İyi ki varsınız Saygın Günenç Hocam,bize felsefeyi sevdirdiniz..Müthiş bir performansınız var..Keşke sizi tümüyle anlayabilecek yetiye sahip olabilseydim..Bu çok yararlı videolarınızın çoğalması dileklerimle..Sevgiler,saygılar.. anlayabilecek
@yunusemrekoc3149 Жыл бұрын
Saygın hocanın felsefi yönteminde enteresan bir ahenk var . Müteşekkir oldum. selamlar
@MrDictatore2 жыл бұрын
Böyle bir sayfanın neden bu kadar az videoları var. Bize felsefe lazım. Ülkemizin bence en büyük eksiği
2 жыл бұрын
Çünkü Heidegger'in sistemi düşünmesi zor: çetrefilli ve kaygan.
2 жыл бұрын
Okuma, metnin sabitliğini şahitliğe çevirmektir.
2 жыл бұрын
Bunu yapmak durumundayım, zira Saygın Hocanın sunumu beni mecbur bırakıyor, "o" ateşli bir dansın nefes nefese bırakışına tanıklık ediyor. Bu bağlamda dansın metaforik ve erotik mahiyeti de önemli. Bir iç-içelik ve bir birbirine-dayanma, sırt-sırta-vermişlik içinde varlığın dansını bize dayatan bir sunum. Sunumun nefes nefese bırakması var olanın seyir hızının varlık’ın kendisinden düşük seviyede olmasına bağlanabilir. Zira var olan daima varlığın ivmesine kendisini dayatır hatta kendisini aşağı eğer. Bu sunumun içeriksel bağlamı, boş vermişlikle değil de Heidegger okumalarının yoruculuğunda ve dilin bezirganlığında vuku bulur. Ancak varlıkta kendini serimleme, imlemeye çalışanın gücü buna asla yetmez ve yarıda kalır: sunumun yarıda kalması gibi o da eksiltili olmak durumundadır. Sunumun bizatihi kendisi ezileceği bir yarışa ortaktır, -belki de hastalıklıdır; sonuç olarak "yeryüzüne dikilmek" iddiası kendisinden yola çıkarak "yenilmeye" muktedirdir.
@waltzonearth2 жыл бұрын
Diye üfledi dualarını inanmış, "black mirror"ın sibernetik karanlıklarına...Olur da Heideggerci romantik hakikatleri işitebilsin diye "varlığa" giden yolda algoritmalar.