweest bij repair café Culemborg 😊
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
Leuk verhaal! Ja 100%, right to repair is a must. Ook buiten de EU.
@Pedro-fg6dx
@Pedro-fg6dx 10 ай бұрын
Veel dingen kunnen gemakkelijk gerepareerd worden. Probleem is dat in heel veel gevallen de reparatie bijna net zoveel kost als een nieuw toestel.
@PieterBreda
@PieterBreda 10 ай бұрын
Nog erger is geprogrammeerde veroudering waarbij onderdelen express slecht worden gemaakt zodat een apparaat snel kapot gaat. Veel apparaten krijg je amper open door proprietaire schroeven of omdat ze dicht gelijmd zijn.
@diatonicdelirium1743
@diatonicdelirium1743 10 ай бұрын
Niet perse slecht, maar vaak wel onderbemeten. Dat wordt e.e.a. extra heet en gaat het dus sneller stuk. Veel LED lampen gaan om die reden sneuvelen. Pasgeleden twee Duplo treintjes gerepareerd, die zitten erg ongelukkig in elkaar geklikt. Gelukkig is er het internet waar iemand anders het al een keer met geweld heeft opengemaakt! Materiaalkosten per treintje: 1 euro, omdat de boefjes weten dat die tandwieltjes altijd stuk gaan.
@FullFledged2010
@FullFledged2010 9 ай бұрын
Dat word heel snel gedacht maar blijkt in de praktijk vaak gewoon een kwestie van goedkope of te zuinige onderdelen. Dus niet persee "geprogrammeerd" maar bv kleinere energie zuinige transtoren die dan idd sneller doorbranden.. Mooi voorbeeld is hoe goeie led verlichting op bv 80% van de max light output draait en daarmee dus jaren mee gaat. Terwijl een action led lamp echt op zn uiterste max licht output draait en daar door minder lang gaat. Kortom componenten die gewoon veel te zwaar belast worden omdat alles goedkoop, compact en energie zuinig moet tegenwoordig. 🤷‍♂
@Echinacae
@Echinacae 9 ай бұрын
​@FullFledged2010 planned obsolescence
@dougdimmadome8986
@dougdimmadome8986 10 ай бұрын
Dit is gewoon een leuk programma
@TimSenders
@TimSenders 10 ай бұрын
Dankjewel!
@mikevanleeuwen4912
@mikevanleeuwen4912 10 ай бұрын
Ik heb vorig jaar mijn koelkast bedankt, die kwam nog uit het huis van mijn oma. Eigenlijk moesten alleen de rubbers vervangen worden maar met de leeftijd die de koelkast had zou die waarschijnlijk het slechtste energie label krijgen wat er bestaat. Soms moet je dingen gewoon opgeven.
@groenekever
@groenekever 10 ай бұрын
Ergste zie je iets dat te repareren is mag je het niet overnemen milieu straat…. Word het vernietigd…
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
omg...
@Akkenynke
@Akkenynke 10 ай бұрын
Hoop dat er een nieuw seizoen komt! Erg vermakelijke vraagstukken en superleuke chemie samen 🙏
@TimSenders
@TimSenders 10 ай бұрын
Dankjewel wat leuk om te horen! Ik hoop het ook
@AdLockhorst-bf8pz
@AdLockhorst-bf8pz 10 ай бұрын
Mijn buurvrouw heeft de boemerang van de buurjongen weggegooid. De bult op haar hoofd begint al aardig te slinken.
@TimSenders
@TimSenders 10 ай бұрын
😂😂😂
@flitsertheo
@flitsertheo 10 ай бұрын
Eerste vereiste is wel dat je zo een Handige Harry kent, en dan hebben ze meestal nog een specialiteit. Ik heb hier nog een grote Philips microgolfoven staan uit de jaren 80 (wanneer vierde Philips een 40-jarig bestaan ?). Bord draait niet meer goed en maakt een raar geluid maar is volgens mij nog herstelbaar. Wie hem wil mag hem komen halen in België. Alleen : dat ding weegt een ton, zo zwaar dat om je niet te verrekken je dit apparaat best met 2 stevige kerels (of meiden) draagt.
@ErickvdK
@ErickvdK 9 ай бұрын
Vergeet ook de non binairen niet!😊
@oosthakker
@oosthakker 10 ай бұрын
Normaal mag je bij de milieustraat niks meenemen van wat een ander heeft gebracht daar helaas.
@groenekever
@groenekever 10 ай бұрын
Zo frustrerend soms ligt er iets mega ouds (ik heb een museum) en word dan vernietigd…
@oosthakker
@oosthakker 10 ай бұрын
​@@groenekever ja belachelijk. Zou het alsnog stiekem mee proberen te nemen maargoed ze controleren wel.
@M3gekje
@M3gekje 10 ай бұрын
Maar hoezo eigenlijk?
@googlacco
@googlacco 10 ай бұрын
@@M3gekje omdat het wordt doorverkocht aan handelaren
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
@@googlacco zeker weten?
@SwiffMeister
@SwiffMeister 10 ай бұрын
Bij mij is het er van huis uit ook ingeprent. Eerst wat proberen te repareren voordat je wat nieuws koopt. "Een fiets gooi je toch ook niet weg als alleen de band lek is?!" Onlangs een stofzuiger die net buiten zn garantietermijn viel kunnen fixxen door er een nieuwe triac in te solderen. Inclusief verzendkosten kostte dat €0,95...
@groenekever
@groenekever 10 ай бұрын
Tegenwoordig gooien mensen hun fiets gewoon weg ja… bij oudijzer liggen vaak nog nette fietsen met lekke band of ketting er alleen af…
@flitsertheo
@flitsertheo 10 ай бұрын
Een probleem is dat je na een tijdje geen stofzuigerzakken meer vindt voour je oude stofzuiger, idem met scheermesjes voor elektrische scheerapparaten en idem voor de merkeigen batterijen van fototoestellen.
@ferrarikingF50
@ferrarikingF50 10 ай бұрын
@@flitsertheo klopt kon geen elektrische scheerapparaten mes meer vinden hard van zo b merk 1 gekocht maar die mesje waren slecht xd dus maar weg gegooid en nieuwe gekocht!
@19Daantje98
@19Daantje98 9 ай бұрын
Er bestaat ook iets als "Planned Obsolescense": "Geplande veroudering (ook wel geprogrammeerde veroudering, ingebouwde veroudering, geplande slijtage, of planned obsolescence in het Engels) is een methode van industrieel ontwerp die inhoudt dat producten bewust ontworpen worden met een beperkte levensduur. Het doel is een snellere veroudering zodat de consument sneller genoodzaakt wordt om het product opnieuw aan te schaffen, ofwel omdat het uit de mode is, ofwel omdat het niet meer werkt. Naast een beperkte levensduur kan ook slechte herstelbaarheid als geplande veroudering worden beschouwd: voor goedkopere spullen overstijgen de herstelkosten vaak de aankoop van een nieuw toestel."
@DonHrvato
@DonHrvato 10 ай бұрын
Tim ga zo door, leuke afleveringen
@LogRobin
@LogRobin 10 ай бұрын
Ik probeer ook alles te repareren voordat het weggaat. Soms verlengt het de levensduur met een jaar en is het daarna toch einde oefening maar ik heb zowel mijn wasmachine als de vaatwasser gerepareerd en die zijn voor €50 en €30 weer zo goed als nieuw.
@tothepast
@tothepast 10 ай бұрын
Waarom zijn er geen handige Hetty's?
@HLi-eu5er
@HLi-eu5er 10 ай бұрын
Realiteit
@wilfredderksen
@wilfredderksen 9 ай бұрын
Ik ben ook zeker voor het repareren, maar bedacht me wel een vraag. Hoe zit het dan eigenlijk met brandveiligheid, met de verzekering daaromtrent.
@GoliathAngelus
@GoliathAngelus 10 ай бұрын
Heel veel spullen uit de milieu straat doen het gewoon nog. Vaak zie ik nog vrij nieuwe spullen/electronica die het wel doen maar vrijwel zeker zijn gedumpt omdat men die dubbel had of uit de mode zijn. Zo viste ik goede werkende radio s en radio cd spelers uit de bak. Het allermooiste nog een splinter nieuwe Nespresso machine
@NicoSmets
@NicoSmets 9 ай бұрын
1:04 "als ouwe mannetje dingen repareren"
@ducomaritiem7160
@ducomaritiem7160 9 ай бұрын
Ik ben leraar W&T voor Junior IOT en vertel leerlingen die bij de soldeerlessen vragen waarvoor ze dat moeten leren, dat ze heel veel geld kunnen besparen als ze weten hoe electrische circuits werken en ze met de soldeerbout van alles zélf kunnen repareren. Zegt een schattig meisje : "Maar dat hoef ik helemaal niet te kunnen, dat doet m'n man toch voor me!" Toen wist ik even niets te zeggen...😊
@landbouwengameNL
@landbouwengameNL 10 ай бұрын
Altijd naar de kringloop we repeteren dat dan wat kan
@eelcogg
@eelcogg 9 ай бұрын
Staat in de wet ook dat na reparatie de fabrikant niet meer in hoeft te staan voor de veiligheid van het product?
@nero3700
@nero3700 9 ай бұрын
Dit is een loos argument dat producenten ook gebruiken om onder hun garantie uit te komen, en is exact de reden waarom garantiestickertjes illegaal en niet-afdwingbaar zijn. Het is aan de producent om aan te tonen dat mijn interventie de reden van een defect (of veiligheidsprobleem in jouw voorbeeld) is. Simpelweg zeggen dat het beschadigen/verwijderen van een garantiesticker (om bvb een toestel binnenin schoon te maken of een zekering te vervangen) je garantie doet vervallen is anti-consument gedrag dat vandaag de dag nog veel te veel mensen genoegen mee nemen, en regelmatig zelfs verdedigen.
@jimmymoooi7829
@jimmymoooi7829 10 ай бұрын
Breng het naar de krinkloopwinkel om daar vervolgens te horen dat ze de spullen niet willen.
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
Klopt de kringloopwinkel wordt steeds kieskeuriger en duurder
@ferrarikingF50
@ferrarikingF50 10 ай бұрын
die willen alleen dingen die makkelijke verkopen !
@Spiethstar
@Spiethstar 10 ай бұрын
Kringloop winkels kunnen ook niet alles verwerken..
@G4x5da
@G4x5da 10 ай бұрын
Tuurlijk, het is geen gratis Shurgard voor jouw troep hè? Ze willen spullen die ze nog kunnen verkopen
@FreerunMediaService
@FreerunMediaService 9 ай бұрын
Het probleem tegenwoordig is dat apparaten steeds goedkoper gemaakt worden en met erg veel electronica. Als een tv stuk is dan kun je hem niet maken omdat het goedkoper is om een nieuwe te kopen. Een voorbeeld, een 42 inch tv die gaat staan knipperen. De voeding is stuk en je wil een nieuwe voeding kopen, Als eerste is alles geklikt dus plastic klemmetjes breken omdat het scherm al ouder is. Dan zit alles zo in elkaar gebouwd dat het nauwelijks uit elkaar te trekken is zonder schade. Apparaten worden ook steeds ingewikkelder. een simpeler apparaat is veel sneller en goedkoper te herstellen. Het beste voorbeeld zijn de huidige smartphones. Sommigen zijn redelijk te herstellen maar de software wordt steeds zwaarder dus ook al werkt het ding nog, hij trekt de software niet meer. Iphone is nog erger want die kan je niet herstellen. Een batterij uit een zelfde type iPhone dus letterlijk 2 dezelfde iPhones, wissel daar de accu en je hebt al beperkingen aan je broek hangen. De camera omwisselen en je gezichtsherkenning is uitgeschakeld. Right to repair is een leuk doel maar de bedrijven doen er niets mee omdat het geen geld oplevert.
@leeverink32
@leeverink32 10 ай бұрын
twee weken terug nog mn eigen wasmachine gerepareerd. een nieuwe manchette en trommel lagers. doet het prima weer.In plaats van te zeggen dat hij echt kapot is of het is goedkoper een nieuwe te kopen kun je nog iets leren en misschien is het wel gewoon een oude zekering die het heeft op gegeven. Daar hoeft het appoaraat niet voor stuk te zijn. Heb je een kind dat zich verveelt geef m je oude apparaat en zeg probeer maar te maken. Maar wees wel zo slim om te zeggen wij met zn twee zetten m aan de stroom dat doe je niet zonder mij. Gebruik een gezekerde stekkerdoos met schakelaar. kan je niks gebeuren alleen de zekering kan springen. Haal het dan van de stroom en zet je zekering weer om niks aan de hand hoogstens je wekker radio of tijd klok weer op tijd zetten.
@lastmetroid2948
@lastmetroid2948 10 ай бұрын
Mis alleen een fles whisky op tafel
@emileballard4417
@emileballard4417 10 ай бұрын
right to repair is niet dat het aparaat het recht krijgt maar de consument het recht krijgt om bv onderdelen tekrijgen en schema's. maar ik vraag me wel af met je experiment is of de aparaten die niet gerepareerd hoefde teworden zijn mee getelt? en buiten dat vind ik dat aparaten met bv verwarmingselementen en koelkast compressors niet gemaakt mogen worden wegens veiligheid. maar ik ben wel bang dat de andere kant van de mediale zal zijn dat 1) producten duurder gaan 2) massa ontslag. waarom omdat alles nu ingericht is voor massa productie. zodra producten een langer leven gaan krijgen zal massa productie niet meer werken daardoor zal een producent minder personeel nodig hebben. maar het zelfde kapitaal van voor deze recht zal wel behaald moeten worden want ja die jacht, villa, superauto(park) en privejet moet toch ergens vandaan komen.
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
Massa ontslagen zal wel meevallen want in Europa produceren we bijna niks meer.
@deathsmileyinc
@deathsmileyinc 9 ай бұрын
Ik vind het enigzins onzin om te zeggen het naar de kringloop te brengen, daar gooien ze dit ook weg of vragen bijna de nieuwprijs 🤷, geef het dan liever gratis aan iemand die het kan gebruiken.
@gerrit7128
@gerrit7128 10 ай бұрын
Veel oude apparaten vreten stroom en zijn daardoor totaal niet meer goed voor het milieu, het juiste hergebruik van de onderdelen is volgensmij een veel betere oplossing dan alles eindeloos te blijven repareren
@Spiethstar
@Spiethstar 10 ай бұрын
Tuurlijk zijn sommige apparaten wat vriendelijker voor de stroom rekening maar vaak is het verschil echt niet zo groot hoor. Plus, stroom kost geen drol.
@deathsmileyinc
@deathsmileyinc 9 ай бұрын
"Dr was niks mis mee" "hij deed het gewoon met twee nieuwe batterijen" "sommige apperaten blijken helemaal niet kapot of nooit gebruikt" "gewoon niks mis mee" Ik ben zelf ook heel goed in het repareren van fuctioneerende apperaten al zeg ik het zelf
@sebastiaanderuiter7919
@sebastiaanderuiter7919 10 ай бұрын
Maar wat is nou reparareren? @9:40 😂
@b03tz
@b03tz 10 ай бұрын
Die toaster was wat moeilijker...dus die moest gereparareerd worden!
@Leonvolt28
@Leonvolt28 10 ай бұрын
Ik zag bij voorbaat al dat al die koelkasten kansloos zouden zijn😂
@diatonicdelirium1743
@diatonicdelirium1743 10 ай бұрын
Moet je ook niet willen, allerlei nare koelgassen met potentiële lekkage, bovendien zeer energiezuinig vergeleken bij een moderne. De compressors zouden misschien hergebruikt kunnen worden voor iets anders, maar dat is een ander soort hobbyisme.
@herauthon
@herauthon 10 ай бұрын
Mijn lokale verwarming heeft 10cores-20threats ; ouwe meuk - maar ach..
@diatonicdelirium1743
@diatonicdelirium1743 10 ай бұрын
Ha ha, je regelt de temperatuur door te throttelen?
@Hiermoeteenusernamestaan
@Hiermoeteenusernamestaan 10 ай бұрын
De kringloop wil vaak niks hebben
@gilles111
@gilles111 10 ай бұрын
Nee, de kringloop heeft liever spullen uit boedels van bv. overleden ouders want dan krijgen ze betaald om de spullen op te halen dus verdienen ze er 2x aan. Kringloop wilde wel de inboedel van mijn moeder ophalen maar alleen de goede leren bank/stoelen, eettafels en wandmeubel wilden ze ook wel maar dan moesten we ze wel even zelf demonteren. En witgoed wilden ze ook wel hebben. En of we ook even 600 wilden afrekenen omdat ze toch een hele middag moesten sjouwen. En de overige spullen? Daar mochten we aanhanger voor huren en zelf wegbrengen naar de milieustraat.
@Spiethstar
@Spiethstar 10 ай бұрын
Dat komt weer omdat de consument die spullen niet willen. Die winkels moeten wel wat kunnen verdienen.
@stokbrood
@stokbrood 9 ай бұрын
@@Spiethstar Als de kringloop er best hoge prijzen voor vraagt, ga ik toch liever naar een nieuw ongebruikt apparaat
@mr.mozacarboza7560
@mr.mozacarboza7560 10 ай бұрын
Welke apparaten waren niet defect en wat waren de kosten die gemaakt zijn bij de reparatie, zoals onderdelen en arbeid uren. Mocht je dit mee rekenen dan kan je volgens mij beter iets nieuws kopen 😅
@diatonicdelirium1743
@diatonicdelirium1743 10 ай бұрын
Of 's avonds een uurtje minder TV kijken en zelf repareren?
@Spiethstar
@Spiethstar 10 ай бұрын
Als je zo redeneert kun je beter ophouden met werken en niks meer kopen. Beste voor het milieu. Mocht je alles gaan berekenen dan kom je er snel achter dat de meeste spullen veel te goedkoop zijn.
@HosneElJouahari
@HosneElJouahari 10 ай бұрын
het kost meer geld om uw toestel te laten repareren dan een nieuw te kopen
@VanityOhOh
@VanityOhOh 9 ай бұрын
Keal heeft zn broodrooster laten maken door er een stelling van te maken en een hele yt video. nou die weer blij
@Apoz
@Apoz 10 ай бұрын
Moeilijker dan reparen typen
@gilles111
@gilles111 10 ай бұрын
Reparareren dan hè ;-)
@bartbjorri9502
@bartbjorri9502 10 ай бұрын
Ze hebben wel een voorselectie gedaan met inzamelen dus kan je niet zomaar claimen dat de helft het nog doet.
@TimSenders
@TimSenders 10 ай бұрын
Nee dat waren allemaal kapot spullen
@oosthakker
@oosthakker 10 ай бұрын
​​​​@@TimSenders ja maar wel spullen die er nog een beetje oke uitzagen. Dus wel voorselectie. Die ouwe zegt zelf "sommige dingen waren helemaal niet kapot of zelfs nog niet gebruikt" was sowieso niet allemaal kapot dus
@groenekever
@groenekever 10 ай бұрын
@@oosthakkerranzige koelkast offrituurpan heb je weinig aan 0:03
@oosthakker
@oosthakker 10 ай бұрын
​@@groenekever ja dat is dus prima om weg te gooien
@marcenjolandavanloenen713
@marcenjolandavanloenen713 10 ай бұрын
Nederland hangt vol met regelgeving pas eerst de wetgeving aan repareren refurbischen reparatie bedrijven die in het register staan moeten werken met originele onderdelen terwijl een grote Duitse leverancier waar ik de naam niet van noem het vertikt onderdelen te leveren aan de monteurs in Nederland terwijl in andere landen daar wel gewoon geleverd word apparaten met data gewoon vernietigd worden ik draai al 35 jaar mee in de reparatie branche heb alles wel mee gemaakt maar de overheid is zelf een groot deel verantwoordelijk voor de afval berg in ons land
@MelroyvandenBerg
@MelroyvandenBerg 9 ай бұрын
wacht ff. "50% makkelijk te repareren" zegt je en vervolgens huur je een heel team van experts in, die niks anders doen dan repaereren in een repair cafe? Kortom mensen doen dat dus niet even thuis zelf.
@W00fer
@W00fer 10 ай бұрын
Wat een hatelijk grapje van Marijn Frank. Iemand die zo is voor duurzaamheid, minder vlees consumeren enzovoorts om dan niet te begrijpen dat e-waste een enorme vervuiling is. Misschien wel minstens zo erg als vlees eten of vervuiling door de textielindustrie.
@RicoTrapp
@RicoTrapp 10 ай бұрын
Teer zieltje
@Spiethstar
@Spiethstar 10 ай бұрын
@RicoTrapp stoere bink
@DonHrvato
@DonHrvato 10 ай бұрын
Waarom geen enkele vrouw die de apparaten repareert... is toch discriminatie al het werk door mannen laten doen 😊
@CaesarBest
@CaesarBest 9 ай бұрын
Wat is dit slecht geacteerd zeg
@Jacky.cardorsalle
@Jacky.cardorsalle 10 ай бұрын
Koop gewoon een nieuwe.
Leer stukadoren van Dennis Mulder met Rigips.
7:34
SophTechniekplein
Рет қаралды 455 М.
MIJN ZOON (5) OVERREDEN door een AUTO | Wat Nu? | EO
16:12
Support each other🤝
00:31
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 81 МЛН
Slaap je slechter door blauw licht? | Factcheckers
13:25
Tim Senders
Рет қаралды 27 М.
Pieter Derks - Nederland is te hoogopgeleid
15:56
Pieter Derks
Рет қаралды 644 М.
In Wenen zijn huurprijzen wél laag: hoe kan dat?
10:48
Is een blaastest makkelijk te omzeilen? | Factcheckers
9:49
Tim Senders
Рет қаралды 60 М.
Hoe wordt elektrisch afval gerecycled?
4:46
WEEE Nederland
Рет қаралды 6 М.
Verdacht van witwassen vanwege contant geld?
13:37
Radar AVROTROS
Рет қаралды 236 М.
Is het OV in Nederland rolstoelvriendelijk? | Factcheckers
18:03
Tim Senders
Рет қаралды 56 М.
Zijn babyfoons makkelijk te hacken? | Factcheckers
8:53
Tim Senders
Рет қаралды 30 М.