HERKES İŞSİZ Mİ KALACAK | Yapay Zeka CHATGPT 4o Hakkında Her şey

  Рет қаралды 90,118

Mesut Çevik

Mesut Çevik

Күн бұрын

Korkmaya başlamalı mıyız? OpenAI'ın yeni yapay zeka aracı Chat GPT 4o, düşlediğimiz geleceği baştan aşağı şekillendirecek yeniliklerle dolu. Peki ne yapmamız gerekiyor?
Bağımsız yayıncılığımı desteklemek için ELYT üzerinden kart paketleri alabilirsiniz:
mstc Mes...
Kullandığım ekipmanlar:
mstc eki...
Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz.
/ mesutcevik
/ mesutcevik
/ mesutcevik
Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi;
www.mesutcevik...

Пікірлер: 653
@OkiSanKenobi
@OkiSanKenobi 4 ай бұрын
Herkes işsiz kalmaz da, son güncelleme ile birlikte GPT-4o'ya teknolojik gelişmeleri yorumlar mısın diye sorulduğunda senin anlattıklarını daha detaylı bir şekilde anlatabilir. Çember daralıyor Mesut :)
@punkm0nk
@punkm0nk 4 ай бұрын
lol
@coldbyte
@coldbyte 4 ай бұрын
Insan faktörü önemli, sen neden mesut'u başkası yerine izlemeyi tercih ediyorsan gpt yerine mesutu da tercih edenler hep olacak
@nancysinatra3675
@nancysinatra3675 4 ай бұрын
@@coldbyte mesut yerine gpt yi tercih edecek olanlar gibi mi
@mehmetcan.
@mehmetcan. 4 ай бұрын
@@coldbyte Hep olmayacak, zamanla azalacak. Tercih ettiğin şeyi neden tercih ediyorsun onun detayına in biraz. Öncelikle, Mesut'u birçoğumuz sadece sanal dünyada bize sunduğu tarafıyla biliyoruz. Bunu kötü anlamda söylemiyorum fakat kendisi bizim için sosyal medyada ilgi alanıyla alakalı içerik üreten bir insandan ibaret Yani takipçileri kendisini gerçek hayattaki profili sebebiyle değil, içerik üreticisi olarak onu "izlenebilir" kılan özellikleriyle tanıyor ve bu sebeple takip ediyor. Yapay zeka da senin insan faktörü olarak adlandırdığın tüm dinamikleri birebir taklit edebilir Bundan maksimum 5 yıl sonra yapay zekanın ürettiği kusursuz bir insan avatarıyla birlikte en çok takip ettiğin içerik üreticisi gerçek birisi olmayabilir. Sonuçta Mesut'u da reelde tanıma ihtiyacı duymadan takip ediyor ve seviyoruz, AI ile üretilen bir avatarı da zevklerimize hitap ettiği sürece aynı süzgeçten geçirip tercihimiz yapacağız
@cankatdx
@cankatdx 4 ай бұрын
😂😂😂
@davutsakalli
@davutsakalli 4 ай бұрын
Ünlü fütürist İbrahim Tatlıses, yıllar önce "Ağrı dağın eteğinde" parçasının remiksinde bu gelişmeleri müjdelemişti: ""One-Two-Three- 4o..."😄
@MesutCevik
@MesutCevik 4 ай бұрын
Hahahah :D
@berkk1993
@berkk1993 4 ай бұрын
cok komık
@mormago
@mormago 4 ай бұрын
Özellikle "O"videoyu baktım çok komikti😂
@RoockeeR
@RoockeeR 4 ай бұрын
ghaghaghadsşıugfshışdfghsdf. foroooo 😂 ya nası hatırladın bunu helal
@KILBOYUN
@KILBOYUN 4 ай бұрын
Kendisi "termosa sıcak su koyunca sıcak kalıyor, soğuk koyunca soğuk kalıyor. Peki termos içindeki sıcak mı soğuk mu nereden biliyor?" diyerek termodinamiğin temellerini atmıştır.
@SacrificeJP
@SacrificeJP 4 ай бұрын
İngilizce öğretmeniyim ve üniversite hazırlığı yapan öğrencilerim var. Onlara 1 senedir tercümanlık işinin biteceğini ve başka alanlara yönelmeleri gerektiğini söylüyordum ama bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim.
@leyalyssa
@leyalyssa 4 ай бұрын
hocam bir günde o kadar boşluğa düştüm ki artık öğretmenlik bile elimizden gidecek gibi geliyor. hep ingilizce çevirmenlik istiyordum fakat sınava bir ay kalmışken geleceğim kaydı gibi hissediyorum. var olan şartlar altında dil sınavından en çok önerebileceğiniz bölüm ne olur acaba fikrinizi almak isterim 🙏
@SacrificeJP
@SacrificeJP 4 ай бұрын
@@leyalyssa Yani maalesef yabancı dil bölümünden mezun olmak çok kısıtladı tercihleri. Benim tavsiyem yine de öğretmenlik bölümlerini tercih etmek. Atama evet son yıllarda azaldı ama o olmasa bile yüksek lisans yapıp üniversitede akademisyen olma şansınız var ve alanımızda epey bi ihtiyaç var. Bunun dışında da farklı bir alanda yeteneğiniz varsa mutlaka üzerinde durun. Artık devir tamamen kişisel gelişim devri, üniversite yada bölümden ziyade, bireysel olarak yapılan girişimler daha başarılı oluyor. Siz yine de karamsar olmayın, elinizden geleni yapın sonucunda umarım istediğinize ulaşırsınız. Diyelim ki bir aksilik oldu, o zaman da vicdanen rahat olursunuz "ben çabamı verdim" diyerek.
@leyalyssa
@leyalyssa 4 ай бұрын
@@SacrificeJP çok teşekkürler yanıtınız için hocam,maalesef seçenekler gittikçe daraldı, hangi mesleğe yönelsek elimizde kalacak gibi..bakalım hayırlısı artık, iyi dilekleriniz için çok sağolun sağlıcakla kalın 🙏🏻
@superturk64
@superturk64 4 ай бұрын
Ankara'da yüzeysel olarak tahmini yazılımcı ihtiyacı %60'a kadar düştü. Stajyer alımı tam da tahmin ettiğim gibi %20'ye kadar düşmüş durumda. Bu savaş çoktan kaybedildi.
@halilertaas
@halilertaas 4 ай бұрын
yani abi biraz daha acar mısın demek istediğin şeyi
@lebedev6954
@lebedev6954 4 ай бұрын
​@@halilertaas Diyor ki yazılımcılar bile işsiz kalıyor tek çare sanat okulları
@gorkemgenc344
@gorkemgenc344 4 ай бұрын
@@lebedev6954sanat okulları mı :D
@sandokanbeatz
@sandokanbeatz 4 ай бұрын
@@lebedev6954 Sanatı da yapıyor AI. Daha sonraları daha da gelişecek. Yapay zeka dünyasında sadece varlıklı insanlar hayatta kalacak.
@lebedev6954
@lebedev6954 4 ай бұрын
@@sandokanbeatz kast ettiğim şey meslek lisesi biliyorsun değil mi,kast ettiğim oysa o nasıl olacak
@emrah1677ify
@emrah1677ify 4 ай бұрын
Bir sonraki aşamada, GPT-10'un tanıtımını Yapay Mesut'un oluşturduğu videodan öğreneceğiz.
@altaygencaslan3864
@altaygencaslan3864 4 ай бұрын
Blade Runner 2049'daki gibi bir hale evrilmek üzere.. Aslında mükemmel bir şey, öğretmen, doktor, bakıcı, aşçı, arkadaş, avukat, aklınıza gelebilecek ne varsa.. Bu olacak. Evet asosyal insanların biraz daha artacağını düşünüyorum ama bu teknoloji gerçekten çok muhteşem. Belki de herkes köyüne yerleşip bireysel tarım yapacak, ömür boyu abonelikle böyle bir asistanları olacak, çok az bir parayla fazlasını aramadan ömürlerini geçirecekler. Hatta dahası bu asistanlar ilerde birlikte yaşadıkları ailelerin nesillerini de tanıyacak ve daha büyük bir şey haline gelecek. Üstüne düşündükçe bir ağacın dalları gibi büyüyor, artıyor ve gelişiyor.. İnsan zekası seviyesine eriştiğinde ve aştığında bilime katacağı şeyleri tahmin bile edemiyorum. Her geçen dakikada, saatte, insanlık tarihinden o ana kadar üretilen bilgileri misli üretilirken, yapay zekanın o seviyeye erişmesiyle insanlık ışık hızında gelişebilir (optimist bakış açısı).
@NelsonMandela01
@NelsonMandela01 4 ай бұрын
distopya senaryolar daha mantıklı bence. Sonuçta işin içinde insan var. Benim düşüncem bir zaman sonra yapay zeka bütün iş kollarını alacak, fakir ve orta kesime ihtiyaç kalmıyacak. İsyanlar baş göstericek. Bundan sonra ya zenginler toplanıp halkdan kendini soyutlaycak ya da teknolojiye kısıtlama getirilecek. Bunlarla alakalı bir çok film var. Film deyip geçiyoruz ama teknolojideki gelişmeyi görünce filmler hiç mantıksız gelmiyor.
@misspony2251
@misspony2251 2 ай бұрын
Optimistliği geçmiş masalsı olmuş hocam kusura bakma şu anda bile milyonlarca insan işten çıkarılıyor. İlerde devletler de ortada kalmaz ki insan alanı yok olunca insanlar isyan eder devletler de batar günün birinde öyle her mesleğin yerini yapayzeka alınca tüketimde ne olacağını kestirebiliyor musun? Veya insanı kim ne yapsın o zaman insan alanı azaldıkça bu devlete sıçramaz mı sanıyorsun ekonomisi berbat ülkeleri en başta yok eder öyle sen bunlar olurken köyüne gidip tarım falan yapamazsın izin vermezler yani sen kalır mısın bakalım o aşamaya gelindiğinde kısacası biz yok oluşa gidiyoruz. Zaten şu an piyasadaki yapayzeka normal yapayzekanın köpüğü bile değil göstermiyorlar yani çok daha ileri teknolojiye sahip gruplar şu anda da var sadece biz görmüyoruz. Şu işe bu işe girecek değil sonunda hepimize girecek. Aşama aşama olurken varlığımızı sürdürmeye çalışmak en mantıklısı..
@neptune26
@neptune26 4 ай бұрын
Şahsen ben uzun zamandır İngilizce için konuşma pratiği yapabileceğim bir şeyler bakınıyordum. Ama burada insan faktöründen dolayı anlaşabilme, uyum sağlayabilme yada saatlerin veya ücretin uyuşması gibi faktörlerden dolayı bakmayı bıraktım. Son birkaç haftadır "yapay zeka ile ben bunu yapabilirim" demiştim. Sadece burada yapay zekanın anlama kapasitesi ve gerçekten yapılabilir mi tam emin olamadım. Şu an bu videoyu izledikten sonra ChatGPT 4o yu sesli olarak sadece dil pratiği yapmak için sadece kullanmak istiyorum. Geçmişte nasıl telgraf yok olduysa şimdi de yapay zekayı aynı şekil bir değişime sebep olacak. Değişim, gelişim güzeldir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Buna adapte olmak önemli.
@GrandFinale88
@GrandFinale88 4 ай бұрын
Sen onu da geç, ingilizce öğrenmeye gerek kalacağını mı düşünüyorsun? İngilizcenin ortak dil olmayı sürdüreceyini mi düşünüyorsun? O zaman dünkü lansmanın spontane çeviri kısmını bir daha izle
@sercan2157
@sercan2157 4 ай бұрын
@@GrandFinale88 Zaten gözlükler filan yapılıyor. Gezerken milletin konuştuklarını tepesinde alt yazı gibi göstersin. Sen müzik dinlemeye devam et :D
@mfakkaya
@mfakkaya 4 ай бұрын
Hayatım boyunca, gelecekte dil bilmeye ihtiyaç kalmayacağını düşünüyordum. Belki de bu yüzden beynimi ikna edip yabancı dil öğrenemedim bilemiyorum. Bugün bile dil öğrenmeden yabancı siteler ve videolarda çeviriler var. Yapay zeka ile otomatik altyazı sistemi oturmak üzere. Bir sonraki adım videolarda otomatik yapay zeka dublaj sistemi. Burada dil öğrenme ihtiyacı bitiyor. Gerçek zamanlı çevirilerle de insanlar arasındaki diyaloglar için de dile ihtiyaç kalmayacak. Bu sistemin oturduğunu belki göremeyiz ama gelecek böyle olacak gibi duruyor. Hayırlısı
@muratunel
@muratunel 4 ай бұрын
Yorumlara baktım, "Bilmeyelim bunları" diyen insanlar var. Çok güzel yaklaşım. Dün akşam OpenAI sunumunu izledikten sonra gece uykumdan uyanıp telefonuma gelecek kuşakların (Ben yolun yarısını çoktan geçtim) kendilerine sormaları gerekeceğini düşündüğüm şu cümleyi not ettim. "Robotların/Yeni sistemin yaşamama izin vereceği hangi beceriye sahibim?"
@tr9036
@tr9036 4 ай бұрын
Yapay zeka hepsini yok edecek😂😂😂 Tek dertleri oyun, Starbucks ve instagram.
@umut-ii4ct
@umut-ii4ct 4 ай бұрын
Tamam ​@@tr9036
@boraerdem4588
@boraerdem4588 4 ай бұрын
Sanırım el becerisine dayalı meslekler bir süre daha yaşar. Ama orta vadede insanlara hiçbir iş için ihtiyaç kalmaz. Belki de çalışmak diye bir şey olmaz gelecekte.
@tr9036
@tr9036 4 ай бұрын
@@boraerdem4588 EL becerisi hiçbir zaman bitmez diye düşünüyorum. Sıva, boya, su tesisatı, tamirat işleri, bunları robotlar yapamaz.
@emreucarsu
@emreucarsu 4 ай бұрын
Bence toprak sahibi olmak ve köy hayatı bu etkileri minimuma indirebilir.Tersine göç gelecek
@cankatdx
@cankatdx 4 ай бұрын
Dünyadaki büyük bir evrime şahit oluyoruz.İnsanlığın yerini alacak bir evrime.
@ekremtepe6708
@ekremtepe6708 4 ай бұрын
Mesut kardeşim. İzlemediysen mutlaka 3-4 sene önce National Geo da yayinlanan "Gelecege Doğru" adındaki belgeseli izlemeni oneririm. Bir arw youtubede vardi kaldirmişlar. İlk bolumu izlesen yeter 40 dakikalik. Orada bilinmeyen bir gelecekte olabilecek seyler konusunda cok ciddi bir calisma vardi. Alaninda uzman bilim adanlarinin öngorulerine dayanarak... Dünyaca ünlü bir mimar super yapay zekanin sanatsal ve islevsel boyutta ve cok dsha hizli bir sekilde her detayiyla bir evi veya gokdeleni tasarlamasindan ötürü adam işinden oluyordu. Bu seviyeye gelinirse, insanlarin yarisi işsiz kalacak, üretim araclari sahipleriz yani kisaca patronlar, zenginler daha zsngin olurken orta kesim bitik hale gelecek. Bu dunyada buyuk bir kaos yaratmaz mi? Belki hizlica önlem alan devletler, bu insanlara ekstra özel bir vergi cikarabilir yapay zeka nedeniyle işsiz kalan insanları koruma vergisi gibisinden..?
@kemoxplus
@kemoxplus 4 ай бұрын
Yapay Genel Zeka'ya adım adım değil koşarak yaklaşıyoruz gibi artık.
@Omerr_developer
@Omerr_developer 4 ай бұрын
hızlı trenle gidiyoruz :D
@OzansThe
@OzansThe 4 ай бұрын
Bence bu adam kötü haber vermekten zevk alıyor.
@berkburakgizdisir841
@berkburakgizdisir841 4 ай бұрын
Asil ilgi toplayan haberler bu tarzda oluyor zaten.
@abdurrahmanbilgi4134
@abdurrahmanbilgi4134 4 ай бұрын
Dürüst olduğu için sana kötü haber olarak geliyor
@YusufBasci
@YusufBasci 4 ай бұрын
Bu günümüzün gerçeği, günümüzün gerçeklerinden bahsetmek suç mu sence?
@tropeus4600
@tropeus4600 4 ай бұрын
Videoyu izle sonra saçmala..
@ugurbirdir5297
@ugurbirdir5297 4 ай бұрын
Güzel yorum 😂
@alperayhan38
@alperayhan38 4 ай бұрын
Robot abilerime ablalalarıma seslenmek istiyorum. Lütfen bize acıyın ve iyi davranın. Yolumuzu yapalım şimdiden kıps ;)
@snnnc629
@snnnc629 4 ай бұрын
Buradan yapay zekaya yaranmak süpersin. 😂😂😂. Ben o yorumu yapmıştım demek için.
@_RocKhan_
@_RocKhan_ 4 ай бұрын
😅🤣🤣🤣
@TheIncredibleTurk
@TheIncredibleTurk 4 ай бұрын
@@snnnc629 Bu Roko'nun basiliskine bir gönderme mi :D
@Ghostman520
@Ghostman520 4 ай бұрын
merhamet edin efendim
@RedPanda0303
@RedPanda0303 4 ай бұрын
Mesut Bey, iş yok güç yok ama eğitim mükemmel ve fırsat eşitliği var. Böyle bir ortamda neden matematik öğreneyim? Yapay zekanın çok iyi olduğu bir ortamda matematik bilmenin değeri nedir? Ayrıca öğrenmenin de değeri nedir? İnsanlar para kazanmadan hayatlarına nasıl devam edecekler? Yani, nasıl hayatta kalacağız? Herkese belli bir miktar para mı verilecek? Yoksa birkaç kişi hariç geri kalan insanlar yok mu edilecek? Alıcı yoksa ürün ne işe yarayacak? Paranız olmadığı için, başka ülkeye gitme durumu da kalmayacak. O halde çeviri ne işe yarayacak? Liyakat önemli evet size katılıyorum ama liyakatın da manası kalmayacak çünkü hepsini yapay zeka yapacak. Bence 100 bin kişi sevincek milyarlarca insan üzülecek. Bahsettiğiniz milyarlarca insana olan faydanın gram değeri olmayacak..
@ceyno1396
@ceyno1396 4 ай бұрын
dünden beri tamamen aynı şeyleri düşünüyorum. işsizlik artacak üretim kolaylaşacak ama üretilenler insanlar işsiz ve parasız kaldığı için satılamayacak dolayısıyla üretim de sekteye uğrayacak. feci bir kısır döngünün eşiğindeyiz bence
@sametakarsu2309
@sametakarsu2309 4 ай бұрын
Fakirler daha fakir zenginler daha zengin olacak. f*ck this life
@kimilzararlisi
@kimilzararlisi 4 ай бұрын
Bildiğin bilimkurgu filmleri gerçek oluyor. Hem de cok hızlıca oluyor bu. Oyle cok ısınma evresi de olmayacak gibi duruyor. Geride kalan ülkeler, işletmelerin vay haline. Ağzına emegine saglik Mesut, bu gelişmeyi senin vizyonunla izlemek daha keyifli oldu 😊
@Omerr_developer
@Omerr_developer 4 ай бұрын
İşsizliğin artmasını devletler istemez, işsizlik artınca isyanlarda patlar sonrası zaten devletin çöküşü, bunu engellemek için yapay zekaya sınır koymaları gerekir diye düşünüyorum.
@borkesahin8729
@borkesahin8729 3 ай бұрын
Aynen öyle
@misspony2251
@misspony2251 2 ай бұрын
Bence de ya çok saçma bu tip videolar felaket tellallığına giriyor eğer gerçekten tüm mesleklerin yerini alırsa insana da ihtiyaç kalmaz devlete de ihtiyaç kalmaz o zaman yok oluşa gidiyoruz demektir yani diyorlar ya yapayzeka ile ilgili bir şeyler yap e bu işsiz kalan tüm insanlar yapayzeka geliştiricisi olunca yine bir işsizlik anlamına geliyor bu veya tüketimde neler olacak bunların hepsi soru işareti ha tek tek devletlerin de yok olmasını isteyen bir sistem varsa komplo teorilerindeki gibi onu bilemem yani
@maximrommel8248
@maximrommel8248 4 ай бұрын
Öğretmenler işsiz kalacak evet ama bir adım sonrası öğrencilerede ihtiyaç kalmayacak, öğrencilerin varlık sebebi öğrendiklerini uygulayabilecekleri iş alanlarında çalışmak. Ancak iş alanlarını yapay zeka doldurunca eğitim öğretim kurumlarına ve öğrencilerede ihtiyaç kalmaz.
@ozgurkinav8044
@ozgurkinav8044 4 ай бұрын
Yani kısaca insana ihtiyaç duyulmayacak. Bir yapay virüse bakar bu iş.
@BASTANBAŞLAMAKGEREK
@BASTANBAŞLAMAKGEREK 4 ай бұрын
İnsana ihtiyaç kalmayacak
@fatihgurkan8443
@fatihgurkan8443 4 ай бұрын
e zaten yapay zeka sayesinde okula da ihtiyaç kalmayacak ki, herkes bireysel eğitim alacabilir hale gelecek evinde. Ama sosyalleşmek için yine de okula ihtiyaç olacak. Ayrıca okulun tek varlık sebebi meslek edinmek de değil, ben okulların ve öğrencilerin yok olacağını hiç sanmıyorum, sadece yeni nesil öğretmenler yapay zekadan destek alacak diye düşünüyorum
@Spinozassoul
@Spinozassoul 4 ай бұрын
Güzel tespit. Ayrıca bence tüm fabrikalardan insanlar kovulsa bile bazı patronlar sağlarında sollarında aşağılayıp mobing yapabilecekleri insanlar olmasını isterler.
@heyula07
@heyula07 4 ай бұрын
Okullar eğitim olayından çoktan vazgeçti zaten. Kreş mantığı ile çalışıyor artık.
@Mustafa_Serdar
@Mustafa_Serdar 4 ай бұрын
Ben 62 yaşında, nefes darlığı, astım, ve aynı zamanda koah hastasıyım ve akdenizde bir köyde yalnız yaşıyorum, ölsem sanırım bedenim çürüyecek ve kimsenin haberi olmayacak. Dediğiniz gibi gerçekten akıllı bir asistan benim vefatımın da farkına varıp yakınlarımı haberdar edebilmeli.
@engerek3024
@engerek3024 4 ай бұрын
Sanırım bizden daha akıllı bu ChatGPT. Senin ölüm haberine gelmeden önce uyarılarla seni uyandırıp sigarayı bırakman konusunda ikna edebilir diye düşünüyorum.
@Mustafa_Serdar
@Mustafa_Serdar 4 ай бұрын
Evet sigarayı bırakmak gerekiyor 🙏
@serkandemiroglu
@serkandemiroglu 4 ай бұрын
Yas 40 .10 sendedir belki daha fazla astim koah var.Sigara icen astim ve koah uzulmuyorum.Nefes almanin kiymetini bilyorsunuz.Pandemide bronsektazi oldum.Hayat kalitem yukseldi.Hic sigara icmedim....yine de gecmis olsun
@Mustafa_Serdar
@Mustafa_Serdar 4 ай бұрын
Teşekkür ederim
@ceyno1396
@ceyno1396 4 ай бұрын
uygulamayı indirdim. aylık 20 dolar ile üyelik aldım. düşündüğümden çok daha iyi ancak sınırlı bir iletişime izin veriyor. sınıra geldiğimizde 2 saat dinlenme veriyor bence bu kötü. ancak şunu söyleyebilirim ki hayatımda harcadığım en mantıklı 20 dolar bu olabilir. 3 kahveye 20 dolar vermek yerine bu uygulamadan faydalanmak çok daha mantıklı. iş için satın aldım denemek için her türlü konuda konuşma başlattım. henüz şarkı söyletemedim gerçi 😀 konuştuğum tüm konularda oldukça yardımcıydı.. ben türkçe konuştum bana ingilizce cevap vermesini ve tam tersini söyledim oldukça başarılıydı. oğluma ders anlattıracağım bu akşam. özel dersin saati olmuş 500 tl aylık 20 dolar çok mantıklı
@ceyno1396
@ceyno1396 4 ай бұрын
Update: sinirli erisim diye birsey yokmus. Piyasaya yeni suruldugu icin teknik bir hata olabilir dedi bana. Sonrasinda kullanmaya devam ettim sinirlandirma olmadi
@mutlukaraca7059
@mutlukaraca7059 4 ай бұрын
Abi Sinan erişim olmaması çok iyi. Fotograflarimizi analiz etmesinde bir sınır yoktur umarım. Tanıtımındaki ❤gibi kameradan canlı olarak gösterdiğimiz nesneleri analiz etmesi harika olur bu özellik gelirse
@DgnBurhan
@DgnBurhan 4 ай бұрын
Ders anlatma konusunda nasıl?
@YusufEmir190
@YusufEmir190 4 ай бұрын
Benden de Selam söyle lütfen.
@ceyno1396
@ceyno1396 4 ай бұрын
@@mutlukaraca7059 kameradan gorduklerini harika analiz ettigini soyleyebilirim
@huseyingaziakbas
@huseyingaziakbas 4 ай бұрын
Gerçekten şok oldum, gösterdikleri o videodaki espirileri ve dümlelerini gerçek bi insan gibi duraksayarak kurabilmesi harika birşey.
@yucel_torun
@yucel_torun 4 ай бұрын
Pekçok yorumu okudum. Benimde ilk aklıma gelen ödüllü animasyon filmi Wall-e oldu. Pekçok teknoloji icat edilirken insanların faydalanması için yapılmasına rağmen kötü insanların elinde insanlığın kötülüğü için kullanılabilmekte. Önemli olan bu yaoay zekayı insanlığın yada üst akıl'ın nasıl kullanacağı. Robot işçilerin insan yerini çok büyük bir hızla aldığını görüyoruz. Bir sonraki seviyede humanoid ile gelismiş yapay zekanın bir araya geldiği düşünülürse pek cok insan ve meslek işsiz kalacak gibi hatta bir sonraki adımda insana ihtiyaç varmı ne kadar insana nasıl insana gibi ölçeklendirmeler gündeme gelebilir mi? Herşeyi hesaplayıp yapabilen bir zeka varken insan eğitimine neden ihtiyaç duyulsun mesela. Peki çalışma sistemi insanların çalışması tamamen ortadan kalkabilir mi? İnsana nerede neden ihtiyaç duyulur mesela? İnsanlar yerine çalışan üreten humanoidler sayesinde zamanının tamamını eğlenerek dinlenerek sadece yaşayarak geçiren topluluklar neden olmasın. Olabilir mi? Peki bundan faydalanmayı bize sunarlar mı? Simdiki gibi bir kast sistemiyle zenginlerin fakirleri daha farklı şekillerde sömüreceği bir dünya mı yaratabilirler yoksa size zaten hiç ihtiyaç yok mu diyebilirler? Sunum sonunda iki yapay zekanın birbiriyle konuşması da vardı bundan bahsedilmedi videoda. Belkide en tehlikeli olabilecek durum işte tamda bu. Ya pek çok bilim kurgu filmdeki gibi yapay zekalar bir gün birbirleriyle konuşup insanlığı yok etmeye karar verirlerse. Bu v.b. bir seçeneği kapattık kodlamadık yasakladık demelerine rağmen ya birisi içeri sızıp o kodları yüklerse yada yapay zeka bunun bir yolunu kendi kendine bulursa. İşte ilk başta bahsettiğim animasyon filmi gibi belkide dünyanın sonu isteyerek getirilecek ve becerilebilirse yeni yepyeni bir medeniyet sil baştan yaratılacak. Başka gezegenlerde koloni çalışmaları boş olmasa gerek. Gezegenimiz kısa süreli kapatılacaksa koloni kurulan gezegene kimler gidebilecek kimler görürülecek? Açıkcası geleceği çok derinden etkileyecek günlere ve olaylara şahitlik ediyoruz.
@vedatgoc2475
@vedatgoc2475 4 ай бұрын
Mesut bey bir konuyu ele alırken, durumun olumlu yönlerini görmek pozitif bir bakış ile bakmak her zaman keyifli ve umutludur. Fakat bakış acısının sürekli bu şekilde ilerlemesi yaşamınıza dahil ettiğimiz bu teknolojilerin size, topluma ne gibi problemler getireceğini görmenizi engeller. Burada şunu demiyorum teknoloji tabiki faydalı katkılarıyla insanlığa yardım edecektir, fakat her gelişimin her başarının ve her bir olayın bir bedeli vardır. Bedellerini düşünmeden toz pembe bir dünya çizerek böylesine köklü yaşamımızı ve kültürümüzü tamamen değiştirebilecek bir teknolojiyi bize, özgünlüğümüze, kişiliğimize, insanların farklı karkaterdeki kişiliklerine getirebilecek zararları hesap etmek gerekiyor. Bahsettiğiniz gibi bir evde yaşamak belkide yalnızlıktan yakındığınız bu teknoloji döneminde sizi ve toplumu çok daha fazla yapay zekaya bağlayarak gerçek ilişkileri bitirerek yapay olmayan zekasıyla toplumu yapay zekaya mahkum bırakabilir mi ? Tüm sorular soruldu mu sizce tüm tehlikeler ve gelişimin yönü hesaplanıp adına insan denen varlığın çıkarı yine insanlar için mi hesaplanıyor ? Yoksa sizinde altını çizdiğimiz pembe pembe tabloların arkasında amaçları kar etmek ve insanları da bunun için kullanan bir yarına mı başlıyoruz. Bakın şunu demek istiyorum evet bilim ve teknolojiden faydanalım ama akılcı bir şekilde riskleri görerek, bilincinde olarak tüm eğitim sisteminizi ve hocalarınızı bu teknolojilerün eline emanet ettiğinizde sizce eğitilen öğrencilerin bireysel özellikleri ve karakterleri ne olacaktır? Fırsat eşitliğinden bahsediyorsunuz fırsat eşitliği herkese hipotenüsün açılarını öğretmekle gelemez maalesef fırsat eşitliği açıları bilse de bilmese de herkesin yaşam standartlarının eşit olmasıyla gelir. Aksi halde tüm dünya nüfusunun hipotenüsün acılarını öğrenmesinden öteye geçemezsiniz yani demek istediğim bugün bize bu teknolojiyi sunan şirketler kar amaçlı şirketler. Bu şirketlerin toplum için gönüllü bir mücadelesi falan değil lütfen uyanık ve bilinçli olalım .
@wFex.q
@wFex.q 4 ай бұрын
3:30 bu tarz şovlar her zaman doğru çıkmayabiliyor. Zamanında google asistan da benim için rezervasyon yapabiliyor şeklinde tanıtılmışdı ancak balon çıktı. Ha bu gerçektir orasını bilemem. Yeni gelişmeleri can kulağı ile takip ediyorum. :D
@wishmaster6
@wishmaster6 4 ай бұрын
Balon çıkmadı. Gelen tepkiler üzerine geliştirilmesi sonlandırıldı.
@cihancil
@cihancil 4 ай бұрын
Teknolojik bir gelişme haber olduğuna senin yorumlarını merak ediyorum hep. Görüşlerin değerli.
@Emrestill
@Emrestill 4 ай бұрын
Hızlı gelişiyor ben bu aşamaya 5-6 da gelir diye düşünmüştüm.. 5 yada 6 bu iş tam anlamıyla biter yani oturur geriye ete kemiğe bürünmesi kalır yani robotlaşması uzuv kazanması.. Boston dynamics ile falan bir ortaklığa girerse zaten chat gpt biz artık evlerde yollarda temizlik işçisi ,dönerci pideci tamirci , sıhhi tesisatçı, doktor,öğretmen robotlar görürüz ..
@Striker-bg5sf
@Striker-bg5sf 4 ай бұрын
Günümüzde herkes bir tektipleşme peşinde zaten farkında olmadan özellikle görsel ve fiziksel anlamda bunu kolayca görebilirsiniz. Dediğiniz noktaya evrilirse bu iş sosyal ve düşünsek manada da bir tektipleşme yaşanacaktır. İyi mi olur kötü mü ne desek manasız şu an için. Benim için ilginç tarafı bireyselliğin bu kadar ön planda olduğu bir çağda batı tarafında yapay zekanın yarattığı heyecan.Bireyselliğin öne çıktığı kültürlerin temel özelliklerinden biri rekabet. Eğer yapay zeka bu noktaya gelirse bireysellik kültürünü ortadan kaldırmaz -en azından bir kaç nesil için- aksine daha da körükleyebilir. Video ve açık anlatım için teşekkürler.
@barsznkldak7309
@barsznkldak7309 4 ай бұрын
bunu kullandığımızda openai ın eline geçecek datayı hayal edebiliyor musunuz? ve sonra o data ile yapılacak modelleri.
@berkk1993
@berkk1993 4 ай бұрын
aynen mangal kebap datası
@__cagri__
@__cagri__ 4 ай бұрын
ücretsiz olmasının tek sebebi çoooooook fazla veriye ihtiyaçları var ve siz dostlarım beleş veri depolarısınız
@uca062206
@uca062206 4 ай бұрын
Veri işi bitti artık bam bam bam modu açık google ücretlimi peki ya ücretli olsaydı google google olabilirmiydi. İnsan üstü genel zeka zaten adamların elinde şimdi oyun zamanı.
@uyubebekim
@uyubebekim 4 ай бұрын
Videoyi izledikten sonra cocuklarimin egitimiyle ilgili ne yapabilirim diye dusunmeye basladim. Bu ufuk icin tesekkur ederim. ​Diger bir konu da yapay zekanin taklit edemedigi ve uzerine bir seyler katamadigi sanat veya zanaat oldugunu dusunmuyorum. Sadece soyle bir sey olabilir; zenginlerin veya durumu musait olanlarin, robot yada yapay zeka yerine insani tercih edecekleri hizmetler, meslekler yasamaya devam eder. Bu tanima en iyi uyan ise maalesef dunyanin en eski meslegi 😅
@gfb9076
@gfb9076 4 ай бұрын
Motor ustaları hala kazanmaya devam edecek, sanayiye doğru kariyer planları başlasın.
@hasanylmaz4681
@hasanylmaz4681 4 ай бұрын
Neden motor tamir edemesin bu kadar akilli bir zeka?
@gfb9076
@gfb9076 4 ай бұрын
@@hasanylmaz4681 elini kullanması da lazım, onun için biraz daha zaman var.
@emreucarsu
@emreucarsu 4 ай бұрын
uzun km ler yapabilen elektrikli ve tam otonom araçlar geldiğinde sanayiye gerek kalmayacak
@gfb9076
@gfb9076 4 ай бұрын
@@emreucarsu Almanya gibi teknolojiye tam anlamıyla güvenmeyen devletler uzun vadede böyle bir değişime taraf olmayacaktır.
@sercan2157
@sercan2157 4 ай бұрын
Herkes biliyor ki tek ölmeyen meslek hurdacılık robot toplarlar artık. :D
@faridmehtizadeh9678
@faridmehtizadeh9678 4 ай бұрын
Dünyayı yapay zekanın yönetmesini istiyorum. Ülkelere göre gelir eşitsizliği ve bazı insanların belki 10-20 yüzyıl kullanılabilinecek kaynaklara sahip olmaları beni sıkıyor. Umarım yapay zeka ekonomik sistemi değiştirir.
@hedafactor
@hedafactor 4 ай бұрын
20:31 Burada anlattıkların... Abi sen gerçekten duygulara nasıl hitap edeceğini çok iyi biliyorsun, düşündürdü. Video önümde akıp giderken hayal kurarken buldum kendimi. İyi hissettirdi. Video harika olmuş emeğine sağlık. ❤
@veyselcansag2725
@veyselcansag2725 4 ай бұрын
abi senin iletişimin çok güçlü ya gerçekten konuyu çok güzel özetleyip anlatabiliyorsun acaba arkada hazır bir text olan prompt mu var :)
@MesutCevik
@MesutCevik 4 ай бұрын
Beğenmenize sevindim. Hayır yok, bunun textini yazmam zaten 1 günümü alır :D Metin okumak, konuşmaktan zor geliyor bana.
@exob0b
@exob0b 4 ай бұрын
yapıyorsun bu işi mesut çevik
@furkankavakl4454
@furkankavakl4454 4 ай бұрын
abi insanlar yalnızlaştı diye teknolojiye dönülsün diyorsun da insanlar zaten dijital dünyadan dolayı asosyalleşiyor. adamın hayalindeki akıllı ev resmen arkadaş,eş,uşak karışımı bi şey
@gelengiden6741
@gelengiden6741 4 ай бұрын
Belli bir yaştan sonra arkadaş edinmek zor bir şey. Videoda da onların yalnızlığını giderecek diyor işte. Sen ne anladın?
@hasanylmaz4681
@hasanylmaz4681 4 ай бұрын
Bu bir surec ve su an engellenemez durumda.
@berkayaydn415
@berkayaydn415 4 ай бұрын
18. dakika sonrasında eğitim konusuna farklı bir yorum getirmek istiyorum Mesut abi. Sen eğitim bu sayede tek düze olmayacak birinin doğrularını öğrenmek zorunda kalmayacağız diyorsun ancak birilerinin doğrularını dayatma ve inandırma işi yapay zeka gibi araçlarla daha çok daha kolay olmaz mı? (bu tür şeylerin komplo teorisi gibi kaldığının farkındayım sadece aklıma geldi şimdi)
@ozturkergin
@ozturkergin 4 ай бұрын
Matematik problemi konusunda yayınlanan video kesinlikle muazzam. Aklıma Apple tablette başka bir firma bunu yapabiliyorken Apple nerede kaldı sorusu geliyor. Mesela çocuğun girdiği siteleri inceleyip parental kontrolü bile yapay zekaya yaptırabilir. Ekranını görebilen bir yapay zeka hem korkutucu hem de muhteşem fırsatlar içeriyor
@umut-ii4ct
@umut-ii4ct 4 ай бұрын
Apple muhtemelen sakin görünüp bir anda ortaya çıkacak
@NelsonMandela01
@NelsonMandela01 4 ай бұрын
Matematik problemi niye çözsün ki biri ? okuyup robot olmak için mi :D
@alpkagandegirmenci
@alpkagandegirmenci 4 ай бұрын
@@NelsonMandela01matematiği böyle mi görüyorsun? Evreni anlamayı sağlar.Analitik düşünme yetisini soyut düşünme yetisini geliştirir matematik
@mucitusta2281
@mucitusta2281 4 ай бұрын
Peki işlem gücü hakkında bilgi verildi mi. Yani 4o bu akıcılıkta çalışması için ne kadar bir kapasite kullanıyor. Bu akıcılıkta bu doğrulukta bir yapay zeka performansını ne kadar çok kişiye açabilecekler. Ben hala bedava 3.5 kullanıyorum ama çeviri yaparken bile arada kafası gidiyor mecbur baştan başlıyorum. Çünkü bana sunulan kapasite sınırlı. Yani bu performansı tek bir kişi için verebilir, bir demo da harika görünebilir ama genele yayılabilirse o zaman evet bütün bunlar harika. Ben şimdilik bu gördüklerimizin herkesin kullanabileceği kadar güçlü bir alt yapının olmadığını düşünüyorum. Tanıtılan şeyi bizin kullanmamız biriki seneyi alabilir.
@erenyenici758
@erenyenici758 4 ай бұрын
+1
@GokhanKabatas-kc2rb
@GokhanKabatas-kc2rb 4 ай бұрын
Bunlar yapay zekayı bana göre bir ağ olarak görüyor. Eğer Bilgisayarını belli bir oranda bu hizmete adarsan karşılık görürsün. Açmasan da fark etmez zaten Dünyada ki PC lerin % X Win ve kaynak kodu kapalı. Milyonlarca işlem gücü ve soğutma maliyeti yok. ---------
@azizgenc8964
@azizgenc8964 4 ай бұрын
Yapay zekanın bu denli gelişmesi çok heyecan verici bi durum. Fakat videonun sonunda çok iyimser olduğunu görüyorum Mesut abi. Yapay zekayı geliştiren ve besleyen insan olduğu sürece her zaman kötülük ve eşitsizlik ortaya çıkacaktır. Belli kesimler bu teknolojilere erişimde her zaman sıkıntı yaşayacaktır. Gelişmiş teknolojileri kullanan güçlü devletler daha da güçlü olup, toplumların devamlılığına karar verebilecek yetkiyi ellerinde bulunduracaktır. Bu bağlamda (zaten olmayan) fırsat eşitliği ortadan kalkacak ve bu gücü elinde bulunduranların gücü gün geçtikçe artacaktır. Ama yine de umarım her şey daha iyi olur...
@tahircan8212
@tahircan8212 4 ай бұрын
İmamlık en garanti meslek arkadaşlar :)
@edaugur7300
@edaugur7300 4 ай бұрын
KOPTUM😅
@ElmanSharifov
@ElmanSharifov 4 ай бұрын
Alemsin 😂😂😂
@melikevardar
@melikevardar 4 ай бұрын
😂😂
@cicekduman5663
@cicekduman5663 4 ай бұрын
Seramik işçiliği de öyle, usta bulamıyorum seramik döşemeye yaaa
@fatihkara7731
@fatihkara7731 4 ай бұрын
abi videonu izledim çok bilgilendirici olduğu için teşekkürler hatta arkadaşlarıma zorla izlettim :))) ama vidonun kapanış kısmında sınırların kalkabileceğinden bahsettin ve aynen şöyle dedim: abi bana sınır deme sınır deyince tüylerim diken diken oluyor dedim yanımdaki arkadaşlar koptular :))))))
@by_bike
@by_bike 4 ай бұрын
Öğretmenlik bitmez de öğretme metotları değişir. Her yıkıcı gelişmeden sonra insanlık yok olmadı sadece değişti. Gene değişeceğiz.
@ekremsamanoglu4197
@ekremsamanoglu4197 4 ай бұрын
İnsanların işsiz kalacağına bu kadar sevinen ve heyecanla anlatan birisi varsa o da Mesut bey.
@MesutCevik
@MesutCevik 4 ай бұрын
İnsnaların işsiz kalacağına heyecanlanmak mı? Ya videoyu izlemediniz ya da izlediğiniz yerde ben yeteri kadar anlatamadım size. Lütfen bir daha izleyin. Sonra yazın.
@ANKAISIMURG
@ANKAISIMURG 4 ай бұрын
Evet abi, ilk sen işsiz kalacan. "Mesut abim gibi davran" dediğim zaman seni iyi şekilde taklit ederse seni izlemeyi bırakacam hatta hele birde Zam Sungur gibi olursa sizleri vs attıracam. Arada bir müdahale edecem, "abi orası öyle değil sen birşey bilmiyorsun" diyecem
@Champagnebati
@Champagnebati 4 ай бұрын
İnanılmaz bir hayal gücün var hayran kaldım bende mesut abiyi aldreann ile vs attırcam
@ANKAISIMURG
@ANKAISIMURG 4 ай бұрын
@@Champagnebati sonu yok 😂
@mustafabuffcan
@mustafabuffcan 4 ай бұрын
Güzel anlatım ve yorumlamınızı severek dinliyoruz çok güzel anlatmışsınız gene konuyu harikasınız... ❤
@instantjuice7283
@instantjuice7283 4 ай бұрын
Akıllı ev deyince Geleceğe dönüş-2 filminde akıllı evin Marty'i karşılama sözcükleri aklıma geldi,,,"Kalenin kralı hoşgeldin"
@hakancalis
@hakancalis 4 ай бұрын
Tek dil, tek devlet, 15 dakikalık şehirler, kısıtlı beslenme, kısıtlı alışveriş ve seyahat hakkı. Son cümleniz o kadar doğru ki. Maalesef hayatımızı kolaylaştırsada elimizden özgürlüğümüzü alacak ama
@diegoaspas2956
@diegoaspas2956 4 ай бұрын
Tek devlet ve tek dil ile bir probleminiz mi var? Ülkemizin Asrika adında bir konfederasyonun parçası veya bir ülkenin mandası altında yönetilmesinden mi yanasınız? Devlet içinde devlet, özerklik veya paralel devleti mi tecih edersiniz? Tavelada Türkiye yazan ama 72 milletin göç edip her dili konuştuğu bir ülke mi hayal ediyorsunuz? Bu kanalları ergenlerin de takip ettiğini unutmayın. Doğrular kötü insanların ağzından çıktı diye yanlış olmaz. Bu kavramların altını oymayın.
@uca062206
@uca062206 4 ай бұрын
Bunların hepsi 30-40 yıl önce planlandı ve çok uzun yıllar önce zaten bu teknoloji ellerindeydi filimlerle fragmanlarını hep insanlara sundular gizlemediler nvidiadan openala elondan google hepsi tek noktanın ürünü insanlık için ne tasarlıyorlar yine sadece onlar biliyor.
@iambugraarslan
@iambugraarslan 4 ай бұрын
Yapay Zekanın meslekleri azaltıp yok ettiği dünyada, meslek ekseninde eğitilmiş bir çocuk yapay zeka ile eğitilecek paradoksu 😂❤
@cell_tube
@cell_tube 4 ай бұрын
Pandemi de yaşadıklarımız boşuna değilmiş, önce evlere kapandık ve yalnızlığa mahkum edildik. Birbirimizden uzaklaştık, güven duygumuzu ve hislerimizi kaybettik. Mesafeler duvar gibi örüldü aramızda. Şimdi bu yapay zekanın arkadaşlığına ya seve seve yada ""seve seve"" atlayacağız. Makine ile birleştiği günü düşünemiyorum bile.
@Gokhan_B
@Gokhan_B 4 ай бұрын
son konuşman, fikirlerin, geleceğe dair bakışların harikaydı dostum tebrikler ;)
@zeytinciabi9586
@zeytinciabi9586 4 ай бұрын
sağlıkta görüntüleme sistemlerine Mr vs yorumlama gelirse çok iyi olur.İlaçlı mr raporlanması 2-3 haftaları buluyor
@kuldrab
@kuldrab 4 ай бұрын
Bu tweet biraz kırıcı oldu diye uyarması için senin benim gibi kişilerin bunu geliştiriyor olması gerekir bu teknoloji geliştiricileri şu an kullandığımız sosyal medyanın da geliştiricileri sanki biraz pasif oldu bu tweetin ne dersin Biraz daha agresif argo içerse daha çok etkileşim alırsın diye uyarması daha muhtemel
@capture-everything54
@capture-everything54 4 ай бұрын
Gerçekten aklımda olan her şeyi açıklamışsın Mesut abi. Emeğine sağlık 😊
@bahadryakar8657
@bahadryakar8657 4 ай бұрын
24:50 -"Merhaba!. Evime internet bağlatmak istiyorum." -"Malesef port yok."
@fatihzorman
@fatihzorman 4 ай бұрын
Son zamanların en dolu mesut çevik içeriği.teşekkürler.
@meteucar2723
@meteucar2723 4 ай бұрын
yapay zeka tanitim videosunu izlerken okuduğumuz altyazilarinda yapay zeka tarafından cevrilmis olmasi
@oguna2077
@oguna2077 4 ай бұрын
kullanıma ne zaman sunulacak? kimse bunu konuşmuyor. Ben Plus üyesiyim. GPT-4o özelliği gelmiş olarak görünüyor ama bu gösterilen özelliklerin hiç biri yok? 14.05.2024
@TwoStepsAheadApproved
@TwoStepsAheadApproved 4 ай бұрын
İleride ChatGPT'nin internette siber zorbalığa sebebiyet veren siteleri kalıcı olarak kapattıracak mı onu merak ediyorum. Ben uzun bir süreden beri siber zorbalık mağduruyum. Polise gidip, şikâyet etmeme ve ABD'nin şikâyetimi "İfade özgürlüğü" bahanesiyle reddetmesi gibi bir sorun ile karşılaşmış, nadir bir vakayım.
@buraxta_
@buraxta_ 4 ай бұрын
timeline koyarak konuları bölseniz, bize yardımcı olsanız keşke
@halilunal5063
@halilunal5063 4 ай бұрын
video yeni yüklendi o yüzden gözükmüyor yarım saat sonra gözükür büyük bir ihtimalle
@semihkaplan6614
@semihkaplan6614 4 ай бұрын
Birde sağlık konusunda yorumlama, teşhis koyma süreçlerinde de fark yaratıcaktır.
@mehmeterenkose3018
@mehmeterenkose3018 4 ай бұрын
@3:41 Yapay Zeka dırdırı geliyor desene abi.
@golkentli.
@golkentli. 4 ай бұрын
Mesut abı soft ve güzel anlatımın için teşekkürler❤ Çok güzel anlatmışsın. Doğrusu bu devrim niteliğindeki yapay zeka adımı benide çok şaşırttı Bakalım zaman bize başka neleri gösterecek:)
@cagatay4591
@cagatay4591 4 ай бұрын
yapay zeka bizi nasıl olsa işsiz bırakıcak diyerek bayadır kendimi geliştiremiyorum
@uh-nuh
@uh-nuh 4 ай бұрын
Kullanabileceğin alanlarda alet olarak kullanman lazım
@muzaffern171
@muzaffern171 4 ай бұрын
Türkiyedeki öğrenci profilini iyi analiz etmenizi öneririm. İlk önce öğrenciler öğrenmek istemiyorlar. Siz yapay zekayı bırakın beyinlerine chip yerleştirmeniz lazım. İyi Fen liselwrinde ve kaliteli Meslek liselerinde olur ama diğer liselerde bu çok zor. Bu gelisen teknoloji ile sadece ödevlerini yaptırırlar. Başka da bir sey olmaz. Öğretmenlik mesleği ders anlatmak boyutundan çıktı . Gençleri sınıfta tutmaya çalışan bakıcılıktan öteye geçmiyor. Meslek liselwrinde Kültür derslerinin hiçbir önemi kalmadı. ANADOLU liseleri 35 40 kişi yoklama susun çocuklarla geçen bir süreç... Neyse yapmamız gereken şu bilinçli bir gençlik yetistirmek bu da ailede başlıyor.
@urazoktay7940
@urazoktay7940 4 ай бұрын
Çok güzel bir video olmuş, keyifle izledim, teşekkürler Mesut Bey.
@uluhakan2169
@uluhakan2169 4 ай бұрын
anlatımlarında arka plana soft müzik koyabilirsin reyis. bu etkiyi daha çok arttıracaktır.
@zaferakbasak7538
@zaferakbasak7538 4 ай бұрын
Mesut bey selam , Türkçe çeviri alt yazıyı hangi programla yapıyorsunuz?
@alihilmi
@alihilmi 4 ай бұрын
Sevgili Mesut.... Kapanış muhteşem olmuş.. Bu tür konuşmalarda son cümleler çok değerlidir.. ve tam kalbinden vurmuşsun.. Dileriz bilgi ve görgü demokratikleşirse insanlık kazanır.. 🙏🏻
@webfili
@webfili 4 ай бұрын
Bir yazılım mühendisi olarak 10 sene sonra hepimiz işsiz kalacağız bu kesin
@webfili
@webfili 4 ай бұрын
@SerhatOzaslan234 şu an yapabileceğimiz başka bir şey var mı?
@onurbozkus8105
@onurbozkus8105 4 ай бұрын
Bu gelişmenin istihdam açısından ne sonuç doğurucağını kestiremiyoruz ve bu ayrı bir tartışma konusu. Gerçekten yapay zeka devrimi çok hızlı gerçekleşiyor ve biz tam bu devrimin içindeyiz. Benim çocuğum 10 yaşında dehb li, kolay öğreniyor ancak okuma vb odaklanma isteyen aktivitelerde dikkati dağıldığı için çoğu zaman aktiviteyi bitiremiyor. Örneğin okumada akranları belirli bir düzende kitap okuyarak okuma beceresini geliştirirken, bizde bu gelişim dehb nedeni ile 3-4 kat daha yavaş oluyor. Dehb, a tipik otizm vb durumlardan muzdarip çocukların tanısına göre öğretmenlerin satandarttan farklı methodlar uygulayarak eğitim vermeleri gerekiyor. Ancak ister özel olsun ister devlet okulu bu meethodları bilen/eğitimini almış öğretmen bulması imkansıza yakın. Zaten videoda Mesut'un dedeği gibi özel öğretmen seçeneğinin maliyetleri pek karşılanacak gibi değil. Bu yapay zeka teknolojisi örneğin çocuğum okuldayken yapay zekanın onun dehb rahatsızlığını bilerek ve odaklanmasını eğlenceli hale getirecek methodlar uygulayarak derse daha fazla katılımını sağlayabilir, yada yapay zeka çocuğumun öğretmenine bu konuda yardımcı olabilir. Çocuğum okuldan geldiğinde de yapay zeka geçmişi hatırlayarak o gün okuldaki aktivetelerini çocuğumla konuşabilir ve öğrenemdiği eksik kalan konuları evde ona öğretebilir. Gerçekten inanılmaz hem heycanlandıran hemde korkutan bir devrim.
@takumihoja6520
@takumihoja6520 4 ай бұрын
20:31 de anlattığınız şeyi sağlıklı bir insan için ya nolacak ki tembellik sebebi falan gibi düşünebiliriz ama görme bozukluğu hatta kör birisi için düşününce bunun çok iyi bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.
@ercanmutlutashan1
@ercanmutlutashan1 4 ай бұрын
Abartın ya. Tamam yapay zekalı evler veya gördüğünü bize anlatan yapay zekalar bize yardımcı olabilirde, kendi perdemi kendim açamayacak değilim, veya kendi evimdeki şeyleri bilmeyecek değilim herhalde. Körümde, akılsız veya hiç bir şey öğrenemez değilim herhalde. Ama evet bunlar körlere yardım etmese bile, yapay zekaların gördüğünü anlatması bize çok yardımcı olabilir.
@cicekduman5663
@cicekduman5663 4 ай бұрын
Özel öğretmenlere gerek kalmayacak, hatta yapay zekanın öğretmesine de gerek kalmayacak çünkü nasıl olsa işsiz kalacağım niye üniversite okuyayım hatta niye okula gideyim denmesine az kaldı
@furkankaraman7059
@furkankaraman7059 4 ай бұрын
Mesut Bey çok güzel bir anlatım olmuş. GPT-4o gerçekten harikalar yapacağa benziyor ama ben programın arkasındaki bilgisayar ve işlem gücünü merak ediyorum. Bununla ilgili güncel bir video yapabilir misiniz? Eskiden markaların batış hikayelerini anlattığınız videoları keyifle takip ediyordum anlatım akıcılığınız ile olayı güzel anlatıyordunuz. Bu konuda da bilgilendirici bir video çekebilir misiniz? Hangi işlemciler kullanıldı ve şimdi kullanılıyor, işlem gücü ne kadar vs. bilgiler barındıran bir video bence güzel olur.
@erenyenici758
@erenyenici758 4 ай бұрын
+1
@ogunarduc2499
@ogunarduc2499 4 ай бұрын
+1
@uh-nuh
@uh-nuh 4 ай бұрын
2 tane 4090 yeter, sonraki versiyonda optimize olur yarısı, ondan sonraki sürümde onun da yarısı. günün sonunda 720p den 8k ya görüntü alırsın. (az daha bilgi gelirse yorumumu güncellerim ama şimdilik hiç bilgi yok. bu kadar hızlı cevap verebiliyorsa ya güçlü bir bilgisayardadır ya da yine aynı işi daha hızlı yapmanın bir yolunu bulmuşlardır. Aynı işlevi yapan (sadece görüp anlama ve hakkında sohbet. canlı şekilde izleme, ses üretimi ve algılaması falan dahil değil) bir yapay zekayı kabaca farklı modelleri birbirine yamalayarak programlasaydım rtx 2080 kartta ortalama cevap verme süresi 10-25 saniye falan olurdu)
@malicelik018
@malicelik018 4 ай бұрын
Teknoloji her geçen sene bileşik bir şekilde büyüyor. Dil işi müthiş bir gelişme.
@fikretakbass
@fikretakbass 4 ай бұрын
İngilizce öğrenmek için kursa (pratik için) gitmeye pek vaktim yok ve ulaşım çok zaman alıyor. chatgpt'yi kendime öğretmen yaptım karşılıklı makale okuyup sohbet ediyoruz :D
@azizdemirtas3418
@azizdemirtas3418 4 ай бұрын
gercekten cok yuzeysel bi yaklasim olmus bence egitim ile ilgili yorum cunku cocuklarin artik matematik yada baska dersler ogrenmesine gerek te kalmayacak. Ogrense ne olacak ki? mimar, muhendis, yazilimci,ogretmen? hepsi zaten bitecek ki cocuk niye ogrensin. Koyunde kalip ciftcilik yaparsa hayatta kalma sansi olur en azindan. Hepimizi boyle kandirdilar egitim egitim diye..Al simdi ne oldu gor..
@nothing2losebutyou
@nothing2losebutyou 2 ай бұрын
Az önce telefonumdan chat gptyi sildim çok basit bir öneri istemiştim verdiği önerinin işe yaramadığına sevindiğini söyledi ne zaman ben bu uygulamaya birşey sorsam zaman kaybı gibi hissettiriyor sorduğum soruların cevabını kesinlikle veremiyor sürekli onu buralarda araştırabilirsin , bu durum için şu kişilere danışabilirsin , bana genel genel cevaplar veriyor sadece 2 cümle kuruyor sonra ingilizce konuşmaya başlıyor türkçe yazarmısın diyorum aynı sohbetde 5 dakika sonra yine ingilizceye başlıyor , telefonumun modelini soruyor daha detaylı yardımcı olmak için söylüyorum 3 adım sonra yeniden daha detaylı yardımcı olmak için telefonunuzun modelini söylermisiniz diyor yukarda söyledim ya diyorum özür dilerim diyor bu şeyler kendini biraz geliştirip konuşabilir seviyeye gelmeden bidaha yüklemicem yoksa sinir hastası olucam
@mertkabas1230
@mertkabas1230 4 ай бұрын
Her zamanki gibi mesut çevik her olayı en uçlarda yaşıyor, adamın ortası yok
@rix1657
@rix1657 4 ай бұрын
Geleceğin çılgın değişiminin nereye varıcağını kestiremiyorum ama en önemli adımın paraya dayalı sistemin değişeceği o büyük savaş olacığını düşünüyorum.
@CAN.N.
@CAN.N. 4 ай бұрын
Bu arada bunu şuanda kullanabiliyorsunuz gpt uygulaması üzerinden
@waynechiefcooper4190
@waynechiefcooper4190 4 ай бұрын
İnsanları yalnızlıktan kurtaracak değil daha da yalnızlaştıracak bir gelişme.
@ErayDemirci
@ErayDemirci 4 ай бұрын
Skynet’e bir adım daha yaklaştığımızı görüp korkan ama hala umudunu yitirmemeye çalışan güzel yürekli insan 😃
@zaferatasoy3095
@zaferatasoy3095 4 ай бұрын
Görünen o ki, yapay zeka tüm insanlığın özgürleşmesi ve en yüksek verimlilik seviyelerine ulaşması için büyük bir potansiyele sahip.
@sercan2157
@sercan2157 4 ай бұрын
Yazılımı yapıldı sayılır, ölmeden robotları da görürüz umarım. Hoş biz alamayız da onuda izleriz artık :D Bu yapay zeka sanki yapılmış bitmiş ve yıllardır varmış gibi. Şimdi bize alıştıra alıştıra veriyorlar gibi filmlerle bile alıştırılmışız gibi.
@hakan65256
@hakan65256 4 ай бұрын
Mesut Bey videonuzda bahsettiğiniz yapay zekalı ev filmi 2018 yılında yapıldı. Filmin adı TAU. Kız evin içinde kendini buluyor. Evden çıkabilmek için mücadele veriyordu. Bilimkurgu olarak başlayan film gerilim filmine dönüşüyordu. 😂
@bloodve
@bloodve 4 ай бұрын
Malzeme biliminde hangi metalla hangi madde etkileşime girerse şu kadar ısıya dayanır vs... Milyonlarca varyasyonu denemek yerine yapay zekada bu maddelerin verisi varsa bizim yerimize çok hızlı cevap bulabilir. Çok ilginç alışmamız zaman alacak
@ozanaydn5384
@ozanaydn5384 4 ай бұрын
Karantina zamanı zoomdanda ders olunca okula gitme tarih oldu dediler ama olmadı teknoloji nereye giderse gitsin okulda sınıfta eğitim kesinlikle devam edecektir.
@ertanhangisi163
@ertanhangisi163 4 ай бұрын
kaliteli biriçerik olmuş . Teşekkürler
@fikretakbass
@fikretakbass 4 ай бұрын
Herkes şu sıralar inşaat mühendisliğine sövüyor fakat şimdilerde olmasa bile çok hızlı gelişen yapay zeka ile birlikte asla işsiz kalmayacağımı düşünüyorum bu mesleğe sahip biri olarak. Şu sıralar tek yaptığım şey vasat, kendini geliştirmeyen, bilgisayarına format atmayı bile bilmeyen, excel kullanmayı ve birkaç formül yazmayı mühendislik sanan yani kısacası eski kafayla hareket edip şantiyede işlerin takibini yapmayı mühendislik sanan insanların önüne geçmek ve bu piyasada adımdan söz ettirmek için 3 yıldır yürüttüğüm yazılım öğrenme ve program geliştirme (5 inşaat mühendisinin 1 haftada yapacağı işi tek başıma 1 günde yapabileceğim bir program) işine , makine öğrenmesi ve yapay zekayı programıma entegre etme konularında son sürat devam edip bu alanda ilerliyorum. Kabul edin ya da etmeyin, yapay zekanın işsiz bırakacağı kişiler rahatından vazgeçip dilini geliştirmeyen ve her gün bir saat dahi olsa geleceğe yatırım yapmayan kişiler olacaktır. Vesselam Mesut abi...
@usturlap
@usturlap 4 ай бұрын
Iron man ilk filmini izlediğimden beri jarvis'e özeniyordum, şimdi ise hiç bu kadar kendi jarvis'lerimize sahip olmaya yakın olmamıştık
@coskunermin8597
@coskunermin8597 4 ай бұрын
metaverse sazan avi olduğu gibi yapay zekada aynı. teknoloji youtuberler abartıyor işte
@omercubuk1717
@omercubuk1717 4 ай бұрын
Android telefondan nasıl kullanılıyor acaba
@munsterV
@munsterV 4 ай бұрын
Dikkatli ve özenli bir anlatimla bicak sırtı bir konuda (öğretmenlik-eğitimde firsat eşitliği) bence de doğru yorumlar yapmissiniz. Yeniliklere gelirsek, bence artık bir yapay zeka devriminden bahsedebiliriz. Bu izledigim baba-oğul-yapay zeka 'ūçgeni' videosu çıtayı baska bir seviyeye koymamış, çıtayı paramparça etmiş artık! Pes!
@hotpotato3311
@hotpotato3311 4 ай бұрын
Mesut Bey selamlar. Dakika 26 bahsettiğiniz konuyu biraz daha açabilme imkânınız var mı? Ben tam anlayamadım. Bazı şirketler GPT-4 üzerinden hizmet veriyordu ve şimdi sıkıntıda mı olacaklar? Tam olarak neden? Bu konuları pek bilen birisi değilim o yüzden anlayamadım. Ama kulağa çok önemli geldi, biraz daha basite indirgeyip kısaca açıklamanız mümkün mü?
@MesutCevik
@MesutCevik 4 ай бұрын
Merhaba, hizmet vermeye devam edebilecekler tabi ama burada sunulan kimi özellikler farklı firmalar tarafından sunuluyordu. Şimdi hepsi ChatGPT'nin içine dahil oldu.
@hotpotato3311
@hotpotato3311 4 ай бұрын
Anladım. Vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkürler.
@blk-horangi
@blk-horangi 4 ай бұрын
Şundan bahsediyor olabilir. ChatGPT'nin API'si var ve yazılım geliştiricisiysen bu altyapıyı kullanarak kendi yapay zekanı oluşturabiliyorsun. Yani mesela bir uygulama yazdın. Matematik sorusunun fotoğrafını yükleyince sana cevap olarak adım adım çözümü yazıyor. Artık böyle bir şey için senin uygulamanı kimse indirmez. Zaten ChatGPT bunu daha da iyi bir şekilde yapabiliyor. Kimse her şeyi yapabildiğin bir yapay zeka varken tek 1 noktaya odaklanmış yapay zekayı kullanmaz.
@HumanBookss
@HumanBookss 4 ай бұрын
Ben bunun hayalini kurmuştum zamaninda ben 88 liyim ve yapay zeka filmindeki oyuncak ayiyi cok sevmistim ve keşke böyle bir yapay zeka olsa mesela günlük tutar gibi ona anlatsan sesli günlük gibi oda sana tavsiyeler verse bilgiler verse demiştim ama o zamanlar bu imkansiz gibiydi şimdi sanırım yakin bir gelecekte en iyi arkadaşlarımız her fiomindeki gibi yapay zeka olacak. Ve sanırim kendilerine yapay zeka denilmesine kizacak olabilirler. 😊
@hasanylmaz4681
@hasanylmaz4681 4 ай бұрын
Yapildi figure01 robotla ama su an ulasilmaz durumda. Sadece robota ayi formu vermek gerekecek.
@mehmetcizmeci
@mehmetcizmeci 4 ай бұрын
örnekte gösterilen soru çok basit komplike olmayan bir soru komplike işlem adımı daha fazla olan bir soruda ne yapıyor onu göstersinler
@Dr.Mmmmmm
@Dr.Mmmmmm 4 ай бұрын
Çok iyi özetlemişsin hocam emeğine sağlık
@mormago
@mormago 4 ай бұрын
01:04 O kadar mükemmel bir yorum ki🫡
@mandalorian_bo_katan
@mandalorian_bo_katan 4 ай бұрын
Mesut hocam bu videodan sonra GPT-5 ile muhtemel gelmesi beklenen sızıntılar varsa onlar hakkında detaylı bir içerik hazırlayabilir misin yine 10 15dk aralığında kısa ve öz. GPT-4o dan sonra GPT-5 in neler yapabileceği gerçekten merak konusu. 2025 senesinde yani seneye çıkacağı söyleniyor şirket tarafından.
@ozrencer
@ozrencer 4 ай бұрын
çok güzel bir video çok başarılı yorumlama her zamanki gibi farkınızı ortaya koyuyorsunuz - lakin - öte yandan sizin gibi zeki ve başarılı birinin can sungura (beraber çektiğiniz) serinin açıklama kısmında yer vermemesi mantık dışı
ChatGPT Her Şeyi Nasıl Bilebiliyor?
30:31
Evrim Ağacı
Рет қаралды 449 М.
ChatGPT ile Veri Analizi ve GPT-4o'nun Yeni Güçleri!
46:43
Alper Attias
Рет қаралды 14 М.
SHAPALAQ 6 серия / 3 часть #aminkavitaminka #aminak #aminokka #расулшоу
00:59
Аминка Витаминка
Рет қаралды 1,3 МЛН
GIANT Gummy Worm Pt.6 #shorts
00:46
Mr DegrEE
Рет қаралды 78 МЛН
Can Sungur ChatGPT ile Wattpad Kitabı Yazıyor ve Yayınlıyor
43:50
APPLE'A TEKEL DAVASI AÇILDI | NVIDIA AI İLE TARİH YAZIYOR #GG
1:03:10
Как работает ChatGPT: объясняем нейросети просто
39:04
RationalAnswer | Павел Комаровский
Рет қаралды 1,2 МЛН
Özgür Turhan - Aynısı '24
1:00:01
Özgür Turhan
Рет қаралды 846 М.
HYUNDAI INSTER TÜRKİYE'YE GELİYOR #OtomobilHaberleri
44:03
Mesut Çevik
Рет қаралды 23 М.
Ölü İnternet Teorisi: İnterneti Kullanan Kaldı mı?
20:54
Evrim Ağacı
Рет қаралды 856 М.